9 av 10 handlar begagnat

Enligt en undersökning som Blocket gjort visar det sig att så många som 90 % av befolkningen handlar begagnat. Ca. 10 % av deras annonsörer medger att de gör det för att få ekonomin att gå ihop medan hela 29 % gör det för att de värnar om miljön!

59 % anser att det är ett praktiskt sätt att bli av med saker och 52 % tycker det känns bra då någon tar hand om deras saker. 26 % gör det för att de söker unika saker och 24 % gör det för att de vill göra smarta klipp.

Källa Synovate och Blocket.

Handlar Du begagnat och i så fall varför?

Malin ♣

Kommentarer
Postat av: Ika

Ja, så mycket som möjligt. Gör det för att det i allmänhet är billigare och för att det är prylkonsumtion med rent miljösamvete. En delorsak är också att det är roligare att gå på loppis än att shoppa i vanliga butiker - det finns lite skattjaktsstämning över loppisletandet, och man vet aldrig på förhand vad man kommer att hitta. Man kan också hitta saker som inte längre säljs i butik - böcker som är slut på förlaget, antikviteter...

2010-05-12 @ 09:18:18
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Lisa

självklart! för att det är billigare och roligt att fynda. fast man hittar inte så mycket fint på våra second hand när de gäller kläder eller så. men handlar mycket tradera och sånt också. trevligt är det ju och miljösnällt för miljön+ mycket billigare! :)

2010-05-12 @ 12:01:18
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Surya

jajemen, nästan enbart. Eller nej kanske inte men det som går. De enda möblerna i vårt hem som inte är secondhand är våra sängar (där gick min gräns faktiskt).

2010-05-12 @ 12:22:50
URL: http://www.skapa-ditt-liv.blogspot.com
Postat av: Emelie

Vi handlar till väldigt stor del begagnat i vår familj. Kläder, skor, böcker, skivor möbler och även byggmaterial. Vi renoverar för fullt och till stor del återanvänder vi materialet som redan finns i huset men vi har även köpt material från hus som skulle rivas.



Att handla begagnat är för min del helt och hållet ett aktivt val för att leva mera miljövänligt. Sen är det som ovanstående skrivit, bra mycket roligare också!!

2010-05-13 @ 21:08:28
URL: http://emelieiresele.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Ika: Jag håller med till fullo! Man blir alldeles lyrisk då man hittar något för en själv värdefullt för 15 spänn som berättar en hstoria, det gör inte nya prylar!



Lisa: Ja, våra second hand-butiker bjuder inte på så mycket skojigt i klädväg... :(



Surya: Det kan ju vara svårt med sängar eftersom man gärna vill ligga in dem med sin kropp. Det märker man ju då man sover i någon annans säng och på så vis blir det ju då man köper en begagnad. Då ska man i så fall veta att den är i det närmaste oanvänd.



Emelie: Åh så härligt! Så är det för vår del med! :) Man blir så glad i hjärtat då!

2010-05-17 @ 05:25:09
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0