Leon ser om Mårbacka-pelargonsticklingarna...

dsc04789 (MMS)

Leon ser om Mårbacka-pelargonsticklingarna vi planterat i köksfönstret. För oss känns det viktigt att i ett tidigt skede inbjuda honom i det vi gör hemma - både inne och ute. Hur gör ni med ert/era barn, får de vara delaktiga i den mån det går?


Kommentarer
Postat av: Lisa

Här har vi ett barn som själv arbetat hårt på gården med alla sysslor i över ett år. Han observerar och sedan gör han precis som vi. Idag har han vattnat med slangen, kört sin traktor i trädgårdslandet. Hjälpt till att så frön i pallkragar, hämtat kogödsel m.m. Tycker det är självklart att han ska få hjälpa till och göra allt kul som vi har att göra. Har en känsla av att lilleman skulle bli väldigt besviken om han inte fick hjälpa till. Och man är ju tacksam över att han tycker det är roligt!

2010-05-22 @ 19:50:29
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Marita

Jag har två barn som 13 och 11 de har alltid varit med på allt vi gjort både inne och ute. Nu när det blivit äldre så blir det lite mer uppdelat.Min son som är 13 älskar att snickra och arbeta med lite hårdare arbete ute. Min dotter tycker om att så, kratta,måla och plantera.I mina barns kompis kretsar så är det inte många barn som gör något hemma. Min son målade om alla köksluckor förra sommaren så fick han en slant för det, det var jätte många som sa att "det skulle aldrig min son göra".Jag tycker att barn ska få lära sig att vara med och se hur allt går till i ett hem.

2010-05-23 @ 15:39:20
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Härligt att höra! Här hemma hjälper Leon till med i princip allt; tömma diskmaskinen (efter att vi plockat ur eventuella vassa/farliga saker, stoppa i och ur tvättmaskinen, ladda diskmaskinen, sopa golvet, vattna ute, rensa ogräs, packa hans väska då vi ska åka iväg, torka av hans matstol för att bara nämna några. Det är ju nu man ska passa på då de är små och vill - det är då man sätter ribban för vad man vill att de ska kunna göra och ta sig för som stora. Det tror i alla fall jag! :)



Marita: Underbart att höra! :D Och vad duktig han är som gjorde det! Du har alldeles rätt att det är viktigt för de att se att ett hem med allt vad det innebär inte sköter sig själv, då kommer inte det som en chock den dag de flyttar hemifrån. Därför är det ju också viktigt att de får se hur det är med jämställdhet hemma, man ger de normerna och värderingarna som barn, det får man inte glömma!

2010-05-24 @ 05:49:42
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0