Vegetarisk lasagne al pollo

Denna vegetariska lasagne slängdes ihop i torsdagskväll till middag och blev så enkel och god att jag var tvungen att dela med mig. För er som väljer in kött i ert liv smakar denna säkert bra med svensk eko-kyckling från Bosarp - därav namnet!

Lasagne, en gratängform

500 gr. tagliatelle *
2 påsar quornbitar
2 dm. finhackad purjolök *
200 gr. majs *
smör/olja till stekning *
örtsalt *
Solskensmix * (annars fungerar curry bra också)
ostsås *

Koka pastan enligt anvisningarna och låt rinna av. Häll över lite olja så den blir lätthanterlig. Stek quornbitarna i lite fett och krydda med örtsalt och curry-krydda. Ta ur pannan och tillsätt mer fett. Bryn på lök och sedan majs och blanda med bitarna. Koka en vanlig, god ostsås (jag har lagt ut recept på det tidigare).

Smörj en gratängform och grunda med lite ostsås. Varva sedan pasta och quornfräs med ostsås till allt är slut. Översta lagret ska vara pasta + ostsås. Toppa med lite riven ost och gratinera i ugn ca. 20 min. till lasagnen fått fin färg och osten smält sig gyllengul.

Servera med en god sallad!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0