Syrensaft

Inspirerad av fina Carolina som skulle göra syrensaft i helgen så var också vi tvungna att prova! Ser nu då jag läser hennes recept att vi inte gjorde lika, så det ska bli spännande att se utgången för oss! Som ni redan kunnat läsa så blev den en hit i det Harjuska hemmet!

Supergod kallrörd saft

3 liter svartvinbärsblad, syrenklasar, häggblommor eller 3 kg. rabarber
3, 25 l. kokhett vatten
3 citroner *
2 kg. socker *
30 gr. citronsyra
1 hatt Atamon (natriumbensoat)

Skölj bladen, blommorna eller stängerna noga och är det rabarber så delas de i bitar. Varva med citron i en stor skål eller bunke och slå sedan det kokande vattnet över dem. Låt svalna och ställ sedan kalli två dyng. Man kan röra om då och då om man vill.
Efter dessa två dygn så silar man sedan saften noga innan den hälls i en kastrull för att värmas. Rör sedan ner 2 kg. strösocker, lite i taget tills allt smält. Avsluta med påsen med citronsyra samt lite Atamon.

Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt!

Malin ♣


Kommentarer
Postat av: Lisa

Yeeei!! Måste nog prova detta med syrener.

2010-06-15 @ 09:34:42
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Ja, det tycker jag du ska göra! :)

2010-06-16 @ 05:18:10
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0