Paprikasoppa

I söndags blev det sopp-middag på Lyckobacken! Soppa äts en gång i veckan här hemma och den vi gjorde nu (hälften improvisation - hälften recept) tror jag kommer att tillhöra favoriterna ett bra tag framöver!

Paprikasoppa, 4 pers.

4 paprikor *
2 gula lökar *
3 vitlöksklyftor *
1 finhackad chili
2 dl. majs *
2 buljongtärningar *
8 dl. vatten
3 msk. siktat dinkel *
1 dl. vatten
1 msk. torkad timjan *
salt *
peppar *
1 tsk. paprikapulver *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

   

Finhacka lök och vitlök och kärna ur och tärna paprikan. Bryn lök, majs, paprika & chili i lite olja i en kastrull tills paprikan bliit mjuk & glansig.
Smula ner buljongen och häll över vattnet. Låt koka upp och koka ett par minuter. Mixa soppan slät. Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör ut dinkemjöletl i vattnet. Häll det i soppan och vispa ut redningen. Låt koka upp. Krydda med paprikapulver.

Servera med ett gott bröd och en klick crème fraiche.

Malin ♣





Kommentarer
Postat av: T

Tack för ännu ett superrecept! Förresten så undrar jag hur du tänker kring att använda kokosolja som matfett... Kram kram!

2010-05-12 @ 12:01:32
URL: http://blackvelvetplease.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

T: VARSÅGOD! :) Jag har endast hört bra om kokosfett, jag har en burk hemma som jag brukar röra ner av i gröten exempelvis. Har hört att det ska vara extra fördelaktigt för oss veggisar. Vet du mer?

2010-05-17 @ 05:28:03
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0