Morots- och fetapaj

Har i flera dagar varit sugen på paj så ikväll är det älsklingen som gör en pajdeg och jag som gör fyllningen till en av världens enklaste och godaste pajer. Man kan ta oliver i också, men vi brukar äta det till.
Ofta gör vi paj i våran gigantiska form och skär den stora bit som blir över i lagom stora portionsbitar och stoppar i frysen. Perfekt "snabb-nat" eller som mellanmål!

Morots- och fetapaj 200 gr.

1 sats pajdeg som trycks ut i en form, ställs kallt i kylen i 30 min. och sedan förgräddas ca. 10 min.

500 gr rivna morötter *
4 dl Grekisk youghurt
1 tsk salt *
2 ägg *
1 stor vitlöksklyfta *
1 dl riven ost
150 gr feta *

(Ingredienser märkta med * är ekologiska. Det går ju att ta ekologisk ost också, men eftersom vi valt en utan tillsatser så lir den inte stjärnmärkt. Man kan även ta ekologisk crème fraiche, som dock har en fetthalt på 34 % istället för youghurtens 10 %)

Vispa ihop ägg, crème fraiche och salt. Pressa ner vitlöken . Vänd ner de rivna morötterna och smula ner fetaosten. Blanda. Häll fyllningen i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda ca. 30 min. i 200 gr. och garnera med några timjankvistar.
Gott med en god sallas till!


Kommentarer
Postat av: Erika

Tror nog att jag ska testa den pajen till middag imorgon =)
*skriver inköpslista*

2008-04-13 @ 15:32:19
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Malin Harju

Erika. Ja, du nästan måste det! Den är riktigt god!

:)

2008-04-13 @ 16:04:44
Postat av: Teresia

Gjorde denna pajen idag efter att ha surfat runt lite.. Å jösses vad god den var :D tack för det receptet...

2009-06-22 @ 20:29:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0