Ekologisk skönhet

I vårt badrumsskåp finns nästan uteslutande ekologiska produkter. Jag har på senare år nästan slutat sminka mig helt. Kan inte riktigt säga att jag vet vad detta beror på, det har liksom bara blivit så. Trivs med det och känner mig inte finare med smink, skönheten sitter ju inte  däri, jag känner det snarare som att sminket är "i vägen" och känns obekvämt på något vis.

I alla fall så har jag på mina få make up-dagar; Liquid Mineral Foundation från Youngblood Minerals som jag applicerar med deras egna concealer brush. Använder även deras Pressed Mineral Blush i en rosa ton med tillhörande borste.
På mina ögonbryn (även de dagar jag är au naturelle i övrigt använder jag bryn-skugga) har jag en skugga från Lizette Eyebrow Make Up kit i färgen grey, eftersom jag är väldigt ask-grå i min naturliga hårfärg. Detta ögonbrynskit kommer med mallar som man lätt kan hålla mot brynet och "stampa in" färgen med hjälp av, dock fungerade ingen av mallarna på mina bryn. Tog en vanlig, liten pensel till ögonskuggor som jag trimmat ner och till lite, nu fungerar det utmärkt! För att fixera brynen och för att färgen ska fästa för hela dagen använder jag Eye Brow Fix by HM.
Använder en en ögonfransböjare till fransarna och om jag använder mascara så använder jag Big Tease från i.d Bare Minerals.  
På läpparna hamnar uteslutande ALLTID Smith's Rosebud, endera ordinära Salve eller Brambleberry Rose. Den sistnämna är en relativt ny doft/smak som just både doftar och smakar ljuvligt!
Mitt korta hår stylas med C-System Finishing Paste från MOP (Modern Organic Products) och det är utan tvekan den bästa styling-paste jag stött på, helt överlägsen!

Produkterna kommer från HM, Modemecka, Hudoteket och e-beautyshop.

Kommer även att posta inlägg om ekologisk kropp- och hudvård framöver, håll utkik! ♣

Asfaltblomma

Bakom det otroligt vackra statement-namnet Asfaltblomman döljer sig ett helt skafferi av länkar till saker man som hängiven eko-bloggare och samhällsmedborgare helt enkelt inte kan vara utan! Här finns länkar till 2nd hand-butiker och butiker med eko-kläder, både i de större städerna och online, rättvisemärkt inredning till Ditt hem, ekologiskt boende, skönhetsvård mm. Sidan går inte att vara utan helt enkelt!

Älskar att det finns sådana här sidor där allt finns serverat, och jag är jättetacksam över att det finns eldsjälar som orkar sitta och leta rätt på alla bra adresser så att alla kan få ta del av dem.

TACK! ♣

Mera HM

Insåg idag till min stora glädje att Aids-topparna från HM är i ekologisk bomull. *knövel* Nu känns det ännu bättre att jag köpt några, trots min klausul i "mitt så kallade köpstopp".
Lyckades komma över några till på internet; Jade Jagger's "mouth-tee" i babyblått och Ziggy Marley's "Love is my religion"-linne till Johan ♥.
Till mig blev det Timbaland's herr-tee i svart med vitt tryck. Tog den i XL, här jäklar ska det simmas i kläderna! Gud, så stor den kommer att vara! Tänk så skönt att ha den till Organic-leggings, tjocksockar och en skön kofta. Och en filt i soffan såklart.

Det har aldrig känts viktigare att shoppa så mer av denna sort hoppas jag på hos andra kedjor!

Gå och köp nu, så att Ni också kan bidra!

Nu har jag helg! :)


Fashion for aids

HM släpper idag kl 10.00 sina Fashion for aids-kollektion. En kollektion där kända personer, däribland vår svenska Nina från The Cardigans, designat T-shirts och linnen som ska säljas till förmån för aids-forskningen.
Smart drag av HM att lansera den under Sthlm Fashion Week.

Hursomhaver så utgick en klausul i "mitt sorts köpstopp" då det gäller shopping for good deeds, så för 149 :- kommer Katherine M Hamnetts's "Stop and think" att vara min imorgon. Yeay! Tur att jag inte behöver köpa den själv, gillar inte att trängas. Inte för att jag vet om det blir någon trängsel i våran stad?

Tänker Ni köpa något från kollektionen?


Eko-polar

Polarbröd som ligger i Bredbyn bara en bit utanför Ö-vik är ett av Sveriges största bagerier och man exporterar till flera länder utöver Sverige. Nu följer man upp sitt klimat-tänk med att lansera KRAV-märkt bröd. Detta efter att tredje generationen i familjeföretaget nu tagit över. Åh, sådant gillar vi! Modernt och ett tänkande som är i tiden!

Heja Polarbröd!


3 små guldkorn

Eftermiddagens vintage-guldkorn kommer här;

Oliko - inredning och husgeråd. Så retro att det skriker om det!

Mint & vintage - en alldeles förträfflig liten butik med stort utbud. Säljer både vintageplagg och nyproduktioner. Här finns t.ex Camilla Norrback's eco-luxury kollektion. Har själv handlat därifrån och kan inte vara annat än stor-nöjd!

Lily of the valley - hur kan man inte gilla en butik som är döpt efter min favoritblomma? Ett super-rart sortiment dessutom!

Ha nu en trevlig kväll! ♣


Att shoppa 2nd hand

Är inte någon superrutinerad 2nd hand-shoppare, men en liten del har jag hunnit med eftersom mormor och morfar volontärarbetat på en av Ö-viks 2nd hand-butiker.

Tänk på att;

# Plagget ska vara tvättat och fräscht
# Det ska vara helt och rent
# Går det kanske att göra om på något sätt så att det passar min stil mer?
# Är det ett vettigt pris?
# Köper jag detta för att det är något jag verkligen vill ha eller lockas jag för att det är billigt?
# Det är inte alltid man behöver allt man hittar på 2nd hand, tro't eller ej! :)

Åh, jag älskar loppis och second hand-shopping! 
Vad anser Ni om att shoppa 2nd hand?
Äckligt/smart?
Överskattat/en guldgruva? ♣

Ett sorts köpstopp

Detta år ska bli ett sjujäkla år för mig och maken. En av de saker jag beslutat mig för är att ha ett sorts konsumtionsfritt år. Fast på mitt vis.
Jag shoppar vintage eller ekologiska plagg. Jag köper även de varor jag förbrukar såsom schampo, duschcrème, deo mm. Tanken är liksom inte att jag ska sitta i augusti och vara äcklig, ovårdad och dan. Detta beslut handlar mer om att jag vill lägga pengarna på andra saker än de där "onödiga, impulsiva shopping-fynden". Dessutom anser jag att det strider mot min och Johans miljövänliga filosofi i övrigt att överkonsumera. På så vis hoppas jag få mer överblick över vad jag lägger mina pengar på, det handlar inte om att jag behöver spara dem.

Hittils har det gått över förväntan. 30 dagar. 336 to go.

Är det fler som hakat på "trenden" med köpstopp?


Vintage-klänningar

Jag var lite norrut, Umeå, för några veckor sedan i lite andra ärenden och passade då på att både besöka Myrorna och HM. Det sistnämnda för att spana in Organic-kollektionen. På Myrorna hittade jag 4 strycken klänningar i härligt, stort 70-tals mönster; brokigt, blommigt och batik. Me like! Släpade även hem en röd päls i gosedjurs-päls med gigantiska axelvaddar à la Alexis i "Dynastin". Den knäpps med hyskor men utanpå hyskorna satt stoora, clownlika "bollar". Behöver jag säga att axelvaddarna och "bollarna" åkte i soporna? :)

Inne i city stannade vi till på HM en snabbis och där norpade jag åt mig en flanellskjorta i mjukaste tyg från HM Organic herr. Tog en strl L så den bor jag numer i tillsammans med leggingsen från HM Organic. ♥ HM!

En bra start på dagen

Äter alltid en fiberrik gröt på morgonen. Kan låta "törrt" eller tantigt, men faktum är att inget mättar så bra som havregrynsgröt! Så här gör jag min;

2 ½ dl vatten
1 dl fiberberikade ekologiska havregryn
2 msk KRAV-Kruska kli
1 msk ekologiskt linfrö

Koka upp och låt koka länge så att grynen blir riktigt mjuka, det blir skonsammare för magen då. Dra av från värmen och rör ner 2 msk ekologiska vetegroddar.
Servera med sylt och mjölk, i vårt hem hemlagad sylt och Oatley KRAV-märkt havredryck.

Såklart kan Ni ju utesluta att använda KRAV- eller ekologiska produkter, gröten går att göra ändå. Men eftersom jag förespråkar det och detta är en eko-blogg så måste jag ju slå ett slag för att gröten blir godare så här.

För det blir den! ;)

Vad äter Ni till frukost?

Ha en toppenskön onsdag! ♣

Lindex goes eco

Glöm inte bort att Lindex sedan ett par månader tillverkar och säljer en mindre kollektion med ekologiska kläder. Denna här klänningen/tunikan har jag och den är fantastiskt skön; mjuk och naturlig mot huden!

Dessa jeans med high waist och stuprör är också riktigt snygga. Om jag vore en jeans-tjej skulle jag slå till med en gång!

Vad tycker Ni? ♣

Eko-shopping

Jättefina handdukar i ekologisk frotté finns hos Hildur. Vi har köpt både badlakan och handdukar samt lite andra saker av frotté-sortimentet och vi är supernöjda, både med varorna och servicen!

Sedan har de även goda téer och jättehärliga doftpåsar utan en massa tillsatser. Perfekta att ha i linneskåpet eller i badrummet!

Bra frakt och snabb leverans gör hildur.se till en fullpoängare då det gäller eko-shopping. Och Ni, glöm inte att spana in de fina klänningarna!
 
"Du är vad Du tänker och Du är vad Du äter!"  ♣

Biofood pasta

Jag och Johan var förbi på Grön Gåva idag. Åh, jag älskar den butiken, man liksom bara vill "vara" där inne! Skulle kunna gå där inne länge, känna på allt man ska handla. För det är ju så tycker jag; det är härligare att ta sig tid då man handlar och reflektera över vad man handlar och varför. Det är sådana val som påverkar.

Köpte i alla fall med oss KRAV-märkt fullkornsdinkelpasta från Biofood. Den är fantastiskt god och NYTTIG.
Dinkel is the new black som modebloggerskorna skulle säga. :) Dessutom är ju dinkel ett perfekt alternativ för de, som precis som jag, inte mår så där jättebra på vanligt, vitt vetemjöl.
Både Dinkelboden och Labans kvarn säljer en alldeles underbar dinkel, testa! Dessutom brukar vi (oftast Johan) baka en farligt god, och superlätt, dinkellimpa med mjöl från Berte Qvarn...recept utlovas längre fram!

Nu väntar en promenad med Lotus (vår whippethane) och sedan ett Pilates-pass på yogamattan. Sedan blir det "Chanellen" och några rutor mörk njutning från Green & Blacks. Köps såklart på Grön Gåva eller online direkt!

Trevlig kväll! ♣

Blogg-syfte

Har saknat att blogga men kände att jag ville blogga om mer meningsfulla saker. Livet förändras och så gör även dess innehåll. Här kommer ett försök till det jag egentligen vill uppnå!

Tänkte posta inlägg om min vardag så som den ser ut med mycket KRAV- och ekologitänk, men även övriga saker. Dock vill jag att fokus ska ligga på ovannämnda. Jag och min man lever som vegetarianer och försöker tänka på ett miljö- och klimatsmart sätt i det vi gör, tänker och hur vi agerar.

Vår vision är bli en hållbar familj!

Välkommen in! ♣

RSS 2.0