Bland det trevligaste jag tycker man kan g...

dsc04586 (MMS)

Bland det trevligaste jag tycker man kan ge, och få, i gå-bort-present är något hemmagjort! :) Ikväll fick vi en plommonlimpa som inte ser annat än fantastiskt god ut! Tack snälla! :D


Idag är jag fin i klänning av återvunna ma...

dsc04582 (MMS)

Idag är jag fin i klänning av återvunna material från HM's The Garden Collection!


En fantastiskt härlig Valborg önskar vi al...

dsc04570 (MMS)

En fantastiskt härlig Valborg önskar vi alla våra fina läsare! Vad ska ni hitta på idag?


Nu är naglarna nymanikyrerade & eko-fina i...

dsc04566 (MMS)

Nu är naglarna nymanikyrerade & eko-fina inför helgen med eko-lack från Santé och Totoro-ring från ekoguld- och silversmeden Johanna E. (www.johannae.se) Mitt torsdagspiff och eko-spa har verkligen blivit rutin numer! :D


Leon hittade sina vinterkängor, modellen U...

dsc04562 (MMS)

Leon hittade sina vinterkängor, modellen Urax, från Kavat och skulle bums ta på dem. Så nu sitter han på golvet och leker med dem på! Fortfarande ingen feber eller hosta men snor i mängder! Stackarn blir anfådd av att andas då han sitter ner! ;) Vi tar en till hemmadag med en skön tupplur sittandes i vagnen utomhus och siktar på att vara ännu piggare imorgon! Skönt att han ändå orkar leka, det är samma fart som annars - dock med en liiite gnälligare underton! ;)


Valborgshelgen som sådan

Nu är det än en gång dags för Valborg, herregud så fort tiden går! Vi går tydligen en mulen och regning helg till mötes men vad gör det då man har en massa mys inplanerat?

Imorgon fredag ska vi gratta svärfar/farfar som fyller år! En kunglig man som delar födelsedag med konungen själv. :) Jag har världens bästa svärfar så jag hoppas vi kan ge honom en jättefin dag!

På kvällen blir det middag med fina vänner! Vi tar det lugnt här hemma på Lyckobacken och sk äta god tre-rätters tillsammans. :P Menyn får ni efter helgen då de läser bloggen och det kan vara kul med liiite överraskning, men desserten (tryffeltårtan) vet ni ju redan om. Dock inte den påskiga varianten med saffranstryffel utan en mjölkchokladtryffel med eko-hallon. Tror det blir en hit, och då herren i sällskapet delar samma kärlek för choklad som undertecknad vet jag i alla fall två som kommer att smaska...speciellt jag då det är minst till 1 januari innan jag gör det igen!

På lördag kommer mamma med J hit för lite umgänge och tjuvkikning på ombyggnationerna som pågår på övervåningen! På kvällen blir det film och popcorn (japp, det "får" jag äta!).

Söndagen bjuder på namngivning/barnvälsignelse av Leons ur-snygga lilla tjej-tremänning A som såklart ska uppvaktas med en eko-present! Antar att vi är rätt möra på kvällen efter en så pass intensiv helg? ;) Snacka om fulltecknade dagar nu de senaste veckorna och de kommande veckorna, men dels vill vi vara hemifrån så mycket som möjligt då I & A snickrar för fullt och dels är det så himla mycket skoj som händer nu! :D

Hur ser er helg ut?

Malin ♣




Hemmagjord, nästan ekologisk, varmchoklad-dryck!

I fredags då Leon & jag hälsade på älskade Pucca-syster i Umeå fick jag smaka ljuvligt god varm choklad som en vän till henne gjort och gett henne i julklapp! Bra mycket godare än de pulvervarianter som säljs som jag aldrig varit något fan av...

Hur trevligt ser det inte ut? :)



Bild lånad härifrån.

Begreppet kopp är upp till var och en att använda, se bara till att ni använder samma storlek på koppen genom hela receptet. Speciellt till detta recept då mängden salt inte behöver ökas på utan endast är till för att förhöja smaken genom att framhäva kakaon mer.

För ca. 10 koppar behövs;

1 kopp skummjölkspulver (det finns ekologiskt sådant men jag har inte hittat det i dagligvaruhandeln, men t.ex. glass- eller chokladtillverkare som producerar eko-produkter använder ekologiskt skummjölkspulver så det borde finnas...jag vill hitta!)
1 kopp osötad kakao *
1 kopp strösocker *
½ tsk. salt *
½ kopp hackad choklad av fin kvalitét med minst 70 % kakaohalt *
½ kopp krossade mintgodisar * (Sockerbageriet har en fantastiskt god som ser ut så här! Köps med fördel hos Malvalin!)

Varva ingredienserna i den ordning de anges i receptet, gör fler än ett varv om du vill. Sätt ett tätt förslutande lock på och gör en vacker etikett och vips så har du finaste presenten att ge till någon du tycker om eller behålla själv! :P Man doserar sedan ½ dl. pulver med 1 dl. kokhett vatten. Och ja, man måste blanda om allt innan första gången man ska smaka av det men tills dess är det ju vackert om det är randigt tycker jag! :)

Malin ♣

 


Ett lass med glass

För ett tag sedan bloggade ju vi om Lejonet & Björnen och i dagarna skickade de ett stort lass med glass till ekonördarna för provsmakning och recension! Mången tack! :D



Igår hämtade jag ut laddningen nere i gästhamnen, en av Öviks vackraste platser sommartid, och fraktade hem det med kylklampar i en kylbag.

 

Vi fick hem de tre glassmakerna Choklad, Vanilj och Mocca & espresso samt sorbeten Jordgubb!

 

 

 

 

Utförliga innehållsförteckningar och inga konstigheter.  

 

Som ni kan se så har ju viss provsmakning redan skett! ;)

Vi Öviksbor är ju bortskämda sedan tidigare med att kunna köpa superpremiumglass från Lejonet & Björnen om somrarna nere i vår gästhamn, och jag måste säga att denna är snäppet bättre! Den känns ännu "renare" och man känner faktiskt att det är änu högre kvalitét på ingredienserna i dessa!

Vi har börjat beta oss igenom högen med olika smaker så en fullvärdig recension kommer då vi betygsatt dem! Tills dess; ett stort + till vd. Katarina Gustafsson för ett fantastiskt samarbete hittills och än en gång tack för att Lyckobackens frys nu är välfylld med tillbehör till både Valborgsdessert (vaniljglassen får då ackompanjera tryffeltårta) och lördagens fika då mamma & J kommer på besök! Då ska vi provsmaka av sorbeten vilket passar perfekt då mamma är laktosintolerant!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött...lade mig på tok för sent igår.
Gjort: Väldigt lite ännu...gäspat! ;)
Gör: Sörplar i mig antioxidant-rikt grönt té från Brunkullan och läser i Hälsa.
Planer: Ta ett sedvanligt torsdagsspa på förmiddagen då Leon sover ute i vagnen. Ikväll ska vi ju laga mat inför morgondagen så då finns inte riktigt tid.
Bästa: Att vi har varandra!
I behov av förändring: Stoppet i avloppet i tvättstugan...jag måste tvätta! Ja, ja, men det fixas till ikväll då Johan lånat med rensslangen från stan. :)
Leon : Har sovit sedan halv sex igår kväll och OK under natten. Vaknat rätt mycket men inte velat bli upptagen eller ha tutten, han har mest verkat förbannad för att han är så snuvig. Nedrans förkylning! :( Borde ju dock vara bra mycket piggare idag efter så många timmars sömn då han sover ännu!
Väder: Gråskala...

Malin ♣


Underbara älskade!

För många där ute är de 29 april, alltså idag, bara en vanlig dag. En dag som i år råkar vara en torsdag. Men i vår familj är det ingen vanlig dag för det är älskade lillebrors 25 årsdag! ♥

Ett stor grattis till finaste, underbaraste, älskade bror, morbror & svåger på stora dagen! Vi ses på söndag men vi firar om ett par veckor! :D



Denna smarriga tårta bjöd pappas fru på vid något tillfälle. Tjusig va? Någon sorts mandel/marängbotten med vaniljgrädde och mängder med färsk frukt & bär. Otroligt fräsch!

Jag skulle kunna fylla spaltmetrar om vad, och hur mycket, min bror betyder för mig och min familj men jag nöjer mig med att säga oj, oj, oj, så jag älskar dig! Livet vore inte detsamma utan dig, Coke!

Tack för att du finns och ha en fantastisk födelsedag! Och se för guds skull till att armhålan är fräsch innan du lägger dig i utdragssoffan på den blöta madrassen!!! ;)

Big sis' ♣

 


Skolbänk- och skolplanschattraherad

Både jag & Johan har en faiblesse för gamla skolplanscher och har länge sagt (dock utan att aktivt leta) att vi skulle vilja ha en eller två i köket med blommor - och/eller matrelaterat (typ svampar eller så) samt några uppe i biblioteket då det är klart, gärna med djur. I annonsbörsen i lokaltidningen fanns förra veckan en med vallmoblommor på. Som var såld då vi ringde på den. Som kostade 300 :-. Som vanligt då vi vill ha något här hemma praktiseras lagen om attraktion så nu var vi taggade till tänderna efter skolplanscher och satte igång att visualisera hur fint det skulle bli med våra planscher och hur bra de skulle pryda Lyckobacken.

Jag har också, ända sedan jag såg att Linda hade en, velat ha en skolbänk. Ni vet en sån där fin, gammeldags som skulle passa alldeles utmärkt då vi bor i en gammal skola? Jag har även gällande dem sett ett par i annonsbörsen men tyckt att de kändes för hutlöst dyra...så jag har avvaktat och visualiserat.

I lördags hade vi besök av svärmor & en kusin till Johan. Det blev tal om ditten och datten och att vi hade så stort & härligt lantkök när kusinen plötsligt utbrister; "Men ni kanske är intresserade av några gamla skolplanscher?" Vi tittade på varandra och konstaterade att jo, det var vi ju. "Det är lite olika motiv men jag har för mig att en är en med ormar och en med svampar" säger kusinen. En med djur och en med matrelaterat typ svampar eller så. Jag och Johan tittade på varandra och gapskrattade. Innan vi hann förklara vad som är så kul säger svärmor mellan våra skratt att "ni kanske vill ta den vi har på landet i skrubben också? Den är ganska fin, det är vallmos på den!" Vi skrattar och skrattar och det vill liksom inte sluta och då säger svärmor "men kanske ni ska ta den gamla skolbänken vi har på vinden där ute också?" Vid det laget vet liksom inte skrattet några gränser det tar en ganska lång stund innan vi samlar oss igen.

Tro mig, vänner; det finns inga sammanträffanden!

Nu fattas det "bara" ett handfat till badrummet nere, en sandlåda till Leon, en rutschkana i stål med stege (alltså en större), två däckgungor, en Saft-Maja, ett rånjärn, en symaskin & en mandelkvarn. I sinom tid på ett eller annat sätt kommer det så sakteliga till oss!

Malin ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att det nya, högre,  stängslet + stolparna till nu är beställda...snart kan inte Tofu rymma mer!


Glassen gick hem - till och med hos mig so...

dsc04558 (MMS)

Glassen gick hem - till och med hos mig som faktiskt egentligen inte tycker om kaffe/mocca/espresso/cappucino-smaker annars! Bra betyg hittills med andra ord! :)


Nu ska snickarna få lite KRAV-märkt Lejone...

dsc04557 (MMS)

Nu ska snickarna få lite KRAV-märkt Lejonet & Björnen-glass i smaken Mocca & espresso! Till serveras finhackade eko-valnötter, Rättvisemärkt och KRAV-märkt kaffe och Brunkullans Gröna vårté limited edition. Mumma!


Liten ligger på golvet och vilar. Misstänk...

dsc04556 (MMS)

Liten ligger på golvet och vilar. Misstänker att han nog snart slumrar lite. Det var länge sen jag hörde någon vara så snorig! :( Blir en tidig kväll om jag känner den här killen rätt. Och frukt i mängder, det är nämligen det enda han brukar vara sugen på då han är krasslig. Nedrigt att bli sjuk igen, vi som rätt nyligen var sjuka!


Tävla om capribyxor!

Onsdag idag och då är det som vanligt tävling med Ekonördarna på Lyckobacken® såklart! Denna gång är det i samarbete med Dandelion Sportswear - ett av de ekoföretag som är med i nätverket Footsteps och som på kort tid etablerat sig stort på sport- och fritidsklädesmarknaden - både för oss ekonördar men även för "vanliga" sport-junkies! 
Detta passar perfekt just nu då jag from. 1 maj kommer att köra socker- och sliskfritt ett bra tag framöver igen. Jag känner att det är på tog för stort sockerintag i mitt liv nu och det fungerar inte så bra som mammaledig att man kör med devisen att man bara ska fika då man är borta hos någon eller själv har gäster. Herregud, jag är borta eller har gäster flera gånger i veckan! Känner att jag har en hel del kilon som ska bort, helst för flera månader sedan, och min mage trasslar och jag vet att det är en följd av för mycket socker. Så from. lördag morgon är det inget socker, inga kakor, ingen glass (ni kan ju gissa vad jag kommer att göra fram till lördag, ni kommer att bli varse imorgon!), inget slisk utan endast en ruta mörk choklad till sedvanliga kvällskoppen med té. Precis så gjorde jag under en lång period förrut då jag höll på gå ner i vikt och det fungerade så bra, kör jag fullt ut får jag starkare karaktär än om jag små-hattar lite hit och lite dit. Målet är att köra året ut till att börja med för då har man fått allt ur systemet och då är det lättare att fika då och då då beroendet är borta.

Dandelion Sportswear grundades så sent som våren 2009 av Nicole Rimér och syns redan i aktuell press med sina vackra, trendiga och bekväma kollektioner. Nicole själv är den som designar alla Dandelions kläder och accessoarer.
Dandelion står för en profan treenighet där de tre E:na Ekologiskt, Etiskt och Estetiskt står i fokus. Kläderna är såklart helt igenom 100 % ekologiska men de är också etiska på det vis att alla i produktionsledet, från den bomullsodlande bonden till sömmerskorna som syr ihop plaggen, får en anständig lön som det går att leva och försörja sin familj på. Eftersom Dandelion bara använder rena naturmaterial och inga gifter utsätter de inte heller varken människors hälsa eller miljön för onödiga påfrestningar. Deras kläder är dessutom estetiska då de är både sköna och lättburna. Där har ni de tre E:na! Kort sagt kan man säga att de gör kläder för aktiva människor som vill göra ett medvetet val utan att behöva tumma på sin bekvämlighet och hur bra låter inte det?

I vinstpotten finns denna gång ett par capribyxor - det par som syns nedan på bilden;



För att knipa dessa snygga brallor som bl.a Blossom Tainton mannekängat i, vill vi att ni svarar på frågan vad det engelska ordet dandelion betyder?

Skriv svaret i kommentarsfältet till detta inlägg och dela samtidigt med dig av ditt bästa tränings-må bra tips! Har du upptäckt en ny träningsform du vill dela med dig av? Eller får vi ta del av just dina wellness-tips på hur man rycker upp sig en grå dag då allt känns trist?

Kom igen nu, detta är en kanonchans!

Byxorna finns i färgerna röd, vit och rosa och finns i strl. S - L. De är lite små i storlekarna så gå upp en strl. större än vad ni annars har. Skriv också vilken färg och vilken strl. ni vill ha om ni vinner!

Lycka till, på måndag utses en vinnare!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan! 

 

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Besviken men ja, ja...det ger sig!
Gjort: Konstaterat att bebis-snuset idag inte blir av då Leon vaknade dunder-snorig kl. 06 imorse (älskade C, jag hoppas verkligen inte M blev smittad igår...) Vill absolut inte åka till en bebis då, men vi åker faktiskt aldrig bort då vi inte är friska. Varför skulle någon annan vilja ha våra baciller liksom? Man utsätts nog mycket för "ofrivillig smitta" bland folk på affärer och i folksamlingar så då man vet att man bär smitta behöver man liksom inte påtvinga andra den. Och hade jag en liten bebis skulle jag knappast velat att en snorig Leon kom på besök! ;)
Gör: Planerar för framtiden...
Planer: Inga alls idag då...ska sitta ute i solen då Leon sover och det kan jag göra med otroligt avslappnat sinne då dagens middag (morotsgratäng) gjordes klar redan igår då det var mulet. Framförhållning, mina vänner, det är svaret på allt! ;) Ikväll ska jag försöka sitta uppe och spotta spe åt Försäkringskassan i dokumentären som ska visas om Sofie som tappade sin son i cancer och fick noll och ingen hjälp whatsoever från Försäkringskassan. Klockan 22. 00 på Kanal 8 visas det och Sofies blogg hittar ni här.
Bästa: Att vi är proffs på att styra om så nu blir det mys hemma istället. :)
I behov av förändring: Nu vill jag ha helg så vi kan mysa!
Leon : Har dock ingen feber och har samma sprutt som annars så jag hoppas det är lite vårsnuva bara. :)
Väder: Sunshine on my mind! 8)

Malin ♣



Egen falafel

Johan svängde ihop egen falafel till middagen i söndags medan jag satt och jobbade och den var tydligen busenkel att göra och alldeles förträffligt god så jag är bara tvungen att dela med mig av receptet!

Falafel, 2 pers.

400 gr. kokta kikärtor *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 ägg *
2 msk. grönsaksfond (då det inte finns någon ekologisk eller tillsatsfri sådan använde vi soja *)
2 msk. finhackad, färsk koriander *
2 ½ msk. potatismjöl *
salt *
3 krm. spiskummin
10 dl. rapsolja till fritering

Myntasås som är god till;

2 dl. matlagningsyoughurt (vi tog Turkisk *)
1 msk. pressad limesaft *
4 msk. finhackad mynta *

Skölr ärtorna i kallt vatten. Kör dem i mixer och blanda sedan med vitök, ägg, soja och koriander. Tillsätt potatismjöl, salt och kummin.
Värm oljan i en stor kastrull. Oljan är tillräckligt varm att fritera i då en brödbit omedelbart blir gyllene. Rulla sedan små bollar av smeten och fritera dem gyllenbruna i någon minut.

 

Rör ut youghurten med lime och mynta och servera till.



Vi åt dem på tortillas *

 

tillsammans med gurka *, rödlök *, tomater *, ruccola * och salladsblad *. Hur gott som helst!

 

Receptet kommer från den här boken, skriven av Katarina Nordgren med foton av Tomas Södergren. En underbar bok som tyvärr inte säljs längre. :( 

 

Malin ♣


Face serum

För ett tag sedan skickade vår samarbetspartner rara PiaPureskin hem ett fantastiskt Face serum till mig. Jag har alltid haft mjuk hud men oj, så mycket mjukare & lenare den kunde bli! 2 - 3 ggr. i veckan smörjer jag in ansiktet med några droppar serum innan sänggående och på morgonen efter är huden så len så ni anar inte!



Serumet är fullmatat med vitaminer och essentiella fettsyror som motverkar uttorkning och gör huden len och smidig. Det innehåller tio närande vegetabiliska oljor, varav flertalet är kallpressade och ekologiska, med GLA, Omega 3, 6 och 9, vitaminer och naturliga antioxidanter. Dessutom KRAV-märkt bivax som skyddar och mjukgör. Det är helt vattenfritt och utan konserveringsmedel, med en behagligt krämig konsistens och en ljuvlig doft av fyra äkta eteriska oljor; mandarin, ylang ylang, ros och neroli.

Ger en tunn skyddande barriär mot den torra inomhusmiljön men verkar också skyddande mot vatten, vind och snö.



Jag tror det är perfekt att inleda en intensivkur med detta serum i kanske en vecka eller två om man har supertorr hud och sedan använda det en eller ett par gånger i veckan för att underhålla huden och tillföra en vitaminboost. Har man som jag sällan torr hud kan man nog direkt köra på en till två gånger i veckan-boosten. :)
Hursomhaver så gillar jag denna rejält så den får mina varmaste rekommendationer!

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

De bästa vännerna är de man inte träffat på länge för att vardagen är fullspäckad med annat men då man väl ses tar man vid där man slutade sist och allt är precis som det alltid varit.

C, du är bra bäst du! ♥

Kramalin ♣


Mamma kokar ekologisk tagliatelle-pasta ti...

dsc04551 (MMS)

Mamma kokar ekologisk tagliatelle-pasta till paprikasåsen och Leon lagar till något med eko-gurka som bas på Micki-spisen! :D


Några nya samarbetspartners

Lyckobacken kan stolt presentera ytterliga några nya samarbetspartners till oss! :D Vad sägs om Brunkullan som tillverkar underbart, ekologiskt té i Jämtland? Eller kanske Caroline som med Hippo Treatment sysslar med alltifrån healing till djurkommunikation och häst - och hundmassage? Och Linda som med sitt företag Livskraft i Högbyn nu satsar stenhårt på Öviksområdet med omnejd då det gäller ekologiskt utförda massagebehandlingar med tistelolja från Biofood på ÖkoTex-certifierade handdukar!

Klicka på deras respektive reklambanners under rubriken Våra samarbetspartners till höger på bloggen för att komma till deras företag och kunna läsa mer!

Tack för att Ni vill jobba med oss! :)

Malin & Johan ♣


Imps & Elfs

Igår kom det en ny leverans till Lyckobacken med kläder som vi i Bloggpanelen ska recensera för Loas räking på Ecoloco!

Denna gång är det ett för Ecoloco nytt märke från Holland som satsat stenhårt på design och miljötänk; Imps & Elfs! Imps & Elfs produceras genom organisationen MadeBy, vilket gör att produkterna görs på ett schysst sätt i ekologiska material. Imps & Elfs har en ren och enkel stil med barnsliga inslag och fina detaljer som passar allt och känns vädligt unisex.

Leon fick denna fina tröja med  underbart budskap;

 

 

Gillar både "Speak up!"-uppmaningen och budskapet "No future without You". Passar bra med tanke på att det är barn som ska bära plaggen, gillar idén med starka, självständiga individer som vågar stå för sina åsikter! :)

Tack goa Loa för fint plagg ännu en gång! Ni får se mer bilder så jag svidat Leon i plagget!

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Det är måndagkväll. Jag tittar på min älskade son som så trött vilar i min famn. I ett stadium av både sömn & vakenhet efter att nyss ha plockats ur bilen smågnyr han. Redan iklädd pyjamas, och varm & go luktar han lätt av den ull som är beståndsdelen i hans tjocktröja. Han lutar huvudet mot min axel och smaskar till med tutten och ett svag, men förnöjt "mamma" undslipper hans lilla mun som alltid bjuder på miljoner pussar om dagarna. Jag går sakta plattbelagda gången fram till förstugkvisten med tårar av lycka rinnande ut med kinderna. Ena vanten har åkt av så den trollar han snabbt in i mitt hår och börjar sedan pillra lätt med med. Piller-gubben våran måste alltid ha något för händerna! :D Jag drar in hans ljuvliga doft och fyller lungorna med den, om och om igen. Hur kan man lukta så gott? Så oförstört? Så oskyldigt? Och så kraftfullt? Trappstegen känns nötta och nedslitna under mina fötter, nästan som glatta isfläckar om vintern. Jag tar det försiktigt.

Väl inne i hallen tappar han snuttefilten och det är i denna stund det värsta som kan hända, men med en mammas invanda snabbhet är det fort tillbaka på rätt plats och allt är i sin lugna ordning igen. Vi hjälps båda åt att på ett behagfullt sätt få av tröjan, mössan & vantarna. Då det är klart sträcker han upp armarna mot mig och vill sova, den bedjande blicken är på intet sätt tvetydig.

Vi går den gamla trätrappen upp till hans rum och plockar på vägen med oss nattlampan som stått i hallfönstret jämte tomatplantorna och laddat sol hela dagen. Öppnar den nötta spegeldörren in till rummet och läser för miljonte gången de träsnidade bokstäverna på dörren som bildar världens vackraste namn; L E O N. Jag slås av tanken att han rum luktar precis som honom. Naturligt, rent och väldigt , väldigt tryggt.
Vi går med lätta steg genom rummet och sätter till sist fötterna på mattan som älskade moster K vävt åt honom i namngivningspresent. Han drar ett djupt andetag av lättnad, som om detta är det han väntat på hela, långa dagen.
 
Då jag lägger honom i sängen och drar ner rullgardinen suckar han nöjt och drar sin snuttefilt närmare sig där han ligger på mage. Jag drar försiktigt igen dörren till hans rum och går ut i den mormorsinfluerade hallen med John Blund redan tagit kontroll över rummet. Tar flertalet steg genom vardagsrummet och går fram till fönstret som vetter ner mot vägen och ser ut över sjön.
Hjärtat värker av kärlek till den lilla som nu blivit stor och jag inser ännu en gång att mening med livet är att bli förälder!

Med all kärlek, mamma Malin ♥


Kuligt nytt hos Ekokul - nu laddas för utomhusskoj!

Ekokul presentera lite mer ute-relaterade leksaker för både stora och små i sitt senaste nyhetsutskick! Vad sägs om t.ex. hoppande grodor som laddas med solenergi och Rättvisemärkta fotbollar som vi köpt hem? De sistnämnda finns i både stor ("vuxen-stor" i strl. 5) och liten variant i strl. 3!

 

Grodan hoppar i solljus eller under en stark lampa på minst 50 W. Fascinerande, kul och lärorikt för både små och stora barn (läs vuxna!). Kommer att bli jätteskoj att ha ute på gräsmattan i sommar, vet en liten kille som gillar det!

Fotbollen är en Vision Magnum. En Rättvisemärkt nybörjarboll. Den är IMS-godkänd vilket innebär att den får användas för matchspel på alla nivåer. Med ett ytskikt av 100 % PU med butylblåsa. Handsydd och 1 års garanti på söm och form.

Visst ser det ut som om vi kan få en massa skoj på Lyckobacken i sommar? :D

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött i hjärnan av allt hamrande, snickrande, sågande och gnisslande som pågår hemma. :S Men fint blir det! Och duktiga "gubbar" har vi lejt! Dock är det diverse lekdejter inplanerade varje dag...man måste liksom komma hemifrån.
Gjort: Upptäckt att fönstret varit öppet lite grand i köket inatt + att elektrikern slog av golvvärmen igår för att kunna fix lite. Så det blev till att slå igång luftvärmepumpen en stund i köket nu på morgonen.
Gör: Packar i ordning en goodie-bag som ska tas med till en kollega imorgon som nyss fått barn och som vi ska åka och hälsa på, jag & Leon! :D
Planer: I eftermiddag sticker vi ner till stan till bästa C & stortjejen M för mys, lek & bus! Efter att vi ätit middag (idag blir det tagliatelle * med en hemmagjord, krämig paprikasås *) ska jag & Caroline träffas för att fika!
Bästa: Att det inte finns några sammanträffanden utan att allt sker i ett syfte.
I behov av förändring: Den lervälling som ska föreställa vår gräsmatta. :(
Leon : Gillade verkligen att träffa sin tremänning A igår! Och det gjorde jag med för den delen! :)
Väder: Sol, sol, strålande sol!

Malin ♣


Efter en brakmiddag har vi nu grattat fina...

dsc04549 (MMS)

Efter en brakmiddag har vi nu grattat finaste gammelfarmor med lika fin handcréme från Secuvie och en passande massage/palpetstav inköpt på Grön Gåva! Nu rullar strax bilen hemåt mot Lyckobacken!


Leon fick trevligt leksällskap hemma hos g...

dsc04548 (MMS)

Leon fick trevligt leksällskap hemma hos gammelmormor i form av tremänning A! :D Så nu leker de med både ekologiska- och ickeekologiska leksaker!


MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över underbaraste Anna och Niclas som har Ekokul! Tack! Ni är så fantastiska: osjälviska & hjälpsamma! Varför kommer ni att bli varse framöver! :D

Malin ♣

Vinnaren blev Surya!

Tävlingen är nu avslutad och den som kniper hem eko-gottet till en vovve i sin närhet blir Surya som berättade om deras valp som egentligen heter Gudrun efter stormen med samma namn! Grattis! Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad till oss, mailadressen finns under bilden på äpplet i vänsterspalten.

Ni delade verkligen med er, och det tackar vi för! Vad sägs till exempel om;

"Mitt speceilla hundnamn är Kämpa. Det tillhörde en mycket speciell schäfertjej.
För att göra en lång historia kort så fick kämpa diagnosen "malingt lymfom" för snart 3 år sedan.
Vi gjorde valet att ge henne behandling sålänge hon mådde bra. Det var aldrig någonsin meningen att hon skulle må dåligt för att vi skulle få ha kvar henne i livet. I sommar blir det 2 år sedan vi tog beslutet att sätta stopp.
Kämpa blev 4½ år.
Hon fattas oss varje dag. Vägen där djursjukhuset ligger heter dessutom Kämpevägen. Vilket än idag ger rysningar när jag åker förbi."

"Min hund Alice går två dagar i veckan på världens mysigaste hunddagis och där på hennes dagis går det en härlig kille vid namn Hannibal, mycket ovanilgt och speciellt namn på en hund enligt min åsikt."

"Mitt speciella hund namn är Totte. Totte var min första hund som jag fick när jag fyllde 12 år. han var min trogne vän i 15år. Förra året fick han somna in i mitt knä på djursjukhuset. han började resan i mitt knä och han slutade den där 15 år gammal. namnet Totte kommer alltid vara speciellt för mig. Nu har jag en annan kompis vid min sida Lufsen heter han och han skulle bli super glad av att smaka på läckerheterna:D Han fyller upp sin del av namnet för han är verkligen en lufs:D"

"Min sloughi heter Tillieville Woqooyi i stamtavlan och såklart kallar vi henne Woqooyi. :) Det kommer från en region i Somalia som heter Woqooyi Galbeed, hela kullen är döpt efter geografiska platser i Afrika vilket är kul eftersom rasen kommer från Afrika. Det är ett spännande namn för ingen som läser det kan uttala det och ingen som hör det kan stava det. Det bästa är att hon passar så otroligt bra att heta Woqooyi, det har aldrig funnits någon tvekan om att det är rätt namn för henne. Hon är nästan lika unik som sitt namn eftersom det finns så få av rasen i Sverige och hennes färg är ovanlig inom rasen i Sverige."

"I lördags när jag var i min systers lägenhetshus så var det en hund som kom ut genom dörren där och hette Tuborg, som ölen, det var ganska lustigt och kul!"

"När jag var liten så var vi på en camping. Jag vart kär i en labrador, den hade ett så konstigt hundnamn som Göran! Opassande, men det la sig på minnet!"

"Vad gäller hundnamn så kommer jag alltid att tänka på en 9årig grabb jag mötte och hans lilla vita terrier, Popcorn! Den var liten och vit och studsade omkring mest hela tiden.. Annars har jag ju själv en stor svart Briard vid namn Åskan. Efter ljudet av honom när han leker.."

"det roligaste namnet jag kan komma på just nu är vår valps ursprungliga namn - Gudrun. döpt efter stormen Gudrun, så galen som hon e är det ett mkt passande namn:-)) Men vi döpte ju om henne, tyckte det var lite jobbigt att säga."

"Jag har många speciella hundar i hjärtat, men 2 står ut lite särskilt. Den första är en liten jack russell terrier som mina vänners föräldrar äger. Hon är supersöt och heter Trillarn, eftersom hon alltid trillade ner i matskålen när hon var valp hos uppfödaren. Det passar henne jättebra eftersom hon är så busig och ivrig.

Den andra hunden är en Irish Softcoated Wheaten Terrier som är min sambos föräldrars. Min sambo döpte honom till Rocky efter boxaren i filmen, och det stämmer verkligen, för han är en riktig kämpe. Han är 14 år nu och pigg som en ung hund ändå."

"Min första vovve är en japansk spets från japan, en shiba. Shibaägare brukar oftast ge sina hundar japanska namn för att hedra deras ursprung. Vi fick välja namnet till stamtavlan, och min kille heter där Daimitsu, som betyder "stort ljus" på japanska. Han går under "Mitsu" nu, men är verkligen mitt stora ljus i livet!"

"Vi har en lite blandistjej, Papillon och Powder puff. Med tre barn var det inte lätt att komma överens om ett namn. När vi hämtat henne och var på väg hem flög det bara ur mig och jag sa till valpen: -Du är en liten gosebubbla du! Alla barnen sa det får hon heta, Bubblan! Och det heter hon. Hon är en riktig liten Bubbla!"

På onsdag är det dags för en lite somrigare tävling så håll utkik då! :)

Malin ♣








Boob-rea och annat smått och gott hos Ecoloco!



Än är det några dagar kvar på april och eftersom Ecoloco kör fraktfritt i april tycker jag ni ska spana in deras reaBoobs fina mamma- och amningsplagg som just nu säljs med 20 - 50 % rabatt!



Jag är lite sugen på denna amnings-snutte-lekfilt inför kommande syskon till Leon;



Ett rejält skynda-fynda läge med andra ord! :)



Spana även in de fina virk-kits som Loa tagit in på Ecoloco från modedesignern och garntillverkaren Erica Laurell! Med garn från hennes egna kollektion som är helt ekologiska garner som är både KRAV- och Svanenmärkta. Den ekologiska bomullen odlas i södra Peru av jordbrukare själva äger sina gårdar. Garnet färgas sedan på ett miljövänligt sätt av Garnfärgeriet i Borås. Färgningen är certifierad av EU-blomman.

Dessa Virk Kits består av ekologiskt garn i två färger med en tillhörande virkbeskrivning för att man kunna virka egen solhatt till sina, eller andras, barn. I paketet ingår också en beskrivning på virkad blomma, som man enkelt kan fästa på hatten eller varför inte använda som brosch?


Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Hormonell, men annars OK! ;)
Gjort: Ätit lite frukost, funderat över om tvättmaskinen är trasig eller om filtret måste tömmas. Något är det i alla fall då den läcker vatten...
Gör: Kikar igenom lite mail. Beställer lite eko-shorts åt sonen! :) Sommaren är ju faktiskt snart här!
Planer: Efter lunch sticker vi in till stan med miljöbilen, många turer nu då hemmet är en byggarbetsplats, för att äta middag hos gammelfarmor & gammelfarfar! Tack för att ni förbarmar er! :)
Bästa: Att de som knackar på dörren precis så man svidat om till organic-nattlinne är folk man känner och inte främlingar. Nu fick vi en mysig pratstund på kvällskvisten som vi gladdes åt! :D
I behov av förändring: Om man skickar SMS till folk, hör det inte till folkvett eller allmän hyfs att svara?
Leon : Sover gott om natten och kunde igår visa sin 9e tand. 7 tänder uppe och 2 nere. Nej, jag håller med; det ser inte klokt ut!
Väder: Sol, men det skulle bli mulet nu ett par dagar så det kanske kommer. Hade - 5,5 grader inatt så imorse var det halvkallt. Tur vi som bor på norrländska landsbygden ännu inte sulat om till sommardäck för imorse var det frostig vägbana.

Malin ♣


Beställ nytt nummer av Underbara Claras underbara tidning!



Fotograf: Clara Lidström, Västerbottens Folkblad.

Nu kan man beställa Claras andra nummer av sin fantastiska tidning! Klicka här för att enkelt beställa och betala genom ett SMS från mobilen!

Jag har såklart redan beställt ett ex, kan inte tänka mig att jag skulle kunna missa det!!!

Malin ♣


Denna rara skylt förgyller nu vår hall! In...

dsc04497 (MMS)

Denna rara skylt förgyller nu vår hall! Inköpt på härliga Amuletten (klicka på deras banner under Våra samarbetspartners) för ett par tior. Gillas av oss alla! :)


I veckan var Leon och jag inne i stan och ...

dsc04537 (MMS)

I veckan var Leon och jag inne i stan och handlade och tog en tur till området där jag växte upp. Efter stora vägen fanns ett litet loppisstånd uppställt utanför en hälsokostaffär. I ögonvrån såg jag en gammal skrivmaskin. Då det var bilar bakom var jag tvungen att köra en bit innan jag fick möjlighet att vända. Jag såg i börsen att jag hade 220 :- i kontanter och då bankomaten ätit upp VISA-kortet en kvart tidigare bestämde jag mig för att det tvunget fick räcka. Jag vände bilen och körde tillbaka. Väl inne i butiken förklarade jag att jag var väldigt intresserad av skrivmaskinen där utanför. Expeditet sa att priset var satt till 250 :- Jag sa att jag hemskt gärna ville ha den men att jag endast hade 220 :- på mig och ett slukat betalkort. Kvinnan sa att det gick alldeles utmärkt att få köpa den för 30 :- mindre. Så nu är denna vackra Haldon-Norden vår och står i tvättstugan i väntan på att biblioteket ska bli klart och den kan få ta plats på gamla ekskrivbordet vi fått efter Johans farfars-far. Otroligt!


Idag kör vi verkligen eco all the way! Leo...

dsc04547 (MMS)

Idag kör vi verkligen eco all the way! Leon är helt iklädd eko, alltifrån blöja till Belliotofflor till Blingo-outfit till Ekokul-drake! Härligt! Då känns det allra bäst i mammahjärtat! :D För mer info,kolla in www.bellio.se, www.blingo.se och www.ekokul.se


Lördagsmys a la Jamie Oliver! Man gör tryf...

dsc04543 (MMS)

Lördagsmys a la Jamie Oliver! Man gör tryffelsmet (innehåller grädde *, smör *, honung * och 72 % choklad *. Recept finns på bloggen, sök på 'tryfflar' i vår sökruta.) och låt alla rulla och smaksätta sina egna tryfflar! Jag har grovhackat valnötter * från Kung Markatta (www.kungmarkattase), de är världens godaste, och tagit fram egenplockade hallon och blåbär ur frysen. Dra en "skiva" med hjälp av skeden så den rullar sig, doppa sedan i valfri smaksättning och njut! Till det passar Brunkullans svarta, smaksatta té alldeles ypperligt, kolla in www.brunkullan.com/se för mer info. Till detta lyssnar vi på en podcast-sänd föreläsning i väntan på sista Millenium-avsnittet. Ha en alldeles fantastisk lördagskväll, underbara ni!


De vackra eko-smycken jag fick av Anna på ...

dsc04213 (MMS)

De vackra eko-smycken jag fick av Anna på Ekokul (klicka på deras banner under Våra samarbetspartners) i samband med Leons 1-årsdag sätter onekligen piff på tillvaron! Jag älskar dem! Oftast bär jag dem till svart så att de verkligen kommer till sin rätt. :D


Mårbacka-pelargonens sticklingar står och ...

dsc04499 (MMS)

Mårbacka-pelargonens sticklingar står och rotar sig i gamla ostglas i köksfönstret bakom kökssoffan. Snart ska de planteras i små krukor i eko-jord! Ett vansinnigt billigt, enkelt, miljösnällt & roligt sätt att skaffa nya blommor på!


Om du inte vet var du är på väg kommer du ...

dsc04501 (MMS)

Om du inte vet var du är på väg kommer du att hamna någon annanstans. Lewis Carrol


Puss-mufflan har myst ner sig i soffan och...

dsc03915 (MMS)

Puss-mufflan har myst ner sig i soffan och dragit & krafsat upp filten över sig! Där ligger han nu och myser! Gull-Tofflan, vad vore livet utan dig?!


Tomater på G! Eko-fröer planterade i eko-j...

dsc04500 (MMS)

Tomater på G! Eko-fröer planterade i eko-jord i återanvända kultiveringskrukor. Hemodlade, solvarma tomater direkt från plantan är ju allra godast! :P


Tomorrow is a mystery, yesterday is histor...

dsc04449 (MMS)

Tomorrow is a mystery, yesterday is history. Today is a gift - that's why it's called the present!


Känner mig eko-fredagsfin i eko-leggings, ...

dsc04527 (MMS)

Känner mig eko-fredagsfin i eko-leggings, eko-manikyrerade naglar och finaste silverringen från ekologiska guld- och silversmeden Johanna E. Fagestedt (www.johannae.se) som jag fullkomligt älskar! Nu ska miljöbilen puffa några mil norrut mot Umeå och regelrätt fredagsmys! :D Pucca-syster, nu snart ses vi!


Askmoln från Island?

dsc04522 (MMS)

Askmoln från Island?


Så här ser det ut då jag är ensam hemma oc...

dsc04521 (MMS)

Så här ser det ut då jag är ensam hemma och ska duscha. Förstår ni om jag passar på då Johan är hemma? ;) Dock var håret i STORT behov av tvätt och jag var smutsig och dammig efter att ha fejat utomhus så jag hade inget val. Nu trängs vi! :)


En lång ranglig blomstängel har skjutit up...

dsc04520 (MMS)

En lång ranglig blomstängel har skjutit upp från succulenten vi fick av pappa & A till Alla Hjärtans Dag. Ser ut att lova rosa blommor! :)


Har ni sett handsmidda järnspiken som våra...

dsc04519 (MMS)

Har ni sett handsmidda järnspiken som våra snickare fann? Den är rätt stor - även om jag inte har stora händer! Tydligen så slog man in den med en slägga, glödgade den sen så den blev medgörlig och då tog man en tång och vred den några varv. Då den svalnat slog man in den lite, glödgade osv. Denna skruveffekt gör att du i princip inte får isär stockarna som utgör vår timmerstomme. Det är därför Lyckobacken stått orubbligt sedan 1889. Tänk vad det skiljer på hur man byggde hus förr och nu! :D


Helgen som kommer

Nu önskar vi alla våra fina läsare en fantastiskt fin helg och påminner er också om att tävla om eko-godis för vovvar i samarbete med härliga Ecodog! Klicka här för att komma till tävlingen!

Imorgon sticker jag & Leon upp till Umeå för att spana in Pucca-systers nya lägenhet och mysa under dagen och på lördag kommer Leons farmor upp för att leka & busa!
På söndag kommer pappa & A hit och då ska vi ha en redig eko-glassprovning! :P

Mer om detta i veckan som kommer!

Många kramar till er, så MMSas vi i helgen! :D

Malin ♣

Vi behöver er hjälp!



Efter ett samtal med en go-vän i måndags fick jag en idé! Denne hade nämligen haft en mobilfri helg föregående helg och jag insåg snabbt hur skönt det skulle vara. Tänkte att man i alla fall kanske kan få till ett mobilfritt dygn i alla fall, så sagt och gjort; 30 maj stänger i alla fall vi ner mobilerna. Denna Mors Dag kan det vara skönt att endast få umgås med familjen och var alldeles underbart onåbar.

Det vi vill ha er hjälp med är såklart att sprida detta vidare! Norpa åt er bilden ovan och maila den till alla era vänner, lägg upp den på er blogg, tipsa på era Facebook-sidor och Twitter-bloggar och tipsa alla du möter om det! Tänk så kul om jättemånga kunde haka på! Vilket manifest mot den nåbarhetshets- och stress som finns, och förväntas av oss, i samhället!

Hur många hakar på???

Familjen Harju ♣ 



En höna och en tupp de satt på en get, hönan spela' kam och tuppen trumpet!

I veckan fick jag ju lite oväntat besök av "släktingar" till mig. :D De hade med sig den raraste av presenter till Leon; ett hönscertifikat! Leon har i och med denna gåva bidragit med 3 st. hönor till hönsgården som ägs av lärarna och barnen på Bishozi Primary School i byn Bishozi i södra Uganda i distriktet Kiruhura District.

I augusti 2005 så startade föreningen Bildverkstan i Ödsmål upp denna hönsgård då det stod klart att barnen i byn skulle kunna betala kostnaderna för sina 7 år i skolan om de tar han om 3 hönor var. De säljer ägg och kycklingar på den lokala marknaden och kan på så vis betala för sina skoluniformer och har råd att köpa pennor, böcker och annat materiel som behövs för en bra och fullvärdig skolgång. Alla skolbarnen tar väl hand om hönsen som bor på ett särskilt inhägnat område nära deras skolgård.

 Bild lånad härifrån.

Jag blev så otroligt rörd över denna fantastiska present som innebär att ett barn får gå i skola i hela 7 år och detta i Leons namn. Tack och åter tack!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite lagom små-seg så här innan helgen.
Gjort: Kikat på lite saker som ska göras i Photoshop. :)
Gör: Dricker lite té och bläddrar i tidningar.
Planer: Göra en spännande middag från Ellen Turners kokbok och sedan handla! Ikväll blir det helgmys med lite god middag och högläsning!
Bästa: Min fantastiska familj! Ni är mitt allt! Men gårdagens 4 intressanta saker väger också tungt! ;)
I behov av förändring: -
Leon : Sover ännu, hade en otroligt mysig gårdag hemma i S & M's härliga lägenhet! :D Tack!
Väder: Sol som döljs lite lätt bakom molnen...

Malin


Morotsplättar med kesoröra

Även en eko-familj med grundläggande värderingar kan "synda" med färdigt och halvfabrikat. Dock händer det väldigt, väldigt sällan i vårt fall och då det väl händer är vi ändå vädligt noga med vad halvfabrikatet innehåller. I lördags då vi kom hem från fjällen var det dags; vi hade inga rester i frysen och var alla vrålhungriga på stört!

Då är det gott att finna färdig plätt- och pannkakssmet från Oatly (innehåller havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (E202 och E296) ) i kylen. Vips hade jag rivit morötter * och parmesan * och vispat ner i smeten tillsammans med finhackad persilja *, dinkelflingor * och chiamjöl *.

Jag stekte de sedan i min älskade plättlagg i gjutjärn (tack bror! ♥) med lite smör *. Se till att laggen är riktigt het!



Under tiden svängde jag ihop en god kesoröra med keso *, finhackad chili, salt *, peppar *, pressad vitlök, lite majonnäs * och en förp. avrunna kidneybönor *. Denna röra är även ljudligt god att äta till bakad potatis för oss vegetarianer (och även andra för den delen! ;) )

 

Även Leon gillade de matiga plättarna med tillbehör, titta bara;

 

Och här är det slutliga resultatet;

 

Här finns för övrigt ett gott recept på egen, hemmagjord plättsmet för det är ju faktiskt det allra godaste & bästa!

Malin ♣

 


Det här med vem man är i bloggosfären

Tre av mina favoritbloggar har de senaste dagarna bloggat om det här med vad man väljer att visa på bloggen, hur man uppfattas av sina läsare och vad man kanske borde utelämna för er.

Läs vad Clara, Sarah och Anna skrivit!

Jag tycker alla tre fångat så otroligt bra hur det egentligen är. För det är ju så, att även om ni känner mig som ekonörden Malin har ni ju egentligen ingen aning om vem jag är. Jag outar inga namn på de jag umgås bortsett från de som har egna bloggar, jag visar inga ansikten på några andra än mig eller Johan och ni vet inte hur huset ser ut.
Ni vet inte vad jag gråter åt, hur jag är då jag är arg eller vad jag gör de dagar jag inte ens vill kliva upp ur sängen. Jag har mina IRL-vänner och familj till de dagar man vill skratta, gråta, sparka eller slåss. För det är ju, och det vet jag att ni inser, att livet kanske inte alltid är så lyckligt som det framställs på bloggen, men varför skulle jag delge er det? Jag vill inte sprida mer negativa energier i universum än de som redan finns så de dagar det känns blä väljer jag bort det då jag bloggar. Vad är det för mening med att ni ska höra mina suckar över celluliterna på låren eller de hängiga brösten? Och nej, jag ljuger inte för er om det som känns lyckligt, tacksamt och "sockersött", för då jag sätter mig vid datorn de dagar allt känns nedrigt trist tvingas jag, för bloggens skull, hitta guldkorn i livet och då jag fäller ner skärmen på datorn känns det mycket bättre.:) Jag hittar inte på saker jag är tacksam över, men vissa dagar får jag sitta och fundera och rota djupt inne för att komma på något. För det är ju så livet är. Jag är dock evigt tacksam över att jag idag mår så bra och att dessa trista dagar faktiskt kommer väldigt sällan nu för tiden. Hösten 2007 renade jag mig själv å det totalaste och sedan dess har det inte funnits så mycket som behöver pysa ut. :)



Dock hoppas jag att ni känner att detta kan vara en liten fristad, en oas, där det är rätt hög dos positiva energier som flödar för det tror jag alla mår bra av!

Och ni har ju ännu mindre aning om vem Johan är, men det ska det bli ändring på, vi lovar!!! :)

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Gårdagskvällens möte motsvarade alla förväntningar = UNDERBART! :D

Malin ♣


Kavat kille i dito sandaler

Hos finaste LoaEcoloco hittade vi sommarens fina sandaler till Leon!



De kommer från Kavat och är en luftig sommarmodell. Skorna är slitstarka och miljömärkta och perfekta för de minsta barnen då de är en lära-gå-modell. Sandalerna har en slejf med kardborre som gör att skon är lätt att ta av och på, sitter ordentligt på foten samt ger ett bra stöd för de ibland vingliga barn-benen. ;)


 
De är tillverkade av svenskt, ekologiskt läder med en innersula av vegetabiliskt garvat skinn med hög stötupptagningsförmåga och en bra "andas-funktion".

 

Loa var dessutom super-rar och skickade med hela 5 par Katvig-strumpor i blandade glada färger!

 

 

Tack snälla, de är perfekta för lilla fossingen!

Malin ♣


Födelsedagsbarnet tar en power-nap med lil...

dsc04502 (MMS)

Födelsedagsbarnet tar en power-nap med lillbrorsan sin!


Har precis gjort en stooor laddning heleko...

dsc04509 (MMS)

Har precis gjort en stooor laddning helekologisk hummus som ska ätas tillsammans med bondbröd *, en god sallad *, hemmagjorda snitzlar * och ugnsbakad rosmarin-potatishalvor *. Onsdagslyx kanske man kan kalla det? ;) Var i alla fall tvungen att provsmaka, och tro mig; det ångrar jag inte! :P


Tävla om eko-gott för vovven!

Denna onsdag är det de små vovvarna som ska få sin beskärda del av eko-flärd här på bloggen! :D Med anledning av älskade Lotus' 5-årsdag idag så ska alla hundvänner där ute få chansen att smaska på något smarrigt!



Aaniston Best Friends Are Forever "Lotus" fyller 5 år idag! Grattis till världens mysigaste gos-brum! Vi älskar dig, Skrot-Lotan! ♣

I samarbete med smarriga Ecodog lottas ett godiskit ut till våra små fyrbenta vänner! Linda som har Ecodog har plockat ihop sin favoriter och just din hund, eller en annnan hund i din närhet, har chansen att vinna detta! Här hemma serveras hundarna alltid eko-gotter från Ecodog och de älskar det!

 

I kitet finns Organic pet minis Soltorkade tomater, spenat och örter, Organic Pet minis Morot och äpple, Organic pet minis Kanel & honung och Yarrah mjuk tuggpinne av nötkött. Lotus & Tofu har varit kräsna finsmakare av allt och de älskade det! Har ni hund så måste ni bara tävla om detta!

Ni har, som alla andra gånger, till måndagmorgon på er att tävla och för att vara med vill vi att ni går in på deras webshop och anmäler er till deras nyhetsbrev. Skriv sedan i kommentaren här att ni gjort det samt berätta för oss om det roligaste eller finaste, fulaste eller konstigaste eller kanske mest speciella hundnamn ni hört talas om! :) Jag ser fram emot den läsningen och kommer då vinnaren koras att delge er de två knasigaste jag hört! Lotus & Tofu låter hälsa att de inte får omnämnas! ;) Ha, ha!



Ett vovvsigt lycka till, alla läsare! :)

Malin, Lotus & Tofu,  Linda & Wille ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Vinstregn!

Igår kom äntligen det efterlängtade paketet med alla vinster i tävlingen om Sveriges Bästa Gröna Blogg 2010 som ni läsare var så rara och hjälpte oss vinna i vår kategori!
En lagom dos grönt hade packat en stor låda med saker i;



 Vi fick bl.a.



- en smart shoppingkasse från Abob som man lätt tar med sig utan problem då den tar minimalt med plats, samt ett gäng halogenlampor från Osram. Jag är dock tveksam till att använda dessa, hemma har vi vanliga glödlampor ännu men lurar på LED-lampor istället då det är adjöss med dem. Efter debatten hos Clara undrar jag
vad ni läsare anser???



- vi fick en hyrbilsweekend från Hertz och medlemskap i en bilpool, Sunfleet. Med Hertz ingick bensin och man kunde välja mellan flera olika modeller miljöbilar. Hoppas verkligen vi får till det så att vi kan nyttja det! :) Siktar på hösten! :)

 

- en tygkasse med mat från Lantmännen. Dock trodde jag maten skulle vara ekologisk, speciellt eftersom Lantmännen beskriver sig själva som en sida "där man hittar allt från goda recept till artiklar och diskussioner kring ekologisk & hälsosam mat" om man googlar dem. Varför då inte sponsra med eko-mat i en eko-relaterad tävling om man nu har ett intresse för det?



Jag är ledsen, men i min värld är detta varken hälsosamt eller eko...varför använda mix då man kan göra en
E-nummer fri OCH ekologisk sockerkaka lika snabbt och enkelt som då man använder mixen ovan?

 

- Vi fick också en påse med de Frisco hamburgerbröd som Max hamburgerrestauranger använder, men då våra hade utgångsdatum 5 april så hade de börjat mögla så de hamnade i komposten direkt.

Nja, innehållet i denna matkasse kan jag köpa det mesta av ekologiskt så detta kommer att delas ut till nära och kära som inte till fullo delar våra extrema (?) värderingar så kommer de ändå till nytta och blir uppätna och de som får dem blir glada! :)

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag plockade bort alla sticklingar utom en på min kala, övervintrade Mårbacka-pelargon innan vi åkte till fjällen för att rota dem. Nu har tre nya skjutit iväg och jag inser snabbt att i denna takt har jag sommarens alla värdinne-presenter avklarade! ;)

Malin ♣


Om ni vill lyssna...

...på radion så kan man klicka här! Dra markören in till 15 min. in i klippet, efter Måndagsbarn med Veronica Maggio och diskussionen om bajs är det dags för ekonörden! ;)

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och peppad efter gårdagens mysigheter med kollegan OCH vännen S! Tack! :D
Gjort: Lyssnat på radion, insett att Lotus har födelsedag idag och mumsat på ett eko-äpple! :)
Gör: Betalar lite räkningar.
Planer: Idag ska vi till fina vännen S och kramas med bebismagen och fika och ikväll ska jag ha ett "affärsmöte" inne i stan. *spännande*
Bästa: Att man kläcker ur sig saker till tatueraren som man kanske egentligen inte normalt gör, och tur är det väl att man gjorde det! :)
I behov av förändring: Mitt vänstra öga fick (som vanligt första "riktiga gången jag solar" (läs sitter ute på en stol mot en husvägg) varje vår) igår en svullnad, lite rodnad och ömhet. Idag liksom hänger ögonlocken så där tjusigt och det rinner konstant ur det. Charmigt! :S
Leon : Då jag kom hem igår och gíck in för att kika till Leon låg han, precis som alltid annars, på mage nere i fotändan på sängen med benen uppdragna under rumpan som en liten groda så att stjärten stod rakt upp. Känner du igen att någon annan sovit så, mamma? ;) Han är söt som socker i alla fall!!!
Väder: Kan nog bli sol idag med men jag håller mig inomhus på förmiddagen, ska laga till middag inför ikväll eftersom vi kommer hem direkt till den och sedan ska jag iväg ganska på direkten igen. Men även om man är inne så är det ljuvligt att se solen utanför köksfönstret!

Malin ♣


Ellen Turner - vår nya guru!

Av en matintresserad granne här i byn fick jag tips om en riktigt gammal raritet som hon ärvt av sin farmor eller mormor. En kokbok från tidigt 1900-tal som jag genast kände att jag bara måste ha! Efter idogt letande bland nätbaserade antikvariat är den nu äntligen min;



Ellen Turners vegetariska kokbok!

  

 

Hela 506 recept bjuder läsaren på en snålvattenrinnande resa! Bröd, kakor, desserter, soppor, stuvningar & gratänger. Dessutom finns färdiga menyer för en hel vecka med förslag på middag med efterrätt på måndag, tisdag osv.
Den är fruktansvärt charmig och recepten är precis de vi letat efter eftersom de inte utgår från halvfabrikat i form av sojakorv eller quornbitar. Toppen! Minst ett i veckan ska testas från denna bok, och självklart kommer ni att få ta del av dem! :)

Malin ♣

 


En miljöomtänksam guld - och silversmed!

Det kom en present med posten för ett par dagar sedan från guldsmeden Johanna E. Fagerstedt som har ateljé i gama sockerbruket i Lidköping och på webben. En alldeles otroligt vacker ring som sitter som en smäck på handen;


 

 

 

 

Jag älskar den!!!


Johanna vill kunna erbjuda ett alternativ till de massproducerade smycken som tillverkas under extremt dåliga förhållanden i låglöneländer. Hon gillar heller inte slit och släng-mentalitetn och därför vill hon hellre göra tidlösa smycken som är bestående än trendiga som riskerar att snabbt förkastas.
Miljöfrågor är något som ligger henne varmt om hjärtat och hon försöker därför att inte använda starka kemikalier och gifter som är vanliga inom guldsmedsbranchen, utan i stället hitta miljövänliga alternativ.

Johanna är en av få guld- och silversmeder som arbetar med ekologiskt guld- och silver och har med sin digra erfarenhet erfarit resultaten av att arbeta med både konventionella- och ekologiska material.
Redan nu kan hennes green gold-smycken beställas och eko-silversmycken kommer senare i vår, så då kommer bl.a. den fina ring jag fick att säljas till fler eko-intresserade runtom i landet!
Guldet kommer från Green Gold Corporation i Colombia där det utvinns helt fritt från farliga gifter såsom cyanid & kvicksilver som annars är vanligt i framställningen vid konventionellt guld. Detta gör att det färdiga guldet är rent och giftfritt och att de arbetare som jobbat med det mår bra och slipper sjukdomar relaterade till arbetet.
Guldvaskarna är vanliga bybor i regnskogen som vaskar fram guldet ur floden och säljer det sedan till Green Gold Corporation som betalar ett högre pris än de skulle ha fått på den vanliga marknaden. Detta bidrar till att de ges möjlighet höja sin levnadsstandard och frestas därför inte att sälja sin mark till storföretag som skövlar regnskogen. Som grädde på moset erbjuder Johanna även diamanter från småskaliga gruvor med bra villkor för arbetarna, inga "blood diamonds" alltså. :)

Hos Johanna kan man få hjälp med alltifrån till att omarbeta sitt gamla guld till att hitta nya favoriter bland hennes egen-designade kollektioner.

Gammalt, omarbetat guld;

 

 

 

Bilder lånade härifrån.

Från hennes nya, miljösnälla kollektioner;


 

Kollektionen Flow.

 

Kollektionen Leaf.



Halsband Hjärtan på tråd.



Örhängen Snödroppe.

 

Halssmycke Blomster.

 

Silverringar Totoro.

 

Hänge Kokong med fårull.

Bilder lånade härifrån.

Det finns även en kollektion för herrar med bl.a. manschettknappar och sedelklämmor.

 

Bilder lånade härifrån.

Johanna håller dessutom på att experimentera med avgjutningar av riktiga växter då hon inspieras väldigt av det organiska i naturen runtom oss, sin kärlek till naturen, stämningar i passande filmer och möten mellan människor.

 

Halsband Kotte & Brosch Succulent.

Bilder lånade härifrån.

Visst är hon otroligt duktig? :D Man häpnar! Smyckena är verkligen välgjorda och väldigt detaljrika jag tycker hon lyckats fantastiskt bra med sin idé om att skapa tidlösa smycken som bäraren vill använda länge, för hur ska man kunna vara utan dessa? Det man funderar kring är att hon, som ensam företagare, lyckas skapa lika vackra och tjusiga smycken som "stora & kända" smyckesdesigners och lyckas hålla samma priser som t.ex. giganterna inom området Efva Attling och Thomas Sabo - trots att Johanna värnar om miljön och de material hon använder! Där ser man vad mycket vi kunder betalar för namnet på den som designat eftersom deras silver är mer än hälften så dyrt men långt mer än dubbelt så farligt och giftigt. Med andra ord finns inga ursäkter till att INTE köpa av Johanna då man vill ge någon ett vackert minne för livet och känner att smycken är det man eftersöker!

Tack snälla, rara Johanna för min fantastiskt fina ring med det otroligt passande namnet för en anime-nörd som mig! ;) Jag kommer att bära den jämt, jämt då den verkligen är så 'jag'! Mjuk & len men ändå rejäl med tyngd i. Och trots detta är den otroligt lättburen och känns inte klumpig att ha på fingret.

Klicka in er på Johannas hemsida för det finns en massa fler fina bilder på hennes tjusiga alster som jag inte visat! Johannas länk hittar ni här i inlägget (alla kursiva ord) samt i vänsterspalten under rubriken Miljösnällt bling-bling!

Malin ♣

PS. Läs också vad Ekomamman skriver om hur guld framställs! Usch! DS.


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över en väldigt vacker och genuin present som landade i min brevlåda igår! Den satte verkligen eko-flärd på vardagen!

Mer om denna strax!

Malin ♣


Att komma till skott!

I över 1 års tid har jag & Johan haft intentionen att tillsammans läsa ur en bok, högt för varandra, och sedan diskutera det vi läser styckesvis. I helgen innan vi skulle till att se del 1 av "Luftslottet som sprängdes" körde vi äntligen igång och avverkade ett trettiotal sidor i "En ny jord" av ingen mindre än Eckhart Tolle

 Bild lånad härifrån.

Hittills kan jag bara konstatera att jag funnit en ny "The Secret"! :D

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Mjuk i kroppen efter gårdagskvällen på Shaktimattan och lite pirrig inför detta!
Gjort: Läst lite, druckit té och filosoferat med Johan. :)
Gör: Kollar lite mail och strukturerar upp de kommande dagarna.
Planer: Vi åker in till stan även idag med, skönt att komma hemifrån på eftermiddagarna då snickarna (de är fantastiskt duktiga OCH rara, de leker alltid med Leon på golvet på sin fikarast! Kör bil med honom, bygger lite lego och så! :D ) är här hemma och bygger för fullt.
Ikväll blir sen fika med en gammal kollega som är mer vän än arbetskamrat! :)
Bästa: Gårdagens oväntade besök av goa "släktingar"! Tack för att ni förgyllde min dag! :)
I behov av förändring: Lervällingen utanför tomten, ser inte kul och är inte kul då alla skor, vagnshjul & hundtassar blir bajsbruna och smutsiga! Sol, torka upp nu! :)
Leon : Sover hela nätterna, det är ljuvligt då de själva hittar åt sin napp nattetid, och vaknar oftast då vi kliver upp på morgonen. Då går nån av oss in till honom, pussar honom på huvudet och säger "sov gott", går ut och hör genom den igendragna dörren hur han lägger sig ner, gosar till det med snuttefilten och somnar om. Lovely! Please, go on forever!
Väder: Ser soligt lovande ut idag! 8)

Malin ♣


Amuletten-butiken

I lördags då vi passerade Sollefteå på väg hem från fjällen fick jag ett infall att stanna till och söka upp Amulettens fysiska butik, så sagt och gjort!

 

Visst ser det trevligt ut? :)

Tyvärr jobbade inte Carina, men väl en annan rar expedit. :) Det var en otroligt charmig och mysig butik med en liten café-del där man kunde slå sig ner och ta en paus mitt i allt shoppande! Det blir till att stanna till en extra gång då vi åker till fjällen, eller kanske ragga med sig Caroline upp någon fredag framöver. Vad säger du om det?

Tills dess blir det till att handla från Amulettens digra sortiment på nätet, och det går ju lika bra det, även om det är trevligt att få byta några ord med trevliga & kompetenta personer! :)

Malin ♣

 

 


www.lyckobacken.se

Hörni, nu har vi påbörjat steg ett av många som komma skall i vår resa till vad vi tror kommer att bli något ännu bättre - både för oss och för er!

Steg ett innebär att Lyckobacken® numera är ett skyddat varumärke för bl.a. bloggande och skrivande texter av det författande slaget.

 

 

I och med detta hittar man numer till våran blogg genom att använda adressen www.lyckobacken.se
Vi skulle bli jätteglada om ni redan nu kunde ändra era bookmarks, RSS-feeds, länkar mm. till den samt även tänka på att använda den. I nuläget omdirigeras ni bara till www.lyckobacken.se om ni använder vår blogg.se-adress men på sikt är det nämligen endast lyckobacken-adressen som kommer att gälla då bloggen inom en rätt snar framtid kommer att byta portal och då är det bättre om lyckobacken-domänen är den gängse så att ni inte missar oss och vi, gud förbjude, missade er! :D

Dock kommer mailadressen till just vår blogg att alltid vara densamma även om en annan mailadress gällande en annan eko-relaterad sak kommer att dyka upp också. ;)

Vi lämnar resten därhän så länge så får ni vara lite nyfikna, men vi törs lova att vi har något riktigt stort OCH bra på G!

Familjen Harju ♣


Short pants or long shorts

Kretsa reade ut hela sitt sortiment till halva priset fyndade vi en massa, däribland de shorts ni ser nedan;



De, i mitt tycke, urcoola shortsen kommer från Ballade och är gjorda i 100 % ekologisk bomull.

 

 

Då denimtyget känns slitstarkt & tåligt men ändå mjukt & följsamt tror jag de kan bli en stor-favorit i sommar!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg, utbilad & förväntansfull! Så mycket är på G!
Gjort: Sovit en hel natt, somnade gott på Shaktimattan, och morgonmyst med Johan!
Gör: Leker med Leon & Tofu!
Planer: Åka och handla mat efter lunch på Grön Gåva, och sedan droppa in hos tatueraren för att köra laser på ängeln. Ikväll blir det lugna gatan med ANTM på TV, favoritfilten & en termos med té. :)
Bästa: Att vi bokat in mer trevligheter med duktiga Åsa i maj!
I behov av förändring: Absolut ingenting! :D
Leon : Sover återigen som en prins sedan 1 ½ vecka så nu tror vi på att allt vänt. Thank God! Vi är piggare men det är framför allt han med! Gladare och ännu spralligare! :D
Väder: Soligt, mulet & snö om vartannat. April-väder i all sin prakt!

Malin ♣


Vinnaren av téet blev suss!

Nu är tävlingen avslutad där vi lottade ut smarrigt eko-té från Fia på Brunkullan! Vinnaren av Grönt vårté limited edition blev ingen mindre än suss!

GRÖNT VÅRTE, limited edition

Vi säger stort grattis och ber att du skickar den adress dit du vill ha vinsten skickad via mail till oss! Adressen finns under profilbilden på äpplet till vänster i bloggen.

Det kom in flertalet goda förslag från er, vad sägs om;

Harrieth Lundmark Söderstedt;

Rosenknoppar, blåbär o ingefära är en blandning jag tror på!

Surya;

Svart te med lakris och hallon? Lite spännande sådär...

Edun;

Jag gillar röda teer och skulle gärna ta en kopp med smak av blåbär, lingon och vanilj.

Lisa;

Svart te med äpple och kanel! :)

Cornelia;

Ett svart te med en smak av mint. :)

Therese;

Mitt te skulle ha en smak av lakrits och citron och heta "Morgonpigg" för jag tror att den smakkombinationen piggar upp :)

Lin;

Ett friskt rött ekologiskt te med kamomill, ingefära och citrongräs, dekorerat med blad från ringblomman. Ett te som skulle vara välgörande för magen, kunna drickas kallt eller varmt och som skulle kunna heta Naturligtvis. ♥

Jeanette;

Helgmys skulle mitt the heta och vara grönt med smak av choklad, hallon och blåbär.

Anette Hedqvist;

Kanske ett svart te med smak av blåbär, vanilj och lakrits =)

Ika;

Jag skulle kunna tänka mig ett grönt te smaksatt med apelsin, citron, kanel och rosenblad. Tänker mig lite chai, men tror att lite extra citron skulle passa bra i en grön version.

Eller, som en bonus: Rött te smaksatt med pepparmynta och citron.

evamar;

Jag skulle gärna vilja ha ett ekologiskt rött te med hallonblad och citronmeliss, som båda sägs vara rogivande. Ett bra namn vore väl Godnatt eller Sov sött?

Anna-Carin;

Jag skulle vilja ha ett te med smak av hallon och rabarber som skulle kunna heta Sommarfröjd. Älskar Brunkullans originalte som jag första gången drack på café Rutiga duken i Härnösand där jag pluggade ett tag!

Love and be proud;

Jag deltar gärna,min kombination Chai + vanilj!

Stella;

Grönt te med vanilj + mint tror jag på! 

suss;

Jag skulle vilja ha ett svart te med smak av vanilj och viol. Lite lavendelblommor får gärna vara med. Tesorten skulle döpas till "Viola lella" som många minns som en underbar kommentar från Galenskaparna & After Shave!


Maria Ö;

Lakritsrot med ingefära och chili! Sött med en lite "styrka". Tror jag kan bli en höjdare :)
Namnet kan bli Sweet Heat

Annica;

Lakrits, apelsin och vanilj.

Namnet skulle kunna bli Tindra.



Tack Fia för ett gott samarbete, i dubbel bemärkelse!!!

På onsdag är det dags för en god tävling igen, även om just ni kanske inte vill smaska på vinsten! ;)

Malin ♣

 


Medverkan i radio

Imorgon bitti kommer Ekoblogg att vara med i P4 Morgon i Sveriges Radio Västernorrland med TullaMaja och Magnus. De har en programpunkt som heter Trendbarometern där de kollar av trender inom en massa områden och jag ska vara med och prata om vad som trendigt just nu inom ekologisk mat & dryck. Trevligt, trevligt!



08.45 smäller det så ratta gärna in P4 då om ni är sugna på att lyssna! :)

Malin ♣

Update: Här kan man lyssna på klippet! Dra 15 min. in i låten, efter Måndagsbarn med Veronica Maggio och diskussionen om bajs är det dags för mig! :)


MånDagens tacksamhet

I lördags på väg hem från fjällen hade jag ett givande samtal med en fantastisk person! Ett samtal vars innehåll jag fortfarande ler åt! TACK!

Malin ♣


The veggie-place to be?



Tror ni det bor många veggisar i byn/samhället 2,9 mil bort? ;) Köttsjön - vilket namn!

Nu har jag jobbat bort en massa med bloggen i nästan 6 timmar; svarat på mail och kommentarer, skickat mail, ringt samtal (jo, det går fastän det är söndag), förberett en sak inför tisdag, surrat lite med grannarna som kom förbi en sväng, styrt upp lite i vackraste kalendern, ordnat med lite kommande tävlingar, SMS-snackat med min finaste Clara, gjort lite databaserat med domäner, portaler, adresser och html-koder, försökt frå tag på min vän A för andra dagen i rad, druckit två koppar av det té ni har chans att vinna och letat fram ett recept som behövs för dagens middag.
Allt detta har jag gjort med ett leende för jag är så himla tacksam och lycklig! Livet ler stort mot mig dagligen och jag står med öppen famn och tar emot. De människor, händelser, saker och ting som passerat min väg på senaste tiden är mer än vad jag vågat hoppas på! Förebilder för mig kommer med tips och idéer som man baxnar av samtidigt som man känner att "jo, det är ju fullt möjligt att förverkliga!" Det är fantastiskt då personer som jag tycker är driftiga och företagsamma känner samma sak om mig, sådant växer jag oerhört av! Dessutom händer det en massa i framtiden, så att "the best is yet to come" stämmer verkligen!
Det är ju så, hamnar man i rätt flöde så gäller det att flyta med, för då kan de mest fantastiska saker hända! Och exakt så är det nu, jag har kommit till den punkt att jag knappt längre behöver tänka att jag borde hitta det eller köpa det eller ordna det så hamnar det "av sig själv" framför mina fötter. Lagen om attraktion då den är som bäst! Dessutom så agerar jag så intuitivt instinktivt numer att det nästan känns overkligt hur träffsäkert saker och ting blir.

Åh, måtte detta aldrig ta slut!!!

Tittar jag ut genom det köksfönster som vetter ner mot vägen ser jag strålande sol och klarblå himmel. Tittar jag ut genom de två som vetter ut mot gården ser jag snöstorm och mulet. Man kan tro att Lyckobacken utgör två helt olika länder!

Nu ska i alla fall en eko-blöja bytas i detta Lyckobackenland och en korg med andrahandsfyndade Duploklossar spridas över golvet för att bygga hus med eko-prinsen innan det är dags att ta sig an middagen; hemmagjorda linsbullar med lingonsylt, kokt potatis, gräddsås och inlagd gurka. Smaskens!

Ha en toppenfin fortsatt söndag så ses vi igen imorgon!

Malin ♣


Tävla om té!

Glöm inte bort att tävla om Brunkullans goda Grönt vårté limited edition! Ni har till imorgon bitti på er!



Klicka här för att komma till tävlingen!

Lycka till!

Malin ♣


Då husse bäddade bort täcken, påslakan & m...

dsc04496 (MMS)

Då husse bäddade bort täcken, påslakan & mys blev det inte så mycket trivsamt kvar så Tofu kröp in under bäddmadrassen och kände sig nöjd!


Jag lyssnar kärleksfullt på min kropps sig...

dsc04360 (MMS)

Jag lyssnar kärleksfullt på min kropps signaler. Min kropp är beviset på perfekt hälsa. Louise L. Hay


För ett tag sedan kom det en varselväst me...

dsc04089 (MMS)

För ett tag sedan kom det en varselväst med posten hem till oss. Har inte hittat någon eko- eller rättvist tillverkad sådan så det fick bli en ordinär. Man kunde välja fjäril- eller dödskallemotiv, avskydde båda alternativen, så vi valde dödskalle. Kanske en smile-gubbe, en snöflinga eller t. ex. en djurtass hade känts mer unisex? Västen uppskattades dock av Leon som lekte iklädd den återstoden av kvällen!


På Lyckobacken finns 5 äppelträd, 2 körsbä...

dsc04460 (MMS)

På Lyckobacken finns 5 äppelträd, 2 körsbärsträd, 2 plommonträd, 3 buskar amerikanska blåbär, 3 krusbärsbuskar, 3 rödvinbärsbuskar, 2 svartvinbärsbuskar, 2 vitvinbärsbuskar, vildhallon, trädgårdshallon, vilda blåbär, vilda lingon, gula kantareller, trattkantareller, en vinranka, jordgubbsland, en diger örtträdgård samt en massa vackra blommor i rabatterna. Förutom detta ska vi odla tomater, gurka, ruccola, plocksallad, mangold, brytbönor, sockerärtor, squash, rädisor, bondbönor, morötter, rödbetor, paprika, sugar snap peas, spenat, purjolök och physalis. Förstår ni om jag vill att snön ska töa bort? :) Fröerna är inhandlade och det som ska förkultiveras är på G. Så underbart att ha en fantastisk trädgård med obegränsade möjligheter!


En keramikängel med texten 'Kör inte forta...

dsc04495 (MMS)

En keramikängel med texten 'Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga' hänger i backspegeln på min bil. Tycker det är en bra devis att leva efter i trafiken! :)


Alla åldrar gillar Brunkullans goda téer! ;)

dsc04494 (MMS)

Alla åldrar gillar Brunkullans goda téer! ;)


Det blev en tur till Storulvån ändå och nu...

dsc04489 (MMS)

Det blev en tur till Storulvån ändå och nu ska eko-fika intagas bestående av morotskaka och Brunkullans té!Mums! Hoppas ni också har det alldeles underbart denna mysiga fredag!


Stormen ökar så imorrn är det vi som rulla...

dsc04488 (MMS)

Stormen ökar så imorrn är det vi som rullar hemåt igen. Allvarligt, ni som känner oss; hur ofta blir det så här då vi ska till fjällen?


Denna gamla originalradio fungerar alldele...

dsc04484 (MMS)

Denna gamla originalradio fungerar alldeles utmärkt och gör att vi kan lyssna på Fin-fredag med Kodjo, Hanna & Moa på Morgonpasset i P3! Jippie! Vi är riktiga P3-lovers i familjen Harju! <3


Ursnygga 50-tals (?) stolen med sitt origi...

dsc04470 (MMS)

Ursnygga 50-tals (?) stolen med sitt originaltyg faller verkligen mig i smaken! :) Dock fyller den inte sitt syfte som läsestol då den är på tok för obekväm för det. ;)


Leon har kommit över en majskrokspåse och ...

dsc04475 (MMS)

Leon har kommit över en majskrokspåse och "rymmer" snabbt iväg med den ut i hallen för att kunna mala i sig ifred! :D


Vaknar till ett snötäckt fjällandskap. Vin...

dsc04483 (MMS)

Vaknar till ett snötäckt fjällandskap. Vinden viner runt stugorna och nysnön skapar drivor på broar och tak. Vi hade planerat ett besök på Storulvåns fjällstation men det bordlades ganska snabbt då 2 mils körning på fjället inte känns aktuellt! :S Istället blir det ett besök på lokala Coop-butiken då vi inte har fler blöjor åt Leon än att det räcker idag. Ja. Vi har typ 1 700 blöjor hemma och glömmer ta med en förpackning hit. Känner mig nöjd med min insats! ;)


Leon upptäckte glädjande nog att hans komp...

dsc04468 (MMS)

Leon upptäckte glädjande nog att hans kompisar Babblarna följt med på semestern! :D


I fjällen hittade vi ett fint påskägg som ...

dsc04466 (MMS)

I fjällen hittade vi ett fint påskägg som kusin L målade då de var här till påsk!


Med fullastad bil brummar vi nu rakt väste...

dsc04465 (MMS)

Med fullastad bil brummar vi nu rakt västerut mot en rogivande fjällvärld! Vi fick sova en hel natt hela familjen (yes, det verkar som om Leons sov-bökerier vänt nu!) och vaknade utvilade & pigga så raskt åts eko-äggmackor & gröt till frukost och nu är vi på G! Det här blir en kanonhelg! :D


Det gick toppen-bra på BVC - Leon väger nu...

dsc04461 (MMS)

Det gick toppen-bra på BVC - Leon väger numer 10 480 gr och var 77 cm lång. Sköterskan var imponerad över hans finmotorik, tålamod och skarpsynthet. Kul att höra, men det ska väl löna sig att ha en utbildad pedagog hemma hela dagarna? ;) Skönt att det faktum att han inte går till fullo än vägs upp av att han utvecklats, och till och med ligger lite före, på andra områden! :D Nu har vi packat klart så nu vantar en film, Barnhemmet av Guillermo del Toro, och lite Rättvisemärkt Ben & Jerry's Chocolate Macadamia. Passar perfekt efter mitt sedvanliga torsdags-eko-spa! Kram på er!


Att vårens första, värmande strålar är lik...

dsc04459 (MMS)

Att vårens första, värmande strålar är lika välkomna varje år! :D


Leon står på pallen han fick i namngivning...

dsc04450 (MMS)

Leon står på pallen han fick i namngivningspresent av fina Ekomamman med familj och kikar på snickarna A och I som är och hämta regelvirke ute på vår parkering.


Experimentera mera med Ekokul!

I Ekokuls senaste nyhetsbrev kan man läsa om vårens alla härliga experiment! Vad sägs om att t.ex. bygga en egen potatisklocka? Eller kanske en dynamoficklampa? Man kan också göra en egen väderstation och ett vattenreningsverk (perfekt för de som inte har så välsmakande vatten)!

 

 

Med hjälp av metallband och vanliga potatisar bygger man själv ett batteri som sedan driver den medföljande digitala klockan. Testa med andra olika grönsaker och upptäck tillsammans vilka grönsaker som alstrar mest energi!
Eller bygg ett eget litet SMHI med den mångsidiga väderstationen. I kitet ingår vindmätare, barometer, termometer och regnvattenmätare. Man får även tips på hur man kan experimentera med växthuseffekten och t.ex. skapa ett flask-terrarium.

Vill man istället återvinna och göra nytt papper så går det alldeles utmärkt och för den som hellre vill pressa egna blommor och samla så går det alldeles utmärkt! Vilka grejor! Samla favoritblommorna (kolla först så att man får plocka dem och att de inte är fridlysta!) och pressa dem sedan till fina dekorationer. Blommorna kan exmpelvis användas till kort, bokmärken, omslag, fotoramar och mycket mer. Kitet innehåller en blomsterpress, kort, bokmärken, askar att dekorera, pensel, dubbelsidig tejp och klister. :) Även kul för oss vuxna med andra ord!

 

Leon visar redan vid 1 ½ års ålder stort intresse för det pillriga och konstruerande och jag hoppas det håller i sig - för detta tycker jag själv är jätteskoj!!!

Dessutom kan vi som prenumererar på deras eminenta nyhetsbrev handla storsäljarna Happy Mais och Hugg-a-planet med 20 % rabatt! Kanoners! :D

Malin ♣

 


Ett äpple om dagen sägs hålla doktorn bort...

dsc04448 (MMS)

Ett äpple om dagen sägs hålla doktorn borta! Dessutom blir man mer pigg av ett äpple på morgonen än en kopp kaffe.


Vi drar till fjällen!

Nu är det dags för Ekoblogg att åka till fjällen! Knappt hann vi mellanlanda hemma förrän det var dags att brumma vidare igen! :)



Förstår ni att vi längtar???

Vi är tillbaka på måndag igen men som vanligt kan ni följa oss via på MMS-bloggandet och Twitter! Ha en toppenfin helg så länge, bästa läsare!

Familjen Harju ♣


 


Tävla om Brunkullan-té

Även denna onsdag är det dags för en tävling och nu är det härliga témakerskan Fia på Brunkullan som bjuder på sin nya smak med eko-té! Vi har ju haft turen att ett bra tag få avnjuta deras fantastiska téer här hemma så därför känns det extra kul att kunna bjuda er läsare på den möjligheten med! :)



I potten ligger alltså en laddning av deras nya téer och jag har personligen valt ut Grönt vårté limited edition som vinst åt en av er. Det är ett av det allra godaste téer jag smakat så det känns jättekul att få dela med mig av det till er!

 

Ni vet väl att det gör stor skillnad även globalt att man som konsument väljer ekologiskt odlat té då det är en av de mest besprutade grödorna i världen. Både den egna smakupplevelsen samt de som jobbar på plantagerna mår bra mycket bättre av att vi tar ett etiskt ställningstagande!

För att vara med och tävla vill vi att ni besöker Brunkullans härliga webbshop och kikar runt. Bland de ingredienser deras téer innehåller vi vill att ni komponerar en ny smak som ni tror skulle smaka bra. Sjävlfallet får ni även addera ingredienser som inte finns med i Brunkullans alla téer. Skriv sedan i detta kommentarsfält vad just ert té skulle innehålla och ge det också gärna ett namn! Tésorterna kommer att presenteras på bloggen i samband med att en vinnare koras!

Som vanligt har ni till måndag på er! Stort lycka till!

Malin & Fia ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!




OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att de första golvreglarna i bibliotekets golv lades igår. Nu är vi på G! :D

Malin ♣

Lejonet & Björnen hakar på ekovågen!

Fick pressinfo från Lejonet & Björnen förra veckan och nu visar det sig Lejonet & Björnen blir första svenska "tillverkaren i superpremiumsegmentet" som kan erbjuda glass och sorbet helt utan
tillsatser till sina kunder. Under april kommer de första produkterna att nå butikerna och konsumenterna.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen kunna göra detta för våra
kunder, säger Katarina Gustafsson, VD för Lejonet & Björnen. Vi har inga tillsatser, utan jobbar bara med naturliga råvaror av högsta kvalitet, fortsätter Katarina. Glassen består av sex
ingredienser och sorbeten av fyra. Precis som när man kokar den hemma. Att hitta råvaror som mötte våra och KRAV:s kriterier var ganska enkelt, men äkta vaniljstång som odlats ekologiskt var lite svårare, säger Katarina. Sedan är det inte helt enkelt att göra en så här stor omställning i en industriell produktion, om än i liten skala. Hållbarhetstiden halveras och vi har sett över alla delar i kedjan inklusive transporterna till butik, fortsätter Katarina. Jag upplever i mötet med våra kunder hur viktigt det är för dem att kunna erbjuda ekologiska och miljömässigt hållbara alternativ, och då känns det bra att vi nu kan erbjuda ett delsortiment som möter detta,
säger Katarina.
– Vi vet också att konsumenterna är oerhört medvetna. Det finns en stor grupp som värdesätter en hög produktkvalitet, och samtidigt gör val utifrån sina värderingar. Dem kan vi nu tillfredsställa med vår
ekologiska glass utan tillsatser. I denna grupp kvalar verkligen ekofamiljen in! :D

Inledningsvis kommer Lejonet & Björnen erbjuda den ekologiska glassen i smakerna Vanilj, Choklad, Blåbär och Mocca/Espresso och sorbeten kommer i Jordgubb-smak. Valet av smaker är mycket
medvetet.

– Blåbär innehåller mycket antioxidanter, men det behöver inte vara
konstiga sorter bara för att det är KRAV. Vi vill erbjuda våra kunder
samma bassmaker som man förälskat sig i från vårt vanliga sortiment,
avslutar Katarina.

Dessa ska vi verkligen hålla utkik efter då vi vet med oss att deras konventionella produkter faktiskt är jättegoda, de säljs i vår gästhamn under somrarna. :)

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg & utvilad (tack för det!) och redo att ta mig an en ny dag!
Gjort: Bokat tågbiljetter till Johan som ska springa Göteborgsvarvet i maj.
Gör: Dricker Brunkullan Rooibos och fixar med pilgrimskompassen.
Planer: Packa, packa, pack på förmiddagen och efter lunch är det provtagning (förmodligen sista Hb-värdet. Är även detta bra behöver vi inte ta fler.) och 18 månaderskontroll på BVC med mätning och vägning. Ikväll laddar vi bilen full så att vi snabbt kommer oss iväg imorgon. :) 
Bästa: Kanske grannes galet söta hundvalp på 9 veckor som kom på besök igår? :P
I behov av förändring: -
Leon : Sov lika bra inatt så det tackar vi för! Vi har en massa roliga lekdater inplanerade i vår så det ser vi båda fram emot. Säger man; "Ska vi åka till A och leka?" får man ett "App" till svar! Just nu är "app" svar på allt! ;) Igår då vi handlade och jag sa; "Nu ska vi går och köpa mjölk" fick jag det till svar...på allt jag sa att vi skulle handla. Skulle tro det är hans "Japp".
Väder: Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne! :D

Malin ♣


Grönsakspaj med pesto

Något recept i veckan måste vi ju se till att det blir trots att vi i princip endast är hemma och vänder fötterna! 

Och vad kan då passa bättre än att bjuda på den fantastiskt goda paj som svägerskan gjorde åt oss i söndagskväll? :P

Grönsakspaj, 225 °

2 dl. siktat dinkel *
150 gr. smör *
2 msk. iskallt vatten

2 paprikor *
2 squash *
2 gula lökar *
salt *, peppar *, olja *
3 ägg *
2 dl. havremjölk *
2 dl. pesto *
250 gr. riven ost *

Nyp samman alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt medan fyllningen görs.

Tärna paprikan i lite större bitar. Skala och klyfta löken och tärna squashen i halvmånar.
Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olja över. Salta och peppra. Grilla de i ugnen på 200 ° ca. 20 min. tills de fått färg och blivit mjuka. Öka ugnens temperatur till 225 °.

 

Vispa ihop ägg med mjölk och vispa ner pesto och den rivna osten. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ugnen i ca. 25 min. tills pajen fått fin färg och "stannat".

Servera med en god sallad och ett gott, hembakt eko-bröd!

Smaklig måltid!

Malin ♣




Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Harmonisk och i balans.
Gjort: Fixat i ordning mig för dagen då jag ska ta emot snickarna strax. Kan inte gärna öppna i nattlinne! ;)
Gör: Sörplar Brunkullans goda, gröna té i limited edition upplaga och andas...hörligt att starta med lite lugn och ro!
Planer: Skriva upp lite handling och guida runt snickarna uppe på kallvind. :) I eftermiddag åker vi in och handlar lite mat inför fjällstrippen på torsdag! Yey! Ikväll kommer mamma hit och myser medan Johan skottar spån (nope, han är inte klar än... :( )
Bästa: Vår fantastiska helg!!!  Ni i familjen G är alldeles underbara! :D
I behov av förändring: Nu vill vi har vår som sett krokusar och snödroppar om vartannat hela helgen!
Leon : Semesterresan verkar ha brutit hans sovmönster med mardrömmar och oregelbunden sömn - trots att vi alla sovit i samma rum, Leon i sin resesäng. Han har nämligen sovit som en prins där nere och det har han gjort inatt med. Han somnade precis som vanligt utan besvär igårkväll vid 19.20 och har endast vaknat en gång inatt och då hittade han inte snuttefilten. Jag gav honom den och pussade honom på pannan så somnade han om. Och han sover ännu så det bådar ju gott för att mamma & pappa kanske får sovmorgnar i fjällen! :D Det har också varit en mycket gladare & piggare kille dessa dagar så man märker ju verkligen att han är en så'n som behöver sova många timmar. Han har i alla fall haft det toppen med storkusinerna och bara velat leka med dem! Underbart att se!
Väder: Solen skiner från en klarblå himmel! Idag blir det go-väder! 8)

Malin ♣


Vinnaren av spikmattan!

Jättegrattis till Jimmy som vann en Shakti Eco från Shaktimattan! Jisses, ni var nästan 60 st. som tävlade! :D Jättekul!



Maila den adress dit du vill ha mattan skickad till oss, adressen finns under bilden på äpplet till vänster på bloggen. Och håll utkik imorgon igen då det är tävlingsdags på nytt!

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Johan & jag tänker så lika och i helgen blev vi än en gång varse det då vi fortsatte planera kommande tillbyggnader och renoveringar på huset. Vi är ett då det kommer till sån't (och mycket annat med för den delen!) :)

Malin ♣


MMS-inlägg: Nu rullar miljöbilen n

0-2d1c74c0435ef58f08fd94feb9c4653f.png

MMS-inlägg: Nu rullar miljöbilen norrut på väg hem mot älskade Lyckobacken igen! Imorrn hörs vi på bloggen igen och då koras vinnaren av en Shakti Eco! Många kramar!


MMS-inlägg: Efter en god våffellun

7cd21ca884a8eff471ef1db7a1f6eb33.png

MMS-inlägg: Efter en god våffellunch är vi på väg ut på guidad tur ut till Mälaren och en ö som är ett väldigt populärt utflyktsmål! Solen skiner och humöret är på topp! Ikväll blir det till att mjölka ur det sista myset då det bär av norrut imorgon igen. Det är med blandade känslor i hjärtat; det är alltid skönt att komma hem då man varit borta men det känns vemodigt att vi träffas så sällan...vi har verkligen haft det toppenskojigt! Nej, nu ut i friska luften! :D Tjing!


MMS-inlägg: Glöm inte bort att täv

3ea5871353a58cffc1c37e9e86794c30.png

MMS-inlägg: Glöm inte bort att tävla om en Shakti Eco! Gå in under Tävlingskategorin för att läsa ner om hur ni går tillväga för att knipa vinsten! Lycka till!


MMS-inlägg: Undrar hur lång tid de

0-34fef503c57b48e7501950d0aa0ed17d.png

MMS-inlägg: Undrar hur lång tid det kommer att dröja tills våra krokusar står i blom? :)


MMS-inlägg: Snödroppar i full blom

0-506fdff03b039e733a187ed0d885550e.png

MMS-inlägg: Snödroppar i full blom! :D


MMS-inlägg: Har nyss varit på ett

1a2f35fbba0cc977473e3a3590258014.png

MMS-inlägg: Har nyss varit på ett fik/inredningsbutik, Global Living
, och druckit eko-té och ätit goda veg-mackor! Nu vantar lite ner strosning på stan innan vi ska hem till kusinerna igen!


MMS-inlägg: Vi beställde hem några

0813c7f995894a419d29cb7aa730b4af.png

MMS-inlägg: Vi beställde hem några tésorter från Brunkullan för ett tag sedan. Vi hittade en massa goda, nya favoriter bland alla prover Fia var så rar och skickade och denna gång fick det bli dessa tre eko-raringar; smaksatt rött rooibos, smaksatt svart té och vårens limited edition grönt té. Mumsigt värre!


MMS-inlägg: Söderut är det grönt o

24c7a0307b3d88917b65c174d3f05454.png

MMS-inlägg: Söderut är det grönt och skönt! Välkommen våren!


MMS-inlägg: Tofu gjorde sig genas

6e5d3a4cc828f3f00fded23263a599c1.png

MMS-inlägg: Tofu gjorde sig genast hemmastadd på lektäcket som stor-kusinerna plockat fram åt Leon!


MMS-inlägg: Äntligen framme! Tofu

3702d91589eb96c8ea60893d0f0dd8be.png

MMS-inlägg: Äntligen framme! Tofu & Leon var fantastiska hela resan, så duktiga pojkar! Ute vräker regnet ner så nu blir det till att hoppa i eko-mjukisdressen och sedan väntar tjatter, middag & mys! Kramar till er alla!


MMS-inlägg: Har man tråkigt på bil

5dc5164647432a6b37d3484d592f5696.png

MMS-inlägg: Har man tråkigt på bilresan kan man ju alltid dra upp byxorna till shorts och pillra ur resårtråden från strumporna! :D ;) Perfekt underhållning!


MMS-inlägg: Jag har fått en ny veg

0-34e961c74335d8df5fcf2c29a9f7a303.png

MMS-inlägg: Jag har fått en ny veg-vän! Hon heter Ellen Turner och jag bloggar mer om henne om ett tag! :)


MMS-inlägg: Nu har vi lämnat Lotan

37f3c3ad33c0d60a8f32099f93ef0071.png

MMS-inlägg: Nu har vi lämnat Lotan för helgen hos farmor & farfar. Han får bo där så tar vi med lill-Tofu. Tofu är könsmogen nu så det kan bli skönt för båda att bli delade på ett par dygn. Men jag har redan ont i hjärtat, jag avskyr att inte ha familjen samlad! Lotus kommer dock att bli bortskämd i helgen med lyxost, korv & köttbullar - det är så det brukar bli nämligen! ;)


MMS-inlägg: Allt kan ju inte maski

0-4ab8d12ecd3da7b9483ac1371516e751.png

MMS-inlägg: Allt kan ju inte maskindiskas, även om det är det snällaste för miljön, och då är denna diskborste riktigt smart! Man fyller den med diskmedel, vi använder Ecovers som vi köper på Grön Gåva, och trycker in spärren man ser i nederkant av borsten för att den ska avge diskmedel. På så vis slipper man tappa upp vatten i diskhon då man ska handdiska och då borsten inte används står den inte och läcker diskmedel i onödan eftersom inte spärren trycks in. Bra va?


MMS-inlägg: Leon stundom leker stu

3f8b7b13f4aa5b098ce3dd9856b6d78a.png

MMS-inlägg: Leon stundom leker stundom myser på min chakrasjal och min nya tunika. Färger är glatt, skojigt och inspirerar!


Spikar och däck - dock inte ihop! ;)

Alla våra fina läsare; nu åker vi söderut ett par dagar till vacker landsbygd i Mälardalen för att kramas, mysa och umgås med Leons stor-kusiner (ni är bäst!) med familj!
På måndag kommer vi åter, endast för att kolla hur byggnationerna ligger till, tvätta lite och packa om, för sedan nästa torsdag bär det av till fjällen!
Som vanligt kan ni dock följa oss i vår vardag på bloggen via MMS-inlägg samt på Twitter!

Glöm inte bort att tävla om en Shakti Eco medan vi är borta, klicka här för att komma till tävlingen!

Ha en fantastisk helg, fantastiska ni! Det är vi övertygade om att vi kommer att ha!

Många kramar!

Familjen Harju ♣


Penn-förvaring

För ett tag sedan fick Leon hem ett jättefint pennfodral av Anna & Niclas på Ekokul, detta i samband med att denna inköptes!



Det är tillverkat av gamla juice- och festisförpackningar i ett kvinnokollektiv Filippinerna under Fair Trade förhållanden. Genom detta arbete tar man hand om de enorma mängder avfall som inte kan brytas ner av naturen, och skapar på så sätt nya, fantastiska produkter.
Kollektivet erbjuder i dagsläget 500 kvinnor sysselsättning under schyssta förhållanden och till en rättvis lön. :)

  



Innuti finns ett smart avdelningsfack så man kan skilja på olika pennor.

De finns även som förkläden, där Leon har detta Sunkist som vi själva köpt sedan tidigare.

Förkläde "sunkist" Bild lånad härifrån.

Ett 100% eko-reko barnförkläde. Perfekt för diverse målar- och pysselaktiviteter när kläderna behöver skyddas eftersom den glatta ytan på färklädet är superenkel att torka av. 
Finns i tvåolika storlekar;  40 cm. långt för de mindre barnen och 50 cm. för de större.

Tack Anna, ni är så rara! Nu har Leon ett skrin att stoppa alla sina fina eko-kritor & eko-pennor i!

Malin ♣



Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På rätt många av dagens eko's rader kan ni läsa gårdagens...det är nämligen rätt samma lika! :S
Gjort: Tankat ur de sista minuter av sömn som gick att få.
Gör: Leker med Leon! :D
Planer: Packa & tvätta inför morgondagens resa som äntligen blir av! :D
Bästa: Fina, fina vännen F som kom med bilnycklarna igår! Gårdagens underbara kväll med mamma (det måste vi göra snart igen!!!) Kalaset för 90-åringen var rörande trevligt!
I behov av förändring: Same, same - not different!
Leon : Har suttit hela morgonen och lekt med min tunika från HM's The Garden Collection, han gillar onekligen färger den där killen! :D
Väder: Ljuset gryr i horisonten...

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Visst är det underbart med fantastiska grannar? Sådana som kommer puttrandes med traktorn då man inser att ens parkering blivit förvaring åt allt byggmaterial man beställt! Sådana som snabbt skottar upp en "ny parkering" på plätten på andra sidan vägen. Sådana som tar in posten då man åker på semester och svarar ja till att hjälpa till utan att ens så mycket som blinka eller tänka efter om tid eller möjlighet egentligen ens finns. Som har samma värderingar och tankar som en själv och som man har stor behållning av att umgås med. :D

Sen har vi dem som tog hand om oss så otroligt fint då vi flyttade in! De vi köpte huset av som bara bort ett stenskast och telefonsamtal bort. De som är de man ska vända sig till då man undrar över allehanda ting för man bara vet att de har svaret och aldrig tvekar över att ge en det. Som alltid, helt osjälviskt, erbjuder sig med i princip allt man kan tänka sig!

Eller dem som besitter ofantliga odlingstips! Som ringer för att tipsa om en vegetarisk kokbok man hittat som kanske kan passa? Som regelbundet talar om att det alltid finns en kopp té på G "neröver".

Vi har sådana! Och det är vi otroligt tacksamma över! Att alla dessa tre familjer dessutom är fantastiskt fina & trevliga gör att det känns ännu bättre!
Vi har aldrig ångrat att vi flyttat ut på landet till Lyckobacken, och alla ni är en stor del i att vi trivs så vansinnigt och tycker det känns så otroligt bra att bo här!

Familjen Harju ♣

 


Mer da Vinci

Vi fick ett mail från en läsare som var nyfiken på att se mer från myntet som visades på bloggen innan påsk! Och vad gör vi inte för er skull? ;)

 

Framsida

 

 

 

                                                     Baksida

Vi gillar det otroligt mycket och jag är säker på att "piller-Nisse" här hemma kommer att gillar att öppna och kika på det där då han blir lite större! ;)

Malin ♣


Strax börjar Shutter Island och ek

0-4ca750450af38f3594111776c84139b5.png

Strax börjar Shutter Island och eko-godiset är framplockat; colaflaskor & sura fingrar! :P Trevlig kväll!


Tävla om en Shakti Eco!

Nu är det onsdag igen och precis som oftast annars betyder det tävling!

Denna gång samarbetar vi med Shaktimattan och bjussar på en hel-ekologisk Shakti Eco!

Shakti Eco har inte bara ekologiskt tyg i höljet utan även piggar av ett miljövänligt material. Det är en matta som verkligen gör gott - både för kroppen och för vår värld!
De 6 000 akupressurpiggarna gör Shaktimattan till ett effektivt verktyg för att lösa upp spänningar och ge djupavslappning. Shakti spikmatta är en medicinteknisk produkt avsedd för egenvård. Här hemma somnas det på Advanced-mattan varje kväll!

Vi har tidigare skrivit mycket om varför man ska välja Shaktimattan orgiginal framför alla billiga kopior som cirkulerar i var och varannan mataffär och varuhus, det kan ni läsa mer om här. Ta samtidigt också till er att Shaktimattan är CE-märkt vilket gör att den uppfyller EU's s'kerhetskrav, sys i Indien under goda arbetsförhållanden och monteras sedan i Sverige med svenskt skumgummi. Shaktimattan driver barnhem och skola i Indien och skäner över 1 000 000 :-/år till värlgörenhet! Genom att köpa originalet bidrar man alltså till gott på fler än ett sätt! :D

Gå in på Shaktimattans hemsida och webbshop och leta rätt på svaret på följande fråga bland deras alla mattor;

Vilka av deras mattor är gjorda av ekologisk bomull?

Kom sedan tillbaka hit och skriv svaret i detta kommentarsfält.

Som vanligt har ni över helgen på er och då vi åker bort i helgen får ni även denna tävlingsomgång till tisdagmorgon på er! Bra va? :)

STORT lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Som i en dimma.
Gjort: Försökt sova lite.
Gör: Äter några druvor för att få en sockerchock som ska kunna pigga till lite och leker med Leon & Tofu!
Planer: En anhörig till familjen fyller 90 år idag så vi ska till ett äldreboende och fira honom på eftermiddagen. Sedan blir jag kvar i stan för att uträtta några ärenden innan middag & bio med mamma vankas. Vi ska se Shutter Island så jag tror vi går en supermysig kväll till mötes! :D
Bästa: Gårdagens lite oplanerade, mega-mysiga mini-lekdate med bästa C & M! Som vi har saknat er! ♥
I behov av förändring: Men Gud, läs raden under...
Leon : Vaknade 3 ggr. igårkväll innan jag lade mig vid 21 och var svår att få att somna (vilket han aldrig är). Vaknade sedan igen vid 22.30 och sedan typ en gång var 10e minut mellan 01 - 03. Från 04.30 har han varit vaken. Han är fullt frisk, verkar inte ha ont någonstans så vi gissar ännu en gång på fler tänder på G och de ständigt återkommande perioderna med mardrömmar. Då man har några sådana här vakennätter (och tro mig, våra är få!) så är man evigt tacksam för att Leon sovit så bra, tänk att ha så här jämt. Man tycker så synd om honom då han är så otroligt ledsen. Det är bra mycket enklare de gånger han är arg för det är inte lika hjärtskärande. Lillprinsen, hoppas fjälluften nästa helg knockar även dig totalt så du sover om dig! :) 
Väder: Mulet men lite ljust...kanske kan bli en fin dag idag?

Malin ♣

 


Påsktårta



Denna ljuvliga kreation avnjöt vi på påskafton med en liten ros med vispad grädde. Ljuvligt god!

Chokladtårta med tryffel, 12 bitar, 200 ° C

200 gr. smör *
200 gr. mörk choklad *
3 ägg *
2 dl. råsocker *
3 dl. siktat dinkel *
1 tsk. äkta vaniljsocker *

Tryffel:

1 kuvert saffran *
2 dl. vispgrädde *
400 gr. vit choklad *

Grädde till garnering eller t.ex. godis *

Kläm fast bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar botten. Klipp bort så att ca. 2 cm. kvarstår. Sätt ugnen på 200 °.

Smält smör och choklad var för sig, låt båda svalna lite. Vispa under tiden ägg och socker päsigt och skummigt. Tillsätt sedan vaniljsocker och dinkel och rör om innan chokladen och smöret tillsätts. Blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca. 15 min. Kakan ska ha stelnat men ej kännas torr. Låt svalna.

 

Bryt chokladen i mindre bitar eller hacka den grovt. Stöt saffranet i en mortel och koka upp tillsammans med grädden. Blanda ner chokladen låt den smälta.

 

Häll över kakan så att tryffeln fördelas jämnt och låt stelna i kylskåp.
Lossa försiktigt kakan från formen och garnera med valfri garnityr.

 

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Då vi plockar av bordet vid middagen så ställer vi äppelskålen i trä inne i gästrummet på pianopallen och det där har Leon upptäckt så han går och smygäter på äpplena.

Det är väldigt mysigt då man grabbar ett äpple innan man åker till jobbet och det finns små märken från tänderna i det. Då har jag en bit av Leon med mig hela dan.

Vi kallar dem Skrudd-marks här hemma! ;)

Johan ♣


MMS-inlägg: Gissa vad vi ska smask

4860f3523968e8a4d68edfe6da3addbc.png

MMS-inlägg: Gissa vad vi ska smaska på för gott ikväll? Det är så sällan man hittar eko-druvor! :P


MMS-inlägg: Gissa...

0-7b3a4374dffc2111ee9a2e3c58f5c07d.png

MMS-inlägg: Gissa om Leon tycker lastbilen med vår isolering är spännande! Han sitter framför köksfönstret och är inte tyst en sekund! :D


Pilgrimskompass

I senaste numret av tidningen Nära fick jag nys om en pilgrimskompass som ska kunna hjälpa vid meditation. 

 Bild lånad härifrån.

Pilgrimskompassens träskiva är en hjälp att hitta rätt i den inre vandringen både vid bön och meditation. De olika symbolerna för pilgrimens sju nyckelord finns inbrända i träet.

Pilgrimskompassen kan användas som en andakts- och meditationsbild vid raster under vandring med en möjlighet att tända ett litet värmeljus i kompassens mitt.
Den kan också användas under vandring genom att man låter fingrarna följa de olika symbolernas konturer samtidigt som man låter tankarna vandra.

De sju nyckelorden är;

Skorna - långsamhetens och beredvillighetens symbol.
Staven - frihetens symbol, för en pilgrim att luta sig emot.
Tältet - enkelhetens symbol, för en enkel livsstil.
Kappan - tystnadens symbol, att vara omsluten av den goda tystnaden.
Hatten - bekymmerslöshetens symbol, skydd och utrymme för tankar och bön.
Ränseln - delandets symbol, att gå med lätt packning genom livet.
Korset - andlighetens symbol, den kristne pilgrimens igenkänningstecken.

Tillverkad i trä i Indien av Tara projects under Fair Trade-märkta förhållanden. Finns bl.a. på Arken och kostar där 65 :-.

Jag tänkte använda min på så vis att jag intuitivt väljer en av de sju symbolerna att meditera kring de gånger det känns bra.
Spännande att testa något nytt, det gillas! :)

Malin ♣

 


Samarbete

Den uppmärksamme har säkerligen noterat att det tillkommit två nya samarbetspartners; BellyHug som ni kan läsa mer om här och Pureskin som ni kan läsa mer om här! Det tackar vi det varmaste för och hälsar Er välkomna in i gänget här på Lyckobacken!

BellyHugLogoLiggande Pureskin - naturlig hudvård

Dessutom så är det lite nyheter i länklistan! Vi har dubblerat vissa länkar då vissa företag/personer platsar under fler än en kategori. Till exempel så finns Enhus Organic med under både Hudvård och under Ljus eftersom de säljer just både hudvård och ljus. På detta sätt behöver ni läsare inte leta i mer än den kategori ni är på jakt efter men ändå hitta till de där butikerna & företagen som säljer fler än en sak i sitt sortiment. Letar ni té har ni hittills kanske inte hittat till Hildur eftersom de legat under Klädbutiker, men nu finns de på fler ställen också.

Hoppas ni tycker detta blev bra?

Malin ♣




Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så trött så ni anar inte...
Gjort: Ingenting. Morgonsurrat med Leon & Johan. :)
Gör: Försöker laga grinden i tarppen upp till övervåningen.
Planer: Försöka sova lite på förmiddagen, göra middag, åka in och handla lite på eftermiddagen. Ikväll ska jag meditera och läsa - måste beta av den hög med andliga böcker som jag har införskaffat successivt!
Bästa: De energier som frigjordes vid seansen & healingen i onsdags. Ni anar inte hur det känns inom mig och vad det är som pågår. Wow!
I behov av förändring: Dygnets (läs nattens) för få antal timmar. Zzzz...
Leon : Vi testade att fasa ut Silicea (ett homeopatmedel som bl.a. är verksamt vid mardrömmar) då vi tyckte han sov så bra men det visade sig att han fortfarande endast sov bra TACK VARE dem - inte utan dem. Det har vi fått erfara de sista två nätterna så ikväll är det Leon som får en ½ Silicea igen.
Väder: Mulet med blötsnö och någon plusgrad.

Malin ♣


Den pyssliga vinnaren är...

...Bullmamman Caroline! Vinnaren i pyssel-kit-tävlingen i samarbete med alltid lika fantastiska Ekokul får ett stort grattis! Ni var många som efterlyste pussel med "vanliga bitar" istället för knoppar och det gjorde även Caroline. Fler saker som ni vill se i butiken var bl.a. miljövänliga/miljörelaterade böcker, garage i flera våningar av t.ex. trä eller återvunnen plast, trämat, träfrukt, trägrönsaker, uteleksaker, ännu fler Happy Mais-alternativ mm. Härligt med fin respons!



Caroline, maila oss den adress dit du vill ha vinsten skickad så kommer den med posten! :) Och ni andra, håll utkik imorgon för du bjuder vi på en hel-vass tävling med sting i! ;)

Malin ♣


Du skämta mig aprillo!

 

Ni var ju ett par läsare som faktiskt undrade över mina så kallade solglasögon i torsdags men jag tror inte någon av er tänkte på att det faktiskt var 1 april då och att jag faktiskt lurade er!!! ;)

"Glasögonen" är inte ekologiska och inte tillverkade i Mater-Bi. De är dock tillverkade i "ofarlig plast" och ska kunna förbättra synen. Elisabeth på Grön Gåva hade precis fått in dessa innan påsk så jag var tvungen att köpa hem ett par så att vi kan testa då både jag och Johan har glasögon!

 Ögontränaren är ett naturligt alternativ till glasögon och med regelbunden användning ska exempelvis starr kunna bli bättre, kortsynthet/långsynthet och skelning kunna botas. Överansträngning, dubbelseende och andra ålderförändringar ska kunna åtgärdas och allt detta genom användning max 20 min/dag.

Det är dock viktigt att påpeka att glasögonen inte får användas som solglasögon då de inte på något sätt skyddar mot UVA-strålar. Det var endast ett aprilskämt från min sida!!!

Enklast är att använda ögontränaren då man ser på TV eller sitter vid dataskärmen. Se också till att det omgivande ljuset är tillfredsställande då viss del av ljuset går förlorat genom de små hålen.
I den medföljande foldern finns förslag på tre anpassade övningar man kan göra för att ytterligare stärka ögat. De fungerar så att de släpper igenom ljus genom en mängd små hål i plastglaset. Genom att göra det tränas samordningen mellan ögonen och syncentrumet i hjärnan. Ge ögat tid att inrätta sig efter hålens effekt då det kan verka distraherande i början, men efter bara några minuter slutar hjärnan att märka utrymmet mellan hålen och uppmärksammar istället det som syns genom hålen. När man sätter på sig ögontränaren ser man klarare på alla avstånd med detsamma då de små hålen ger så gott som oändligt skärpedjup. Många som inte ser tydligt utan glasögon eller linser överraskas av att de direkt kan ser klarare med hålglasögonen. Och det stämmer verkligen för Johan har den moderna varianten av Trocadero-bottnar och ser aldrig något utan sina glasögon men med dessa pinhole-glasses ser han bokstavligen glasklart!

Bild lånad härifrån.

275 :- kostar de och det är det faktiskt värt att testa före man köper nya glasögon för minst 10 gånger den summan. Finns på Grön Gåva.
Vi återkommer såklart mer framöver då vi vet hur de fungerar och om de faktiskt gör det.

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att vi i helgen gjorde klart lite fler spännande, bloggrelaterade saker! :D

Malin ♣


MMS-inlägg: Min fina Pucca-syster

0-18cb9c4fdb52ca1aa60d77735ff7e31d.png

MMS-inlägg: Min fina Pucca-syster hade med sig fina chokladpraliner igår! Änglamarks egna från COOP som är både ekologiska, KRAV-märkta och märkta med Fair Trade! Underbar! Hur de smakade? Jamen alldeles förträffligt såklart! :P Tack snälla du - både för god choklad och en toppen-kväll!


MMS-inlägg: Ni glömmer väl inte bo

0-43bbf5a6130f34b8432ac3da8b326445.png

MMS-inlägg: Ni glömmer väl inte bort att ni har idag på er att tävla om det härliga & inspirerande pyssel-kitet från bästa Ekokul? Klicka in er i Tävlingsdagskategorin för att läsa mer om hur ni går tillväga. Imorrn dras vinnaren så lycka till!


MMS-inlägg: Godaste Västerbottensp

534aa685d498b55f21466d88cd61bd63.png

MMS-inlägg: Godaste Västerbottenspajen gör man så här; nyp ihop 3 dl. siktat dinkel * med 150 gr. smör *. Tillsätt 2 msk. iskallt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ svalt 30 min. Vispa under tiden upp 3 dl. vispgrädde * lite lätt. Vispa ut 3 msk. siktat dinkel * . Krydda med 1 tsk. salt * och 1 krm. vitpeppar. Rör i 250 gr. riven Västerbottensost. Häll i pajskalet och grädda längst ner i ugnen i 225 gr. C i ca. 20 - 30 min. Servera med finhackad rödlök * och en klick créme fraiche. Knappast nyttig men vansinnigt god! ;P


MMS-inlägg: Leon fick ett påskägg

0-4440c39034f3da4eec5de4836165267b.png

MMS-inlägg: Leon fick ett påskägg av gammelmormor igår där både eko-russin & Ellas Kitchen-smoothies fanns. Klart det ska mumsas av nu på morgonen!


MMS-inlägg: Lotus är trött efter g

-6fc50e0c2a7695f4a4ba1e04e37354f.png

MMS-inlägg: Lotus är trött efter gårdagens firande och står och tar igen sig lite på Leons duplo-korg & lektäcke! ;)


MMS-inlägg: Receptet på denna fant

-3fa9e19fbe57f51ec7c6b26bc2f1cf3.png

MMS-inlägg: Receptet på denna fantastiskt goda, och enkla, chokladtryffeltårta kommer efter helgen. Den är helt otroligt god så vi kan helt enkelt inte sitta inne på receptet själva!


MMS-inlägg: Bjuder på en bild på d

0-6d67ed6c62f493db878341c1c1bc37ea.png

MMS-inlägg: Bjuder på en bild på de otroligt vackra Fair Trade-märkta rosor vi fick igår av middagsgästerna! Visst är de urtjusiga?


MMS-inlägg: Leon är, påskafton til

0-3b2f33f9ecf5b003258fd8af46fbe167.png

MMS-inlägg: Leon är, påskafton till ära, iklädd bambujeans från Bamboo Baby, body från Blingo & folkloretofflor från Bellio. Perfekta kläder att leka i; tåliga & slitstarka men ändå mjuka & sköna!


Glad påsk till världens underbaras

50d00b741319e069dfd0f345daa77f1e.png

Glad påsk till världens underbaraste läsare av Ekoblogg! Ni är fantastiska och vi hoppas ni får en dito påsk! :D Kramar Malin, Johan, Leon, Lotus & Tofu!


MMS-inlägg: Etiketten från en ask

0-49b2aa345bbbf57827119e8fb59b3bad.png

MMS-inlägg: Etiketten från en ask med 'läggstickor' hittade brorsan & Johan då de röjde uppe på vår vind som på 20-talet var förråd åt skolan. Kul att spara!


MMS-inlägg: Dessa två, second hand

0-7115cdbea43d706104b93133f853f21c.png

MMS-inlägg: Dessa två, second hand-fyndade prylar, ligger mig varmt om hjärtat! Den bakre, och längre, är en gammal sockertång och den främre är en vindruvssax.


MMS-inlägg: Tofu leker med eko-stu

6e6a2aa7fcba16fad7dbb4366ecc1a10.png

MMS-inlägg: Tofu leker med eko-studsbollen från Ekodog (www.ecodog.nu) hela dagarna! Lätt favoriten just nu!


MMS-inlägg: Denna ljuvligt goda mi

5e5178520da6a56f0dcc8197c75705ac.png

MMS-inlägg: Denna ljuvligt goda mintchokladmousse vi åt till dessert igår går garanterat att göra ekologisk! Återkommer då jag fått receptet! :P


MMS-inlägg: Leons fotavtryck från

6d1f08e16d94daf0a9be7b2dc7811a0f.png

MMS-inlägg: Leons fotavtryck från 3 veckor, inte ens 5 cm. långt, och hans första lerskulptur sitter på kylskåpet och sprider glädje! Ler-klutten han gjorde för ett tag sedan fick en magnet fastklistrad i botten för att den skulle kunna nyttjas. :D


MMS-inlägg: På murkanten runt veds

5a25ffff9810ac43d841a113e5d6a88f.png

MMS-inlägg: På murkanten runt vedspisen har en hög smideslykta vi fick i julas fått ta plats. Bredvid en 2 kg. vikt, en rep-trissa samt 4 st. second hand-fyndade gjutjärnsstrykjärn.


MMS-inlägg: Leon fick sitt påskägg

-f407952ee5d64b2e472fe531773df5f.png

MMS-inlägg: Leon fick sitt påskägg från oss nu på morgonen! Ett icke-ekologiskt ägg med icke-ekologiskt innehåll. Ett gammalt pappåskägg från ifjol fyllt med majskrokar och de nyinköpta Babblarna-figurerna! De gjorde succé här hemma! Finns att beställa via Hatten förlag som tillverkar dem, alla 6 figurerna kostar 175:- Förhoppningsvis vill både han och kommande syskon leka länge med dem så då rättfärdigar det nyinköpet lite bättre.


MMS-inlägg: Nu vankas det smarrig

3b6c187734140c51ec9f60cc538a4ff4.png

MMS-inlägg: Nu vankas det smarrig skärtorsdagsmiddag! Ha en trevlig kväll!


MMS-inlägg: Leon är tjusig i baht

68c083e65c950db0d5d609fed31b6d23.png

MMS-inlägg: Leon är tjusig i bAGus-mössan han fick av finaste Lisa! Han älskar den! Fick han så skulle han nog sova i den! ;)


MMS-inlägg: Leon har roffat åt sig

0-6fd6ddb8223ce8ba2dca8903f18c0d7a.png

MMS-inlägg: Leon har roffat åt sig min chakrasjal och leker nu för fullt med den!


MMS-inlägg: Jippie! I slutet av ok

0-2a34b09d98f9e565e4b8e3ee8e8336ca.png

MMS-inlägg: Jippie! I slutet av oktober ska jag och fina vännen M ut och förlusta oss så Ladies Night då de kommer till Övik med Martin Stenmarck, Andreas Johnson, Brolle och Måns Möller! Innan ska vi ut och käka och gissa om vi kommer att få en toppenkväll! Johan och hennes F får vara hemma med Leon och vovvarna! Kul med saker att se fram emot, även om det är länge dit! :D


- 50 % hos KRETSA

Kretsa byter helt sortiment och säljer just nu ut ALLT i butiken till 50 % rea!

Jag har shoppas massor; passade på att hamstra lite pyjamaser till Leon inför vintern samt lite smått & gott till en kommande bebbe som en underbar vän bär på!

In och shoppa loss nu!!!

Malin ♣


Glad Påsk till världens bästa läsare!



Ha det alldeles fantastiskt och var rädda om er!

Många kramar familjen Harju ♣

 


Ny brillor the eco-style!

Jag har nu hux flux blivit med nya solglasögon! 100 % ekologiska, tillverkade av Mater-Bi, majsstärkelse, precis som jag skrev för ett tag sedan att jag efterlyste åt Leon.

 

Visst är de coola? :)

Jag är superförtjust, bloggar mer om dem efter påsk!



Vad tycker ni? Ska de flauntas in public eller förkastas? ;)

Malin ♣


Änglar, finns dom?

Seansen med otroliga Åsa igår kväll var alldeles fantastisk! Den förblir dock "hemlig" här på bloggen då det som framkom känns alldeles för personligt att delge alla er. Ni som känner oss privat får ju i alla fall ta del av det. Men jag kan säga som så, att med Åsa så tvivlar jag inte på hennes förmåga det minsta, hon var otroligt trovärdig! Speciellt då en av oss deltagare var på väg att berätta något som hade kunnat hjälpa henne på traven varpå hon svarade att vi inte skulle behöva avslöja saker för henne, det var andarnas uppgift. Det tycker jag tyder på att man är ett seriöst medium, det hade varit alltför enkelt för henne där att plocka upp det deltagaren ville förmedla och sedan nyttja det.

Men vi kan säga som så; jag fick kontakt med två andar och båda ville att jag skulle utnyttja min mediala förmåga så i höst ska jag söka mig till sådana kurser. Det känns som om detta kom vid alldeles rätt tidpunkt då jag känt att jag varit på väg åt det hållet men inte riktigt vetat hur jag ska ta mig vidare. Men nu vet jag!

Jag tackar för en fantastisk kväll som bjöd på många befriande tårar från min sida, tårar av glädje & lättnad.



Denna fina ängla-worry stone fick jag tillsammans med mina téer igår från rara Carina som har Amuletten. Visst är den underbar? 4 x 3 cm.
På påsen den levereras i kan man läsa följande;

"Give your worries to the Angels
It is time to heal your heart.

Every day a new beginning
Where love & hope can start.

Give your worries to the Angels
Release your doubt and fear.

Trust in God to always be there
With Angels always near."

Stenen fanns i min hand under hela seansen och det kändes otroligt rogivande och var nog det som fick mig att slappna av totalt.

Nu fortsätter jag att vara i flödet jag hamnade i igår och ser var det bär mig.

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Då vi lade oss och somnade vid midnatt så känner man av då väckaren ringer fem timmar senare. :S
Gjort: Kikat i gårdagens tidning och hämtat Leon. :)
Gör: Dricker ett nytt té som jag beställde hem från Amuletten och som låg i brevlådan igår. Galet gott!
Planer: Efter att killen smaskat i sig lunchen ska vi in till stan och handla påskmat och sedan väntar en god påskmiddag hos pappa & A tillsammans med brorsan med familj. Vilken dag!
Bästa: Den förändring jag genomgick igår kväll...wow!
I behov av förändring: Att jag & Leon inte kommer att hinna träffa hans faddrar på långfredag. :'(
Leon : Hade det supermysigt hos mormor igår och fick dessutom äta världens godaste vegetariska gratäng!!!
Väder: Mulet, disigt, dimmigt, grått och första morgonen (tror jag) som det är plus ute...0,3 grader!

Malin ♣


Vårigt grön ärtsoppa

I helgen som var blev det söndagslunch, innan bror med familj åkte vidare, i form av något så hederligt som ärtsoppa men med något så piffigt som pepparrotsgrädde som bokstavlig grädde på moset!

Vegetarisk ärtsoppa, 4 port.

500 gr. frysta ärtor *
2 grönsaksbuljontärningar/2 msk. grönsaksbuljongpulver *
vatten
1 ½ tsk. salt *
8 dl. vatten
1 tsk. svartpeppar *
3 msk. siktat dinkel * med ½ dl. rapsolja *

 

Häll ärtorna i en stor kastrull och smula/strö buljongen över. Täck med så pass mycket vatten att alla ärtor "simmar". Koka ca. 15 minuter.

Mixa ärtorna och buljongen med en stavmixer, salta och peppra. Häll på ytterligare 8 dl. vatten och vispa ihop. Vispa ut dinkelmjölet med oljan med gaffel i ett glas och vispa ut i soppan. Koka upp. Gör pepparrotsgrädden under tiden. Smaka av eventuellt av med mer salt & peppar.

 

 

Riv pepparroten, ca. 5 cm., fint på ett rivjärn. Hurra för att det fanns ekologisk pepparrot på ICA! Vispa sedan grädden ganska styv, gärna för hand då det inte tar många sekunder längre (jag lovar!!!) men är snällare mot miljön då ingen elektricitet används, och smaka av med salt (det finns eko-flingsalt från Maldon Sea Salt) och pepparrot.

 

S
ervera soppan med ett gott bröd till, vi tog ekologiskt lantbröd som vi bredde hemmagjort kryddsmör (smör, salt, vitlök, finriven parmesan & chiliflakes) på. In i ugnen på grill-värme ca. 5 min.

 

Leon hälsar att soppan var en alldeles utmärkt söndagslunch!

Smaklig måltid!

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Jag har Leon i famn just nu och det är guld-lyx att få en sån stund tillsammans på morgonen då man måste ivög och jobba hela dan sen!

Johan ♣


RSS 2.0