Mamma kokar potatis på vedspisen -

0-4993b07ff78a03a55dd48947890e18b3.png

Mamma kokar potatis på vedspisen - Leon kokar kaffe i kopparkitteln på sin ärvda Micki-spis! Älskade unge!


Söndagsförmiddagen har hittills sp

639da5baead182718b510fd7d6adbe36.png

Söndagsförmiddagen har hittills spenderats med att tillverka egna "köttbullar" av kidneybönor! Vi blev så less på alla tillsatser i köttsubstituten för oss vegetarianer så nu har vi bestämt oss för att ta saken i egna händer och laga mat ännu mer från grunden än vad vi redan gör idag! :) De blev supermumsiga! Till de ska smaskas hemlagad eko-potatismos! :P


Glöm inte bort att sova gott!

Och för att kunna sova gott kan ni ju tävla om skönaste, ekologiska dinkelkudden som vi lottar ut i samarbete med härliga Näva Ekotextil!

 Bild lånad härifrån.

Klicka här för att komma till tävlingen!

Lycka till! Ni har till imorgon bitti på er!

Malin ♣


7 saker ni kanske inte visste om en kreativ blogger?

EKO Princess har på sin blogg utmanat och nominerat mig till Kreativ Blogger och med det följer ett uppdrag.

 

Jag ska nominera 7 andra kreativa bloggare samt avslöja 7 saker om mig själv som ni läsare inte vet. Jag försöker bortse från eko-biten nu då ni känner den delen av mig rätt väl. Jag försöker välja andra saker som ni kanske inte vet men kan vara kul att veta.

1) Då ingen ser äter jag mjölkchoklad (dock är den eko men inte alls lika nyttig som mörk!) och läser skvaller-bloggar/tidningar!

2) Jag älskar att peta ur torkat lim ur limflaskor. Det där sega, torra som sitter som en propp i flaskan är extremt rogivande att pillra med!

3) Jag längtar efter minst en till förlossning då det är det allra häftigaste jag varit med om!

4) Jag har planer på i alla fall 7 tatueringar till. På sikt. Dock ska tre avverkas kommande 1 ½ vecka. Yey!

5) Jag drömmer om att ta en kurs (genom ett studieförbund skulle vara tillräckligt) i silversmide då jag har ett par smycken "jag måste får ur mig"! 

6) Jag är en fena på att både prata och skriva engelska!

7) Jag har varit snusfri i 7 ½ år och snusade tidigare 1 stock i veckan (!!!).

Jag utmanar Lisa, Erika, Ekomamman, Caroline, Sarah, Underbaraclara och Ekomam.

Malin ♣

 


Dagens kloka!

Dagens mest tänkvärda rader står min fina vän Erika för! Så klokt!

Läs och förundras!

Malin ♣

Nu önskar vi trevlig kväll med eko

648b0ed324feaae4a8fd287c0d21b874.png

Nu önskar vi trevlig kväll med eko-té från Brunkullan och hemmagjord eko-fruktsallad! Har fått massvis med mail om att ni läsare har svårigheter att kommentera och det är tyvärr inte så mycket jag kan göra åt det än att maila blogg.se efter helgen om problemet kvarstår. Håll ut! :)


The law of attraction strikes agai

369f6da9f5beb9faf15642fcb27f66dd.png

The law of attraction strikes yet again! Johan & jag hade pratat om en hederlig, gammeldags brickhängare ett tag. Då jag var hos farmor & farfar för ett tag sedan nämnde jag att jag skulle försöka mig på att sy en då jag tänkte att det skulle vara ett passande inslag i vårt stora lantkök, varpå farmor reste sig och gick och rotade i ett skåp och återkom med denna. Passade perfekt! :D Bilder kommer då den är upphängd!


Innan helgen var Johan in på Grön

0-7093894e059779f49ff9b8ba9ae783cb.png

Innan helgen var Johan in på Grön Gåva och kom hem med en ny, rå choklad. :P Den består av 75 %-ig mörk choklad och kommer från Soconusco i Mexico. Företaget bakom denna exklusiva läckerhet som tillverkas av trinitario-kakaobönan heter Askinosie och de köper bönorna direkt från odlarna. Bilden på omslaget visar den bonde som hjälpt till med odling & skörd av kakaobönorna just denna kaka är tillverkad av. Genom denna upphandling säkerställer mannen bakom chokladen, Shawn Askinosie, att bönderna får rättvis behandling, rätt ersättning och har schyssta villkor i ryggen. Shawn är en f.d. storpamp som en dag tröttnade på ytligheten och sadlade om. 10 % av all vinst går dessutom tillbaka till bönderna som bonus och det överlämnar Shawn personligen i rena pengar för att inga mellanhänder ska göra profit. Och det är vi glada för då denna råa, helt naturliga, choklad är ljuvlig - både för magen & hjärtat!


Detta tuggvänliga leksaksben i ull

0a4905188254e3e0b73a3819448389b7.png

Detta tuggvänliga leksaksben i ull kommer från Aussie Naturals och är köpt på Ecodog (www.ecodog.nu). Benet är fyllt med kokosnötfiber och tillverkas för hand i Indien på ett etiskt och ekosnällt vis. Tofu ÄLSKAR det!


REA hos Vattumannen - passa på!!!

Världens bästa, i mitt tycke, bokhandel ligger längst upp på Drottninggatan i vår kungliga huvudstad eller i en dator nära dig; VATTUMANNEN! De har just nu REA på några av sina fantastiska böcker och dessa fick följa med hem till oss;

¤ Delfiner och människor

¤ Pilgrimsresan (jag har endast pocket sedan tidigare)

¤ Häxan från Portobello (jag har endast pocket sedan tidigare)

¤ Djävulen och fröken Prym (jag har endast pocket sedan tidigare)

¤ Homeopati

¤ Huskurer

¤ Mirakler

Pilgrimsresan Bild lånad härifrån.

Jag blev extra glad åt de inbunda Coelho-böckerna som reas ut då jag vill ha de inbundna med tar det pö och pö så här på rea. Kanske ska jag lotta ut någon av mina Coelho-pockets???

De rear dessutom ut en jättefin illustrerad utgåva av Alkemisten som jag fick av Johan i julklapp. Underbar! Endast 39 :- nu! Passa på!

Alkemisten - illustrerad utgåva Bild lånad härifrån.

Skynda fynda medans godbitarna fortfarande finns kvar! :)

Malin ♣




Rara Fia hos Brunkullan har skicka

0-6804c7f69118f3b492568b392a303a7b.png

Rara Fia hos Brunkullan har skickat mängder med underbart té! TACK snälla, så vansinnigt snällt! Ikväll ska slurpas eko-té i gigantiskt intag! :D


Lyckan för svullet barntandkött är

0-66020130ba5f8711b0dfb892525b13ee.png

Lyckan för svullet barntandkött är att själv få gnaga på ett kallt eko-äpple!


Denna otroligt charmiga & underfun

0-7b2e05a57356357c0b38408041d66394.png

Denna otroligt charmiga & underfundiga skylt i sann shabby chic-anda hänger ovanför nybyggda kallskafferiet i köket!
Visst är den underbar? :D


Egna nachos med guacamole

Eftersom så många eftefrågade receptet på hemmagjorda nachos så kommer det här;

1 förp. tortillas *
ca. ½ dl. rapsolja *
1 msk. flingsalt *

Klipp tortillabröden i bitar och häll oljan i en stekpanna, gärna av gjutjärn. Hetta upp den och lägg i snittarna. Smula flingsalt över. Sänk värmen med några snäpp och vänd de brödbitarna regelbundet. Låt chipsen rinna av på hushållspapper för att få ännu mer krispighet.



Servera med guacamole! Ack så gott!

Guacamole

3 mogna avocados *
1 gul lök *
1 finhackad eller 1 msk. torkad chili *
2 msk. majonnäs *
2 pressade vitlöksklyftor *
1 brk. crème fraiche *
salt *
peppar *
saften från 1 lime *
8 finhackade körsbärstomater * eller 1 stor tomat *
4 droppar Tabasco


Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Dela och kärna ur avocadon. Mosa den i en skål och häll över limejuicen. Finhacka chili, lök, tomater och pressa ner vitlök. Rör om. Tillsätt majonnäs, Tabasco och crème fraiche. Smaka av med salt & peppar.

 

Pinsamt enkelt, eller hur? ;)

Malin ♣

 


I fokus

Öviks regionens eminenta gratistidning Tidningen 7 som jag bloggat om flera gånger tidigare gjorde igår en liten "mini-intervju" till sin nya storsatsning Webben 7. Detta med anledning av vår nominering i Mat & Dryck-kategorin till Sveriges Bästa Gröna Bloggar som En lagom dos grönt anordnar.



Klicka på bilden för att komma till röstningen.

Leon skötte sig exemplariskt och visade reportern sina favoriter Babblarna på dataskärmen! ;)

Malin Harju är en uppskattat bloggare. Hennes ekoblogg.se är nominerad bland Sveriges bästa. Foto: Håkan Nordström

Fotograf Håkan Nordström, Nordström Bild.

Här kan man läsa hela intervjun.

Malin ♣

 


Då Antikrundan fått ge plats åt OS

3dbd005ee95d195d3bf5106efc602c47.png

Då Antikrundan fått ge plats åt OS som inte alls intresserar oss blir det en film, Varg med Peter Stormare, istället. Till det mumsar vi hemmagjord, hel-ekologisk guacamole med hemmagjorda eko-nachos! Nyttigare och faktiskt ännu godare!

Mumsar ni på nå't gott och, kanske ekologiskt, ikväll? :P


Idag kom något väldigt efterlängta

0-7948604248c17b552de72c919d25f7fa.png

Idag kom något väldigt efterlängtat med posten då min 4 år gamla termosmugg gått sönder! Bloggar mer om denna till veckan! :D


Om ni vill...

...så får ni gärna rösta på oss i kampen om Sveriges Bästa Gröna Bloggar hos konsumenttjänsten En lagom dos grönt i helgen också. :)

Då skulle vi bli glada! :D Klicka här eller på bilden längst upp i högerspalten på bloggen.

Familjen Harju ♣

Henrik mosar!

En av Ekobloggs trognaste läsare är Henrik som ligger bakom En bättre värld. Han skriver alltid om aktuella och tänkvärda saker i sin blogg och nu måste ni verkligen gå in och läsa! Detta inlägg om potatismos ger mig kalla kårar längs med ryggen och jag tackar än en gång att vi alltid tar med mat till Leon. Hellre lite planering från vår sida än att han ska äta den tillsatslistan. BLÄ! :(

Klart läsvärt! :D

Malin ♣

Mjölkgarn

Då Leon var nyfödd stickade bästa mormor både en liiiten halsduk och pytte-små vantar till honom i majsgarn. Nu finns ytterligare ett garn som tas tillvara av spillprodukter; mjölkgarn!



Viking garn är den största importören av garnet och det marknadsförs som ekologiskt men saknar tydligen eko-märkning. Läste om detta i en tidning för ett tag sedan och tyckte det lät spännande (visste såklart inte att det saknar eko-certifiering då) men då jag googlat lite stötte jag på denna info i bloggen Hantverk, så då tror jag att jag fortsätter drömma om hemstickade/virkade plagg av ekologiskt garn från Erica Laurell istället!

 Bild lånad härifrån.

Klicka här för att beställa härligt garn & inspirerande mönster!

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Laddar för helgen!
Gjort: Förberett månadens alla räkningar och tackat för de utgifter vi har då ett utgående pengaflöde betyder ett inkommande enligt lagen om attraktion. Och ja, så ser det i alla fall ut hemma hos oss! :D
Gör: Bloggar, spanar in frukt-killen som har picknick ;) , skriver ner handlingen. 
Planer: Jag ska fixa lite middag medan Leon sover nap (utomhus idag! Yey!) och efter hans lunch åker vi in till stan och handlar mat. Ikväll ska jag färga håret och ha mitt ekologiska torsdags-spa! *njuter*
Bästa: Matlådan från farmor som står i kylen! :P
I behov av förändring: Jag saknar min bästa C!!! ♥ Vi MÅSTE ses snart!
Leon ♥: Får sova ute idag och det kommer nog att uppskattas!
Väder: - 13 grader och strålande sol. Detta blir en skööön dag!

Malin ♣


Katvig vårjacka

Det börjar bli dags att införskaffa vårjacka till Leon och vart vänder man sig då om inte till Loa på Ecoloco? Vi har ju varit supernöjda med den overall vi haft till honom i vinter. Han har alltid hållit sig varm i den eftersom han haft sina varma ullkläder från Näva Ekotextil under. Så det kändes därför självklart att då försöka slå till på en vårjacka i samma utförandeLoa fick hem dem.



Man kanske kan tycka att man kan få många andrahandsfyndade jackor till det priset, och det håller vi med om, men resonerar som så; vi hoppas på att få syskon till Leon och köper man nytt eko så kan den/dem ärva dessa plagg. Köper man andrahandsfyndade plagg så kanske de "bara" håller ett barn till (vilket är extremt logiskt då de värmt en/ett par barn redan) och då måste ändå nytt (eller nygammalt) införskaffas till kommande barn.

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Jag tackar idag för den trevliga gårdagen som bjöd på mycket gott och än fler skratt! :D

Malin ♣

Idag hämtade vi ut ett jättepaket

0-364657de873ee4fcbd0d8ca9ced3959e.png

Idag hämtade vi ut ett jättepaket med eko-saker åt vovvarna från Ecodog (www.ecodog.nu) och ni kan ju gissa att det uppskattades! En ny (läs hel) boll, en tuggleksak i ull, en dragleksak, ben, godis och snacks! Allt ekologiskt! Vi köpte en massa gott + lite nya leksaker då vi hämtade hem Tofu, men gottet är slut och leksakerna har fallit offer för kliande valpmunnar. Det är första gången vi beställde från Ecodog och vi är jättenöjda! Trevlig personal, bra service & humana priser! :D


Restaurang farmor har godaste mate

53161239205da0d485da10658fff41a0.png

Restaurang farmor har godaste maten! :P


Jag tänkte svänga ihop en pastasås

0-69f83a92be583fd85beb2ba7e48d42be.png

Jag tänkte svänga ihop en pastasås av dessa eko-ingredienser till middag idag! Jag tänkte bryna gul lök och vitlök tillsammans med finhackade broccolibuketter i lite smör. Sedan tänkte jag smula ner Feta och röra ner keso. Krydda med ringblomsblandningen från ekologiska Änga Gård (www.angagard.com) och salt & peppar. Till det ekologisk dinkelpasta och en god sallad! :P En perfekt pastasås för oss veggisar då den innehåller det mesta! Perfekt att ha grunden till middagen klar då man ska iväg, då behöver man bara koka pasta då man kommer hem. :)

Vad tror ni om middagen, hit eller miss?


Sov ekologiskt på dinkel - tävla för din chans här!

Ända sedan jag bloggade om den för ca. ett år sedan då vi införskaffade den så har det titt som tätt kommit mail om denna produkt; dinkelkudden! Och vet ni, nu har någon av alla våra fina läsare chansen att knipa en egen!

 Bild lånad härifrån.

I samarbete med härliga Näva Ekotextil i Järna, som jag också bloggat om titt som tätt, lottar Ekoblogg nu ut en dinkelkudde till er! Kudden är av rent naturmaterial där yttertyget av till dinkelkuddarna är av 100 % ekologisk bomull och själva kudden är fylld med dinkelskal från eko-odling.
Redan för flera århundraden sedan kände man till den helande kraften som dinkel hade och den har tidigare använts till exempel mot sömnstörningar, nackstelhet, reumatism och migrän. Dinkelns välgörande och smärtlindrande funktion beror på den höga kiselsyra-halten i skalet och genom sitt finfördelade innanmäte anpassar sig kudden efter varje kroppsform och möjliggör sålunda en total avslappning av musklerna.

 Bild lånad härifrån.

Kuddens storlek är 50 x 60 cm. Dinklet i kudden genom går en värmebehandling så att det är garantarat kvalsterfritt, doftneutralt och lämpat även för allergiker. Kuddvaret är tillverkat av 100 % ekologisk bomull med en nickelfri dragkedja.

För att tävla;
gå in till webbutiken och hitta din eller dina favoriter. Kom sedan tillbaka hit och skriv dem i kommentarsfältet. Skriv också ner ditt bästa tips på en god nattsömn!
Näva har en massa fantastiska täcken & madrasser, Leons täcke & kudde kommer därifrån och då det är dags att byta ut kudden kommer han att få en dinkelkudde (man kan öppna dragkedjan och tömma ur lite dinkel om man tycker kudden känns för hög, vilket gör den till en lämplig barnkudde)  därifrån samt en bäddmadrass & stort täcke då detväl är daga. Vi är supernöjda med våra produkter från Näva Ekotextil!

Ni har till måndagmorgon på er att tävla!

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!
  





Idag värmer sig Leon i finaste Pip

470a1f0c46529298d6f1e8cb79755700.png

Idag värmer sig Leon i finaste Pippi-tröjan som älskade mormor stickat! Tack mamma, den är underbar! :D


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla:
Gjort: Eldat för att inte vi ska frysa bort, njutit av tvättstugan som blev så fin igår, beställt mer ansiktstvätt och ansiktsvatten från härliga Pureskin, och gett Leon en smörgås i väntan på frukostgröten vid 8-tiden.
Gör: Lägger upp en kanon-tävling till er! :D
Planer: Lunch-mys hos gammelfarmor & gammelfarfar! :) Ikväll blir det bara mys, jag är sugen på att dyka ner i nyaste Hälsa som kom igår!
Bästa: Tvättstugan! Oj, så fint det blev med så små, enkla medel!
I behov av förändring: Att jag knappt hinner läsa, och än mer kommentera, mina favoritbloggar. Vart tar tiden vägen???
Leon : Har ont i munnen så han är lite missnöjd just nu... :(
Väder: Klart väder, begynnande soluppgång och - 30,9.

Malin ♣


Meat Free Mondays!

Pionjären & musikern Paul McCartney ligger bakom begreppet "Köttfria måndagar", eller Meat-free Mondays om man så vill.



Tanken är med Meat Free Mondays går ut på att folk ska sluta äta kött på måndagar och detta för att minska den skadliga miljöpåverkan som sker i samband med djuruppfödning runtom i världen. Enligt FN's jordbruksorganisation, FAO, står djuruppfödningen för 18 % av all klimatpåverkan i världen.



Paul är så dedicerad sitt uppdrag att han till och med skrivit en "Meat free-song"!

Kanske kan detta vara nå't för de köttätande men ändå miljösnälla läsarna av Ekoblogg att inspireras av och haka på?

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att vi har vår värmehärd i köket i form av vedspisen. INGENTING ger så äkta och go värme som den då det är - 30,4 ute! Och jag äääälskar tanken på att inte vara beroende av fungerande elnät ect. utan vet att vi lätt klarar ett par dagar utan ström tack vare den.

Det känns rätt gött faktiskt! :)

Malin ♣


På brunkullans vis

Té är en av de mest besprutade grödorna i världen. Därför tycker jag det känns extra viktigt, både för oss tédrickares välmående och för de som jobbar på plantagen, att man väljer sitt té med omsorg.

Här hemma har Brunkullans téer varit en favorit i många år. Dock har jag inte förrän på senare tid förstått hantverket bakom det utan mer tänkt att det var en viss sorts smaksättning som kallades Brunkullan.

Fia Gulliksson är andra generationens témakerska och är verksam i Jämtlands län. Hon är även pionjären och eldsjälen bakom Food in Action - ett företag som utvecklar & skapar produkter inom gastronomi. 
1977 blandade hennes mamma till den första, numera hemliga téblandningen. Namnet fick téet av Jämtlands sällsynta landskapsblomma Brunkullan.

 Bild lånad härifrån.

Blomman Brunkullan ställer höga krav på den omgivande miljön. Den behöver rent vatten, frisk luft och mycket näring för att kunna växa & trivas. Av just denna anledning har den blivit en passande symbol för de värderingar Brunkullans téer står för.

I webbshoppen finns ett gäng KRAV-märkta téer där bl.a. rökig lakrits och lime honeybush verkligen skulle falla våra ekoläppar i smaken!

 Bilder lånade härifrån.

Fia och co. har även satt samman ett kit som de kallar för téfamiljen som innehåller 8 st. provpåsar med 10 gr. té i varje påse. En påse räcker till ca. 3 normalstora koppar té.

 Bild lånad härifrån.

Smart om man känner att man vill provsamaka lite olika sorter innan man köper en större förpackning! :)

I butiken finns även fantastiskt fina kannor & termosar, muggar & glas, burkar samt lite tésilar, komposterbara pappersfilter, presentkort mm.

 

 

  Bilder lånade härifrån.

Klicka här för att shoppa gott och närproducerat eko-té! :)

 Bild lånad härifrån.

Några prover är på väg mot Lyckobacken i skrivande stund och det ser vi verkligen fram emot, té är verkligen en åtgångsvara här hemma! :P


Malin ♣


Leon har en egen liten Dala-inspir

0-7a41a76d9524a37213bd96f960bd5725.png

Leon har en egen liten Dala-inspirerad hatthylla i hallen. Där hänger hörselkåpor, en eko-fleecejacka från Blingo (www.blingo.se), en Fjällräven Kånken Mini som Leon fick då han föddes av nära vänner till Johans familj samt eko-overallen från Katvig (www.katvig.dk). På hyllan står Kavatkängorna (www.kavat.se) i eko-utförande, de båda sistnämnda kommer från bästa Ecoloco (www.ecoloco.se) såklart!


Vinnaren blev;

Anton som vill ge skorna till sin fru Sara så att hon kan bära dem till handtryckeriet JOBS som ligger granngårds! STORT grattis från oss på Ekoblogg till dina Gunilla slippers, modell 911 i folkklore blå, JOBS, storlek 38! Maila den adress dit du vill ha skorna skickade så förmedlar vi vidare den.

Folklore Blå - Jobs Bild lånad härifrån.

Hela 44 st. var ni som var med och tävlade om de handgjorda kvalitétsskorna från Docksta Sko, och det är nästan rekord! Det är bara Bellio-tävlingarna som brukar toppa den siffran! ;)
Stort tack till Stefan med medarbetare för denna fantastiskt fina tävling!

Imorgon är det dags för en ny tävling igen så håll utkik då! :D

Malin ♣

Roligaste sittplatsen just nu är L

6cf1db1c608325595088a7cd2620cf67.png

Roligaste sittplatsen just nu är Lära-gåvagnen! :D


En hjälp på vägen

Som ni skarpsynta kanske ser ;) så har jag lagt till en bild i högerspalten här i bloggen som direkt länkar till tävlingen om Sveriges Bästa Gröna Bloggare som En lagom dos grönt anordnar.



Klickar ni på den kommer ni direkt till kategorin Mat & dryck och kan där rösta på er favoritblogg. Här klickar ni för att hitta de andra kateogorierna och rösta även där.

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så himla glad!
Gjort: Varit vaken sedan 04.08. Vaknade till då och pelletskaminen gick inte trots att det då var nästan - 30 grader ute. Så jag lät Johan sova som skulle jobba idag och satte mig och pysslade med det. 25 minuter senare brummade han som en klockarkatt och sprutade ut härlig varmluft, men då somnade jag inte om utan låg och kramades med värme-elementet Tofu som snott min plats i sängen då jag var uppe. *mys-pys*
Gör: Sitter och bloggar i 11 år gammal Helly Hansen och trasiga, grå mjukisbyxor med sot-fläckar på som inte går bort i tvätten. Grr-rr! Lite mjöl i ansiktet på det här så blir väl Johan sugen på att skynda sig hem? ;)
Planer: Förmodligen fortsätta sitta i ovannämnda lyx-stass och elda och läsa idag. Har varken lust eller möjlighet att åka hemifrån då det är så kallt.
Bästa: De fina nomineringar som fullkomligt rasar över oss. *generad* Tack, tack, tack!
I behov av förändring: Jamen kylan kanske? Känns uppenbart och som något som hela Sverige pratar om just nu.
Leon : Sitter inne i gästrummet/bibilioteket och slår på pappas trumma. Fullt ös på Lyckobacken i arla morgonstunder!
Hm, undrar just hur killen vill sova idag, han får faktiskt inte sova ute i denna kyla. Även jag har mina gränser! :)
Väder: - 31,4 grader kallt. Härligt! Nu åker bikinin på! Vi har redan förbrukat samma mängd pellets & ved som tidigare ägare förbrukade under hela vintern. Det säger väl allt om antalet kalla dagar som 09/10-vintern bjussat på?

Malin ♣ 


En grön inspiratör

Den gröna livsstilssajten Living Green har valt ut 15 st. bloggare som de tycker ger grön inspiration. Ekoblogg är en av dessa utvalda och det känns såklart otroligt hedrande! De "valde att plocka ut femton bloggar som genom sitt bildspråk, sin uppfinnerikedom och positiv ton ger oss inspiration. Bloggarna har ett av följande innehåll: Hållbar livsstil, ekologiskt, reko, second hand, vintage, remake, slowshopping och shoppingvanor".



Omdöme;
"Malin kallar sig ekonörd och bloggar om familjens gröna vardag. Hon skriver om allt från ekofrukost till en inspirerande lista på saker att vara är tacksam för. Den är en av de personligaste gröna bloggarna med kärleksfulla inlägg i den ibland så trista klimatdebatten.

Bloggen får plus för trovärdighet då den har det innehåll och grafik som förväntas av en ekoblogg. Ett extra plus för personlighet och positiv ton genomgående i inläggen. Ett litet minus för textmassan till vänster som blir för lång att läsa med kort radmatning."


Aktivitet: fem glober  5/5
Grön inspiration: Fyra glober  4/5
Personlighet: fem glober 5/5

Kriterier för de femton mest inspirerande gröna bloggarna;

  • Bloggen ska inspirera till ett grönare liv och ha en positiv ton.
  • Den ska uppdateras ofta och kännas aktuell.
  • Bloggen ska vara personlig genom grafik och innehåll.
  • Innehållet ska ha en röd tråd med bredd.

De andra fjorton inspiratörerna, förutom Ekoblogg, är;

¤ Vinnaren Jessica med sin Vintageportalen. Grattis säger vi! :D

¤ Rekostil

¤ Köpstoppsbloggen

¤ Smällkaramell

¤ Tant Ekologisk

¤ Vegofamiljen

¤ Ekofin

¤ LoppisLiv

¤ Nio till fem

¤ Trädkramaren

¤ EcoChic

¤ Nyfiken Grön

¤ Rekobloggen

¤ I elfte timmen


Det är så kul att återfinna flera av mina personliga favoriter i listan, och vi tackar ödmjukast för att vi fick en plats!

Malin ♣

 




TisDagens tacksamhet

Jag är tacksam över att jag vågar! Kan eller vet jag inte så vågar jag i alla fall chansa och i 9 fall av 10 så brukar det bli bra, eller i alla fall halv-bra, av det i slutändan.

Denna styrka & detta mod finns inom mig pga. den fantastiska uppväxt mina underbara föräldrar gav mig!

TACK!

Malin ♣


Blogg från solig glänta!

Ni som läser bloggen känner säkert igen att min faster brukar kommentera rätt frekvent. Nu har hon äntligen tagit slag i saken och skaffat en egen blogg; Solgläntan! Yey!

Där har man hittills kunnat läsa om deras raskatter, recept, presentationer av de själva, livet på landet och mat. Min fina faster delar i mångt och mycket våra värderingar om bra och ren mat och är KRAV-ansvarig på den matbutik där hon jobbar, så därför passade den bloggen att läggas till på länklistan bland våra miljösnälla vänner i bloggosfären.

Dessutom står faster för de klokaste citaten man någonsin kan drömma om, och dessa delar hon med sig av varje helg! Jag kommer aldrig att glömma då jag var kanske 14 år eller så, och fick ett vykort hem av en pappförpackning med blå och vita ränder (från Carlshamns mejerier, kommer ni ihåg att de alltid hade randiga förpackningar i olika färger?) med en vit ruta på. I den rutan stod; "Dansa vilt min själ, lär dig aldrig att marschera". Första gången ordspråket kom i dager så sägs det att det gick att läsa inne på en damtoalett inne på Kulturhuset i Stockholm. Den devisen har jag levt efter sedan dess, i de yngre åren kanske på ont och i vuxen ålder på gott. ;)


Malin ♣

Ekoblogg tackar & bockar ända ner till fötterna!

Fick innan helgen ett spännande & glädjande mail från fantastiska konsumenttjänsten En lagom dos grönt om att Ekoblogg är en av de framröstade, och därigenom nominerade, bloggarna i Sveriges bästa gröna bloggar - en tävling där vinnande gröna bloggar ska koras! Tack till alla er som lagt er röst på oss i första gallringen, det värmer oerhört ska ni veta! Bloggarna nominerades i 6 olika kategorier;

¤ Livsstil

¤ Hälsa

¤ Hem & inredning - jag har lagt min röst på Clara!

¤ Mat & dryck

¤ Mode & skönhet

¤ Organisationsblogg

och Ekoblogg är nominerad i kategorin Mat & dryck.

Röstningen är nu i full gång och först ska tre vinnare i varje katogori utses och därefter nollställs räkneverket och man börjar om att rösta. Den 19 mars kommer vinnarna i alla 6 kategorier att utses och bland de som röstar finns chansen att vinna fina priser om man uppger sin e-mailadress. :) Med andra ord tycker jag verkligen ni ska gå in och rösta, även om ni inte tycker att Ekoblogg är er favorit.  

---> Här klickar man för att rösta på oss i den semifinal-omgång som pågår till 7 mars, där 3 bloggar ur varje kategori går vidare. Man kan rösta en gång per dygn på sin favoritblogg!

Behöver jag säga att jag tycker detta känns otroligt spännande? :D

Malin ♣ - som håller tummar & tår hårt, hårt, hårt!


Kexig choklad!

Alldeles så här i sportlovstider lanserar driftiga Sjölunda Gård en ny produkt i sitt eko-sortiment; Ekorrens ekologiska kex! Det är ett knaprigt rån fyllt med chokladkröm och överdraget med mjölkchoklad.



Sedan tidigare finns ju även Ekorrens som ekologiskt smågodis i olika sorter & smaker samt att företaget ligger bakom ekologiska geléhjärtan.

Detta tycker jag är en välkommen produkt på marknaden! :P

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att vi inte åkte söderut i helgen då de områden som drabbats värst är precis de områden vi skulle ha rört oss ikring. Vilka olyckor och vilket kaos det verkar ha varit. :(

Vi skjuter på myset tills i april i stället! :D Men då måste det bli av för nu är Leon (och vi såklart!!!) super-kusinmys-sugen! ♥

Malin ♣

A smart scent

Det är sällan parfym finns att få tag på ekologiskt. Och det är sällan som de stora parfymjättarna visa på något som helst engagemang kring miljöfrågan, hittills verkar fokus mest ha legat på att knyta an den hetaste kändisen för stunden till märket eller att få dem att "göra sin doft".


Kanske kan DKNY (Donna Karan New York) råda bot på detta då de nu lanserar sin "Pure DKNY"? Doften är blommig med inslag av rosenblad, jasmin, lotus, orkidé, sandeltrö & fresia. I varje flaska tillsätts sedan en dropp vaniljvatten. Vaniljen kommer från Uganda där kvinnor jobbar på vaniljplantagen, och DKNY arbetar med en humanitär organisation som heter Care som verkar för att bekämpa fattigdomen och hjälpa kvinnorna till en drägligare tillvaro.
Flakongen är inspirerad av en droppe och tillverkas av återvinningsbart glas. Kartongen är tillverkad FSC-märkt papper och miljövänligt bläck.

 Bild lånad härifrån.

Tro nu inte att jag är nöjd med detta, men det känns som om det kan vara ett steg i rätt rikting i en bransch där eko- och rekoprodukter verkligen lyst med sin frånvaro. Kanske kan fler haka på och driva denna viktiga fråga ännu längre så att utbudet av ekologiska parfymer verkligen kan utökas för oss som tänker på sådant? 

Jag använder mina egentillverkade, ekologiska parfymoljor samt några mini-flaskor med eko-parfym som jag fått av rara Susanne på E-beautyshop

Hur doftar ni, tänker ni också eko/reko?

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg & utvilad!
Gjort: Minsta möjliga ännu, njutit av det faktum att det är måndag kanske?
Gör: Lägger upp veckans bloggande.
Planer: Efter lunch åker vi in till gammelmormor på fika-mys och innan dess har jag saker att göra här hemma! Ikväll blir det såklart Familjen Annorlunda och en kopp té modell större i soffan!
Bästa: En nyhet som kommer vid lunch! :D
I behov av förändring: Att vår kamera spårlöst försvunnit här hemma. Mystiskt värre!
Leon : Nu bryter tänderna igenom i överkäken på löpande band och äntligen sover han "normalt" igen efter två månaders bökande! Han sover hela nätterna med något uppvak då Natursutten letas och vaknar tidigast efter 07 så det känns bra. Han är en så pass mycket gladare kille då han får sova ordentligt! :D
Väder: - 22 grader och gråmulet. Brr!

Malin ♣


Stod i valet och kvalet med saxen

0-7eed350fa5a2b90b03973b97b6628142.png

Stod i valet och kvalet med saxen i högsta hugg och funderade på om den för långa korta luggen skulle klippas eller få prov-växa sig lång. Hm, jag avvaktar lite då jag faktiskt trivdes bra med att dra den snett. Övriga håret har ju vuxit sig så pass långt nu att det funkar att spara ut luggen lång.

Vad tycker ni? :)


I - 22 graders kyla och snöblåst s

-64c84b534702b5f6fa78ac3b1237848.png

I - 22 graders kyla och snöblåst står älskade Johan och drar decimeterlånga spikar ur golvtiljorna som ska bli golv i biblioteket. Original från 1889. F A N T A S T I S K T!


Min första gos-muffla har vikt bak

4440184a85357fe3cdd41a431b90fe4d.png

Min första gos-muffla har vikt bak örat och SOFFtar i en skön pose! Älskar dig, Skrot-Lotan!!!


Glöm inte att ni har ända till tis

49edf07071685f10e30362cc9263d4b8.png

Glöm inte att ni har ända till tisdagmorgon på er att tävla om ert egna par slippers från Docksta Sko! Scrolla neråt eller kolla in Tävlingskategorin. Lycka till!


I oktober, tror jag det var, blomm

0-5ccb0bed7a045f61f054612a4d52d0c5.png

I oktober, tror jag det var, blommade min underbara Mårbacka-pelargon med sina sista, ljuvligt rosa blommor. Jag klippte sedan ner den, tog bort den jord som gick att skaka bort utan att skada rötterna och ställde den sedan mörkt & svalt. Nu har den övervintrat fin-fint, men blommat då och då under vintern, så jag tror jag struntar i övervintring nästa år. Om en vecka eller två ska denna få ny jord, vatten och komma fram i ljuset igen för att sakta vakna till liv av vårsolens första, försiktiga, värmande strålar. Målet är att av denna få sticklingar till minst 7 st. nya; 6 st. till köksfönstren & 1 till mamma's J! :D


Ett nytt eko-té fick följa med hem

0-6d5514ea12ca9269cffa37f9c33e5cce.png

Ett nytt eko-té fick följa med hem igår! Ett mumsigt grönt té med bl.a svarta vinbär, citron & bergamott. Smakade utsökt till surdegsknäckemackorna imorse!


Den nya Morgonmums i smaken banan

4a97236391d8ad8fe14aba55d6853b0c.png

Den nya Morgonmums i smaken banan från Ellas Kitchen var även den väldigt uppskattad! Jag smakade självklart också (man vill ju veta vad hjärtat stoppar i sig) och den var otroligt krämig & fyllig så jag kan tänka mig att den mättar riktigt bra! Kul att fler smaker & variationer kommit - nu kan vi utöka vårt Ellaskafferi ytterligare! ;)


Världens goaste vovvar sitter i so

0-52f4bfb98eb2ce482e37b3c1ae7babf9.png

Världens goaste vovvar sitter i solen och njuter!


Vi har också fått ärva ett rart li

1464c40b2c63b439d431666f4fcf4925.png

Vi har också på sistone fått ärva ett rart litet té-mått med texten Té för en person. Det tyckte jag om!


Då Leons The purple one med blåbär

3f712533facb2942e8999dd2f4be61e7.png

Då Leons The purple one med blåbär & svarta vinbär var slut försökte han klämma ut mer och bita sig igenom förpackningen! Bra betyg med andra ord! :D


Detta nötta, gamla plåtskrin har v

0-1b6872e68b594b066b4d0f954c649e49.png

Detta nötta, gamla plåtskrin har vi också fått ärva. Det är någon form av kista med handtag och hasp för lås. Vi gillar det jättemycket så på Lyckobacken fungerar det som förvaring fös tépåsar. :)


Pga. storm och kraftigt snöfall sö

4cab922857ff5c2ec4750c8f0caa134b.png

Pga. storm och kraftigt snöfall söderut skjuter vi på semestertrippen till senare i vår. :( Idag blir dock en tur till Ikea med svärmor som sällskap! Trevligt med något som blir av ialla fall. Detta innebär att jag kommer åter på måndag redan, men ni har fortfarande till tisdag på er att tävla om slippers i samarbete med Docksta Sko (www.dockstasko.se).


Har fått hem några prover av de ny

0-6e88381de0c28852f2c98c40f11227c5.png

Har fått hem några prover av de nya puréerna från Ellas Kitchen så nu ska eko-gourmanden smaka av och ge sitt utlåtande!


Nu är det 10 % på ICAs egna I love

6260254fb52b506bfe7583d1d0630360.png

Nu är det 10 % på ICAs egna I love eco-sortiment!


Tävla!

Ni kommer väl ihåg att tävla om de handgjorda kvalitétsskorna från Docksta Sko medan vi är på semester? :D 
 
Klicka här för att komma till tävlingen!

Malin ♣

TorsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över fina svärföräldrar som ska passa Lotus i helgen då vi åker bort. Tofu får följa med men Lotus är inte så förtjust i att åka bort (förutom till fjällen) så han får vara hemma hos farmor & farfar i vårt gamla hus. Kommer att må som en prins där! :D

Malin ♣

Efterlängtad semestertripp

Ja, imorgon bär det alltså iväg lite söderut för att hälsa på Leons kusiner. Vi har längtat och längtat så det är grymt kul att det äntligen blir av!

Miljölbilen ska packas full och ska även sladda in i förbifarten på stora möbeljätten och införskaffa CD-förvaring till bokhyllor med känt renommé vid detta laget! ;)
På måndag kommer vi hem igen så bloggas via PC gör vi inte förrän på tisdag igen. Men via MMS kommer ni såklart kunna se vad vi tar oss för i helgen!

Ett tack till snälla grannar som ska se om Lyckobackens hus, det värmer! :D

Malin ♣

Skräm iväg min mus!

För ganska så länge sedan så bloggade jag ju om att det fanns en (minst!!!) mus i vårt hus. Förra veckan fick jag ett mail från en läsare som undrade över den musskrämmare vi köpte och satte in i kontaktuttaget i hallen uppe.

Vi är supernöjda!!! En endaste gång sedan dess har jag hört ett ljud som skulle kunn härledas till en mus uppe på kallvind, men det är allt. Inte ens kring jul då vi hade mellan - 20 och - 25 grader i nästan 4 veckor fanns det möss i fällorna vi satt ute i verkstaden.

Jag vill inte med deta hävda att dessa ultraljudsskrämmare alltid fungerar, jag säger bara att det fungerade för oss och den som gav oss tipset. De finns att köpa i extremt varierande prisklasser, alltifrån ett par hundralappar till tusenlappar. Vi köpte våran på en affär som säljer lampor och elartiklar här i stan och betalade 599 :- för den. Och för oss var det lätt värt det eftersom vi slapp skadedjuren och slapp tömma fällor var och varannan dag. Men jag vet inte, vi hade de ju inte inne i den beboeliga delen av huset utan i de oisolerade kallutrymmena.

Och för er med djur, våra hundar har inte en endaste gång reagerat på de högfrekventa ljud som apparaten avger, men det kan säkert också vara individuellt.

Fler som vill dela med sig av sina erfarenheter?

Malin ♣

PS. Min pappa träffar i sitt yrke på skadedjursbekämpare som hävdade att det bästa man kan ladda råttfällan med är Snickers eftersom möss/råttor är överförtjusta i både choklad & nötter. Skippa alltså den gamla hederliga osten (även om den är eko!) om du vill locka musen i fällan! DS.
 

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och pirrig, ni får veta mer på måndag vid lunch!
Gjort: Eldat, laddat pellets, morgonmyst, läst tidningen, svarat på en massa spännande mail!
Gör: Bloggar och planerar lite för kommande veckas bloggande.
Planer: Skölja näsan (vaknade med huvudvärk!), packa inför imorgon, piffa till mig lite (eko-spa osv.) och allmänt ladda!
Bästa: Att vi imorgonkväll kramas med fina, fina ♥!
I behov av förändring: Varför måste det bli kallt med snö då vi ska bort? :(
Leon : Vaknade ingenting igårkväll och endast en gång inatt. Yes, nu är vi på rätt väg! :D
Väder: Mulet och - 19 grader. Brr!

Malin ♣


Leon utforskar väntrummet på BVC.

597bf8b05be485763c88b4774df38387.png

Leon utforskar väntrummet på BVC. Spännande värre!


Vinn handgjorda eko-skor!

I samarbete med Docksta Sko har jag nu fått den stora förmånen att lotta ut ett valfritt par slippers till er läsare!
Det finns ett par modeller ekologiska slippers för er som vill det, men vinnaren får välja fritt bland slipperssortimentet, så ni har ett helt gäng schyssta, handgjorda skor att vraka mellan! Låt er inte luras av epiteten Gunilla & Patrik, jag har själv ett par slippers i modellen Patrik (modell 925) som hängt med i 6 års tid som jag älskar!

Ta chansen och tävla om ett par fin-fina, handgjorda skor åt dig själv, en vän eller kanske din partner? Oavsett kön så kan alla hitta sin favorit bland dessa slippers där produktionen fortfarande är den samma som 1923. ALLT görs fortfarande för hand och det är det som gör dessa skor så unika och till riktiga hantverk!

Skorna finns i storlek 35 - 49.

Modell 922 Modell 925
Modell 933 Modell 935
Modell 946 Modell 952
Modell 962 Checkers - Tyg
Camo - Skinn Brun fettad - Nubuck
Mörk ƒlg - Skinn Stjärnor svart - Tyg
Cartoon - Skinn Svart - Nubuck
SWE - Skinn Mamut - Skinn
Conac - Nubuck Folklore Blå - Jobs
Fruktträd - Jobs Granatäpple Blå - Jobs
Lustgård - Tyg Svart - Nubuck
Folklore Faluröd - Jobs Perfo Vitröd - Skinn
Tistel Blå - Jobs Fantasy Koppar
Granatäpple Svart Grå - Jobs Jeans
Gucci Folklore Röd - Jobs
Morfars trädgård Perfo Vitgrön - Skinn
Pumpa - Jobs Fantasy Guld
Tistel Blå Gul - JobsTistel Röd - Jobs
Tulpan - Jobs Croco - Skinn
Stjärnor Röd Sommarblom - Skinn
Kaprifol - Tyg Brun fettad - Nubuck
Svart ros - Skinn Svart
Slipper Gunilla, Modell 902 Slipper Patrik, Modell 952
Slipper, Modell 911 


Här kan ni läsa mer om förkortningen JOBS om ni undrar över den?

Mina favoriter är Morfars trädgård, Svart ros, Tulpan och den bruna ekologiska!

För att vara med och tävla vill jag att ni går in på Docksta Skos hemsida och väljer vilken av alla slippers som just DU skulle vilja ha. (Kika i kategorin Gunilla, Patrik och den ekologiska!) Kolla noga vad skon heter, både modell och modellnummer, och skriv sedan det i detta kommentarsfält. Skriv också när du skulle använda skon; i trädgården, på jobet, på fest eller på promenad.

Ni har ända till tisdagmorgon på er att tävla då tanken är att vi ska åka på semester i helgen och bloggen har PC-ledigt även måndag.

STORT lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över hur underbart rogivande vårt sovrum är. För det är jätteviktigt, att man fylls av lugn, ro & frid då man kommer in dit på kvällen. Inga elektriska prylar, en saltlampa som renar luften och ingen värme så det är väl sisådär 17 grader där inne. Ljuvligt!

Malin ♣

The spring is BLOOMing!

Visst minns ni Little Bloom som jag bloggat om så många gånger tidigare? De har nu fått in ett nytt klädmärke i butiken, Bälla-Boo, som verkligen är schyssta på fler än ett sätt! Det är en serie kläder för de minsta, 0 - 3 år, i 100 % ekologisk bomull. Plaggen är unisex för att hålla för flera barn i familjen, släkten eller umgängeskretsen. Bomullen som används odlas i Indien och sys upp på Sri Lanka. Den är Fair Trade-märkt, och de som arbetar i Bälla-Boo's fabrik har en arbetsvecka på 37,5 h, rättvisa löner och betald semester. Är inte det fantastiskt? Samtidigt som det är så självklart för oss som bor och jobbar i ett land som Sverige...men, men, underbart är det att det börjar gå åt rätt håll även i länder under utveckling! :D 

 Bild lånad härifrån.

Webbutiken säljer ut sitt hela sortiment med Blå Tomat-kläder då de ska utgå så nu finns chansen att göra fin-fina fynd, bland annat den väldigt omtalade kappan;

Kappa

Little Bloom avsätter dessutom också 5% av hela ordersumman på kundbeställningarna till Läkare utan gränser för deras arbete på Haiti. Hejja Maria, vilket toppen-intitiativ!


Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och sprallig!
Gjort: Städat undan lite, eldat, umgåtts med Johan som kommer hem kl. 22 ikväll...tja, lite blandat.
Gör: Bloggar och strukturerar upp vårens alla tävlingar här på Ekoblogg! :P
Planer: Idag bär det av in till stan för lunch med schyssta brudar ( ;) ) och BVC-besök. Ikväll ska vi ha myskväll och jag tänkte klämma till lite Pilates då Leon somnat innan jag lär somna i soffan, ha, ha!
Bästa: Den kommande helgen! :D
I behov av förändring: Varför ska man tvingas lyssna till vilt främmande människors kärleksliv? I sitt eget hem? Bites me...
Leon : Har börjat sova bättre (läs lite längre) nu så jag antar att han börjar vänja sig vid det faktum att f5 tänder på rad i överkäken är på väg fram samtidigt. :(
Väder: Idag ska det komma snö, som alltid då vi har stadsturer inplanerade!

Malin ♣


Knit Kits the eco way!

ekologiska stick kit

Erica Laurell, känd modedesigner, har nu tagit fram en helt ekologisk garnkollektion som finns som ett "Knit kit" hos bästa Ecoloco!

Erica Laurell Organic Yarn är en serie helt ekologiska garner som är både KRAV- och Svanenmärkta. Den ekologiska bomullen odlas nere i södra Peru där jordbrukarna själva äger sina egna gårdar. Garnet färgas sedan på ett miljövänligt sätt av Garnfärgeriet i Borås. Färgningen är certifierad av EU-blomman.

Dessa Knit Kits består av ekologiskt garn i valfri färg, bambustickor- och virknål samt en stickbeskrivning för mössa och vantar i barnstorlek. I paketet ingår också en virkbeskrivning på en blomma som man sedan kan fästa på mössan eller t.ex. använda som brosch.


Knit Kitsen finns i följande färger;

erica laurell ekologiskt garn

2008 släppte Erica Laurell virkboken "Väldigt virkat" som man kan köpa bl.a. hos Adlibris och Bokus.

erica laurell knit kit

Jag gillar det verkligen så nu kanske man skulle införskaffa en bok om hur man gör, ty det är inte min starkaste sida! :(

Malin ♣

 


Fick ett infall och slängde ihop s

63082a9f6cbb325f6a3099b90cebbf50.png

Fick ett infall och slängde ihop stooora, Amerikanska muffins med jordgubbar, kokos, mörk choklad & citron. Supersmaskiga! Gör så här; vispa 150 gr. smör * med 1 dl. råsocker *. Rör ner 2 ägg *, ett i taget. Rör också ner 1 tsk. äkta vaniljsocker * och 0,5 dl. havremjölk *. Blanda 3 dl. siktat dinkel * med 1 tsk. bakpulver i en separat bunke och blanda ner det i smeten. Rör ner 100 gr. mörk choklad *, 0,5 dl. kokos * och saften från 1 citron *. Häll upp smeten i stora muffinsformar och tryck ner ett par jordgubbar * i varje. Grädda i mitten av ugnen i 200 C i 15 min. Ser ni hur eko de blev? :P


Hm, jag antar att jag har en del s

45e578b2f1ae92157e5f444c4dde9512.png

Hm, jag antar att jag har en del städning framför mig i eftermiddag... :(


Även utblommade tulpaner är vansin

0-5fd59f2332fd86b49b56fcb54942128f.png

Även utblommade tulpaner är vansinnigt vackra!


Party-shopping!

Igår var alltså jag & goaste Lisa på klädparty hemma hos en kollega/vän/pluggkompis till mig. Jättetrevligt att få klämma på Blingos alla fina kläder ur vårkollektionen och såklart fick några eko-plagg beställas; 



Leon fick;




 Bilder lånade härifrån.

Pantalonger är perfekt att mysa runt i hemmavid och den härliga blåfärgen på bodyn kunde jag inte motstå!

Jag själv kommer att få en tunika hemskickad om ett par veckor, med tatueringsmotiv vet jag inte något som kan passa bättre! ;) Lagom oversize och perfekt att mysa runt i både nu och senare då man kanske har en bebismage! ;)

 Bild lånad härifrån.

Tack alla för en jättetrevlig kväll och tack Lisa för underbart bilsällskap! :D

Malin ♣

 


Nyheter i Ellas kök!

Fick en pressrelease i helgen gällande nyheter i Ella's Kitchens härliga sortiment med ekologisk barnmat! Nu lanseras nya spännande smaker i form av två stycken "Morgonmums", två stycken puréer och en smoothie. Smoothien får namnet The purple one och innehåller banan, äpple, svarta vinbär & blåbär.


Puréerna är en grön med broccoli, päron & ärtor samt en ljuslila med sötpotatis, pumpa, äpple & blåbär.

 
Morgonmums är Ellas nya satsning som innehåller youghurt & brunt ris för att passa att ge de små på morgonen som ett mellanmål innan frukost, eller som ett snack mellan de större målen under dagen. Dessa skulle passa Leon perfekt innan gröten ska inmundigas på morgonen eller på kvällen eftersom han ALLTID äter en Ella-puré innan sänggående! Morgonmums finns i smakerna Mango och Banan.

 
Som vanligt består puréerna av pastöriserade, ekologiska frukter och grönsaker och inget annat. Hemma slukas flera Ella i veckan då Leon fullkomligt älskar dessa! Ett gäng som ska provsmakas av ekoprinsen af Lyckobacken är på väg hem till oss så ett utlåtande kommer framledes! :P

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

...är lätt gårdagskvällen!!!

Malin ♣


Hug your belly with BellyHug!

Jag fick tips av en läsare om företaget BellyHug som tillverkar stöd-gördlar i ekologiskt material. Gördelns unika utformande ska avlasta magen och ländryggen från den tunga vikten bebisen utgör och istället låta höfterna och bäckenet göra jobbet.

Bältet uppkom då en av upphovskvinnorna var på väg att utveckla ett diskbråck under sin andra graviditet. Hennes vän, den andra kvinnan bakom BellyHug®, kom då på vad hon själv sert och upplevt under sin graviditet som boende i Nepal, och knöt en sjal runtom vännens mage. Besvären försvann då, men uppkom igen eftersom den gravida inte kunde knyta sjalen rätt på egen hand.

På så vis uppkom BellyHug, det smidiga sättet på vilket gravida kvinnor kan avlasta ländryggen från magens vikt och fördela om den på ett bekvämare sätt!

bellyhugmama2.gif

















 Bild lånad härifrån.

Detta bälte är inspirerat av kvinnorna i Tibet och Nepal som virar in sina gravidmagar. Tyget består av ekologisk hampa och ekologisk bomull och tillverkas helt i Sverige med hänsyn till alla led i tillverkningen.

Jag tycker detta verkar jättespännande och undrar om inte det vore något att ha i åtanke för kommande graviditeter?

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött men energisk. Hur kan det gå ihop?
Gjort: Väntat på att kunna logga in på blogg.se, lekt med Leon, pratat med mamma i telefon & myst.
Gör: Bloggar, väntar på sotaren & "buffrar hem" gårdagens avsnitt av Familjen Annorlunda på TV4 Play.
Planer: Börja packa inför helgens semestertripp, jisses så mycket som ska med då man har barn! Ska även hinna med ett Pilates-pass, se ovanstående "hembuffring" och göra dagens + morgondagens middag. Vi ska till stan imorgon och då är det skönt att ha maten klar då man kommer hem.
Bästa: Leons spontana puss & kram och hejdå-vinkning då jag åkte igår. Lill-♥ så underbar du är!
I behov av förändring: Alla älgar man ser efter vintervägarna. Huvva!
Leon : Fick mysa med pappa och "ne-ne" (vovvarna) själv igår. Enligt hörsägen hade de det alldeles förträffligt! :)
Väder: Strålande sol och - 13 grader. Lovely!

Malin ♣


Nydiskade loppisfyndade ljuskoppar

56fd888055ead7e0ee943fb4c600ac1b.png

Nydiskade loppisfyndade ljuskoppar med ekologiska ljus av vegetabiliskt vax utan aluminiumkopp (från www.lavendum.se) står laddade - redo för frukostmys!


Dagens eko-lunch består av 125 gr.

0-2138e1f32ef2895e661003f6b9a5e572.png

Dagens eko-lunch består av 125 gr. Keso *, 2 kiwi * & 2 bananer *. Till det ett stort glas rumstemprerat källvatten från egna kallkällan. Precis vad jag behöver och är sugen på nu! :P


Guide för lata men villiga eco-wannbies!

Fick ett mail för ett tag sedan av en nytillkommen läsare som eftersökte en sorts guide för nybörjare som vill väl men inte lärt sig hitta i eko-djungeln.

Tänkte dela med mig av några enkla tips;
 
¤ Jag kan inte säga det nog många gånger, men; ta en förändring i taget och låt det bli en bestående sådan istället för många samtidigt som sedan bara rinner ut i sanden!

¤ Det handlar om prioriteringar; vad vill jag? Många kan utan tvekan slänga ut flera hundralappar i månaden på folköl och chips med tvekar då en liter eko-mjölk kostar 70 öre mer...

¤ Bestäm er/dig inte för att bli "all eco" med en gång och kasta bort allt konventionellt och byt ut det mot eko. Det är det miljödummaste man kan göra. Sakerna är ju redan producerade och framställda så då kan man lika gärna använda upp dem och byta mot en eko-variant vid nästa nyköp. Detta gäller såklart såvida man inte blir allergisk eller dylikt mot produkten. Märker man att man mår dåligt kan man ju byta ut en enstaka produkt direkt, men det blir fasligt dyrt och ett väldigt svinn att byta ut allt på en och samma gång.

¤ Undvik alla färdiga produkter och halvfabrikat. Det blir både billigare, godare OCH nyttigare att göra saker och ting själv. Det blir dessutom ett statement att man som kund och konsument efterfrågar bättre kvalité om man väljer bort de sämre varorna.

¤ Källsortera. Se det som en win-win om ni får gå en liten bit till uppsamlingskärlen. Gå en gång i veckan så hinner det inte bli för mycket återvinning och därigenom för mycket att bära. Är det så långt att bilen måste tas så se till att ta det i samband med att ni ändå åker åt det hållet. Har man ingen bil kanske man kan flörta med bilburna nära & kära då de är på besök om att ta med sorteringen?

¤ Googla! Tro aldrig att det säkert inte kan finnas ekologiska ditten eller datten utan googla (eller använd en annan sökmotor) först! På det viset hittade jag eko-blöjor innan de ens fanns i handeln, eko-madrass till Leons säng och mycket annat som finns mer tillgängligt nu än då jag först köpte det.

Skriv "ekologisk madrass" eller "ekologi + madrass" t. ex. om det nu är just det ni söker. .)

Vad vill ni läsare fylla på med? :)

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Stolt, glad & lycklig!
Gjort: Eldat, "mornat upp" på övervåningen, sagt hejdå till Johan ♥, planerat lite för kommande vecka och bläddrat i morgontidningen.
Gör: Bloggar och mailar för glatta livet!
Planer: Idag blir lugnt och skönt, jag tycker om att ha måndagen fri som en mjukstart efter oftast fullpackade helger! Ikväll ska jag och Lisa ut på vift och shoppa eko-kläder!
Bästa: Mina dundersköna skor!
I behov av förändring: -
Leon : Har fått trippelmysa i helgen med mina underbara kusiner med familj på fredag, morbror, bonusmorfar & mormor på lördag och morfar & bonusmormor igår. Mys är bara förnamnet! :D
Väder: Stjärnklart och löfte om sol idag! 8)

Malin ♣


Den HJÄRTlige vinnaren!

Tävlingen är nu avslutad och vinnaren är korad! Idag säger vi ett stort GRATTIS till Madde som lyckats besegra sina ätstörningar! Bär hjärtat med stolthet och påminn dig dagligen om vilken fantastisk person du är!



 

Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad till bloggen så skickar jag den ASAP!

På onsdag kör vi tävling igen, missa inte det!

Malin ♣

MånDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam över den fantastiska helg vi haft! Det är en sån där som dröjer kvar länge, länge i hjärtat! ♥

Malin ♣


Efter en tvåtimmar lång promenad i

604681411b7b1440b9968d8fd8f2a251.png

Efter en tvåtimmar lång promenad i solen är det smaskigt med en mumsig semla och en kopp hemmagjord, ekologisk varmchoklad! :P


Åh! Jag blir lika glad varje gång

7ee7907fd77159ee9b372608f68880cf.png

Åh! Jag blir lika glad varje gång någon tänker till lite extra då de ska ge oss något! Vid fredagens middag fick vi en jättefin burk (grönt & guld är verkligen våra färger!) med ekologiskt rooibos-té med smak av kanel & apelsin. Så snällt! Och så gott! :P


Leon jagar vovvarna med Lära-gåvag

36029c25bb2277626d6af573ab332504.png

Leon jagar vovvarna med Lära-gåvagnen! Han tycker det är jätteskoj - hundarna tycker det är mindre kul! ;)


Ni glömmer väl inte att tävla om h

130bce5ef783aab4c480e3370db483dc.png

Ni glömmer väl inte att tävla om hjärtat så här i Valentin-tider? Gå in under Tävlingskategorin till höger på bloggen och berätta vad det är som gör just DU så himla bra! Lycka till!


Igår gick jag 7,5 km. i nya eko-sk

29d860be09c6c17fddfe663b50307ad7.png

Igår gick jag 7,5 km. i nya eko-skorna och de är hur sköna som helst! OCH varma! Efter ett par km. gick jag barfota i dem, och hade ändå varma, goa fötter då jag kom hem! Underbara skor!


Då man har barn hittar man saker p

14cc8c3bdb12fea23b7c41022089d3a9.png

Då man har barn hittar man saker på de mest konstiga, oväntade och knasiga ställen! :D Det finns ekologisk blockchoklad på Grön Gåva men den var slut sist. Annars rekommenderas den varmt!


Ekologisk vitkål är bland det mest

0-5e55f568e05775fb438ecd1685e4e736.png

Ekologisk vitkål är bland det mest C-vitaminrika man kan äta och dessutom supergott!


Denna silverpokal är från Johans p

0-5397cad55c6faa19db1ce0e33d2a48d9.png

Denna silverpokal/ishink är från Johans pappa och nu står den på pelletskaminen med en succulent-växt i. Ett trevligt inslag!


Nu är Lyckobacken dukat för mys-mi

0-4940f70d278577b1e512a0f65eecbf6f.png

Nu är Lyckobacken dukat för mys-middag!

Vad gör ni kväll?

Trevlig kväll!


Snacka om att rättvisemärkta tulpa

0-38628adce6d0c54f06791c038d3c7d6e.png

Snacka om att rättvisemärkta tulpaner lyser upp i det lantliga köket!


Jag måste ju erkänna att de där Ba

0-76481dab9ace9c6b83642e735d65664e.png

Jag måste ju erkänna att de där Babblarna (www.babblarnase) onekligen är väldigt söta!


Två av mina tre mys-pojkar sitter

0-4a5b542230c72532a30a387ade30080b.png

Två av mina tre mys-pojkar sitter och leker tillsammans medan jag kokar soppa på en spik! ;)


Just nu är detta min favorit-hunge

0-8a93e6ccba6ab1b4898f39ac59c844.png

Just nu är detta min favorit-hungers-dämpare! Perfekt mellanmål eller kvällsfika! :P


Den vackraste presenten!

Igår kom rökelsen jag beställt från Amuletten och raraste Carina hade då skickat med en så fin, så fin present så jag blev alldeles rörd! Hänget "Kärlek - förälder och barn" är numer mitt och hänger runt min hals!



Jag kan inte tänka mig ett finare smycke än detta. För att fira mitt fantastiska föräldraskap åt än mer fantastiske Leon!



Visst passar det bra på den där kedjan?

Tack snälla, rara, underbara!!! Jag blev sååå glad!

Malin ♣

 


Jag!

Med anledning av tävlingen ville min bloggläsare Nora ville att jag skulle berätta för er vad som är bäst med mig. OK, det är extremt vettigt att även jag ska dela med mig av det.

Jag är ju himla bra på många saker ;) men allra bäst med mig är ändå min driftiga och organiserande sida samt den omvårdande delen jag har. Jag är logisk och snabbtänkt och fattar snabba beslut som jag på ett effektivt sätt ser till att genomföra. Och den omvårdande egenskapen visar sig i att jag alltid engagerar mig i nära och kära, men även andra som har det mindre bra. Min famn och mina öron är ALLTID öppna och redo för en kram eller en stunds lyssnande.

Jag är väldigt tacksam över detta med mig och jag hoppas jag aldrig kommer att tappa dessa förmågor! :D 

Klicka här för att tävla!

Malin ♣

The law of attraction strikes again!

Jag har de senaste veckorna gått och funderat på om man skulle införskaffa en hjärtform att baka i. Jag har sett flera i teflon eller med annan non-stickbehandling men det vill jag inte ha, så jag tänkte jag skulle kika på loppisar och i andrahandsbutiker.



Igår hos mormor bläddrade jag i hennes Året Runt och där bjöd de på recept inför Alla ♥ Dag och hade gjort en chokladkaka i just en sådan form. Sa till mormor i förbifarten att jag skulle leta upp en sådan varpå hon bärjade skaratta och sa att jag kunde ta hennes. Men behöver inte du den då, frågade jag. Jamen du kan ju ta den så länge så vet jag var den finns om jag behöver den, svarade hon.
Då mormor öppnar skåpet där hon har bakformarna och hittar hjärtformen visar det sig att hon har två exakt likadana staplade i varandra!!! Hon har inget som helst minne av att hon ens haft två så vart den ena kommer ifrån är en olöst gåta. Hursomhelst så fick jag den ena och hon behöver för den skull ändå inte vara utan!

 

Visst är den fin?

Tack snälla mormor! Nu får jag ta och baka en kaka i den och bjuda på tills nästa gång vi ses som tack! :)

Malin ♣


These boots are made for walkin' and that's just what they'll do!

I tisdags kom så de vackraste skorna i världen; de ekologiska näbbstövlarna från Docksta Sko! Skinnet är vegetabiliskt garvat på Tärnsjö Garveri i Uppland enligt en tusenårig tradition och skorna sys sedan för hand. Färgen är miljö- och hudvänlig.



Det fanns en del olika modeller att välja mellan, men jag valde svarta eftersom de kändes mest gångbara färgmässigt mot min garderob.

De är helfodrade och kommer garanterat att värma mina fötter i vinter, jag lovar! På ovansidan av foten är ett traditionellt mönster inpräglat som en snygg detalj.



Jag har så små vrister så jag kör bara ner fötterna i dem, men om man vill och behöver kan man lätt snöra upp dem och reglera vidden på skaftet.



Jag älskar dem redan och igår då de invigdes och provgicks för första gången så blev jag inte besviken! De kändes lätta och följsamma och kommer garanterat att gå fort att gå in. De var jättevarma men jag kände mig ändå inte fuktig då jag tog av dem. Och det är viktigt av en vintersko tycker jag!




Tack till Stefan och co. på Docksta Sko för denna otroligt fina OCH värmande present!!! :D

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Överväldigad och balanserad.
Gjort: Eldat, pussat Johan hejdå, stoppat om Leon som drömde lite otäckt, bläddrat i morgontidningen och laddat mobilen.
Gör: Försöker läsa bloggar samtidigt som jag själv bloggar OCH laddar in kort från kameran till datorn.
Planer: Mysa på dagen, jag har lite saker att plocka med som jag ska passa på att göra då Leon sover, och middagsgäster ikväll! *längtar*
Bästa: Mitt flöde just nu!
I behov av förändring: Frånvaron av ekopappans inlägg här på bloggen kanske??? ;)
Leon : Upptäckte igår att ytterligare en tand uppe är på väg att spricka igenom. Tror jag att han har ont! Ändå märker man att homeopatmedlen gör sitt till då han verkar ha mindre ont nu än förra gången. :) Skönt!
Väder: Lagom kallt och alldeles blå-svart och vackert ute!

Malin ♣


Lyxgrädde med frukt

Ikväll kommer fina vänner hit på middag och jag tänkte slå på sopptrumman och bjuda på ekologisk jordärtskocksoppa med eko-quesadillas till. Då det blir mat med hetta och sting i kan det vara gott med något sött för tanden till dessert så då kör vi på en gammal sliskig klassiker; fruktkompott med mandelgrädde! Johans pappa älskar denna efterrätt men jag har moderniserat grädden lite genom en touch av vit choklad... :P

Häll upp blandad frukt *, antingen färsk eller coctail (Grön Gåva har ekologisk fruktcoctail från Kung Markatta), i skålar. Droppa över lite citronsaft * och ställ åt sidan.
Vispa sedan 3 dl. grädde för 4-6 personer och riv ca. 100 gr. mandelmassa grovt (gör egen * eller försök hitta en utan en massa skräp i) och rör ner i grädden. Grovhacka 100 gr. vit choklad * och blanda ner. Servera kompotten med en klick grädde på toppen och en stooor sked!

Busenkelt att göra och framför allt jättegott!

Malin ♣

TorsDagens tacksamhet

Jag är inne i ett underbart flöde just nu där fantastiska saker bara kommer till mig. Vad kan man då göra annat än att flyta med? :)

Tack!

Malin ♣

Iklädd ny eko-pyjamas från Katvig

0-558615505d35f8bd11f635195390f4db.png

Iklädd ny eko-pyjamas från Katvig packar Leon upp eko-havregryn, eko-havremjölk och eko-smör. Ur PLASTkassar! Visst rimmar det illa? Johan glömde tygkassar imorse och det var slut på pappkassar vid självscanningsterminalen. Ja, ja, så kan det gå! :S Duktig hjälpreda i rosa pyjamas har vi i alla fall. :)


Idag fanns ytterligare ett paket i

0-54b66d59be1937c82375406a93be51ba.png

Idag fanns ytterligare ett paket i brevlådan med något alldeles fantastiskt vackert! Jag är så glad & tacksam att det värker i hjärtat! Bloggar mer om detta imorgon. Tack snälla rara! :D


I "tant-kitsch"-hallen uppe satt e

72632d70cec65cf2fa5541d4eafbaa26.png

I "tant-kitsch"-hallen uppe satt en kornisch-stång då vi flyttade in och den passar perfekt in i stilen vi tänkt ha där. Den ballongpuffade kappan syddes av ett av de draperier vi hade i stan och pryddes sist med en gammal strass-brosch jag fått av mormor.


Här är rullen vi förvarar goda Nag

0-7899c3e675c92e0a8e9289c8a8dfcb12.png

Här är rullen vi förvarar goda Nag Champa-rökelsen. Visst är den fin? :D


Heart Yourself

Nu är det dags för en tävling igen, det är ju onsdag och allt!

Denna gång har ni chans att tävla om detta fina hjärt-hänge i Swarovski-kristall. Hänget är 1,5 cm. och har en silverinfattning där en kedja ska träs igenom.



Jag vill att ni, för att vara med i tävlingen, ska berätta vad som är bäst med er själva! Det kan vara ett yttre anletsdrag eller en inre egenskap, det kan vara en sak eller tio. Kom igen nu, boosta er själva med good thoughts och dela med er av dem här!
Vinnaren kommer för alltid att kunna bära med sig hjärtat som en påminnelse om att man faktiskt, i alla fall vissa dagar, tycker om sig själv!

Som vanligt har ni till måndagmorgon på er.

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att jag nu kommit igång bättre med träningen. Jag är bra! ;)

Malin ♣

Bellio SPRINGer mot våren

Johanna och Bellio har nu släppt den nya vårkollektionen och oj, oj vilka underbara färger och modeller! Klicka här för att se dem!

Dessa två är våra favoriter;

 

Visst är de alldeles underbara? Både färgkombinationerna och motiven är slående! :D

Klickar man här hittar man alla Bellio-tofflor som finns och här finns ett utförligt inlägg jag skrivit sedan tidigare om det genuina företaget och de fantastiska produkterna.

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg & glad! :D
Gjort: Inte hunnit med så mycket ännu. Plockat fram ingredienserna till dagens nudelmiddag. Tagit upp Leon och klätt honom för ännu en ny dag. :)
Gör: Bloggar och lyssnar på Morgonpasset.
Planer: Idag åker vi in till gammelmormor efter lunch och umgås och bjuder på semla! :P *längtar*
Bästa: Att gårdagen var så himlans trevlig!
I behov av förändring: -
Leon : Leker med Hundsport som kom igår. Sitter och kikar på vovvarna och säger "nä-nä" (vovve) och pekar på bilderna. Söt-rumpan!
Väder: Mulet och - 12 grader än så länge. Men det skulle tydligen bli finare idag...

Malin ♣


Mumsig gryta

En favoritgryta här hemma är denna enkla, med både sötma och hetta.

Quorngryta 4 pers.

1 påse quornbitar
2 bananer *
1 paprika *
1 msk. honung *
1 brk. kokosmjölk *
curry *
torkad chili *
salt *
peppar *

4 port. jasminris *

 


Börja med att koka ris enligt anvisningarna.

Stek quornbitarna (eller använd linser eller Bosarp-kyckling om ni inte vill äta vegetariskt) i lite smör i en stekpanna, gärna gjutjärn. Då de fått färg, krydda med salt, peppar, curry och torkad chili. Bryn sedan paprikan separat och släng ner bananerna i skivor som hastigast. Blanda ner quornbitarna och slå över kokosmjölk, men bara det tjocka - häll av det vattniga. Blanda väl och rör ner honungen. Låt små-puttra medan riset kokar klart.

Servera med en god sallad!

Malin ♣

 


Gissa vad som låg i Lyckobackens p

0-1dab561afaa299125a4453a764161aa1.png

Gissa vad som låg i Lyckobackens postlåda idag? :D


Dagens bygger-med-andrahands-fynda

5570e8451560b4d81982c4fd8d86717b.png

Dagens bygger-med-andrahands-fyndade-Duplolegot softar skönt i eko-mjukiskläder. Tröjan är från HM Organic och brallorna från Blingo (www.blingo.se). På fötterna har han Belliotofflor (www.bellio.se) i modellen Ellie. Runt halsen hänger en dregellapp - välbehövligt i dessa tandsprickningstider! :P


Sko dig väl utan att inverka på miljöns bekostnad!

Ekoblogg har kommit i kontakt med Docksta Sko som ligger ett par mil söder om Övik. Ni trogna läsare vet att det är här de fantastiska tofflorna från Johanna och Bellio tillverkas. Men Docksta Sko har varit ett välrenommerat och etablerat företag ända sedan 1923 och främst är man kända för sina olika modeller av slippers

1965 startade man nybygget av fabriken och året därpå flyttades produktionen in. Den nya fabriken är Norrlands största skofabrik med en sammanlagd yta på 5000 m3. Vid denna tidpunkt är antalet anställda ca. 140 st. och produktionen är uppe i 350 000 par skor/år.

I början av 70-talet tog man även över tillverkningen från Kumla skofabrik som hade specialiserat sig på finare lågskor. På 70, 80 och 90-talen producerade Docksta Sko många skor till skohandeln, men även till försvaret. Förutom det ordinarie sortimentet tillverkade man även en hel del specialskor till ortopedavdelningar på sjukhus tack vare företagets goda kompetens om passform och fotens uppbyggnad och anatomi.

Idag drivs företaget av Stefan Königson, grundaren Ivar Königson barnbarn. Produktionen av slippers har inte än idag inte ändrats utan tillverkas på samma sätt som år 1923. Allt görs fortfarande för hand; stansning, nåtling, pinning och bottning. Varje slippers blir därigenom unik! Ett hantverk vi i närliggande bygd är stolta över.

Docksta Sko tar även ett aktivt miljöansvar och använder sig av flera ekologiska material, bl.a. annat det vegetabiliskt garvade (ekologiskt) läder från Tärnsjö garveri i Uppland som även Bellio-tofflorna tillverkas av.

Klicka här för att se det ekologiska sortimentet.



Robert Aschberg passar på att göra en sko då man passerade Docksta under Mustaschkampen.

Jag har fått den stora äran att välja ut ett par valfria, ekologiska näbbstövlar och i samband med detta kommer även en intressant tävling för er läsare nästa vecka där ni också kommer att ha chans att få välja lite...ett kanon-tillfälle till tävling som inte går av för hackor!

Här kan man läsa den fantastiska historien om Ivar som gick så mycket att man förstår att sko-intresset väcktes!
Dessutom kommer man på sikt att kunna designa sin alldeles egna Docksta Sko och det tycker jag är en alldeles fantastiskt innovativ idé!

Ekoblogg ser fram emot detta samarbete med Docksta Sko och tackar för förtroendet! :)

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite mör efter gårdagen men pigg & glad! Jag somnade strax efter 21 så jag har sovit många timmar trots arla morgonstund!
Gjort: Väckt huset ;) och eldat lite. Svarat på era härliga kommentarer och ett gäng bloggmail. Läst ortstidningen och pysslat lite med gästrummet.
Gör: Bloggar och strukturerar upp kommande inlägg och tävlingar. :D
Planer: Eftersom jag hann med mer än lovligt igår så blir det en slappdag idag! På förmiddagen blir det en promenad med Mufflorna (Lotus & Tofu) och vagnen då Leon ska sova. Efter lunch kommer gammelfarmor & gammelfarfar hit, och de skulle ta med semlor! :P På eftermiddagen kommer mamma hit på middag och het linsgryta (ekologisk såklart!) står på menyn. Leon kommer att få sin beskärda del av mys, bus & kramar med andra ord! :)
Bästa:
I behov av förändring: Vår förstugkvist ser inte så kul ut nu, alla mina små arrangemang är översnöade och knappt lyktan syns. Får ta itu med det i helgen! Vill ju att entrén ska se trevlig ut då det faktiskt är det första som gästerna möts av! :)
Leon : Han sover gott nu, men är säkert på väg att vakna. Det har ju varit, för honom, tidiga morgnar de sista veckorna. Han behöver sova lite längre för han är varken pigg eller nöjd då han vaknar men det går ändå inte att få honom att somna om. Men det har ju återgått till det "normala" då tänderna slutat spöka tidigare så det kanske gör det även denna gång! Om inte annat så kanske han vant sig vid att vakna den här tiden och därigeom blir lite piggare. :)
Väder: Mulet och - 10 grader.

Malin ♣


CaNoodle with a poodle?

Vi gillar att woka och äta asiatiskt inspirerad mat här på Lyckobacken! Och nudelwok går hem hos både stora och små, så det är en ganska frekvent återkommande rätt på vårt middagsbord.

Godaste woken tycker vi man uppnår genom att förvälla valfria grönsaker, ta gärna både från grönsaksdisken och den asiatiska mathyllan i affären. Häll rapsolja * i en wok eller stekpanna (vi använder vår av gjutjärn) och woka grönsakerna på hög värme. Vi häller sedan ner en burk kokosmjölk *, 1 msk. honung *, lite torkad chili *, salt *, peppar * & lite shoyu-sås *. Vi köper ALDRIG de färdiga kryddmixerna som finns för wok då de är fullproppade med tillsatser & glutamat. :( Låt detta puttra på svagare värme ett par minuter medan nudlarna kokas och blanda sedan samman allt.

 

 

 

 

Några av de saker som är goda att ha i! :P

Mums!

(Hos bl.a. Goodstore kan man köpa ekologiska nudlar från King Soba.)

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Idag har jag exakt ½ år, 6 månader, kvar att vara hemma med Leon innan pappa Johan tar vid sin mysledighet.

Jag njuuuter...♥

Malin ♣


Efter en ultra-hektisk dag då jag

0-7e1ddf2e4a37f7fb221091eb984eb769.png

Efter en ultra-hektisk dag då jag hunnit städa HELA huset (utom gästrummet, det gör jag ca. 1 ggn/månad eller då vi ska ha gäster), tvättat alla täcken & kuddar samt bäddat rent, lagat dagens + morgondagens middag, burit in 3 lass ved, torkat soffan, tvättat alla kuddöverdrag + filtar i soffan, dammsugit ur + torkat pelletskaminen, städat toan nere (toalettstolen uppe är trasig för tillfället så eftersom den inte nyttjas städas inte den) och plockat undan ren tvätt. Efter ett Pilates-pass medan Johan nattade Leon är det nu dags för ett stort glas eko-smoothie framför bästa & underbaraste Familjen Annorlunda! Välförtjänt rumpvila, med andra ord, innan det är dags för Shakti Advanced och en god bok med eko-ljuset från Enhus Organic tänt. Gissa vem som somnar gott ikväll? ;) Kram på er alla!


En av dagarna i helgen åt vi hemma

011f3cbd48c55c5d233344ad6bfdd1ab.png

En av dagarna i helgen åt vi hemma-gjorda, nästan 100 % ekologiska, falafelrullar! Så mycket godare än köpta för att inte tala om helt fria från tillsatser. Brödet går jättefort att baka och blir så gott till falafeln. Ett gäng starkare såser till och saken är kirrebiff! ;)


I fredags sa jag till Johan att ja

7bfa8ec4a2fdfe5516c65ff8eee514a1.png

I fredags sa jag till Johan att jag skulle vilja ha en rund svepask till knäckebrödet. I söndags då vi var på kalas stod det en sådan i mammas & J's TV-rum bland saker som skulle lämnas på Second Hand. Vilka tror ni fick den? ;) Snacka om lagen om attraktion! :D Nu är det bara det hembakta eko-knäcket som ska dit. Har aldrig provat baka eget hårdbröd så det ser vi fram emot!


Vi köper 16 kg.s säckar med ekolog

05af13cc9e81647044d37367c8e48ec5.png

Vi köper 16 kg.s säckar med ekologisk pellets som vi eldar med i pelletskaminen uppe. Ibland kanske man bara fyller i en halv säck eller så, och då får denna gamla trätunna agera förvaring åt den öppnade påsen.


Nag Champa

I snart 15 år har Nag Champa-rökelse funnits i mitt hem. Nu börjar de sista eldas upp och då det är dags att beställa nya gör jag det hos Carina som har bästa Amuletten!

Nag Champa (100g) Bild lånad härifrån.

Nag Champan är ursprungligen från Indien och framställs helt naturligt. Den är den mesta sålda rökelsen i världen och det förvånar mig inte. Jag har hittills inte stött på någon som inte gillar den! :) Rökelsen finns i 15 gr., 40 gr., eller 100 gr. förpackningar. Vi kör på 100 gr. förpackningarna med en gång. Det blir billigare + att man har ett lager ett tag! 
Och eftersom Amuletten har super-snabba levernanser så kommer mina go-pinnar om en dag eller två!

Vår rökelse förvarar vi i en jättefin "rulle" som köptes för många herrans år sedan på Urkult!

Malin ♣

Vinnaren av leksjalar

Vinnaren är nu utlottad och det blev Johanna som kammade hem de leksiden som utlottades i samarbete med härliga Alvehamn! STORT grattis till dig! Maila den adress dit du vill ha vinsten skickad så kommer den med posten.

Therese på Alvehamn tipsar alla oss som var sugna på mammaklänningarna att de ska ha mamma/gravidveckor de två sista veckorna i februari. Det är läge att spana in fina Alvehamn då med andra ord!

På onsdag kommer en ny tävling där det är dags att hylla våra kroppar till max, en riktig ego-boost! Håll utkik då!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Inspirerad till struktur efter helgens all sortering, utrensning och organisering!
Gjort: Absolut nada...jo, kissat. ;) Men annars ingentig. :)
Gör: Bloggar och håller tummarna för att Leon får sova lite längre idag. Han behöver det!
Planer: Ska passa på att städa lite idag. Helgens vackra vårsol drog fram...erhm, lite damm! ;) Skönt att få lite fräscht! Ska även renbädda för nu var det en vecka sen och längre än så brukar det inte gå i vår familj. Får passa på att göra detta då Leon sussar tuppluren gott i vagnen ute. :)
Bästa: Att Melodifestivalen blev en så'n succé i år igen här i Övik! Kul för staden med annan PR än "Foppa". ;)
I behov av förändring: -
Leon : Var på kalas igår och fick träffa tremänningen A. Hade kul och vi njöt med. Nu längtar jag till 1a maj då vi kommer att kunna träffa A + mamma mer igen! *saknar*
Väder: Mulet och - 8 grader. Alldeles perfekt väder för en städdag inne!

Malin ♣


Clara i hetluften - (micro)vågar stå emot!

Efter mitt inlägg om att vi valt bort micron har fler skrivit om hur de gör, läs om både Lisa och Clara genom att klicka här och här. Claras läsare engagerade sig till 100 % och där finns fakta (?) både för och emot. Tänkte att ni kanske var intresserade av att läsa det?

Och nej, jag har inte hittat kattmats-studien så nu slutar jag leta och inväntar svar från Tommy (dock är han inte så duktig på att svara på mina mail). Jag vet inte om den inte finns webbaserad eller om det inte finns dokumenterade fakta kring den. Clara tar dock upp olika källor som jag finner relevanta så ni kan ju kolla där om ni vill få mer vatten på kvarnen kring hur jag tänkte.

Malin ♣

MånDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över en sak vi fick av mammas J igår. Det är fascinerande vad man kan dra till sig saker om man bara använder lagen om attraktion!

Malin ♣


Jag vill ha långt, fint eko-hår nu

0-1f4ae6aecf8ae8e74c629f656cb85815.png

Jag vill ha långt, fint eko-hår nuuu! Tur man kan lura både sig själv och andra med små klämmor! ;)


Morgondagen är speciell då käre bo

0-3e61fe4b2399210d0cada2e48d98dbe1.png

Morgondagen är speciell då käre bonus-far fyller år! Han uppvaktas dock idag med lite eko-prylar; i en ärvd skål med återvunnet snöre knutit runtom finns en påse eko-chips till detta chips-freak, en kaka av favoritchokladen Planmil Mintchoklad samt ett litet prydnadspaket med ett värdebevis på en halvårsprenumeration på Tidningen Hälsa. Jag hoppas presenten uppskattas! :D


På diskbänken förvarar vi olivolja

666f072e25c1e4b671c6706b7ec1a962.png

På diskbänken förvarar vi olivolja *, äppelcidervinäger *, balsamvinäger * & rapsolja * i ärvda, gamla karaffer. Tycker det är bra mycket trevligare än de ordinarie flaskorna. :)


En liten sneak-peak på lördagens d

0ee19b3c20110cf4e22b25e04ff6fe1b.png

En liten sneak-peak på fredagens dagsverke! Alla som varit hem till oss och sett bedrövelsen i klädkammaren förstår lättnaden över att det äntligen är över!


Matchande med soppterinnen har vi

0-7e771bd0ad57ecbda45eefec84c07cf2.png

Matchande med soppterinnen har vi fått mer LoLa-porslin; 6 djupa tallrikar, 6 assietter, 4 tallrikar, 3 uppläggningsfat & en serveringsskål. Vill komma över 2 tallrikar till så vi har ett halvt dussin. :) Anyone?


Idag blir det en massa eko-frukt t

0-2ad214910e71ea3a3f94d1d90e0f823c.png

Idag blir det en massa eko-frukt till frukost! En fruk(t)ost med andra ord! ;)


Såg att receptet på semlorna efter

360cf913a91b93754b6e18265d7876e6.png

Såg att receptet på semlorna efterfrågades, så håll till godo; 16 st. dinkelsemlor! 100 gr smör * smälts och sedan hälls 3 dl. havremjölk * i det. Ljumma till 37 grader. Smula ner 1 pkt. jäst i en degbunke. Tillsätt lite degspad så att jästen löses upp. Tillsätt sedan resten av spadet, 0,5 tsk. salt *, 0,5 dl. råsocker *, 1 brk. creme fraiche * och 1 ägg. Arbeta väl så att allt blandas. Blanda sedan ner 1 tsk. hjorthornssalt och 10 dl. siktat dinkel * efter hand och arbeta till en blank och smidig deg. Låt jäsa 30 min. övertäckt i bunken. Ta sedan upp degen på mjölad yta och arbeta den ytterligare. Tillsätt ev. mer mjöl. Forma en längd och dela den i 16 delar. Forma varje bit till en rund bulle och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Jäs 45 min. övertäckt. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 8 min. i 250 grader C. Låt bullarna kallna. Skar av lock och gröp ur inkråmet med en gaffel. Spara i en skål. Då jag är lat brukar jag använda färdig mandelmassa som jag river med inkråmet. Då jag inte är lat brukar jag blanda två delar skållad, hackad mandel * i mixern tillsammans med en del råsocker *. Detta mixar jag till en grynig massa som jag sedan späder med havremjölk * till "mandelmasse-konsistens". Detta mosas med inkråmet med gaffel och späds med lite ovispad vispgrädde * till en lagom krämig fyllning. Fyll semmelbullarna och vispa sedan grädde. 1 tsk. florsocker * på 1 dl. grädde ger fyllig smak. Toppa semlorna med grädden och lägg på locken. Pudra florsocker * över och ät & njuuut! :P


Leon satt och lekte med sin trämat

55377910d35079dec04b7eeaab63d110.png

Leon satt och lekte med sin trämat på golvet och då han reste sig upp satt en lökhalva fast i rumpan med hjälp av kardborren. Gulligt tycker jag!


En såssnipa från Rörstrands serie

3915451022bbb356476893277a9c8bd3.png

En såssnipa från Rörstrands serie LoLa har gjort soppterrinen sällskap. Otroligt vacker! Tack!


Dessa två bokstäver bildar tillsam

0-4922a02acf233adf4222de8218d0b618.png

Dessa två bokstäver bildar tillsammans ett tänkvärt ord. Hamnade i tvättstugan då jag tycker man kan behöva en påminnelse om att LE just där! ;)


Som ni ser har jag fostrat mina mä

14919a6438e6b99e80f35722e8fab4b0.png

Som ni ser har jag fostrat mina män väl! ;) Alla 4 hjälps åt med disken! :D


Goda, ekologiska semmelbullar! :P

0-17d06c845b9b0458d715c93e97100eef.png

Goda, ekologiska semmelbullar! :P


Då snön vräker ner skottar pappan

5d5eb64dcfe07ad7c4d3d81bd8b59cb7.png

Då snön vräker ner skottar pappan medan mamman bakar semlor! :P


På sistone har vi även fått ärva e

2cb07e7e39438997305fb77a13dee09f.png

På sistone har vi även fått ärva en liten ugnssäker kanna från Rörstrands Grön Anna-serie. Ur-söt! Perfekt till såser & dressingar.


En vacker blå- och crémefärgad sop

0-2c8865f7fa1e8b37333b6be8a702e03d.png

En vacker blå- och crémefärgad soppterrin i serien LoLa från Rörstrand har gått i arv till oss. En sådan gåva tackar man ödmjukast för och ställer genast fram på bänken! För inte kan man väl gömma en sån goding i ett skåp? :)


Dagens roligaste aktivitet; en gam

0-2f4de8a5c8ff12f34b19256e981650a1.png

Dagens roligaste aktivitet; en gammal makaronkartong som mamma gömmer gottis i. Hittills har en eko-riskaka & 2 rån hittats. Lite som vår generations Tom& Jerry-kex om nån kommer ihåg dem? Det var ju lite spännande att sitta och gräva & rota i sin låda, och det verkar Leon tycka med! :D


Efter en natt med tandvärk from he

0-41d53a4c160d42e2e38245ecaef29a8b.png

Efter en natt med tandvärk from hell (visdomstanden) är det äntligen morgon. Idag ska det skottas ute & städas i klädkammaren inne. Vi har det vi gör med andra ord! ;)


Tur man anpassar hastigheten efter

04dd4bacbec1d679e8a1d12feb52f36c.png

Tur man anpassar hastigheten efter väglaget! Dagens kraftiga snöfall gjorde därför att jag utan problem hann bromsa då 2 älgar sprang ut i vägen - en gigantisk som dök upp närmare bilen än den ovan men som jag tyvärr inte hann fota. De är onekligen pampiga djur men då man ser de på närmre håll påminns man lätt om den skada som kan uppstå vid kollisioner. :( Nu ska jag lämna P-fickan där jag stannade för att skicka detta och fortsätta min försiktiga färd mot stan. Kram på er!


Lyckades fota Leon imorse då han b

7677e46135b07f52129b4b796bcf865e.png

Lyckades fota Leon imorse då han satt och borstade tänderna. Linnet är en gåva från Veronika (www.eko/veronikaekstrand.se) som har härliga butiken Bazca (www.bazca.se) och är frekvent använt här hemma! Tycker det är toppen att ha direkt mot huden de dagar han inte bär ett eko-plagg upptill!


Här är högen med andliga & självfö

-1760a97b89d0e2f7c43cf9ca925954d.png

Här är högen med andliga & självförverkligande böcker jag knappt påbörjat! Underbart med böcker! :D

Vad läser ni för bok nu?


Idag myser jag runt i tröja från H

0-780ee827684b8b152a9e1c85cf4f94ae.png

Idag myser jag runt i tröja från HM Organic och brallor i ekologisk hampa av märket Brain Tree som jag köpt på Bazca (www.bazca.se). Soft till tusen och 100 % eko! :D


Det tar sig

Sakta men säkert så får jag allt fler gröna dagar på min Lady-Comp som jag fått genom Naturafemme som jag är ambassadör åt. Det ska ju "normalt" inte ta så lång tid men eftersom jag delammade då jag började tempa hade jag en annan menscykel än jag har nu. Så precis då den lärt känna min kropp, det tar ett par månader innan den uppfattar menscykeln, bestämde Leon att han inte ville delmma mer så då blev det hejsan hoppsan med hormonerna igen. :)



Men nu ska vi vara på rätt väg alltså, och hittills har jag inget annat än gott att säga om den! :D

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På G helt enkelt!
Gjort: En massa, som mamma är man vad med flertalet järn i elden och många bollar i luften. ;)
Gör: Bloggar det sista och smakar på de rån som Leon bjussar på med en kladdig hand! ♥
Planer: Vi åker in till stan för lunch-date med finaste S idag! Nu är ju nycklarna på plats så nu kan jag ta mig iväg! :D Får sällskap på hemvägen av granndottern, det ser jag fram emot! Ikväll blir det meditativt mys med karln i soffan. :X
Bästa: Allt idag! Känner mig så lycklig!
I behov av förändring: -
Leon : Går under smeknamnet russinet här hemma då eko-russin är bland det godaste han vet just nu! :P
Väder: Mulet och - 8 grader. Snajjsigt!

Malin ♣


TorsDagens tacksamhet

Jag blev rörd till tårar av denna otroligt värmande kommentar som Nora skrev åt mig igår;

"I övrigt skulle jag bara vilja tacka dig Malin för den oerhört stora inspiration du ger!Det är så fint att "träffa" någon med liknande värderingar och så fina tankar om saker och ting!Fint att du ska vara hemma med Leon en längre tid,hur länge hade du tänkt?Har du hört talas om waldorf förresten?
Tänkte att du kanske skulle vara en person som var intresserad av det!Jag har valt waldorfförskola för min son,mycket p.g a egna erfarenheter då jag gått i Sveriges största waldorfskola,Kristofferskolan i Stockholm i tolv år!Jag bor i England(då min fästman är engelsman) och där börjar man inte waldorfförskola fören barnet är tre år!Så jag är hemma med honom tills dess!
Du är en stor förebild för mig på så många plan.B.l a beundrar jag dig stort för att inte sminka dig.Det är inget fel med smink,men jag är beroende av det.Känner att jag inte kan möta världen utan ett sminkat anlete.
Det skulle vara så skönt att komma ur det beroendet och istället ta hand om mig själv och min hud!

Tack för att du finns!

Kärlek från ett regnigt England!"

Tänk vilka fina läsare jag har!!! ♥

Malin ♣

 


Ekologiskt hemma-spa

Fick en del mail från er läsare som undrade hur mitt ekologiska hemma-spa såg ut. Vad gör jag? Hur gör jag? Vilka produkter använder jag? Hur ofta?

Jag brukar oftast ta en vecko-renovering och oftast på torsdagar så man är lite piff innan helgen. ;) Jag var jätteduktig med detta förr men allterftersom de produkter jag använde tog slut och jag inte hittade ekologiska alternativ till allt ebba de det ut. Men nu är jag så sakteliga på G igen! Yey! :D

Jag börjar med att duscha och då använder jag Lavendel-schampoo & balsam från Urtekram som vi köper på Grön Gåva. Hela familjen använder även deras rättvisemärkta Brown sugar-duschcrème. I och med att vi använder denna så behöver vi aldrig smörja in oss, den återfuktar huden och gör den så mjuk att vi aldrig är torra.
Jag använder sedan kroppspeelingen från Ikove som jag recenserat på uppdrag av ElinEKO Princess på hela kroppen. Den innehåller choklad & acai och gör huden silkeslen och super-go!



Då jag torkat mig med min eko-handduk från Gripsholm som är köpt på Hildur så kammar jag ur håret med en FSC-märkt träborste med träpiggar som är köpt på The Bodyshop - det är enda gången i veckan jag kammar mitt hår. Efter det så tvättar jag ansiktet med Face cleaning från Pureskin så att det är riktigt rent. Sedan peelar jag det med Jojoba Face Scrub från Enhus Organic och efter det applicerar jag ansiktsmasken Hydra Energy Masque från samma ställe.



Nu då huden är skrubbad & fräsch passar det perfekt att tvätta det med en eko-bommullspad från Simply Gentle (vi köper de och topsGrön Gåva) och Face Tonic från Pureskin. Det är otroligt hur rosig och ren hyn känns vid det här laget! :) Efter detta så smörjer jag in den med Face Care eller Face Care Night från Pureskin - det beror vilken tid på dygnet det är. Detta kompletteras med Eye Care från samma ställe. Armhålorna får sin dos antiperspirant med Thai stift mini från Grön Gåva och hals, nacke och dekolletage får några droppar av den egentillverkade parfymoljan.

Vid det här laget är fötterna riktigt handdukstorra så då brukar jag smörja in dem med ett tunnt lager av fantastiska Hand Balm från Pureskin som Pia skickat! Det är en kräm anpassad för torra hupartier och passar därför perfekt på mina fötter!



Tänderna får sig en genomkörare av Weledas tandkräm Herbal Gel Toothpaste innan jag är klar. Är det kväll låter jag håret vara au naturelle men om det är dag får det självtorka klart innan det stylas med MOP's C system Finishing Paste och C system Texture Spray som jag köper på E-beautyshop.

En sådan här härlig genomkörare avslutas lämpligast på Shakti Advanced med lite trevlig läsning och ett väldoftande ljus tänt, lämpligen detta eko-ljus från Enhus Organic!



Jag vill med detta också passa på att tacka alla företag som försett mig med diverse fantastiska produkter som gör min kropp och själ ännu eko-gladare!

Har ni någon produkt ni inte kan/vill vara utan?


Malin ♣

Den för korte Leon försöker se han

406273cc822301a748a13562a4bca552.png

Den för korte Leon försöker se hans kompis M då hon åker hem efter lekdaten. Sötrumpan!


Johan kom hem med Rättvisemärkta t

0-1fd944b54b7ad5e8da8061769bb515f3.png

Johan kom hem med Rättvisemärkta tulpaner igår! Han kände sig lite dum för att han slarvat bort mina nycklar och skrinlagt mina planer för dagen. Det hade han inte behövt men jag blev såklart jätteglad och nu pryder de köksbänken i en gammal Kockum-kanna!


Dagens Idag väljer jag att vara-ko

0-14654f15e25a518233903fcf27a495d8.png

Dagens Idag väljer jag att vara-kort säger kärleksfull! En bra devis att leva efter!


Leon, för dagen iklädd Blingo-kläd

4be11d207a832124de17a1d3c27dee7d.png

Leon, för dagen iklädd Blingo-kläder (www.blingo.se) från topp till Ellie-tofflorna från Bellio (www.bellio.se), försöker väcka upp Tofu med favoritbollen. De är så fina vänner så ni anar inte! Och Tofu har sånt tålamod och sån tolerans då det handlar om Leon!


Tävla om tyg!

Nu har jag äran att presentera en fantastisk tävling för alla er som har barn i er närhet; leksiden! Detta sker i samarbete med härliga webbutiken Alvehamn med vackra eko-saker för hela familjen! Alvehamn drivs av Thomas och Therese Lilliesköld. De och deraa barn och djur bor i Gnesta i Sörmland och webb-shopen sköts hemifrån. Till Alvehamn köper de in produkter som de själva skulle vilja använda. De tycker det är viktigt att varorna är både vackra, miljövänliga och av god kvalitét. Många av deras produkter görs av andra småföretagare som arbetar hemifrån och en del av produkterna designar och skapar de också själva!

Leksidenet är dansslöjor i mindre storlek. De kan dansas med, användas till utklädning, bädda ner dockor & gosedjur med och mycket mycket mer! :) Leksiden finns i hela regnbågens färger, och man kan också köpa en hel regnbåge med 7 sjalar till paketpris. Färgerna är mjuka, milda & harmoniska.

Leksidenet görs av Marilo Design och färgas för hand på en gård i Gnesta. Färgerna som används är helt giftfria och ofarliga. Sidenet som används är ofärgat råsiden, som i sig är en naturprodukt som är miljövänlig att framställa. Tack vare handfärgningen är varje bit leksiden helt unik!

 Marilo Design - Dansslöja

Jag som pedagog gillar att detta är en leksak med en inte förutbestämd funktion utan att den kan användas till allt och att endast fantasin sätter gränserna!


Våra fina läsare har nu chansen att knipa 3 st. leksiden!

Gör så här, gå in på Alvehamns hemsida och kika runt bland produkterna. Väl ut din eller dina favoriter och skriv sedan ner dem i detta kommentarsfält. Jag har redan spanat runt en massa gånger och förutom leksidenet har jag bl.a. fastnat för Strawberry fair-trosorna, trädgårdsvimplarna inspirerade av Feng Shui, giftfria modelleran, fina mamma/amningsklänningen i bambu för kommande graviditeter och den fina ekologiska denim-overallen!

Som vanligt har ni till måndagmorgon på er så stort lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att jag har en massa olästa andliga böcker på hög. De avverkas nu sakta en efter en!

Malin ♣

Vi skaffade oss ett skafferi!

Som ni trogna läsare är medvetna om så har vi ju hållit på att bygga ett skafferi här hemma. Nu skulle man kunna säga att det äntligen är klart bortsett från fin-lir såsom ett till handtag, lite spackling och målning. Tror vi bara grundmålar det nu och målar det täckande i samband med att vi ska måla om köket om något år. Det finns annat att lägga tid på nu och skulle vi måla det täckande och fint så skulle det ändå hinna nötas och behövas måla om i samma veva som vi målar om resten.

 

Vi har alltså tagit bort skafferidörren och ställt två garderober mor det hål som blev då, en 50 cm. bred och en 60 cm. bred. Sedan slog vi ut väggen i den som stod närmast det gamla skafferiet (det som är 60 cm) och gjorde på det viset det dubbelt så stort. I det sitter en ventil ut så det kommer in kalluft så vi fick ett dubbelt så stort kallskafferi så nu är vissa hyllor där tomma så att jag ska kunna nyttja det som sval, ställa in överblivna matrester mm. Det smalare som är 50 cm. är nu ett torrskafferi för pasta, gryner, bröd mm.

 

Här uppe kommer det ett citat från Ernst då vi målat. Det kommer att bli hur bra som helst! :) Och ryggen på raraste 75-åringen, min fina farfar, som så osjälviskt hjälpt till med allt detta och dessutom bjussade oss på garderoberna! TACK för allt!

Vad tycker ni? Blev det bra?

Malin ♣



Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Det känns bättre i huvudet och med yrseln. Kom ihåg ett klokt budskap som någon tatuerat in på armen och bestämde mig för att nu fick det vara nog! ;)
Gjort: Eldat, vikt tvätt, plockat i ordning lite inför dagen, tagit upp Leon som vaknade kvart över sex och fixat i ordning honom. Ja, typ det.
Gör: Bloggar med Leon som drar i benen. Ska ju lägga upp en gör-bra tävling till er strax!!! :D
Planer: Idag kommer A-S och lilla M hit på lunch. Trevligt och på tok för länge sedan! :D Ikväll har Johan sin andliga studiecirkel så jag ska slappa rejält i soffan sedan Leon somnat. Tänk om Grey's Anatomy hade börjat!
Bästa: Att nycklarna kom tillbaka igår! Johan hade lagt de i korgen där vi förvarar hundarnas koppel inne i deras skåp i hallen. Ja, så det kan gå!   
I behov av förändring: Prinsens tänder får gärna spricka igenom helt nu!
Leon : Har grymt ont pga. tänderna nu! Han som inte brukar ha tutte annat än när han sover vill ha sutten i munnen hela tiden. Och ibland då han äter får han kraftiga gråtattacker då han sitter och kliar sig i munnen. ♥ vårat! Håll ut!
Väder: - 22 grader. Hoppas det blir lite varmare så Leon kan sova ute, han sover ju så gott då! :)

Malin ♣


Har nu hittat ekologisk smördeg nu

0-73e1b1b644de45304ec818cf5d5035f1.png

Har nu hittat ekologisk smördeg nu ska någon form av feta-rulle komponeras ihop inför lunch-besök imorgon! :P


Förlåt mamma; men jag saknade pier

1bfbda7a0180601f085b3fca9a1fe402.png

Förlåt mamma; men jag saknade piercingarna! Dock satte jag inte i en (den översta) så en liten "förbättring" blev det ju! ;) Handen är för att jag såg så trött & trist ut så jag ville skona er från det! :) Silverringen mellan vigsel- och förlovningsring är min "intuitionring" som ska påminna mig om att alltid lita till intuitionen - oavsett vad. Ibland behövs dock en påminnelse...


Leon hade klätt sig fint för lunch

0-1c5afab2f1a4aae35238d30858d87888.png

Leon hade klätt sig fint för lunchdate inne i stan som blev framflyttad till tors pga. de borttappade nycklarna. Tjusig är han i allafall i skjorta, de überunderbara jeansen från Bamboo Baby som vi recenserar på uppdrag av Loa och Ecolocos bloggpanel. Vi älskar dessa jeans! Så mjuka & sköna och perfekta att leka i då de är smidiga & följsamma och inte alls hårda i tyget. Detta matchas med de fina, röda folkldore-tofflorna han fick av Johanna på Bellio innan jul! :D Dock tror jag outfiten byts mot eko-joggingdress innan tuppluren så att denna fin-stass är ren till torsdags-daten! ;)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Ont i huvudet och lite små-yr. Har den sista veckan haft "pirrningar & stickningar" bakom vänstra ögat. Något enerverande med dessa nervryckningar. Tror att allt sitter ihop med nacken...blir till att nyttja shaktin ännu mer! :)
Gjort: Letat mina nycklar som vi misstänker Johan slarvat bort. Fasen, jag som har mys-dag inplanerad idag!!!
Gör: Bloggar och sliter mitt hår över nycklarna! :(
Planer: Hoppas kunna ta mig in till stan för lunch och mys med S! Vill ju gosa med magen! :D Dessutom ska fina grann-dottern åka med hem idag så nu måste nycklarna fram! Pronto!
Bästa: Att det är mildare idag. :)
I behov av förändring: Med risk för att låta som ett surt kvinnokön; yrseln, nycklarna, huvudvärken? Om jag ska vara seriösare tycker jag det är dags att mer pengar som skänks till välgörenhet får komma fram till rätt sak - inte hamna på lönekontona hos de som redan har pengar. :'(
Leon : Äter russin och lyssnar på Babblarna! ♥
Väder: Mulet, snö i luften och - 13 grader.

Malin ♣


Men!

Nu kan jag varken ladda upp bilder eller svara på era fina kommentarer så ni får bara Dagens Tacksamhet och Dagens Eko idag så får ni invänta blogg.se's tjafs. OK? :)

Jag som skulle visa er skafferi-bygget och allt... :(

Kramalin ♣ 

TisDagens tacksamhet

Jag blir så glad av att se på "Familjen Annorlunda" att måndagarna numer är de bästa kvällarna!



Bild lånad härifrån.

Pappa Jörgen är så där charmigt töntig och kärleksfull till tusen. Snacka om att leverera mer citat & aforismer än herr Kirchsteiger himself! Och mamma Tina är så där fnissigt förälskad i sin man och smågnabbas gärna med honom om allt och inget.

Ser ni på detta?

Malin ♣

Brr! Fler som har så här kallt ida

6e98d280a9eae96cfe86106bdaa4eda7.png

Brr! Fler som har så här kallt idag? Hundarna uträttade sina behov ca. 0,5 m. från entrén, sen kvickt in igen!


Håret på ekomamman växer så saktel

0deecda654484db751ae1bf58310414b.png

Håret på ekomamman växer så sakteliga. Nu är det så pass långt att flätor funkar. För drygt 1 år sedan var det 1 mm. kort! :D


MånDagens tacksamhet

Idag är jag så otroligt tacksam över det fina besök vi fick i lördagskväll! Tack fina ni för att ni kom! ♥

Malin ♣


Jag eko-tävlar

Carolina har en tävling på sin blogg i samarbete med bästa Ekokul där man kan vinna ett presentkort på 300 :-. Klart man är med och tävlar!



"Jag tävlar om ett Presentkort på 300 kr hos Ekokul hos Carolina – var med och tävla du också!”

Om vi vann skulle jag köpa de kreativa bambuklossarna åt Leon. Jag har sedan tidigare kikat på Bondgård lekset och Bondgård i trä, men Leon är inne i en sån bygga-period nu att klossarna är bättre i nuläget!

Kreativa bambuklossar Bild lånad härifrån.

Nu håller vi tummarna att turen är på vår sida! :D

Malin ♣

 


Vinnaren blev en grön mamma!

Tävlingen är nu avslutad och avgjord och vinnaren blev ingen mindre än Grön mamma! Stort grattis säger Ekoblogg och One too many t-shirts! Vänligen maila oss den adress dit du vill ha vinsten skickad så förmedlar jag vidare den så skickar Fredric den modell och storlek du valde på deras hemsida!

Tack till One too many t-shirts för ett gott samarbete!

Här kommer era historier;

Ellinor;
Jag har läääänge haft en tight vanlig svart t-shirt, ingen speciell, har haft den under andra kläder för att hålla värmen. Så nu var den utsliten, tänkte jag och tog på mig den tillsammans med målarbyxorna när sovrummet skulle bli vitt. Lyckoträff! Jag är lite slarvig och slabbig så jag lyckades HÄLLA en sträng färg på tröjan och det blev superhäftigt! Nu har jag en ny tuff sommartröja!

T;
Min favvo t-shirt är en gammal, urblekt och trasig Blue Fox tröja (med deras logga på) som jag fick av en kille som jag var tillsammans med för en sisådär 11 år sedan. Då var den superhäftig och fräsch, numera används den som tränings t-shirt.

Gron mamma;
Favoritt-shirt... Hmm, en med lite attityd är min Röda korset t-shirt med trycket "Reagera - stå inte bara där" som en av ungdomsgrupperna har tagit fram.

Edun;
Min finaste t-shirt kommer från Misericordia och är vit med ett fototryck av två lamaögon i brösthöjd. De gör jättesnygga t-shirts i material vi gillar :)
Jag köpte den själv för några år sedan och jag är mycket rädd om denna ägodel

Lisa;
Min favorit t-shirt är en t-shirt jag haft sen jag gick i 6an eller något, jag fick den i julklapp av min syster när jag gick i 6an och det är nallepuh på den och mitt namn, den har blivit nött och är hål i, men jag brukar sova i den ibland, för den är så himla gosig eller ha den på mig när jag är sjuk och bara vill vara slapp :).


På onsdag kommer en mer barnrelaterad tävling så då gäller det för alla er med barn i er närhet att hålla utkik!

Malin ♣

Peel on - masque off!

Produkterna från Enhus Organic är nu testade av ekomammans granskande ögon och hud och jag måste säga att de är mer än över förväntan!



Ansiktsmasken, Hydra Energy Masque, är lätt att applicera och känns lätt på huden och inte alls kladdig. Den ska verka i 10 minuter och sedan sköjs den lätt av. På hemsidan beskrivs den som en svalkande mask som ska tillföra ny fukt och energi. Jag håller faktiskt med om det! Jag har använt de tre gånger och jag tycker huden känns spänstigare och smidigare. Johan kommenterade att hyn ser så rosig ut och det tror jag beror på dessa produkter!

Peelingen heter Jojoba Face Scrub och innehåller just jojoba-korn som mjukt och lätt peelar bort de döda hudcellerna. Jag tyckte den kändes "försiktig" då jag provade den först och tänkte att den nog inte skulle peela tillräckligt, men då jag sköljde av ansiktet var huden avsevärt mjukare och fräschare än innan så peelingen gjorde visst sitt jobb. Det är väl det som är skillnaden - då man använder riktiga produkter behöver de inte mycket mer än sin naturliga egenskap för att göra verkan!

Båda produkterna är alltså mer än till belåtenhet, tack snälla Johanna!

I slutet av veckan kommer jag att sammanställa en liten eko-guide till ett hemma-spa nu då jag har så fina, rena eko-produkter hemma!

Malin ♣

 


Kommentarsstrul

Fick en massa mail i helgen om att det var strul med att kommentera. Hoppas det löser sig. Jag kunde dessutom inte få upp listan med inkomna kommentarer så jag gick tillbaka några inlägg och svarade på de jag hittade, så jag ber om ursäkt om jag inte hittade alla och därför missat att svara på någon.

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Måndagstrött efter gårdagens skafferi-fejande! Men glad!
Gjort: Eldat, tröstat Leon som har ont i munnen och inte ville sova särskilt länge, pussat på vovvarna. Ja, det är ungefär det som hunnits med.
Gör: Bloggar lite snabbt och lyssnar på Kodjos reseskildring från Berlin.
Planer: Åka in till stan i eftermiddag och besöka fina vännen S (nej hörni, jag har inte blandat ihop dagarna, jag ska bara träffa er dagarna efter varandra! Jobbigt med två vänner som heter samma sak och som man ska träffa dagarna efter varandra! ;) ) Ikväll ska jag meditera och se "Familjen Annorlunda".
Bästa: Att min fina mormor får göra en efterlängtad ögonoperation idag!
I behov av förändring: Kärvande ytterdörren kanske? :(
Leon : Är trött som få nu eftersom han vaknade 5.30 imorse. Kul förmiddag för honom. NOT! Får inte sova ute idag då det är för kallt och han kan verkligen inte somna i sängen dagtid längre. Lägger nog honom inne i vagnen så att han får sova. Han behöver det då han vaknade så tidigt idag + att tandsprickningen gör honom väldigt trött!
Väder: - 29,3. Härligt! ;) Lite bikini på det där så! ;)

Malin ♣


RSS 2.0