Kaprifolens trassliga grenverk är

117a997b7663779037602ee8767e4326.png

Kaprifolens trassliga grenverk är lika vackert på sommaren då det är lövtäckt och fyllt med väldoftande blommor som på vintern då det är kalt, naket & tomt.


Som tupp-stolt mamma vill jag bara

136cb7c508f7a96b74349b9e4bc620a3.png

Som tupp-stolt mamma vill jag bara visa Leons första Duplo-figur! Han har byggt den HELT själv under mer än 30 min. djup koncentration. Nu står den på hans skänk i köket och jag hoppas den förblir intakt ett bra tag framöver så vi får njuta av den lääänge! / Stolta mamman


Cookies - då man får oväntat besök

6e1310c497ea3cb8ceb2b30b83a4da81.png

Cookies - då man får oväntat besök! Perfekt att svänga ihop då smeten/degen tar 5 min. att röra ihop och de bara ska gräddas 13 min. Dessutom är ingredienserna sådana att vi alltid har dem hemma. Kolla i receptkategorin om ni blir sugna! :P


Vår rimfrostklädda björk måste var

0-36d91e2c3ce0c59cef0e52b9819dc38f.png

Vår rimfrostklädda björk måste vara dagens vackraste!


Hoppas vinnaren blir lika glad öve

0-29e1d363f2cf74d985fc642a42add087.png

Hoppas vinnaren blir lika glad över sitt smycke som vad jag är över mitt! Jag bär det varendaste dag och nämns inte ta av det! Kommer från Amuletten (www.amuletten.net) där jag varit kund länge. :)


Lev din dröm här och nu. Din gåva

0-21b422da08bdbc466bb8845ecd1773f4.png

"Lev din dröm här och nu. Din gåva är att leva din dröm i kärlek". Utvalda ord just för mig från fredagens healing som jag väljer att dela med mig av till er! :)


Duktiga farfar ser till att det bl

4270b9dcf8f64c30b49712d17ef95717.png

Duktiga farfar ser till att det blir kanonbra i köket! :D


Godaste veg-grytan på länge blev m

24b83f681cecb213d8a3487d91049135.png

Godaste veg-grytan på länge blev middagen för ett par kvällar sen! Jag stekte quornbitar i smör * och kryddade med grillkrydda *. Jag strimlade sen en rödlök * som fick bryna med "köttet" och 2 pressade vitlöksklyftor *. Jag skalade också ner en morot * i strimlor innan jag slog över 1 rågad msk. Dijon-senap, 2 dl. grädde och 1 dl. havremjölk som fick småputtra ca. 15 min. tillsammans med salt *, svartpeppar *, chiliflakes & dragon *. Vi åt kokt potatis * till och det blev faktiskt supergott! Och enkelt! Grytan blev klar under tiden som potatisen kokade. :)


Då jag var i sätta-om-blommor-tage

-b31c5a6f4b4913dfc25feac35f8ed90.png

Då jag var i sätta-om-blommor-tagen förra helgen fick även tvättstuge-fönstret en "ny" blomma! Denna succulent satt i en julgrupp farmor gjorde och gav oss till jul. Nu fick den nytt liv i en gammal kruka jag fått för länge sedan och en dekoration som satt i ett arrangemang min vän E hade med sig som inflyttningspresent i somras. Återanvänt & uppiggande!


Det finns inget lyxigare & godare

0-7dbc3b338afd4c0f4fd1a6b02bcce259.png

Det finns inget lyxigare & godare i matväg än de handgjorda, lokalproducerade OCH ekologiska chokladpraliner som säljs på mysiga Två Fikon här i stan! Lovely! Och nej, jag får inte njuta av alla 4 själv! ;)


Liten & stor spelar tillsammans. M

0fc961b2b1447de3820ccb8af0ff87a7.png

Liten & stor spelar tillsammans. Mina fina! :D


Tävla!

Ni glömmer väl inte bort att tävla om de schyssta tees som One too many t-shirts bjusar på? Klicka här för att läsa mer och komma till tävlingen!

De har tydligen haft lite strul med sin hemsida så om ni varit in och spanat och det inte fungerat - kika in igen! Och skulle det mot förmodan fortsätta strula så förlänger vi självklart tävlingen.

Lycka till!

Malin ♣


The scent of harmony

Igår fanns ännu ett paket från härliga Enhus Organic i den tok-snöiga brevlådan, nämligen ett jättehärligt doftljus!

 
 

Jag fick ett i doften Lavender & Orange men det finns även vanilj och ingefära & jasmin.




Dessa sojabaserade vaxljus är helt vegetabiliska och biologiskt nedbrytbara. De tillverkas av 100 % sojabönor
och doftar ljuvligt av eteriska oljor. Ljusen har en brinntid på ca. 50 timmar. och burken rymmer 225 ml.

Jag tände mitt ljus igår då det var dags att varva ner för dagen och njöt till fullo av den väldoft det spred. Lavendel & apelsin ihop blev till en fantastisk kombination som kändes både frisk och avslappnande! Precis i min smak!

Och jag som gillar multifunktioner så mycket gillar verkligen att glasbehållaren har ett tjusigt lock som med lätthet "suger fast" i glaset. På så vis kan man använda burken till något annat då ljuset brunnit ner. Och dessutom kan man ju därigenom välja att det inte ska dofta alltid (för doftljus, speciellt kvalitativa, doftar ju även då de inte är tända) och det gillar vi som har ett gäng doftöverkänsliga- och allergiker i umgänget!



Tack Johanna för detta toppen-ljus, det kommer att skänka värme (i dubbel bemärkelse!) många kvällar fram över!

Malin ♣




Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Halvsovande...zzz!
Gjort: Varit vaken sedan 03.20 så det känns som lunchdags nu! :) Tofu vaknade vid 3 och ville gå ut (då det är så här knaligt väder sover de lite lättare) så då var jag ner och bände upp ytterdörren (över 1 dm. snö hade blåst in på farstukvisten) och han bajsade. Efter 20 min. ville Lotus gå ut, gick ut och kissade och klev tydligen i Tofus bajs. Snön drev och yrde så han såg antagligen ingenting för annars är de otroligt duktiga på att inte trampa i skiten så att säga. Ingen såg det då han skuttade upp i sängen igen varpå Johan kände att det luktade bajs. Vi tände lamporna och började kolla och hittade då mindre mysigt klet under ena framtassen. Ner och tvätta den, bädda rent i hela sängen samt torka golven då det var charmiga tassavtryck everywhere! Vid det här laget var klockan 03.56 och Johan insåg att han hade lite skottning att ta sig för eftersom det kommit ca. 4 dm. snö inatt och på vissa ställen drivit så det var upp emot 70 cm. Han klev upp och pälsade på sig och jag lade mig och försökte somna om. Det är nämligen bra då man ska ta tempen med Lady-Comp om man vilat minst ½ timme. Lotus tyckte det var konstigt att husse var borta (Tofu är inte alls så, han är mycket tryggare) så han kom inte till ro förrän vid 04.30. 05.00 ringde väckaren och då klev jag upp. Så tekniskt sett har jag varit vaken sen 04 eftersom det bara blev en ½ timmes sömn och den kan man då lägga på på tiden 03.30. Så det är liiite tunga ögonlock här. Men vi skrattade gott då vi stod där, yrvakna & halvnakna, och bäddade rent och torkade bajs. Så ser det nog inte ut hemma hos alla familjer!
Gör: Bloggar och äter hembakta havrekex med Leon! Han vaknade också lite tidigare idag, förmodligen eftersom alla vi andra var på spurten. :)
Planer: Minsta möjliga. Skafferiplanerna skjuts på till imorgon & lördag (det är smidigt att göra det två dagar på raken eftersom skafferi-varorna står i tvättstugan nu!) och ingen vill ju ge sig ut i onödan i detta kaos. Speciellt inte för att åka ut på landet. Så jag ska fortsätta ungefär i samma stil som igår, och kvällen blir en tidig sådan, jag lovar! ;)
Bästa: Grannen som kommer brummandes med traktorn i exakt samma veva som Johan insett att han flexat tillräckligt och var tvungen att dra sig in mot stan...det är grannsämja det, och GOD sådan! :D
I behov av förändring: Kanske det kaos som snön orsakat? Jag gillar snön, men kanske inte under två dygn och i denna mängd. SAMTIDIGT!
Leon : Blir spännande att se hur han ska sova nu då det är nap-time eftersom det inte går att sova ute och han måste sova i sängen. Han är ju ett fan av att sova utomhus dagtid. Igår sov han på bron men vagnen såg ut som en igloo så det blir inte en favorit i repris!
Väder: ½ meter kall nysnö. - 14 ° och stormvindar!

Malin ♣

 


Spirituell healing

På fredag ska jag få spirituell healing av duktiga Caroline som har Hippo Treatment. Hon håller fortfarande på att utbilda sig inom just den healingformen så just nu healar hon kunder kostnadsfritt för att samla på sig erfarenhet.



Är ni i Öviks-regionen intresserade av en behandling så kolla in hemsidan för kontaktuppgifter.

Malin ♣

TorsDagens tacksamhet

Jag är så tacksam för min knasiga familj som alltid är uppe på nätterna och virrar på ett eller annat sätt! Jag älskar er! ♥ ♥ ♥ ♥

Malin ♣


I'm rubbin' & scrubbin'

Jag har nu haft chansen att ett par gånger testa Ikove-kroppspeelingen, body polishen, jag fick från ElinEKO Princess för någon vecka sedan och oj vilken positiv överraskning! Den påminner jättemycket om en bodyscrub jag köpte i en av de stora butikskedjorna för flera år sedan men som utgick ur deras sortiment och som säkert innehöll mindre bra saker, men som jag i alla fall gillade då. :)



Denna skrubbar milt men ändå effektivt bort det gamla & torra och huden blir galet len av kakaosmöret. Denna blev en riktig favorit här hemma och kommer definitivt att ingå i min samling med produkter för eko-hemma-spa!

Tack Elin, den här var toppen!!!

Malin ♣

 


Ute är det världens storm och inne

0-6a282a110bbc52ad7dcaf07c81bbeb1d.png

Ute är det världens storm och inne har jag världens mys. De tre små sover gott, Johan sitter och läser efter ett rejält pass med snöskyffeln och jag ska nu ha mitt mys - nyduschad efter att ha tömt skafferiet inför morgondagens bygge. För mig väntar ett nytt eko-doftljus (lavendel & apelsin, bloggar mer om det sen), nya numret av andliga tidningen nära och Shakti Advanced. Kan man avsluta kvällen på ett bättre sätt? Sov så gott så ses vi imorgon!


Vår skål med ekologiska citrusfruk

55df304b9b46f1c41e8eee31a333e315.png

Vår skål med ekologiska citrusfrukter (clementiner, apelsiner & blodgrape) blir fort tom här hemma! Mmm...de är farligt goda nu, saftiga & söta!


I Vi i Villa som kom igår kunde ma

0-59cac823463f799ee4702ef049868325.png

I Vi i Villa som kom igår kunde man tävla om bl.a 4 st. avfallskvarnar. Man skulle hitta en symbol och var det rätt sida fick man ett SMS med uppmaningen att man skulle motivera varför man skulle vinna. Det gjorde jag och i mars kontaktas vinnarna, så nu väntar vi tills mars då vi är ett av fyra hushåll som får hem en avfallskvarn! ;) Perfekt! Vi som bara förra veckan pratade om att skaffa en sån men att ta tillvara malet till komposten istället för att skjutsa iväg det med avloppet. Vi har någon liten idé om hur vi ska kunna "finula" till det så nu väntar vi bara på leveransen senare i vår! ;)


Denna va

2e1ed17ee882c1b927481179efaf92ed.png

Denna vackra klocka har vi också fått ärva nu i dagarna. Visst är den urtjusig? Nu hänger den i gästrummet/biblioteket i väntan på att "riktiga" biblioteket ska bli klart!


Tävla om tee!

I samarbete med One too many t-shirts drar vi nu igång en tävling där även killar/grabbar/män kan vinna ett pris åt de själva! Jag vet ju att de tävlingarna lyst lite med sin frånvaro på bloggen...

Man tävlar om antingen en Frepps eller Edun Live t-shirt, finns i både herr och dam storlekar.

Frepps gör grafiskt stilrena t-shirts med attityd. Inspirationen kommer från djurvärlden stiliserad till
uttrycksfulla t-shirt tryck. Frepps kläder är tillverkade i 100% ekologisk bomull och certifierad av Skal och Oeko-Tex®. Den ekologiska bomullen odlas i Turkiet, där även produktionen av tröjorna genomförs under
rättvisa förhållanden.

 

Edun Live producerar ekologiska kläder som stödjer en hållbar ekonomisk utveckling i Afrika. De t-shirts som säljs hos One too many t-shirts är tillverkade i Uganda och i 100% certifierad ekologisk bomull. Edun Live är
ett systermärke till det socialt medvetna klädmärket Edun Apparel Ltd. som grundades av U2-sångaren Bono, hans fru Ali Hewson och designern Rogan Gregory.

 

För att vara med och tävla vill vi att ni surfar in i shoppen och fyller under "Kontakta oss" i sin e-postadress och vilken t-shirt av de två alternativen och storlek man vill ha om man vinner. Man blir då även prenumerant på deras nyhetsbrev.
Efter att fyllt i uppgifterna på vår hemsida går ni tillbaka till Ekoblogg och i kommentars-fältet
skriver om ni om er favorit t-shirt. T. ex, "min favorit t-shirt fick jag av min kille/tjej när jag fyllde 24 och fast den är sliten kan jag inte sluta använda den..." Ni hajar va? Dessa historier ser vi fram emot att läsa! :D

Som vanligt har ni till måndagmorgon på er att tävla då en vinnare kommer att lottas fram!

Stort LYCKA TILL!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Fylld av värme & tillförsikt.
Gjort: Pratat med min bästa C, eldat, burit in ved, fixat i ordning Leon för dagen, fyllt på pellets & svarat i Johans mobil (som han glömt hemma för dagen. Hm, gissa vad jag kommer att göra idag? ;) )
Gör: Bloggar och lyssnar på P3 Morgonpasset. :D
Planer: En "bonus-dag" med mys! Ska nyttjas till fullo! Vi skulle egentligen in till stan och mysa med bästa C & lilla (stora!) M, men pga. klass 2-stormvarning väljer vi att stanna hemma.
Bästa: Att vi åt goda cookies igår! :P
I behov av förändring: Inget idag...
Leon :
Väder: Som sagt; storm & snö!

Malin ♣


Testing, testing 1, 2, 3

Igår kom ett paket med produkter från Enhus Organic som jag bloggat om tidigare.

 

 

Jag fick hem Hydra Energy Masque och Jojoba Face Scrub. Så nu ska här testas och provas så att jag kan tipsa er läsare sen!



Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över mina kloka & fina läsare! Ni gör bloggen till vad den är för utan er vore den ingenting!

TACK! ♥

Malin ♣


Ta-daa! Stället är nu klart! Jag ä

187c28ebb263890625ec58562d8763fe.png

Ta-daa! Stället är nu klart! Jag är faktiskt riktigt nöjd, matchar underläggen bra! Ska låta det stå till sig någon vecka och sedan dra på ett varv till! :D


Fördelen med att ha Bregott på mac

797cf7280567b0ad3fa787d05733183c.png

Fördelen med att ha Bregott på mackan är att det alltid går att baka - även om smöret är slut! Nu blir det cookies så att jag har något att bjuda skafferi-byggarna på på torsdag! :P


En trälåda som Leon fick träfrukte

0-3e77fa186a25de0985f17ad12f8b9854.png

En trälåda som Leon fick träfrukter i till jul håller just nu på att vaxas för att bli ett ställ för de glasunderlägg i spillträ vi använder. Bra att kunna återanvända!


TisDagens tacksamhet

Jag är inne i en kreativ fas nu och det känns som om det sprutar smarta idéer ur mig! Lovely! Det ska utnyttjas redigt kan jag lova!

Malin ♣

Ingen micro

Fick en fråga från en läsare om varför vi valt att inte ha någon micro hemma. Och ja, enkelt kan man väl svara att vi tycker microvågsugnar är skit. All forskning som tyder på att dessa vågor är cancerframkallande kan inte ha fel. Tommy Svensson berättade under en av sina inspirerande föreläsningar att man gjort en studie med katter (blä!) där en testgrupp fick äta kall kattmat. Den andra gruppen fick äta samma mat men den var först micrad och hade sedan fått svalna. Inom loppet av tre månader hade över 90 % av katterna i micromat-testgruppen dött av näringsbrist och tumörer.
Att laga mat från grunden är det sämsta man kan göra då i princip all näring helt bränns sönder av microvågerna. Att värma redan tillagad mat gör att den näring som fanns maten försvinner. Så inte i något av hänseendena är vi intresserade av att äga eller använda en micro. Hemma är vedspisen vår micro då vi liks eldar. Det går fortare att koka Leons gröt på den än vad det gör att ens få el-spisen varm. Likaså med tévatten.

Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan av folk som vart hemma hos oss, speciellt småbarnsföräldarar; men hur gör ni då då? Ja, svarar vi, vi använder den vanliga spisen.

Två gånger hittills har Leon ätit mat på ställen där vi inte kunnat ta del av köket (restaurangen kan micra barns mat men vill inte värma den i kastrull på spisen) och det misstänkte vi redan innan så då värmde jag hans mat jättevarm på spisen och la i en burk som sedan kläddes in i flera lager folie. Runt detta lade vi en sådan där påse med gelé i som man både kan koka och frysa, denna gång en kokt sådan. Detta stoppade vi i hans lilla kylbag.
Nästan två timmar senare åt han maten som jag blåste lite lätt på så han inte skulle bränna sig...och proceduren tog kanske fem minuter längre allt som allt.
Det finns liksom inte en chans att Leon får stoppa i sig micrade saker, i alla fall inte då han är så pass liten och så länge vi kan påverka. Vid några tillfällen har vi suttit i bil och han ska äta. Då har han ätit rumstemprerad mat på en P-ficka och det har slunkit ner utan problem det med. Nu är ju Leon ett matglatt barn så för honom fungerade det, det är ju självklart olika från barn till barn.
Då vi ska bort till folk har i ju alltid med hans lilla kylbag med mat (Leon äter medhavd mat först och får sedan mat från oss. På så vis är vi säkra på att han ätit bra det målet också samt kan påverka vad han får smaka av oss. Känns det som om det är många tillsatser & glutamater i maten kan han alltid smaka en bit sallad eller bröd eller så. Annars är han nöjd med det vi tar med åt honom att smaska på; eko-kex, frukt, russin mm. Som sagt, så länge vi har möjlighet att påverka kvalitén på det han stoppar i sig så fortsätter vi med det.) och då har jag med en liten rostfri kastrull, lämplig för vällingkok eller smörsmältning, som jag värmer maten i. Inga som helst problem! :)

Jag förkastar med detta inte micron eller de som använder den. Jag svarar bara på frågan varför vi (och inga andra) valt bort den samt berättar hur vi gör. Kanske kan det inspirera någon annan som går i samma tankar?

Använder ni micron frekvent hemma?

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Morgon-seg men glad!
Gjort: Eldat, kikat i ortstidningen, tröstat Leon som vaknade av något läskigt men somnade om på två röda och skickat lite mail.
Gör: Bloggar, dricker té och funderar lite.
Planer: Fortsätta med projekt sy-nya-kuddöverdrag-till-kökssoffan-av-gamla-gardiner, läsa Hälsa som kom igår, vika iordning alla sängkläder och göra morgondagens middag då vi ska på lekdate då! Skönt med färdigt käk då man kommer hem.
Bästa: Att Johan blev så glad igår! :D
I behov av förändring: Jag borde kanske inse att bloggen nu blivit såpass "stor" (fortfarande är den en yttepytte-blogg ute i stora bloggosfären) att jag inte längre kan skriva om vad som helst. Eller? Vissa stöter sig något vanvettigt på det som publiceras.
Men egentligen vill jag skita i det...bloggen är min och passar det inte så läs inte! Och det är ju intressant med de som stör sig för det leder till rannsakan och sjävlreflektion hos mig själv. Fast ibland är det svårt att tänka så. Ja, ja, vi ser väl!
Leon : Blev en Barbapapa-bok fattigare igår då Tofu "misstog" den för ett tuggben. Resterna av gröna Barba-la-la fick ett värdigt slut i vedspisen! ;)
Väder: Det ser ut att ligga snö i luften. *mys*

Malin ♣


Enhus Organic

2008 startade den utbildade hudsvårdsspecialisten Johanna Enhus hudvårdsföretaget Enhus Organic. Företaget har sitt säte i Lund och och grundades då Johanna själv tyckte att det var svårt att hitta bra och EKOLOGISKA hudvårdsprodukter på marknaden. Eftersom hon vurmar för djur och natur så var det en självklarhet att produkterna skulle vara biologiskt nedbrytbara med återvinningsbara förpackningar. De är helt naturliga och fria från syntetiska tillsatser och skadliga ämnen. De innehåller således inga mineraloljor, artificiella färg- och dofttillsatser eller animaliska restprodukter och de är heller inte testade på djur.
De består av noga utvalda oljor och extrakt från växtriket som (baserat på traditionell spa-lära, aromaterapi och ledande forskning) skapar välbefinnande och balans.



I sitt sortiment har Johanna rengörning, ansiktsvatten, dag- och nattkräm, peeling & ansiktsmask, kroppsvård & sojaljus. Ljusen tycker jag låter extremt härliga då jag är ett riktigt doftljus-freak men drar mig för att köpa dem då man sällan hittar bra sådana och vet att de mindre bra innehåller en massa skräp!

Bland innehållsförteckningarna över produkterna hittar man bl.a. saker som vildrosolja, blåbär, ylang-ylang, lavendel, mandarin, grönt té, aloe vera, honung, mandelolja, trollhassel & rosenträ. Hur gott lär det inte dofta?

  

Produkter är på väg hem för recension och såklart kommer ett utlåtande då jag fått mig en hum om dem! :)

Malin ♣

Medan Johan jobbade över slet jag

7e1cb5584cad56272f11f16a3e897594.png

Medan Johan jobbade över slet jag som ett djur med uppstruktureringen vi tänkt göra i tvättstugan så nu är den klar! Så. Skönt! :D Nu snart ska vi måndagsfira det med lite eko-glass och Familjen Annorlunda på TV. Trevlig kväll!


Här är den gamla byrån vi fick i h

09686028ce3e04417840265bd59de366.png

Här är den gamla byrån vi fick i helgen. Visst är den fin? Ovanpå står ett gammalt skrin som Johans farfars-far gjort som jag har som smyckeskrin. Där finns också ett foto på mig & Johan som små, 6 och 8 år gamla, dressade i lusseskrud. Bredvid står en loppisfyndad mässingsvas med loppisfyndad tygblomma och framför den står en aromasten i form av en lotusblomma där vi droppar ekologisk lavendelolja ibland, båda inköpta på Grön Gåva. Ovanför byrån (som tydligen är tillverkad i en av grannbyarna) hänger en spegel som Johans farfar haft och på sidorna om byrån står shaktimattorna samt en stormlykta Johan hittat. Vi är supernöjda!


Nu drar vi vinnaren!

Det var kul att ni var så sugna på att kamma hem "Manifestera ett underbart liv"-smycket i förra veckans tävling som CarinaAmuletten bjöd på!



Jag brukar oftast skriva nummer motsvarande kommentarsnumren på lappar och sedan dra själv (såvida det inte är en tävling där jag skrivit att jag ska utse en vinnare) men idag tänkte jag Leon skulle få dra då han vaknade precis då jag skulle fixa detta. Efter blöjbyte och påklädning så var det så dags;



Dock var Leon tvungen att riva ut stapelgubben mitt i och sedan nästan bygga ihop den helt innan en lapp kunde dras!



Då den pillats på fick mamma chans att se vad han vecklat ut och det stod;



en 3a! Med det så säger vi stort GRATTIS till Lisa som är den lyckliga vinnaren! Maila den adress dit du vill ha vinsten skcikad så kommer den med posten inom kort!

Och till alla er andra; på onsdag är det dags för en present igen, denna gången en mamma/pappa-relaterad!

Malin ♣

 


Now we're talkin'!

I förra veckan var Caroline från Hippo Treatment här. Hon jobbar med behandlingar för både människor och djur, bla.a. inom kranisakral terapi, akupunktur, magnetterapi & massage. Hon jobbar också som djurkommunikatör och det var därför vi anlitade henne; hon skulle prata med Lotus & Tofu!



Vi har pratat med Lotus en gång tidigare, den gången var det Annika Rönnqvist som pratade med honom, och det är henne Caroline utbildat sig hos så vi var sugna eftersom första gången gav bra resultat.
Jag kommer inte att delge allt vi fick svar på då vissa saker känns som om man vill hålla dem inom famlijen.

Först var det lill-Tofus tur att prata. Husse följde med och Leon & Lotus satt utanför dörren och funderade på vad som pågick där inne!



Ganska snabbt sa dock Tofu att han ville att brorsan skulle komma in så han fick sällskap så då blev det bara Leon & mamma kvar ute i köket.

Tofu berättade för Caroline att han tyckte Lotus var bäst! Han var bästa vännen! Han gick sedan och lade sig på gästrumssängen medan han förtydligade att han hade det bra där. Han talade också om att han ville mysa, då var han i sitt esse, och att han gillade värme runtomkring sig.
Han berättade också att han ibland får magknip och därför skulle vilja äta lite mindre portioner men oftare istället för två lite större mål som han äter nu.

Då det var Lotus tur undrade han direkt vad som pågick och vad Caroline gjort med Tofu tidigare. Det är så typiskt Lotus, han är så mycket mer skeptisk till allt och mycket mer rädd och försiktig än lillebror.
Vi ville försöka få bukt med att han hoppar & skäller på våra gäster och han förklarade att han inte menade något illa med det utan att all energi åker ut i benen så det liksom spritter i dem. Caroline förklarade att folk kan bli rädda av det och då vill de ju inte hälsa alls, och det var inte hans mening. Han bad om hjälp för att avleda lite av hans glädje då det kommer folk så det får vi verkligen ta till oss.
Hon frågade (på vår önskan) om han hade ont någonstans och han svarade runt höftlederna. Det sa han även till Annika coh det hade vi inte nämnt för Caroline så det kunde hon omöjligt veta. Precis som med Annika sa han att det hjälpte med massage och så förmedlade han en bild av hur det kunde se ut. Caroline visade oss hur massagen sett ut och det visade sig att det är precis så som jag gjorde då han skulle in i utställningsringen för att lösa upp eventuella spänningar som skulle ge en stel helhet! Bra, då vet vi vad han tycker om och kan ge honom det.
Han berättade också att han gärna sover i Mysan inne i Leons rum eftersom de sover så gott tillsammans. Då Caroline sa att han inte fick sova där nu eftersom Leon vaknar då han går in och ska bädda där så efterlyste han en sådan mysig plats någon annanstans. Förstår det, jag menar han sover ju annars bara i soffan, vår säng, på köksssoffan, på gästrumssängen, i BIA-bädden framför kaminen, på hallgolvet med golvvärme mm. ;) Som sagt, de är riktiga mysråttor!
Vidare sa han att han har svårt att sätta gränser med Tofu, han vet inte riktigt hur mycket han ska säga till. Det har vi märkt sedan tidigare och vi jobbar med att stärka honom i det. Han upplyste också oss om att Tofu var en frågvis bror och att det var jätteirriterande då han frågade saker som Lotus inte kunde svara på! :) Han kände sig vuxen men blir snabbt ett barn igen så fort det vankas bus & lek. Sötnos! Men i övrigt så sa han att de stod varandra väldigt nära. Han passade också på att berätta att han inte saknade bruset i stan nu då han bodde på landet. DEt var så lugnt & skönt här så nu såg han i stället fram emot de gånger vi åkte in till stan.

Det var roligt att få berkäftelse på att de faktiskt tycker så mycket om varandra som vi ändå misstänkt. De är verkligen varandras bästa vänner i vått och torrt och det är så rörande att se!

I slutet av februari åker vi söderut för att hälsa på Leons stor-kusiner ♥ (jippie, vad vi längtar!) och då ska Lotus får vara hemma hos farmor & farfar (Johans föräldrar) så det ska bli spännande att se hur de har det utan varandra. Vi gör detta för att det känns enklare för oss att resa iväg och bo hemma hos någon annan med endast en hund, men även för att Lotus ska få lite egentid med farfar (läs bli galet bortskämd utan dess like) då han är favoriten nr. 1! Han har inte fått det på länge och vi tror han behöver få lite odelad uppmärksamhet ett par dagar. Vi ska vara borta i 4 dygn och usch så jag kommer att sakna honom!!!

Caroline tar 250 :- för 30 min. kommunikation med djur, läs med på hennes hemsida! Vi är jätteglada över att vi tog detta tillfälle i akt för det känns som om vi går stärkta ur det faktum att vi kände våra hundar rätt väl och hade ganska stor koll på hur de tänker och fungerar. :D Det gör att vi bara kan få det ännu trevligare tillsammans!

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Det blåser en förändringens vind både över Lyckobacken och inne i mig. Det är bra med förändringar, man ska verkligen försöka omfamna dem eftersom de oftast, i långa loppet, bär med sig något bra i det nya.

"När förändringens vind blåser bygger en del vindskydd medan andra bygger väderkvarnar."

Malin ♣


En Grön Guide hjälp till en gröna värld

Naturskyddsföreningen satsar nu stort med sin Gröna Guide och lanserar den som nedladdningsbar app till iPhone och informationsfilmYoutube som komplement till guidenhemsidan. På så vis hoppas man kunna nå ut till ännu fler, oberoende av vilken media man som miljövän föredrar.



Via guiden kan man få hjälp, tips & råd om bl.a. fisk och skaldjur i form av en interaktiv ”fiskväljare”. Man kan också hitta också snygga eko- och reko kläder bland över 400 butiker i hela Sverige. Det finns också tips om diverse barnprodukter, klimatsmart mat, hur du sparar pengar och miljö på vettigare bilkörning samt råd om belysningen hemma.

Och för oss med "vanliga mobiler" kommer det snart en guide även för oss!

Malin ♣

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Mosig i hjärnan, skulle behöva sitta ner och tänka lite...
Gjort: Svarat på alla era kommentarer och mail och eldat. Det här med att ha egen vedspis är min grej alltså. På riktigt! :D
Gör: Lägger upp hur veckans bloggande ska se ut. Planerar lite i kalendern. Läser mina favoritbloggar.
Planer: Jag ser fram emot en lugn dag. Johan har möte i eftermiddag så han kommer hem senare så vi får mysa själva! :)
Bästa: Hur det blev med den "nya" byrån i sovrummet! Kanon! Bilder kommer senare!
I behov av förändring: På ett vis en massa och på ett vis ingenting...luddigt, jag vet.
Leon : Sover som en prins igen, även om han var uppe på galej till 21.30 på fredag och 21.50 i lördags. Antar att det blir en lååång tupplur mitt på dagen även idag! ;) Men så går det då man ska träffa brudar och kompisar! ;)
Väder: Det snöar lätt och ser grå-mulet ut. Passar bra idag!

Malin ♣


Hur skaffar man nya blommor till k

0-436077d1ece6f148c0c925b9c40b23e6.png

Hur skaffar man nya blommor till köksfönstret på ett miljösnällt & ekologiskt sätt? Jo, man delar en gigantiskt Svärmorstunga Rosett i 6 delar och planterar de med härlig, ekologisk blomjord! 24,50 :- kostade jorden som svärmor hade med sig idag och bjussade på. Blomman som växt sig för stor är en gammal födelsedagsblomma + 2 skott jag fick av kusinen igår. Innerkrukorna är gamla kryddkrukor så man kan ganska snabbt konstatera att det blev billiga blommor också!


Glöm inte att tävla om vackra smyc

0-126b3f5cd73315fac0a98f5a40d39f6e.png

Glöm inte att tävla om vackra smycket från Amuletten (www.amuletten.net). Ni har till imorgon bitti på er, kika i Tävlingskategorin för att läsa mer! Lycka till!


Senaste tillskottet i köket är en

0-63090b7dccdd318fc1b79d1356a5e8e0.png

Senaste tillskottet i köket är en ärvd gammal emaljgryta från Kockum! Vi gillar den skarpt, kolla den vackra blå färgen! :D


Holkarna ekar tomma på Lyckobacken

0-7984fb9b90f8ab0042f7899d049d0b8d.png

Holkarna ekar tomma på Lyckobacken vintertid.


Jag förförs väldigt lätt av utseen

455a31464521556a0ff60525c808e71b.png

Jag förförs väldigt lätt av utseendet på gammalt trä som fått åldrats av sig självt med endast naturens gilla gång som hjälp.


Då var tatueringarna ifyllda så nu

373806f0160a01b85475516f6ab5668e.png

Då var tatueringarna ifyllda så nu ska väl svärtan kunna behållas. :D Pratade med Mr. Zid om mina andra kommande projekt så framemot våren kommer två av dem att genomföras; en cover-up på en gammal tatuering, den blir i färg, samt en grej på ovansidan foten. ;) Spännande!


Vår spis-hörna i köket; vedspisen

0-6266ecfd1577c558e384439fad0bc870.png

Vår spis-hörna i köket; vedspisen och induktionshällen (ugnen är till höger om dörröppningen som skymtar inbyggd i den del med skåp vi har där). Framför vedförvaringen står en röd plast-korg som vi fick delikatesser i då vi gifte oss. I den förvarar vi mindre, torrare ved som vi använder då vi gör upp eld i vepspisen varje morgon, samt gamla morgontidningar som behövs som "start-hjälp". Vi har också sop med tillhörande skyffel där eftersom veden skräpar ner vanvettigt allt som oftast!


I denna hålighet stod en micro då

0ca2e65a179ce2be37baf02bfc96a753.png

I denna hålighet stod en micro då vi flyttade in men den revs ut redan första dagen. Vi har nu, efter många om och men, kommit fram till att vi ska förvara våra téer där. Allt vårt té förvaras i vackra plåtburkar, även pås-téerna, då vi både tycker det känns smidigare och är trevligare att ställa fram. Då vi målar om i köket ska vi spackla för hyllplans-hålen på sidorna och måla även här inne och jag är sugen på en avvikande, kanske knallig, färg!


Ni vet den där anhörige vi fått är

0-19298c745450a7e408432067b23d5a78.png

Ni vet den där anhörige vi fått ärva en massa av då denne bytt boende nyligen? Just nu kommer en laddning till Lyckobacken då och då och jag blir lika glad varje gång! För ett par dagar sen fick vi 2 gamla tändsticksaskar med tändstickor i. Hur charmiga är de inte? :D


Tofu bökade & bäddade i gästrumssä

395fb53a7d81e2d09e3037c2a23a41e0.png

Tofu bökade & bäddade i gästrumssängen och då jag gick och kollade till honom hade han gjort denna mys-koja! Hur söt är han???


Dagens kanske mest tänkvärda ord s

1c91b874c567ca8ca425c3bc4add1c16.png

Dagens kanske mest tänkvärda ord står min kära faster för!


Helgen är kommen

Nu är det alltså torsdag igen och således dags att ta helg från PCn. Vi går som vanligt en mysig helg till mötes med diverse piff & fix inne i stan imorgon på dagen och en snabbt påkommen middagsbjudning och hustitt på kvällen. *spännande*

På lördag ska vi bära in och klyva i ordning lite ved och jobba med *hemligt* på dagen och på kvällen vaknas mys med stor-kussen min, hennes goa värmlänning till karl och Leons tremänning A! :D Trevligt!
På söndag ska vi fortsätta med *hemligt* och sedan vara ute i friska luften då det såg ut att bli en skön helg rent vädermässigt! Johan ska även ut och springa, han har ju lite som väntar framöver! ;) För min del väntar yoga och lite bokläsning - båda sköna sätt att koppla av på!

Hur ser er helg ut? Spännande saker på G? Lugnt hemma-mys?

Visst kommer ni väl ihåg att tävla om fina smycket som lottas ut i samarbete med Amuletten? Klicka här för att komma till tävlingen!



Ha det allra, allra bäst våra fina läsare! :D
Lycka, hälsa & välgång!

Malin ♣


Cookies-recept

Här kommer receptet på de white chocolate chip cookies



vi har bakade & smaskade på förra helgen;

White chocolate chip cookies, 175 ° C, 9 st.

100 gr. rumsvarmt smör *
1 ½ dl. råsocker *
1 ägg *
2 dl. siktat dinkel *
1 tsk. bakpulver *
2 msk. kakao *
100 gr. vit choklad *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

 

Arbeta ihop smör och socker med en elvisp. Tillsätt ägget och vispa ihop det. Blanda mjöl, bakpulver & kakao i en separat bunke och vänd ner det.
Hacka chokladen ganska grovt och rör ner den. Ta upp smet med hjälp av en matsked och tryck ut kakan på en bakplåtspappersklädd plåt, 3x3 rader. Kakorna "flasar ut" mycket då de gräddas så lägg de absolut inte för tätt.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 13 minuter och låt svalna på galler.

 

Mmm...de blir så där härligt sega och liksom lite "dragiga", precis som man vill att cookies ska vara! :P

Malin ♣

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Galet pigg!
Gjort: Svarat på lite mail och plockat ut alla utom en piercing (det du mamma!). Har klurat på det ett tag för jag vill inte ha hängiga snibbar som gammal. Nu är den som sitter inne i själva öron-brosket (usch så det låter) kvar, medan de 4 som satt där man annars har vanliga örhängen är borta. För tillfället. Vi får se. Blev rätt coolt med bara en, även om den är rätt smal så har den en stor kula så den syns ändå relativt bra!
Gör: Bloggar och läser mail. Kollar även lite framtida saker.
Planer: Göra gå-bort-kola idag. Mysa. Bygga torn med Duplo som Leon kan riva. :) Ikväll kommer en vän hit flr att spela spel med Johan så då ska vi bjuda på middag. Ska passa på att färga håret medan grabbarna "nördar". ;)  Hans M är på kurs och det tycker jag är trist. Du kommer att bli saknad ikväll!!!
Bästa: Att hela familjen sov hela natten som små snarkande björnungar! Så. Skönt!
I behov av förändring: Min magkänsla ger mig taskiga vibbar...undrar om jag får klarhet i dem imorgon?
Leon : Igår såg vi tanden ordentligt uppe, men det är 1an och inte 2an. Han fick en mydig dag med gammelmormor och sedan lek med tremänningen A så han somnade gott igårkväll!
Väder: Lagom av allt. Kyla, molninghet, nederbörd. :)

Malin ♣


Refill

Imorgon är det dags att besöka tatueraren igen. Var dit i förra veckan för att visa upp läkningen och det hade, precis som alltid annars, läkt för snabbt så mycket färg hade följt med.



För att han skulle känna sig helt nöjd så ville han att jag skulle komma dit igen för ifyllning. Ska passa på att prata med honom om komande projekt då... :D För oh ja, fler blir det! (Förlåt svärmor! ;) )

Malin ♣

 


TorsDagens tacksamhet

Jag är tacksam över att de fel jag stundtals gör med bloggen skänker andra en uppenbar stor glädje. Jag är faktiskt glad att kunna bjuda på det, för gläds man åt så lite så behöver man nog kunna få glädjas åt just det lilla! :)

Malin ♣

Varje morgon innan jag packar ihop

-e246b137d464c6fa6568250fb0f73a3.png

Varje morgon innan jag packar ihop datorn brukar Leon få se Babblarnas musikvideo 2 ggr. Han sitter helt fascinerad, som paralyserad, och bara tittar! Det är de som utvecklat Karlstad-metoden som ligger bakom Babblarna, och jag har hittills inte mött nå't barn som inte gillar dem. Gå in på www.babblarna.se och välj Spela musikvideo.


Tävla om världens vackraste smycke!

Jaaa! Äntligen har tillfället kommit då jag fått chansen att bjuda mina läsare på något ni är många som kommenterat och mailat om. Nämligen detta;



Smycket Manifestera ett underbart liv är ett ovanligt vackert och kraftfullt smycke som symboliserar att man manifesterar ett underbart liv och sänder sedan ut budskapet med regnbågsfärgade strålar rätt ut i universum!

Detta utlottas till någon av alla mina fina läsare i samarbete med härliga Carina på nätbutiken Amuletten! Tack för att vi fick denna chans!
Smycket är helt i äkta silver (Sterling 925)( med en storlek på ca. 2 ½ cm. Kolla in profilbilden på mig om ni vill få en uppfattning om storlek då jag bär det där). Värdet uppstiger till 325 :-, kedja ingår ej.

För att vara med och tävla vill vi att ni signar upp er som kund hos Amuletten (såklart utan köptvång!) och det gör ni här. Passa sedan på att kika runt bland deras digra sortiment av t.ex. rökelser, musik/DVD, smycken, böcker & ekologiska sortiment, och hitta just din eller dina favoritprodukter. Kommentera sedan i detta inlägg att du signat upp dig som kund samt vilken din/a favoritprodukt/er är och då är du med i utlottningen!

På måndagmorgon avslutas tävlingen och vinnaren koras!

Lycka till!

Malin ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Tacksam och glädjefylld!
Gjort: Kramats & myst!
Gör: Bloggar det sista och kikar på Leons favorit! ;)
Planer: Ta Smurfbilen in till stan och hälsa på gammelmormor och min kusin med Leons tremänning A. Kan ju inte bli annat än en skojsig eftermiddag!
Bästa: Att kuliga leveranser kommer att komma regelbundet med posten under de kommande dagarna! :D
I behov av förändring: Stressen folk verkar känna.
Leon : Sitter hos mig och knaprar på ett rån. Den vänstra 2an är på G uppe, den har precis trängt igenom, så snart har han en till tand att gnaga med! ;)
Väder: - 16 grader och lite snö...

Malin ♣


Förtydligande

Jag vill bara förtydliga med tanke på gårdagens inlägg om olyckan att jag inte på något sätt klandrar chauffören som körde bilen. Som fotgängare har man lika mycket ansvar att se sig för, bedöma avstånd och den egna fotgängliga hastigheten. Jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig plumt och om jag genom detta sårat, förnärmat eller upprör någon. Det var inte min mening. Jag vet hur lätt hänt det är att man kör för fort, jag har själv voltat 7 ½ varv ut i en kohage pga. det så jag är verkligen inte den som står längst fram i ledet då stenkastningen börjar. Men vem kan göra det? De som inte har körkort kanske? För vem kan, men handen på hjärtat, erkänna att man ALDRIG kört en endaste km. för fort?

Som min kloka faster skrev som kommentar så finns det självklart två offer i denna tragik. Och egentligen ännu fler eftersom de båda inblandade säkerligen har nära & kära som nu drabbas av svår sorg.
Det man hoppas är att folk kanske kan få sig en tankeställare. Dagligen ser vi boende här (och på alla andra ställen i Sverige) hur bilar, och speciellt tungtrafik, kör bra många kilometer (ibland flera tiotals) över den tillåtna hastigheten. Vi har hägnat in hela vår tomt för att skydda barn & hundar. Dessutom har vi en stor tomt som vi inte ens nyttjar till fullo så vi är inte nere vid vägen. Men alla de som bor närmare vägen. Ett gäng barn, en fotboll som studsar ut och någon som är inne i leken rusar ut för att hämta den...jag fortsätter inte längre.

Igår var jag, Lotus & Tofu ute på promenad och höll på att råka ut för samma sak, samma dag som den hemska olyckan inträffade, med en plogbil. Detta TROTS stor, synlig reflexväst på mig, reflex-selar på hundarna, extra reflexer på oss OCH blinkande LED-lampor hängandes i hundkopplen (för övrigt en skitbra grej då de "dansar" i takt med kopplets rörelser och blir inte lika statiska att titta på för en bilists ögon). Ca. 20 m. innan oss såg föraren mitt panikartande viftande och hoppande upp och ner, och slet upp plogen och tokgirade ut i vägen. Det bara skrek i både plog, hjulhus (?) och bromsar och en plogbil är inte liten, ni kan tänka er ljudet. Hundarna blev helt panikslagna. Men tror ni han saktade ner? Stannade till för att kolla om allt var OK? Bad om ursäkt? Nej, 10 m. bakom oss drämdes plogen ner i vägbanan igen och samma hastighet (inte den föreskrivna hastigheten som är 70 km/h på vår väg) gasades snabbt upp i. Och sen bråttom iväg, fortsatt plogandes. När ska folk lära sig???
Hundarna blev livrädda men jag tvingade iväg de en bit till bara för att låtsas vara cool, obrydd & nonchalant så att detta inte skulle sätta spår hos dem. Och JA, självfallet gick vi på rätt sida av vägen.

Sista räddningen om han inte sett den sista tiondelssekunden av mitt panikartade viftande hade ju varit att kas´ta oss ut i diket och rulla utför slänten. Men om jag haft Leon med i vagnen då?

Det farliga med att vistas mycket på vägen (inte alls bara yrkescaufförer, utan alla) är att man lätt blir blind och blasé. Man håller i mobilen istället för att använda handsfree eller Blue Tooth, man kanske i värsta fall SMSar eller kollar i baksätet för att reda ut vad de där bak kanske tjafsar om. En tiondels sekund av ouppmärksamhet så är olyckan framme. Eller så kör man vi för trött tillstånd och kanske somnar till.

Vi måste hjälpas åt och alla har lika stor del i detta!

Malin ♣

 


Dropp-is

Hade helt glömt bort alla bilder på dropp-isen vi var och fotade efter trettonhelgen tills jag såg bilderna i mappen. Här kommer de, håll till godo!

 

 

 

 

 

 

 

  

Visst är det vackert???

Malin ♣


OnsDagens tacksamhet

Gårdagskvällen fick oss att inse att vi älskar våra kloka & humoristiska hundar mer än vad vi trodde var möjligt! ♥

Kvällen var trevlig, givande och otroligt intressant! :D

Malin ♣


Lotus & Leon undrar vad husse, Tof

57ecf88e9eb7ec7a8ac30fcd2bfce5ed.png

Lotus & Leon undrar vad husse, Tofu & Caroline från Hippo Treatment (www.hippotreatment.se) gör tillsammans inne i vårt gästrum. ;) Snart är det dock hans tur! :)


Den 3 mars har filmatiseringen av

0-49081665d0099c865dc209b45012e865.png

Den 3 mars har filmatiseringen av Tim Burtons Alice i Underlandet svensk biopremiär. I rollen som Den Galne Hattmakaren ses vår favorit, den otroligt fantastiske, Johnny Depp. Kolla in ovan, förstår ni att vi längtar?

Samma månad når filmatiseringen av min favoritbok Flickan från ovan, författare Alice Sebold, biosalongerna. Regin står Peter Jackson för och med succén med LOTR-trilogin känns detta som en förhandsfavorit.

Det blir alltså bio 2 ggr. i mars! :D


I en korsning vi passerar varje gå

545aecaafa3bbd73cda4374a4bdad03c.png

I en korsning vi passerar varje gång vi åker till eller från stan omkom imorse en fotgängare. Timmerbilen, som tydligen körde 80 km/h på en 50-väg han inte bromsa. På Lyckobacken tänder vi ett ljus för den själ som lämnat oss och de anhöriga. Tänk om folk kunde lära sig hålla rätt hastighet...


Light up my world!

För ett tag sedan fick jag ju testa väldoftande ljus från Lavendum. Strax innan jul kom det en laddning värmeljus utan aluminiumkoppar på posten och vet ni; de är underbara!

De är tillverkade av 100% ekologiskt vegetabiliskt vax. Och dessa doftfria ljus passar särskilt bra till miljöer där många vistas eller till personer som är känsliga för dofter.

 

Nu kan alla njuta av det vackra skenet från en ren ljuslåga som inte ryker.

 

Det är svårt att förklara, men ljusen luktar liksom rent. Och det känns så fräscht!

Malin ♣


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att vi är så pass duktiga på att ha ordning hemma så att vi slipper Projekt Röja innan det kommer folk. Sen har vi kanske en dammråtta eller två men de lockar vi in under kökssoffan med lite ost! ;)

Malin ♣


Polera huden

Jag skrev ju igår om EKO Princess och senare samma dag kom den body polish jag ska testa från Ikove. Den innehåller acai och är en skonsam men ändå effektiv peeling för kroppen. Den skrubbar bort torra & döda hudceller men mjukgör och åtefuktar med hjälp av kakaosmöret & babacuoljan. Polishen kombinerar de reparativa egenskaperna hos acai, kakao & socker samtidigt som den tillför alla dess antioxidanter. Man masserar varsamt peelingen i cirkelrörelser över hela kroppen och sköljer noga av allt.



Den är;
18,25% ekologisk certifierad av alla ingredienser
98,30% ekologisk certifierad av alla växtingredienser
99,70% naturlig
100% vegan
Mot djurförsök
Inga syntetiska färger eller dofter
Ingen SLS eller SLES
Inga animaliska ingredienser
Inga petrokemikalier eller parabener

 

Jag återkommer då jag polerat mig ett par gånger! :)

Malin ♣


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Utvilad & glad!
Gjort: Eldat ( I ♥ my Husqvarna 3028!), läst morgontidningen, gjort frukost till Johan medan han var ute och sopade av sin bil och fotat en recension jag ska göra.
Gör: Bloggar och dricker rumstemprerat vatten.
Planer: Ska försöka klippa till dragkorvarna under dagen mellan lek-varven. Efter att vi ätit middag ikväll kommer Caroline från Hippo Treatment hit för att ta sig an vovvarna. Bloggar mer om det framöver. :)
Bästa: Den roliga dag jag & Leon hade igår. Vi busade så vi blev blåa i ansiktet. Att man kan skratta så med sin egna son är obetalbart! :D
I behov av förändring: Mängden snö kan kanske få lite påökt?
Leon : Sover faktiskt ännu. Bra! Han behöver sova till fram emot 7-tiden för att han ska vara sitt piggaste jag. Han har endast vaknat en gång inatt så drömmarna iförrgårnatt var bara tillfälliga. Snart kommer han att moonwalka i köket på Lyckobacken och det ser jag framemot! Jag vet, alla säger att det blir så jobbigt då de lär sig gå, men vi har väntat så länge, både han & vi, så det tar vi. Jag lovar!
Väder: Mulet.

Malin ♣


A chicken-salad anyone? No? Fried chicken then? No?

Underbaraclara skriver om kycklingindustrin. Klicka här om ni vill läsa (känsliga personer varnas för otäcka bilder!)

Malin ♣

Vad saknar jag?

Jag skrev för ett tag sedan att bara ekologisk Philadelphia-ost skulle finnas så skulle jag inte sakna något förutom ekologisk keso. Så kom den och då sa jag att jag inte skulle sakna något. Kom på att jag saknade eko-smördeg utan en massa läskiga tillsatser men det fick jag smaka hemma hos en fin vän som hittat den på ICA. Yey! Men jag har ändå kommit på att jag saknar vissa saker i alla fall. Jag saknar också;

¤ eko-mozzarella

¤ eko-ricotta

¤ eko-mascarpone

¤ eko-bakpulver

...till att börja med.

För det är så, det man inte har eko det saknar man! ;)

Malin ♣


Det är få saker som slår härligt u

0-20a138ac53d0a98172bdee4f50a682d9.png

Det är få saker som slår härligt umgänge i skenet av tända ljus!


Just nu är det andrahands-fyndade

133db447712b9c4e8b2e5f63afdbb57d.png

Just nu är det andrahands-fyndade Duplo-legot det roligaste att leka med här hemma!


För allra första gången har Leon s

0-5ed15a3f8feaf4d78441e8d38afb3de4.png

För allra första gången har Leon satt ihop stapelgubben alldeles själv! Det tog lååång tid och då han var klar klappade han sina händer, söten! :d Mamma<3 värker av kärlek!


Lista

Det var länge sedan det var någon lista här på bloggen så nu lånade jag en lååång lista hos min Erika!

Namn: Malin Ulrika Harju.

Piercingar: Ja, 5 st. 4 är vanliga öronhåltagningar jag töjt ut eftersom, 1 är pirecad "på riktigt". Det grövsta smycket är 4 mm. tjockt.

Tatueringar: Mmm, 10 st. varav 5 av dem utgör ett band runt handleden med 5 små.

Längd: 1,57

Skostorlek: 38 på sommarskor och 39 på vinterskor.

Hårfärg: Hennarött. Love it!

Fräknar: Jajamen, speciellt sommartid!

Kär? Men nånting! ♥ Tänk att jag fick gifta mig med min stora kärlek!!!

Önskar du att du bodde någon annanstans? Nej, inte på något sätt!

Tycker du att du är attraktiv? Inte nämvärt. Men jag har många andra fina både egenskaper och saker med mitt utseende som är bra! :)

Dricker du? Nej, 2010 är mitt första vita år. Känns otroligt spännande!

Röker du?
Nej, har aldrig gjort. Dock har jag snusat i 3 år för ca. 7 år sedan.

Vilket schampo använder du? Urtekrams Lavender-schampoo.

Vilken parfym använder du? Min egna gjord på ekologisk mandelolja och ekologiska eteriska oljor.

Vad är du rädd för?
Inte för döden som sådan. Men kanske för att den ska komma liiite för tidigt. Man blir lite nojig över sådant då man satt barn till världen, man vill ju inte missa en endaste sekund!

Gillar du att tvätta? Sedan vi flyttade till hus och fick en väl tilltagen tvättstuga har jag inga problem med det. Men de dagar jag slipper gråter jag ju inte precis! ;)

Gillar du berg- och dalbanor? Nej.

Senaste…

Filmen du hyrde? Mamma Mia! som sågs i helgen. Johan hade inte sett den.

Filmen du köpte? A clockwork orange.

Låten du hörde: You will only get it once av Joel Alme på Morgonpasset i P3.

Låten du laddade ner? Laddar inte ner musik.

Personen du ringde? Mamma ♥!

Personen som ringde dig? Också mamma! ;)

TV-program du såg? Gordon Rammseys The F-word.

Person du tänkte på? Johan ♥!

Favorit…

Låt: Of all times så är det Don't stop me now av Queen, men temporärt så höjs alltid volymen då Gitarrer & bas, trummor & hat med Hästpojken spelas på radion.

Sak att göra: Bara vara. Vakna utvilad hemmavid med hela familjen hemma. Ta en lång, god, mysig eko-frukost och prata & skratta. Går ut och andas frisk lantluft. Äta en god lunch. Dricka té. Etc...

Sport: Promenader & yoga.

Dryck:
Lyckobackens egna källvatten! :P

Kläder: Leggings och stooor, mysig tröja! Och sköna ulltossor till!

Film(er, jag kan inte säga bara en): Grease, The Village, LOTR-trilogin, Twilight-filmerna (de två som kommit so far), allt (ja, jag menar ALLT) av Tim Burton och gärna med Johnny Depp.

Bil: Skulle vilja ha en hybridbil men än så länge körs en alldeles perfekt miljöbil av ekofrugan; en Ford Focus Flexi Fuel. En blå. Kallas Smurfbilen här hemma. ;)

Serie: Gray's anatomy, Criminal Minds, Morden i Midsomer, Desperate Housewives. Sen gillar jag Familjen annorlunda på TV 4, så himla mysigt!

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Jamen snälla. Huvvaligen som min farmor skulle säga! Många, många gånger!

Gråtit över en flicka? Ja, men inte pga. kärlekssorg. Men sviken vänskap svider nog så ont.

Ljugit för någon? Ja tyvärr. Men vita lögner känns mer OK än andra...men att ljuga, är det någonsin rätt?

Varit i slagsmål? Ja, men det var inte självförvållat. Hamnade mitt i skärselden på dansgolvet på krogen och sopade till hejvilt för att komma ur epicentrum. I samma veva som en vänlig (och lååång) själ kastade upp mig på scen till DJ'n så fick jag in en fullträff mitt i nyllet på en av stans största "anabola-knaprare" då. :( Detta är nu 10 år sedan. Dock tror jag tyvärr han knaprar olagliga piller fortfarande.

Blivit arresterad? Nej, men jag har suttit i förhör i polisbil då ett ex blev misshandlat och polisen ville ha mina vittnesuppgifter. Kändes nog läskigt.

Träffat någon från internet IRL?
Ja, det börjar bli en del nu! :D

Antal…

Gånger ditt hjärta brustit?
2

Hjärtan brustet på grund av dig? 2

Tjejer du kysst? 2 (fylle-"skoj")

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Inte så många, bara de som stod mig närmast då.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ett par, tre gånger.

Senaste…

Boken du läste? Den ryska vännen av Kajsa Ingemarsson.

Personen du fick e-mail av? Anna på Ekokul! :)

Personen du fick brev av? Minns inte...räknas brev med blogg-levernaser? Isåfall var det från Loa på Ecoloco.

Personen du fick sms av? Min vän S. *ler*

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Vår familj sitter alltid ner och äter tillsammans. Igår vid middagen fick vi sällskap av mamma & hennes J!

Saken du köpte?
En ny grillvante då Tofu gnagt sönder den gamla.

Vad har du gjort idag? Inte mycket.

Brukar du svära mycket?
Tyvärr, men jag håller på att försöka sluta. Man ska inte göra det. Dock svär jag aldrig på mitt jobb eftersom jag är kring barn hela dagarna! Och eftersom jag kan låta bli det på jobbet så måste jag ju kunna låta bli det hemma med!

När stiger du upp på morgonen? Vardagar 05.00, på helgerna blir det då Leon vaknar.

Vad har du på dig?
Nattlinne. ;)

Vad ska du göra ikväll? Se Familjen annorlunda efter att jag nattat Leon (min tur ikväll) och sedan lägga mig på Shakti-mattan och läsa (läs sova).  

Vad är du allergisk mot? Hyacinter och granar inomhus. 

Använder du hårspray? Då jag tvättat håret och stylar det. 1 ggn/vecka alltså.

Kan du stå på händer? Nej, men jag har kunnat.

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark.

Salt eller socker? Socker i kakor & salt i mat! ;)

Gillar du ketchup? Nja...

Är du glad nu? Jamen självklart!

Var du glad igår? Absolut! :D

Vad dansar du till? Jag dansar inte. Aldrig. Någonsin.

Stockholm är… ? En stad jag sällan känner sug efter att åka till.

Göteborg är… ? En stad jag aldrig besökt.

Kan du sjunga? Ja, jag har sjungit i kör stora delar av mitt liv.

Spaghetti eller makaroner? Huvudsaken att det är ljus dinkelpasta, det går jag igång på!

Land du vill besöka? Irland, Tibet, Italien igen, norra delarna av England, Skottland & Norge igen.

Någon som hakar på?

Malin ♣


Ekoblogg i bok

För länge sedan kontaktade Clara i Stockholm mig för att jag skulle vara med i hennes projektarbete; en guide för eko-förvirrade.

Förra veckan kom resultatet; en jättefin liten bok med super-tips och matnyttig information om växthuseffekt, utsläpp, energi, industri-kemikalier, skillnaden mellan miljövänligt och ekologiskt och en guide över alla märkningar.



Vill ni köpa boken går det bra att maila Clara på [email protected]

 

Jag tackar så gott för att jag fick vara med och önskar stort lycka till med distribueringen! .D

MånDagens tacksamhet

Johan satt igår och ritade upp en skalenlig modell av hur vårt etagebibliotek kommer att se ut i gratisprogrammet Google Sketchup. (Pro-versionen kostar). Fattar ni hur läckert det kommer att bli? Vi kunde lägga in matta och ställa in möbler och jämföra och se hur det såg bäst ut.

*längtar*

Malin ♣


EKO Princess

Jag fick ett mail från en produktiv tjej som heter Elin och som nyligen startat en ny ekobutik på nätet med ekologiskt certifierade skönhetsprodukter, t.ex. ansikts-, kropps- och hårvårdsprodukter. EKO Princess erbjuder ett brett sortiment i olika prisklasser med ett maxpris på 250 kr på de allra flesta produkter.

namnteckning


Elin har startat företaget så att alla som vill ska ha råd att handla ekologiskt certifierad skönhetsvård. Hon vill med detta öka miljömedvetenheten hos människor och göra det enklare för dem att välja ett bättre alternativ. Detta ska verkligen premieras, jag tycker det är toppen att det finns ett maxpris på produkterna! På så vis kan fler unna sig vikten av att använda rena produkter till sin hy & kropp! :)

Butikens största säljsuccéer är en lotion från Ikove;  Acai Chocolate Body Moisturising Lotion



samt Energising Schampoo från Natura Organics.

Ekoblogg ser med spänning fram emot utlovade produkter att recensera då jag gillar att EKO Princess har många för mig helt nya märken inom eko-hudvård! :)

Malin ♣




Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött men glad. Måndags-feelingen liksom. :)
Gjort: Eldat, packat matlåda åt Johan medan han bar ved åt mig (jag har ont i nacken idag så vi har inte fallit in i sterotypa könsroller!;) ) och klätt Leon i eko för dagens bravader.
Gör: Bloggar och laddar in foton i datorn.
Planer: Måndags-softa! Ska hålla på lite med *hemligt* om tid ges och annars ta det lugnt. Vill hinna läsa lite också.
Bästa: Att Johan inte har en massa ärenden efter jobbet utan kan åka direkt hem kl. 15 då han slutar. Jippie!
I behov av förändring: Det är små, små regnstänk på fönstret, what's that about? :'(
Leon : Hade en major nightmare igår; under 1 ½ timme precis då vi somnat drömde och drömde han. Nu sitter han och leker med en plåtburk och har väldigt kul. Det funkar bra att han bara sover 1 ggn/dag och dessutom har han börjat vakna vid 6-tiden på morgonen istället för ca. 7.30. Så han har verkligen minskat sina sovtimmar.
Väder: Mulet och lätt regn.

Malin ♣


Receptet på dessa über-smaskiga wh

0-10832f838af3352db8d5f7afd1c1a55d.png

Receptet på dessa über-smaskiga white chocolate chip cookies bjussar vi på till veckan. De blir helt enkelt för goda för att vi ska kunna låta bli att dela med oss av det! :P


Jag gillar verkligen de foton som

0-3ce5ef6db8cae7aad4b7cb0cd12d570e.png

Jag gillar verkligen de foton som nya mobilen tar!


Stoltaste killen i byn! Snart så..

3cbc0816faeeb9c36391c9240e8a726c.png

Stoltaste killen i byn! Snart så... :d På bilden för övrigt extremt omatchad dagen till ära i randiga leggings/långkalsonger från PO.P eco, Katvig-body från Ecoloco, knästrumpor från Katvig och mjuka Bellio-tofflor. Klart man går bra i sådan skön eko-stass!


Leon & mamma har majskroks-picknic

0-34a66772d57be6782784a6a8589f09cf.png

Leon & mamma har majskroks-picknick på golvet. Till detta mys läser vi Barbapapa-böckerna han fick i julklapp av fina kusinerna om och om igen! Mys som sagt!


En skiva hembakad hälsolimpa är to

0-2e30952f10832c4d4c0c720d929d40f2.png

En skiva hembakad hälsolimpa är toppen-gott att mumsa på till mellis! :P


Lotus har upptäckt något som lukta

360d1c1e4a8fb9ff96b2557ee597e7d8.png

Lotus har upptäckt något som luktar gott i snön och då skyndar sig Tofu fram, snabb som en iller, och roffar åt sig trofén de bus-bråkar om; en trasig, halv pipleksak. Gullrumporna våra!


Jag som älskar dropp-is gläds åt d

7c86d657fea7e0b40f0579e41a573ddc.png

Jag som älskar dropp-is gläds åt de tappar som bildats på taket och i rännan. Så vackra! Dock försvinner de på vårkanten då man inte vill riskera att någon får de i huvudet. Då blir det till att bege sig (läs Johan) upp på taket och slå av dem.


Leon leker med bästis-brorsorna en

03f714cc35ad827293c571c3d2d70f8e.png

Leon leker med bästis-brorsorna en stund innan läggdags! Våra skatter!


Nu ska jag njuuta! :D

0-749f78655922e0557ee0796baff379a5.png

Nu ska jag njuuta! :D


Mamman läser Den osannolika stripp

0-2d9d7ea364465894382f0d9e536bb6af.png

Mamman läser Den osannolika strippan av Diablo Cody och sonen låter sig inspireras. Inte bra! ;)


Efter utomhus-bus i snön är det lä

3ead7a14d322841754346826c76046d5.png

Efter utomhus-bus i snön är det läge att tvätta bort den värsta blötan innan man går in!


De senaste veckorna har jag lagat

0-4b937a58d91164276383f2985c8d18cf.png

De senaste veckorna har jag lagat all mat vi ätit på vedspisen förutom saker som ska vara i ugnen då vedspisens ugn är pytte-pytte. Jag har gjort allt i från krämig risotto till gräddiga såser. Det enda jag inte "vågat mig på" ännu är att koka ris. Känns lite trixigt då det ska ha en jämns, låg koktemperatur. Men det kommer säkert det med!


Klart man ska käka eko-middagen sj

0-6f22ad56996b40c67a4a904f5407aa32.png

Klart man ska käka eko-middagen själv - trots väldans med kladd! ;)


Här syns en del av dagens dagsverk

-ee7433b38186aa9fa3ebcb9a4ae4991.png

Här syns en del av dagens dagsverke. En till garderob ska alltså in mellan den till höger och skafferit. Skafferidörren ska tas bort och de ska byggas ihop till en stor sval och den garderob ni ser nu får bli torrskafferi. Mer jobb och massa finlir återstår innan allt är klart. Tur farfar är kung! :d


TorsDagens tacksamhet

På sändag kommer det en bebismage till Lyckobacken och den ska jag ömt klappa och dra mig till minnes av hur det kändes då det bodde en Skrudderutt i min! ♥

Sen ska jag bjuda på hembakta cookies för det tror jag är viktigt då man är gravid. Och en god macka. Också viktigt! ;)

Malin ♣


Frukt- och nötbröd!

Det är många som undrar över vilket matbröd vi gör. Oftast gör vi hälsolimpan och dinkellimpan. Vill man smaksätta dinkellimpan brukar jag göra det i momentet då de ska delas i två delar och läggas i brödformar. Då delar jag dem men lägger de först i varsin bunke (om man nu vill smaksätta de olika, annars smaksätter man ju de direkt i bakbunken innan man delar dem) och blandar i gottet. T.ex. Så smaksätter vi med;

¤ Hela mandlar *, fikon *, dadlar *, ½ dl. russin *, 5 finklippta, osvavlade aprikoser *,  1 msk. kanel *

¤ Två rivna äpplen *

¤ En stor riven morot * och finrivet skal från en stor apelsin *

Ovanstående smaksättningsförslag är beräknade för en limpa. Då jag tar lite saftigare smaksättning, typ morötter eller äpplen, brukar jag grädda de ytterligare 10 min. då klokcan ringt efter 30 min. Om man vill kan man sänka värmen till 175 gr. då.



Färdiga hälsolimpor på rad!

Hälsolimpan är god att blanda t.ex. krossat bovete *, linfrön *, psylliumfrön *, aprikoser *, russin * och solroskärnor * i.

539903e3439c2d40a31fbf736cdc118d.png

Endast fantasin sätter gränser!

Malin ♣

 


?&/%¤3#2@

Har mailat med blogg.se och nu ska det tydligen vara åtgärdat att alla å, ä och ö byttes ut mot ? i mina MMS-inlägg. Bra! Annars får ju ni en så tråkig helg om inte ni får några MMS-inlägg från mig! ;) *ha, ha*

Malin ♣

Dagens eko


Dagens eko;

Känsla: Ännu piggare. Och liiite sur.
Gjort: Styrt upp en grymt bra tävling som kommer till veckan med en ännu grymmare person. Otroligt rar!
Gör: Bloggar och surfar.
Planer: Min farmor & farfar kommer hit idag. Pga. en massa strul kan inte farfar börja med, och bli klar med, skafferiet i köket denna vecka. Men de kommer hit idag ändå för svamp-macke-lunch och mys. Och farfar ska bygga socklarna och fixa ytterdörren så han fördriver säkert tiden! ;) De är bäst!
Bästa: Att jag pga. att det inte är en byggarbetsplats i köket imorgon kan lämna alla hemma med Johan och åka in till stan och äta lunch med mamma ♥ och få fotvård. Vilken fredagslyx!
I behov av förändring: Nu blev det ingen promenad med farmor, Leon & vovvar idag. - 22 grader ute. Brr! Och hur kan man felmärka garderober? (Jag förstår såklart hur det är logiskt möjligt, men liiite sur blir jag. Farfar skulle ju bygga idag och imorgon!)
Leon : Silicean gör underverk med honom då han sover som en prins! Halleluja! ;) Dessutom verkar han ta bort eftermiddagsluren nu och endast sova en gång per dag. Passar perfekt det med! Stora killen nu ju! :D
Väder: Kallt, stjärnklart och förbaskat vackert!

Malin ♣


Jag behöver er hjälp!!!

Jag behöver (läs vill, vill, vill!) komma över en "honungsringlare" och har ingen aning om vart de kan finnas.

Bild lånad härifrån.

Anyone??? Loppisar? Butiker i er hemstad?

Malin ♣

Att bli vegetarian

Jag fick ett mail för ett tag sedan från en tjej var syster läste bloggen. Hon hade funderingar om att bli vegetarian och undrade om vi hade några nybörjar-tips.

Det som är viktigt att komma ihåg är att inte bara plocka bort den animaliska proteinkällan (dvs. köttet) utan att ersätta det med något. Man kan liksom inte ta bort pannbiffarna och bara äta sås och potatis, det är på sin höjd en extrem nödlösning som endast kan tas till av vuxna i nödfall.

Man kanske också ska fundera över, och överlögga med sig själv, vilken sorts vegetarian man ska vara. Det finns ett gäng olika genres, t.ex;

¤ lakto-vegetarian (man äter mejeriprodukter)

¤ demi-vegetarian (man äter ägg)

¤ demi-vegetarian (man äter fisk)

Den vanligaste formen av vegetarianism är att man är lakto-ovo-vegetarianer, precis som hela vår familj är.

Se till att tala om för alla nära och kära att du lagt om din kost och gärna i god tid innan eventuella middagsbjudningar. Det underlättar för värden/värdinnan som då slipper känna sig lite dum över att man kanske inte kan äta allt som serveras. Dessutom slipper man själv exemplet ovan där sås och potatis utgör buk-fyllan.

Jag har varit vegetarian i 10 år och Johan i 12 år. För mig började det mer som en hälso-vinst, för Johans del började det mer som en moralisk gärning. Han har även under en period där i början av sin vegetarianism varit vegan.
Vi upplever inte att folk tycker det är till besvär att vi inte äter kött. De har väl blivit så vana, och för de nya bekantskaper vi gör nu är det heller ingen big deal. I dagens moderna samhälle är det så pass vanligt och dessutom äter många någon vegetarisk rätt få och då, trots att man annars äter kött, för att det anses nyttigare eller kanske för att man tänker på miljön. Recept finns det i drösvis, både via sökmotorer på internet, och i hyllmeter med kokböcker på nätshoppar eller i diverse bokhandlar. Fantasin är det enda som sätter gränser och man lär sig med tiden, jag lovar. Det finaste beröm jag tror jag någonsin fått var då vi träffade dietisten i höstas och hon sa att vår vegetarian-familj åt bättre man än någon blandkost-familj hon mött!

Tycker man den känns krångligt eller besvärligt att behöva tänka på att ersätta kött med linser, bönor, quinoa eller andra proteinrika baljväxter eller matvaror kan man göra det enkelt för sig, speciellt till en början, och använda kött-substituten som innehåller soja eller svampproteinet quorn.

Hoppas det blev en liten hjälp på vägen, tveka inte att ställa frågor om något känns oklart! :)

Vill avsluta med att varmt rekommendera underbara bloggen Vegofamiljen. Läs och låt er inspireras - det är nämligen oundvikligt!

Malin ♣

 


OnsDagens tacksamhet

Jag är tacksam över att en film jag länge velat se fanns i Johans shopping-kasse från ICA härom dagen. 59 :- hade den kostat. :)

 Bild lånad härifrån.

Nu är helgnöjet kirrat! ;)

Malin ♣


Önskningar går faktiskt i uppfyllelse!

Så länge jag vetat vem, och på senare tid även lärt känna och fått en fin vän, underbaraclara är så har jag drömt om att hon ska få göra en tidning. I julas gick det i uppfyllelse då hon fick göra Claras jul. Jag blev superglad och tänkte att min önskan gått i uppfyllelse.

Men vet ni, det blir mer! Clara kommer under våren att ge ut tre tidningsnummer av sin alldeles egna tidning. Jag ser för mitt inre hur det blir en kombination av de två nummer Leila hann ge ut innan hon fick barn och Claras egna underbara blogg! Jag hoppas på gamla hederliga recept på mat som lagas från grunden, t.ex. buljong, och detta varvat med old fashion-husmorstips på hur man får sina fönster extra glansiga eller hur man gör eget bonvax.

Jag är glad idag, väldigt glad!

Malin ♣

Dagens eko


Dagens eko;

Känsla: Pigg & utvilad!
Gjort: Fått iväg en massa mail, eldat och pussat Johan hejdå då han åkte till jobbet.
Gör: Bloggar och går igenom favoriterna!
Planer: Lugnt idag. Ska ta en promenad och komma ikapp lite här hemma. Ska även förbereda inför imorgon då skafferi-bygget ska påbörjas i köket!
Bästa: Att vi fick hjälp av en homeopat igår.
I behov av förändring: Inte något som kanske i realiteten går att förändra, men det vore trevligt att ha bott lite närmare många av de fina människor jag webb-mött genom bloggen!
Leon : Han fick Silicea innan sänggående och har vaknat två gånger inatt och en gång imorse. Sover ännu. Skönt för honom att få vila ikapp sig!
Väder: - 12 grader och lite mulet.

Malin ♣

Då man "packat ner" bröd i brödfor

0-62ba1ebb4e96f986d76ef4147b7fd67c.png

Då man "packat ner" bröd i brödformar är det trevlig att strö över t.ex. solroskärnor, flagad mandel eller kanske torkade bär (goji- eller tranbär rekommenderas varmt!) på bröden! Speciellt om man tänker sig att man ska ge bort det. :D


Lurade Leon genom att sätta honom

500c3677d7322ac2e39f3494f7041193.png

Lurade Leon genom att sätta honom i vagnen i tvättstugan och låta honom leka med sin hägt älskade (och extremt o-ekologiska) Tummen-vagnsleksak. Gav honom Natursutten och spände fast honom i selen (kanske det vore nåt; en sele till spjälsängen? ;) ) utan protester. Sedan plockade jag med lite tvätt, startade en ny maskin mm. och plötsligt så sov han. Nu hinner han sova lite innan vi åker iväg, och jag får chans att plocka i ordning i lugn & ro, och sedan kan han fortsätta sova i bilen. Lille Trötter!


Katvig-rainsuit

Kan man hålla sig varm i gamla PET-flaskor? Finns det bra ekologiska ytterkläder? Ja, om Katvig får ligga bakom idé och design så funkar det alldeles utmärkt! :)

Vi köpte vår overall hos LoaEcoloco redan i våras och det var jätteklurigt att lista ut vad Leon skulle ha för storlek då. Men, men, de var rätt stora på storlekarna och vi tog en strl. 80 och det passar alldeles utmärkt. Han kommer att kunna ha den hela denna säsong trots att han är en perfekt strl. 80 på sina andra kläder nu.

 

Detta är en vind- och vattenavvisande heloverall som med andra ord inte värmer nämvärt vintertid som den är. Vi har valt att komplettera Leons kläder under den helt i ull (tjockare tröja och tjockare byxa) och dessa har vi köpt från Näva Ekotextil i Järna. Även hans yttre tillbehör såsom tossor, mössa & vantar kommer därifrån.

Då det varit ännu kallare har vi kompletterat med långkalsonger med fot helt i ull för optimal värme. Och på det har vi packat in i filtar! :)

 

Det finns även matchande vantar, väst, byxor & jacka från Katvig!

   

Bilder lånade härifrån.

Vad passar bättre till denna hel-ekologiska utomhus-outfit än ett par Katvig-kängor? Leon har dessa ekologiska i modellen Urax från Kavat som vi köpt på Ecoloco. Finns med på deras loco-rea nu! <-- Hett tips!

Nu hoppas vi på att Katvig kommer att göra fodrade vinteroveraller till kommande säsong, det skulle ekofamiljen på Lyckobacken uppskatta!

Malin ♣

 


TisDagens tacksamhet

Jag är tacksam över de leenden min underbare son avfyrar mot oss nu. Att han är glad trots minimalt med sömn under föregående dygn är rörande att se.

Söt-Skrudden våran! ♥

Malin ♣


Dagens eko


Dagens eko;

Känsla: Dunder-trött...
Gjort: Verkligen ingenting.
Gör: Supersnabbloggar.
Planer: Åka på lekdate med Leons tremänning A! Kul att surra bort lite tid med kusinen medan de små leker! :D
Bästa: Att jag får sova igen inatt... ;)
I behov av förändring: Läs nedan!
Leon : Sov 20 min. igår på dan. Vet inte varför. Somnade 18.00 och sov till 19.20. Sedan var han vaken och grät och ville inte sova och drömde om vartannat. Enda gången han var riktigt lugn var då han satt en stund i soffan med oss, vi var tvugna att göra nåt för att bryta mönstret liksom. Inatt har han vaknat 6 ggr. och nu imorse vaknade han 05.20. Han var lite pruttig inatt så jag undrar om han åt för mycket pannkaka till middag i kombination med att han verkar hålla på att ställa om sin sovperioder samtidigt som han är inne i en dröm-fas igen. Sådana här gågner (vi har haft typ tre sådana sedan Leon föddes) är man väääldigt tacksam över hur gudomligt han egentligen sover!!!
Men nu sitter han och leker för fullt, han vill som bara inte sova. Ska åka tidigare in till stan och miljölbova och köra runt lite så han får sova om sig lite. Stackarn är så övertrött att ögonen går i kors där han sitter.
Och nej, han är inte sjuk, snuvig, verkar ha ont någonstans eller ha feber. Jag gav Chamomilla (homeopatmedel som bl.a. hjälper vid tandsprickning hos barn) några gånger under natten, men jag tror inte det var det. Visserligen har han fler på gång men nej, mammainstinkten tror med ovan nämna teori.
Väder: Bara någon minusgrad. Snart är våren här om detta milda väder fortsätter, hur ska detta sluta?

Malin ♣

 


Oj, vilken tid det tog att klä på

0-18e757ba791ac974dd5bea7560cbf936.png

Oj, vilken tid det tog att klä på alla och komma ut! Men nu är vi på promenad och det är gudomligt härligt!


Ett miljövänligare alternativ?

Ni som hängt med bloggen troget vet ju att min mobil sedan snart 4 år sakta men säkert tappade livsgnistan. Jag började inse att jag behövde införskaffa en ny, dels för att det känns tryggare då man kör på ensliga vägar en bra bit utanför stan, men också för att kunna blogga via MMS.

Ungefär i samma veva lanserade Sony Ericsson sin C 901 Green Heart - en liiite miljösnällare mobil då den är tillverkad av återvunnen plast och vattenbaserad färg. Ingen manual medföljer utan den är inlagd i mobilen. Man har även tänkt på att minimera emballaget i övrigt. Här kan man läsa mer om tänket kring just Green Heart.

54deb6aab2c9b50feb27c8cce1eb5684.png

Till jul önskade jag mig pengar och fick ihop så att jag endast betalade 190 :- ur egen ficka för denna mobil. :) (Tack underbara alla ni som hjälpte till!) :D
I slutet på förra veckan kom den så i helgen har jag suttit och knappat & pillrat och försökt lära mig allt som är nytt med den.

Jag tycker om den. Är man van Sony Ericssons menyer och knappval så är det inga konstigheter med denna. Jag gillar också att handboken är inlagd för då har man den alltid med sig om det är något man funderar över. Den kom förpackad i den minimalaste av kartonger och är fylld med lite miljösnälla idéer, som t.ex. att det kommer upp en info-ruta då man drar ur laddaren ur telefonen att man även ska dra ur den ur kontaktuttaget för att spara på elen osv.

För övrigt tar den även underbara foton som gör att man faktiskt alltid har en toppen-kamera med sig eftersom man sällan åker någonstans utan mobilen i dagens moderna samhälle.

Malin ♣

 


MånDagens tacksamhet

Idag tackar jag för den nya Paulo Coelho-boken om kärlek som är på väg hem till mig.

Kärlek : utvalda citat Bild lånad härifrån.

Malin ♣


The Garden Collection

Detta stoff är säkert sönder-hypat hos alla modebloggar vid det här laget, men jag tänkte att mina läsare kanske inte alltid läser de bloggarna? Så då kan jag lika gärna delge er den information jag fått. :)

Den 25 mars släpper HM sin nya Garden Collection - en serie plagg tillverkad av ekologiska eller helt återvunna material. HM själva säger att plaggen består av ekologisk bomull, ekologiskt linne, tencel som tillverkats med minimal miljöpåverkan eller polyester av återvunna petflaskor.

Ett axplock;

garden-look

De två första klänningarna samt den otroligt vackra koftan nedan föll verkligen mig i smaken!
garden1

Man har funnit inspiration till plaggen i trädgården och därigenom skapat en väldigt trädgårdsromantisk touch på det hela. Klänningars, leggings, accessoarer, shorts, jackor, blusar & scarves är bara några av de plagg vi kommer att få se.

Nu kan man ju hoppas att detta inte bara är tillfälligt utan på sikt kan bli en stående realitet. Priserna kommer att ligga på "vanliga HM-priser" med början på t.ex. 149 :- för en klänning.

Malin ♣

 


Dagens eko


Dagens eko;


Känsla: Förundrad över att denna underbara julledighet gick så fort!
Gjort: Fått upp eld i spisen och startat datorn.
Gör: Bloggar,svarar på bloggmail, läser igenom och svarar på era kommentarer och försöker vakna till allmänt.
Planer: Jag har filmjölk som snart går ut så jag ska röra ihop två hälsolimpor till idag. Tänkte ta en promenad med vagn & vovvar då Leon ska sova men sedan blir det ganska lugnt. :)
Bästa: Att man nu kan gå och längta ett helt år till nästa jul!
I behov av förändring: Den dyra elen? Tur man kan elda i vedspisen! ;)
Leon : Man märker på honom att det har varit en underbar ledighet tillsammans med pappa! Nu hoppad jag att jag kan ta vid som fullgott substitut! ;) *ler* Drömmer mycket på nätterna och vaknar ofta och sätter sig upp, precis som jag skrev om tidigare. Det funkar bättre om Johan går in till honom för då somnar han om direkt, sista tiden har han blivit väldigt mammig nattetid om jag går in. Så då gör jag inte det. :)
Väder: Bara ett par minusgrader och fortfarande alldeles stjärnklart på den becksvarta natthimlen! Andlöst vackert!

Malin ♣


Vi har fått ärva ett halvdussin av

0496772d2d7df7da2740807597a2e81a.png

Vi har fått ärva ett halvdussin av Grön Anna-porslinet från Rörstrand, här ses tallrikar, assietter & djuptallrikar. Jag. Älskar. Den. Yes!


Det finns inget mer rogivande än a

0-2ebd4545fbf143cf9e479d74169ad168.png

Det finns inget mer rogivande än att stillsamt riva en morot som man sedan knådar in i egna brödet. Detta görs allra bäst iklädd eko-nattlinne! ;)


Det blåser rätt hårt ute så det är

0-5abe43a78e34db5d3623824be0b862fd.png

Det blåser rätt hårt ute så det är en omstoppad Leon som ger sig iväg i pulkan!


Älskar dig, brorsan! Puss på dig!

0-6f789d82e2d40181af830e4f82f6d344.png

Älskar dig, brorsan! Puss på dig!


Hela dagen har jag haft känslan av

0bbae2f97192b60a9ffb144d35919d4e.png

Hela dagen har jag haft känslan av att det är söndag idag. Därför är det ganska tillfredsställande att upptäcka att det bara är lördag och att helgen bjuder på ytterligare en dags mys tillsammans! :d Hittills idag har vi ätit en lång frukost tillsammans och dessutom bakat tre Hälsolimpor (recept finns i receptkategorin). Efter lunch (tacos-resterna från tors) väntar en skön promenad i det ljuvliga vintervädret, härligt med både mildare temperatur & längre, ljusare dagar! Vi har även planerat in bak av fyra dinkellimpor med olika smaksättning men de sköter ju också sig själva så det ska nog hinnas med! Min kommande utmaning är att baka bröd i vedspisen, och tro mig då jag säger att det känns som en REJÄL sådan! :) Vad gör ni idag då?


Inhandlade nya Natursuttar till Le

0-50eb156e0a4018122c7ae164342fc5fd.png

Inhandlade nya Natursuttar till Leon för ett tag sedan. Någon tappas bort, någon känns trist & tråkig och någon nöts av tänderna. Vi har storleken Från 6 månader och det är den han gillar bäst. Det finns även en storlek Från 1 år men Leon har haft dessa sedan 5 mån då han började använda napp och han vill inte byta modell. Denna är mer anatomiskt utformad än den från 1 år och det kanske är det som tilltalar honom? Våra köps på Grön Gåva och kostar 45 :-.


Leons amigurumi-frälsta mormor kom

34a9725f1cf697f38d1cf364178c89e3.png

Leons amigurumi-frälsta mormor kom med en ny figur ikväll; ett mumintroll av vitt och lila restgarn. Underbart fin och en stor favorit hos eko-prinsen! :D Tack snällaste!


Min farfar & farmor är här på besö

0-559c2f46db773602f96de5f36a7b8083.png

Min farfar & farmor är här på besök idag. :D Farfar tog sig raskt an att bättra på isoleringen i hallen, han hann nog inte ens vara här 10 min! Bästaste, bästa farfar!


Nu är den här; den lite miljösnäll

54deb6aab2c9b50feb27c8cce1eb5684.png

Nu är den här; den lite miljösnällare C 901 Green Heart från Sony Ericsson. Ikväll ska jag pyssla med att anpassa den efter mig och göra den mer personlig. Utlåtande kommer framöver!


Eko-nachos & hemmagjord eko-guacam

0-4bcd5de3ed3c9602addf4ca8edf9db76.png

Eko-nachos & hemmagjord eko-guacamole blir perfekta tillbehör till kvällens tacos-middag! :D


En bild-kavalkad av alla is-foton

2460ba994a918071bbacffef366bf6e4.png

En bild-kavalkad av alla is-foton kommer till veckan. Oj, så mycket vackert vi såg!


Snacka om vargavinter & Vladivosto

31f3a5fc8f1318999628bc744d99a697.png

Snacka om vargavinter & Vladivostok! Då det är - 30 grader kallt gäller det att vedspisen eldas varm! :P


Nu bär det av på utflykt med bilen

0-10005a8f598fa43412feab623a601da2.png

Nu bär det av på utflykt med bilen! Vi ska fota dropp-isar i olika formationer, och då behövs mumsiga tillbehör! :P Té *, pepparkakor * & hembakt lingonkaka * åt oss vuxna och vatten, banan *, russin * & smörgåsrån * åt Skrudden! :)


Stor nos & framvikta öron. Går det

0-3efd9ab7f35e33afc17bfabaf56c04e2.png

Stor nos & framvikta öron. Går det att bli mycket sötare? :x


Det blev ett nytt stilleben på kök

60b857ee49166c5f2ecf46aa5612cf1f.png

Det blev ett nytt stilleben på köksbänken nu då julen stökats bort. Jag tog en gammal, crémefärgad bordstablett och på den hamnade diverse, gamla silverföremål; en karaff och på den en gammal silverstämpel från Johans farfars tid som vd. för familjeföretaget. Silverfatet är från Johans mormor & morfar och på det ligger två hjärtan som ligger mig varmt om hjärtat. Ett dofthjärta som svärmor kom med på Lucia och ett brodyrhjärta som goa grannen A fäst runt havrekärven vi fick av dem på julafton. Mellan de står en glaskopp där ett ekoljus från Lavendum (www.lavendum.se) brinner vackert. Längst fram ligger ett stort, rostfritt hjärta.


De ekologiska apelsinerna som finn

0-4246a6beec0a2af0c788278c66ccef15.png

De ekologiska apelsinerna som finns i butik nu smakar ljuuuvligt! :P


Weeners wanted!!!

Hörni, kom ju på en grej som jag & Johan satt och pratade om för ett tag sedan; det skulle vara intressant att i alla fall få en greppbar hum om hur många av er läsare som är män?

Så snälla, är ni man, eller har ni en pappa, pojkvän, bror eller sambo som läser Ekoblogg kan väl ni lämna en kommentar åt dem eller be dem göra det? Det vore kul att veta inför kommande tävlingar och så...

Malin ♣

Oordning & oreda

Håll ut kära läsare; på måndag till veckan, den 11e januari, är jag tillbaka till 100 % och alldeles på riktigt igen! :D

Imorgon är det långhelg för Johan igen så då får bloggen PC-vila över den till förmån för familjen! Vi ska bl.a. få besök av gammelfarmor & gammelfarfar som ska hjälpa oss kika på det skafferi som ska byggas i Lyckobackens kök inom en alldeles snar framtid! Yey!

Helgen annars kommer att tillbringas med diverse komma-ikapp-ande, som att bära in ett par kubik ved på tork. Eller som att baka en massa dinkellimpor. Eller som att...bara vara, ta hand om varandra och kramas, kramas, kramas!

Hur ser er helg ut?

Ha det allra finast!

Kramalin ♣

Ett VIKtigt vikande

Jag har på sistone fått en massa mail om hur just jag viker min m-kopp innan införande eftersom vissa inte är helt nöjd med hur de gör. Mig veterligen kan man vika på två sätt och det ena fann jag på utsidan av min kartong och det andra innuti foldern. Jag har fotat då jag viker på de två olika sätten och försöker beskriva så gott jag kan till så jag hoppas det kan vara till hjälp? :)

Vikning 1

  

Greppa koppen mellan fingrarna och vik den mitt i på längden.

  

Då den är klar ska den se ut som ett "B" eller ett par "glasögon". Klar för införning.

Vikning 2

 

Greppa koppen mellan fingrarna på samma sätt som vid vikning 1. Ta sedan hjälp av andra handen och tryck in den i överkant i stället för mitt i på längden.



Så den "ploppat in" i överkant ska den se ut så här i profil.
Klar för införning.

Jag avänder mig av modell två då jag tycker den känns bekvämare vid införning, men det är såklart en smaksak. Hoppas ni som undrat känner er hjälpta av detta?

Ni som har en m-kopp, hur viker ni den? 1 eller 2?

Malin ♣


TisDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam över att ha ett varmt hus med tak över huvudet nu då det är kallt i så stora delar av världen.

TACK!

Malin ♣

Nytt år - nya löften

Så var det dags igen då! Som vanligt så är vissa löften privata så de når inte bloggosfären, men vissa kommer att delges er läsare! :)

¤ Till att börja med har jag tagit ett vitt år med start 2010. Johan är sedan många år nykterist och jag känner att det så sakteliga vuxit fram sådana funderingar hos mig med. Inte för att jag dricker varken för ofta eller för mycket (och nej, det är inte något som skrivs i förnekelse), varken för att jag vill det eller för att min magkatarrsmage tål mer än ett glas vin åt gången. Inte heller har vi någon anhörig med problem som skulle kunna vara ärftliga eller som man vill visa solidaritet gentemot. Men i alla fall. Jag började fundera strax innan jul då vi skrev på för en Vit jul-kampanjen och de i samma veva på radion pratade om att över 300 000 barn i Sverige har ångest inför jul eftersom vuxna i deras närhet då tenderar att dricka mer.

Eftersom jag ändå dricker så lite kan ju vissa tycka att det inte spelar någon roll om jag gör det. Men just därför spelar det ingen roll om jag inte gör det heller.

¤ Jag måste skärpa mig med maten åt mig själv de dagar vi är själva hemma jag & Leon. Jag äter på tok för lite och det är inte bra. Skärpning!

¤ Göra ashtanga yoga 4 ggr/vecka. Mår så sinnessjukt bra av det att jag måste komma igång med att göra det oftare och mer regelbundet.

¤ Börja igen med att ta 3 msk. psylliumfrön till ett stort glas rumstempererat vatten det allra första jag gör då jag vaknar. Inget håller magen igång som det!

¤ Somna på min Shakti Advanced så många kvällar det bara är möjligt. Trots att jag alltid sover bra så sover jag ännu bättre de nätter jag somnar på den. Sover på den ca. 1 timme och sedan vaknar jag av mig själv, tar bort mattan och somnar sedan om direkt. Men då är jag alldeles mjuk & skön i kroppen, som om jag fått en helkroppsmassage i sömnen!

¤ Fortsätta låta håret växa, fortsätta tvätta det max var 7e dag, fortsätta använda eko-produkter och fortsätta färga det med henna. Mitt hår mår toppen av det helt enkelt!

¤ Jag kommer att återuppta min dagliga neti (nässköljning) och efter att har gjort det ett par dagar in på 2010 så känner jag hur mycket fräschare allt känns!

Gemensamt så kommer vi att;

¤ fortsätta med ett nytt recept/vecka

¤ baka allt bröd själva

¤ se till att vi förverkligar vårt stora projekt som nu blivit en riktig dröm för oss!!!

Hur ser det ut för er läsare, har ni avlagt några löften?

Malin ♣


Dagens eko


Dagens eko;


Känsla: Lagom morgon-mör.
Gjort: Minsta möjliga, laddade allt klart igår så jag softar nu. :)
Gör: Bloggar och förbereder lite kommande blogg-aktualiteter.
Planer: In till stan redan på förmiddagen för bus & mys med några av de bästa och sedan middagsdate hos fina M & S med vovvar och Leon. Super-härligt! Skönt att man är ledig igen imorgon så det är ju som en fredagkväll igen!
Bästa: Kanske en analkande tävling för er läsare som jag hoppas starkt på? ;)
I behov av förändring: Kanske lite mindre kyla, i kombination de starka vindar som blåst är det inte kul med en prins som inte kan gå själv (och därigenom inte får upp samma värme i kroppen) och två beniga, taniga vovvar utan underull & underhudsfett (den här kylan hjälper knappt täckena mot!) är detta inte super-kul alltså!
Leon : Av någon anledning har han inte kommit på förrän nu att man kan sätta sig upp i sängen. Detta infaller säkerligen nu i samband med att han börjat dra upp sig och ta några vingliga steg. Man märker att det påverkar kroppen undermedvetet och att den jobbar trots att han sover eftersom han ett par gånger per natt nu de senaste nätterna vaknar och gråter, och då man kommer in till honom sitter han i sängen med Natursutt & snuttefilt och ser alldeles tok-förvirrad ut. Ungefär som om han blir rädd över att han huxflux sitter upp, som om han satt sig upp i sömnen och sedan vaknat av det. Han har dock inte greppat att man kan falla bakåt så vips ligger man ner igen så han behöver en lite välbehövlig knuff och då han återigen ligger ner gosar han in sig med snutten och lägger sig på sidan och somnar om. Inte lätt vara liten med alla ständiga & återkommande förändringar.
Väder: - 22 grader och blåst. Charmigt! ;)

Malin ♣


Det har blivit 10 gradare kallare

0-3b3c9dc01ee10438c8b857325df618bd.png

Det har blivit 10 gradare kallare sen imorse och kallare ska det tydligen bli! Brr!


Plockade ju in granris till advent

68e87fa7e7d8842786f27ea7b37414.png

Plockade ju in granris till advent som jag julpyntade. Även om kulorna & änglarna nu plockats bort så fick riset vara kvar. Och se! Nu har de börjat skjuta skott i den vackraste limegröna färgen! :)


Enligt nya rön från Karolinska ins

60a517fde65d2d38c3817d6af7866a10.png

Enligt nya rön från Karolinska institutet har svenska forskare kommit fram till att det finns farliga ämnen i hårfärg. Bland testpersonerna fick man biverkningar såsom rodnad, svullnad, blåsor & fjällning. Vissa fick till och med uppsöka läkare. Kontaktallergier sitter kvar hela livet och kan även medföra att man reagerar på färgämnen i kläder. Jag kan väl känna att detta knappast är något nytt men att det är bra att det uppmärksammas. Jag är SÅ glad över min härliga, ekologiska hårfärg innehållandes henna, bark & té! :D


Var det för mycket som lovades???

Så här ett par dagar in på det nya året är det dags att summera förra årets nyårslöften!

¤ Ge upp alla farliga rengöringsmedel, såsom klorin exempelvis, och till en början koka själv av tvättnötter. Räcker inte de till så ska vi köpa ekologiska och mer miljövänliga än de alternativ vi har nu.

Vi har inte kokat själva av tvättnötter men annars så har vi skött oss på denna punkt! :D Citron rengör numer diskbänken och diskhon och ättiksprit ersätter klorin vid desinficering. WC-rengöring köptes på Jordklok, så även handdiskmedel och ett allrengöringsmedel för ytrengöring.

¤ Testa ett nytt recept i veckan.

Av årets 53 (jo, det blev det 2009) så har vi kanske testat 30 nya recept så här tycker jag vi ligger på -.

¤ Alltid baka eget bröd. Nu på slutet har det slarvats lite sedan vi låg på sjukhus men nu ska vi komma igång med det igen.

Vi gick ut hårt under årets första fem månader. Sedan flyttade vi och då sket dig sig rejält. Men årets sista månader kom vi igån igen så ca. 2/3 av året åts endast hembakt. :)

¤ Frosta av kyl- och frys och sedan installera tillhörande kassetter som ska minska kostnaderna.

Done! Har dock inte sett nämvärda resultat. :(

¤ Alltid använda tygpåsar då vi handlar. Efter tips från Erika har jag alltid en i handväskan numera så att man alltid har en nära till hands om man kommer på att man måste handla några små-grejor. 

Både si och så...vi har nog skött oss 75 % av gångerna, men ibland har vi glömt så då blir det pappåsar. I och för sig snällare än plast men ändå...

Inför det nya året har jag personligen satt upp flera mål, men några av de jag vill dela med mig av till er är;

¤ Inte låta min energi bli stulen av några av de energi-tjuvar som det finns ett par stycken av i min omgivning.

Jaa! Jag lyckades nästan till 100 %! :D

¤ Bara köpa ekologiskt eller Second Hand. Som det är nu har även jag "fuskat" med det då och då men det tänker jag inte inför 2009. Dock finns en klausul - då det endaste tillfället blir aktuellt bloggar jag om det, samt att en ny bikini måste införskaffas inför sommaren så eventuellt måste jag "synda" även då. Får se, men intentionen är att hitta även en sådan som är miljövänlig på ett eller annat sätt.

En ny bikini införskaffades inte så där skötte jag mig. Men jag har fuskat lite, och tyvärr oftast bara för att de plaggen var snygga. :( *skäms*

¤ Göra en god gärning per dag. Ni vet väl att alla goda gärningar går igen åttfaldigt så ut med er och bjud på er själva! :) Jag har redan idag gjort två goda gärningar; jag har köpt två saker som kommer att glädja andra. Jag har köpt en present till en som verkligen behöver det samt en ny utgåva av "The Secret" till mig så att jag kan låna ut mitt gamla, tummade ex till de som vill låna och ta del av allt det härliga!

De gånger det funnits tillfällen har jag ALDRIG passat på att göra en god gärning. Vissa dagar inte alls, men vissa dagar fler än en. Men inte på något sätt har jag utfört en god gärning/dag.
Dock har The Secret varit utlånad allt som oftast! :)

Summa sumarum är väl att jag tycker att jag skötte mig OK och fick godkänt, men kanske inte så mycket mer.

Hur gick det för er med era eventuella nyårslöften?

Malin ♣

En present som ger mer

På nyårsafton kom Leons faddrar med en julklapp till Leon och en sorts gå-bort-present åt oss. De hade handlat genom Unicef (vad underbart det är med folk som känner en väl!!!) och vi fick 10 kg. barngröt som ska mätta hungriga barnamagar. Gröten är gjord på majsstärkelse och sojaprotein för att ge bra med både vitaminer och protein.

Leon fick 3 barnböcker som skänkts till ställen där barn inte har sagoböcker; skolor, förskolor, barnhem eller samlingscentran.

Tack underbaraste, ni är bäst! ♥

Malin ♣


MånDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam över att jag kommit på så pass välmående nyårslöften inför detta nya år. Mer om dem imorgon!

Malin ♣

Nyårs-supén + recepten till

Jag lovade er läsare att ni skulle få ta del av nyårs-supén så här kommer den;

Apéritif

Stora oliver *

Mini-quesadillas (tortillas *, mozzarella, basilika *, chili *, salt *, olivolja * & vitlök *)

Alkoholfri drink med mousserande glögg (lika delar KALL vaniljglögg vispas med lika delar riktigt kallt mineralvatten smaksatt med citron. Dela lime * i stora klyftor och lägg en i vardera glas, gärna små modell whiskey. Häll på glöggen oh stoppa i en hel kanelstång. Peta ur ca. 10 st. granatäppelkärnor i varje glas. Servera genast. Försvinnande gott! :P

Förrätt

Jordärtskocksoppa med smördesstänger (smördeg utan härdat fett, parmesan *, paprikapulver * & vispat ägg *)

Soppan gör man genom att skala 6 jordärtskockor * och 4 stora potatisar *. Skala & finhacka 2 små gula lökar * & 2 vitlöksklyftor *. Bryn löken i lite smör * i en kastrull tills den blir mjuk & glansig och rör sedan ner 2 msk. grönsaksbuljongpulver * (eller smula ner 2 tärningar). Blanda om och tillsätt potatis & skockor och häll på 7 ½ dl. vatten. Låt koka tills rotsakerna blivit mjuka, ca. 10 min, och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt * & peppar * och krydda sedan med chiliflakes och massor med färsk timjan *.

Denna har gått hem hos alla som fått smaka den och det känns extra kul då receptet är alldeles egen-påhittat! :D

Varmrätt

Krämig dragongryta med pressad potatis *, sallad * och bondbröd * med hemmagjort citrus- och vitlökssmör *.

Gryta för 4 pers.

Dela en påse quornfiléer och bryn dem i smör *. Krydda med valfri krydda, jag tog lite grillkrydda *. Rör ner 1 brk. crème fraiche * och 1 dl. havremjölk *. Salta * & peppra *. Smaka av med några droppar Tabasco och rör sedan ner 1 tsk. torkad timjan *, ½ tsk. torkad körvel & 1 msk. torkad dragon *. Blanda om. Rör sedan ner 1 påse riven Västerbottensost.

Citrus- och vitlökssmör

Blanda 50 gr. smör * med 25 gr. Bregott * i en skål. Smaka av med salt *, peppar * och pressa ner en stor, eller två små, vitlöksklyfta *. Riv ner skalet från ½ citron *, 1 lime * eller 1 msk. saft * från endera frukterna. Blanda väl. Kan med fördel förvaras i frysen och tas fram vid behov. Gott att breda på bröd och äta direkt, eller breda på och sedan gratinera ugnen så att det blir varma, frasiga bröd. Smöret är även gott att baka rotsaker i ugn med.

Dessert  

Vit chokladterrin (blir som vit chokladglass!!!) med julig lingoncoulis.

Vi åt denna chokladterrin hos mamma och det var ljuvligt gott. Alla ingredienser går dessutom att få ekologiska! :D Lingoncoulisen har jag hittat på själv och det blev en perfekt brytning mot den söta glassen.

Det blev över så då vi åt upp det smulade vi över pepparkakor * på lingonen och det blev nästan ännu godare! Riktigt juli touch!

Lingoncoulis

250 gr. frusna lingon * som smaksätts med 1 msk. kanel * och inkråmet från 1 vaniljstång *. Detta stöttes sedan så att ca. ½ av lingonen blev mosade och de andra förblev hela. Detta serverades vid sidan om terrinen.

Snacks

Chips *

Choklad *

Vickningsmat efter 12-slaget

Vi gjorde gamla trotjänar-tacopajen och käkade sallad * till. Och fastän man ätit hela kvällen så slank det ner paj ändå. Konstigt det där! :)

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Nu vill jag vet, åt ni något speciellt till nyår?

Malin ♣


Dagens eko


Dagens eko;


Känsla: Trött! Jisses, nu blev det vardag i två dygn igen!
Gjort: Eldat, plockat i ordning, tagit fram fika för mig & mys-gumman som kommer idag!
Gör: Bloggar och svarar på en gigantisk (men väldigt trevlig!) mailskörd! *pust*
Planer: Ut & busa med vovvarna då Leon ska sova nap i vagnen. Efter lunch kommer Pucca-syster så jag räknar med en promenad i byn med Leon i pulka & vovvar innan det blir fika-dags. Hoppas hon nappar på det! Ikväll blir lugna gatan, man har inte riktigt startat ännu! ;)
Bästa: Gårdagens trevliga fika! Tack! :D
I behov av förändring: Att det ska bli kallt igen...jag tycker det var skönt igår då det låg på "rätt sida" - 10 gradersstrecket.
Leon : Sussar gott! Zzz, zzz, zzz...
Väder: Ungefär samma som igår, lagom kallt och nysnö! :D

Malin ♣


Ska man till trevliga grannar vint

0-171dd792f7fc7294e866efff1c0a0a5a.png

Ska man till trevliga grannar vintertid åker man självklart pulka! Hej vad det går! :D


Tofu sitter på kökssoffan och kika

0-43d584dbb52b66f0557512f6e68da7be.png

Tofu sitter på kökssoffan och kikar ner mot grannen som verkar vara uppe över helgen. De har kört fram en skoter och han tycker det verkar vara väldigt spännande! Söt-vovven våran!


Leons mormor är så über-trendig at

67c53fc929d108aa0d300879daf44f70.png

Leons mormor är så über-trendig att hon börjat virka aramigurumi (korrekt stavning)-figurer! Denna fick Leon och den är gjord av de restgarn som blev över då hon virkade mormors-rutor till hans baby-filt. Den är en stor favorit åt "piller-mannen" här hemma så vi hoppas på flera! :D Kanske i påskägget? ;)


Kan det bli annat än go' och skön

6650704c4c08a9189c1066f3dde595bb.png

Kan det bli annat än go' och skön värme av eko-pellets? :)


Nytt år innebär att jag får börja

0-476cd07d4dd7c5cb2b7006b66f14c194.png

Nytt år innebär att jag får börja använda nya kalendern! Yey! :D


Det är så härligt att kunna koka m

438cc1d57f748b495538fdef0de9ba36.png

Det är så härligt att kunna koka middags-potatisen på vedspisen! :)


Efter en isande kall promenad med

0-5ed0aef1612a84af306a5fde3a9d976e.png

Efter en isande kall promenad med vovvarna fick en klase frostnupna nypon följa med hem. De är otroligt vackra och vilar just nu på fina cementrabarberbladet som Linda (www.lindasblommorodesign.blogg.se) gjort. Gillar den orange-röda färgen mot den ruffigt gråa cementen!


Detta otroligt vackra keramikfat f

-ad0f0f145a1cc6879a3322c0774e101.png

Detta otroligt vackra keramikfat från Paradisverkstan fick vi av fina M&M i bröllopspresent. Jag fyllde det med loppisfyndade sk. "stress-ägg" och sedan dess har det med bravur prytt vardagsrumsbordet! En tidlös present som kompenserades med miljö-schyssta andrahandsfynd blev en bra kombo!


Leon har börjat dra upp sig och gå

6f15acb1facbf24db9f7727e6dae906f.png

Leon har börjat dra upp sig och går runt dem, som gästrumssängen eller vardagsrumsbordet. Han är mäkta kaxig & stolt som en tupp ska ni veta! :D


Orkidéer är ömtåliga. De ska ha jä

0-6f3c86e8ae16df919ff2700e5ae5d362.png

Orkidéer är ömtåliga. De ska ha jämn temperatur och stå lagom ljust till men inte i direkt solljus. Om en blomstängel vissnar ska den stå kvar (brun & torr) eller klippas av vid tredje ögat nerifrån. De ska vattnas max en gång i veckan och då ett snapsglas. Sägs det. Detta är de råd jag fått genom åren då jag inhandlat orkidéer och som jag struntar fullkomligt i! ;) Då vi flyttade in i slutet av maj köpte jag 5 orkidéer på Kvantum för 79 :-, 2 till sovrummet & 3 till vardagsrummet. I somras stod de 3 i vardagsrummet i direkt solljus från morgon till kväll och de i sovrummet råkar ut för min en timmes morgonvädring varje dag (med stängd dörr) om det så är -4 grader eller -26 grader. Jag vattnar de då jag vattnar mina andra blommor, var 3e eller var 4e dag vintertid & varje eller varannan dag sommartid. Jag vattnar rätt rejält och häller inte bort överflödigt vatten ur ytterkrukan utan låter det avdunstna. Så fort en stängel tappat sin sista blomma klipps den av allra längst ner. Samtliga av mina 5 blommar om igen & igen med låna, kraftiga stänglar och många blommor, som den på bilden ovan. Rötterna är fingertjocka och slingrar i väg långt utanför krukorna. Visst är den fin? De andra ser likadana ut! :D


Äntligen! Nu är allt bortröjt, und

0-24e0ee651b315a815372ba7ff6b9fc59.png

Äntligen! Nu är allt bortröjt, undanplockat, diskat & städat efter gårdagens alla trevligheter! Köket är skinande rent, lunch-gröten är uppäten och ute är nästintill snöstorm. Vad passar då bättre än att göra sig en stor kopp eko-gott (kryddigt jul-té med välsmakande honung) och sätta sig och lyssna till vedspisens knastrande & sprakande? Såklart invirad i Second Hand-fyndad stickad stooor-kofta & hemstickade ull-tossor på fötterna? Kvällens middag blir gårdagens rester och sen blir det till att slappa framför pelletskaminen med Tim Burtons Big fish resten av kvällen. Inte många knyck med andra ord! ;) Ha det bäst!


Nu är glada julen slut! Granen & a

7013fcc632347300cab1fe75e3bc9ec9.png

Nu är glada julen slut! Granen & adventsljusstakarna blir kvar till Tjugondedag Knut men resten har nu förpassats tillbaka till pyntlådorna i väntan på nästa jul. På bordet har en hemvävd löpare som jag vävt i slöjden fått ta plats tillsammans med en gammal smidesljusstake efter Johans farmor & farfar. Vintrigt fräscht med vårig touch! :)


RSS 2.0