Gos-pojkarna ligger på kökssoffan

64ffba413b1b64f23088353458633f11.png

Gos-pojkarna ligger på kökssoffan och myser med mig i väntan på att vovve-kusinen I ska komma. Då blir det busa av!


På dörren till leksaksskåpet fick

37119a86dbe7243d0467e89d78e10040.png

På dörren till leksaksskåpet fick 6 st. rara Nalle Puh-bilder ta plats! Leon sitter ofta och pratar med dem med stort allvar. Väldigt sött!


Ingenting slår morgon-mys i sängen

1cbe3510887dbe185c13a28747fb3444.png

Ingenting slår morgon-mys i sängen med den nyaste av brorsorna! Så fina! Det gick i alla fall jättebra med havre- och quinoagröt och godnattsaga igår. Leon slocknade precis lika bra som annars och sov gott hela natten! Skönt!


Leon fick mycket tjusigt då han fy

07574f3c7fe7e3bd161e1863a4c7f9a5.png

Leon fick mycket tjusigt då han fyllde år, bl.a. detta fina, handgjorda knoppussel från Melissa & Doug. Han fick det av våra fina vänner S & M och det är en stor-favorit här hemma!


Helgen

Vi går nu en fantastisk helg till mötes med middag ikväll med Johans härliga syster med familj som är på besök i helgen! Som vi har längtat efter er! De ska uppvakta Leon och vi ska uppvakta kusin L som fyllde 8 år i september! Dessutom ska jag bjuda svägerskan min på hennes favoritefterrätt! :P

Imorgon kommer mamma, hennes J, min bror och hans familj hit. Efter lite fika mitt på dagen blir bror med familj kvar här i helgen så att vi kan ha lite Halloween-mys! Vi ska äta en massa gott och busa med våra vovvar. Vi ska kramas och spela spel. Vi ska med andra ord ta igen förlorad tid! :)

En helg i syskonens tecken med andra ord! ♥


No more boob-jobs?

Nu har Leon själv beslutat att han inte vill amma på morgon och kväll längre. Han tok-åt då vi var sjuka men sedan nada. Han har liksom inte tid! Allt annat med honom har fullkomligt exploderat sedan han tillfrisknat; han står snart själv, han har börjat leka tittut och han säger långa meningar (som vi dock inte förstår). En ny favorit är att han drar iväg in i duschen och gömmer sig bakom draperiet och så ska vi leta efter honom. Det är som om kroppen var i total vila då han var sjuk och nu ska han ta igen allt med råge.

På slutet har han ammat så lite, det har varit mest mys, så jag tror inte att han fått i sig så mycket nyttigt. Därför känns det OK att sluta, speciellt eftersom valet var hans och inte mitt. Jag hade kunnat fortsätta över vintern också.

Leon ammade tills han var 1 år och 2 veckor precis.

Nu börjar en ny värld för mig eftersom jag nu kan åka hemmifrån på kvällarna. Leon har ju vägrat allt som har med välling att göra, han skyr nappflaskor som pesten och har vägrat välling i alla dess former; mugg, pipmugg mm. Detta har gjort att jag varit borta hemmifrån ca. 3 ggr. på kvällstid eftersom man vetat att han inte ätit något om jag inte kvällsammat honom. Hur kul känns det att åka hemifrån då? Och jag har ju så gärna velat amma så jag har gjort det för det har varit värt det. Men nu då han väljer bort det ska jag inte sticka under stolen med att det känns OK!

Ikväll tar en ny kvällsrutin vid inne i Mysan (hans myshörna inne i hans rum) då vi först äter ekologisk havre- och quinoagröt med blåbär & aprikoser nere i köket och sedan hoppar han in i pyjamasen och borstar de två tänderna som kommit. Sedan läses en godnattsaga i Mysan innan vi sjunger Humlesången. Kul för nu kan ju även Johan natta honom! :) (Jag står fast vid att det är våra fasta rutiner som gör att Leon sover från 19.00 - 7.45 varje natt så därför känns det viktigt med nya nu då den gamla bryts.)

Jag pratade med vår dietist imorse (eftersom Leon är vegetarian har vi tilldelats en om vi ville, vilket vi ville) så nu ska vi göra en kostregistrering under 3 dygn där vi ska bokföra allt Leon äter så får vi ett utlptande av henne sedan med tips och idéer som man kan ha i åtanke. Känns så skönt med U, hon är själv vegetarian så hon försöker inte "omvända oss" utan stöttar oss till 100 %! Det tackar vi för! :D


FreDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över semestertrippen vi planerar att göra till sommaren med bror och hans familj! *längtar*


Köpte jultidningar av grannbarnen

166546a114b4f6f25fca8663d49f7e90.png

Köpte jultidningar av grannbarnen och idag kom varorna. Denna inspirationsbok med mysfarbrorn nr. 1 ska hjälpa oss trigga igång julstämningen!


Dagens eko-prins (iklädd jerseybyx

0a18bf96c5562628eb876838ed9ef68f.png

Dagens eko-prins (iklädd jerseybyxor från Nanoou (www.nanoou.dk) som recenseras på uppdrag av Ecoloco's Bloggpanel (www.ecoloco.se), långärmad tröja från HM Organic & schysstaste eko-tofflorna från Bellio (www.bellio.se), skön i hel-eko!) leker med sina träfrukter- och grönsaker! Pappa var populär igår då han kom hem med några fler, Leon älskar dessa! Rottingkorgen i leksaksskåpet där dessa finns är alltid den som dras fram först på morgonen! Härligt med kvalitativa & hållbara leksaker!


Vårt bibliotek/gästrum!

Fick ett mail från en läsare som undrade om vi inte kunde visa bilder på vårt bibliotek som vi nu iordningställt. På sikt kommer det att vara uppe på den oinredda tredje vinden så detta rum har vi inte brytt oss om att renovera ännu. Detta rum är både bibliotek & gästrum, halvan till vänster gästrum och halvan till höger bibliotek.

Håll till godo!
  


Gamla stolarna är fynd från ett nedlagt kontor! Och svärmorstungan är en av de två som stod i ett av fönstren i lägenheten i stan.
  

 Lampan är från min mormors barndomshem och hett villebråd. Alla som kommer hit vill köpa den! På översta hyllan på mittenbilden är ett gammalt herbarium (längst till höger) och en gammal släktbibel från Johans farfarsfar. I mitten finns också hans psalmböcker. Från samma tid som vårt hus byggdes ungefär!

 


  

Fina tavlor; en med det gyllene snittet som Johan målade till mig en jul, en förstoring på Lotus utklädd till prinsessa (fotat sen kvällen då jag hade min underbara möhippa!) och en tavla från Martinus center på Klint. De härliga, gyllene sammetsgardinerna hade Johans mamma & pappa i sin första lägenhet!

 

Direkt, rakt fram mitt emot dörren, då man kommer in i rummet ser man ett av fönstren. Där står bl.a. en fin tavla som en gammal klasskompis från gymnasiet gjort åt oss! Blommorna stod i ett av vardasgrumsfönstren i stan.

 

Till vänster om fönstret står vår gamla 120 cm. breda säng som numer verkar som gästsäng och dagbädd för båda hundar och matte! ;) Ovanför hänger Johans gamla Arcimboldo-tavlor inköpta på konstmuséet i Wien.
Vårt gamla sängbord funkar bra här och på det den gamla lampan vi hade i köket i lägenheten. Panelgardinerna i fejk-skinn hängde i vardagsrummet i 4 år, kuddarna är från gamla lill-soffan och högtalaren är brorsans gamla.

  

Johans alla instrument bor också i gästrummet/biblioteket i väntan på (kommer att ta flera år) att hans musikloft ska ta form! Jag önskar att jag kunde säga att jag behärskar något av instrumenten men så är inte fallet! Pianot är en gåva från bästa M's mamma & pappa och den coola lampan med damen är en gammal skyltning de hade på firman. Kandelabern är en gammal från Indiska och den vackra, svarta skålen i trä (med Happy Mais kvar som ska förbrukas i helgen!) är en bröllopspresent från Pucca-syster!

 

Denna vackra tavla med blad-koppar gjorde Johan som arbetsförslag inför en utsmyckning i flertalet trapphuset. Förslaget tog emot väl och han fick jobbet - och tavlan; ja, den smyckade vårt hem sen!

Som ni ser är det inte mycket nytt införskaffat, visst är det toppen att fynda i gamla förråd, på loppisar, arvegods eller hemma hos vänner? :)

Vad tycker ni, skulle ni vilja gästa oss?

 


TorsDagens tacksamhet

Vi har flera stycken som fyller år nu framöver och vi har kommit på så himla bra presenter, personliga och tänkvärda! Inte alltid lätt, så det är jag tacksam över idag!


Som stundtals stressig småbarnsför

0-696470307e4e9f8dbe8452b961ced8ba.png

Som stundtals stressig småbarnsförälder gäller det att vara effektiv och tänka smart! Gräddar man liks pannkakor spelar det ingen roll om man gör 10 eller 20. Snabbaste morotssoppan, klar på 10 min, till middag idag med eko-dinkelpannkakor & krämig blåbärsyoughurt som dessert och ekologiska svampcrépes till middag imorgon. De pannkakor som blir över på denna jättesats (8 ägg, 6 dl. siktat dinkel, 2 tsk. salt & 12 dl. havremjölk) fryser vi in. Perfekta som ett litet mellis eller som tilltugg till Leon. PS. På detta recept får vi ut 2 middagsmål och 2 matlådor åt oss var + ett gäng till frysen!


Leon verkligen älskar sin Harry fr

45ca5feccd8ba7a39e126cbefe3fee02.png

Leon verkligen älskar sin Harry från Rubens barn! Nu leker de för fullt på golvet och Leon pussar sin docka en massa! Sötnosen!


Under 2010 kommer ju Tim Burtons A

0fa8894e239804f3c2815822d3bf3527.png

Under 2010 kommer ju Tim Burtons Alice in Wonderland (under tacksamhet-kategorin kan ni se bilder ett par veckor tillbaka) och för att uppdatera mig har jag nu gett mig i kast med boken av Lewis Carroll! Så charmig!


För torr hud

Tidigare i veckan kom ett paket med posten innehållande en alldeles ny produkt från Piapureskin. Ett nytt Hand balm som även lämpar sig för andra användningsområde!. Denna fullmatade produkt tar effektivt hand om torr hud, självsprickor förhårdnader och fnasig hud. Vill man smörja större områden för att tillföra fukt
rekommenderar pureskin deras All over då denna är mer till för punktbehandling.

 

Den innehåller 25 % oljor som ger näring och 10 % vax som verkar mjukgörande och ger ett långvarigt skydd. Förutom olivolja, kokosolja och bivax (alla ekologiska såklart!) så finns honung samt eteriska oljor från ros, apelsin & liljekonvalj. Tror ni den doftar ljuvligt?



Säljs just nu till introduktionspris med 35 :- rabatt!

  

Jag brukar inte dras med torra händer allt för ofta, men jag tror att denna raring passar mina torra och hårda hälar alldeles ypperligt! Smörj ett TUNNT lager och låt torka in. Återkommer såklart då jag hunnit testa produkten!

Tack Pia, så rart av dig!

 


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag har så många bra böcker som ligger och väntar på att få läsas! Perfekt dessa kulna höstdagar- och kvällar!


Skit-fint på eko-vis

Denna vecka kommer alla SJ-resenärer på vissa utvalda avgångar mellan Göteborg och Stockholm att få prova nya toalettpapperet Edet Eco som flera av mina läsare hade chansen att vinna prover på för två veckor sedan! Det kommer även finnas information om toalettvanor och hur vi som konsumenter kan göra för att vara mer miljösmart när det gäller toalettvanor och förbrukningen av papper. 

Bra initiativ tycker jag! :D


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att Leon ska få ta sin förmiddags-tupplur utomhus första gången efterinsjuknandet i svininfluensan eftersom jag vet hur skönt han sover då! :)


Eget örtté

Johan & jag dricker otroligt mycket té från Yogi Tea här hemma. Underbart goda & härligt välgörande! Läser man innehållsförteckningen märker man dock ganska snabbt att många av téerna går att göra själv hemmavid. Kryddor som timjan, basilika, svartpeppar, anis, kummin, lakritsrot, mynta, rosenblad och lime är ofta förekommande.

Då jag torkade alla våra kryddor tidigare i höst testade vi att göra eget té av dem och det fungerade hur bra som helst! Vi lade de torkade kryddorna i vanliga té-kulor och lät dra ca. en kvart. I med en sked honung och saken var biff!

Vi ska verkligen ha detta i åtanke kommande vår då vi planerar vår örtträddgård så att vi sätter ännu mer spännande och själsliga örter!


Vackra, gyllene höstlöv!

0-4b4d5b3807d57e67c43387e049e21dc3.png

Vackra, gyllene höstlöv!


En frisk & pigg Leon ville bums in

0-18b05d7d2f99bba284bac309b368b1b0.png

En frisk & pigg Leon ville bums inviga nya Katvig-bodyn som ska recenseras på uppdrag av Bloggpanelen som Loa (www.ecolobloggen.blogspot.com) på Ecoloco (www.ecoloco.se) försett oss med! Som vanligt är det superkvalitét och passar alldeles ypperligt till rörliga 1-åringar då det är mjukt, smidigt, stretchigt & följsamt! Tack underbara!


Nytt hos Ekokul

Härligaste Anna som har Ekokul lyssnade såklart på vad alla hennes kunder svarade och önskade i Ekokuls kundundersökning och EN MASSA träleksaker och mjukisdjur har nu flyttat in i butiken!

Kramiga kompisar;

Elefantkompis  Pappanalle med bebis

Ekologisk isbjörn med speldosa  Vapsen

Kossan Mu  Ekologisk pingvin

Bokstavspussel;

Bokstavspussel ödla  Bokstavspussel Världens barn

Träigt värre;

Långtradare  Zoo

Bondgård i trä  Vikingaskepp

Brandstation  Sagolott

Riddarborg Klossar stad & slott

Alla bilder lånade härifrån.

Jag fullkomligt älskar Ekokuls sortiment, jag är helt såld på allt! Och hur kan man inte vara det? ;)

 


God potatis

I fredags var vi inte särskilt hungriga men rätt sugna på något eftersom vi levt på müsli och eko-juice i typ en vecka. Hade en massa potatis i kylen från föregående laddning från Rekolådan så det kändes som om vi var sugna på den. Det var stora, fina potatisar som jag borstade och sköjde noga. Jag ska de sedan i ca. 3 cm. tjocka skivor och smälte smör * i en långpanna. Potatisarna * fick sedan bakas i ugen med flingsalt * och grovmalen svarpeppar * tills de var ca. 5 min. från att vara klara. Då skivade jag över Feta-ost * och halverade tomatskivor * med egenodlat, torkad oregano *. Dessa smaskade vi på i handen som ett litet snacks till Idol och det var hur gott som helst! Kan tänka mig att detta passar jättebra till t.ex. grillat!


MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam för den härliga killer-helg som väntar kommande helg! Precis vad vi behöver efter 1 ½ veckas sjukstuga! :D


Solidaritet!

Det har pratats mycket kring att vi som väljer bort Pandermix-vaccinet är osolidariska gentemot riskgrupperna. Jag har även fått min beskärda del av påhopp är på bloggen gällande att vi skulle vara osolidariska som väljer att inte vaccinera oss.

Idag & imorgon är Johan hemma trots att han med största sannolikhet skulle ha kunnat jobba, detta med respekt mot de andra i samhället. Han skulle tekninskt sett kunna smitta till och med tisdag och väljer därför att hålla sig hemma och inomhus för att vara på den säkra sidan.

Är inte det solidariskt så säg?


Vi har så sakteliga återfått aptit

0-3b6b35e160e638438aa93e0da02173ca.png

Vi har så sakteliga återfått aptiten så nu har vi förberett en festmåltid! Vi fick en otroligt fin Rekolåda för lite drygt en vecka sen och nu då vi äntligen börjar vara på bättringsvägen måste vi försöka äta ur den! Ikväll blir det egenpanerade * quornfiléer med cheddarfyllning, hemmagjord vitlökssås * (youghurt, vitlök, chili, salt & peppar), fänkålssallad * (fänkål, purjolök, salladsblad, olivolja, vitlök, chili, persilja & salt) & ugnsbakade rotsaker * (morötter, rödbetor, broccolo & potatis)! Jag brukar bara borsta rotsakerna eftersom vi alltid har ekokogiska och blanda dem i en ugnsform. Sedan smälter jag 50 gr. smör * med en rejäl klick honung *. I detta blandar jag en skvätt rapsolja, salt *, peppar * & egenodlad, torkad timjan *. Detta häller jag sedan över rotsakerna innan jag blandar om och bakar dem i ugnen i 225 gr. 30-45 min. beroende på mängd & tjocklek. Mums! :P


Leon & pappa skruvar ihop en klass

0-13cc32f903c97c808333adc7ed555063.png

Leon & pappa skruvar ihop en klassisk bokhylla från det blå-gula varuhuset! Inte nog med att snälla familjemedlemmar köpte hyllorna, vi fick de även hemkörda till Lyckobackens bro (dock utan leverans in eftersom Johan smittar ännu!) Nu ska det temporära biblioteket på nedervåningen snart vara klart!


Förra helgen köpte vi en stor papp

0ca783c18f9fa21678ae41157a01aa3e.png

Förra helgen köpte vi en stor pappkasse med begagnade Duplo-klossar i annonsbörsen i vår ortstidning. Vi skulle hämta det i tisdags men var ju sjuka då så rara mamma åkte och hämtade dem. På väg till Umeå i helgen lämnade de av matvaror åt oss samt klossarna. Gissa om det uppskattades av en krasslig kille? Med ens ökade Duplosamlingen med 500 % i storlek då vi hade lite grand innan som jag & brorsan hade som barn. Härligt att shoppa begagnat - både plånboken & miljön jublar!


Kommer ni ihåg att jag bloggade om

-8b7a4498908e8d2813c748cebd30a04.png

Kommer ni ihåg att jag bloggade om att ett MMS-inlägg innehållande en present jag fått inte publicerats? I alla fall gör jag om det nu; har ni sett vilket fint eko-halsband jag fick av bästa Anna på Ekokul (www.ekokul.se)? En present på Leons 1 årsdag för att uppmärksamma bedriften jag gjorde. Rart tycker jag! :D


Dörren in till sovrummet är 120 år

0-12c5bd1eeca28dae93b7df61257ec607.png

Dörren in till sovrummet är 120 år gammal, vacker & nött. På insidan måste vi stänga med hjälp av en gammal, rostig nyckel och i den har jag fäst spets som mormorsmor handknypplat. Tjusigt!


Brorsorna njuter av varandras säll

0-3103fe4f89c32e47c9f71697f539591b.png

Brorsorna njuter av varandras sällskap då övriga gänget inte orkar leka & busa!


Mårbacka-pelargonen vi fick i slut

197776dcf4dbae02322b0adc40b024ac.png

Mårbacka-pelargonen vi fick i slutet av juli har blommat i ett sedan dess och verkar inte ha några planer på att sluta! :D Den är otroligt vacker i all sin prakt!


Komsi, komsi, lilla musen/råttan o

0-45ea56aebab223345af94ca74ed44ce5.png

Komsi, komsi, lilla musen/råttan och få; TINNITUS! Nu är ultraljudsskrämmaren här och på plats! Tack för alla era tips igår, ni är för gulliga! Vi vet att vissa hundar reagerar på ljudet men denna ska upp på tredje vind och eftersom vårt hus är på 300 kvm. hoppas jag att ljudet inte stör vovvarna. Denna har en räckvidd på 200 kvm. så den borde skrämmas rejält, vi måste ju testa! Denna har även olika ljud så killen på elaffären där den är inköpt sa att man kan testa olika ljud, om nu hundarna reagerar, så kanske man hittar något som funkar för dem. Dessutom kan man byta ljud ca. var tredje vecka (om nu inte hundarna störs av alla) för att inte gnagarna ska bli "immuna". Ett annat bra knep är att lägga enris mot husgrunden och t.ex. i mat- och jordkällare eftersom det ska hålla de borta. Så nu; ljudskrämmare, vattenhinkar, enris & hederliga fällor! Och för att förtydliga; de är inte INNE i huset utan INNUTI väggarna, så än så länge slipper vi närkontakt med fanskapen. Tack & lov, för jag har ingen lust att få in smittspridare i huset då man har småbarn!


Det gick bra hos doktorn! Lungorna

261957340f1d64f99599b7587f3f1f80.png

Det gick bra hos doktorn! Lungorna var tipptopp och snabbsänkan var normal. Vi har faktiskt gett Alvedon nu (efter 6 dygn hade även vi en gräns) och med lägsta dosering har vi fått bukt med febern. Doktorn sa att det bara är att vänta ut det eftersom han inte fått någon specifik följdåkomma som t.ex. öroninflammation eller lunginflammation. Nu sover en ny-ammad liten prins lugnt och skönt i sängen efter vad som kom att bli en ganska lång dag. Stora, mjuka snöflingor dalar sakta utanför. Bakad eko-potatis med Feta-röra är på G för oss vuxna (första målet riktig mat sen i lör!) innan det vankas Idol. Man känner sig själv slut som artist så då är det kul att kika på andra! ;D Trevlig kväll!


Weekend!

Nu helgar vi för oss och riktar all fokus på att kurera oss så mycket det bara går. Trevlig, och förhoppningsvis en kry, helg önskar vi så ses vi på MMS-inläggen!

Kram Malin med familj! 

♣  

Pure skin with pureskin

Jag har nu testat hudvårdsprodukterna från pureskin i ungefär två veckor och då jag vet att ni är många läsare som är nyfikna på mitt utlåtande kommer nu här ett omdöme; jag ser en klar förbättring på min hy! Den känns mer uppstramad och ren och mycket av min oförklarliga acne har försvunnit. Till och med nu med influensa och allt har hyn hållit sig fräsch!

pureskin skulle dessutom skicka en ny handcrème till veckan som jag ska få prova på så det ser jag fram emot!
 
Läs gärna företaget solskenshistoria nedan;

"Januari - 04 blev min dotter Helen akut överkänslig, med svåra utslag på händer och ansikte, efter en tids professionellt arbete med nagelprodukter och kosmetika. Ingenting i badrumsskåpet gick längre att använda!

En grundlig genomgång av innehållsförteckningar till alla de hudvårdsprodukter, som nu måste kasseras, visade att även de stora prestigefyllda märkena innehöll både mineraloljor och silikoner och en massa onödig syntetisk utfyllnad med olustig kemi.

Som gammal kemist antog jag då utmaningen att skapa en ny komplett hudvårdserie av naturliga, vegetabiliska, rena basvaror, med vitaminer och livsviktiga fettsyror, och att själv tillverka samtliga hygienprodukter och kosmetika till den egna familjen.

Helen blev fri från utslagen med hjälp av aloe vera och tea tree produkter, samtidigt som släkt och vänner blev alltmer intresserade av tillverkningen.

Kundkretsen och efterfrågan ökade snabbt och knappt ett år senare hade vi en löpande produktion av bassortimentet i vårt eget labb här på gården.

Vi utvecklar och testar hela tiden nya sköna produkter till oss själva och våra kunder, de är designade för - och väl utprovade av - människor."

 Bild lånad härifrån.

Hur kan man inte tycka att det låter toppen? Och då jag nu dessutom testat produkterna (som jag köpte själv för egna pengar och inte fått skickade till mig för recension) och de mer än motsvarat mina förväntningar ser jag ingen anledning till att jag inte kommer att fortsätta med pureskin. Dessutom håller de sig på en bra prisnivå med tanke på vad man får, speciellt om man jämför med vissa andra märken.




Helg-skål eller förkylnings-hutt?

Systembolaget släppte den 1 oktober ekologisk snaps från Snälleröd. Snapsarna säljs i 5 x 5 cl. och innehåller ett snitt på 38,5 % alkohol. Smakerna som bjuds är Mäskdrängens akvavit, Jungfruns brännvin, Brännmästarens akvavit, Bokhållarens akvavit & Herr Berntsons besk.

Produktbild: Snälleröds Bild lånad härifrån.

Produkten kommer att ingå i det ordinarie sortimentet och detta fempack kostar 109 :-. En trevlig Fars Dagspresent kanske? :)



Svar från Unilever

Här är svaret från Unilever gällande Mildas ekologiska margarin;

"Hej!
 
Tack för ditt mail.
 
Milda EKO är tillverkat av ingredienser som är producerade med speciella odlingsmetoder där man använder mindre eller inga kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel som kan vara skadliga för miljön.
 
En produkt kan KRAV-märkas endast om minst 95% av råvarorna är ekologiska. Milda EKO innehåller vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, morotssaft, citronsaft koncentrat och arom från KRAV-godkända råvaror.
 
Har du fler frågor får du gärna höra av dig till oss igen."

Jag har mailat och frågat vad mer det innehåller än ovannämnda.

 

Fairtrade Fokus i fokus!

I dagarna pågår Rättvisemärkts kampanj Fairtrade Fokus. En årlig kampanj med förhoppning om att alla svenskar ska köpa åtminstone en Rättvisemärkt produkt under kampanjen.

Hos Loa och Ecoloco kan man köpa valfria plagg från Serendipitys ekologiska och Fairtrade-märkta barnkläder till 25 % rabatt under det att kampanjen pågår, längst till och med söndag 25 oktober.

Härligt tycker vi på Ekoblogg! :D




FreDagens tacksamhet

Tycker det är fint med grannar som läser på bloggen att vi är sjuka och ringer för att kolla hur vi mår! :)

Det tackar vi för!


Nackdelar med att bo på landet # 1;

...musen har vänner!

För ett tag sedan hörde jag ett lätt knackande ljud i väggen mellan gästrummet och tvättstugan en eftermiddag då jag låg på sängen och läste med vovvarna medan Leon sov ute i vagnen. Ville inte riktigt tänka att det kanske var en mus, trots att jag begrep det, utan nynnade lite för mig själv och låtsades som om det regnade.

Inatt hörde vi något igen och Johan, helt iskallt, konstaterade att det "nog är en mus inne i väggen". Jag såg för mitt inre hur framtida vattenläckor och bränder till följd av trasiga vattenledningar och söndergnagda elkablar skulle ödelägga Lyckobacken så jag låg vaken minst i två timmar inatt och grubblade.

Nu ska vi i alla fall göra som så: skaffa ultraljudsskrämmare som sänder ut en högfrekvent ljud som endast smådjur som möss, råttor & gnagare hör, som ska skrämma bort dem. Vi ska även sätta ut vattenfyllda hinkar med ett lite styvare tyg lagt ovanpå. På detta lägger man lite ost och då råttorna hoppas upp för att ta osten så...ja, de drunknar helt enkelt. :S Detta gäller i de oisolerade kall-utrymmen där vi misstänker att de huserar!

Jag vill bara tillägga två saker;

1) Jag är ingen knasig stadsbrud som aldrig vistats på landet och inte fattat att det inte finns möss i 120 år gamla hus. Jag har bott på landet på somrarna och hässjat både hö och stödmatat nyfödda kalvar. Jag ville bara liksom inte inse att de tänkte springa innuti mina väggar.

2) Det är därför folk som bor på landet har katt. Jag skulle kunna tänka mig att ha katt. En renrasig siames som se ut som en whippet (har ni tänkt på att de gör det?) och bara vill ligga inne och mysa. Tror dock inte en sådan är en exemplarisk mus-jagare. Den lär på sin höjd knacka lite lätt med tassen i väggen där musen håller till och sedan lojt gå och lägga sig igen! ;)

Nackdelar med att bo i stan - nackdelar med att bo på landet;
78 549 -  1. :)


Sickenin' Friday!

Leon vaknade med mer feber idag igen så efter ett samtal med sjukvårdsrådgivningen där jag ÄNTLIGEN fick prata med en rar och vettig person! (Vi har haft otroligt oflax med de som sitter i deras växel!) Hon tyckte i alla fall att vi skulle prata med vår vårdcentral. Sagt och gjort, i eftermiddag har vi tid på infektionskliniken eftersom de tror att vi har svininfluensan för att kolla så att Leons återkommande feber inte beror på en analkande lunginflammation eller så.
Just nu sover prinsen gott och stilla, vi kikar till honom då och då. Ska passa på att blogga ur mig allt jag har inombords och sedan ta helg tänkte jag.

(Och nej, vi är inte knasiga; ger inte detta med sig för Leons del så plockar vi fram Alvedon-flaskan som stått osprättad i medicinskåpet sedan innan han föddes! :) )

♣ 

Undrar om Leon tycker att det ilar

6612d98b9214cd332a9da96ddaed3581.png

Undrar om Leon tycker att det ilar i nya, ohärdade tänderna? Han är inte sugen på att dricka nämvärt så nu stödvätskar vi upp honom med en spruta. Det är ju extra viktigt då de är sjuka att de får i sig tillräckligt med vätska, de små! Han tycker i alla fall att denna är jätte-festlig (säkert nyhetens behag, men håller det i sig så länge han är förkyld är jag nöjd!) och dricker med god törst! :)


1/4

Jag & Johan räknade ut att jag lägger ner minst en 25 % tjänst i effektiv tid på bloggen men att det är ett heltidsjobb att komma på vad man ska skriva om och hur man ska få till det.

Ett heltidsjob jag dock trivs alldeles förträffligt med! :D


reklamfritt.se

Fick ett mail från Reklamfritt om att de länkat till mig på sin sida. Kollade in dem och hur kan man inte gilla? Som NIX (nej till telefonreklam/försäljning) men för reklam i brevlådan!

De har precis nylanserat sig och genom att ansluta sig till dem slipper man ca. 50 kg. adresserad reklam per år! Varje år släpper pappersreklamen ut miljoner ton koldioxidutslöpp och 200 000 ton (!!!) papper per år går åt till endast reklam. Det är säkert fler där ute som märkt att en vanlig "Nej tack till reklam"-skylt inte på långa vägar stoppar all reklam, men Reklamfritts kostnadsfria spärrar gör detta. Då de samarbetar med Skatteverket är detta en seriös lösning för oss som vill slippa all reklam och som tänker lite extra på miljön.

Klicka här för att bli medlem så är saken kirrad även för din brevlåda!

Veckans tips kanske? :)


Kink-gröt

Då Leon har varit lite små-kinkig med maten (händer extremt sällan då vi har ett litet matvrak!) kan jag ha svängt ihop min kink-gröt, ett litet ess jag har i rockärmen. Den går alltid ner och eftersom han får den så sällan så tappar den inte sin "magi". Den har varit toppen nu då han dragits med feber och ömmt tandkött!

1 portion kink-gröt

1 dl. havregryn *
2 msk. outspädd ekologisk jordgubbssaft *
½ dl. hallon *
½ dl. blåbär *
2 dl. vatten

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Blöt havregrynen med saft och låt svälla ca. 5 min. Blanda ner övriga ingredienser och koka sakta på låg värme så att gröten blir riktigt krämig och lättsmält, gärna i gjutjärnsgryta. Låt svalna lite innan servering.

Går även hem hos sjuka pappor! ;)


Höstens första panel-recension!

I förrgår kom hösten första Bloggpanelen-leverans från LoaEcoloco som vi ska få recensera! I paketet låg en supertjusig Katvig-body i brunt & vitt som Leon kommer att stormtrivas i! Katvig är en riktig storsäljare hos Ecoloco och Loa säger att de gillar deras "djärva design och att de vågar sticka ut"! Vi kan inte annat än hålla med!

 Bild lånad från Ecoloco.

Den vi fick hem är som sagt i vitt & brunt men även denna har Leon i garderoben - också inköpt på Ecoloco såklart! :) (Jag ska fota själv då vi är friskare, jag ville bara visa denna nu så därav bilden i "fel" färger.)

Och vet ni, Leons body från Check Me by Jezz som han fick i början av mars kan han fortfarande ha utan problem. Den har alltså täckt in från storlek 62 till 74 utan problem. Snacka om miljötänk! :)

Tack Loa, vi diggar stenhårt att vara med i Bloggpanelen, även när vi är dunderförkylda!




TorsDagens tacksamhet

Är lätt svärmor som igår satt 8 mil i bilen för att vi skulle få hem lite mat. Guld värt! Tack!


Inte för att det hör hit...

Ett friskhetstecken hos mig antar jag är att jag numer tillåter mig att känna irritation över vissa saker igen. ;) Jag har skrivit insändare till tidningar, debatterat på opinionssidor och nu gjort två saker;

1) Mailat ICA och ifrågasatt hur i h-vete de kan tycka att sin nya reklam med praktikanten Jerry känns etiskt försvarbar??? Jag är sååå nära att anmäla de till Diskrimineringsombudsmannen. Tänk att det finns de som skrattar åt sådant! Återkommer då svar erhållits, men det skulle tydligen dröja enligt hemsidan...

Dagens Media tycker till och delar min åsikt medan teaterchefen Kjell Stjernholm tycker annorlunda.

Vad tycker du?

2) Mailat Milda och bett att få veta vad i deras ekologiska MARGARIN som är så ekologiskt att det får KRAV-märkas. Återkommer då svar erhållits. Bifogade denna bild i mailet, tror inte de uppskattar det! :)



Update: Glömde skriva att jag även har mailat KRAV för att höra hur de tänkte!


Tofu ligger hos husse och överöser

30ccd69eee15ed4bb83929f4476e27f0.png

Tofu ligger hos husse och överöser honom med kärlek & mys ihopp om att han ska bli frisk snart!


På en loppis anordnad av en kvinno

0-7b74d40b1e5fb92ce1797edc4c8b7aa6.png

På en loppis anordnad av en kvinnoförening köpte jag denna medan Leon var i magen. 5 :- kostade den och Gymboree Tomanders som han är döpt till vid ett av familjens flamsiga lektillfällen är en riktigt uppskattad leksak hos Leon.


Nu då vi äntligen fått ner Leons f

0-6aff65f2ca5a7581826425d338047738.png

Nu då vi äntligen fått ner Leons feber gäller det att snabbt återställa vätskebalansen i kroppen (under feberperioden ammade han mer än morgon- och kvällsmålen eftersom han varken var sugen på speciellt mycket mat eller dryck och vad är då bättre än bröstmjölk där båda vävs samman?) och då tänkte vi ta hjälp av China - ett homeopatmedel som är bra vid uttorkning efter t.ex. feber eller diarré.


Feberfri Leon :) idag men en sjuk

0-7954b4299b66b6a32b8e35965bdca7dc.png

Feberfri Leon :) idag men en sjuk pappa istället! :( Jag mår fortfarande inte hundra bra utan dras med genomjävlig rethosta. Tur är att jag fått bukt på bihålorna med gårdagens nämnda kur! Just nu ska jag se om jag får bukt på rethostan med 3 dl. kokhett vatten, 1 tsk. torkad anis, 1 tsk. torkad timjan och 1 tsk. honung. Låt dra i 15 min. och drick sedan.


Gjorde ju ett tappert försök till

-366c1f7e2369d96a8798699f2647254.png

Gjorde ju ett tappert försök till att spara ut luggen men under gårdagens final av Canadas Next Top Model föll jag till föga då en av deltagarna var super-duper-snygg i sin korta, sylvassa lugg så efter morgonens dusch (den första sen i fredags!) åkte saxen fram! Ta-daa! Känner mig dock inte lika super-duper-snygg, tro mig! ;)


Nu vankas lunch med matiga mackor;

0-bffca8027750c23286fd2bffc7f175.png

Nu vankas lunch med matiga mackor; bröd med eko-mjukost, strimlad eko-purjo, eko-sallad, torkad chili & grovmalen svartpeppar. Till det ett stort glas ekologisk svartvinbärsnektar - full med antioxidanter och C-vitamin!


Vet ni! Den ilande, stingande värk

7dfd194e18ca8bb244b08b1f99139a37.png

Vet ni! Den ilande, stingande värken i örat gick över med lök-omslagen! Fick även tips av min fina vän N om att kross/mortla vitlöksklyftor och doppa bomull i "saften". Vänd sedan bomullen så att inte saften rinner ut och stoppa bomullen i öronen. Ska tydligen hjälpa mot öroninflammation/örstygn.


Rubens barn-dockan Harry har redan

38d2e7f69c7509fe5b5c08d3d89ba720.png

Rubens barn-dockan Harry har redan gjort sig hemmastadd på Lyckobacken och är en toppenkompis vid bordet då Leon ska till att äta!


Leon mår mycket bättre idag! Vakna

4300db99fceba537a85fc0087b2c54bf.png

Leon mår mycket bättre idag! Vaknade med ett leende och 38,6 i feber. Har nyss ätit frukostgröt och innan dess ammade han en rejäl laddning. Vi fortsätter med Belladonna under dagen och hoppas på framsteg. Just nu leker vi - både med de nya presenterna & de gamla trotjänarna, och det är uppskattat för både mamma & son!


Lite update & husmorstips från sju

0-6a9663e361119cccb9b5c27c400cae56.png

Lite update & husmorstips från sjukstugan; jag har 38,3 i feber och Leon 39,5. Just nu botar vi Leons feber med Hepar Sulfuris mplx & Belladonna. Jag knaprar Hepar Sulfuris mplx och Gelsemium - det sistnämnda mot muskelvärk vid förkylning, ont i ögonen mm. Har som vanligt ont åt bihålorna så här kommer ett smashing-tips mot svullna bihålor och täppta näsor; börja med att tappa upp hett, hett vatten i handfatet. Droppa i 5 droppar Congest Ease - en blandning av ekologiska essentiella oljor från Essentiel care, finns på Grön Gåva (se länklista). Andas in och ut genom näsan med en handduk ovanför huvudet, som ett tak, och snyt ut på varje utandning. Sedan sköljer jag näsan och smörjer den invändigt med Pranayamasalva från Team Shakti. Ta 1/2 pipett näsdroppar med ren Propolis i varje näsborre 3 ggr./dag. Ta också 2 dragéer Propolis 3 ggr./dag. Detta upprepas till man är symptom-fri. Annars tuggas ekologiska halstabletter för att lena halsen och mängder med citronvatten dricks för att riva med otrevligheter (läs slem & snor) ut. Har även haft örstygn (ilande smärta i öronen) och mot det tänkte jag testa ett gammalt antroposofknep jag hittade i gömmorna; ett förband med finhackad, gul lök som sveps in i gasbinda. Låt ligga tryckt mot öronen medan man vilar i 60 min. Detta ska tydligen dra ut smärtan. Johan äter Hepar Sulfuris mplx & Esberitox samt mängder av C-vitamin och antioxidanter i form av nyponpulver, blåbär, vitkål, morötter, paprika, vitlök & chili. Ett bra tips är att uppdatera medicinskåpet så fort man blivit frisk så att alla saker finns hemma vid nästa sjukdomstillfälle!


Lipbalmen från Figs & Rouge som ja

2de13663f83a811e8827938ebf5f6c82.png

Lipbalmen från Figs & Rouge som jag bloggade om förra veckan (kolla in hygien-kategorin) kom i fredags. Ljuvligt bedårande plåtburkar med mjukgörande, ekologiskt innehåll! Kan det bli bättre? ;) Perfekt för torra, fnasiga förkylningsläppar!


Pyton

Bloggen måste få vila en dag till eller två. Här finns ingen ork att göra annat än ligga på soffan. Jag mår fortfarande lika dåligt som i lördags och Leon har 38,9 i feber nu (igår då han lade sig hade han 39,7!) och verkar ha ont i halsen + tänderna som spricker igenom i detta nu, samt är lite snuvig. Inte lätt att vara liten då. Tur är att Johan är hemma idag och håller ställningarna! Själv ska jag dra en filt över mig i soffan och halvsova framför B-iga repriser och sitcoms på TV'n.

PS 1. Det verkar som om det är svininfluensan vi åkt på då alla symptom stämmer in och detta normalt inte är hur jag brukar bli som sjuk och jag nästan hoppas det så är det liksom bortgjort.

PS 2. Imorse dalade sakta snöflingorna över Lyckobacken och sjön nedanför. Det vackraste som naturen bjudit på på länge! TACK!


Trots en dag fylld av vad som inte

0-40bb24a7d9547523851b58ae057eca84.png

Trots en dag fylld av vad som inte kan vara annat än rejäl flunsa (har fått feber nu också) så har den varit rätt OK för min del. Jag har legat i soffan under mjuka filtar och sovit, läst och tittat på TV av och till. Jag har dessutom fattat viktiga beslut. Löften om att ta hand om mig bättre, låta yogan bli min tid och låta den ta mer plats i min vardag. Sista tiden har jag satt alla andra före mig och tappat bort mig själv längs med vägen. Man kommer till djup insikt då man har trotjänaren Lotus på magen större delen av dagen! ;) Dock har Leon 39 graders feber och små-kraxar och Johan känner sig inte riktigt kry. Med andra ord väntar ett par lugna dagar fram över, ingen orkar med något mer just nu. Ska skrapa fram något ätbart nu, är hungrig men inte sugen på nå't så vad jag ska kunna hitta på är en gåta!


Frukost med en eko-macka, té med h

0-1c7df64b455aa8153dff0c797af0e0da.png

Frukost med en eko-macka, té med helig basilika, citronvatten (med färsk eko-citron) och några rutor mörk eko-blåbärschoklad. Här ska fasiken kureras med C-vitamin och antioxidanter!


Anhöriga har fått svininfluensalik

0-3095a9b1870485b1edb92ee0b716b90b.png

Anhöriga har fått svininfluensaliknande symptom precis efter att vi setts; över 39 graders feber, hosta, halsont, heshet, snuva & illamående. Igårkväll fick jag jätteont i halsen & bihålorna, blev småsnuvig & hes samt började må illa & frysa något så vanvettigt. Snabbt plockades homeopatmedlen från Helios fram och jag tror jag lyckats mota Olle i grind något så när för jag har ingen feber, har inte blivit mer snuvig men har rejält ont i både hals & huvud. Dessutom låter jag som Bengt Magnusson då jag pratar! Vi har ätit homeopattillskottet Hepar Sulfur mplx i över en månad nu, ett preparat lämpligt i virustider då det stärker immunförsvaret. Jag tror innerligt att Johan & Leon kommer att klara sig därav och att jag åkte dit för att jag slarvat med både mat, sömn, min mentalitet och utomhusvistelse pga. personliga saker denna vecka. Och alla de sakerna är jätteviktiga, gärna med immunförsvarsstärkande preparat, för att kroppen ska orka stå emot och vara motståndskraftig. My bad. Nu ska jag amma prinsen som precis vaknade och sörja över det inställda barnkalaset idag som vi får skjuta på ett tag! :(


Efter ett 90 minuterspass ashtanga

0-7b3033591d9b273fc93dc6256e98fec0.png

Efter ett 90 minuterspass ashtanga yoga är det underbart att få slå sig ner med ett nummer av sprillans nya tidningen Nära och en kopp Tulsi Mint té (med helig basilika - immunförsvarsstärkande så här i förkylningstider) från Yogi Tea medans maken svänger ihop en Västerbottenspaj. Lyckligt lottad är vad jag är! :D


De sista höstblommorna i rabatten

7a36dbbae70d3045bf7a0577b0b67cf5.png

De sista höstblommorna i rabatten kämpar tappert!


Bus-vovvarna letar en gamm-pära (n

2220333e637109bf1674eb8636c9ef0b.png

Bus-vovvarna letar en gamm-pära (norrländska för gammal potatis) som jag slängde ut åt dem för flera dagar sen. Knasbollar!


Har nu, efter velande hit och dit,

4def8fcc3b8f915f9a537a9f3e26d730.png

Har nu, efter velande hit och dit, bestämt mig för att testa något annat än Dr. Hauschkas hudvård. Har på senaste tiden dragits med mindre trevlig acne på hakan/käkpartiet. Jag skulle tro att det beror på stress eller hormoner efter graviditeten eller för att jag ammar ännu eftersom jag inte haft problem med det tidigare. Känner dock att jag vill testa ny hudvård för att se om det hjälper och då jag hört så mycket gott om Pureskin tänkte jag att jag skulle ge de en chans! :) Jag har bloggat om de tidigare, kika i Hygien-kategorin. Återkommer så fort jag har ett omdöme att ge.


Vad härligt det är med en så pass

5f3fa9555e75a76bf8f0c4e75eee3804.png

Vad härligt det är med en så pass stor bro/förstugkvist att vagnen utan problem kan stå där då det vräker ner regn. Toppen!


Helg-kotte

Avslutar veckans eko-bloggande med att visa vår nya sko-borste. Varken ekologisk eller andra handsfyndad men väldigt, väldigt söt!

 

Trevlig helg alla mina fina läsare!


Bake a cake - simple as that!

Om ni har tid så tycker jag ni ska läsa innehållsförteckningen på färdiga tårtbottnar. Få saker innehåller så mycket skit och tillsatser som dem! Det går lika fort att baka egna på saker man alltid har hemma som att ta sig till affären och köpa E-nummerproppade och det blir såklart sååå mycket godare!

Tårtbotten, 175 gr.

4 ägg *
1, 25 dl. råsocker * (eller 2 dl. strösocker)
4 ½ dl. siktat dinkel *  
1 ½ tsk. bakpulver

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl och bakpulver separat och rör ner. Blanda försiktigt. Smörj och bröa en springform (form med löstagbar botten) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca. 30 min.

(Om man tillsätter 1 ½ tsk. vaniljsocker kan man göra om denna till en snabb och god äppelkaka genom att klyfta äpplen på toppen och pudra över kanel innan man gräddar kakan!)

Vi gjorde tre bottnar och skar med hjälp av dessa ut grodansikten. Dessa delades sedan i bottnar som saftades med lite starkare utspädd flädersaft * för att inte bli torra. Sedan fylldes de med lika delar Lemon Curd och Turkisk youghurt * på bottenlagret och färska, mosade blåbär på toppenlagret. Hela tårtan täcktes med vispad grädde;



Vi köpte marsipan (som faktiskt inte innehöll en massa skräp) eftersom tid inte fanns att göra egen som jag kavlade tunnt, tunnt med lite florsocker *. Detta kläddes tårtan sedan med;


 Jag lade maränger runt kanten för att maskera att det inte blev en så rak kant ner mot brickan.

Maränger som vi skar av toppen på fick agera ögon med hjälp av kakao * och vatten.

 

Sist men inte minst så blandade vi Ellas Kitchen-pure (röd sådan) med florsocker * för att få en ekologisk tårtgelé som vi kunde göra en mun av!



Vad tycker ni? Får den godkänt?

Den blev riktigt god och den där fyllningen använder jag mig alltid av då jag gör tårtor, lite roligare än traditionella mosad banan med màrsan och sylt. Lemon Curd, blåbär och flöder harmonerar otroligt fint tillsammans! :P

 


A jour d'hui (stavade jag det rätt?)

Det är en regnig fredag med ganska många plusgrader. Det nästintill stormar ute och vi kurar och myser inne. Ikväll blir det fika-mys med en massa av våra go'a vänner och sedan Idol och krypa-ihop-i-soffan.

Så. Himla. Skönt!


FreDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att det går så bra vid familjesammankomster, som igår, trots att det finns skilsmässa i familjen som tekniskt sett skulle kunna ställa till det. Tack alla för att ni anstränger er för vår och Leons skull! :) Det uppskattas då jag vet att det inte är något man kan ta för givet!


Gårdagen

Åh, vilken fantastisk födelsedag det blev för Leon igår! :D Vid 13.30-tiden kom morbror & moster med sin vovve och från 16.30 rullade det på i en strid ström med farmor, morfar, gammelfarfar m.fl. Sammanlagt var vi 13 stycken + jubilaren själv som njöt av att stå i centrum! Han var lite små-grinig pga. tandsprickning men så fort paketen dök upp sken han som en sol!

Min födelsedag;

  

Mamma hade pyntat och dukat fint!

 

Innan gästerna kom lekte jag & Tofu med de fina byggklossar i FSC-märkt trä från Kretsa som mamma och pappa gav! De är jätteroliga!

 

Omslagspapperet från moster & morbrors paket gjorde mamma en jättefin tavla av! Hon säger att den är perfekt att använda då man ska prata om etnicitet och annat etniskt ursprung. Jag fattar ingenting, kanske blir det på min 2 årsdag? :)

  

Jag fick fina kort, bl.a ett tillverkat av elefantbajs från Ekokul och ett från Unicef!

 

Jag fick fina kläder, bl.a. dessa från Blingo av mamma & pappa...

 

...och dessa fina från Ecoloco! Tack Loa! :D

 

Min Småkompis från Little Bloom har jag myst en massa med! Härlig att pillra på! Tack fröknarna Bloom!




Några paket var inslagna i ekologiskt presentpapper från Ekokul!



Dockan på bilden heter Harry och är ett av Rubens barn som bl.a. finns på Trä Otto! Fick honom av mormor & J och det är nästan som att ha en tvillingbror då han är 50 cm. lång och väger 1 ½ kg! Han har på sig en fin halsduk från Katvig som mormor köpt åt mig av LoaEcoloco! Man ser även de paket som farmor & farfar hade med sig innehållande mer ekokläder. :)

 

Från Kretsa kommer denna xylofon och denna timmerbil! Roligt tillskott till leksamlingen!



Jag fick så många fina saker så jag var tvungen att kliva upp 05.40 imorse och leka i två timmar innan jag kunde somna om igen! :) 

Jag fick även en spikbräda och en klosslåda av morfar & A som jag lekt med nu på morgonen och pengar till spargrisen (som egentligen är en hund) av både gammelmormor och farmor & farfar. Jag fick ett FSC-trätillverkat bord som hör ihop med grodstolen jag fick på namngivningen av gammelfarmor & gammelfarfar och en spargris som var en groda, också av dem. Av moster & morbror fick jag även en xylofon som de ska byta så jag får ett nytt paket då vi åker till fjällen eftersom jag fick en av mamma & pappa också! Jag fick även en till spikbräda av farmor & farfar som pappa ska byta någon dag inne i stan till fler träfrukter- och grönsaker som jag har några av swdan tidigare och leker så mycket med! :)

Jag gillar att fylla år så mycket så jag tror jag ska göra det varje dag fast mamma säger att det inte går! ;) Men ikväll kommer en massa av mammas & pappas kompisar hit och fikar och på söndag ska jag ha barnkalas för 6 st. kompisar. Då ska jag & mamma bjuda på majskrokar och hemmagjord isglass! :P

Tack för en fin födelsedag allihopa!

Kramar Leon - 1 år!




Jubilaren har nu svidat om (tyvärr

0-74e876e97bda67bca74a7c95d71909d8.png

Jubilaren har nu svidat om (tyvärr i mestadels icke-ekologisk outfit :( ) till kostymbyxor, matchande väst samt skjorta och slips. På fötterna har dock sina ekologiska Bellio Heart! :)


Byggklossarna i FSC-märkt trä måla

0-652be475bf98b6cc702d9f5cef3ebdb5.png

Byggklossarna i FSC-märkt trä målade med giftfria färger som eko-prinsen fick av oss gjorde stor succé!


Dagens första paket!

6ab24a474b6c554d4fcb722c2471707c.png

Dagens första paket öppnas! Innuti fanns härliga Ecoloco-presenter! Tack Loa! :D


Visst finns mirakel, och för oss är det faktiskt du!

För exakt 1 år sedan förändrades våra liv. I samma stund du kom ut i livet till oss var det som om världen stannade och någon gav oss en alldeles fantastisk käftsmäll fylld av kärlek. Så överumplade och tagna av detta lilla mirakel som inte ens vägde som ett mjölpaket. Liten, så liten, men fylld av liv och kraft! Då mamma vaknade upp efter operationen stod pappa där, förväntansfull och redo att hjälpa mamma i rullstolen upp till dig. Du, vår finaste lilla prins! Redan då hade du snipat i dig 5 ml. mat med hjälp av pappa och gjort dig hemmastadd i din säng. Säng, inte kuvös eller respirator. Säng!

Andra gången mamma höll dig i sina armar var du ett par timmar eftersom mamma tappat otroligt mycket blod under förlossningen och inte orkade hålla dig, trots att du var så liten, och redan då fäste du dina ögon på hennes och sedan har du aldrig släppt blicken!



Leon & pappa - evig kärlek! ♥

Dagarna blev till veckor och efter 4 veckor blev vi äntligen hemskickade! Nu började livet som föräldrar "på rikigt"! Och vilket liv det blev! Du är alltid så underbart go' och glad och förgyller vår vardag med sådan glädje och sådant skratt att man inte förstår att ett litet liv kan vara så lyckligt!
Då du säger "mamma", "pappa", "vo-o" (vovvarna) eller "lempa" (lampa) spricker hjärtat av stolthet. Och då du tar tag i mammas piercingar eller pappas skägg och trycker till världens största och blötaste puss på munnen går vi sönder inombords! ♥

Vi tror inte att vi älskar Leon mer än andra föräldrar och vi tror eller tycker inte att han är mer speciell än andra barn, men vi tror att det är lite speciellt att få ett barn, speciellt det förstfödda, prematurt och börja tiden med att liksom ligga på minus. Att bo första tiden i livet på en isolerad neonatalavdelning, att sonda, pumpa, väga och tempa sätter sina spår innuti. I vårt fall har det satt sina spår i att vi tror att vi uppskattar allt lite mer än om Leon fötts på BF och vi fick komma hem med en gång. Det blir annorlunda då man haft en klump i magen inför varje vägning och dragit en lättnadens suck då han passerat 2-kilos gränsen (nu hoppas vi att han spräckt 9-kilos gränsen lagom till vägningen nästa onsdag 21 oktober!). Det blir annorlunda då man fått specialbeställa prematurblöjor via Libero. Det blir annorlunda då man sovit med saturationsmätare kopplade till Leons fot som lossnade och larmade som om han slutade andas fastän han inte alls gjorde det varje gång han rörde på sig. Det blir annorlunda att sprita in händerna innan man tar i sitt barn VARJE gång de första två veckorna. Det blir annorlunda då man mitt i natten tvingats åka in på akuten och sätta tillbaka sonden för att han måste äta med 3 timmarsintervaller för att lägga på sig som han ska och det blir annorlunda då han vägrat ta flaska och man som mamma ammat honom var 3e timme dygn efter dygn. Det skapar band som är obrytbara, ovärderliga och obetalbara. Det blir annorlunda och alldeles, alldeles underbart!

Det vi lärt oss med detta är att inte ta någonting för givet och det är kanske därför vi stod alldeles tårögda igår då vi gjorde "Skruddens" födelsedagstårtor, eller fäller tårar av lycka för att man ser hans tänder på väg att spricka fram i munnen, eller rent av grät första gången han kunde amma vid 5 veckors ålder, vände på sig, satt själv, kröp och försökte dra sig upp.

Leon, tillsammans går vi livet till mötes här på Lyckobacken och inga älskar dig mer än vi! Ha nu en fantastisk första födelsedag, gubben!

Kramar i massor!

/Pappa & mamma


TorsDagens tacksamhet

Fick en fin present med posten igår som jag MMS-bloggade om men det blev inte publicerat av någon anledning. I alla fall så innehöll det bl.a. en fin och väldigt speciell sak som sitter runt min arm just nu. Bloggar mer om det till veckan, men det gjorde mig väldigt, väldigt glad! :D


Stilleben från bron; 2 gamla damej

0-29579d92c8306f49a0eae288935523c5.png

Stilleben från bron; 2 gamla damejeannes, en stor och glad keramik-Buddha, en lykta från Indiska som ärgats och rostats vackert, en gammal mjölkkanna från min mormors barndomshem och en liten gjutjärnskittel från svärmor med blandade stenar från Lyckobacken samt en med Aum-tecknet, en med Välkommen-text och en med Hem ljuva hem-text. Man kan ha en välkomnande entré utan blommor också.


Tack för i år! Nu får ni bli fin k

65d07d4f320ba4b411ac8f0dbb7adbc5.png

Tack för i år! Nu får ni bli fin kompostjord i vinter som vi kan så i till våren. Snacka om eko-kretslopp!


Tårt-dax!

Som ni kanske förstår är det otroligt spännande med en 1-åring här hemma. Leon tycker att allt detta passerar hyfsat obemärkt förbi medan jag och Johan är taggade till tänderna! :)

En hembakt tårta är på G och ikväll då prinsen somnat ska vi garnera den och slå in hans paket! Det kommer att bli en grodtårta där kroppen består av tre tårtbottnar som ska fyllas med Lemon Curd och Turkisk youghurt på ett lager och blåbärssylt på det andra. Ovanpå det blir det vispad grädde och grön marsipan. Ögon blir maränger och choklad. Bild + recept kommer imorgon! på fredag!

Nu ska mer bakas och idag ska vi kramas extra mycket Leon, mamma behöver det!


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över min fantastiske och friska son! Läs mer här…oj, så tårarna mina rinner!

TACK ~ TACK ~ TACK!


Helgnöje?

Johan och jag köper ju all vår plast från Jordklok eftersom de har biologiskt nedbrytbar eller komposterbar plast av majsstärkelse. Då jag var in och beställde nu sist såg jag att de fått in kondomer av rättvisemärkt gummi! De kommer från French letter och är tillverkade i FSC-certifierat gummi från Fair Deal Trading. Detta innebär att producenterna betalas ett skäligare pris för råvaran som går till att förbättra arbets- och levnadsförhållandena för de anställda. Kondomerna är även certifierade av BSI, som garanterar att kondomerna är lika säkra som andra märken på marknaden. De är dessutom helt fria från animaliska tillsatser.


Bild lånad härifrånFrench Letter Kondomer \'\'Stimulating Massage\'\' 12 st


Kondomerna finns i olika utföranden; ”Afrodisiac”-paketet innehåller 4 x 4 kondomer i smakerna röd med rossmak, röd med passionssmak och gul med vaniljsmak. ”Linger lust” har en potensring som verkar fördröjande och förstärker känslan medan ”Sheer caress” är lite tunnare och ska ge en skönare känsla. Den fjärde sorten är ”Stimulating massage” och de kondomerna är ribbade för förhöjd njutning.

Ett 12-pack kostar 129 :-

 


Birthday party

Så här i kalastider är det lätt att glömma eko-tänket, men tack vare Ekokul behöver inte vi det! Jag beställde både ballonger och tårtljus där på försommaren och snälla Anna skickade då även med serpentiner i komposterbart crêpe-papper! Ballongerna är tillverkade i  latex och biologisk nedbrytbara och tårtljusen av rent bivax och avger således inga farliga gaser eller svavel! Detta kommer från härliga Little Cherry i England – ett företag man inte kan göra annat än gilla!

Rakt i komposten då helgens festligheter är över med andra ord, gissa om det gillas på Lyckobacken? :)


För exakt 1 år sedan hade jag lega

0-2b75c20ee63ad6edf92cb90df5cd7473.png

För exakt 1 år sedan hade jag legat på förlossningen i 2 dygn. Det skulle visa sig att ytterligare 2 dygn med värkar återstod innan miraklet som sötmunnen ovan sitter på behagade komma ut. Jag kommer alltid att tänka på de 4 dygnen som några av de lyckligaste i mitt liv! Jag var så redo, så fokuserad, så laddad, så i balans och så fylld av kärlek till livet innuti mig som var på väg ut i världen. En övermäktig känsla som åter kommer över mig varje gång sötmunnen ovan ger mig ännu en blöt-puss! Älskade Leon, du är vårt allt!!!


Några av Leons favoriter bland de

0-30a5b5b77814f4088f02017c5a1ca6a9.png

Några av Leons favoriter bland de mjuka leksakerna är till stor del ekologiska! Snuttefilt, kanin och boll från Kretsa (www.kretsa.se), orange frottégubbe från Peppa och Småkompis från Little Bloom (www.littlebloom.se)!


Det gäller att få in miljötänket i

0-14cd0057e39a241e84ed6b5f9eab2fdc.png

Det gäller att få in miljötänket i det mesta! Det enkla tips är snällt mot både miljön och ekonomin; då jag bakar kakor i långpanna använder jag samma bakplåtspapper i burkarna som kakan gräddades på i ugnen. Se bara till att kakorna återigen läggs på den redan använda sidan så att inte ovansidan blir förstörd då de läggs i lager på varandra.


Eko-mamman har fått lika mjuka yog

3aab0ac41128fb1bce2a4672c31603a3.png

Eko-mamman har fått lika mjuka yogabrallor i ekologisk velour som eko-prinsen. Dessa sköna slappisar från Blingo (www.blingo.se) ska vi tok-mysa i tillsammans i vinter! :)


De dagar man känner sig lite molok

-c043c67201a45d15273998730bf2c13.png

De dagar man känner sig lite moloken är det ganska fint att baka en äppelkaka och låta tankarna flyga vind för våg.


i+m Naturkosmetik

Nämnde ju tidigare att jag fick hem prover från tyska i+m Naturkosmetik. Jag har nu testat en del av produkterna och de är helt OK. Något jag verkligen föll för var deras serum Age-Protect Serum Repair med avocado. Ett riktigt härligt serum som med en gång kändes uppstarmande och gav hyn fin lyster. Perfekt så här på hösten!



Jag har även testat deras Körperlotion Body Relax Orange Vanille, Haarspülung Repair Hanf och Schampoo Repair Hanf - reparerande balsam och schampoo med hampaolja för torrt och behandlat hår. Lotionen luktar ljuvligt, verkligen både apelsin och vanilj! Mmm! Schampoot och balsamet var bra, håret kändes fräscht och mjukt och rent. Det man eftersträvar med rengörande produkter med andra ord.

♣ 




TisDagens tacksamhet

...får bli i bilder! Jag är fånigt besatt av Tim Burton och allt han gör. En besatthet och passion som tack och lov delas av maken. (I detta vävs även fascinationen för Johnny Depp in!) I synnerhet de saker som Tim gör tillsammans med just Johnny och sin fru Helena Bonham-Carter vurmar vi extra för!

Igår då jag låg och kikade i nya ELLE (ekosynd nr. 63) så visades det en bild från hans kommande film Alice i Underlandet. Jag har tidigare endast sett denna på Johnny som den galne Hattmakaren, så det fullgjorde faktiskt min dag att få se en till. Och maken då, jo han blev lika glad då han såg den! Den fantasifulla berättelsen skriven av Lewis L. Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare av sagan var tioåriga Alice och hennes båda systrar. De var döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis undervisade. Flickebarnen blev så förtjusta i den fantastiska sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner det han berättade. De drömlika äventyr som flickan Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och främst de oförglömliga figurer hon träffar på där, blev en omedelbar succé både hos barn och vuxna. Den alltid lika leende Solkatten, den galne Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har blivit några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.

Har ni sett så vackra bilder?

Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.



Bild lånad härifrån.

Kan man göra annat än längta???

 


Så gick det med det

Jag fick ju hem prover från Edet på det toalett- och hushållspapper jag tävlade ut till er läsare förra veckan. Hade dumpat av allt på köksbordet för jag tänkte göra ett lite seriösare test i helgen gällande t.ex. uppsugningsförmåga, slittålighet mm. Vid ett mer obevakat ögonblick i helgen smög sig bus-Tofu upp på köksbordet via kökssoffan, drog med sig allt papper ner på golvet och tillverkade ekologisk konfetti. Alldeles själv!

Så gick det med det!


Middagen är kirrad, sonen sussar m

43a1d562451359b0e3adc1e43beb4fbd.png

Middagen är kirrad, sonen sussar minst en timme till ute i friska luften, en nygräddad äppelkaka står på bänken och svalnar, en fullpackad diskmaskin gör sitt jobb och 4 maskiner tvätt är avklarade och hängda. Har, utan som helst dåligt samvete, lagt mig på sängen i gästrummet varpå mys-Tofu direkt hoppade upp och rullade ihop sig tätt, tätt intill! Nu ska jag bläddra lite i en tidning som kom med posten idag! Tjing!


Leon sover gott bakom sin Kurtis B

0-6493e310258b870dee114237dee00d77.png

Leon sover gott bakom sin Kurtis Baby Peace! :D Då ska eko-mamman baka en av de 8 äppelkakor som ska bakas i veckan för att ta rätt på alla äpplen vi fick ta hos snälla grannen! Har redan gjort dryck & mos så det räcker så nu blir det kakor för hela slanten att ha på lut i frysen tills fikasugna gäster dyker upp på Lyckobacken!


Prinsen-som-snart-blir-1-år har lo

66dfd8869f7f4b24c461626cb19205f2.png

Prinsen-som-snart-blir-1-år har lockat ner mamma till lek & bus på golvet! Idag iklädd Nanoou-byxor från Ecoloco (www.ecoloco.se) och långärmad t-shirt från HM Organic.


Vinnaren!

Tänk att hela 39 st. var med och tävlade om ekologiskt toalett- och hushållspapper! Kul!



De fem vinnarna som vardera erhåller en värdecheck på 100 :- blev;

¤ Veronika Ekstrand

¤ Elina

¤ Harrieth

¤ Amanda

¤ Siv

Stort grattis och tack till alla er som tävlade! Maila era adresser till mig snarast så att jag kan förmedla de vidare! Har inga adressuppgifter kommit på onsdag drar jag nya ersättare.

 


MånDagens tacksamhet

Idag värdesätter jag vår helg otroligt mycket. Aldrig har så mycket kramar utdelats på Lyckobacken och denna helg behövdes de extra mycket. ♥


Organic lips

Hos Eleven kan man klicka hem detta ekologiska balm från brittiska Figs & Rouge för läpparna med så naturliga ingredienser som möjligt. Inga parabener, inga sulfater och inga syntetiska färger och dofter.

 Bild lånad härifrån.

Finns i två utföranden; Sweet geranium och Rambling rose.


Här ser man plantorna med bärhäggm

2676aa28c9e161102ddb17f397b744f6.png

Här ser man plantorna med bärhäggmispel som planterades för några helger sedan.


Från Loa (www.ecolocobloggen.blogs

0-3a5ff4de4fc6f0b86a32a0fb38845d66.png

Från Loa (www.ecolocobloggen.blogspot.com) på Ecoloco (www.ecoloco.se) kom denna otroligt fina OCH smarta shoppingkasse som lätt görs om till barntunika! På så vis har man alltid ett extra-plagg med. Från danska Katvig! Jag blev jätteglad, vilken härlig helgpresent!


De vackraste mys-vovvarna i världe

4cdd99986160b4f437b172ca179044a5.png

De vackraste mys-vovvarna i världen!


I loppisfyndad gjutjärnsgryta finn

1ce92c7b637435a5e243b2041df5be87.png

I loppisfyndad gjutjärnsgryta finns goda svampsoppan från gårdagens middag. Perfekt till lunch idag! Recept hittar ni under receptkategorin, soppan heter Turkisk svampsoppa!


Ni kommer väl ihåg att tävla om vä

3b802b4f52810632d4f5aa5997e151f2.png

Ni kommer väl ihåg att tävla om värdecheckar ni kan byta in mot ekologiskt toa- och hushållspapper? Gå in i Tävlingsdags-kategorin och se hur. Ni har till måndagmorgon 06.00 på er! Lycka till!


ICAs nya lättsaltade potatischips

35be39892cb743342ddaa870c5604e7d.png

ICAs nya lättsaltade potatischips från I love eco är de godaste chips vi smakat. 175 gram skivad eko-potatis, friterade i ekologisk solrosolja och sedan kryddade med havssalt. Enkelt och fantastiskt gott. Man undrar varför man envisas med att tillsätta cancerframkallande glutamater och maltodextriner då det blir så mycket godare utan?


Små men naggande goda! En munfull

26d4fe1b6750e0b36c7959b89ce8783a.png

Små men naggande goda! En munfull nu, kanske en skålpund nästa år?


Finaste Maria som har charmiga web

43d3de279400339b12da0150fc5e6c54.png

Finaste Maria som har charmiga webbutiken Little Bloom (www.littlebloom.se) skickade även hon en present till lill-prinsen; en alldeles egen, knalligt orange Småkompis! (Visst minns ni att jag bloggat om dem tidigare? Spanna in Om att shoppa ekosmart och humant-kategorin och scrolla nedåt.) Tack fina du, Leons pillriga småhänder kommer att älska denna!


Leon fick paket till kommande 1 år

0-41b65376d6e4b7442088828aee0425c1.png

Leon fick paket till kommande 1 årsdag av Loa (www.ecolocobloggen.blogspot.com) som har Ecoloco (www.ecoloco.se) med posten idag! Tack snälla! Det får såklart inte öppnas förrän på födelsedagen på torsdag! :D


Tofu är mycket för att gå ut själv

5d28a617ace3766688c892a80090f974.png

Tofu är mycket för att gå ut själv och sätta sig på trappen och slappa i den ganska kyliga höstsolen. En trygg vovve det där!


Fick hem en massa produkter från i

5a13896904aa712c0593fe95055f8f77.png

Fick hem en massa produkter från i+m Naturkosmetik. Ska prova på dem och sedan skriver jag mer om dem!


Att en glasburk som det varit ekol

0-57750d84abd5b5965cf0221dd5d02366.png

Att en glasburk som det varit ekologisk fruktpuré i kan bli en så fascinerande leksak!


Härligt! Allt fler medier vågar nu

0-6768886461a6487d6b9367bac95bebd0.png

Härligt! Allt fler medier vågar nu skriva om båda aspekterna av massvaccinering! Detta från senaste numret av Läsarnas Fria Tidning.


Går en ny dag till mötes med morgo

6166fc7400231878e1bef7745e733796.png

Går en ny dag till mötes med morgonmys i himmelsängen. Leon sitter och kikar i morgontidningen med pappa iklädd en av mina sjalar - en ekologisk från Indiska. Busunge! :D


Dagens middag står redan förberedd

-3425fe088fa97e6cf74468812cd7563.png

Gårdagens middag blev quornfiléer med majstäcke och till det kokt potatis och myntig sallad! (Ni ser väl till att koka den ekologiska potatisen med skalet på och skalar den innan ni ska äta den? Många av potatisens näringsämnen finns ju i skalet och eftersom de ekologiska är obesprutade går det alldeles utmärkt att koka de med skaket på.) Hursomhaver, smörj en ugnsform med lite smör *. Lägg i 6 st. quornfiléer och krydda dem med tacokrydda * på båda sidor. Mixa 3 dl. majs * med 1 påse riven Västerbottensost, 1 ägg *, salt *, peppar * och Tabasco. Bred smeten över filéerna och gratinera i mitten av ugnen ca. 20 min. i 225 grader. Mums!


Hur länge är det legitimt att sitt

443a88ffcfd03fc61bf9dc40f8a9a557.png

Hur länge är det legitimt att sitta i sitt eko-nattlinne? ;)


Leon har fått en fixidé

fd9365c7179168c43166d0b05ab2ab.png

Leon har fått en fixidé då han vaknat och det är att han vill sitta kvar och leka med Tummen-leksaken som hänger där. Söten!


Helg hipp som happ!

Jag funderar lite och tror jag helgar från PCn redan nu. Johan kommer hem 15.30 idag så då börjar vårt helgmys och jag vill inte att något ska "inkräkta" på det då denna helg känns lite helig. :) Nästa helg är det fullt ös med kalas i dagarna 3 för Leon som fyller 1 år nästa torsdag den 15e (herregud så fort tiden går! Älskade mirakel! ♥) och helgen därpå är Johan borta hela helgen :( så det är nu det gäller att mysa ordentligt!

Vi ska snickra lite här hemma och vintra upp ute i rabatter och på uteplats då det verkar ska bli fint väder. Perfekt att göra medan pojkarna busar fritt på tomten och Leon sussar gott i vagnen! Men mest ska vi nog äta gott och kanske kramas? ;) Och prata, det känns som om vi inte haft tid till det på evigheter! Det är fördelen med att gifta sig med sin bästa vän; man kan prata om allt och det finns alltid något man bara "måste berätta" för varandra. Därför blir det så uppenbart då man haft mycket på sistone för då saknar man det så otroligt!
Tänkte hinna med ett par pass Ashtanga Vinyasa Yoga under helgen och läsa ikapp mig lite i mina böcker också.
Funderar på om jag ska ta och baka mig en fredagskaka idag och låta Johan ♥ tjuvsmaka på den redan ikväll? Tror det skulle uppskattas! Har inga direkta planer idag så det passar ju tipp-topp!

Älskade bror kommer också hit och sover natten mellan lördag och söndag så vi hinner kramas lite. Yey! :D Tur han ska hit på kalas till veckan för han hinner inte träffa Leon som sover både då han kommer och åker!

Är lite nyfiken på hur er helg ser ut? :)

Glöm nu inte bort att tävla om värdecheckar till ekologiskt toapapper och att svara jättegärna på vilka förväntningar ni har på mig och bloggen, ska bli intressant läsning efter helgen om ni tagit er tid! :)

Ha det finast! Lycka, hälsa & välgång!

Kramalin


Angående m-koppsanvändande

Igår satt vi och pratade lite jag och Johan och vi räknade ut att jag redan i livet köpt bindor för ca. 20 000 :-. Om jag behöver det i ca. 20 år till (är då 48 år så det är väl ett ganska rimligt antagande) och skulle fortsätta använda de eko-bindor jag haft hittills så skulle jag måsta punga ut med ca. 25 000 :- till. Då är detta enbart baserat på nuvarande pris och endast den ekonomiska aspekten av det hela. Ser man då på det ur miljövinningssynpunkt är det ingen snack; bort med engångs-mensskydd och fram för m-koppar och fler återvinningsbara alternativ!

Läs mer på m-kopp.se!


Bloggdate

Det var så trevligt igår! Tack underbaraste Clara för allt!

Det är ju intressant det där med att träffa någon man aldrig mött tidigare men ändå tycker att man känner eftersom man läser varandras bloggar!
(Det var samma sak då jag och Erika skulle träffas men det vart också succé och i henne känns det som om jag fått en vän för livet även om vi inte ses så ofta! :) )

Clara tog och skrev så fint om mig så jag blev alldeles rörd! Tack! Hursomhaver så pratade vi en massa om allt och inget, fort och i munnen på varandra. Vi hade så mycket vi ville ha sagt men så lite tid kändes det som. Malin körde liksom lite fel och fick till slut lite bensin och då jag väl kom fram var det inte så många timmar tills vi var tvungna att åka igen för att Leon skulle vara hemma till middagen i någorlunda vettig tid. (Tydligen gick jag miste om en smulpaj pga. detta! :( )
I alla fall så hann vi med mys med vovvarna (hennes lilla raring är så bedårande), en lång promenad, ett litet snack med hennes vrålsnygge make och en god lunch! Vi i alla fall bland annat om politisk korrekthet/inkorrekthet, om våra läsare, hur vi blir bemötta på bloggarna (inte så stor skillnad trots att hon har en så pass stor blogg) och det här med vad våra läsare kanske har för förväntningar på oss. Och det fick mig att fundera på hemvägen;

Vad har ni läsare egentligen för förväntningar på mig och Ekoblogg? 

Jag hoppas att det inte dröjer särskilt länge tills nästa gång och då ska Clara visas Lyckobacken är det tänkt!

 


Think pink the eco-style!

Oktobermånad är ju som bekant vid det här laget bröstcancermånaden. En massa produkter märks med Rosa Bandet-symbolen och pins bekläder både jackor och koftor. I mitt tycke är Rosa Bandet-galan på TV 3 en av årets bästa galor och självklart ska den ses i år i slutet av oktober.

Se hela bilden








Hos Ecoloco och Loa kan man köpa härliga amningstoppar från Boob (ekologiska såklart!) i ett härligt Think Pink-tema!



I Sverige så får var nionde kvinna diagnosen bröstcancer. Tack vare forskningens alla framsteg så överlever idag närmare 80 % dessa. Då nära anhöriga till mig drabbats och tillfrisknat  tack vare forskning ligger detta mig varmt om hjärtat. Jag välkomnar därför alla dessa försök till att samla in pengar!
Boobs insats är att varje år göra en amningstopp med tryck på temat Think Pink! 2009 års tröja bär motiv designat av designern Kicki Fjell från Dedicated Followers of Fashion.

För varje topp man köper hos Ecoloco så skänker de dessutom ytterligare 25 :- till Bröstcancerfonden! Heja Ecoloco!!! :D






TorsDagens tacksamhet

Tack för all kärlek som omger mig!


Min nya favorit-pryl; min m-kopp M

5e516a35c3285ce6f7664f1cab123205.png

Min nya favorit-pryl; min m-kopp Mooncup från m-kopp.se (www.m-kopp.se). Tack snälla! Jag älskar den!


Tävla om ekologiskt toalett- eller hushållspapper!

Mina fantastiska läsare har nu chansen att vinna en värdecheck på 100 kr. för det nya klimatsmarta toalett- och hushållspappret Edet Soft Eco eller Edet Cuisine Eco. Pappret är gjort av 100 % returfiber och har en förpackning tillverkad av den förnyelsebara råvaran majs.
Här får man både ett mjukt och vitt papper samtidigt som man är miljövänlig.



Allt ni behöver göra är att svara på nedanstående fråga senast måndagmorgon 12 oktober kl. 06.00. Kommentera i detta inlägg och var noga med att lämna mailadresserna.

5 vinnare vinner varsin värdecheck på 100 kr. vardera som sedan kommer med posten.

Hur mycket toapapper använder svensken i genomsnitt per år?

Jag kan tipsa om att jag nämnt det på bloggen under september månad... :)

Stort lycka till!



Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag så otroligt tacksam över att vi äntligen ska få träffa Clara som i Underbaraclara! Om ett tag bär det iväg och bilen är så lastad så det ser ut som om vi ska på semester och inte alls komma hem i eftermiddag, vilket vi ska! (Jag lovar, vi ska inte lämna Lyckobacken för gott och flytta in hos dig! ;) )
Det blir det då två hundar ska med som kräver sitt förutom allt man har med till Leon ♥; kylväska med mat, skötväska, vagn, matstol, leksaker mm.

Är i alla fall övertygad om att vi går en fantastisk dag till mötes!

 


Blöjor en masse!

Leon har alldeles snart vuxit ur sina blöjor som vi köpt genom den fantastiska Ekogrossisten Edura och Kaisa där. Sällan har jag mött sådan service så det ska bli ett nöje att göra affärer med dem igen! Vi fick en så pass bra deal om vi köpte många så det gjorde vi och nu har vi kvar ett par månaders konsumtion till kommande barn också.

Och för er nya läsare så använder vi alltså inte tygblöjor här hemma utan ekologiska engångsblöjor. Ja, jag vet att vi är miljöbovar och att vi bidrar till det gigantiska sopberget men det är i alla fall inga gifter i våra blöjsopor som förpestar planeten, så lite snällare är i alla fall dessa (läs vi) mot naturen än de konventionella.

Hursomhaver så är vi supernöjda med dem, här eller här eller här kan man läsa vad vi tidigare skrivit om dem och hur vi tycker att de fungerar. Jag fick hem ett provexemplar som vi testade till maximum och blev supernöjda med resultatet. Även om det var första barnet så har jag ju rätt diger erfarenhet av blöjor från jobbet så jag vet ju vad som krävs av en bra blöja. De är av märket Naturaè och nu är det alltså dags för blöjorna i storleken 9-18 kg. till Leon.



Vad använder ni till era barn? Hur ställer ni er till att använda denna typ av ekologisk engångsblöja?


TisDagens tacksamhet

Jag fick ett så rart mail från en läsare igår och det värmer ännu! Tack snälla du, du vet vem du är! :)


Även Tofu gillar eko-leksaker. Hmp

0-4abafc753b0e697505cd2b21b89d4e68.png

Även Tofu gillar eko-leksaker. Hmpf! Dessa små gnagningar klarar vi oss utan, vännen!


Ärvda leksaker är ju det allra mil

1065dfaea7740b4b2afc083900cd6864.png

Ärvda leksaker är ju det allra miljövänligaste! Denna Pop-Up Pets är efter Leons tremänningar!


Efter sopplunch för mig och quinoa

0-2070eb7785f4eaa5ec8427af5092249f.png

Efter sopplunch för mig och quinoapytt-lunch för Leon har jag tagit mig 2 rutor Blanxart och Leon leker för fullt. Försöker göra sitt bästa för att locka med vovvarna men de är för trötta efter bus ute i solen! Skönt med en paus innan man fortsätter med dagens bestyr!


Vinnaren!

Vinnaren till en liten eko-överraskning av er alla som var med i utmaningen jag fick av Loa som har Ecoloco blev Ekomam! :) Grattis! Maila din adress så kommer det en liten överraskning på posten!


Yodå

Efter gårdagens pass med Ashtanga Vinyasa Yoga så rensades verkligen kroppen! Jag frös och huttrade, fick ont i huvudet och blev så trött! Häftigt att kroppen kan genomgå så stora förändringar. Dock var det inget som en smoothie och en mjuk filt inte kunda råda bot på.

Men jag rekommenderar verkligen denna träningsform, här har jag hittat min tiopoängare! :D


Idag

Denna vecka är fylld med massa mys och det värmer så! Idag ska jag göra klart resten av Leons mat som ska till frysen och passa på att vara ute i solen efter gårdagens rusk-väder!
Då Johan kommer hem för dagen har vi en massa att ta itu med här hemma innan vi slår oss ner framför Matakuten.

Imorgon kommer älskade mamma upp till Lyckobacken efter lunch för att mysa med oss och på onsdag drar vi in i grannlänet för att mysa med en extremt jämlik person tillika bloggerska! Denna dagen har jag också en skit-bra tävling (fniss) här på bloggen!

På torsdag börjar vårt helgmys och i helgen ska det grejas och donas här hemma för fullt, för kommande helger framöver sedan är heöt fulltecknade! Kalas, Göteborgsweekend för maken och fjälls med finaste familjen analkar! :D

Tar med andra ord emot denna vecka med öppen famn!


För att förtydliga

Jag känner att jag vill klargöra lite grand kring inlägget i fredags om stölder i bloggvärlden. Det handlar ju inte om ni som lånar recept och länkar till dem eller ni som skriver om Ekoblogg i något inlägg. Ni är ju guld värda för att Ekoblogg ens ska kunna finnas! :D Det handlar alltså om de som kopierer långa meningar, uttryck som verkligen andas Malin, stycken eller hela inlägg och beter sig som om de är upphovsmän till dem.

Ni behöver alltså INTE fråga om ni får skriva av ett recept från bloggen och länka till det, kör i vind! Det de handlar om är t.ex. de som tar recept (som jag själv hittat på) och lägger upp på sin blogg med "Detta improviserade jag ihop i fredags!" Jag har svårt att tro att man kan improvisera ihop exakt samma mat, speciellt då jag lagt upp receptet 1 vecka innan och jag vet att denne/a bloggare/erska läser Ekoblogg.
Eller om jag skriver om plaster, halvpoetiska inlägg om regnet mot våra lantliga fönster eller mm. och andra personer som bor i lägenhet pratar om sina gammeldags lantliga fönster som regnet piskar emot. Hallå? Hur kan du ha gammeldags lantliga fönster som bor i modern hyresrätt (som man då snabbt kan läsa sig till om man kolla in deras bloggar)???

Förstår ni? Det finns alltså en gråzon i allt detta också.

Ni är fantastiska alla ni som läser och kommenterar och jag är så evigt tacksamma för er och ert stöd! Tack! Utan er finns varken anledning att blogga eller lägga ner all tid på bloggen. Ni är bäst! :D


MånDagens tacksamhet

Då man sitter på sofflocket till kökssoffan och morgon-ammar världens ljuvligaste mirakel medan elden sprakar i vedspisen och dimman höljer sig över sjön så förstår man varför man lämnade stan till fördel för landet!

TACK!


Äntligen!

Jag har väntat, längtat och sökt efter ett forum där vi som valt bort vaccin ska kunna ventilera våra åsikter med varandra, men även kunna bemöta och ta emot konstruktiv kritik från de som väljer att vaccinera. Nu finns det ett!
Så här kan man läsa på forumet;

"Detta forum har fötts ur en stor längtan till, och saknad av, att kunna diskutera en för mig väldigt viktig fråga när det gäller mina barn:

Vaccinera eller inte vaccinera?

Det finns också en önskan hos mig att kunna samla information gällande vaccineringens negativa och positiva sidor.

Vilket val är säkrast och minst skadligt för mitt barn?

Om man inte vaccinerar, hur kan man uppnå immunitet?

När jag väntade mitt första barn kom tankarna om detta till mig och jag sökte information för att få en mångsidig och kritisk bild till mig så att jag lätt skulle kunna fatta mitt beslut.

Vad jag fann var ganska mycket information faktiskt, men den opartiska informationen, fann jag verkligen den?

Lika viktigt som det känns med opartisk information från dem som bara ser till mitt barns allra bästa, lika viktigt känns det med ett forum där föräldrar som ifrågasätter vaccinet eller vaccinationsprogrammet på BVC, kan få en plats där vi kan mötas och diskutera."

Jag stötte på Naturligt immun-bloggen för ett par dagar sedan och tror att det där kan bli något riktigt, riktigt bra! Första diskussionen är kring svininfluensan. Går gärna in och kommentera här! 
Jag har även lagt till denna som länk, dock under övrigt istället för bloggar eftersom detta mer verkar ska fungera som diskussionsforum. 

Dagens tips! :)


Efter en supermysig slappardag i v

6ccb1f1e19a67c085aa9b1e2a9a0c4e3.png

Efter en supermysig slappardag i värsta höstvädret jag varit med om vankas om ett tag film och resterna av gårdagens smoothie. En toppenavslutning på en toppendag! Vad har mina fina läsare pysslat med idag då?


Nu har köket fyllts med ljuvlig do

7a84a418bdebaf18c2630d10257ef85d.png

Nu har köket fyllts med ljuvlig doft av nybakat! Dessutom har ett antal bullar redan slunkit ner i magen! De fick klart godkänt och är du sugen på att baka egna hittar du detta enkla recept i Mat- och receptkategorin!


Fotad dubbelt upp! Leon blir fotad

5c3bdfd720ba702d29aea4f566f31044.png

Fotad dubbelt upp! Leon blir fotad av både mig och kusin Re samtidigt! Perfekt med leksällskap då mamma är tråkig och ska baka bullar!


Runt min hals bär jag just nu en ä

0-7029cca71224e9f3cdba3df33c0536df.png

Runt min hals bär jag just nu en änglaklocka. Inhandlad vid 14 års ålder för att dess plingande ljud skulle locka till sig skyddsänglar. Då jag blev gravid med Leon fick jag ytterligare en av fina M och båda bar jag i en rem i höjd med bebismagen för att dess plingande ljud skulle göra bebisen lugn. Nu, då det inte finns någon bebis i magen, bär jag den för att dess plingande ljud gör mig lugn och harmonisk! Och Leon älskar den - förmodligen är ljudet bekant sedan tiden i magen! Dessutom matchar kulan mina piercingar rätt bra! :)


Tiden är kommen

...att säga trevlig helg! För vår del innebär det mys ikväll medan Johan är på jobb-kickoff hela dagen + större delen av kvällen/natten imorgon. Jag får besök av kusin Re vars familj skulle befinna sig i byn ett par timmar - toppen, då får jag härligt sällskap!

Jag har tänkt göra mer mat till Leon och stoppa i frysen så idag, imorgon och på söndag ska jag göra två rätter vardera dag men i flertalet portioner. Perfekt att ta fram ur frysen! Jag har som intention att även ta hand om mig själv lite; måla naglarna med eko-nagellacket och yoga lite.
Kanelbullar ska ju bakas då det är Kanelbullens dag på söndag och det är även dagen då vi ska ner till grannarna, tillika de vi köpte huset av, och fika lite. Hoppas även på att få kunna kramas lite bara vi i familjen på söndag! 

Hur ser er helg ut? :)

Som vanligt MMSas vi regelbundet och ses igen gör vi på måndag! Ha en toppenhelg!

PS. Glöm inte bort att tävla om eko-överraskningen! Klicka här!!!

Kramalin

 


Måtte nu händerna Bliwa mjuka!

Som jag skrev om igår fick vi hem en försändelse med den nya Svanen-märkta tvålen från Bliw.



Den tillverkas i Falun och är parfymerad med miljöanpassad parfym. Tvålen kommer att säljas både i återvinningsbar plastförpackning samt i refill så att man enkelt ska kunna fylla på! 

Kommer i fyra dofter; blåbär, skogshallon, timotej och vildkaprifol - varav vi fick skogshallon och timotej.
Jag tycker det luktar gott men Johan tycker de luktar för mycket. Just nu står de i båda badrummen som komplement till våra ordinära eko-tvålar då jag inte vill använda dessa på Leons hud. Eftersom vi fick två stora fyllda pumpflaskor + två rejäla refills till så kommer svärmor att få refillförpackningarna ty hon är en riktig Bliw-fantast!

Jag tycker dock att detta är ett bra steg i rätt riktining att indoktrinera miljötänket hos de som annars inte kika på ekologiska eller miljömärkta produkter och jag hoppas fler konventionella märken inspireras av och hakar på denna satsning! :)



FreDagens tacksamhet

...är att det är helg idag! Jag sitter i skönaste oversize-tröjan ever och spanar ut genom de handblåsta, vågiga köksfönstren och njuter av frosten på gräsmattan, sonen som sussar, vovvarna som mys-pustar i takt och vinet på kylning som ska avnjutas ett glas av ikväll.

Livet är härligt!


Man är inte starkare än sin svagaste länk

Hos Clara kan man läsa om det här med att länka till folk. Att en storbloggare, som hon själv exempelvis, kan göra en liten bloggare, som mig exempelvis, lite större genom att länka till denne. Jag har funderat mycket kring detta och då jag nu läste detta hos Clara var jag tvungen att skriva ett inlägg om det jag med.

Jag har en såpass nischad blogg att jag tror att de som inte tänker precis som vi "blir avskräckta" att ens gå in och kika på den bara de ser namnet på bloggen; Ekoblogg.
Dock har jag fått ett rejält uppsving på antalet unika sidvisningar de gånger Clara länkat till mig. Men nu händer de saker med Ekoblogg ändå, utan att någon länkar. Nu för tiden har jag nästan 2 500 unika besökare i veckan, och det är stort för en så liten blogg. Det tackar jag det varmaste för, heders åt alla er som tar er tid att läsa! Inga läsare - ingen blogg, eller i alla fall en väldigt trist sådan.

Men det detta inlägg egentligen skulle handla om är de som inte länkar men ändå använder mitt material. De snor och rippar rakt av utan minsta hint om varifrån det kommer. Och intressantast är det då personer som annars stavar fel titt som tätt på sina bloggar och inte har någon koll på den svenska grammatiken helt plötsligt skriver om samma sak som jag gjorde 6 timmar tidigare med mitt skriftspråk.
Jag vet att jag har ett tämligen korrekt skriftspråk och har fått höra att jag måste slappa till det för att få fler läsare. Eh...va? Det här är ju jag liksom. Men den "korrektheten" (kalla det vad ni vill) gör ju att det är väldigt lätt att upptäcka "stölder" - speciellt hos personer som inte annars besitter denna korrekthet.

Och ja, detta stör mig (och det stör mig egentligen att jag stör mig på detta). Men det stör mig faktiskt något så vanvettigt, för själv har jag anammat den lilla uns av etik som finns i bloggosfären och länkar ALLTID till de sidor jag har lånat bilder från eller fått tips om material. Vad är det för fel i att inte alltid komma på inlägg själv? Det är väl mer reko att bli inspirerad av andra och dessutom stå för det?

Hur tänker ni kring allt detta? Råkar ni som har bloggar också ut för det (vilket jag så krasst antar) och hur handskas ni med det?

Hittills har jag aldrig nekat någon som velat låna bilder eller material eller velat länka till något, men man vill på nåt sätt ändå behålla lite cred för det man gör för en blogg sköter inte sig själv och det känns visset då andra använder sig av ens material och därigenom framstår som upphovsman/kvinna, speciellt om man kanske tänker försöka sig på att använda bloggen i andra sammanhang.
Det charmiga i det hela är att dessa personer sedan kan kommentera eller skicka ett mail med "Åh, jag såg att du bloggat om samma sak som jag gjort" med fnittrande smileys som för att rättfärdiga det. Och om man då kollar så skrev jag det på morgonen och de på kvällen. Och nej, det händer för ofta för att det ska vara slumpen, speciellt då man vet att det är folk som regelbundet är inne och läser Ekoblogg.

Jag kanske är lite bitterfittig kring detta, kanske beror det på att det snart är dags att testa m-koppen eller så beror det på en uppdämning som vuxit sig stark pga. att det varit så här länge. Vad vet jag? Jag vet dock att jag har rätt att vara lite bitterfittig ibland (eller eko-fittig? ;) ) då det faktiskt är min blogg.

(Denna gång är inte alla de kursiverade orden länkar då jag inte vill hänga ut någon utan mer en förtydligande effekt för läsaren. Clara, läsa om det här med att länka till folk, är dock länkar.)


Cheesy sticks or sticky cheese?

Igår slöade jag framför Rachel Ray (första gången jag fått tillfälle att se det sedan vi flyttade) och hon gjorde någon sorts oststänger som hon friterade som jag tänkte inspireras av och göra ikväll som lite snacks framför Idol.

Så här tänkte jag göra;

2 förp. Feta *
2 ägg *
1 dl. ströbröd *
1 dl. mjöl *

Dela osten i stänger och doppa dem först i ägg, sedan mjöl och sist ströbröd. Jag funderar på att smaksätta störbrödet med lite örter och kanske vitlök? Lägg på ett fat.
Hetta upp 1 liter rapsolja i en tjockbottnad kastrull och lägg ett lock bredvid. Stoppa ner en bit bröd och då brödet är gyllenbrunt är oljan tillräckligt varm. Fritera sticksen ca. 30 sek. och låt de sedan rinna av på hushållspapper.
Till detta tänkte jag servera en vitlöksdip med mango chutney.

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Vad tror ni; hit eller miss?



Star PR skickade lite prover på de

09bf5af80dfbd470c63aa96d56dcf876.png

Star PR skickade lite prover på de nya, Svanen-märkta flytande tvålarna från Bliw. Bloggar mer om dem imorgon!


Dagens Leon sitter och leker med f

12581fc94089a7f7da98b2584f0075dc.png

Dagens Leon sitter och leker med finaste träkrokodilen i FSC-märkt trä från Minimundus (www.minimundus.se). Detta gör han iklädd långärmad t-shirt från HM Organic, Nanoou-byxor från Ecoloco och de fantastiska eko-tofflorna från Bellio i modellen Heart.


Passar på att bjuda på lite brocco

1bf28d06f447fcbb1f06ccf5ca69824b.png

Passar på att bjuda på lite broccolo och vitkålssallad från lunch så här på Vegetariska världsdagen den 1 oktober! Hur många av er läsare är vegetarianer?


Nu återstår takpanel + tjärpapp på

0-505a4abd248c7ed10862d1c4338ee6b5.png

Nu återstår takpanel + tjärpapp på taket samt bänkar innuti så är vindskyddet klart! Utanför så ska markduk läggas och på det skifferplattor blandat med singel. Kommer ju att bli hur kanon som helst!


Lyckobacken goes official!

Nu är det klart med Lantmäteriet! Lyckobacken heter Lyckobacken även officiellt!!! Jippie!

Detta innebär att mellan våra namn och vår "gatuadress" (man har inte det så här på landet men...) då man skriver vår adress så skrivs Lyckobacken in. Fantastiskt!

Detta är bara början...


Myntig sallad

Med anledning av detta inlägg igår så kanske jag ska dela med mig av hur salladen blev som klar?

Jag rev vitkål och morötter och klippte lökblasten i ringar. Blandade allt i en skål och rörde ner ganska rikligt med ekologisk olivolja. Strödde över flingsalt, chiliflakes och smulade över Lyckobackens egna, torkade mynta.

Hur. Gott. Som. Helst!




TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över ett mail jag hade i min inkorg idag...vidare info kommer strax! ;)


Bloggutmaning för mig - läsarutmaning för er!

Jag blev utmanad av Loa som har Ecoloco nu under Natuskyddsföreningens årliga kampanj; Miljövänliga veckan!

(Denna bild kommer som banner här på bloggen inom kort!)

Vad var ditt senaste steg för miljön?

Vad blir ditt nästa lilla miljösteg?

Jag utmanar alla som läser bloggen att dela med er av svaren på dessa två frågor i detta kommentarsfält fram till och med söndag. Ni som gör det är med i lottdragningen av en eko-överraskning! :)

Så kom igen nu; shoot!

Svaren för min del på frågorna måste nog bli;

- Jag har blivit mycket duktigare på att ta rätt på rester; t.ex. så fick överbliven quinoa göra morotssoppan sällskap eller som blasten som jag tar tillvara på av löken.

- Mitt nästa lilla miljösteg blir att allteftersom de befintliga glödlamporna här hemma går sönder så ska de bytas ut mot LED-lampor.



Tävlingen är nu avslutad - tack för er medverkan!

 


Det haussas och sedan hyssjas det

Vi pratade precis i förra veckan med nära och kära om att det varit väldigt tyst kring den upphaussade svininfluensan på sistone. TV, tidningar, internet och snacket som gått på stan har ekat tyst.
Igår publicerade vår ortstidning en liten notis om att kulmen på influensan redan är nådd. 31 fall konstaterades i vårt län, varav några i Örnsköldsvik. Smittskyddsläkaren Hans Boman säger att kulmen nåddes för ett par veckor sedan.
Trots att den har börjats matta av kommer de planerade massvaccinationerna i länet att bli av - dock lite senare än vad som först var tänkt.
Sent i höst, i alla fall före nyår, tror smittskyddsinstitutet att det kommer att komma en andra våg, precis som med asiaten som härjade 1957. "Annars kan man väl säga att influensan inte riktigt levt upp till det scenario som först målades upp" säger Hans Boman. Eh...ok?
Dock anser Hans, detta till trots, att man ska ansluta sig till massvaccineringen. Tror jag det, med tanke på vem hans arbetsgivare är. (Jag vet, jag är cynisk som bara den, men korrupthet är största samhällsfaran i mitt tycke.)

Intressant att tillägga i detta ärende är att av de som styr WHOs rådgivning om vaccinering så är tre av dem representanter för de läkemedelsföretag som tar fram och säljer vaccinet.
Man undrar ju varför de vill, och därigenom rekommenderar, att så många som möjligt ska vaccinera sig? *ironi*


RSS 2.0