Babyn's tillhåll

Nu är vi klara med bebisvrån! Det vart riktigt bra och vi känner oss nöjda. En massa av de saker vi har där är ju såklart inte lämpliga för en liten bebis att komma åt utan finns där som färgglatt stimuli och för att det ska synas att bebisen också fått en plats i vårt hem!
Det känns extra kul att vi lyckats åstadkomma detta med enkla medel och med saker vi redan hade! Bra och hållbart, dessutom kul att se en ny generation ta vid där de gamla leksakerna slutade!

 

Hörnet där det förr stod en bokhylla har nu blivit bebis-vrå! Hyllan är fyndad i Johan's verkstad och kommer ursprungligen från ett förråd på familjeföretaget.  Korgen under etagehyllan i ek är fylld med Lotus' saker och i de matchande korgarna (som förresten är från Granngården) ligger mjuka leksaker och gosedjur i den blå och i den lila finns en ekologisk lammskinnsfäll, kiss-stoppskydd, lektäcke och lite olika mys-filtar. På den hänger en kossa som jag fick som liten.



Denna mjuka ko i plysch är en riktig retro-sak som våra gamla grannar sydde till mig!



Anette sydde även den grå nallen som syns till höger i korgen. Den har sällskap av en gnutt som jag själv fick då jag slutade sova hos mamma och pappa på nätterna, och en rugg-uggla som jag köpte då jag var på Gnuttlandet i Alfta som barn! Jepp, Gnuttarna är favoriter ihop med Barbapapa! 



Gnutt-ormen är också från Alfta och har visst slagit knut på sig själv!

 

Denna lilla stol hade jag först i mitt rum sedan fick lillebror ärva den. Kul att det nu blir ytterligare en liten rumpa som ska värma den så småningom! :D



Tavlan ovanför hyllan är inte en typisk barntavla men säkerligen uppskattad då den bjuder på sprakande färger. Blivande pappa Johan målade den som 14-åring (!!!) så det känns roligt att bebis får den!



Bredvid BILL-tavlan (Boy In Lost Land) hänger två runda fiskar, den här gula har sällskap av en orange, som man kan dra i så hoppar och studsar de upp och ner. Tills bebis kommer och kan fsta blicken är det ett fullgott sällskap åt en whippethane som förundrat ligger och kikar på dem!

  

Övre plan i hyllan; I skålen som ett barn på förskolan gjort åt mig av en gammal LP-skiva ligger frukter och grönsaker i trä. Perfekta till en vego-bebis! Bredvid ligger en handvirkad boll från Kambodja (syns ej i bild) och bredvid dem srår en Babusjka jag fick av Johan i julklapp, ett trädjur samt en räkneställning i trä. De båda sista från Åhléns och några av de få grejor vi faktiskt köpt (förutom kläder, säng och andra "måsten"). Den röda retro-kaninen i frotté kommer från Jolly Dolly och den värmde mig många nätter med sin beniga kropp! ;)

  

På mittenhyllan får Mr. Bean's nalle Teddy sitta tillsammans med en mjuk fotboll från IKEA: I mitten strå Johan's gamla racerbil (ja, den står kvar även om det ploppar ut en liten tös!) och längst till vänster finns några musikinstrument; en bjällra trä, en maraccas i trä och en speldosa i plåt.



Bottenplanet i hyllan är fylld med barn-böcker i alla dess former och färger och med olika innehåll. Eftersom jag själv läste flytande vid 3 ½ års ålder kan jag inte tänka mig att bebisen inte skulle ha tillgång till böcker från start. Att tidigt slussas in i böckernas magiska värld är lösningen om man vill ha litterata barn!



Till vänster om etagehyllan, inne i själva vrån, sitter en tavellist där det ska fyllas på med CD-skivor med både musik och sagor. Just nu finns "Amningsro" där samt en gravidlur man lyssnar på bebisens hjärtslag med.

Ja, nu fick ni er en liten titt på hur det ser ut än så länge. Har börjar lite smått med att babyanpassa både sovrum och badrum så bilder kommer löpande eftersom!


Kommentarer
Postat av: Erika

Så mysigt.

Jag vill ha en sådan där orm! =)

2008-07-30 @ 17:27:28
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Erika: Man får värsta barndomskänslorna ju! :D

2008-07-30 @ 17:30:58
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: cecilia

Kan man få tag i en gnutt nånstans? jag hade en när jag var liten men den har kommit bort, skulle gärna vilja ha en ny.

2009-03-12 @ 18:09:31
URL: http://baralillajag.blogg.se/
Postat av: maria

Men åhh.. Jag googlar gnuttar och kommer in här. Gnutten är inte till salu va? Antar att den är lite mer sliten nu, så här några år efter. Och jag vet inte ens om ni har kvar bloggen här.. Hoppas hoppas ni hittar kommentaren. :) Jag kommer från Alfta och är uppvuxen med Gnuttarna och Gnuttfabriken.. Nu är jag på jakt efter en Gnutt till min kompis barn som fyller 1 i april!

2012-02-25 @ 01:36:55
URL: http://amria.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0