Vinn tvättnötter

Gröna Grodan sponsrar med en omgång tvättnötter till denna tävling! Som ni vet så använder jag och Johan bara tvättnötter då vi tvättar och vi är hur nöjda som helst med detta 100 % biologiska alternativ! Nötterna kommer från Indien där man använt sig av detta miljövänliga alternativ sedan urminnes tider och det är alltså det verksamma ämnet saponin som ligger bakom det rena resultatet.
Lägg 4-5 nötter i den medföljande påsen och låt den tvätta med den smutsiga tvätten. Tvättnötterna kan också användas till schampo, rengöringsmedel, diskmedel, flytande tvättmedel, skadesjursbekämpning, metallputs och bilvård. Man gr då ett avkok på nötterna först och det är detta avkok man sedan använder.
Observera att tvättnöten egentligen är en frukt så det föreligger ingen fara för nötallergiker att använda tvättnötter i sin renhållning.

För att vara med och tävla vill jag att Ni i kommentarerna skriver vilken av mina länkar i länklistan under profilbilden och bloggtexten ni klickat flest gånger på. Är det en annan blogg, någon av mina kategorier, är det en web-affär eller kanske någonting under Övrigt-länkarna som fångar ert intresse?

Bland de inkomna kommentarerna lottar jag fram en vinnare på fredagmorgon kl. 08:00.

Lycka till!


Tvättnötter Bild från Gröna Grodan.



Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hejsan. Jag läser din blogg varje dag för jag tycker det är intressant att man faktiskt kan leva så lite på naturen som man kan och det gör verkligen ni. Jag beundrar er och försöker ta till mig så mycket jag kan. Jag läserju alla blogginlägg men om jag måste välja så läser jag mest under kategorin vegetariska recept och onödiga tillsatser tror jag den heter. tack för en bra blogg.

2008-07-22 @ 09:00:08
URL: http://hannaistorstan.blogspot.com
Postat av: underbaraclara

Hurra! Jag som precis vill köpa tvättnötter. Vilken flott idé! Kram

2008-07-22 @ 10:32:44
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Veronika

Hej!

Din blogg är underbar! Jag läser allt! Men om jag ska välja något speciellt så återkommer jag nog med jämna mellanrum till kategorin "vegetariska recept och tillsatser".

2008-07-22 @ 11:35:47
Postat av: lotta

jag har klickat vidare många gånger till hippihäxan så nu ligger hon också i min bokmärkesmapp. älskar hur hon skriver om sina arga bin å slungande honung å hennes blogg är lika underbar som din!

2008-07-22 @ 12:35:25
Postat av: emmaa

Mat, onödiga tillsatser och vegetariska recept - är den länk som jag klickat på flest gånger. Där får man alltid bra inspiration och nu när jag ska flytta hemifrån planerar jag att använda dina tips extra flitigt! :D

2008-07-22 @ 12:54:50
URL: http://emmapemma89.blogg.se/
Postat av: anna

Åh, jag har ganska länge tänkt prova tvättnötter efter att ha läst om dem hos dig. Tyvärr har jag inte fått den berömda ändan ur vagnen, så att vinna en påse vore ju kanon :-)



Bland dina länkar är det nog alla dem till ekologiska butiker, särskilt kläder, som jag uppskattar mest. Men jag läser bloggen i första hand för dina personliga tips och funderingars skull, utmärkt eko-inspiration i min vardag!

2008-07-22 @ 13:32:15
Postat av: Linn Ekholm

hejsan! Gillar din blogg riktigt mycket! Jag klickar nog mest på blandade tips från Ekoblogg. Tycker det är bra att påminna sig själv ibland med vad man kan göra för att påverka lite mindre!

2008-07-22 @ 15:24:29
URL: http://www.linnekholm.blogspot.com
Postat av: erika

ahh... de verkar intressant. vore kul att testa. varit inne på gröna grodan och kollat lite oxå

2008-07-22 @ 16:05:16
URL: http://eriqa.bloggsida.se
Postat av: maximalin

Jag måste erkänna att jag inte är en gammal läsare, jag har hittat hit genom underbaraclara ett par gånger, men gillar det jag ser. Jag kommer absolut att sätta upp dig på min länklista, och sedan ta en dag och läsa och följa länkar. För jag håller med om det du blogar om - många kloka ord!

2008-07-22 @ 16:46:28
URL: http://malinmaskros.blogg.se/maximalin
Postat av: Annelie

Jag använder dig som ett alldeles förträffligt länkbibliotek, och har hittat massor av bra bloggar och affärer genom dig. Tack tack :) Annars är det kategorin "mat, onödiga tillsatser och recept" som är min favorit. Det är så kul att hitta ekologiska och goda recept!

Tvättnötter hade jag aldrig hört talas om förut, men det skulle vara oerhört roligt att testa. Det verkar ju kanon!

2008-07-22 @ 17:20:58
Postat av: Pia

Hallå, hallå! Jag var faktiskt i Ö-vik i helgen, en trevlig stad! Va kul att du också har en miljöblogg!!! Jag har skrivit några rader om Ö-vik på min blogg faktiskt: www.piasmiljoblogg.blogspot.com



Tvättnötter är super-super.



Välkommen att ta dej en titt./Pia

2008-07-22 @ 17:27:31
URL: http://www.piasmiljoblogg.blogspot.com
Postat av: Wickan

Tack vare dagens pappers-VF hittade jag hit! Vilken bra blogg du har!! Jag tycker att vi alla måste tänka mer på miljön, tvättnötter är ett jättebra alternativ! Försöker att tänka ekologiskt i mesta möjliga mån. Ekomjölk, kaffe o second hand...

Nu ska jag läsa mer här o även kolla dina länkar!

2008-07-22 @ 17:57:20
URL: http://wickansvarld.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Hej! Har aldrig någonsin hört talas om tvättnötter, men det låter ju hur bra som helst! Mest har jag klickat på underbaraclara, fast nu ligger hon som favorit på min dator=)

Ha det vackert!

Kram Sandra

2008-07-22 @ 18:29:36
URL: http://soleii.devote.se
Postat av: elina

halloj,

jag gillar "dagens tacksamhet" väldigt mycket och klickar mig in där titt som tätt.

påminns att det finns mycket att vara tacksam för, litet som stort.



tjing!

2008-07-22 @ 22:50:13
Postat av: Åsa

shoppa ekosmart och humant, är nog det jag kollar på oftast hos Dig.

är väldigt intresserad av tvättnötter, har funderat på att köpa.

2008-07-23 @ 08:21:56
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Eva

Jag gillar mest av allt dina blandade tips som ger inspiration och peppning i mina egna tappra försök att leva så eko som möjligt. Nu håller jag tummarna för att få prova tvättnötter så att det ska bli lite lättare att övertyga den skeptiske maken att det är lika bra som via ;o)

Jag håller också på att gå igenom dina länkar till butiker med eko-mode. Är tacksam för att du samlat så många eftersom jag tycker att det är ruskigt svårt att hitta sånt själv :o) Heja dej Malin!

2008-07-23 @ 09:34:32
Postat av: isabelle

jag gillar också mat och tillsats-kategorin, men jag läser ju såklart det mesta. gillar även att botanisera bland dina länkar till andra (eko)bloggar :)

2008-07-23 @ 10:44:59
URL: http://isabelle.svartvit.com/blog
Postat av: Maria

Jag vill gärna vinna - men jag har aldrig varit här inne tidigare så jag brukar så klart inte klicka på nånting.

2008-07-23 @ 19:25:07
URL: http://ytligast.wordpress.com
Postat av: Lisa / Vildängel

Oj, jag vet verkligen inte... Jag har använt din länklista som en skattkista över vår härliga ekologiska värld. Jag har följt de flesta länkar som jag inte känt till sen tidigare... Men jag skulle tro att jag i fortsättningen, när jag nu upptäckt alla de där okända oaserna, oftast kommer gå in på dina recept, för du har många inspirerande godsaker som jag tänkt att jag ska återvända till nån gång.

Tusen tack och godnatt/Lisa

2008-07-23 @ 22:44:47
URL: http://vildaengel.blogspot.com/
Postat av: Blissara

Hallå då! Nu hittade jag rätt ;)



Jag klickar väldigt sällan på någonting. Är oftast inne här varje dag, och brukar hinna läsa igenom alla inlägg. Sen har jag lite koll på ekosidor på nätet sen innan, men annars är det nog det jag klickar på hos dig, webshopper och sånt. Ofta frågar jag ju dig själv med!



Jag vill gärna ha nötterna, hoppas på att det är meningen att de ska till mig!



Sen undrar jag över om jag kan få din adress, till hemligt ändamål (bli inte rädd bara, det ska inte släppas ner konstiga föremål i brevlådan eller hälsas på av läskiga människor).



Kram!

2008-07-24 @ 11:04:09
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: emma

vegetariska recept och tillsatser". kikar jag in på lite då o då.

älskar vegetarisk mat.

är inte vegeterian men äter gärna det då och då.

Kul att läsa din blogg !



hoppas på att vinna tvätt nötterna

hade varit kul att testa

2008-07-24 @ 15:14:07
URL: http://enlitentax.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har klickat mest på Mat, onödiga tillsatser och vegetariska recept. PÅ den fronten behövs alltid inspiration!

2008-07-24 @ 20:24:12
Postat av: Lisa

Hej!

Jag är en medelgammal besökare som tittar in nästan dagligen :)

Brukar rätt ofta klicka in mig på alla eko-butiker, då jag håller på att sakta men säkert byta ut min garderob mot bättre alternativ (vartefter det gamla går söder/ inte passar längre). Min favorit är nog Grön Gåva, älskar både deras strumpor och sega björnar, popcorn etc.



Ha en trevlig helg!

Lisa

2008-07-24 @ 21:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0