Smulpaj

Plockade med rabarber från landet (våra här i stan har inte vuxit så mycket än) så ikväll blir det smulpaj med rabarber och jordgubbar!

Smulpaj

Hacka 100 gr. smör * i en bunke. Tillsätt sedan
2 dl. fullkornsdinkel *
0,75 dl. ljus sirap *
½ dl. råsocker *
2 dl. fiberhavregryn *
1 dl. kokos *

Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.

Blanda samman allt och smula över valfria bär eller frukt i en pajform. Grädda ca. 15 min. i 200 gr.

Jag kokade upp skivade jordgubbar och skivad rabarber med lite råsocker * så att det karamelliserades lite. Skvätte sedan ner lite limejuice * och ½ tsk. vaniljextrakt *. Hällde det i formen och smulade deg över.

Äter Grekisk youghurt till istället för grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0