Nässköljning

Johan och jag har länge praktiserat neti - att skölja näsan och vi gör det med hjälp av våran Nose buddy. Dock har vi en i keramik från Gamla stans krukmakeri som vi köpt genom Hälsokraft, vi gillade inte tanken på plast.

Att skölja näsan har alltid gjorts av de gamla munkarna och anses vara en av de mset välgörande handlingar man kan utföra med sin kropp. Johan började då han hade sitt dekorationsmåleri eftersom han fick i sig så mycket slipdamm, färgrester och skräp i allmänhet och eftersom jag alltid haft trånga bihålor och lätt för att få besvär där vid förkylningar så började jag i rent förebyggande syfte. Det sägs göra underverk både för att motverka allergier men även för de som redan känner av allergiska besvär.

Johan sköljer näsan varje kväll för att få ur sig eventuell smuts som kommit in, medan jag, då jag är i mitt esse och sköter min neti, sköljer både morgon och kväll. På morgonen använder jag kallare vatten för att vakna till och på kvällen lite ljummare vatten för att varva ner och gå in i något sorts mys-mood.
Man kan tilsätta salt i vattnet för att det inte ska göra ont, men det orkar inte vi. Det känns då man sköljer näsan, det ska jag inte sticka under stolen med, men det är inte outhärdligt. Dessutom är det så att om man sköljer regelbundet känns det mindre eftersom man då vidgat slemhinnorna lite.


Kommentarer
Postat av: underbaraclara

åh vilken fin blogg! Jag använder också näskanna. Speciellt bra är det om man gråtit länge och villa blir ren i näsan och lite gladare :)

2008-03-09 @ 11:29:06
Postat av: Malin Harju

underbaraclara: Tack! :) Ja, då är nässköljningskannan rena dunderkuren!

Hoppas du får en fin söndag, jag ska njuta av vackra, kitschiga ljusstakar som svärmor köpt åt oss på en antikaffär!

2008-03-09 @ 11:40:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0