Pasta Carcioffi

Vi älskar att äta italienskt här hemma. Gud, så mycket gott det finns inom det landets matkultur!

En favorit är pasta Carcioffi och den är så lätt att göra att det utan tvekan kan bli en vardagsfavorit!

Koka pasta för 4 personer, gärna Pappardelle eller annan bred, platt pasta. (Enkel, egen "färsk" pappardelle får man om man lägger ihop färska lasagneplattor på hög och skär strimlor som man sedan kokar i lättsaltat vatten ca 3 minuter!) Bryn 3 schalottenlörar med 3 vitlökar, båda finhackade, i lite smör i en stekpanna. Då löken blivit mjuk och glansig så häller ni ner en brk. Carciofino Marinato (marinerade kronärtskockor) från t.ex. Zeta och låt gärna lite av oljan följa med. Häll på en förp. matlagningsgrädde efter eget tycke och ½ dl torrt, vitt vin. Låt koka ihop. Låt pastan rinna av och häll ner i såsen, salta och peppra. Klipp över färsk persilja och servera.
Man kan även ha i färsk svamp, stek den i såfall innan löken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0