Graviditeten hittills

Detta är ett inlägg som jag förberett och sparat som utkast så att ni ska ha något att läsa nu då jag är borta ett par dagar! :) Håll till godo;

Eftersom många som läser bloggen är mina vänner sen tidigare och inte bor här så kommer det då och då att handla om graviditeten till den utsträckning jag känner att jag vill utelämna. Ni som inte vill läsa kan ju bara scrolla vidare. Dessa inlägg hamnar under kategorin Personligt.

Jag mådde väldigt illa redan från början och förstod redan innan vi testade oss att vi var gravida. Kräktes endast 3 ggr. och dessa inträffade också innan vi testade oss. Det om något var ett säkert tecken!
Eftersom jag försöker behålla mitt lugn och mitt harmoniska inre har jag verkligen försökt praktisera mindfulness och det har fungerat! Jag har hela tiden kännt att det är något vackert och fantastiskt som växer innuti mig! Det kändes varmt och luddigt från början, som mysigt fluff liksom. Efter ett tag, ca. v 7 --> så började det sticka, pirra och dra och man kände verkligen att livmodern växte för fullt! Från v. 11 --> så har jag börjat få grymt ont i bäckenet samt invärtes i "benen", svårt att förklara, men det är mest då jag sätter mig eller ställer mig upp som detta känns. Har fått tag på en Öko-Texmärkt stödgördel för magen via Minimundus som jag nu har på mig och det underlättar. Från samma ställe kommer även världens skönaste graviditetsbehåar som jag kommer att bo i fortsättningsvis!
Jag hoppas att smärtorna i ländryggen och området runtomkring ger med sig, men gör det inte det...ja, då är det så! Det är lätt att ha ont då det kommer något mirakulöst ur det! :)

Från början var jag helt såld på vegetarisk korvstroganoff, gärna utan sojakorv, det räckte med tomatsåsen och dinkelspaghetti. Gjorde stor-kok som jag frös in för Johan var inte lika sugen som jag! Just nu är det inte något speciellt som lockar men saftiga saker såsom juice, melon och färsk ananas är alltid populärt. Mår tack och lov inte lika illa numer, det kan komma någon våg som sitter i en kvart eller så och det är så skönt att kunna äta mer normalt igen! Jag tror att illamåendet jag känner av nu mest beror på att allt luckras upp och det stramar i fogarna, känner även i tarmarna att Krypet håller på att rumstera om och göra sig hemmastadd. Detta bökande och stökande tror jag rör till illamåendet också. Lill-♥ vårat!

För att hålla mitt Hb-värde stabilt och må bra i allmänhet så äter jag alltid följande (dock inte exempelvis nu då vi är på resande fot);

¤ Ett par persiljekvistar per dag för att kanske slippa äta järntillskott längre fram.
¤ 3 msk. psylliumfrön känns extra viktigt nu eftersom man lätt blir förstoppad som gravid.
¤ Färsk spenat och färsk broccoli i samband med lunchen. Den avslutas med en ½ blodgrape för att järnet ska tas upp bäst.
¤ Varje morgon dricker jag ett glas vatten som jag rört ner 1 msk. nässlepulver i och 2 tsk. kalkpulver. Detta på inrådan av Kurt Sandvik på ph-balans. Nässlorna innehåller ju en massa vitaminer som behövs och kalket ska tydligen göra att man får en frisk och fin moderkaka.
¤ Äter också 3 st. omega 3-kapslar varje dag som bl.a. innehåller ekologisk jättenattljusolja. Detta eftersom jag så sällan äter fisk. (Men nu i Paris ska jag försöka äta fisk på restauranger eftersom det då inte är jag som står och lagar 2 rätter. Barnmorskan sa att jag inte behövde fundera så mycket på vilken fisk jag äter under graviditeten eftersom jag sammanlagt kanske kommer att äta det 5 ggr. under hela 9 månader. Skönt att slippa ha koll på en sak mindre!)

Vi har lyckats komma över en massa fina ekologiska barnkläder, tillbehör och leksaker. Av allt vi laddat upp med hittills är det endast en pyjamas, en dress och en body + byxa till samt ett par jeans som inte är ekologiska. Jeans har vi inte hittat ekologiska till spädbarn och det andra är från en sida där man kan trycka upp egna texter på plagg och de hade inte ekologiska kläder. Dock har jag i efterhand hittat en anna sida med några få ekologiska basplagg man kan sätta eget tryck på. Annars är allt annat från babyfiltar till skallror, mobiler till skötbordet och mössor/ytteroveraller ekologiska. Härligt! Är man nyfiken på varifrån de kommer kan man kolla på Ekoblogg's länklista till höger på länkar som börjar med "Ekobutik barn".
För att minimera köpandet så ser vi också till att det vi köper är multifunktionellt. t.ex. så har vi hittat en skötväska som man kan göra om till en stolinsats vid de tillfällen man är borta, eller en bärsele som man kan bära allifrån spädbarn i till barn upptill 3 år eller 20 kg. Allt beroende på hur man använder de tillhörande iläggen. Sådant tycker jag är otroligt viktigt att tänka på, att det är hållbart försvarbart också, och minimerar köpandet.

Det känns otroligt spännande att Lotus ska få bli storebror, och vi är jättenyfikna på hur han kommer att reagera. Vi har sett redan nu att han måste förstå att det finns något/någon i min mage, jätteofta kommer han och lägger sig och ligger då på magen, snusar på den och liksom "buffar" på den. Ungefär som om han vill heja på h*n därinne! Och om jag lyckas känna att det lever, växer och frodas där inne, varför skulle inte han det? Djur är ju så otroligt sensibla för subtila signaler.

Ja, det var lite grand om det som hänt hittills! Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över, jag säger till om det är något jag inte vill svara på.

Vi hörs igen på måndag!

/ Malin & Krypet ♣

Kommentarer
Postat av: Blissara

Åh Malin!

Jag har tårar i ögonen nu av lycka för er skull. Tänk att få växa upp med dig som mamma!

Tack för ditt mail. All kärlek i världen till dig just nu, graviditet kan vara det vackraste som finns.

Jag ska leta reda på en länk till en sak som jag själv tänker ha någon gång när/om jag blir gravid och skicka till dig, berättar mer då.



Fantastiska mirakel!

2008-05-21 @ 10:15:47
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Blissara

Och så hoppas jag er resa är underbar.

2008-05-21 @ 10:16:45
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Blissara

Ha! Du som jag som inte tror på slumpen, jag måste delge en sak! När jag nu skulle godkänna inlägget, gissa vilka två ord jag då ska skriva in för att få min kommentar publicerad?



charming Baby



<B

2008-05-21 @ 10:18:00
URL: http://blissara.webblogg.se/
Postat av: Sara och hennes hjärta!

Jag sitter oxå här med tårar i ögonen, jag tror ingen som inte har varit gravid kan förstå den faktiska känslan man har, men jag kan lugnt säga att jag förstår och jag avundas dig allt som ni har framför er!

Själv är jag nu tvungen att lämna mitt hjärta på förskolan varje morgon och det är bland det värsta jag varit med om i livet.

Hoppas vi kan snacka lite när ni kommit hem från er underbara resa!

Allt som ni redan har köpt in och hur ni har tänkt igenom allt, pust, jag blir helt utmattad alltså. Själv har jag nog mera laidback-stilen att jag tar det som det kommer, så min planering har nog inte alls sett ut som er gör, men Peter mår gott för han är centrum i mitt liv och då brukar det bli bra.

Ta hand om er, så hörs vi!

2008-05-21 @ 12:59:45
Postat av: Anna

Stort grattis, vad härligt :-)



Hoppas ni har en riktigt fin resa till Paris också!

2008-05-21 @ 15:28:09
Postat av: karin

grattis!!!

2008-05-21 @ 18:29:47
URL: http://genuskarin.blogspot.com
Postat av: hippihäxan

Grattis!!!

Nu är jag avundsjuk, jag försöker att inte tänka mig in i känslan av att vara gravid för mycket, då kanske jag blir för sugen på en till...

2008-05-21 @ 21:38:38
URL: http://emeliem.wordpress.com
Postat av: Susanne

Men Malin (och Johan)! Så fantastiskt roligt! Jag har ju gått igenom tre graviditeter och känner ju så klart att jag är färdig med den biten. Men jag kan minsann komma ihåg känslan. När Enya kom till mig var jag övertygad om att hon var en liten ängel som kom och gjorde mitt liv lyckligt. Hon är fortfarande min lilla glada ängel som ständigt förgyller livet (trots att hon är tonåring och "borde" vara jobbig, men hon är inte jobbig). Mina stora barn förgyller också tillvaron, även om jag inte träffar dem lika mycket nu för tiden. För att inte tala om hundarna! ;-) De förgyller också tillvaron så klart. Många barn blir det! Pippi och Nietzsche är ju mina och Anttis älskade "barn". Ja, du vet. Njut av graviditet och Paris så mycket ni kan! Kramar i massor!

2008-05-22 @ 22:20:17
URL: http://www.simplesite.com/whippeternal
Postat av: Aptå

Jag känner inte dig utan läser bara din blogg. Men jag tycker att det är underbart att du använder ordet "snusa", ett högst underanvändt ord. Hoppas att graviditeten blir underbar.

2008-05-25 @ 01:59:57
Postat av: Susanne på Ekofamiljen

Hej! Vad härligt! Bebisar är livet, de är helt underbara. Själv har jag aldrig mått så bra som då jag varit gravid. Fast jag mått illa också. Mindfullness är bra, yoga och meditation är väldigt hälsosamt för er båda! Vad bra du är på att äta bra saker!!

Måste berätta att Gröna Grodan internetbutik har jeans till baby i det super naturvänliga bambutyget. Och andra kläder också till bebisar, allt är oeko-tex certifierat, helt giftfritt alldeles naturligt! Oj, jag får hålla i mig för att inte fortsätta. Jag måste ialla fall berätta att jag har utvecklat en bärsele, skulle vara roligt om du tittade på den. Linnet och trosorna i bambu måste jag få tipsa om, när du har växande mage och sedan ska amma./ Susanne

2008-05-25 @ 21:56:08
URL: http://ekofamiljen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Blissara: Tack så hemskt mycket, fina du! Jag blir alldeles rörd då du skriver så där! Varsågod för mailet, ledsen att det tog sådan tid innan jag äntligen kunde få iväg ett svar till dig!



Lustigt det du skrev om charming Baby, nu vet vi att det blir en sådan, right?

Många kramar, vännen!



Sara och hennes hjärta: Men gumman, klart det känns jobbigt att lämna Peter på förskolan! Det bevisar ju bara att han egentligen har väldens bästa mamma som vill ha honom hemma mer än annat! Men du vet ju att förskolan är en bra plats att vara på, det finns bra personal på de ställena! ;)

Ja, vi måste ta och höras något framöver, i alla fall ett mail borde vi kunna få till! :D

Såklart behöver inte alla ligga på som vi gör med att vara ute i god tid, det är bara sådana vi (läs jag) är för att jag mår bra av det. Mår man bra av den lite mer laid-backstilen så ska man självklart köra på det!



Kramen, och pussa på godingen från mig!





Anna: Tack! Vad roligt att så många grattar!



karin: Tack så mycket snälla du!



hippihäxan: Tack, tack! Du vet ju hur det är efter dina tre vackra barn! :) Så suget finns kvar...du får övertala J om att det kanske är läge? ;)

Kramalin



Susanne: Hej tjejen! Tack så mycekt! Visst är det härligt? Vi är alldeles överlyckluiga! Och Lotus som ska bli storebror, ha, där ligger Pippi i lä! ;)Förstår att Enya förgyller tillvaron din, hon är fortfarande en av de allra vackraste både jag och Johan sett! de ögonen, det leendet och det håret...oj, oj, oj!



Hälsa så gott till Anntti och alla bebisar!



Kramalin!



Aptå: Snusa är ett underbart ord. Det passar liksom så bra in! Och du; tack så mycket! :)



Susanne på Ekofamiljen: Jaha, det var väl det jag visste! Att jag sett jeans någonstans men inte kunde minnas vart! :) Typiskt! Får köpa i en större strolken sedan för de vi har köpt är i strl 56 så de kommer ju att växas ur ganska snabbt!



Jag håller med; mentalt har jag aldrig mått så här bra; livet är verkliegn på topp och det känns som om man är oövervinnlig!

Bärselen lät spännande, hör av dig mer gällande den! Du har ju mailen till höger under fotot på mig! Och trosor måste ju bytas i sinom tid, dock klarar jag mig än men det kommer nog snart att smälla till!



Tack för alla tips!



Kramalin

2008-05-26 @ 07:14:07
Postat av: Petra

GRATTIS!

Ni kommer bli dom bästa föräldrarna =)

2008-05-26 @ 19:47:55
Postat av: Malin Harju

Petra: Tack så hemskt mycket! :)



/ Malin

2008-05-27 @ 06:17:15
Postat av: Bec

Jag vill varna alla gravida från att äta karbonater i form av pH-kalk!



Förväxla inte detta med ett buffrat tillskott av kalcium och magnesium. Karbonatformen kan ge upphov till utrensning av giftiga syror i kroppen samt försvåra upptaget av nödvändiga syror, ex. folsyra, aminosyror m.fl. Kurt sandvik flänger sitt kalk där han kommer åt men bryr sig inte Alls om de som skadas, ex. barn som föds missbildade p.g.a. reducerade näringsupptag och giftomsättningar. Kurt är en säljare, tyvärr.

Karbonatkalk kan förstås passa hälsan mer än bra vissa tillfällen, det är den bästa "detox" som finns, det bästa pH-tillskottet samt en bra källa till kalcium och Magnesium. Men det gäller verkligen att veta vad man gör när man manipulerar sitt kropps-pH. Förhoppningsvis har allt gått bra ändå, du håller relativt låg dos - men det finns de som skadats. Lycka till med allt.

2008-05-27 @ 13:13:59
Postat av: Malin Harju

Bec: Tack för dina tankar. Jag hann bara ta 2 doser, precis då jag skrev detta inlägg, men det har dessvärre runnit ut i sanden sen pga resan och att det smakade så j***a illa helt enkelt.

Kommer nog inte att kunna äta det mer för jag mådde så illa av det, kanske kroppens sätt att säga nej?



Härligt med folk som engagerar sig och skapar debatt även om man sedan i slöutändan får tycka vad man själv vill!



/ Malin

2008-05-27 @ 14:50:51
Postat av: Nad

Vidarkliniken skriver ungefär såhär:

En livsstil som stärker immunsystemet



-Att under graviditeten undvika olämpliga och för många intryck.

-Sund näring, helst biodynamiska eller kravmärkta.

-Ullunderkläder närmast kroppen på barnet, hjälper barnet med att hålla rätt temperatur plus skyddar mot elektromagnetisk strålning.

-Kärleksfull omvårdnad.

-Amning.

-Regelbunden dygnsrytm för barnet.

-Barn tar till sig och härmar det vi säger, gör, tänker och känslor plus intryck från dator, tv och liknande.

-Frisk luft och liknande.

-God pedagogik.

-Naturmedel.

-Uppväxtmiljö.

-Förstå barnets natur och samspel med omvärlden, förstå hur man kan stärka barnets inneboende krafter. Se och höra barnet.



"Jag ser dig och jag älskar dig"



Ni uppfyller ju allt detta i hur ni är! Vilken underbar kropp för er bebis att frodas i och underbar familj att födas till!

2008-05-28 @ 21:00:25
Postat av: Nad

Jag minns också min första graviditet och hur jag kände hur det hände en massa därinne och i hela min kropp! Helt obeskrivbar och fantastisk känsla! Samma infann sig inte med andra bebisen men det var kanske för att det redan vart en bebis därinne och gjort plats osv Jag vet inte. Men den första är nog väldigt speciell, särskilt om man som du lyssnar på din kropp! Jag önskar dig/er en fantastisk "resa" under er bebis tillkommande!



Kram!!!

2008-05-28 @ 21:10:57
Postat av: Malin Harju

Nad: Tack så hemskt mycket fina du! Är så glad att vi lärt känna varandra för du är en alldeles underbar vän; en äldre (bara liiite) och mycket klokare och visare version av mig själv. Tack!



Ja, det är så himla häftigt att känna allt som sker därinne, men jag tror att det gäller att man är lyhörd och närvarande i sinnet. Annars passerar det nog bara...



Må så gott, fina familjen!



Massa kramar från oss!

2008-05-29 @ 05:48:41
Postat av: Mac

Hejsan. Ville bara påminna Bec att det är jag som skrivit det där. Kul att bec gillat det. Tipset är ändå att skriva ut "citat" när man använder ett citat. Ha det gött.



Citat mig "Förväxla inte detta med ett buffrat tillskott av kalcium och magnesium. Karbonatformen kan ge upphov till utrensning av giftiga syror i kroppen samt försvåra upptaget av nödvändiga syror, ex. folsyra, aminosyror m.fl. Kurt sandvik flänger sitt kalk där han kommer åt men bryr sig inte Alls om de som skadas, ex. barn som föds missbildade p.g.a. reducerade näringsupptag och giftomsättningar. Kurt är en säljare, tyvärr.

Karbonatkalk kan förstås passa hälsan mer än bra vissa tillfällen, det är den bästa "detox" som finns, det bästa pH-tillskottet samt en bra källa till kalcium och Magnesium. Men det gäller verkligen att veta vad man gör när man manipulerar sitt kropps-pH. Förhoppningsvis har allt gått bra ändå, du håller relativt låg dos - men det finns de som skadats. Lycka till med allt". Slut citat.

2008-06-22 @ 13:52:04
Postat av: Mac

Sorry om det verkade petigt Bec, ville bara påminna generellt...



Hörs

2008-06-22 @ 14:56:06
Postat av: Malin Harju

Mac: Det där får stå för er att reda ut.



/Malin

2008-06-23 @ 06:57:44
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Tjej

Läste en kommentar om Kurt. Har du bevis för att den kalk han säljer inte är bra?

Funderarde nämligen själv på att köpa hans nupon och blåbärspulver.

2008-12-21 @ 12:10:26
Postat av: Malin Harju

Tjej: Jag har inte bevis, det är andra läsare som kommenterat ovan kring det. Jag vet ett par som äter hans nyponpulver och är jättenöjda med det, lyssna på din kropp så blir det säkert bra!

2008-12-22 @ 10:46:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Tjej

Jag har beställt flera av hans produkter och blev orolig. Nyponmjölet och nässelpulver har jag ingen oro för med jag förstod inte av inlägget vad han menade med risker med ph-kalk. Någon som vet?



Jag är inte gravid men vill ju inte ta något som riskerar.

2008-12-27 @ 16:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0