Hälsolimpor

Då vi kommer hem för dagen ska Johan få röra ihop sina otroligt goda Hälsolimpor! Så enkla att göra och fort går det, men ljuvliga så det står härliga till.

Vill Ni ha receptet?

Hälsolimpa 175 gr.

4 dl. grovt rågmjöl
3 dl. dinkelmjöl, siktat eller fullkorn spelar ingen roll
1 tsk. salt
2 tsk. bikarbonat
4 dl. fil
1 msk. Agavesirap eller ½ dl. "vanlig" brödsirap (Agavesirap är ett sötningsmedel från den kaktusliknande agaveväxten från Mexiko. Användes i stället för socker. Smaken är sötare än sirap och honung och konsistensen är något mer tunnflytande. ANvänder man agavesirap så tar man en mindre mängd, precis som med råspcker kontra raffinerat strösocker.)
3 msk. lingonsylt
ev. 1 dl. solroskärnor

Smörj en 1 ½ liters limpform med 1 tsk. rapsolja. Blanda samman rågmjöl, dinkel, salt och bikarbonat i en bunke. Rör ner fil, sirap och lingonsylt och blanda väl. Skrapa ur degen ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45 - 60 min.
Låt limpan kallna invirad i en bakduk.
I vår ugn får det plats 3 st. på rad på gallret så vi gör alltid 3 då man ändå står och drar fram och de är så himla lätta att göra.

Ser Ni hur lätt det är? Som att röra ihop en kladdkaka!


Kommentarer
Postat av: Balanse

Deilig! Hvor mange grader skal ovnen stå på, 175`c?

2010-01-16 @ 13:26:11
URL: http://okohagen.wordpress.com/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Balanse: Precis! :)

2010-01-17 @ 08:49:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0