Ny tävling!

Nu kör vi igång med en ny tävling!

Denna gång delar jag med mig av min stora passion; choklad! Vinsten är en chokladkaka av märket Bio Jardin Etic och vi snackar såklart mörk choklad. Den är både ekologisk och rättvisemärkt och innehåller varken mjölk eller sojalecitin. En kanon-kaka med andra ord som torde falla alla i smaken! ;)

Det jag vill att Ni ska göra för att vara med och tävla är att lämna ett recept där choklad finns med, endera som kaka eller i kakao-form. Jag kommer att välja ut det recept jag helt enkelt tycker låter godast!
Seså, iväg och gräv i Era receptböcker nu!

Till fredagmorgon kl 06.00 har Ni på Er att tävla!

Lycka till! ♣

Tävlingen är nu avslutad, tack för alla recept!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Det här är den godaste kladdkakan som finns!
2 ägg + 3 dl socker- vispa poröst, rör ner: 4 msk kakao, 1 1/4 dl smält smör, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 dl vetemjöl.
Häll i en smord och bröad form med lösa kanter och grädda i 150 grader, ca 35 min.
Servera med grädde och någon fruktkompott tex.

2008-05-05 @ 12:00:50
URL: http://ekofamiljen.blogg.se
Postat av: Sandra

Världens godaste chokladglass!

4-6 portioner

1 vaniljstång eller ¼ tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
125 g mörk choklad bruten i bitar
3 äggulor
½-1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
50 g chokladbönor eller finhackad mörk choklad

1. Skär upp vaniljstången och ta ut fröna. Häll mjölk, vaniljstång och choklad i en tjockbottnad kastrull och värm på svag värme tills chokladen har smält. Höj värmen och låt det nästan börja koka. Lyft kastrullen från värmen, lägg på lock och låt stå 20 minuter. Ta upp vaniljstången.

2. Vispa äggulor och socker tillsammans tills de är väl blandade. Rör ner äggblandningen i kastrullen. Värm blandningen på medelhög värme under ständig omrörning tills den börjar tjockna. Det är mycket viktigt att inte låta smeten koka för då skär den sig. Häll den i en skål och låt den svalna.

3. Vispa ner grädden i den kalla blandningen tillsammans med vaniljsockret om man använder det.

4. Frys blandningen i en glassmaskin eller för hand, se chokladteknik. Rör igen och rör sedan ner chokladbönorna eller den hackade chokladen. Frys tills massan är fast. Låt den stå i rumstemperatur 20-30 minuter för att mjukna före serveringen.

UNDERBAR! :-)

2008-05-05 @ 17:02:06
URL: http://samdra.blogg.se
Postat av: Ika

Supergoda chokladcookies - och ju mörkare och mera kvalitativ choklad man använder, desto godare blir de!

Double chocolate-chip cookies

250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad

Rör det rumstempererade smöret tillsammans med alla de tre sorterna socker. Tillsätt ägg, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer chokladen. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

2008-05-05 @ 19:18:22
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Linda

Recept på chokladtryffel med kaffesmak:

150 g mörk blockchoklad
0,75 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk snabbkaffe, kakao

1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt grädde och smör precis koka ihop.
Blanda kaffepulvret med gräddsmeten. Blanda gräddsmet och choklad under kraftig vispning. Låt tryffeln svalna.

2. När tryffeln är lagom mjuk, spritsa ner den i små pappers- eller metallformar. Pudra slutligen över kakaopulvret.

2008-05-05 @ 19:20:19
URL: http://hummingbird.blogg.se
Postat av: ida

choklaaad, jag ÄLSKAR choklad =)

det absolut lättaste och snabbaste choklad receptet är after eight päron! Men ack så gott.

1.Ta några konserverade päronhalvor
2. Lägg en after eight skiva på varje halva
3. ställ i ugnen tills chokladen smält
4. Ät med vaniljglass

mumma

http://levandeljus.blogg.se/1210014963_choklaaaaad.html

2008-05-05 @ 21:19:20
URL: http://levandeljus.blogg.se
Postat av: emma

Chokladdoppad frukt är ett hälsosamt alternativ till godis. Receptet har lågt GI och är väldigt enkelt att göra.

Tid: 15 min + tid att stelna


Du behöver:
Mörk blockchoklad
lite olja
färsk frukt t.ex. ananas, kiwi, apelsin, jordgubbar
Gör så här:
Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.

Skala och skär frukten i lämpliga bitar. Doppa halva frukten i chokladen.

Lägg på smörpapper och låt stelna. Förvara i kylskåp, men inte för länge eftersom frukten blir torr

2008-05-05 @ 23:42:53
URL: http://enlitentax.blogg.se
Postat av: Ida

Helt klart de ljuvligatse bakverk jag någonsin skådat!Dessutom är de lätta att baka!
Alla som har provat mina cokladmuffins har älskat dom.

Prova dom!

Ingredienser
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao av god kvalitet
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

2008-05-06 @ 15:11:54
URL: http://www.idalandfors.blogg.se
Postat av: Jenny

hoppas vit choklad duger :)
klicka på länken så kommer du till ett receptet på vit chokladcheesecake.
http://zipzo.blogg.se/1210173466_cheesecake.html

2008-05-07 @ 17:18:55
URL: http://zipzo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0