Bellio-mockasiner

Så har då första produkten som ska recenseras på uppdrag för Ecoloco kommit. Det var som sagt mockasiner från svenska Bellio och döm om min förvåning då jag såg att de tillverkas på Docksta Sko i Docksta ca. 5 mil söder om Övik. Snacka om lokarpoducerat! :)



Vi valde den minsta storleken (såklart!) och det var 18/19 som passar 4-10 månader med ett fotmått på 10-11,5 cm. Jag skulle tippa på att Leon kommer att kunna ha dem i vår.
Tofflen är designad för att vara lätt att ta av och på men samtidigt sitta bra på foten under lek och bus. Lädret kommer från skandinaviska kor och garvas i sin tur sedan på Tärnsjö Garveri i Uppland. Där används endast vegetabiliska garvningsmetoder så att skinnet, till skillnad från kromgarvat läder, ska vara fritt från tungmetaller och andra farliga substanser. Detta gör lädret komposterbart, anpassat för känslig hud och med en minimal påverkan på vår miljö. Sedan sys toffeln som sagt i Docksta här i Västernorrland.

Hursomhaver så är de helt underbara! Fantastiskt mjuka och följsamma i det vegetabiliskt garvade skinnet och jag skulle gärna tassa runt i ett par här hemma själv! Sulan känns inte hal utan fäster säkert bra på golvytan för de barn som kan gå runt i dessa. De känns inte heller för varma att ha på sig, utan lite som en extra strumpa. Tanken med mockasiner tycker inte jag är att de ska värma foten för mycket, då tar barn bara av sig dem. Vill man ha värme kan man ta på tjocksockar.

Förutsatt att de håller den kvalitét de ser ut att göra törs jag lova att de kommer att bli långvariga här hemma! 

Tack så hemskt mycket för dessa fina små eko-tillskott! :D

Tofflorna beställs via Ecoloco och de kan även svara på eventuella funderingar, annars kan man också kontakta Bellio[email protected]!


Kommentarer
Postat av: Nadia

Jättefina! m man vill köpa de svarta med vit rand då, via web butik, hur gör man då tro?

2008-11-25 @ 13:00:20
Postat av: Lisa

Super bra om man har en som gillar att köra rally i gåstolen.

2008-11-25 @ 16:47:41
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Lena

Hej Nadia, du kanske kan ta kontakt med Bellio om du vill kolla olika färgerna och vart du kan köpa de fina tofflorna. Jag har mailat och kollat om man kan köpa de svarta med röda hjärtan. [email protected]

2008-11-25 @ 18:34:14
Postat av: VintageRetroPrinsessa

super fina var dom :=))))



Kram på er söta familjen

2008-11-25 @ 18:58:48
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Nadia

Min 8 månaders pojk har haft mockasiner nästan varje dag sedan han var typ en månad! Jättebra plagg inne som ute! Super bra ute i sandlådan typ innan de börjar ha skor osv! Ett plagg jag inte vill vara utan!

Tack Lena för mailadressen!

Dom bruna är med elefanterna är nog mina favoriter men jag vill köpa två par :)

2008-11-25 @ 19:35:10
Postat av: Erika

Kul att de är tillverkade så nära =)



Än har inte Ninjisen sluppit tratten, bara när hon är utomhus. Hon ska fara och ta bort stygnen på torsdag. Men hon är piggelin och tycker att det är jobbigt att inte få skutta runt som hon vill.



Kram!

2008-11-25 @ 20:20:54
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Loa

Ja, visst är dom ljuvliga!

Det går jättebra att kontakta oss på Ecoloco via kontaktformuläret contact&Itemid=3l" rel="nofollow">http://www.ecoloco.se/index.php?option=comcontact&Itemid=3l och beställa Bellio-tofflor som vi inte har i vårt ordinarie sortiment. Säg bara vilken storlek och modell du vill ha så ordnar vi det.



Glada hälsningar

Loa

http://www.ecoloco.se



2008-11-25 @ 22:30:44
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: matilda

heej :) kolla gärna in och kommentera min blogg! ;):) (eller följ/prenummerera på den) :)

2008-11-25 @ 22:39:11
URL: http://matildaabergs.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Lisa: Ja, det kan jag tänka mig! :)



VintageRetroPrinsessa: Snart kommer väl era? Kram tillbaka!



Erika: Men så skönt för henne! :) Lill-gumman! Nu då snön kommit förstår jag att hon hellre vill vara ute och busa fritt helt!



Sköt om er!



Kramalin

2008-11-26 @ 06:24:14
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Annie

Du som vegetarian, hur ställer du dig till skinn?



Själv har jag resonerat så att jag föredrar att köpa hållbart läder istället för att köpa miljöfarliga saker, men jag vet inte, det känns inte helt 100 för mig..



/Vi visar vägen

2008-11-26 @ 13:40:13
URL: http://viviv.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Annie: Jag resonerar som så att om lädret är vegetabiliskt garvat och kommer från "eko-kor" så är det ok. Min man dock använder inte alls läder, men till Leon har vi enats om att ovanstående modell fungerar.

Jag är vegetarian mer av hälso- och miljöskäl medan Johan vart det i över 10 år av moraliska skäl.

2008-11-27 @ 09:58:52
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Bellios tofflor går att köpa på Glada Grodan i övik!!!

Tidningen 7 hade reportage i sista numret om EKO mode och visade bild på tofflorna men glömde skriva att de säljs här i övik... men nu vet de som läst detta och är intresserade! Hon har tre olika designer men kan ta hem om man önskar annan än dem hon har i butiken.



2008-12-01 @ 10:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0