"Drömälskarens chokladtårta"
Här kommer en av de kakor jag bjöd jobbet på då de var här och fikade i måndags. Egentligen heter den såklart "Chokladälskarens drömtårta" men av någon anledning blir det alltid ovanstående då Johan ska prata om den så nu har jag döpt om den! :) Den går fort att gör och gör alltid succé. Tricket är bara att våga låta grädda den så kort stund och att direkt ställa in den i kylen, det är det som gör den så grymt god!
Drömälskarens chokladtårta, 200 grader
200 gr. mörk choklad av fin kvalitet *
200 gr. smör *
4 ägg *
1 dl. råsocker * (dubbla mängden om strösocker används)
2 ½ dl. siktat dinkel *
1 tsk. bakpulver
Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.
Smörj en springform och bröa den med kakao. Smält smöret tillsammans med chokladen som brutits i bitar i en kastrull på låg värme. Dra ifrån värmen. Vispa ägg och socker poröst och rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver separat och sikta sedan ner det successivt i den övriga smeten. Vänd försiktigt in mjölet i chokladsmeten utifrån och in. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
Häll smeten i formen och grädda i ugn 9 minuter, kakan ska inte ha stannat helt. Ställ direkt in kakan i kylen eller någon annanstans svalt och servera den kallt med vispad grädde.
Bild lånad härifrån.
♣
Drömälskarens chokladtårta, 200 grader
200 gr. mörk choklad av fin kvalitet *
200 gr. smör *
4 ägg *
1 dl. råsocker * (dubbla mängden om strösocker används)
2 ½ dl. siktat dinkel *
1 tsk. bakpulver
Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.
Smörj en springform och bröa den med kakao. Smält smöret tillsammans med chokladen som brutits i bitar i en kastrull på låg värme. Dra ifrån värmen. Vispa ägg och socker poröst och rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver separat och sikta sedan ner det successivt i den övriga smeten. Vänd försiktigt in mjölet i chokladsmeten utifrån och in. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
Häll smeten i formen och grädda i ugn 9 minuter, kakan ska inte ha stannat helt. Ställ direkt in kakan i kylen eller någon annanstans svalt och servera den kallt med vispad grädde.

♣
Kommentarer
Postat av: Erika
Oh, så smarrig den verkar vara =)
Postat av: Malin Harju
Erika: Du, den är ljuvlig! mmm
Postat av: pernilla
Väldigt God!
Vi gjorde den igår...
/pernilla
Postat av: Malin Harju
pernilla: Oj så kul! Ja, den är super-mumsig! :)
Trackback