5 års tjat gav resultat!

I fem år har vi bott tillsammans. Fem underbara år fyllda med kärlek och värme. Och tjat. Tjat från min sida om att göra om ett av våra stora burspråksfönster till ett mys-fönster med kuddar där man kan sitta och prata i telefon (vår telefon är stationerad precis bredvid), läsa, blogga, se på TV mm. Johan har taktfast blåvägrat. Tills igår. Då sa han äntligen JA!

  

Vi tog helt sonika bort det vi hade där förrut,



och lade ut en massa kuddar vi redan hade i vårt förråd. Enkelt och billigt (läs = miljövänligt!). De två stora kuddarna är gamla sitt-kuddar från Åhléns som vi sedan tidigare sytt fodral till och sedan blandade vi upp med en miss-matchad blanding av olika kuddar.
En fleece-filt jag köpte medan jag bodde hemma hos mamma och pappa alltså typ 7 år gammal) ligger också där så att man kan svepa den om sig då man känner sig frusen.
Man ser in mot stan eller de som sitter i soffan om man sitter i fönstret vänd mot soffan och sitter man tvärtom så ser man TV'n eller upp mot gården. Det kommer att bli hur mysigt som helst att sitta där med bebis och se nysnön falla i vinter. Fönstret är så pass djupt och rymligt att jag som gravid (otymplig och osmidig) sitter bekvämt där trots alla kuddar. Ikväll ska dock pall fixas för jag skulle behöva två steg för att ta mig upp en bit extra då man har bebisen i famn, samt två små lampor som ska sättas i vardera hörn. Bilder kommer då det är åtgärdat!

Ett tillägg kan också vara att t.o.m. små whippet-pojkar tyckte det var mys där uppe, kruxet är ju att någon måste lyfta upp respektive ner. Han gjorde dock försök själv att ta sig upp så han förstod nog att det kunde vara skönt där! Får ordna en hundvänlig pall för jag är övertygad om att han skulle älska att sitta där och titta ut om dagarna och ta sig en liten tupplur då sömnen kommer smygandes! Det kan liksom inte bli bättre; kuddar, filt, värmde från ett underliggande element och en schysst vy in mot stan och alla fotgängare som passerar.

 

Vad tycker ni om om-modelleringen, hiss eller diss?


Kommentarer
Postat av: Petra

Shit vad mysigt, ursäkta uttrycket...

Det gillas säkert av alla familjemedlemmar.

2008-09-22 @ 10:03:10
Postat av: elin

hiss! gud vad mysigt.

skulle inte alls ha något emot en sån plats hemma hos mig:)

2008-09-22 @ 12:02:35
Postat av: Malin Harju

Petra: Ja, jag tror vi kommer att slåss om den där platsen! :) Tur vi är vana att trängas, vi får säkert plats där alla 4!



elin: Vad bra! Men som sagt; jag fick kämpa i fem år! ;)

2008-09-22 @ 12:28:45
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Anna Kittybloggarn

Jättemysigt! Bra att du tillslut fick mysa till i fönstret. det är en dröm jag har också, till framtiden att få ett fönster med jättedjup.

2008-09-22 @ 16:20:51
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: ida

helt underbart!!! love it love it love it!



kika gärna in i min inredningsblogg!



//i

2008-09-22 @ 17:27:19
URL: http://pimpmyhome.blogg.se/
Postat av: Lisa / Vildängel

ABSOLUT HISS!!!

Åh vilket ljuvligt litet kryp-upp/kryp-in.

Njut det!

Och njut hemma-myset när det strax är dax.

kram/lisa

2008-09-22 @ 19:01:03
URL: http://vildaengel.blogspot.com
Postat av: Ika

Vad mysigt det ser ut! Önskar att mina fönsternischer var lika djupa... Iofs har jag jättevackra fönster i alla fall, och om man riktigt vill kan man faktiskt sitta i dem, även om man inte får plats med lika många kuddar.

2008-09-22 @ 19:08:37
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: Malin Harju

Ann Kitty bloggarn: Jag har drömt om det ända sen min favoritserie Vänner började gå och det finns ett sådant i den lägenhet Monica ärvt av sin mormor!



Ida: Tack! Ja, det ska jag göra!



Lisa / Vildängel: Vi är supernöjda! :) Johan satte dit belysning igår och satt där och läste filosofi medan Lotus låg där uppe och sov! Vart upphovsmannen till det hela fick vara? Jo du, hon hamnade i soffan eftersom det var fullt i hennes mys-hörn! ;)

Tack, jag kommer verkligen att göra det bästa av det!



Ika: Toppen! Tycker du ska sitta där med, jag längtar som en tok tills nysnön kommer så man kan sitta där då! drömmer mig bort



Kramalin





2008-09-23 @ 04:55:26
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Ylva

Helt perfekt! Förstår att du längtat efter att göra om fönstret till en mysplats. Blev det som du tänkt, eller kanske ännu bättre?

2008-09-23 @ 07:39:08
Postat av: Malin Harju

Ylva: Det blev ännu bättre!:)

2008-09-23 @ 10:39:49
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Fatima

Åh vad mysigt! Ett fönster som detta har jag alltid drömt om. Jag skulle alltid sitta där när det regnade och dricka te, eller med en god bok.

2008-09-23 @ 17:18:14
URL: http://www.fatimaslillablogg.com
Postat av: Malin Harju

Fatima: Precis så är min intention! :) Satt där igår och läste och drack té och det var så perfekt! Kommer att bli mysigt att sitta där med bebisen sen! :D

2008-09-24 @ 06:02:34
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0