Försmak av julen!

Denna mjuka pepparkaka är standard att göra på jobbet med barnen. Den är perfekt att baka tillsammans med den eftersom den är så enkel att göra och man på så sätt kan få tid till att lära de den praktiska matematiken. Att den är dundergod, blir  mycket av och är extra god på skogsutflykt gör ju inte saken sämre!

Nu ska den få finnas i vår frys i väntan på de gäster bebisen kommer att dra till sig! ;)

Mjuk pepparkaka, 200 gr.

150 gr. smör *
5 dl. råsocker *
12 dl. siktat dinkel *
1 msk. bikarbonat
3 tsk. kanel *
3 tsk. kardemumma *
3 tsk. malen nejlika *
7 ½ dl. fil *
2 dl. lingonsylt (hemmagjord)

Ingredienser markerade med * är ekologiska hos oss.

Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret. Låt svalna något. Vispa det tillsammans med sockret i en stor bunke tills det blir ljust och poröst. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna i en separat bunke, rör ner i äggsmeten. Blanda ner fil och sist lingonsylt och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.

Grädda i mitten av ugnen ca. 30 min. eller tills kakan är genomgräddad. Skär i rutor, går bra att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0