Små barn och Alvedon

I en omfattande studie på över 200 000 barn i 31 länder som medicintidskriften The Lancet presenterar, indikerar på att för stort intag av Alvedon eller andra läkemedel med paracetamol kan ge högre risk för astma, hösnuva och eksem hos barn.

I studien har föräldrarna angett hur ofta deras barn fått medel med paracetamol och det visade sig då att de barn som ofta fått det i febernedsättande syfte under sitt första levnadsår led av astma, hösnuva och eksem i större utsträckning än andra barn i sex-sju års ålder.
Thomas Lundberg, barnläkare i Härnösand, tycker dock att man som förälder inte ska vara så rädd för feber och alltid känna att den ska måsta bekämpas. Han menar att feber i sig inte är farligt och att man inte alltid behöver Alvedon. Den höga kroppstemperatur som uppstår vid feber skapar ett ogynnsamt klimat för bakterier och virus och gör det således svårare för dem att överleva. Han menar att om febern inte överstiger 39 grader och om man märker att barnet orkar med det så kan man med lätthet avstå läkemedel. Man mår nämligen sämre av febern som går upp och ned så som den gör vid effekten av febernedsättande preparat. Om det däremot handlar om hastigt stigande feber eller feber som kan vara på väg att orsaka kramp finns det dock skäl att dämpa den.
 Bild lånad från Apoteket.

Här kan man läsa vad Astra Zeneca anser om den utförda studien och det resultat som framkommit.

Vi har Alvedon hemma men hinner aldrig äta upp dem innan de passerar bäst-före datum. Jag har inte tagit en värktablett på flera år nu och det känns så skönt. Kommer dock att ha det hemma i form av flytande Alvedon eller suppositorier nu då bebisen kommer men vi kommer att vara lika avvaktande att ge den det som då vi själva tar läkemedlet.



Kommentarer
Postat av: Ylva

Men usch vad hemskt! Känns som att man "vet" sånt här fast ändå inte. Alltså man fattar egentligen att det inte kan vara bra att ta en massa kemikalier men ändå är det ju så vanligt och har funnits så länge så då tycker man att alla eventuella biverkningar ska ha visat sig.



Tur att mina barn nästan aldrig är sjuka. Ja T menar jag ju mest då, för A är ju så liten än.

2008-09-24 @ 09:02:19
Postat av: VintageRetroPrinsessa

Samma lika här är själv emot medecinerig och därför valde jag att ej vaccinera Madicken med vaccination .

Kenny fick bara första dock har Bambi fått sina då hennes pappas ansetts det viktigt.

Medecin har jag heller inte hemma :0)

Jo nu flytade alvedon ;)





kram

2008-09-24 @ 12:27:59
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Ylva: Håller med, man förstår det egentligen men ändå inte liksom.



VintageRetroPrinsessa: Precis så tänker vi, kommer inte att vaccinera Krypet då h*n kommer ut. Ska posta ett inlägg om det framöver på bloggen.

Flytande Alvedon kommer vi att ha hemma som säkerhetåtgärd vid eventuell akut hög feber eller så.



Kramalin

2008-09-24 @ 12:33:34
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0