Världens godaste kladdkaka

Här kommer ett av recepten från vår båttur på stugsista! A-S och R bjöd förutom denna på fetapiroger med spenat och hasselnötter och hembakta hasselnötsbullar. Det var fantastiskt gott!

Världens godaste kladdkaka 175 gr.
100 gr. smör *
2 ägg *
1 ½ dl. råsocker *
1 ½ dl. siktat dinkelmjöl *
4 msk. kakao *
1 tsk. vaniljessens * eller vanligt vaniljsocker
½ tsk. salt *
50 gr. mörk choklad * (minst 60 % kakao)
Kokos * till formen
Ca. 100 gr. nougat 

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska hos oss.

Sätt ugnen på 175 grader och smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält sedan smöret i en kastrull och vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten, tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
Häll sedan all smet i formen och grädda 17-22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 min. innan du hyvlar på ett ca 1 mm. tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

A-S och R bjöd på en jättegod basilikagrädde till med vispad grädde, medelhavsyoguhurt, honung och finhackad basilika. Den friska basilikasmaken bröt av så gott mot den söta kakan!


Kommentarer
Postat av: Pontus

Gillade verkligen detta kladdkakarecept! Jag undrar om jag får skriva om det i min blogg?

/Pontus

2009-09-28 @ 15:53:51
URL: http://kladdkakarecept.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0