Att förhindra smitta

Jag har fått flera mail från läsare som undrar hur vi tänker försöka förhindra pandemi-smitta i höst/vinter och vad vi har för erfarenheter kring desinficering och hygien eftersom vi tvingades vara så noga så länge med Leon.

Så här tänker vi;

Vi har handdesinfektion (Alkogel från DAX med 85 % som köpes på Apoteket.) i små flaskor lite här och där. I skötväskan, vid alla ställen där handtvättsmöjligheter finns hemma samt i båda bilarna. På så vis kan man sprita in händerna noga då man tvättat dem, i skötväskan är det bra att jämt ha en flaska eftersom man kanske vill eliminera eventuella blöjbytningsspår och kanske inte har vatten till hands utan tvingats använda eko-våtsavetter. Då kan det vara skönt att sprita in händerna då man är klar. Vi har köpt till bilarna nu eftersom man handlar men sedan sitter en bit hem och hinner klia sig i ögonen, peta sig i ansiktet mm. innan man kommit hem till tvättmöjligheter.
Vi har dock inte börjat med detta än utan inväntar "stormen".
Tänk på att vara noga med att ta av ringar och klockor vid handesinficering och tvättning så att man verkligen får bort alla bakterier, tvätta också under naglarna och kring nagelbanden.

Vi kommer inte att ta med Leon på t.ex. stormarknader om det inte är absolut nödvändigt. Människor har en förmåga att komma fram och dyka på små barn och är väldigt ofta uppe i ansiktet på dem. Då är det svårt att värja sig mot eventuell smitta och då är det bättre att lämna dem hemma om möjlighet finns anser vi.
Vi utsätter oss heller inte för smitta som vi vet om. Skulle aldrig falla oss in att åka hem till, eller bjuda hem någon, som är förkyld. Varför bli förkyld om man kan undvika det???

Något vi ofta tänker på annars är att pussa mycket på Leon, gärna i ansiktet och på munnen, då detta sägs kunna stärka och härda immunförsvaret inom familjen. Och vem tycker det är en uppoffring? ;)


Se hela bilden Bild lånad härifrån.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Vi kommer att göra på precis samma sätt. Men tyvärr är vi ju alla tre på bakterie rika platser nu. Lillemans inskolning på förskolan blir klar idag, och jag börjar ju skolan nästa vecka. Men jag inbillar mig att bara jag är så noga som det bara går, så ska det nog gå bra ändå! Ett tips är att apoteket har egen handdesifektion som är lite billigare än DAX, den innehåller dock mindre alkohol, men enligt de som jobbar på apoteket så är det tillräckligt mycket för alla alla bakterier ska dö ändå.

2009-08-24 @ 13:10:19
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Lisa: Det finns ju även savetter man kan ta med om man är på vift och inte har plats för/möjlighet till en flaska.



Bra med hygien även för att slippa magsjukan...



Kramalin

2009-08-24 @ 17:21:49
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0