Tävla om unika toppen-tofflor från Bellio!

I samband med att Bellio nu visar prov på några eko-tofflor ur höstens kommande kollektion
 
nyheter-urval

Höstens kollektion!

så bjuder Johanna på något unikt till Ekoblogg's läsare; provsydda eko-tofflor som endast finns i ett fåtal exemplar vardera! Det är alltså några test-par som sytts upp för att kolla motiv och färg och kommer inte att finnas till försäljning som Bellio's övriga tofflor. Jag har fått chansen att lotta ut några par till mina underbara läsare i storlek 20/21 och för att vara med och tävla vill jag att ni lämnar ett bra tips på hur man kan ta hand om sina fötter på ett miljösnällt sätt så här i sommartid! Kommentera i detta kommentarsfät nedan!
Fler än en vinnare kommer att utses så nu har ni världens chans! :D

Och som ni ner så går det utmärkt att ha Bellio's härliga tofflor utomhus bara vädret är torrt och tillåtande;

william-ute-och-gar

Bilden på denna glada mannekäng är lånad från Bellio-bloggen!

Ni har till måndag 22 juni på er att tävla så denna gång har ni en hel vecka på er! Stort lycka till! :)



Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

Kommentarer
Postat av: Ingela

Mitt bästa tips för att ta hand om fötterna sommartid är att gå så mycket barfota som möjligt, det blir som akupunktur för fötterna (och hela kroppen) och miljövänligare fotvård än så kan det väl inte bli? :) (Grys små fötter skulle passa så bra i såna där tofflor ;)

2009-06-15 @ 08:27:38
URL: http://buspropp.blogg.se/
Postat av: Carolina

Mitt bästa tips är att gå barfota så ofta man bara kan, och smörja in fötterna med vegetabiliska oljor så de inte blir torra och hårda! Lilla Isabella skulle bli överlycklig för ett par såna här fina tofflor! :)

2009-06-15 @ 09:23:27
URL: http://carolina1979.blogg.se/
Postat av: ida

När vi grillar ute på terassen som är stenbelagd, brukar jag sitta o gnida mina fötter på plattorna. Dom blir helt otroligt mjuka & lena.

2009-06-15 @ 12:31:27
Postat av: Veronika Ekstrand

Efter att jag duschat brukar jag gnugga fötterna riktigt ordentligt med en handduk. Hemligheten är att inte torktumla handduken; vilket i sig är väldigt miljövänligt att strunta i ;-)! Den ska vara så där härligt ruggig. Smörj sedan in fötterna med lite rapsolja och ta på ett par bomullsstrumpor över natten.

2009-06-15 @ 15:58:07
URL: http://eko.veronikaekstrand.se
Postat av: sara

Å dom där tofflorna är SÅ fina.

Skulle passa Villgotts (jätte) fötter. ;)



Mitt tips blir nog kaffesump.

Perfekt att smörja in torra händer eller fötter med.

Dessutom kan man använda sumpen till att smörja in skärbrädor för att få bort dålig lukt.



Dricker man inte kaffe så finns det ju sump att få på blandannat cafét Barista.



Sen är det ju naturligtvis ett underbart och alldeles fantastiskt sätt att gå barfota.

Något jag själv gör så fort det börjar bli lite varmt. :D



Ha det så härligt i ert hus!!!

Kram Sara och Villgott.

2009-06-15 @ 16:47:38
URL: http://saraforsberg.blogg.se/
Postat av: Carola

Kommande bebisen skulle nog passa väldans bra i ett par ekotofflor tror jag :-)



Mitt bästa miljövänliga tips för att ta hand om fossingarna är att be sambon massera dem. Det är otroligt härligt. Min sambo gör det nästan varje kväll, vi ligger i varsitt hörn av soffan och tanken är att vi ska massera varandras fötter, men det brukar sluta med att han bara masserar mina ;-) Att passa på att smörja in fötterna med någon skön ekologisk fotkräm är också att rekommendera.

2009-06-15 @ 16:51:45
Postat av: Petra

Jag brukar ofta försöka att gå i strandkanten barfota. Det filar och stimulerar fötterna naturligt. Om man inte bor i närheten av havet/sjö med sand kan man göra ett fotbad med sand från sandlådan och trampa runt i. Fungerar utmärkt!

2009-06-15 @ 19:00:25
Postat av: Jenny

Jag tar ett fotbad i såpvatten. Det gör fötterna mjuka och lena och lätta att fila. Även samvetet håller sig rent (och grönt) :-)

2009-06-16 @ 23:41:59
Postat av: Sarasofi

Fantastiskt vilka priser du har i dina tävlingar. Skulle jag vinna skulle tofflorna ges i gåva till en efterlängtad bebis som kommer att komma inom snar framtid och mitt tips är helt klart barfotamassage genom att gå på varma klippor vid havet! Varierat med att gräva ner fötterna i sanden. Under vintern blir det svårt, men då kan man istället använda sig av shakti-rullstaven, både till händer och fötter.

2009-06-17 @ 11:49:27
Postat av: Jennie B

Hej Malin,



Superbra fotvård är att gnugga fötterna mot en sandbotten i havet efter att man haft fötterna i vattnet ett tag. Miljövänlig peeling för trötta fötter. Jag brukar smörja in fötterna på kvällen men ev. lite olivolja och ta på mig sockar över natten. Fötterna är som ny på morgonen och redo för en ny dag.



Sebastian som redan avverkat ett par Bellio-tofflor ser fram emot ett par nya :) Inte utnötta men dock urvuxna!



2009-06-17 @ 20:57:45
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Mitt bästa fottips är använda våt sand för att peela upp fötterna och att använda olivolja om de behöver smörjas in. Ser att de flesta har samma tips, men det är ju det bästa sättet så det är svårt att komma med ny tips...



PS. Jag har länkat i tävlingsbloggen:



http://evamar.blogg.se/2009/june/barntofflor-22-juni.html

2009-06-21 @ 10:31:19
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Marlene

Jag vill såklart vara med och tävla :-)



Mitt bästa fotvårdstips är sockerscrub, ekologiskt socker och en ekologisk olja. Jag brukar använda vad vi har hemma så det brukar bli raps eller oliv. Sen scrubba i duschen (funkar bra att scrubba på hela kroppen) Sen torkar man bara av överflödig olja från fötterna med en handduk. Vill man ha extra olja så kan man smörja in fötterna med olja sen och ta på sig plastpåsar på fötterna och låta det sitta ett tag och sen torka av överflödig olja.

2009-06-21 @ 11:00:25
URL: http://busbarnet.wordpress.com
Postat av: Ma-Linn

Mitt bästa tips är att gå barfota så mycket man kan och smörja fötterna på kvällarna. Ekologisk olivolja är det bästa tycker jag!

2009-06-21 @ 11:12:01
Postat av: Amanda

Mitt bästa tips är att smörja in fötter med olja och sen att gå mycket barfota i sanden nu på sommaren. Bättre peeling finns inte! ^^



Håller tummarna för tur! Ludwig skulle älska att få dessa fina tofflor! ♥

2009-06-21 @ 11:20:29
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Malin

Som mamma vill man gärna slå flera flugor i en smäll därför är mitt tips till er andra mammor: Vid stranden när det är dags att baka sandkakor med barnen så sätt er nära vatten kanten så du kan ha fötterna i vattnet samtidigt som du drar fötterna fram och tillbaka i sanden. utan problem kan du samtidigt underhålla dina/ditt barn. Funkar även bra hemma om man har en sandlåda på tomten. Fukta först fötterna i ett fotbad en stund och sedan gräver du ner fötterna i sanden i sandlådan och gör likadant som på stranden. Olivolja till att smörja in fötterna med framåt kvällningen, massera gärna in oljan lite. Dels för att det är grymt skönt och sedan underlättar det om man plötsligt måste upp och gå, kan bli en aning halt annars:)



Ha det gott

2009-06-21 @ 20:48:51
URL: http://mtl.bloggagratis.se
Postat av: Sarah - 21 år och tvåbarns mamma! =)

Vilka söta tofflor, jag måste ju vara med och tävla! =)



Mitt tips är att gå barfota och lufta ofta nu under sommaren, sen finns det ju inget bättre än att gå och gnugga fötterna mot sandbottnen i havet. Det är en härlig känsla och den mest miljövänligaste peeling som finns. Och sen sist men absolut inte minst, be sambon ge er en härlig fotmassage med olivolja, så fötterna inte blir torra. =)



Mvh Sarah

2009-06-21 @ 23:54:41
URL: http://lillsaraah.blogg.se/
Postat av: Smycken & Ting

Mitt bästa tips är att så ofta som möjligt gå barfota. Speciellt om man är vid stranden så är det underbart för fötterna att ta en promenad längs stranden då det blir som en mild peeling. Väl hemma kan man olivolja in fötterna, trä på plastpåsar och sedan strumpor på för att inte halka. Fötterna blir otroligt mjuka.

2009-06-22 @ 08:39:54
URL: http://smyckenochting.blogg.se/
Postat av: Cilla

Ett gratis alternativ nu på sommaren är såklart en promenad i sanden på havsstranden och sedan en oljeinpackning på kvällen.

Något som funkar under hela året är att införskaffa ekologiska produkter för ett uppmjukande fotbad och mineralrik fotskrubb samt en vårdande fotcreme. (Exempelvis Dharmazone Möllevik eller Alva Fotvård). Om du råkar få gott om ensamtid så gör fotvården till en stärkande spastund med hjälp av en soft CD-skiva, ev. en kopp té och avsluta med en skön fotmassage. (Det GÅR att massera fötterna själv om man inte råkar ha en man som Carolas som gör det åt en..;))

Kram!

2009-06-22 @ 13:23:05
Postat av: Mirre

Jag har fått hemkokt ringblomssalva utav en vännina och jag brukar smörja in fötterna med den.. Det doftar sommar året om då..

Annars är det såå ljuvligt att stå med fötterna i havsvatten. Bara man går om kring lite så får man världens bästa peeling..

2009-06-22 @ 19:32:07
URL: http://www.metrobloggen.se/symirre

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0