Örnsköldsvik - en stad i nattsvart mörker?

Nej då, inte alls!

Det stod att läsa i vår ortstidning idag att Örnsköldsviks kommun inte haka på Earth Hour. Endast en intressent hade anmält intresse och det var en församling. Var är alla stora företag? Kom igen nu!
Fy så trist, jag blir bara ledsen! Vårat kommunalråd sitter redan rejält risigt till så h*n borde verkligen ha gjort något för att engagera lite väljare inför kommande val! Åh, jag vill bli arg och säga att detta är typiskt en norrländsk små-stad men, men, vad blir det för bättre av det? Jag har i alla fall mailat kommunalrådet och hoppas genom bloggen kunna påverka fler.

Nu känns gårdagens påminnelse ännu viktigare!

Ett 80-tal kommuner i landet har hittills anslutit sig och WWF's mål är att 1 000 000 människor i Sverige ska ansluta sig till den protest/detta manifest.

Snälla ni, visst hakar ni på?

Vi ska som sagt ha en mysig middag med vänner och då vi väl släcker ner för Earth Hour kommer vi inte att tända mer den kvällen. Så. Skönt!

Läs mer här om att inte tända tiotals värmeljus istället! Då tar det liksom ut varandra...


Kommentarer
Postat av: Nadia

Jag följer ditt exempel med att bjuda hem vänner på middag och mys :) - men jag vill ha några ljus tända och har funderat på var jag kan hitta de som är bra. Hur gör ni? Helt mörkt eller tänder ljus? Var har ni hittat dem i så fall? GG?

2009-03-18 @ 11:38:04
Postat av: Nadia

Ja just ja! Vill ge dig en eloge för att du mailat kommunalrådet! Blev sur när jag läste tidiningen idag om att enbart en församling hakat på... inget företag... inte kommunen... Maila mig gärna adressen så skriver jag också!

2009-03-18 @ 11:40:07
Postat av: Erika

Verkligen trist att inte kommunen har hakat på, men det är ju inte för sent än. Hoppas att du får svar på ditt mejl.





Jao, jag ser fram emot morgonkvällen, blir kul att ses igen =)



Kram!

2009-03-18 @ 19:57:59
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Lisa

fan vad tråkigt :(. Jag ska haka på eller mina föräldrar lär inte göra det så då går det inte, eller kanske :)

2009-03-18 @ 22:20:54
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Nadia: Tyvärr har jag inte hittat några andra ljus än Delsbo svanen-märkta ljus men de finns inte som värmeljus i Övik utan bara "långa ljus". Man får tända några få och mysa kring dem!



Adressen är [email protected]



Erika: Ja, det ska bli jättekul att ses, blir semlor och rött té bra? ;)



Kramalin



Lisa: Kan du inte övertala dina föräldrar får du släcka i ditt rum i alla fall! :) Bättre än inget!

2009-03-19 @ 07:58:08
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Har inte sett Delsbo-ljusen, finns på Grön Gåva skulle jag tro va? Det blir till att tända några ljus... inte för många... alltid något!



Ska bli kul att se hur det kommer att funka den kvällen för vi blir fyra vuxna och fyra barn. (två ettåringar och två tre åringar typ) Hoppas att de somnat till halv nio och sover gott länge så vi inte behöver upp och studsa för att pyssla om dem. Och hur ska det då lyckas att söva fyra barn i en tre rummare... he he, ja det ska bli kul att se. Vi gör så gott det går! Utmaningar är omväxlande!

2009-03-20 @ 14:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0