Preemie-hjärtat

Som jag tidigare skrev så skickade vi inga julkort i år. Vi bestämde att vi skulle stötta prematur-forskningen istället eftersom hösten gav oss vårt prematura mirakel. Jag har googlat i förbannelse och inte hittat någonstans dit man skulle kunna skänka pengar och på så vis stötta forskningen. Sidor lades ner, datorn hängde sig mm. Jag tog det som ett tecken att jag skulle avvakta och lät pengarna sitta kvar på kontot.

Idag fick jag ett mail från en go'-vän som bor i en annan stad som tipsade om Preemie-hjärtat; ett hjärta som symboliserar samhörighet, kärlek och förståelse bland våra familjer.

Bakom smycket står Preemie Purple Hearts som grundades i USA 1997 av Renea Ericson, mamma till tre prematurfödda barn. Hjärtat designades som en påminnande symbol för den gemenskap och styrka hon och hennes familj fann med andra prematurföräldrar på nätet när deras resa i den prematura världen startade.

Sedan dess har Preemie-hjärtat växt till att bli en av de mest meningsfulla symbolerna för den gemenskap kring för tidigt födda barn som förenar människor ur olika generationer över hela världen.

Preemie-hjärtat






Bild lånad härifrån.

När ett barn föds för tidigt kan det vara svårt att våga känna glädje och hopp. Plötsligt och oväntat har en av livets viktigaste händelser bytts till oro, sorg och en känsla av utanförskap. Medan alla föräldrars erfarenheter är unika och barnens förutsättningar skiljer sig åt, är kampen och sökandet efter tröst densamma. Preemie-hjärtat skapades med avsikt att fylla det tomrum som många av oss känner tiden kring våra barns för tidiga födsel och därefter.

Varje sålt hjärta bidrar till forskning inom området. Preemie-hjärtat samarbetar med bl a March Of Dimes och forskningsfonden Pregenia.

Nu är det beställt hjärtan och jag kan inte bärga mig! Jag är jätteglad över att äntligen ha hittat någon instans jag kan skänka våra pengar till och det känns betydelsefullt att kunna bära denna symbol för den resa vi gjort!

Där ser man meningen med att jag inte kunde skänka pengarna tidigare, det var så att S i Falun skulle kunna tipsa mig om detta! Tack snälla du!


Kommentarer
Postat av: Susann

Hej!

Så kul för er att ni hittade nåt så fint.

Beskriv gärna hur du köpte det.Är själv "bara" 4 veckor förtidigt född 1971 och det skiljer ju så oerhört hur barn behandlas nu, kul att Leon mår så bra. Kram Susann

2009-03-08 @ 13:31:31
Postat av: Malin Harju

Susann: Om du klickar på de kursiverade orden i inlägget så kommer man till länkar om hur man köper dem.



Ja, det har gått otroligt framåt och tur är väl det!



Kram på er!

2009-03-09 @ 07:02:59
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0