Blue bamboo

Ecoloco är en av de få butiker (ni är några fler och ni vet precis vilka ni är! ;) )som jag litar på till 100 % då det kommer till både miljötänk, eko- och reko utbud och toppen-service! Kanske beror detta på att Loa är så noggrann i de val hon gör? För att helt säkra tar de i princip bara in barnkläder som är ekologiskt certifierade av tredje part och uppfyller de strikta eko-kriterier som är satta både när det gäller råvaran i sig och produktionen.

Sedan en tid tillbaka har Ecoloco funderat på att ta in bambu-kläder, men hindrats av att bambu inte är så miljövänligt som det sägs alla gånger. Bambun odlas förvisso utan kemiska bekämpningsmedel (och omvandlar dessutom mer koldioxid till syre än de flesta andra växter gör), men problemet är att när bambun görs om till textil använder man sig ofta av giftiga kemikalier.

Nu har det tack och lov kommit en ny aktör på marknaden och eko-familjen från Bloggpanelen hälsar Bamboo Baby välkomna till Ecoloco!



Klicka här för att läsa en väldigt intressant intervju med Chloe & Sophie - systrarna som driver Bamboo Baby.  

Dessa snajsiga jeans får gärna flytta in i Leons garderob;



Det enda som jag kan komma på som ligger de i fatet i vårt fall är dock ett vanligt problem med internationella märken; de anger storlekarna i ålder och inte i cm. som vi är vana här hemma. Med en lite för liten prematurkille blir det då svårt att räkna ut vad han ska ha eftersom han inter följer kurvan för den ålder han är i. Samtidigt är det svårt att räkna ut hur stor han "egentligen" är eftersom det då skiljer från märke till märke. Men han kommer ju ikapp snart han också, så detta I-landsproblem kan vi leva med! ;) Och apropå storlekar så var de tjusiga bambukläderna lite små i storlekarna och det är ju bra att veta.

 


Kommentarer
Postat av: Loa

Ja, det är hopplöst när de anger storlekarna i ålder. Det kan ju skilja ett helt huvud mellan en tvååring och en tvååring! Jag har mailat till bambusystrarna och påpekat detta...hoppas att de ändrar märkningen i nästa kollektion :-)

2009-11-12 @ 21:02:32
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Loa: Men gud så bra! Ja, jag håller med, det är ju otroligt individuellt! :)

2009-11-13 @ 08:45:21
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0