Tävla med Ekokul!

Nu kör vi så det ryker med tävlingarna och näst på tur är fantastiska Ekokul som bjussar på fjolårets storsäljare i juletider; Eco MIG!



Eco MIG är alla TP-nördars revansch! MIG är ett frågespel i fickformat, en svensk idé och internationell succé som nu också släppts i en ekologisk version. Frågorna är kvalificerade, aktuella och har koppling till alla aspekter av vår planet. Det är ett kunskapsutvecklande spel som passar stora barn och vuxna. Spelet har ett litet format (132,5 x 106 x 30) som gör det perfekt att packa med till stranden, på resan eller t.ex. spelas i bilen.

Vad heter Al Gores film om klimathotet? Vilket djur har Världsnaturfonden som symbol? Vad heter det vilda djuret som lever på Gibraltarklippan, men inte lever vilt någon annanstans i Europa? är exempel på frågor som spelet ställer. Innehåller sammanlagt 510 frågor.


Dessutom så går 5 :-/sålt spel till Världsnaturfonden, WWF. Bra va?


 Bild lånad härifrån.

För att vara med och tävla vill vi att ni gör som så; gå in på Ekokuls butik och hitta svaret på följande fråga;

Vad heter Ekokuls produkt som du kan göra egna leksaker av återvunna
förpackningar med?
(Frågar ni mig tror jag detta bli årets storsäljare!!! Vilken kulig sak!)

Svara sedan här i kommentarsfältet samt ge ett tips på en julklapp man kan göra själv och ge bort! På månadgmorgon kommer en vinnare att dras samt tipsen att publiceras på bloggen!

Stort lycka till nu! Och är ni inga spel-freaks (så tror jag ni kommer att digga Eco MIG ändå!) är detta den perfekta julklappen så då kan ni tävla om den i alla fall och sedan skänka den vidare till någon som gillar spel lika mycket som eko-nördarna på Lyckobacken! Så tävla, tävla, tävla!



Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

 


Kommentarer
Postat av: Ida

svar: Plasticks



Mitt julklappstips är att göra egna ljus av gamla stumpar man har liggande..

man loggar vekarna ur ljusstumparna, sedan får de smälta i vattenbad. under tiden letar man upp fina små burkar eller skålar (jag har använt allt från udda ljuslyktor man har stående till geleskålar (små söta skålar man gör gele i egentligen)



man knyter fast en återvunnen veke på en träpinne & lägger den över skålen du vill ha ljuset i. sedan är det bara att hälla i det smälta stearinet & låta det stelna. sedan lossar man bara viken från pinnen & voila! man har ett helt nytt ljus av återvunna stumpar! (vill man så kan man ju smälta olika färger av ljus & sedan varva i nya skålen, först en färg som får stelna, sedan nästa osv) kanske kan man doftsätta stearinet på något sätt??



//Ida

2009-11-18 @ 17:53:07
Postat av: Johanna

Jag har ju precis varit inne på Ekokul och shoppat för första gången! Detta vore den perfekta julklappen till min ekonördiga & besservisseriga (men bara i TP) man.



Plasticks heter leksaken, köpte inte den idag men den är smart.



Mitt tips är att göra egna halsband med pärlor från gamla halsband och fotoalbum om barnens år (om man har barn) och ge till farmor, mormor etc.



/Johanna

2009-11-18 @ 22:29:26
URL: http://www.bellio.se/blog
Postat av: Karin

Produkten heter Plasticks. Den såg för övrigt jättekul ut! :)



Jag gillar spel så jag blev jätteglad över den här tävlingen!

Mitt tips är att göra egna, ätbara saker. Typ godis eller kakor och sedan slå in fint och ge bort. Funkar även som andra presenter än bara vid jul



Hälsn. Karin

2009-11-19 @ 07:14:30
Postat av: Slime

Plasticks.



Jag tycker man kan ge bort sånt man inte själv behöver, typ böcker eller annat.



Bra och miljövänligt.

2009-11-19 @ 07:26:55
Postat av: Petra

Plasticks! Det ser ju jätteskoj ut, vilken bra idé.



Mitt julklappstips är att sticka en halsduk. Jag har tiggt restgarner av släkt som jag nu stickar en färgglad halsduk till min syster. Den blir jättefin. Känns som man stickar in mycket kärlek i den.

2009-11-19 @ 16:41:04
Postat av: T

Plasticks.

Mitt tips är att ge bort hemlagad sylt eller fruktinläggningar i fina burkar med hemgjorda etiketter. Brukar vara uppskattat.

2009-11-19 @ 17:37:05
Postat av: Edun

svar: det ärklistermärken som heter plasticks



Mitt julklappstips är hemmagjort eko-cerat eller kanske ett gott surdegsbröd eller smarriga praliner. Dessutom perfekt för alla middagsbjudningar under juletid. I år tänkte jag också tova tjocka iläggssulor till min far att ha i kängorna. Han blev nämligen väldigt intresserad när jag nämnde att jag höll på å tova. Också ett väldigt miljövänligt julklappstips och fantastiskt kul

2009-11-20 @ 17:00:39
Postat av: Faster Sofi på Solgläntan

Svar: Plastics



Jag brukar sticka "tjocksockor". Alltid uppskattat.

Brukar även lägga in sill i olika smaker. Smaksätt Creme fraich och i med inläggningssill. Fyll en glasburk och sätt ett fint stycke tyg runt och vips en fin present.

2009-11-21 @ 16:58:17
Postat av: Katja

Svar: Plasticks



I år kommer jag att ge bort:



-två jättelånga halsdukar, stickade av restgarner som jag köpt på Kupan

-saffransbiscotti i burkar från loppisar

-fikonmarmelad i vackra loppisburkar

(såklart ekoingredienser)

-tovade nyckelringar

-spetsdukskorgar, jag har massor av ärvda gamla spetsdukar, som blötes i våtrumstapetklister (undrar om det går att få tag i miljövänligt? tips emottages tacksamt!)sen formar man dem över ett glas eller en skål. Vips har man en fin skål att ge bort godsaker i!

Länkar till tävlingen såklart!

2009-11-21 @ 22:40:34
URL: http://sthlmblues.blogspot.com
Postat av: Katja

Svar: Plasticks



I år kommer jag att ge bort:



-två jättelånga halsdukar, stickade av restgarner som jag köpt på Kupan

-saffransbiscotti i burkar från loppisar

-fikonmarmelad i vackra loppisburkar

(såklart ekoingredienser)

-tovade nyckelringar

-spetsdukskorgar, jag har massor av ärvda gamla spetsdukar, som blötes i våtrumstapetklister (undrar om det går att få tag i miljövänligt? tips emottages tacksamt!)sen formar man dem över ett glas eller en skål. Vips har man en fin skål att ge bort godsaker i!

Länkar till tävlingen såklart!

2009-11-21 @ 22:46:10
URL: http://sthlmblues.blogspot.com
Postat av: Cecilia Karlsson

Precis som i fjol gör mina egna marmelader i julklapp, för det är något som jag själv skulle uppskatta om jag fick. Först gör jag en grundsats marmelad med eko-apelsiner och eko-citroner. Därefter delar jag upp satsen och kryddar med det som personen som får marmeladen tycker om. Syrran får med smält mörk choklad som jag rört med medan marmeladen varit varm. Mor och far får med färskriven ingefära. Bara fantasin sätter gränserna för kryddningen, man får vara lite kreativ helt enkelt. Marmeladen häller jag upp i en fin glasburk med en egengjord ettikett.

2009-11-21 @ 23:01:58
Postat av: Lisa

Den jätte söta produkten som man kan göra aniskten på sina använda plastförpackningar heter PLASTICKS!



Mitt tips på kanske en udda julklapp är att torka de fula bitarna som blir över på tex rådjuret vid jakten och sedan ge det till sina trogna vänner. Altså göra eget ekohundgodis! Väldigt enkelt och extremt uppskattat kan jag lova.

2009-11-22 @ 10:49:28
URL: http://omlivetpalandet.blogspot.com
Postat av: ann-sofi

jag tror det är årets jul klapp det nya spelet hoppas på att få vinna det spelet

2009-11-22 @ 13:57:08
Postat av: Jenny

svar: plasticks

egen julklapp: Egna ljus förstås! Varför? Jo, för det är mysigt med tända ljus, en utmärkt värme- och ljuskälla (spara på miljön!) samt att man kan designa dem efter tycke och smak. Av ljusmassa (eller varför inte återvinna gamla ljusslattar) kan man forma dem hur man vill. Vill man inte göra dem helt själv (eller har små barn som kan bränna sig) räcker det med att ta pennor med kallt flytande vax och skriva och måla på ljusen. En perfekt julklapp som är rolig att göra för stora som små till såväl mamma som kusiner man inte träffar så ofta.

2009-11-22 @ 17:12:30
Postat av: Ika

Plasticks.



I år har jag planer på att ge bort holkar för flygande djur. Fast eftersom jag vill göra saker på mitt eget sätt blir det inga klassiska fågelholkar, utan mina föräldrar ska, om jag hinner bli färdig lagom till jul, få en fladdermusholk och en holk för tornfalkar.

2009-11-22 @ 18:49:40
URL: http://cassiopeia81.wordpress.com/
Postat av: elin

svar: Plasticks



Mitt julklappstips är att ge bort tid. mina föräldrar ska få en städning. syskonbarnen ska få en dag med mig då vi bakar å gör annat kul. syster ska få jag hjälpa tvätta bilen. och allt detta ska givetvis göras med ekologiska och miljövänliga produkter.

2009-11-22 @ 21:20:43
Postat av: thePilla

Plasticks



Jul/godis/hälsoblomma. En kruka där du sätter en gurka (ekologisk) och pyntar med tandpetare där du fäster godisar. Som jord har du t.ex russin. Kul. Innovativt. Gott. och uppskattat.

2009-11-22 @ 21:31:06
URL: http://www.pernillabredolt.blogspot.com
Postat av: Micke

Plasticks



Jag brukar koka vinbärs gele och ge bort i julklapp, tar ett snyggt tygstycke och sätter över locket och gör snygga ettiketter och klistrar på.

2009-11-23 @ 13:55:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0