Visst finns mirakel, och för oss är det faktiskt du!

För exakt 1 år sedan förändrades våra liv. I samma stund du kom ut i livet till oss var det som om världen stannade och någon gav oss en alldeles fantastisk käftsmäll fylld av kärlek. Så överumplade och tagna av detta lilla mirakel som inte ens vägde som ett mjölpaket. Liten, så liten, men fylld av liv och kraft! Då mamma vaknade upp efter operationen stod pappa där, förväntansfull och redo att hjälpa mamma i rullstolen upp till dig. Du, vår finaste lilla prins! Redan då hade du snipat i dig 5 ml. mat med hjälp av pappa och gjort dig hemmastadd i din säng. Säng, inte kuvös eller respirator. Säng!

Andra gången mamma höll dig i sina armar var du ett par timmar eftersom mamma tappat otroligt mycket blod under förlossningen och inte orkade hålla dig, trots att du var så liten, och redan då fäste du dina ögon på hennes och sedan har du aldrig släppt blicken!



Leon & pappa - evig kärlek! ♥

Dagarna blev till veckor och efter 4 veckor blev vi äntligen hemskickade! Nu började livet som föräldrar "på rikigt"! Och vilket liv det blev! Du är alltid så underbart go' och glad och förgyller vår vardag med sådan glädje och sådant skratt att man inte förstår att ett litet liv kan vara så lyckligt!
Då du säger "mamma", "pappa", "vo-o" (vovvarna) eller "lempa" (lampa) spricker hjärtat av stolthet. Och då du tar tag i mammas piercingar eller pappas skägg och trycker till världens största och blötaste puss på munnen går vi sönder inombords! ♥

Vi tror inte att vi älskar Leon mer än andra föräldrar och vi tror eller tycker inte att han är mer speciell än andra barn, men vi tror att det är lite speciellt att få ett barn, speciellt det förstfödda, prematurt och börja tiden med att liksom ligga på minus. Att bo första tiden i livet på en isolerad neonatalavdelning, att sonda, pumpa, väga och tempa sätter sina spår innuti. I vårt fall har det satt sina spår i att vi tror att vi uppskattar allt lite mer än om Leon fötts på BF och vi fick komma hem med en gång. Det blir annorlunda då man haft en klump i magen inför varje vägning och dragit en lättnadens suck då han passerat 2-kilos gränsen (nu hoppas vi att han spräckt 9-kilos gränsen lagom till vägningen nästa onsdag 21 oktober!). Det blir annorlunda då man fått specialbeställa prematurblöjor via Libero. Det blir annorlunda då man sovit med saturationsmätare kopplade till Leons fot som lossnade och larmade som om han slutade andas fastän han inte alls gjorde det varje gång han rörde på sig. Det blir annorlunda att sprita in händerna innan man tar i sitt barn VARJE gång de första två veckorna. Det blir annorlunda då man mitt i natten tvingats åka in på akuten och sätta tillbaka sonden för att han måste äta med 3 timmarsintervaller för att lägga på sig som han ska och det blir annorlunda då han vägrat ta flaska och man som mamma ammat honom var 3e timme dygn efter dygn. Det skapar band som är obrytbara, ovärderliga och obetalbara. Det blir annorlunda och alldeles, alldeles underbart!

Det vi lärt oss med detta är att inte ta någonting för givet och det är kanske därför vi stod alldeles tårögda igår då vi gjorde "Skruddens" födelsedagstårtor, eller fäller tårar av lycka för att man ser hans tänder på väg att spricka fram i munnen, eller rent av grät första gången han kunde amma vid 5 veckors ålder, vände på sig, satt själv, kröp och försökte dra sig upp.

Leon, tillsammans går vi livet till mötes här på Lyckobacken och inga älskar dig mer än vi! Ha nu en fantastisk första födelsedag, gubben!

Kramar i massor!

/Pappa & mamma


Kommentarer
Postat av: mormor

Lilla gorumpan min, tänk att du fyller 1 år idag. Jag minns första gången jag höll i dig, då var du 8 dagar och jag var livrädd att något skulle gå sönder, jag vågade knappt röra mig. Vi ses på eftermiddagen, då kommer vi med ballonger och paket. Kram / mormor

2009-10-15 @ 07:59:14
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

mormor: Jag längtar tills ni kommer! /Leon

2009-10-15 @ 08:21:57
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Charlotte Lignell

Åh vilka vackra ord!!! Blir alldeles tårögd. Och grattis till dig och er som har klarat det första året alldeles galant. Tänk vad man kan ge upp för sitt barn. Den kärleken är så stark. Grattis till er alla idag och njut av dagen!!! Ser själv fram emot sonens 1-årsdag i januari! kram

2009-10-15 @ 11:03:01
Postat av: lisa

Åh, vilken fin liten berättelse!

2009-10-15 @ 12:09:54
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Grattis killen hoppas att du får en toppen eko dag :)

2009-10-15 @ 14:20:42
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: S

Fint!!

Grattis bästa Leon på 1-årsdagen!

Och till dina föräldrar; grattis till att få fira er första sons första födelsedag. Det är stort.

Ses imornkväll, kramar!!

2009-10-15 @ 15:06:54
Postat av: Fredrica

Vilken vacker beskriving. Grattis Leon!!!!

2009-10-15 @ 15:29:10
URL: http://www.Syrenfamilyblog.blogspot.com
Postat av: Erika

Jag blir tårögt när jag läser.

Grattis på ettårsdagen till Leon!



Kramar!

2009-10-15 @ 18:54:24
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Ebba och Axel

Grattis lille Leon på din 1-års dag. Vi tycker att du ser väldigt stilig ut i din födelsedags-

stass :-)Hoppas du får en god EKOtårta av pappa och mamma och en massa paket!

Kram Ebba och Axel

2009-10-15 @ 18:55:38
Postat av: Nadia

Grrrrrattis! Ska bli skoj att få träffa dig ordentligt och lite mer på tu man hand snart - krammm till storkillen!

2009-10-15 @ 22:07:42
Postat av: Susann

Grattis Leon!!

Grattis Malin o Johan, tårögd tänker jag tillbaka hur nervös vi var o sedan så tacksamma, tänk att det nu gått ett år.

Kusiner,hus o hund vad väntas han mer...

Jag önskar er många lyckliga år tillsammans,

krama varandra från oss.

Susann O A

2009-10-15 @ 22:09:04
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Charlotte Lignell: Tack rara! Och du, mail till dig kommer, jag har bara haft så himla fullt upp!



lisa & vintageretroprinsessa: Tack!



S: Ni är så himla efterlängtade!



Fredrica: Tack snälla!



Erika: Tack vännen!



Ebba & Axel: Ha, ha! God eko-tårta bjöds det på och stassen är nu vädrad inför kvällens galej! ;)

Saknar er!



Nadia: Jamen visst! Kram så länge!



Susann: Tack snälla! Ja ett år går fort!



Hälsa A!

2009-10-16 @ 07:28:12
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0