Ekosmart preventivmedel

Av NaturaFemme har jag fått den stora äran att testa Lady-Comp - det miljösmarta preventivmedlet som varken ger kroppen giftiga hormoner eller naturen en massa sopbelastning! 

Naturafemme erbjuder produkter som hjälper oss på vägen. Vare sig man vill ha barn, och hjälp med detta, eller bara vill ha ett hormonfritt preventivmedel så finns alternativet här, helt utan biverkningar och helt naturligt - naturlig kvinnlighet helt enkelt.


 

Lady-Comp är den mest köpta av NaturaFemmes fertilitetsdatorer och är till för oss som vill ha ett enkelt och säkert preventivmedel utan att behöva använda hormoner. 
Man mäter temperaturen i munnen vid den tid man vaknar (innan uppstigning) genom Lady-Comps sensor.Lady-Comp registrerar och analyserar mätvärdet för det kommande dygnet (24 h framåt) genom att displayen visar på antingen:

GRÖN = Inte fertil RÖD = Fertil GUL = Osäker (i början när datorn lär känna den individuella cykeln)

Desto mer regelbundet temperaturen mäts, ju snabbare lär sig Lady-Comp menscykeln och de GRÖNA dagarna ökar eftersom datorn säkrare kan avgränsa de RÖDA dagarna.Lady-Comp har en inbyggd väckarklocka vilket förenklar en regelbunden temperaturmätning eftersom man skall göra en mätning inom en daglig sex timmars intervall.

Varför fungerar detta?

En kvinna är fertil i genomsnitt sex dagar per menscykel (dagen då ägglossning inträffar och fem dagar innan). När ägglossning sker släpps ett gulkroppshormon som gör att kroppstemperaturen höjs. Det är detta som fertilitetsdatorn fångar upp.

Vad skall man tänka på innan man köper Lady-Comp?

Lady-Comp kan användas om kvinnan:
• Har en menstruationscykel
• Är mellan 20 år och uppåt (i fertila år).
• Lever i en stabil relation.
• Kan använda annat (ej hormonbaserat) preventivmedel, t.ex kondom, de dagar fertilitetsdatorerna visar att det finns en risk för graviditet.
• Är medveten om säkerhetsmarginalen på 99,3%

Kvinnor som ammar (jag ammar dock så lite så jag kan börja med Lady-Comp och låta den lära känna min kropp i lugn och ro och använda kompletterande skydd. Detta i samråd med NaturaFemmes barnmorska.), behandlas med hormoner eller är i klimakteriet ska inte använda denna preventivmetod. Vidare skyddar inte fertilitetsdatorerna mot könssjukdomar och/eller HIV. Enligt oberoende kliniska studier är tillförlitligheten för fertilitetsdatorerna 99,3% om den används enligt instruktionerna och som enda preventivmetod. Det innebär att av 100 kvinnor som använder Lady-Comp i ett år, förväntas mindre än en person bli gravida om de har samlag på en "grön dag" som ett resultat av att datorerna inte
identifierar de fertila dagarna korrekt.

Lady-Comp har dessutom ett inbyggt graviditetstest som ger resultat redan efter 20 dagar.

Ni läsare kommer självklart att kunna följa mitt, ett icke-detaljerat dock ;), användande med Lady-Comp framledes. Och undrar ni över något mer kring denna produkt som ni känner att ni inte fått svar på här på bloggen är ni varmt välkomna att maila, adressen finns under profilbilden till vänster, eller klicka här! Men först nu ska vi lära känna varandra, Lady-Compen och jag, genom att jag ska börja med att sätta mig in i hur den fungerar riktigt, blir nog till helgen, och sedan tar det ca. 1-3 månader innan den ger säkra svar. I mitt fall kanske ännu längre eftersom jag ammar fortfarande, vi får se.

Jag tackar NaturaFemme det varmaste för denna möjlighet, jag ser otroligt mycket fram emot att få använda den!

♣ 


Kommentarer
Postat av: Petra

Vad smart mojäng.

Jag funderade häromdagen på vilket prev.medel som inte stör kroppen för mycket. Kom bara på kondom o säkra perioder. Men denna kanske vore något. Så slipper man själv ha det i huvudet.

2009-09-22 @ 17:50:47
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Petra: Ja, den är otroligt smart. Det blir ju de säkra perioderna men utan att man behöver tänka själv liksom!

2009-09-23 @ 05:42:05
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: anja

inget jag skulle lita helt å fullt på som prev medel, men när man vill bli gravid är den säkert användbar. jag mätte med vanlig termometer på mornarna när jag försökte bli på smällen och det var intressant att följa kurvan varje månad. är lite prylgalen så om den är bra kommer jag skaffa :)

2009-09-23 @ 11:51:20
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

anja: Men den har ju större säkerhet är kondomer och de litar man ju på, så jag tror på den. :)

Det finns även en Baby Comp som är till just för de som vill bli gravida så det är kanske den du ska snegla lite på då? Mer finurligheter just för det ändamålet än denna Lady Comp.

2009-09-24 @ 06:09:37
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: anja

malin: den ska jag verkligen kika på! allt är bättre än p-piller iaf, kommer nog ha svårt att börja med dem igen, då jag misstänker att min jobbiga migrän berodde på p-piller.

2009-09-24 @ 07:26:03
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

anja: Jag kommer heller aldrig att kunna börja med något hormonellt igen då jag vet hur dåligt jag mår av dem.

2009-09-24 @ 08:25:23
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0