Lyckobackens Litterata Vänner

Jag har bestämt mig för att starta en bokcirkel/bokklubb! Lyckobackens Litterata Vänner drar igång i mars med tre tillfällen under våren för att se vad de inblandade vännerna tycker. Känns det OK på alla plan för alla så kör vi igång igen i slutet av augusti och då förhoppningsvis i form av en studiecirkel. På så vis får man ju visst bidrag till böckerna.

Jag tänkte jag skulle dela med mig av upplägget ifall fler inspireras och skulle vilja göra samma sak!

¤ Jag har blandat vänner så att alla på något vis känner någon, men samtidigt brukar man kanske inte umgås privat med fler än någon av dem. (Jag känner ju såklart alla, vissa mer och vissa mindre, men det är väl kanske logiskt? :) )

¤ Vi kommer endast att läsa pocketböcker;

- det blir billigare de gånger vi "måste" köpa böcker själva och jag vill inte att ekonomin ska påverka detta då vi är en brokig skara av alltifrån arbetslösa, studenter och mammalediga till controllers på större företag. :)

- pockets är skönare att ligga och läsa om man t.ex. vill ligga i soffan eller sängen.

¤ Vi blir 7 st. vilket känns som en alldeles lagom samling. Inte för få, för vi vill ju kunna ha intressanta diskussioner, och inte för många, för tanken är ju att alla ska få komma till tals.

¤ Vi kör sista torsdagen i månaden eftersom det blir en trevlig mjukstart på helgen. Och den första varje månad (efter löning) kanske man planerar in weekend-trippar eller så eftersom pengarna inkommit. Det är således kanske störst chans att alla är hemma och panka i slutet av månaden! ;)

¤ Vi turas om att vara hemma hos varandra och den som har bjuder på något gott fika.

¤ Tiden är 19.00 - ca. 22.00. På så vis hinner man först avverka boken och sedan fika och surra en massa. :D

De böcker vi ska läsa i mars, april och maj är tre ganska olika böcker som jag tror alla kan generera intressanta frågeställningar; "Lyckan, kärleken och meningen med livet", "Veronika bestämmer sig för att dö" och "Broarna i Madison County". Två av dessa tre har jag redan läst men läser gladeligen om dem igen och den första av Elizabeth Gilbert blir ny och något jag verkligen ser fram emot att läsa.

Lyckan, kärleken & meningen med livet  Broarna i Madison County  Veronika bestämmer sig för att dö Bilder lånade härifrån.

Dessa tre böcker har alla gemensamt att de tar upp den stora frågan att våga bryta upp från livet eller inte. Och om man nu vågar det, vilka konsekvenser kan det då få?

Jag ser i alla fall fram emot det då vi är ett glatt gäng tjejer/brudar/kvinnor och jag tror att jag lyckats få till en riktigt bra match av lässugna personer som ändå har mycket gemensamt i övrigt! :D

Är ni med i något snarlikt? :)




Kommentarer
Postat av: Cecilia

Åh låter verkligen härligt och givande! Blev väldigt sugen på att dra igång någonting liknande själv:} Paulo Coelho's Veronica bestämmer sig för att dö är fantastisk, verkligen något speciellt!

2009-09-18 @ 11:45:07
URL: http://www.bazca.se
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Cecilia: Ja, det är verkligen ofrånkomligt att det blir intressanta diskussioner kring den då den tar upp ett sådant otroligt intressant ämne!



Kör på, du har säkert ett gäng kompisar som vill haka på! :)

2009-09-18 @ 12:41:25
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: eco chic

Kul idé, och bra då fler läser böckerna. Jag brukar köpa begagnade böcker på Tradera eller låna av bekanta. Paulo Coelho är en intressant författare!

2009-09-18 @ 13:00:31
URL: http://ecochic.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

eco chic: Det är ju himla bra. Mamma och jag brukar köpa böcker som vi vet att den andre inte har men vill läsa och så lånar vi av varandra då vi dem läst klart!



Ja, han är otroligt intressant! Har förändrat mitt liv på många sätt sedan jag började läsa honom!

2009-09-18 @ 13:51:35
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Maja

Lyckan, kärleken och meningen med livet är en helt underbar bok! Den har verkligen fastnat hos mig!

2009-09-18 @ 15:22:58
URL: http://majaob.blogg.se/
Postat av: Malin Harju på Ekoblogg

Maja: Vad kul! Jag har hört så många som tyckte om den + att jag såg då hon var hos Oprah - snacka om inspirerande människa!

2009-09-21 @ 06:06:00
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0