Experimentera mera med Ekokul!

I Ekokuls senaste nyhetsbrev kan man läsa om vårens alla härliga experiment! Vad sägs om att t.ex. bygga en egen potatisklocka? Eller kanske en dynamoficklampa? Man kan också göra en egen väderstation och ett vattenreningsverk (perfekt för de som inte har så välsmakande vatten)!

 

 

Med hjälp av metallband och vanliga potatisar bygger man själv ett batteri som sedan driver den medföljande digitala klockan. Testa med andra olika grönsaker och upptäck tillsammans vilka grönsaker som alstrar mest energi!
Eller bygg ett eget litet SMHI med den mångsidiga väderstationen. I kitet ingår vindmätare, barometer, termometer och regnvattenmätare. Man får även tips på hur man kan experimentera med växthuseffekten och t.ex. skapa ett flask-terrarium.

Vill man istället återvinna och göra nytt papper så går det alldeles utmärkt och för den som hellre vill pressa egna blommor och samla så går det alldeles utmärkt! Vilka grejor! Samla favoritblommorna (kolla först så att man får plocka dem och att de inte är fridlysta!) och pressa dem sedan till fina dekorationer. Blommorna kan exmpelvis användas till kort, bokmärken, omslag, fotoramar och mycket mer. Kitet innehåller en blomsterpress, kort, bokmärken, askar att dekorera, pensel, dubbelsidig tejp och klister. :) Även kul för oss vuxna med andra ord!

 

Leon visar redan vid 1 ½ års ålder stort intresse för det pillriga och konstruerande och jag hoppas det håller i sig - för detta tycker jag själv är jätteskoj!!!

Dessutom kan vi som prenumererar på deras eminenta nyhetsbrev handla storsäljarna Happy Mais och Hugg-a-planet med 20 % rabatt! Kanoners! :D

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0