Morotsplättar med kesoröra

Även en eko-familj med grundläggande värderingar kan "synda" med färdigt och halvfabrikat. Dock händer det väldigt, väldigt sällan i vårt fall och då det väl händer är vi ändå vädligt noga med vad halvfabrikatet innehåller. I lördags då vi kom hem från fjällen var det dags; vi hade inga rester i frysen och var alla vrålhungriga på stört!

Då är det gott att finna färdig plätt- och pannkakssmet från Oatly (innehåller havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (E202 och E296) ) i kylen. Vips hade jag rivit morötter * och parmesan * och vispat ner i smeten tillsammans med finhackad persilja *, dinkelflingor * och chiamjöl *.

Jag stekte de sedan i min älskade plättlagg i gjutjärn (tack bror! ♥) med lite smör *. Se till att laggen är riktigt het!



Under tiden svängde jag ihop en god kesoröra med keso *, finhackad chili, salt *, peppar *, pressad vitlök, lite majonnäs * och en förp. avrunna kidneybönor *. Denna röra är även ljudligt god att äta till bakad potatis för oss vegetarianer (och även andra för den delen! ;) )

 

Även Leon gillade de matiga plättarna med tillbehör, titta bara;

 

Och här är det slutliga resultatet;

 

Här finns för övrigt ett gott recept på egen, hemmagjord plättsmet för det är ju faktiskt det allra godaste & bästa!

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Lisa

mums! åt också keso igår med plättar! SMARR! fast hade sylt och banan också.

2010-04-22 @ 14:11:37
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Lisa: Men så gott! :P

2010-04-26 @ 06:20:21
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0