CaNoodle with a poodle?

Vi gillar att woka och äta asiatiskt inspirerad mat här på Lyckobacken! Och nudelwok går hem hos både stora och små, så det är en ganska frekvent återkommande rätt på vårt middagsbord.

Godaste woken tycker vi man uppnår genom att förvälla valfria grönsaker, ta gärna både från grönsaksdisken och den asiatiska mathyllan i affären. Häll rapsolja * i en wok eller stekpanna (vi använder vår av gjutjärn) och woka grönsakerna på hög värme. Vi häller sedan ner en burk kokosmjölk *, 1 msk. honung *, lite torkad chili *, salt *, peppar * & lite shoyu-sås *. Vi köper ALDRIG de färdiga kryddmixerna som finns för wok då de är fullproppade med tillsatser & glutamat. :( Låt detta puttra på svagare värme ett par minuter medan nudlarna kokas och blanda sedan samman allt.

 

 

 

 

Några av de saker som är goda att ha i! :P

Mums!

(Hos bl.a. Goodstore kan man köpa ekologiska nudlar från King Soba.)

Malin ♣

 


Kommentarer
Postat av: Smilla

Vad bra! Jag visste inte att det fanns eko-nudlar!

2010-02-09 @ 15:22:25
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Smilla: Inte jag heller tills för ett tag sedan! :)

2010-02-10 @ 06:30:23
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0