I en korsning vi passerar varje gå

545aecaafa3bbd73cda4374a4bdad03c.png

I en korsning vi passerar varje gång vi åker till eller från stan omkom imorse en fotgängare. Timmerbilen, som tydligen körde 80 km/h på en 50-väg han inte bromsa. På Lyckobacken tänder vi ett ljus för den själ som lämnat oss och de anhöriga. Tänk om folk kunde lära sig hålla rätt hastighet...


Kommentarer
Postat av: Nadia

Man blir bara så ledsen och förbannad.... :(

Så fullständigt onödigt...

2010-01-19 @ 16:07:22
Postat av: mamma

Vilken fin tanke:)

2010-01-19 @ 16:09:50
Postat av: Faster Sofi på Solgläntan

Helt klart så tragiskt och olyckligt. Det borde inte få hända. Men tänk att även föraren är ett offer. Han hade naturligtvis inte för avsikt att vara delaktig i denna tragiska händelse.



Den som aldrig "råkat" köra för fort kan börja att dömma!



Dessutom fnns en annan aspekt. Kanske fanns det någonting annat bakom? Att föraren tappade koncentrationen i ett ögonblick? Han/hon kanske var ett "offer" redan innan?



Jag kontrar "Lyckobacken" ikväll och tänder två ljus! Ett för vardera offer!



"Den som är felfri kastar första stenen"



2010-01-19 @ 20:12:33
Postat av: Andreas

Jag kom strax efter att olyckan hade inträffat.Det var inte i korsningen utan offret hade gått rakt ut i vägen från sin gård skulle nog hänta posten,min bedömning var att chaufören körde 50 km/tim med tanke på bromssträckan.Jag känner både offret och chaufören. Det är fruktansvärt när något sånt här händer för alla inblandade. Vila i frid

2010-01-19 @ 21:29:57
Postat av: Lisa

Fin tanke och usch vad hemskt!

2010-01-20 @ 01:02:46
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Nadia: Ja...



mamma: Tack.



Faster Sofi på Solgläntan: Jo så är det. Och jag är absolut inte den som är berättigad att kasta den första stenen, tro mig! Jag har kört för fort betydligt många gånger, en gång till och med med farlig utgång... Jag hoppas att chauffören får den hjälp han behöver för hjälp kommer han att behöva. Och att inte alla och envar får veta vem han är, det känns irrelevant i denna fråga.



Känner mig nog bara bitter över att jag, Lotus & Tofu höll på att råka ut för samma sak samma dag av en plogbil TROTS reflexväst på mig, reflex-selar på hundarna, extra reflexer OCH blinkande LED-lampor. 20 m. innan oss såg han mitt panikartande viftande och hoppande upp och ner och slet upp plogen och tokgirade ut i vägen. Det bara skrek i både plog, hjulhus (?) och bromsar. Hundarna blev helt panikslagna. Men tror du han saktade ner? Stannade till för att kolla om allt var OK? Nej, 10 m bakom oss drämdes plogen ner i vägbanan igen och samma hastighet (knappast den föreskrivna hastigheten som är 70 km/h på vår väg) gasades snabbt upp i. När ska folk lära sig???

Hundarna blev livrädda men jag tvingade iväg de en bit till bara för att låtsas vara cool och nonchalant så att detta inte skulle sätta spår hos dem. Och JA, självfallet gick vi på rätt sida av vägen.



Andreas: Läs gärna ovan ni som också promenerar hundar. Hände 25 m efter att vi kommer ut från vår väg på väg in mot stan.



Ja, det är tragiskt för alla parter. Skönt om han höll rätt hastighet, även om det säkert inte förändrar något i chaufförens tankebild så är han ju mer "rättfärdigad" därigenom. Jag hoppas också att det inte kommer att spridas vind för våg vem han är utan att han tillåts vara anonym och skyddad i sin bearbetning för sådant här tar tid, om man nu ens återhämtar sig från det?



Min faster har rätt, det finns minst två offer i denna tragik, för att inte nämna alla anhöriga till de båda inblandade.

Vi som bor här ser ju dock alla (speciellt den tunga trafiken) som dagligen INTE håller hastigheten så förhoppningsvis kan de dra lärdom av detta trots att denne chaufför nu faktiskt höll hastigheten.



Lisa: Ja verkligen.

2010-01-20 @ 05:44:58
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Jag har tagit avstånd helt från att ta körkort i en miljöaspekt.

ska jag nånstans åker jag med mannen eller buss :)



Tragiskt nör dessa olyckor inträffar :(



ha en fin dag trots allt.

2010-01-20 @ 08:25:20
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Marita

Det var en fin tanke av Lyckobacken.



Marita

2010-01-20 @ 08:27:29
Postat av: Underbaraclara

Malin jag tycker det var klokt skrivet! Jag kör också fort ibland och jag önskar att jag kunde säga att jag aldrig gör det. För man SKA inte riskera sitt och andras liv på det där nonchalanta sättet. Jag brukar säga till Jakob; hellre att vi kommer fram sent än kommer fram i en likkista.

2010-01-20 @ 11:18:20
URL: http://folkbladet.nu/underbaraclara
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

vintageretroprinsessa: Ja men mannen förpestar ju ändå luften om han ska skjutsa dig så då spelar det ju ingen roll om du hade kört själv! ;) Ur miljöaspekt alltså! :D Men att ta bussen är toppen, önskar vi hade bättre förbindelser här, men nu blir det till att ta miljöbilen istället. :)



Marita: Tackar!



Underbaraclara: Ni har så rätt! Ofta ser man de där idioterna som pressar om en längs med vägen, men ett par mil senare saktar man likt förbannat in bakom de i en rondell innan hastigheten sjunker (typ Övik - Umeå) och då inser man att de tjänade några sekunder men satte kanske sitt (eller andras liv) på spel!

2010-01-21 @ 06:02:40
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa



Men om man samåker e ju det det bästa :)

2010-01-21 @ 08:52:22
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

vintageretroprinsessa: Ja men visst! :)

2010-01-25 @ 06:10:36
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0