Respons på part two!

Oj, oj, tack än en gång för att ni tog er tid! Och satte bryderier i huvudet! ;) Det är nämligen inte lätt det där med att vara alla till lags...

Så här funderar vi nu och sedan tror jag vi pausar debatten här, annars får vi för många bryderier i huvudet! :)

Några av er vill se färre inlägg som "uppmuntrar till konsumtion" där vi t.ex. kanske skriver vart vi köpt en viss sak eller så, medan vissa av er efterfrågar just det. Och det är det här som är det svåra med att driva en blogg med många läsare inom ett nischat område - allt blir svart eller vitt, höger eller vänster, rakt eller krokigt. Och så är det väl. Och det är då man måste landa i sig själv och funderar kring vad man vill. Och nej, i viss mån vill vi inte uppmana till konsumtion, speciellt inte om den inte är eko eller reko, men samtidigt var det där vi började. Vi skulle försöka handla mer ekologiskt och bestämde oss för att blogga om det. Skulle vi inte längre skriva om det skulle vi liksom tappa vårt signum, det som våra läsare föll för i början. Bland våra länkar finns bloggar som kanske lever med med endast vintage, loppis och second hand, kolla gärna där för fler tips!

Många av er verkade anse att bilderna nått högre kvalitét nu, något som ni inte verkat uppmärksammat först. Det låter ju bra då jag i nuläget tänker fortsätta med min 7,0 megapixel pocketkamera. Det var någon som tyckte de var för små, alla små bilder på blogg.se's bloggar går att klicka upp och på så vis visas de i större storlek. Jag publicerar dem små för att på så vis känner jag att man kan klämma in fler bilder i ett inlägg, t.ex. på matingredienserna i ett recept.

Någon störde sig på att rubriken blir en klippt första del av ett inlägg. Det är inte vårt fel och det blir endast så på MMS-inläggen. Jag har vi flertalet tillfällen varit i kontakt med blogg.se's support då jag tycker detta borde vara en enkel sak för deras programmerare att fixa, men det säger sig inte ha möjlighet att kunna det. De uppmärksamma som är trogna läsare av bloggen ser alltså att detta inte gäller de vanliga inläggen, dvs. majoriteten av de inlägg som publiceras.

Det var också någon som efterfrågade mer om hur vi städar och tvättar mm. Det är ju det som är svårt då man bloggat i 2 ½ år. Vi har ju genomgått detta flertalet gånger tidigare, men kör då och då s.k. "favoriter i repris" för att nytillkomna läsare ska kunna ta del av vad vi gör. Men många gånger tror jag de som efterfrågar detta inte är frekventa läsare så då missar de även repris-inläggen. Man får väl som part-timeläsare kolla i kategorierna om man undrar hur vi gör vissa saker.

Gällande renovering så kommer det att komma! Vi har ju inte gjort något mer än det vi gjorde precis då vi flyttade in och de skrev vi om då. Svanen-märkt färg, andrahandsmöbler mm. Allteftersom vi fixar och donar här hemma kommer ni ju självklart att få ta del av det men än så länge finns inget att tipsa om. :)

Då fler av er ville ha tävlingarna i flödestexten än på en separat flik blir det så. Och vi kommer inte helle att sluta MMS-blogga. Flera av er ville absolut inte det (tack för alla rara mail!) och verkar kunna leva med sämre bildkvalitét (och förhoppningsvis avklippta rubriker) för att ges möjligheten att ta del av vår vardag ännu mer. :D

Hur inläggen ska kunna bli klickbara för att ni ska kunna länka till dem vet jag inte hur man gör med en blogg.se-blogg. Andra bloggportaler vet jag har denna möjlighet, men jag tror inte jag bryr mig om att kolla upp det nu då det är mindre än 2 månader kvar till skiftet. Vill ni länka till ett specifikt inlägg hos oss kan ni ju klicka som om ni ska läm en kommentar, eller på Permalink-knappen, så kommer det specifika inlägget upp. Då är det bara att kopiera det som står uppe i adressraden, t.ex. http://lyckobacken.se/2010/june/tank-sa-tolerant-make-jag-har-som-godtar-a.html#comment, så har man en länk.

Någon "önskade färre inlägg med kvalité än många med halvtaskiga bilder och ointressanta (enligt denne)
texter". Varför läser man då just vår blogg???

Vår blogg kommer aldrig att bli en renodlad loppisblogg- eller matblogg. Vi har alltid haft undermeningen att det är "vårt försök till en ekologisk vardag" vi bloggar om och därför fortsätter det vara just bitar ur hela vår vardag som visas. Alltifrån shopping, mat & bak, barn, graviditet, läsning, filmer, umgänge, renoveringar, odling mm. Det är genom att vara just de vi är som vi fått alla er fina läsare så det vill vi inte sluta med för att en liten klick som enligt egen utsago läser bloggen ibland inte tycker det är tipp topp alla gånger.

Tack alla ni som tog er tid och svarade på detta och tack för alla mail som trillade in, det har varit ovärderligt att få ta del av era tankar och funderingar! Tack också för alla lyckönskningar gällande det nya vi presenterar på bloggen i höst. Jag tror inte ni kommer att bli besvikna, och dessutom kommer bloggen att bli bättre - både i och med portalbytet samt alla justeringar vi tänker göra.

Ha det allra finast!

Kramar Malin & Johan ♣





Kommentarer
Postat av: Anna Eleonor

Ja det är så spännande att det kommer nåt nytt. Det behöver inte vara enorma grejer, det är spännande ändå. Kanske slipper ni det knöliga med mmsinlägg med ny portal?



Håller tummarna för er!

2010-06-16 @ 10:06:11
URL: http://antagligenanna.blogspot.com
Postat av: Ekonördarna på Lyckobacken - fd. Ekoblogg

Anna Eleonor: Vad härligt! Ja, några av de Wordpressbloggar jag följer MMS-bloggar också och där kan ma tydligen skriva en rubrik först och sedan ett inlägg. :)

2010-06-17 @ 05:21:46
URL: http://www.lyckobacken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0