Eko-mat även för hunden

Efter att ha fått hem lådan med eko-leksaker och eko-godis från Ecodog innan helgen upptäckte jag att hundarnas mat höll på att ta slut. Även om våra hundar äter ett högkvalitativt foder så känns det som om vi vill kunna erbjuda dem ekologisk mat också!

Jag minns att jag läst att Magnusson Petfood har KRAV-märkt hundmat men som inte säljs i någon av stadens djuraffärer. 

 Bild lånad härifrån.

Magnusson Petfood är först och, hittills, ensamma om att tillverka hundmat och hundkex som kontrolleras och godkänns av KRAV. De är först i världen med att ha blivit certifierade av ett IFOAM-accrediterat kontrollorgan.

För oss som hundägare innebär KRAV-märket att hundfodret är tillverkad av de bästa och mest naturliga råvarorna. KRAV-reglerna tillåter inga besprutade eller genmanipulerade råvaror, konserveringsmedel eller syntetiska tillsatser.

Visst låter det som ett hundfoder som skulle passa eko-vovvarna på Lyckobacken? :)

Nu har de en webbutik där man kan beställa foder så en påse är på väg hem till ekofamiljen så får vi se vad de kräsna finsmakarna ger för utlåtande. Jag hoppas att de faller de i smaken, jag vet att Lotus vann en liten låda mat av deras konventionella utbud på en utställning som han älskade och jag tror knappast deras eko-mat är sämre så det bådar ju gott!

Självfallet kommer ett utlåtande framöver!

Malin ♣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0