Ekofamiljen får nytt utseende

Som ni kanske ser har bloggen genomgått en liten mini-makeover? Bakgrunden är utbytt mot ett lite cleanare alternativ och spalterna har även fått sin beskärda del av förändring.
För att göra presentationstexten mer lättläst har vi kortat ner den och det är därför den gamla texten hamnat som ett eget inlägg. Numer kan man klicka sig fram till detta inlägg i presentationstexten om man vill läsa en utförligare text om oss.

"Välkomna till ekonördarna på Lyckobacken ®!

Familjen består av en ekomamma, en ekopappa och en ekoprins. Och två vovvar. Och diverse vilda djur runt knutarna eftersom vi bor på landet. :)

Rödhåriga glasögonormen & osminkade mamma Malin är en lycklig, fler-tatuerad & piercad eko-nörd som till vardags jobbar som förskolepedagog. Är för tillfället föräldraledig och skulle kunna vara det för evigt! Drömmer om att kunna livnära sig på att skriva och överöser sonen med miljarder pussar! Bakar gärna och äter choklad och slukar böcker som om det var den sista som någonsin fick läsas. Det är hon som står för de flesta inläggen på Ekoblogg. Känns lätt igen genom paradplaggen koftor & scarves! Att yoga eller göra Pilates görs ofta, och finns tid över läggs den gärna på att inreda det Harjuska hemmet. Annars är det inte helt fel att avnjuta en kopp té modell större i sällskap av en fin vän eller två & en massa babbel!


Den mustaschbeklädde konstnärssjälen pappa Johan jobbar inne i stan på familjeföretaget och tvingas således lämna Lyckobacken varje dag i tidigt otta. Han längtar tills det är dags för hans ½ års ledighet med ekoprinsen! På kvällarna målar han ofta & gärna tennfigurer, spelar gitarr & piano eller är djupt försjunken i någon av alla de böcker han läser i samtidigt, gärna i sällskap av en kopp dinkelkaffe. Han busar ofta & gärna med sin son & vovvarna, stretchar, joggar runt i byn med pannlampan på huvudet efter mörkrets inbrott eller snickrar på något av husets alla miljoner projekt. Mamman ♥ pappan är varandras själsfränder & bästa vänner och gifta sedan augusti 2007.

Den charmige Leon ♥ är prinsen af Lyckobacken och en nyfiken, levnadsglad och trygg kille som koncentrerat kan pillra med diverse småsaker i timtal. Han gillar att sova, kramas & pussas, äta frukt & busa med bästa vännerna; vovvarna! Babblarna är favoritfigurerna här hemma och när han inte dansar med till deras musik läser han böcker - precis som mor & far. Han kom till oss nästan 2 månader för tidigt och föddes den 15 oktober 2008. Det blev en oväntad & livsomvälvande resa trots att allt gick helt komplikationsfritt! Han kommer att få vara hemmavid länge och njuta av en lugn & rofylld start i livet! Vi njuter till fullo av det underbara livet som föräldrar och tackar för den kärleksgåva som givits oss!

Whippethanarna Lotus ♥ (född 21 april - 05 och som bott hos oss sedan 15 juni samma år) & Tofu ♥ (född 24 juni - 09 och bott hos oss sedan 10 september - 09) är stora glädjekällor för hela ekofamiljen! De är lika älskade familjemedlemmar som någon annan och ofta finns de med på ett hörn här på bloggen de också eftersom de utgör en så viktig del av vår vardag.


Det bloggas dagligen via både PC (från den tas dock helgledigt) och mobil om vår genomvanliga vardag bestående av kärlek, KRAV, ekologi och familjerelaterade saker. Vi försöker så gott det går att göra världen till en bättre plats att leva på och tänker att ingen kan göra allt men att alla kan göra något. Vi hoppas på att kunna sprida det vidare och inspirera andra!


Vi delar ofta med oss av vegetariska recept då vi är vegetarianer sedan ett decennium tillbaka och i dem markeras alltid de ingredienser som är ekologiska hemma hos oss med en * som en liten sporre för att visa att det nu finns ett mer och mer utbrett ekologiskt sortiment att inhandla. Hemma vid vårt matbord försöker vi anamma slow food, något vi tror alla mår bra av - oavsett ålder. I denna alltmer stressiga vardag kan man i alla fall få en lugn stund vid den viktigaste tiden på dagen! Matlagning är ett av våra STORA, gemensamma intressen och vi trivs i vårt stora härliga lantkök på 25 kvm. och är ofta & gärna värdfolk till matglada gäster!


Våran härliga familj och alla våra fantastiska vänner, meditation, andlighet, mindfulness, avslappning, hemma-mys, bara-varande, Shakti-mattan, promenader och att vistas ute i naturen är alla saker som betyder oerhört mycket för oss och vårt välbefinnande!


Boken "The Secret" har kommit att förändra våra liv totalt och där finner vi inspiration, motivation och hämtar styrka att förstå universums krafter och bli påmind om lagen om attraktion och kraften i att affirmera. Tanken besitter en sådan otrolig makt! Några förebilder vi gärna läser verk av är Paulo Coelho, Wayne Dyer, Eckhart Tolle & Dalai lama. Vi försöker att leva i harmoni med oss själva, vår omgivning & naturen i den mån det är möjligt!


Då vi äntligen hittat våra drömmars hus i en liten by nordväst om den norrländska kuststaden Örnsköldsvik kommer mycket framöver att handla om renovering, odling på hobbynivå och inredning - till stor del Second Hand, loppis, antikt & arvegods! I denna gamla byskola med byggår 1889 fördelat på 300 kvm. har vi funnit vårt paradis på jorden där vi kan hämta kraft & energi! Följ gärna med oss i vårt liv här på Lyckobacken ® där allt sjuder av liv!

Lycka, hälsa & välgång!"

Familjen Harju ♣

 


Kommentarer
Postat av: Vicky

Jag får själaro bara av att läsa hur du och din familj lever :) Jag blev nyfiken på den där boken "The secret"...Förresten, kör ni "inget NYP i mars? :)

2010-03-01 @ 19:42:10
URL: http://vivresavie.blogg.se/
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Vicky: Vad härligt! Vi vill ju kunna inspirera utan att komma med pekpinnar, och det verkar som om vi lyckas rätt bra med det! :D Det gläder oss oerhört!Jag har tänkt blogga om det idag, du får läsa det!

2010-03-02 @ 05:23:42
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback
RSS 2.0