Att giva är guld

Eftersom jag tycker om att göra andra glada drog jag igår ut på en liten påskäggs-shopping-jakt! Det blev rara och passande ägg till två familjemedlemmar, två vänner, en släkting och Johan. Dessutom fick fina svärföräldrarna en vacker tulpanbukett! Jag köper sådana ägg man får plats att lägga presenter i, är inte så förtjust i att ge bort godis då jag inte äter det själv. (Dessutom är inte innehållsförteckning så mysig att läsa med alla tillsatser i form av E-nummer och gelantin från svin. Brr!)
Ifjol gav jag bort hemmagjorda tryfflar istället för köpt godis och det uppskattades! Egentligen är jag kluven i sådana här fall för i mångt och mycket har traditioner förvandlats till kommersialism, men å andra sidan är det roligt att ge gåvor och göra folk glada så...ja, jag vet inte. Kanske ska bojkotta påsken nästa år och ge gåvor andra tider på året i stället, men det brukar vi göra ändå. Att giva är guld och taga är silver - även om jag gillar att få saker jag också såklart, så är det kanske hundra gånger roligare att få ge bort precis "det där extra" som man bara vet kommer att passa perfekt till någon man tycker om och göra den riktigt glad!

Funderar lite på att göra saffranstryfflarna till påskhelgen eftersom de är gula. Skulle vara lite gulligt! Och mumsigt för mig och Johan att snaska på! Här hemma pyntar inte vi nämvärt till påsk, så då kan ju hemmagjort godis få piffa till vardagen. Vi brukar ha björkris med fjädrar utanför entrén ibland och inomhus har vi en påskig, lite cool ljuslykta i form av en kyckling och tre smått överviktiga hönor som brukar stå i klunga i köket och se lagom mätta och sura ut. :)

Brukar Ni/ska Ni påskpynta? ♣

Kommentarer
Postat av: Sara

Oh, nej, inte jag. Jag är absolut ingen pynt-tjej, får lite rysningar bara av ordet. Känner lätt att sakerna äger mig om de blir för många.

Vad kul att du hittade bra påskäggsfyllnad! Jag funderar på att leta lite second hand. Har dilemma med mina bröder, de älskar godis och vill nog ha det. Men jag vill varken köpa det eller ge det till dem ;)
Får se hur jag gör.....

2008-03-12 @ 13:43:11
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: Malin Harju

Sara: Det ska ju vara att du köper och gör eget godis. En sorts kompromiss kanske?

Må så gott, gumman!

2008-03-12 @ 14:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0