Bamboo baby

Leon fick hem ett par jeans igår från LoaEcoloco som vi ska recensera för Bloggpanelens räkning! Märket är Bamboo Baby och jag har bloggat om dem tidigare.



Ecoloco har tidigare ställt sig tveksamma till att ta in bambu-kläder i sitt sortiment eftersom bambu inte är så miljövänligt som det sägs alla gånger. Bambun odlas förvisso utan kemiska bekämpningsmedel (och omvandlar dessutom mer koldioxid till syre än de flesta andra växter gör), men problemet är att när bambun görs om till textil använder man sig ofta av giftiga kemikalier. Bamboo Baby har dock lyckats råda bot på detta och är det något jag litar på till 100 % då det kommer till både miljötänk, eko- och reko utbud så är det Loa och det beror på att hon är så noggrann i de val hon gör! För att helt säkra tar de i princip bara in barnkläder som är ekologiskt certifierade av tredje part och uppfyller de strikta eko-kriterier som är satta både när det gäller råvaran i sig och produktionen.




Jeansen är så otroligt mjuka att de känns som jogginbyxor! De känns smidiga och följsamma och inte stela och hårda som vissa denimbyxor kan göra.

 

Leon demonstrerar hur smidigt han kan röra sig i de nya eko-jeansen!

Jeansen har en reglerbar resår med en tryckknapp och var lätta att ta på en 1-åring som inte är stilla en endaste sekund av den vakna tiden på dagen!



Den modell vi fick hem har läckert röda sömmar som matchar tyget på insidan perfekt! Och jag gillade detaljen på fickorna, den piffade till det hela ännu mer!

 

 

Kul med små-charmiga detaljer som förhöjer utseendet på plagget!

Leon kan ha jeansen om vi viker upp dem ett par centimeter. Jeansens storlek är 12-18 månader och på hemsidan står att de är lite små i storlekarna. Därav anledningen till att han nästan kan ha dem, lill-♥ vårat! Dessutom tycker jag det blev snyggt med uppviket så det är bara att tuta & köra! Bra, nu har han ett par snygga brallor till julens alla festligheter!



Vad tycker ni?

Tack snälla Loa för att vi får möjligheten att prova glada ekologiska barnkläder® för Bloggpanelens räkning. Vi uppskattar det otroligt!

Familjen Harju ♣

 

 


Kommentarer
Postat av: Henrik / enbättrevärld.nu

Hm jag får nog snart låna hem ett kusinbarn för att de ska prova alla söta ekokläder som man får tips om på olika håll :)

2009-12-10 @ 04:51:08
URL: http://enbattrevarld.nu/blogg
Postat av: Familjen Harju på Ekoblogg

Henrik / enbättrevärld.nu: Ha, ha, ja det kanske är enda lösningen? ;)

2009-12-10 @ 05:46:49
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0