Vecka 26

Idag fortsätter vi vår resa mot vecka 40 genom att inträda vecka 26. Det är fantastiskt det som händer nu, man märker nya saker dag för dag! T.ex. så syns det utanpå magen nu då bebisen sparkar och det är häftigt. Skinnet liksom bonkas ut av den lilla foten eller handen som kickar till! Sparkarna är så rejäla nu att vem som helst känner av dem och det är ju såklart extra kul för Johan som missar det som sker invärtes.
Man märker också tydligt att lill-♥ märker då vi pratar med h*n, då blir det full fart där inne! Johan spelar gitarr för magen och jag brukar försöka sjunga barnvisor. Den blir också alldeles lugn då vi sätter på en CD med avslappningsmusik. Harmonisk bebis med andra ord!  

Vecka 26
Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Från Familjeliv.

Jag hoppas på besked från Försäkringskassan denna vecka gällande havandeskapspenningen för nu börjar det kännas rejält i rygg och fogar. Men jag är tacksam, bortsett från det och smärre åkommor som senadrag och håll, så går det fruktansvärt bra! Det är en förmån att vara gravid och jag är otroligt tacksam över det vi får uppleva!


 

Kommentarer
Postat av: Sarasofi

Malin, Malin. Det är så häftigt att det finns något, dvs att vara gravid, som får en att vara så nöjd trots alla besvär det kan medföra! Jag hade inga direkta problem som du har med värk och så, men det lilla jag hade pratade jag inte ens om för det hörde ju bara till, det var bara en bieffekt av miraklet man är med om. Hoppas försäkringskassan är snäll mot dig så du får en harmonisk fortsättning på din preggo-tid!

Elin har fått sin bebis! Två veckor för tidigt och från första värken till att lillan var ute tog det bara 4 timmar. Jag som tyckte min förlossning var snabb, de var bara vara på sjukhuset en timme innan födseln så hennes önskan om att ligga i badet och så hann de inte ens med. Men de mår bara bra och lilltjejen är så lik sin mor! Vi ska hälsa på dem i slutet av september.

Vad gäller min älskling så mår han gott och utvecklas i rasande fart, han är ju bara 16 månader men kan så mycket redan! Världens charmtroll, gillar att gå baklänges och har värsta höftrörelserna när han dansar. :)

Ta hand om dig och hälsa familjen!

2008-08-25 @ 10:55:04
Postat av: Malin Harju

Sarasofi: Grattis till Elin! Lät som en smidig förlossning med andra ord!



Förstår att P utvecklas, det är nu det händer! Se till att ta er tid till att njuta av varandra!



Många varma kramar!



Malin

2008-08-25 @ 11:18:13
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0