Have a nice weekend!

Nu tar eko-familjen helg för vi har en miljard saker att göra idag och jag har egentligen suttit för länge vi datorn redan nu. Imorgon vet ni alla vad vi ska göra och vet ni vad som väntar oss på söndag?

Ingenting med inga alls!

Skönt va? :)

Trevlig helg, fina läsare så MMSas vi i helgen och PCs på måndag!

Kramalin


Så glad!

Visst blir man glad då man kikat på en ny bilbarnstol (Leon är ju så lite så han sitter i sitt babyskydd ännu) och den nu finns på en annons i tidningen, nedsatt 700 :-.

Barnstolar kommer vi alltid att köpa sprillans nya eftersom jag vill vara hundra % säker på att de inte är krockade. Kosta vad det kosta vill! Och då är det ju bra om det kostar 700 :- mindre! :)


Sommar-snuva

Hela den gågna veckan har jag och Johan varit små-krassliga och käkat homeopat-preparat i förebyggande. Tror vi lyckats mota Olle i grind eftersom ingen av oss blev så där rejält förlyld. Idag vaknade det en snuvig Leon med lite glansiga ögon. Det är dock samma fart på honom så har vi tur är han även pigg i morgon. Kommer inte att ge honom något mot sin förkylning så länge det inte verkar som om han behöver det, eftersom det kan vara bra om den får bryta ut ordentligt och därigenom stärka hans immunförsvar. Bra inför vintern och kommande influensor!

Min kloka mor hävdar dock att det är tänderna för jag blev alltid jätte-snuvig och fegrig i samband med att de växte. Och jag blir det fortfarande då mina visdomständer kommer in i väx-skov. Men "de som vet" säger att endast en feber kan uppkomma i samband med tandsprickning.

Jag då? Jag har ingen aning, kan tycka att han stod emot våra förkylningar väl länge för att det sedan skulle smälla till så det kan mycket väl vara tänderna. Leon är lite små-gnällig nu och det är han inte annars. Han är dessutom krasslig i magen och vi vet ju att det är besvärligt i munnen vissa stunder för honom för då kliar han en massa. Och ja, de syns där nere i skinn-tandköttet som är så blankt och små-svullet. Galet söt kommer han hursomhaver att bli med gaddar!


Leon sitter i gräset i Bumbo-stole

66bb45ba6949118372032c7ab18a526a.png

Leon sitter i gräset i Bumbo-stolen framför växthuset och kollar på Lotus som springer och mamma som plockar jordgubbar. En perfekt tid att vara ute i solen på eftersom den inte äs så stark!


Ha, ha, det är lika roligt varje g

0-512913c3097d4b348d4dcb0bcbf2192a.png

Ha, ha, det är lika roligt varje gång man får post av Loa på Ecoloco (se länklista)! Kan man bli annat än glad liksom? :D


Eko-mamma framför en liten del av

218ee5a04c75bcc34d034fd431131769.png

Eko-mamma framför en liten del av huset som utgör Lyckobacken - vårt hem! Nyklippt lugg och nyfärgade bryn, redo att rensa sista rabatten! Trevlig dag på er!


Sover under äppelträdet i skuggan

281d9cd5316cc89e60e44815f5f4ff44.png

Sover under äppelträdet i skuggan bakom sin gröna Kurtis Baby Peace mysandes med Blingo-filten från fjolårets kollektion. Skönt att få sova i friska lantluften!


Goa, mjuka barnfötter i vagnen. Re

0-77faf0a73df59282b12339f0922299d2.png

Goa, mjuka barnfötter i vagnen. Redo för lunchtuppluren alldeles strax!


Nu kör vi!

Klev upp 05 imorse med Johan och har sedan dess hunnit skära till 90 kakor, färgat mina ögonbryn, duschat, bloggat och ska nu städa toaletten på nedervåningen innan Leon vaknar.

Då han ska sova lunch-tuppluren tänkte jag passa på att städa upp i den sista rabatten ute och i eftermiddag ska jag städa på loftet och göra klart i vardagsrummet (har en miljon blandade saker i klart glas där, något jag bittert ångrar varje gång jag ska dammtorka. Men de är ju så jämarns snygga!) innan jag ska sätta mig med en bok om Leons namngivning. Tänkte göra som en lite gästbok/minnesbok, får se hur det blir...

Ha en toppen-skön dag, hörni!


Det växer och frodas

Med anledning av att vi nu börjar närma oss skördetider så kom ett mail till min privata mail från Rekolådan om att de levererar sin första Övikslåda v. 33. Härligt, ni är grymt efterlängtade!

Och i det egna växthuset finns nu 5 - 6 st. squash, sockerärtor (som vi redan ätit av), ruccola, tomater som håller på att mogna, snackspaprika (som vi också börjat äta av) och druvor.
Utanför växer jordgubbar som vi plockar in och mumsar på dagligen samt en mass örter. I slänten nedanför växer blåbär fritt och lingonriset blommar. En liten svamp här och där tittar fram.

Åh, så härligt!


Presenter

Visst är det härligt då man hittar perfekta presenter till mottagaren - även om de tyvärr är icke-ekologiska och sprillans ny-tillverkade?

Se hela bilden Bild lånad härifrån.

Det är hundra gånger roligare att ge än att få! Håller ni inte med?


TorsDagens tacksamhet

Jag är så evinnerligt tacksam över att jag varje kväll har förmånen över att få somna med ett lyckligt leende på läpparna.

TACK!


Vackert

Hos Katarina i hennes inspirerande blogg läste jag följande tänkvärda och fina;

"I daggkåpans blad
samlas änglarna tårar."


Ceremonin på lördag

Jag har fått två mail gällande hur utformningen av ceremonin kommer att se ut på lördag. På måndag kommer jag att berätta allt hur vi gjorde, vill hålla det hemligt tills efter helgen eftersom så många som läser bloggen kommer hit och endast vi och faddrarna vet vad som kommer att hända! :)
Kan säga så mycket i alla fall att stora delar av det ätbara är ekologiskt. Dock inte all "mat" eftersom det inte är jag som gör den (tack snälla S!) men kaffet, mjölken till, bitsockret, saften och kakan är i alla fall det! Och maten blir vegetarisk såklart!

Har aldrig (av förståeliga skäl eftersom Leon är första barnet) hållit i en namngivningsceremoni förr och endast vart på en så det känns som om man kan tänka och skapa helt fritt utan på förhand ställda förväntningar. Tror i alla fall att det kommer att bli en fin ceremoni ute i solskenet!

Några läsare som kan/vill dela med sig av erfarenheter kanske? :)


En limmerick som heter duga ;)

She was deathly afraid of the flu,
so she asked her doc what she should do.
He jabbed her unseen
with a swine-flu vaccine
blurting; -"Darling, I haven't a clue!"

- by the Health Ranger


OnsDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att Leon-prinsen nu kan krypa för han är så otroligt lycklig över det! Han är på världens upptäcktsfärd i hela vårt hus och man ser att han bara njuter!

♣ 

Pandemi-hysteri?

I dagens nummer av ortstidningen kunde man läsa frågor som läsarna ställt till smittskyddsläkare Lars Bald samt hans svar till dem.

Tyckte han hade en ganska lugn inställning till kommande pandemi-utbrott och han erkönde dessutom rätt och slätt att det finns ett stort intresse i att få så många som möjligt att vaccinera sig för att hålla samhället upprätt - inte för att man måste det för att överleva.

Nedan följer plockade, men korrekt återgivna, citat från reportaget. Jag har markerat i fet stil saker jag personligen speciellt vill uppmärksamma, detta har Lars Blad inget med att göra;

- inget vaccin är hundraprocentigt skyddande

- personligen håller jag det inte för omöjligt att det kan finnas en liten "ospecifik" skyddskomponent (gällande om man kan vara mer immun mot svininfluensan om man var rejält förkyld ifjol. Både jag och Johan blev jätteförkylda så detta kändes ju glädjande!)

- Man löper lite större risk att få influensan, och att, om man får den, bli lite mer sjuk än man annars skulle ha blivit. Dessutom större risk att sprida den vidare. (Svar på vad som händer om man stuntar i att vaccinera sig.)

- jag kan idag inte ge några klara rekommendationer om hur man skall göra som gravid med vaccinering.

- Åldersgränsen nedåt för vaccinet är inte klar. Den kommer troligen att bli lägre än 18 år, men oklart vilken. 

- Oro finns för det okända och detta är en ny virusstam där inte heller experterna vet hur det kommer att bete sig. Men visst, hittills är den oftast rätt lindrig. Problemet är att väldigt många fler än vanligt kommer att insjukna och då ökar belastning på sjukvård och samhälle. (Härav den stora anledningen till att media haussar upp detta med mass-vaccinering!)
-''-
Vaccinering är givetvis helt frivillig. Den största anledningen att vaccinera sig är att minska risken att bli sjuk, men det finns också ett samhällsintresse av att "släta ut" insjuknandekurvan lite.


Sunshine on my mind!

Idag vaknade vi kl. 08 av strålande sol så nu ska dagen tillbringas ute; mamman rensandes i alla rabatter, sonen i vagnen insupandes all D-vitamin som solen bara kan bjussa på! (D-vitamin är kanon om man vill boosta upp sitt immunförsvar, bra inför kommande vinter!)

Först ska jag blogga lite mer och förbereda lunch och så så att den är klar!Kak-bak inför helgens festligheter

0-79c928e4c3cfb24ac34ffdc6c9d1287e.png

Kak-bak inför helgens festligheter! :P Har städat hela huset idag, tog hela dagen. Snacka om mör mamma! Avslutade med att baka 3 långpannor med mörk och mäktig chokladkaka! Har kommit på ett fint sätt att garnera dem så jag hoppas det går att genomföra. Nu ska jag hänga tvätt och tömma och fylla diskmaskinen medan sista kakan gräddas, sen väntar neti, shakti-mattan och en ny animeserie; Full metal alchemist! Trevlig kväll!


Lotus har upptäckt fördelen med en

63db185ae09219db901ca863592984eb.png

Lotus har upptäckt fördelen med en sölande lillebror!


Torka egna bär

Nu så här i bärplockar-tider kan ett alternatvi till att frysa in de bär man finner vara att torka dem. Blåbär ska vara lätta att lyckas med, men även äpplen, päron, plommon och nypon ska ge lyckat resultat. Dela plommon och nypon på mitten innan du torkar dem.

Se hela bilden Bild lånad härifrån.

Lägg ut bären på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen i 50 grader. Bären är klara när de ser ut som russin.  

Gott som mellanmål eller snacks eller varför inte strö på morgonfilen eller förgylla den egna müslin med?


TisDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag är en hejare på att planera och strukturera, det finns ingen chans att denna vecka + helg skulle bli genomförbart annars! :)


Ombyggnadsrealisation (oj vilket långt ord!)

Ecoloco bygger om webbutiken för att få en ännu fräschare butik med mer funktioner och finesser. Under tiden rear de ut sommarlagret för att få plats med höstens- och vinterns alla glada ekokläder då nya butiken slår upp portarna!

Läge för att fynda med andra ord! ;)

This day's do's;

Leon ska strax få käka frukostgröten (ammade i soffan vid halv åtta) och efter det sa vi snabbt in till stan en sväng! Måste krama om mormor som är nyss hemkommen från bröllopsresan och handla lite grejor till middagen ikväll. Ska även ta emot ett samtal från barnmottagningen efter lunch, laga till middagen (lasagne och ananaspaj) och tänkte även hinna dammtorka nedervåningen.

Hm, någon som har lite tid över? ;)


Protein och annat barnmatsprat

Enligt önskemål från läsare kommer här lite om hur vi ersätter kött i Leons kost samt hur den ser ut i övrigt.

Vi brukar se till att i princip alla måltider innehåller ersättningsprotein - då och då äter ju även köttätare vegetariskt så något mål i veckan blir utan protein. "Vårt basskafferi med varor åt Leon" innehåller cous cous, jasminris, basmatiråris, dinkelpasta (ej fullkorn), potatis, sötpotatis, linser, bönor (kidney, canneloni, black eyed m.fl.), kikärtor, sojabitar, krossade tomater, torkade örter och kryddor utan salt. I frysen finns broccoli, blomkål, quorn, gröna ärtor och majs.

På detta får man utan som helst problem till näringsriktigt och fullGott käk til killen! :) Detta kompletteras med en massa färsk frukt, puréer (hemmagjorda och köpta ekologiska då man ska bort en längre tid), gröt och amning.

Ställ gärna frågor om ni undrar över något. Och kolla gärna in Vegofamiljens blogg som är alldeles toppen då det kommer till detta! :)

♣ 

MånDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över att vi får celebert besök i form av Leons långväga kusiner från södra Sverige idag. Som vi har saknat er!!!


Egen isglass smakar gott då det är

0-6d03753449fb582d97e2e64ff4b682cd.png

Egen isglass smakar gott då det är varmt ute och man kliande väntar på att de där nedrans tänderna ska tränga fram! Köpte pinn-glassformar i bra (så bra det nu finns) plast på IKEA och har fryst in eko-juicer och utblandad eko-saft (med endast frukt/bär, citronsyra och lite socker) till isglass åt Leon att smaska på ibland! Gissa om det uppskattades på premiär-smaket idag? :D Tänkte även göra glasspinnar åt oss vuxna av mitt vanliga glassrecept. Gott så här på sommaren!


Än en gång snodde Lotus shakti-mat

6681596d928e3eb2554ac4e958d92442.png

Än en gång snodde Lotus shakti-mattan! Skurk-hund! Fattar inte att han inte tycker det gör ont! Söt-vovven!


Sitter just nu och gör ingenting f

-739c843cf8939b72e68ba251d3bd2a6.png

Sitter just nu och gör ingenting framför VH1 Classics. Sååå skönt! :) Har precis planerat klart kommande helgens namngivning så nu ska vi bara prata ihop oss med faddrarna imorgon för att stämma av. Funderar starkt på hemma-odlade jordgubbar, shaktimattan och Paulo Coelhos Djävulen och fröken Prym strax, vad tror ni om det? ;) Ett som är säkert är att det i alla fall blir lugna gatan, vi är värda det såsom vi håller igång just nu. Trevlig kväll från eko-familjen på Lyckobacken! :)


Helgigt värre!

Nu ska vi på Ekoblogg njuta av Johans sista dagar av semestern. Helgen ska bl.a. bjuda på en stor släktbaluns (en årlig sådan) på lantstället med hela Johans släkt (tyvärr verkar det bli i hällande regn) samt en massa stök och bök här hemma inför kommande helg och den analkande namngivningen och 30 års-firandet på Lyckobacken! Trevligt värre, men rejäla förberedelser eftersom det kommer ca. 75 st. gäster! :)

I övrigt hoppas jag att en god film kanske kommer att bevittnas och jag vet att en massa Paulo Coelho ska läsas! Kramar med gos-pojkarna måste det också bli samt kanske inmundiga en och annan jordgubbe från det egna landet! ;)

Ha det toppen-fint, kära läsare!

Kramalin ♣

Farliga ämnen i pandemi-vaccin

I Expressen idag kan man läsa om det nya mass-vaccinet som ska utrota den nya pandemin svininfluensan. Enligt Jönköpings Posten innehåller vaccinet kvicksilver (extremt väntat dock, trots att det 1 juni i år infördes ett förbud mot kvicksilver i Sverige) men ska enligt en toxikologKemikalieinspektionen vara i så låg dos att det inte kan anses vara skadligt.

I information jag erhöll från USA igår så ska även vaccinet innehålla aluminium så jag antar att det nu börjar dyka upp alltmer information om vad vaccinet faktiskt innehåller/kommer att innehålla, något som många världen över väntat med spänning på.
En av naackdelarna med att massproducera ett vaccin så här snabbt är att man inte hinner säkerställa dess kvalitét och säkerhet (även om vaccin i mitt tycke inte alls är kvalitativa eller säkra) vilket gör att detta vaccin skulle kunna vara förenat med livsfara.
Att det dessutom framställs ur äggprotein tror jag kommer att kunna bidra till fler ovo-allergiker, men det är väl något som tiden får utvisa.

I mailkontakt med Vidarkliniken säger Jackie Swartz, leg. barnläkare som ligger bakom studier om barnvaccin, att de inte ser någon anledning till att i övrigt friska människor ska vaccinera sig. Enligt SMI, Smittskyddsinstitutet, dör årligen "mellan 1000 och 2000 personer i säsongsinfluensa. Enstaka av dessa är yngre individer. För att minska sjukdom och död rekommenderar vi varje år att de som hör till riskgrupperna för svår sjukdom ska vaccineras och antiviral behandling (fr.a. Tamiflu) bör ges till allvarliga influensafall." Hur många har tidigare år vaccinerat sig mot influensan? Inte den stora massa man hoppas ska göra det i år i alla fall.
Missförstå mig rätt, människor som ligger i riskzonen, (jag har själv anhöriga som skulle kunna drabbas allvarligt av svininfluensan, men det gäller även vid "vanliga förkylningar") bör kanske överväga vaccination eftersom det i deras fall kan handla om liv eller död, men att få en hel värld att vaccinera sig genom att skrämma dem hysteriskt känns fel. Om nu vaccin är så bra, varför är så många människor i världen (även i ett modernt västerlänskt land som Sverige) så sjuka?

Här kan man läsa vad Smittskyddsinstitutet skriver löpande om svininfluensan och här kan man läsa vad Expressens läsare tycker om pandemin och skriver om sina eventuella rädslor inför den.

Min stora fråga är; ska det bli denna hysteri varje vinter???(Som vanligt är alla kursiverade ord klickbara länkar!)

FreDagens tacksamhet

Jag hade ett fantastiskt givande samtal i 2 ½ timme igår som gjorde mig stärkt och pånyttfödd. Tack snälla! :D


Utförsäljning hos Edvina!

Eftersom Pernilla ska vara föräldraledig 1 år from i höst så har Edvina super-rea på sitt sortiment just nu! Förutom 50 - 70 % rea har man även fraktfritt!

 

Förutom ovanstående fina barntröjor rear de även ut sitt vuxensortiment!
Uppger man dessutom koden slutrea vid utcheckningen får man ytterligare 10 %!

Passa på att skynda fynda innan butiken stänger för ett tags mamma-mys!


"Kärlek är liv. Allt som jag först

45a8a262e5e979daf7a61d771942b2f0.png

"Kärlek är liv. Allt som jag förstår, förstår jag endast för att jag älskar. Allt är, allt existerar endast på grund av att jag älskar." Leo Tolstoj


Svartvinbärsbladsaft

Mammas bästa vän gav mig recept på en av mina favoritsafter; den gjord på bladen från svartvinbärsbuskarna!

Se hela bilden
 Bild lånad härifrån.

Se hela bilden Bild lånad härifrån.

1 l. nya blad (inte de äldsta, grövsta)

3 citroner

1 ½ l. vatten

1 ½ kg. socker

50 gr. citronsyra


Blanda blad, citroner och citronsyra.

Koka upp vattnet och häll det över alltihop.

Täck över och ställ svalt i 5 dygn.

Sila och tillsätt sockret. Rör tills det smält.

Den här saften fryses in i plastlådor och doseras genom att man skrapar ett par skedar (som då man skopar upp glass) i en tillbringare och slår över vatten.

Jag ska göra den här så fort det lugnar ner sig här hemma!


TorsDagens tacksamhet

Jag känner mig otroligt lättad och glad idag och det är jag tacksam över!


Långväga besök

Idag kommer A som jag pluggade med i Umeå och hennes familj på besök! Känns så kul eftersom det var länge sedan vi sågs nu! Härligt att man kan hålla kontakten trots att man bor på olika ställen!

Nu ska det strax bakas sockerkaka så vi har något att mumsa på! :P


En bra Bra!

Hos Minimundus finns världens skönaste Pregnancy/sleeping Bra's! Hittade dessa då jag väntade Leon och fick ont i nacken, men nu då jag lagt av med amnings-BHar är dessa så sköna att återgå till istället för traditionella i spets med vassa byglas och skavande material. Det är en skön BH som ger bra stöd åt bysten, både då den växer vi t.ex. graviditet men även annars. Det finns invävt stöd i ryggen, under armen och under bysten. Däremellan är det stretchiga zoner som gör att behån följer och blir extremt elastisk. Den har även bred behaglig resår under bysten. Tillverkad i 91 % polyamid och 9 % elastan.


CareFix Pregnancy Bra, svart CareFix Pregnancy Bra, bak

Bilder lånade härifrån.

Kolla bara in deras storleksguide för den har bred vidd rent expansionsmässigt. Jag har storlek M på min och har stor byst, så gå inte på det ni annars har utan mät noggrannt. :)

Kostar 124 :- st. eller 2 för 220 :-. Helt underbara!


OnsDagens tacksamhet

Hur underbart snällt det än är att folk är här och hjälper till så känns det rätt skönt att vi sa vara "bara vi" hela dagen och kvällen idag. Man behöver inte tänka på att servera "god lunch" (müsli duger gott då det bara är vi), man behöver inte duscha (hygien är inte lika viktigt då man legat i förlossning i 4 dygn tillsammans), man kan vara tyst en lång stund (efter 7 år tillsammans vet vi att en stunds tystnad inte betyder att vi är sura på varandra) och man går och längtar till morgondagen då fina vänner som vi inte träffat på ett år kommer på besök från Umeå med sina fina barn! Jippie! :D


Platt fall

Igår då jag ammat Leon för natten sprang jag lite snabbt utför vår trapp (notera att jag aldrig gör detta med Leon varpå chansen är minimal att detta skulle inträffa då jag bär honom!) eftersom jag kom på då jag ammade honom att fläkten till tumlaren inte var påslagen och det var tydligen viktigt att jag tjänade in 1 ½ sekund då jag var på väg att göra det. Lotus satte iväg efter mig utför trappen så för att inte snubbla på honom försökte jag parera (istället för att stanna som jag annars gör) och då föll jag...

Har världens största blåmärke, ca. 12 cm. långt, i ryggslutet, ont i svanskotan, en lättare strukning i handleden och ont i tummen på den andra handen. Dessutom fick sig nacken en törn samt ena vristen.

High 5! Och jag som ska ut och dona i trädgården hela dagen medan Johan reglar klart vindskyddet och staplar klart veden.


Snacks-paprika från egna växthuset

-f0311baa765900783c8ee3ce885317c.png

Snacks-paprika från egna växthuset förgyller vad som helst!


Veg-kebab med eko-pommes och värld

72cd1f06cfc06d34e0b3c0c2a5676079.png

Veg-kebab med eko-pommes och världens godaste, hemmagjorda vitlökssås! Till efterrätt jordgubbar plockade i egna landet, eko-vaniljglass och hemmagjord eko-chokladsås! Ett tack till de hungriga magar som staplat ved hela dagen!


Veg-bacon

Från Hälsosport's undermärke Veggo kommer ett jättegott substitut för bacon som heter just "I stället för bacon".

veggo_logo1.jpg Bild lånad härifrån.

Produkterna är nästan fettfria, ägg- och laktosfria och har ett lågt GI-värde. Dessutom ger de ca. 3 ggr. sin vikt i energi.
Idag ska kebabbitarna testas tillsammans med pitabröd, ekologiska pommes, hemmagjord salsa *, vitlökssås *, sallad *, röd lök och tomater *!  Mums!


 Bild lånad härifrån.

Veg-kött ger gladare grisar! ;)


10 m3

Det regnar ute och vi ska stapla 10 kubikmeter ved tillsammans med bror och fästmö idag.

Känns som en små-jobbig ekvation.

Blä!


TisDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam över fantastiske Johan som bara ställer upp jämt och alltid gör det som blir allra bäst för vår familj! ♥

Älskar dig!

♣ 

BVC

Vi var på BVC igår och lillen hade gått upp 400 gr. på lite drygt en månad så det var ju toppen! Då vet man ju att allt fungerar som det ska och att han får i sig tillräckligt! :)

BVC erbjöd ett besök hos en dietist eftersom vi är vegetarianer och således Leon. Vi tackade ja så en remiss är skickad. Vi känner att vi har full koll på "kött-substitiut" gällande andra protein-källor till honom - vi har ju trots allt varit vegetarianer i 8 (jag) och 10 (Johan) år, och vi mår ju bra av den kosten. Det vi nu tänker ta tillfälle i akt att lära oss om är mer om järnerikningen. Eftersom vi gör all mat själva så kan man nog aldrig få för många tips.

Om inte annat kanske det blir en bekräftelse på att vi redan gör rätt? ;)

Eventuell matnyttiga tips kommer såklart att publiceras på bloggen! :)


Ecoloco i Vi Föräldrar!

Finaste Loa blev intervjuad i senaste numret av Vi Föräldrar (för övrigt en riktigt bra eko-special detta nummer!) om just Ecoloco och hennes stora miljöintresse. En jättebra intervju som jag tror många kan komma att låta sig inspireras av!

 Bild lånad härifrån.

För övrigt så fanns även Pernilla från Edvina och bloggen Hellre hållbart också med i ett test där man kollade webbutiker och Pernilla fick så fint omnämnade att hennes butik hade tydligast information om ekologisk bomull!

Heja till er båda, miljökämpar! :)


Rörande tänkvärt!

Från en av mona favvo-bloggar, Hellre hållbart, har jag snott nedanstående samtal mellan mor och son. Det var så rörande hur klokt pojken tänkte och det var än mer rörande hur vackert modern svarade.

Sådan mamma vill jag också växa att bli!

"Min son ville att jag skulle knyta en rosett av ett presentsnöre som han hade hittat. Jag satte fast det framför honom på barnvagnen, och han sa;


"Jag tycker rosetter är så fina! ... Tänk om jag skulle ha en rosett i håret alla dagar."


"Vill du att jag ska sätta fast den i håret," frågade jag.


"Neej! Då säger ju barnen på dagis att jag är en flicka, Fast jag är ju en pojke... Men när jag blir stor då ska jag bli en flickängel och ha en rosa klänning för flickor får ha rosa klänningar. Då tycker du nog att jag är vacker!!"


"Jag tycker ju alltid att du är vacker! Och pojkar får ha rosetter och klänningar om de vill! men tänkte du att du skulle vara en levande ängel eller en sån man kan bli när man är död..?"


"Så klart en levande ängel! Jag menar ju bara att jag vill få flyga!"


Jag önskar så att Du får flyga. Högt över alla begränsningar, förväntningar och oskrivna regler om hur små pojkar och flickor ska vara , vilja och tycka om. Och att du och din bror lever era liv ovanför alla stereotyper som begränsar oss och har mod att vara de Ni är och vill vara."


MånDagens tacksamhet

Det måste ännu en gång få bli min inutition! Inte mindre än 7 gånger denna helg har jag lyckats pricka in saker, och vi har pratat en massa om det här nu jag och Johan. Ska se om det finns några tips på litteratur om hur man kan jobba med att stärka sin intuition ytterligare!

Någon som har några tips? :)


Summerat

Efter en alldeles fantastisk helg med bröllop, lycka och glädje, vita chokladpraliner med päroncognac, nyförlovade gravidmagar, 2 glas vin, en god film eller två, smärre psykbryt, gos och mys med männen i mitt liv och en massa annat så vaknar vi nu upp till en mulen måndag på Johans sista semestervecka.

Idag väntar lite stök och bök inomhus för mig och Skruddens del samt en tur in till stan för hela familjen. BVC-besök väntar bl.a. samt att rhododendronjord ska införskaffas (har varit slut tills nu) till den fina vinranka vi fick i inflyttningspresent av M & M!

En alldeles lagom måndag med andra ord!

♣ 

Leon goes green! Iklädd grön eko-b

0-5b9fb8abae23bf83d7cc4cd90d63475d.png

Leon goes green! Iklädd grön eko-body från KappAhl smaskandes på grön eko-gurka från närbelägna Lövsjö Gård. Smarrans!


Egenodlade jordgubbar smakar såkla

4208c48a9d21ba761ff97c1efe4f867c.png

Egenodlade jordgubbar smakar såklart allra bäst! :P


Dagens bröllops-barnbarn är klädd

6946d10d31bc19832a37ef40831be48b.png

Dagens bröllops-barnbarn är klädd i äppelknyckarbyxor med matchande hatt från Minimundus, rosa body från HM Organic och en icke-eko bandana från Exit. Allt för att matcha övriga familjen där pappan har svart kostym, rosa slips och ljus skjorta och mamman en zebramönstrad klänning i beige, svart och rosa. Snajsigt värre!


Jag väljer att vara-kort från Krea

0-4c2f321efd937c25a3a6688d4a5598ca.png

Jag väljer att vara-kort från Kreativ Insikt. En kortlek som gör det lätt att arbeta med självkännedom, självkänsla och harmoni i vardagen.


There's a thought in every heartbe

7054cb4921ef80164cad3c9c2a3054fc.png

There's a thought in every heartbeat.


På ICA Kvantum var kolsvart och et

0-5fefcfc67be46503739624eef2ca459c.png

På ICA Kvantum var kolsvart och ett pipande larm tjöt. Hm, dagens stora samtalsämne?


Bröllop och förlovningsfest!

Vi har en alldeles fantastisk helg framför oss med bröllop av älskade mamma med finaste J imorgon och förlovningsfest för min lill-kusin (som är 24!) på söndag! Snacka om en helg i kärlekens tecken! :XDet får en liksom osökt att tänka på en av de tre lyckligaste dagarna i mitt liv; vårt bröllop!Jag tror att många lyckans tårar kommer att fällas denna helg!

Vi ska även hinna med mer med vindskyddet och kanske hinna ge varandra en kram då och då. Det har varit lite av den varan på sistone och då har man för mycket att göra så nu skärper vi oss!

Ha en toppen-fin helg så ses vi på MMS-inläggen!

Kramalin


 

Too many T-shirts?

Fick ett mail gällande shoppen Too many t-shirts, och som ni vet så tas ju alla tips tacksamt emot. Denna webbutik säljer till 100 % endast ekologiska T-shirts från kända eko-märken såsom C/O Berge, Edun, Hundräven och Red Robot.

Missa inte: Eldmonstret - snygg t-shirt från Svenska Hundräven!

Bild lånad härifrån.

De har alltid 14 dagars öppet köp och fri frakt. Det gillar vi! :)


Middags-tips!

Kvällens middag fixades redan igår medan gårdagens middag tillagades. Det kändes som om det skulle vara skönt att en dag slippa laga mat.

I frysen hittade jag förvälld broccoli och blomkål från fjolårets laddning från Rekolådan och bestämde mig för att använda dem!

Jag lade ca. 500 gr. förvällda grönsaker * i en gratängform. Sedan blandade jag till en sås med 3 dl. Turkisk yoghurt *, 1 brk. crème fraiche *, ½ dl. vitt vin *, 1 msk. dijonsenap *, 2 pressade färska vitlöksklyftor, salt *, peppar * och 1 ägg *. Blandade om detta och rev över lite ekologisk herrgårdsost. Till det kommer det att serveras eget vitlöksbröd * och en sallad *. Och inte att förglömma; ekologisk förskpotatis! :P

 Bild lånad härifrån.


Rensa och röja!

Jag har gått igenom bloggen lite, stramat upp den och tagit bort några widgets och banners som legat uppe en längre tid nu. Jag har även ändrat lite i texten och fixat lite smågrejor. Tog även bort några inaktuella länkar till diverse sajter.

Skönt med ordning och reda även på bloggen! :)


Leon (iklädd en bodysuit från Mini

0-2900bf996985c04c2eec7e84dcdbb32c.png

Leon (iklädd en bodysuit från Mini Mow, köpt på Ecoloco) leker med sälen som kom i present från Little Bloom igår! :D Det är roligt med nya leksaker, speciellt rejälare sådana som tåls att leka med! I bakgrunden skymtar amningskudden från Minimundus som också är ett perfekt skydd mot vingliga barn som nyss lärt sig sitta själva!


TorsDagens tacksamhet

Vissa saker tar man lätt för givet, som I-landsgrejen med att kunna hänga sina kläder i en garderob exempelvis. Nu tänker någon vänlig själ därute att denna Dagens tacksamhet ska handla om min glädje över att ha kläder som jag kan ta på mig. Så är inte riktigt fallet denna gång...
Sedan vi flyttade in har jag förvarat mina kläder i stora svarta sopsäckar (som inte ens är miljömärkta) i ett hörn i sovrummet. Vi har varit på jakt efter gamla fina klädskåp eller motsvarande garderober som ska matcha den övriga stilen i sovrummet men nu ger vi upp!

Igår inhandlades 3 st. riktiga Svenne-banan-garderober på Byggma och nu är kläderna på väg in. Tack snälla! Skulle vi nu mot förmodan hitta fina en vacker dag så kan dessa garderober flytta in i klädkammaren och fylla sin funktion där!

Nu ska jag försöka se om jag kan hitta 3 fina knoppar på loppis eller dylikt för de vita i plast som följer med tilltalar inte mig någonstans.Bild lånad härifrån.


En säl(l)sam present!

Igår kom ett spännande paket på posten med adresslapp Leon. Det är så kul nu då han får presenter för han blir suppertaggad innan, det är som om han förstår att det är till honom! Tajmat nog kom det på hans 9 månaders dag!

I paketet fanns stapelgubben i trä som jag beställt hos Little Bloom!

Stapelleksak glad gubbe

Han har redan lekt en massa med den och det fungerar alldeles utmärkt att använda träringarna som bitringar också! ;)

Rara Maria skickade med en jättefin present till Leon, spana in denna snygga säl;

Säl

Tack snälla du, det var en toppenfin present! :D

Och alla ni som läser bloggen och använder tygblöjor, glöm inte bort att hålla er uppdaterade med Maria's egenproducerade som kommer att säljas hos Little Bloom!


Ute åskar det som fasen och på him

225e6f9081146fafbc6066c874385f3f.png

Ute åskar det som fasen och på himlen framträder inte bara en, utan två regnbågar! För allra första gången i mitt liv har jag sett vart den slutar; i utkanten av sjön mitt i byn! Så vackert! Nu väntar läsning i sängen i skenet av tända ljus liggandes på shaktimattan!


Här är kompisen Lotus har på besök

0-6b390c73a70dfd1fce0bfe2f6fa7486e.png

Här är kompisen Lotus har på besök! En tollare (Nova Scotian Duck Tolling Retriever) på 10 mån! Nu är de inomhus och leker eftersom vi alla överraskades av åska med tillhörande regnskur! Visst är de söta?


OnsDagens tacksamhet

Fick sova tills 08 imorse innan världens vackraste son väckte oss. Maken gjorde sedan scones medan jag satt och samtalade med brodern. 

Tack för en perfekt början på vad som säkerligen blir ännu en perfekt dag!

♣  

Första gästen!

Inatt sov första gästen i gästrummet; min bror med hund! I enlighet med eko-livet bjöds på möjlighet till dusch med eko-produkter, en ekologisk middag med tillika dessert samt ett glas vitt eko-vin med tillhörande icke-ekologiskt samtal innan kvällskvisten! ;)

Idag fortsätter vi med grindstolpar (läs timmerstockar!) och avslutar med indisk middag med pappa och A!


Eko-söla

Vi har testat hur många haklappar som helst eftersom Leon varit så nätt runt halsen och fram tills för ett par månader sen hade problem att sitta. Han sjönk liksom så snabbt ihop som en påse nötter och det gjorde att alla haklappar som var hårda skar in i skinnet, samtidigt som de mjuka inte hade någon bra uppsamlingsficka. 

Tills vi hittade dessa från danska Katvig hos LoaEcoloco;

 Katvig haklapp (röd & lila)

Mjuka och följsamma men ändå så pass stadiga att fickan utan problem samlar upp sölet som blir. Lätta att torka av så man behöver inte stoppa de i maskinen hela tiden.

Hoppas två till snart är på väg hem till oss, för nu har vi verkligen hittat "vår" haklapp! :)


Långt i fjärran syns Johan och bro

0-7d53f959dddb19779b87c2847277e0a6.png

Långt i fjärran syns Johan och brorsan som grävt ner grindstolpe nr. 1; en 3,5 m. lång timmerstock! Tjusigt blir det!


Lycka är att gå ut i den egna träd

0-56c5e2f33432a1d4454942a954cc2cbc.png

Lycka är att gå ut i den egna trädgården och plocka in en fantastisk bukett blommor!


Din matkasse

Fick tips av Daniel som läser bloggen om sajten Din matkasse där man kan jämföra priserna på en matbutik nära dig. I nuläget finns endast 10 eko-varor, lite påvert kan tyckas men hey, det är ju bättre än ingenting! :)

Man kan jämföra bl.a. smör, mjöl och socker.

Tack för tipset!


TisDagens tacksamhet

Är så tacksam över det 2 ½ dygn av semester och göra-ingenting som vi nu haft. Det var precis vad vi behövde för att komma ikapp och på de två återstående veckorna av Johans semester ska grindarna upp, vindskyddet bli klart och stöttepelarna till hörnstolparna upp.

Härligt! Nu kör vi!


Pyjamas-party!

Ikväll vankas det pyjamas-party för hela familjen! Brorsan (som är på solokvist ett par dagar) passar på att komma hit med vovven och hjälpa oss (läs Johan) med vindskyddet! Härligt! Då får Leon busa med älskade morbror (dock saknar vi moster som ska till norraste delen av landet!) och Lotus får busa med älskade I!

Har laddat upp med gottigheter till både barn, hundar och vuxna så nu vankar Lotus av och an här hemma då han förstår att något spännande är på G! Dessutom kommer mormor, J och dennes dotter ikväll (och de tar med middag, how nice!) så Leon kommer att bli rejält sönderpussad idag! :X


Åhh!Här får ni en bild av vem jag är då jag tycker detta är alldeles underbart! Hennes "Best of"-CD finns på CD wow för 89 :- fraktfritt. Yes!Biltvätten får vänta. Känns mening

4c6b72834ab667317ae347676423dfc2.png

Biltvätten får vänta. Känns meningslöst att tvätta bilen i regn ;) och sedan köra på en geggig grusväg. Skönt! Då kan dagen ägnas åt mys!


Dagens skörd hittills; 2 dl. smult

0-70a0c12d097747ea9c77278d0673319f.png

Dagens skörd hittills; 2 dl. smultron. Näst på tur är svärmors rabarber då vi hunnit äta upp våra! Dock är en massa nya på G, en fjorton dar till så! :P Lycka är att fynda ur den givmilda naturens välfyllda skafferi!


Havet tar verkligen andan ur en!

-5edc134adb08da970e2b7e0529f518a.png

Havet tar verkligen andan ur en! Dock är denna bild tagen i lördags - nu är mulet och grått. Idag ska vi tvätta Smurfbilen (min miljöbil) med produkter från ENJO! Spännande! Återkommer mer i detta ärende under dagen!


Leons ögon får en verkligen att sm

0-33d5db0a1531a822065e1145d51b0804.png

Leons ögon får en verkligen att smälta!


Mys-vännerna!

-aa8c791f918a9944872815e52fb9e5a.png

Mys-vännerna mina!


Skeppshunden Lotus trivs till sjös

0-48a5dea050e0c6309072ac248b1971bb.png

Skeppshunden Lotus trivs till sjöss och har såklart flytväst han med!


Leon iklädd nya flytvästen och kl

31bc7a0f9a99dc49427ed4245c26351d.png

Leon iklädd nya flytvästen och kläder med solskydd sitter i mammas famn (mamma och pappa såklart också iklädda flytvästar!) sugandes på en natursutt! Skepp o'hoj!


Även bina gilla pipmuggarna!

081f7a8fb62ed37370cb6a4f17a2a56d.png

Även bina gilla pipmuggarna!


På promenad nere vid farmor och fa

0-4d52572ef675d53e11e5b119cdd2d5ec.png

På promenad nere vid farmor och farfars strand på lantstället. Skönt med några dagars semester och avkoppling! Leon (iklädd eko-kläder) myser i bärselen (av eko-denim) hos mamma. Pipmuggen är med för de behövliga vattenpauserna. Vi är så nöjda med våra Klean Kanteens! :D


Lotus leker Securitas-vakt på land

0-747c95efa4692dca7ffca2bb0ae6fc74.png

Lotus leker Securitas-vakt på landet! Måste spionera på den mystiska filur (läs grannen!) som pratar med farmor och farfar! Snacka om att han kan sträcka ut!


Kvällen tillbringas allena i ekolo

-89428efbbf1f04fd0f0b190344faa02.png

Kvällen tillbringas allena i ekologins tecken! Johan är på 30 årsfest, Leon har somnat och Lotus är på vift någonstans i huset! Ska röja undan och plocka fram lite som behövs till vistelsen på landet, sedan middag bestående av mozzarella-quesadillas och avocado. Efter maten är det jag som sjunker ner i Fat Boyen med världens godaste vin; ekologiska Bon Terra, boken Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät och frukt till efterrätt. Hittade god eko-frukt bestående av kiwi, nektariner och plommon. Några oliver på det och kvällen är räddad! Ha det finast! Kramalin


Nu är äntligen tavlan om Leons tid

0-2a766725e55413aef15507d82948fdfc.png

Nu är äntligen tavlan om Leons tid på neonatala avdelningen klar! Den blev riktigt bra, härligt minne då man glömmer så otroligt fort! Nu ska den bara hängas upp ovanför hans säng.


Leon har kunnat sitta själv i en v

0-7bdd3d404eea7d58796ae568e7b64600.png

Leon har kunnat sitta själv i en vecka nu och är hyfsat mallig! Man märker att en helt ny värld har öppnats för honom då det kommer till att leka. Nu är han så mycket mer fri och oberoende!


Efter en dag proppad med fantastis

668488cb83603ca1139c440eaaf4f4fb.png

Efter en dag proppad med fantastiska människor, god tårta och bönsoppa väntar nu TV-soffan och Casino Royale. Nytt taoistiskt mandarin-té från Yogi Tea vankas med hembakta blåbärsbrownies till. En fleecefilt svept runtom mig och en varm, myssugen hund inborrad i knät. Leon sover som en prins sedan 1/2 timme, mätt efter en daal-middag och kvällsamning och Johan går runt och tänder ljus och rökelser. Mys inne medan regnet piskar mot de handblåsta fönstren. Snudd på storm här i byn, dock utan åska denna gång. Trevlig kväll! Kramalin


Monterade ihop fina miljömärkta gu

72be91cff0b0e9da16b179c0d97847e8.png

Monterade ihop fina miljömärkta gunghästen från Minimundus (se länklista) för ett par dagar sen. Leon har gungat en hel del och verkar tycka det är någon sorts skräckblandad för! Bygeln går att ta bort sen då han är större. Den är verkligen otroligt fin!


Lite långledigt!

I bloggosfären är det ju så at tfolk tar ledigt mer eller mindre långa perioder. idag är det dags för en igen! Åker till landet över helgen och återkommer sent på måndagkväll så via PC'n ses vi inte förrän på tisdag igen. Men som vanligt så MMS-bloggar jag lite under helgledigheten, som denna gång blir lite längre än vanligt.

Man märker hur folk semestrar under somrarna, de bloggar jag själv följer tar också små uppehåll men det blir ju så!

En toppenhelg önskar jag er!

Kramalin


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag så otroligt tacksam över den härliga mat som Leon får äta! Snacka om att den killen lär ha ett "rent inre"! :)


Uppe med tuppen, hemligheter och kalas!

Gär har vi varit vakna tidigt idag! Johan är redan nu på sågen och hämtar virke till vindskyddet! Härligt! Till veckan kommer lite folk och hjälper oss med det! :)

Det som var hemligt igår var att Johan och grabbarna hade svensexa för vår M som gifter sig i augusti. Ja, han är "vår"! Fadder till Leon och en av de finaste jag känner!
Jag och Leon hade lekdate med några av favoriterna och det var så trevligt! :)

Idag fyller Leons moster år så det vankas kalas + lekdate på dagen och ikväll kommer ovan omnämnde fadder på besök till byn! Mysigt! Bönsoppa med nachos och blåbärsbrownies är det som står på menyn! :P


Care, kindness and compassion wins

0-322d54055b5b224c885b64b67eb844cf.png

Care, kindness and compassion wins everytime.


Gratitude is the open door to abun

61949f0597e64d8a5e099d580d074f4b.png

Gratitude is the open door to abundance.


Statement Earth

För ett par dagar sedan var jag inne på en husgerådsbutik i stan för att köpa en pizzasten till mamma i födelsedagspresent och gick förstrött och kikade omkring medan expediten slog in presenten. Hittade några fina glas och vid närmare granskning såg jag att de var gjorda av returglas! Namnet de bar var Statement Earth.

Genom att använda returglas i tillverkningen så går det åt betydligt mindre energi + att man återvinner redan befintligt material istället för att tära på jordens resurser och tillverka nytt. De gamla flaskor och glasburkar som återvinns ger de nya produkterna en vacker nyans av grönt, och genom returglasets unika karaktär blir ingen produkt den andra lik. Varje föremål blir således unikt!

Vinglas Statement Earth Skål Statement Earth 2st

Karaff Statement Earth Glas Statement Earth 4st

Bilder lånade härifrån.

För att dessutom minska miljöpåverkan ytterligare sveps produkterna in i tidningspapper från Smålandspostens överupplaga. Därefter packas de i lådor av returpapp som tillverkats av t.ex. wellpapp eller gamla tidningar. En perfekt låda som i sin tur kan återanvändas igen och igen i det egna hemmet för andra prylar.

På glasen finns text i relief precis som på gamla öl- eller mjölkflaskor. Men istället för måttangivelser berättar dessa texter istället om en uppmaning och ett ställningstagande. För att läsa mer, klicka här!

Produkterna designas av Jon Eliason (känd från Room Service) för SEA Glasbruk i Kosta.


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att det står blåbärsbrownies i kylen. Ibland räcker det så! :)


Blixtar och dunder!

Oj så det åskade igår! Vi var mest inne och mös (Johan fick hoppa in i Fjällrävenregnstället för att kunna styra soptunnan på andra sidan vägen, och grannen som har en väldigt lång uppfart körde upp deras på traktorskopan) och fikade med svärföräldrarna på eftermiddagen. :)

Idag är det hemlig-mys som gäller för oss hela dagen, därav det tidiga bloggandet! :)


Kokade Leons gröt i gjutjärnsgryta

09c4b04961387dd3d47be9b00a24b173.png

Kokade Leons gröt i gjutjärnsgrytan på vedspisen. Kändes hyfsat genuint!


Nu myser eko-mamman!

0-3817e3cffc1c9eb4ae0a1f758bc31751.png

Nu myser eko-mamman!


Återkommer imorgon för idag åskar

68fc8025086819aa52b470cb8a9fd6dd.png

Återkommer imorgon för idag åskar och blixtrar det så vanvettigt här i byn! 7,3 grader varmt och hällande regn bäddar för en dag med mys och eldning i vedspisen! :)


Lotus utgör en egen, supertjusig i

0-48f457cb257db64a5459d89c2bdfe51e.png

Lotus utgör en egen, supertjusig inredningsdetalt i soffan!


En fredagshemlis!

I fredags fick jag höra något alldeles fantastiskt av en person som kommit att bli en väldigt fin vän. Ett alldeles fantastiskt projekt som skulle kunna komma att påverka hela Övik om det slår väl ut! I sinom tid hoppas jag kunna presentera det här, men inte förrän allt är spikat.

Jag har lovat denna fina vän att skicka alla goda energier i dennes riktning för att boosta på med ännu mer, så nu gör jag det;

Ta emot!


MånDagens tacksamhet

Tror ingen i vår omgivning längre förundras över vad vi drar till oss med lagen om attraktion men jag vill bara berätta att de senaste dygnen har vi dragit till oss fyllnadsmassa, en traktor som kan schakta ut all massa, stomme till vindskydd, ett lånat släp, en traktor med pallgafflar som flyttade tunga grillen ner till grillplatsen och en massa plåt till vedstaplarna som ska iordningställas så snart veden kommer.

Det är så häftigt!


Eko-blomster med Little Bloom!

Fick tips till bloggen om alldeles nyöppnade butiken Little Bloom! Inspirerande Maria som har den kommer att sy egna tygblöjor och sälja dem men har öven fyllt på med annat godis för att kunna köra igång med försäljningen nu direkt medan blöjorna är under tillverkning.  Maria säljer också lite kläder från lite annorlunda eko-märken, såsom Max o Morra, Lemoncurd (där deras kollektioner RedLine skänker 5 % till Unicef, Stripe skänker 5 % till BRIS och De fyra stora som skänker 5 % till Naturskyddsföreningen) samt Unicef-produkter och leksaker

Vi har länge varit på jakt efter en stapelleksak till Leon men bara hittat i plast. Vad hittar jag då hos Little Bloom? Jo, en stapelgubbe i trä :)

 Bild lånad härifrån.

Nu är den beställd och på väg hem till byn!

Maria kommer att höra av sig så fort blöjorna är uppe i shoppen för jag vet ju att jag har en hel del läsare som använder sig av det till sina små och kanske är dessa något för er?


Så var det måndag igen...

...och vi går in på Johan's tredje semestervecka! Känns trist att han fick ta så tidig semester i år, men, men!

Idga kommer M & M upp på middag, tänkte göra en caprese-sallad med vitlöksbröd och blåbärsbrownies till efterrätt. Ska bli så kul, ni är väldigt efterlängtade!

Dagen ska ägnas åt att bygga på vindskyddet, hämta virke från en närbelägen såg och fixa med grindarna. Som alltid fullt upp! :)

Känner mig laddad efter en fullspäckad helg med trevligheter så nu tar vi oss an denna trevliga vecka!


Efter första...

77864e8c1ffc6bad842426e9f802b5df.png

Efter första Pilates-passet på gud vet när känner man sig lagom mör och rejält genomkörd i musklerna! Vad passar då bättre än att sjunka ner i soffan på shaktimattan framför en film? Trevlig kväll!


Till middag idag äter vi vuxna squ

-337df6f0069c8bd680739c02d865c56.png

Till middag idag åt vi vuxna squashtagliatelle och stekt Halloumi. Leon fick mosad squash, kokta röda linser, rapsolja och curry. Mumma för alla parter!


Tänk att Duplo brandbilen som morb

3a54ad88d19613302430c5c7478c361a.png

Tänk att Duplo brandbilen som morbror M lekte med är lika kul för Leon att leka med 25 år senare!


Goda eko-gurkorna från Evas Trädgå

0-2aef1d3ecf934f38d81a92022fb6ad17.png

Goda eko-gurkorna från Evas Trädgård i Lövsjö gillas av både lill-prins, som glatt gnager i sig, och stor-prins , som gärna äter de bitar som Leon tappar eller så generöst bjuder på!


Färska 30-åringen iklädd Charlie s

6b66c526e18d29e41fc6757a687618cb.png

Färska 30-åringen iklädd Charlie sweater från Oella (se länk) som var en av de presenter han fick av mig. Handsydd av vintagetyger. Är man vegetarian och inte jagar änderna kan man ju bära de runt halsen! Behöver jag säga att Leon gillar den? :)


Det är viktigt att lära sig borsta

0-68429cf9addfad3d253a96d0751cd390.png

Det är viktigt att lära sig borsta tänderna trots att man inga har ännu. Tandborsten river skönt på kliande gommar, och iklädd en skön eko-tröja (tack bästa Loa!!!) går det ju såklart himlans bra!


Igårkväll plockades första fästing

311c069d49440a528ba8fab5b117a643.png

Igårkväll plockades första fästingen för säsongen bort från Lotus hals. Brände upp den i vedspisen i lite papper för att vara säker på att den dog. Japp, då det kommer till fästingar är jag inte nådig eller en djurvän. Huvva!


Trevligt!

Nu tar Ekoblogg som vanligt helg men till veckan återkommer jag med nya krafter och tag! Har fått en del spännande mail denna vecka som det kanske bloggas om kommande vecka, vi får se, och som vanligt kommer MMS-inlägg att dyka upp på bloggen under helgen!

Helgen ska tillbringas mestadels med nära och kära (middagar och kalas står på agendan) och att bjuda grannarna på fika ska vi också hinna med!

Ha det gött, fina läsare!

Kramalin


FreDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över livet!


Eko på Facebook

Jag har själv inte hookat på trenden med Facebook men för er som har det har jag världens tips! Ecoloco har en sprillans ny facebook-sida. Om du har lust att bli ett fan - och kanske tipsa dina vänner också - skulle de bli jätteglada! Alla som blir Ecoloco-fans före 1 augusti och skriver på deras "wall" är med och tävlar om 3 Ecoloco-presentkort à 500 kr! Och vem vill inte ha 500 :- att shoppa upp på Ecoloco liksom?För att bli Ecoloco-fan går du in hit och klickar på knappen Become a fan längst upp på sidan. Lätt som en plätt! De får inte tillgång till din profil på facebook men du får veta allt om Ecoloco, du kan ge dem betyg, starta en diskussion, skriva på deras "wall" och lägga ut bilder på dina barn i Ecoloco-kläder.

Loa och Ecoloco säger välkommen!


Ekologiskt OCH närodlat är ju såkl

0-1a4defed6f0cc9175775674bd46484eb.png

Ekologiskt OCH närodlat är ju såklart allra bäst! KRAV-märkt gurka från en gård i Öviks regionen inhandlades på Kvantum idag. Kan inte ens föreställa mig hur ljuvligt den kommer att smaka! Härligt!


TorsDagens tacksamhet

Jag är otroligt tacksam över att jag upptäckt Paulo Coelho för just nu går varje ledig minut som inte Leon är vaken åt till att läsa, läsa och åter läsa. Jag älskar den insikt jag kommer till genom att läsa de vackra ord han satt på pränt och nu är Johan på väg att läsa första boken "Pilgrimsresan" medan jag nyss avslutat "Alkemisten" som är den allra bästa bok jag någonsin läst och är på väg in i boken om Brida's liv.

Underbart då böcker bara griper tag i en på det viset!


Småfots-mode

JohannaBellio har en bild på världens charmigaste Leon som mannekängar i Bellio's premautrtofflor på sin blogg. Ni kan kika här om ni vill. Leon fick ju nämligen prova dem då Johanna med fina familjen var på besök hos oss i förra veckan och de kändes det rimligare att han ska kunna ha inom en snar framtid! 

Så här stor skilland är det mellan minsta och största storleken!

Bild lånad härifrån.

Här ser ni skillnaden mellan den största och den minsta storleken; 16/17 (som Leon alltså ännu inte riktigt kan ha) och 28/29. Sulan i prematurtoffeln är lite tunnare och därigenom mjukare för de allra minsta fötterna!
Och paret på bilden ska Leon dessutom få hemskickade, toppen va? :D

Johanna är unik på många sätt och även då det gäller detta för jag har inte tidigare stött på prematur-skor någostans och finns det är nog chansen minimal att de skulle vara ekologiska och så här snygga!


Oh so many nightmares

Leon drömmer så vansinnigt många mardrömmar nu. Lille vän, det är otroligt hur ledsen han kan bli. Oftast drömmer han en eller två drömmar innan vi lägger oss, men ett par kvällar har det också blivit någon strax innan tolv (ja, då har vi hunnit somna - trots semester). Tidigare då han haft perioder då han drömt mycket så har man kunnat trösta honom i sängen men nu sträcker han upp sina armar och kastar iväg sin snuttefilt! Vi tar upp honom, gär inte alls så stor affär av det och försöker absolut inte sch-a honom (då det är att dämpa den upplevelse han har) utan mer bekräftar det han går igenom. -"Såja, mamma vet att du är ledsen. Man kan bli rädd då man drömmer läskiga saker. Kom så sätter vi oss i soffan tills det känns bättre." osv. Vi håller honom tätt, tätt intill oss och vaggar honom och små-nynnar eller sjunger. På max 5 minuter är han som vanligt igen (läs tok-glad) och vi stoppar ner honom i söngen, han grabbar tag i Natursutten och sin snuttefilt och somnar om innan man ens lämnat rummet.

Jag tror på vår metod eftersom han i sin takt får bearbeta det som händer utan att tystas ner eller att någon försöker få det läskiga att sluta vara läskigt. Låter man honom arbeta sig igenom det tills han är klar så är det läskiga ute ur kroppen istället för att ligga kvar latent i det undermedvetna.

Leon är ju nämligen sådan att han gillar att sova (sover från mellan 18.30-19.00 på kvällen till mellan 7.00-8.30 på morgonen. Nu sover han mindre på dagen (har plockat bort tuppluren på förmiddagen) och somnar därför tidigare på kvällen (18.45 oftast) men sover oftast till 8.15. Herregud, jag är mer utvilad som småbarnsförälder än innan. Han vill dessutom sova i den egna sängen (eller i vagnen eller på någons säng om man är borta på kvällen eller i bilen), man kan inte få honom att somna i soffan eller hos oss på något vis för då blir han bara förbannad, och det är ju toppen; ett barn som sover mycket och känner sig trygg i det.


Torsdag

Idag är det dags för eko-mamman att ta en tur in till stan! Känner mig laddad för det och det är precis det här som är fördelen med att bo en bra bit från stan; man åker in någon gång i veckan (som föräldraledig då) och störs inte på samma sätt av trafiken, folket och stimmet då som när man bodde mitt i smeten.

Då jag kommer hem kommer finaste bröderna på besök resten av dagen och vi ska äta, äta, äta och prata, prata, prat! Härligt!


Blä!

Nu är jag less! Man vaknar svettig, är svettig hela dagen, man somnar svettig. Kan det inte bli liiite svalare? Igår åskade det dessutom större delen av eftermiddagen och kvällen och det vart ju inte mindre kvavt av det!

Man tar en dusch och känner sig topp-fräsch, men då man torkat sig känner man sig som en körtel i någons armhåla.

Tänk hur det är i december då snön faller! Aaahhh...tur man kan drömma sig bort! ;)


Eko-häng

Hos Hamaca hittade jag fina familjehängmattan i eko-bomull som en vacker dag kommer att hänga mellan 2 gigantiska björkar på tomten. Där i skuggan ska jag ligga och slappa, kramas och busa med hela familjen.

Nå'n dag så! :)

 Bilder lånade härifrån.


Vegofamiljen

I senaste numret av Föräldrar och barn var det en stooor eko-special (vilket såklart uppskattades av eko-mamman!) och där kunde man läsa om fina Vegofamiljen som jag bloggat om tidigare!

Ett toppen-reportage om ett toppenblogg - även om man inte är vegetarianer själva!


Åh så bra!

Vi är jättenöjda med våra flaskor från Klean Kanteen! Eftersom Leon inte är så förtjust i att suga i sig vätska från annat än mamma så fick vi öva under gårdagen med honom. Men nu dricker han ur sin fina, blå pip-flaska och tycker det är jätteskoj!
De håller 100 % tätt om man tippar dem och det är ju toppen, speciellt med Leons flaska, och de är väldigt lätta trots att de är gjorda av aluminium.

Den gröna i förgrunden är Johans och den brunrosa i bakgrunden är min. Annika var rar och skickade med så vi vuxna har varsin sportkork också, tack snälla!

Nu kan hela familjen ta med sig vatten (som dessutom bevarar kylan lääänge) då vi är på vift!


OnsDagens tacksamhet

Tack vare snälla vägarbetare fick vi två lass fyllnadsmassa från gamla vägen och tack vare snälla grannen med traktor så är nu blivande grillplatsen ut-schaktad!

Grillring är redan införskaffad och den befintliga grillen på tomten ska flyttas ner dit. Skifferplattor som vi norpat från landet ska läggas ut och timmer till att bygga upp ett vindskydd är vi på jakt efter. Tänker på sikt göra något sorts "lummighets-mys" runt grillplatsen så att man "måste gå in i ett annat rum i trädgården" för att komma till grillplatsen. Härligt! Vi gillar lummighet! :)

♣ 

RSS 2.0