Nu har hela eko-familjen fått Klea

029ee0bd3c75a479c03ccf246efe739f.png

Nu har hela eko-familjen fått Klean Kanteens! Leverans ända fram till dörren och toppen-service! Utlåtande kommer så fort vi provat! :D


Noll motivation

Man går verkligen ner på sparlåga då man vaknar och det redan är 26 grader varmt ute. Jag är ledsen att bristen på energi märks på bloggen men det känns liksom ofrånkomligt. Det blir lite så på sommaren, då har man så mycket annat på G; folk som kommer tillbaka till stan på semester, vi har 3 bröllop inplanerade i sommar och nära vänner man umgås med!

Men snart ska väl tiden och energin komma åter! :)


TisDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över att det växer saker i vårt växthus trots att vi inte engagerat oss nämvärt! :) Vi har fått 2 tomatplantor, 2 squashplantor, 2 paprikaplantor och 2 sockerärtplantor av diverse nära och kära och helt sonika grävt ner dem. Passade perfekt denna sommar då vi inte haft tid för förkultivering eller motivation att plöja upp land för frilandssådd.

Ska MMS-blogga senare idag för första paprikan, första squashen och de första goda sockerärtorna har knoppat upp.

Yey!

♣ 

Flitiga myror måste äta!

Idag är det fullspäckat schema (som alla andra dagar här hemma) men det är bara trevligt! :) På dagen ska en all-servicekille vi känner fixa en massa saker åt oss; montera skorstenskåpor, lappa taket lite, fästa en vindflöjel och en åskledare bl.a. Till lunch tänkte jag bjuda honom på morots- och fetapaj.

En av mina superhärliga kollegor ska komma cyklandes från sin sommarstuga idag och till denna säkerligen varma uppenbarelse tänkte jag servera en kall, isande god jordgubbssmoothie.

Ikväll kommer A-S och R på besök och det ska bli kalas-kul! Tänkte bjuda på lite snitzlar, Halloumi och squashtagliatelle. Efterrätt blir rabarberpaj och eko-vaniljglass!

Härligt med fina vänner (och arbetande karlar!) som vill hälsa på!


MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag vet att det framöver kommer att bli mulet någon dag! :)

Ha, ha! :)


ENJO

Igår var jag alltså hem till svägerskan på ett ENJO-party och jag måste säga att vi som var där är helt sålda! Vilka produkter! Förstå känslan av att kunna rengöra hela hemmet med endast vattnet från vår kallkälla? Fantastiskt!

ENJOs filosofi är att lära människor livskvalitét genom att reducera användanet av kemikalier inom personlig hudvård och rengöring i hushållet. ENJO erbjuder ett proffessionellt och komplett rengöringssystem och har ett stort utbud av slitstarka rengöringsfiberdukar/-moppar och microfiberdukar, som rengör utan användning av kemikalier och gör vardagen enklare.

Firman etablerades i Österrike 1990 av Johannes Engl och är idag ett erkänt märke i över 25 länder. ENJOs vision är att reducera den dagliga användandet av skadliga kemikalier.

ENJO-systemet ger dig bl.a;

· Reducerad förbrukning av rengöringskemikalier med upptill 90%.

· Reducerad vattenförbrukning med över 50%.

· Reducerat avfall av plast och emballage.

· Bättre inomhusklimat som reducerar astma och allergi.

· Långvariga arbetsredskap och ingen eller minimal användning av kemikalier, reducerar rengöringskostnaderna betydligt.

· Ergonomisk design, säker användningskomfort och reducererade slitageskader.

· Högre produktivitet - rengör större ytor på kortare tid.

· Overlägsna resultat med effektiv borttagning av bakterier upp till 99%.

· Recirkulering och pant av utslitna fiber.

· ISO 9001 och ISO 14000 - kvalitét- och miljöcertifierade produkter.

· Över 16 års erfarenhet med fiberbaserad rengöring.

· Möjlighet till uppläring - ger full utnyttjande av produkterna.

· 2 års garanti.


Då en fiberduk eller trasa är utsliten lämnar man den till en säjare och får då 10 :- i rabatt på den nya duken samt att den gamla går tillbaka till produktionen, återvinns och blir en ny duk eller trasa. Att de dessutom är ISO-certifierade gillar jag, för det tyder på att det är ett seriöst företag då det är ett ganska krävande jobb att ISO-certifieras.

Denna gång fick bilvårdskitet (som det var jättebra sommarerbjudande på) följa med hem samt glasögonputsdukarna. I oktober ska jag själv ha ett party och då kommer jag att köpa lite till kök, badrum och golvet.

ENJOs svenska hemsida är under uppbyggnad men bjuder ändå på en massa info, ni hittar den här!


God morgon världen!

Efter en sinnessjukt varm helg har man nästan smält bort, men inte riktigt! Galet så varmt det varit här uppe, det är samma värmebölja som lamslog Rom ifjol sommar då vi var där. Rom hade inte haft så varmt på 40 år och det var väldigt länge sedan vi i Norrland hade så här varmt i mitten av juni och framåt!

Veckan fortsätter med samma väder och vi fortsätter med vårat stängsel (som det nu bara fattas grindar på) och en massa härligt umgänge! Veckan är fullproppad med trevliga besök och jag bara längtar! :)


Hel-ekologisk smulpaj som ikväll k

6ee1b9d38a3f786ceedbfa21b03d288d.png

Hel-ekologisk smulpaj som ikväll kommer att avnjutas i sällskap av ekologisk vaniljglass och en väldigt fin vän! :)


Leon vill kunna spela piano precis

0-627d5bffba31d79ebe2a183cc016678f.png

Leon vill kunna spela piano precis som pappa! Mina hjärtan, jag älskar er!


Påhittig eko-mamma nyttjar innovat

0-114f87c761b9e877f56c9622d69b836a.png

Påhittig eko-mamma nyttjar innovativ produkt! :) I min bil (miljöbilen) har jag satt solskydd både till baksätet och bagaget så att både Leon och Lotus ska slippa störande sol. I Johans bil finns dock inga och idag behövde vi den eftersom grindstolparna ska få plats och jag har en hundbur monterad i mitt bagageutrymme. Kom på att Leons Kurtis Baby Peace borde gå att nyttja, och ja; det blev hur bra som helst! Vände motivet inåt så att Leon skulle kunna kika på det. Ringen till vänster (om man tittar på motivsidan) och den mittersta fäste jag i handtaget som finns ovanför dörren på de flesta bilar, inget problem då ringarna är så mjuka och medgörliga utan att för den skull tappa stabiliteten, och lät den högra ringen hänga fritt. Det högra bandet knöt jag fast med en enkel knut i fästet där bältet sitter i bilen. Nu täcker Kurtis Baby Peace hela den del av rutan som annars blottat Leon för solen och skänker nu skugga! Underbart med saker som kan användas till fler än en sak, snacka om miljötänk! :D


Nu hajjade Leon hur man skulle dri

0-5990c7a18af50765ef9b9c8adbf9db32.png

Nu hajjade Leon hur man skulle dricka! Sög snabbt i sig en smoothie med äpple, päron, banan och kiwi. Som mammas fruk(t)ost ungefär!


Dagens fruk(t)ost blev färsk frukt

0-4885e137a3c600e8ed6a4d5e27de815f.png

Dagens fruk(t)ost blev färsk frukt då det var det enda som slank ner i värmen; eko-kiwi, eko-äpple, eko-päron, eko-nektarin och eko-banan. Till det ett STORT glas vatten från egna kallkällan! Härligt!


Trevlig helg!

Nu ska jag läsa mer om Michael Jacksons död och äta frukost innan prinsen ska ha sin gröt och sedan bär det av till stan. Vi ska köpa grindstolpar och lite sådant så såklart åker fina bärselen med!Läs mer om den på Gröna Grodan!

Helgen består av lite Hamnfest för vissa delar av familjen, ett Enjo-party och middag på landet hos svärföräldrarna. Jag ska även hinna med att mysa med min Pucca-syster lite och såklart vara ute och njuta av solen! (Även om jag faktiskt längtar efter vintern lite...)

Ha en fantastisk helg så MMS-bloggar jag lite så ses vi igen på måndag!

Kramalin


Leon käkar Ella!

För ett tag sedan fick Leon hem smakprover från Ella's Kitchen på deras ekologiska barnmat. I smarta take-away förpackningar förpackas maten som inte behöver stå svalt till och därigenom är lätta att ta med. Den smarta klämförpackningen gör att man inte behöver tänka på sked eller tallrik, korken fungerar som ett större sugrör som gör att barnen kan suga i sig maten. Leon var dock inte så sugen på det, han gillar ju inte att dricka ur nappflaska heller, men jag ska testa igen.

Ekologisk barnmat från Ella's kitchen.

Bild lånad härifrån.

Igår på ICA Kvantum så köpte vi med oss ytterligare ett par, perfekt att han nu då man är på G mycket under sommaren. Då är det skönt att slippa tänka på efterrätten och bara koncentrera sig på att laga till själva maten åt honom.

Har ni testat detta?


Ett litet kryp!

Leon är ju efter rent motoriskt med mycket. Det blir så med prematurer eftersom de sover mycket mer sin första tid i livet än normalgågna barn, så man tänker att de är någonstans mellan sitt födelesedatum och det datum de egentligen skulle varit födda. Nu har han i alla fall lärt sig sitta själv, men han vet inte än om att han kan det. :) Han kan sitta länge och leka, men så fort han upptäcker att man inte sitter bakom honom (vilket man inte gjort på flera minuter) så tippar han omkull. Söten!

Han har i flera veckor legat och sprattlat på golvet och på så vis kunnat ta sig fram genom att vrida sig i sidled. Han har varit rätt nöjd med detta eftersom han tar sig fram. Men igår då vi lekte med bilar innan han skulle sova så kröp han 4 x 1 riktiga "kryp-steg" och han såg så förvånad ut! Det blir spännande att se hur det fortsätter idag!

Lillprinsen våran! ♥


TisDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam för alla fantastiska tips ni läsare dagligen ger mig på bloggen och jag förstår inte vad ni får allt ifrån? Vad jag än bloggar om; kläder, odling, mat eller hygien, det finns alltid någon som har något supersmart tips som ni delger er av och det tackar jag för! :)


Leons Kurtis!

Om någon undrar varför jag inte bloggat mer om Kurtis Baby Peace som Leon fick i samarbete med Kurtis och LoaEcoloco så är saken enkel; han har fått en fantastiskt tjusig sådan i grönt, men dock inte testat den än. Denna vecka samt en bit in på nästa så gräver de upp "vår väg" och det är ett tiotal grävmaskiner precis utanför tomtgränsen på två sidor så han sover inte särskilt gott ute. På söndag ska vi på landet över dagen så då kommer han att sova i vagnen och då ska vi testa vår fina Baby Peace som Hanna Nyman designat.

Tiger på grönt tyg


Kurtis Baby Peace köps enklast via Kurtis själva eller Ecoloco - butiken med glada ekokläder! :)TorsDagens tacksamhet

Idag är jag otroligt tacksam över att Johan och jag är så otroligt samspelta i det vi gör. Denna morgon har  vi planerat och strukturerat en massa och vi vet liksom hela tiden vart vi har den andre, och man vet vad den andre tycker och tänker. Men man kanske blir så efter så många år tillsammans? :)

Eget tvättmedel!

Anna som läser bloggen tipsade om ett eget tvättmedel som görs av askan från björkved.

Forsbacka asklut

Ta en hink och fyll den med vatten till ca. 2/3.

Häll på 2 l. björkaska.

Låt det stå omkring ett dygn. Askan har då sjunkit till botten och kolrester flyter på ytan.

Häll över vätskan i ett annat kärl, det är askluten.

Luten silas för att få bort eventuella kolrester.

Tvättmedlet är nu färdigt att använda. Det går utmärkt att använda i tvättmaskin för tvätt av bomull och lin. Det brukar vara lagom att dosera 1/2 liter asklut till en normal smutsig tvätt.Bild lånad härifrån.

Visst låter det väl härligt? Både att kunna göra det själv och att kunna ta tillvara på all aska! Snacka om miljötänk anpassat för landet!


Strålande sol, lite skit och ananaskaka!

De kommande fem dagarna visar SMHI endast sol, sol och åter sol. Vi ska tydligen kunna få upp emot 28 grader varmt och det känns ju onekligen som om sommaren äntligen är på väg. Ändå känns det lite skit i mig också. Börjar bli spy-less på allt vi gör här hemma och att den ändå inte känns som om vi kommer någon vart. Jag är less på att Johan är den enda som "klarar av" att göra mycket av det som ska göras här hemma (och nej, inte för att han är man utan för att han besitter kunskap som inte jag besitter) och att jag fortfarande gör allt med Leon. Han håller på till sena kvällarna med hus-relaterade saker och jag plockar, tvättar, förbereder mat-dagen till Leon dagen efter och sedan stupar vi i säng.

Men snart så, då är vi faktiskt klara. Nu är det bara liiite kvar och vi fortsätter i denna stil, ty har man hållit på så här i veckor så är dagar helt plötsligt ingenting. Och det vore så genom-gött att kunna få sätta ner arslet om ett par dagar och verkligen ha semester.

I eftermiddag smygstartar vi semestermys med Johanna från Bellio och hennes familj. Det bjuds på ananaskaka och ekologisk blåbärssaft ute i trädgården och det ska bli grymt trevligt! Och jag är övertygad om att lite skit kommer att liksom hamna i komposten då! :)

Ha en toppendag ute i solen!


OnsDagens tacksamhet

Varje gång jag lyfter upp min underbare son så far han direkt med lill-handen till mina piercingar i öronen för att "plinga lite". Lite som för att kolla så att det med all säkerhet är mamma som är där och säkert också för att det är mysigt!

Ibland kan hjärtan sprängas av kärlek, visst?


Fesival i sommar!

I fjol bloggade jag om Mossagårdens eko-festival i Veberöd utanför Lund. I år kör de igen, denna gång med datum 24-26 juli. Färdiga artister sedan tidigare är bl.a. Pugh Rogefeldt, Östblocket, Py Bäckman, Nicolai Dunger, Bob Hansson, Fine Arts Showcase, Babian, Nilla Nielsen, Peter Wahlbäck, Emil Jensen och Staffan Hellstrand. Några nya artistnamn har det naturligtvis också hunnit bli! Den begåvade och karismatiska Malmörapparen Behrang Miri kommer för att
visa alla var hiphopskåpet ska stå. DJ Alice från klubben Everybody Gets Lonely Sometimes och The Arks Martin Axén bjuder på en vinylkavalkad av northern soul, indie och glimrande larm.På festivalen kommer det att finnas många populära familjeaktiviteter, som ponnyridning och minizoo,
barnteater och naturvandringar. Men i år satsar Mossagårdsfestivalen ännu mer på att locka fram barnet i festivalbesökaren. Varför inte testa någon av de spännande aktiviteterna och lekarna nere vid odlingsfälten? Eller leta dig in i hampalabyrinten och se om du hittar det hemliga rummet - eller om du istället väljer att gå vilse!

Klicka här för att läsa mer om denna sprudlande folktillställning! :)


Ekologiskt vs. lokalt odlat?

Hippihäxan skriver såhär;

"Jag väljer alltid i första hand krav/ekologiskt och i andra hand lokalt, går det att kombinera är det toppen.
Att välja närproducerade  tomater som är konventionellt odlade istället för kravodlade tomater från Italien genererar mer koldioxidutsläpp av den enkla anledningen att det går åt mer energi till att värma upp växthus och tillverka handelsgödsel och bekämpningsmedel än vad själva transporten från Italien kräver.
I värsta fall går det åt 1 kg olja för att tillverka 1 kg handelsgödsel, dessutom ska det transporteras...
Då är det bättre att transportera de färdiga tomaterna som dessutom är fria från gifter och kemikalier.
Det är en felaktig uppfattning att det ät transporterna som står för det mesta koldioxidutsläppet när det gäller våran mat. Transporterna står bara för 10% av utsläppen (enligt naturskyddföreningens medlemstidning). Den stora boven är konstgödsel, bekämpningsmedel och uppvärmda växthus, sånt som måste till i konventionell odling."

Det tycker jag samanfattar allt, tack för det Emelie! :)


Leon ligger och leker med sina t

0-74c51123cc832295614a0d2c42cbe867.png

Leon ligger och leker med sina träbilar på lekmattan! Iklädd mjuka ekokläder är det bekvämt att leka; body från Blingo, velourbyxor från Åhléns ekokollektion våren - 08 och bambustrumpor från Gröna Grodan! Mamma då? Jo, jag kör också med bilarna! Dock endast till hälften iklädd eko.


Foton på huset

Fick ett mail från en läsare som efterlyste foton på huset. Och ja, de kommer. Vi har bara inte hunnit iordningställa allt och jag vill att det ska kännas klart då jag fotar. Så ni får hålla er ett litet tag till. OK? :)

Och sedan kommer ju huset eftersom att renoveras så då kommer det väl nya bilder successivt men ni ska få se hur vi bor nu med!


Effektiv? Javisst!

Jag kan inte göra annat än hålla med finaste Clara! Sedan jag klev upp vid 6.35 då Leon vaknade har jag;

¤ ammat honom

¤ nästan bloggat klart

¤ ringt mamma

¤ gjort i ordning Leons gröt-frukost som han ska få efter morgon-tuppluren

¤ gjort Leons lunch bestående av kokta dinkelmakaroner *, krossade tomater * och torkade örter *

¤ gjort Leons middag bestående av potatis *, kokt ägg *, rapsolja * och torkade örter *

¤ ätit frukost

¤ SMSat ett långt SMS innehållande en vägbeskrivning till oss

¤ svarat på all bloggmail

¤ förberett för kokos- och ananaskaka-bak

¤ röjt bort lite

¤ sopat golven i köket, hallen och biblioteket/gästrummet/sällskapsrummet/musikrummet

¤ gett Johan en lååång lista med saker han ska göra nu då han är inne i stan

¤ räknat ut att på 3 ½ vecka har jag endast varit inne i stan 4 ggr

¤ lagt fram lite kläder

¤ fört över pengar till Johan som bl.a. ska införskaffa grillring och hämta våra skorstenskåpor

På 2 ½ timme. Inne i stan hade jag på sin höjd hunnit läsa tidingen och startat datorn. 

Lantluften ger energi!

Sen är det faktiskt så också att allt, precis allt, blir så mycket roligare i det egna huset! Jag lovar!

♣ 


Johan's val

Vi fick äran att välja ett par tofflor ur Bellios höstkollektion åt Leon och denna gång tänkte jag låta Johan välja. Främst för att jag satt och velade in i det längsta bland alla fina modeller!Tack snälla Johanna, du är för rar! :)

Leon kan inte ännu ha sina tofflor eftersom han fötter verkar glömma bort att växa, men snart så! Lammskinnssulan gjorde susen då den verkligen fyllde upp tofflen med alldeles härligt, bommullsliknande fluff! :)Glädjande är att Bellio från och med 10 augusti kommer att sälja tofflorna från storlek 16/17, speciellt anpassad för prematurbarn och barn under 5 månader, samt i storlek 28/29 - en perfekt tofflel till förskolebarn i åldrarna 4-5 år.

Nu väntar eko-mamman bara på vuxenstorlek för lantlollor i storlek 38/39! Lagom till vinterkollektionen 2009/2010 kanske? ;)


Klean Kanteen

Gällande inlägget om flaskorna från Sigg så fick jag ett mail från en läsare om ett annat, kanske ännu bättre alternativ; Klean Kanteen!Klean Kanteen saluför en ny, miljövänlig dricksflaska. Ett riktigt eko-alternativ! Denna miljövänliga, återanvändbara, rostfria dricksflaska ger ett säkert, icke utsöndrande och giftfritt alternativ till plast och andra behandlade metallflaskor. Det rostfria stålet i Kanteens flaskor är av högsta kvalitet, livsmedelskvalitet # 304 18/8, som genomgår en elektropoleringsprocess för att ge en slät, hygienisk insida. Detta rostfria stål är naturligt passivt och sanitärt och behöver inga extra epoxy ytor eller behandlingar för att göra flaskan drickssäker.

Flaskorna finns i fyra olika storlekar: 355 ml., 500 ml., 800 ml. och 1,2 l. De har en vid öppning för skedar, isbitar och flaskborstar. Alla korkar är tillverkade av säker icke utsöndrande polypropen # 5. Rostfria korkar finns som tillbehör.

Klean Kanteens är tillverkade för att hålla. Den långa livslängden på flaskorna minskar drastiskt användandet av våra resurser och om de vid något tillfälle behöver bytas ut så är de 100 % återvinningsbara. Vad du häller i din Klean Kanteen är exakt vad som kommer ut. Bra för dig och bra för miljön! Klean Kanteen är ett hälsosamt alternativ - ta din Klean Kanteen och fyll den. Repetera vid behov. Kan det bli enklare?

Vi har beställt hem för att testa för så här i sommartider behöver både stora och små ha vattenflaskor nära till hands!


TisDagens tacksamhet

Jag kan bara jubla högt Halleluja; min ondsinta genom-jäkliga tandvärk sedan nästan en vecka är nästan helt borta! Ni ser, alla mina anhöriga, biter man bara ihop och låtsas som ingenting behövs ingen tandläkare! ;)


Det här är ett så bra tips! Vill

-ed1aa7f2d83a9a96142397cc9654a94.png

Det här är ett så bra tips! Vill man ha vagnen nära sig men kanske själv är i solen så är detta smidiga solskydd kanon! Enkelt att sätta upp, lätt att ta med och praktiskt förpackad. Eftersom det inte har något golv är det bra att på t.ex. gräset eller stranden då barnen inte hindras i sin lek men ändå får skydd från den starka och farliga solen. Nu har jag Leon nära mig medan jag river och sliter i rabatten och sitter han upp i vagnen har han stenkoll på vad jag gör! :) Tror jag betalade 249 :- för det på OneTex (www.onetex.se).


Kurtis Baby Peace

I samarbete med LoaEcoloco och Kurtis ska Leon få testa en Kurtis Baby Peace - en ny, svensk eko-uppfinning som inte bara skyddar mot solljuset utan också skapar en lugn och skön plats för barnet i stojiga miljöer.Svenska konstnärer har designat motiven som trycks upp i giftfria färger på 100 % ekologisk bomullstrikå. Ett material som skyddar mot hela 99,5 % av UVA- och UVB-strålningen.

Vi ser med spänning fram emot att få testa denna färsking på marknaden!

Är du också intresserad av en egen Kurtis Baby Peace? Klicka in dig på Ecoloco eller Kurtis för att klicka hem judt ditt ex!


Tre vinnare!

Vi på Ekoblogg säger stora grattis till följande personer som får maila Ekoblogg (adress finns under profilbilden på mig) och meddela den adress dit de vill ha tofflorna skickade!

Carolina

Sara

Ma-Linn

Grattis än en gång! Glädjande var också att en av de tävlande skrev att hennes son vuxit ur tofflorna - inte nött ut dem. Det säger allt om kvalitén på Bellios fantastiska tofflor!MånDagens tacksamhet

Igår fick vi ett telefonsamtal från mammas J som ställde sin kropp (arbetsmässigt!) ;) till vårt förfogande idag hela dagen. Han kommer vid 9-tiden och vi får helt bestämma vad han ska hjälpa oss med!

Det är nog det allra bästa man kan ge någon som nyss flyttat till ett stort hus!

TACK snälla!


Lång bortavaro!

Oj, så länge det blev utan bloggande nu! Det var så härligt att starta datorn och mötas av alla trevliga kommentarer och en sprängfylld mailbox! Tack snälla! :D

Johan fick en alldeles fantastisk dag i torsdags på sin födelsedag och midsommarafton bjöd i alla fall här hos oss på sol och hyfsad värme dagtid så vi fick en toppen-härlig eftermiddag och kväll i goda vänners lag!
På midsommardagen bjöds det på morotskaka då vi hade Göteborgsbesök och på kvällen kom fina M och A från Stockholm till byn för att checka och käka!

Igår var vi ute hela dagen och rensade, anlade en örtträdgård, rensade i det lilla jordgubbslandet och fick besök som bjöd på en paprikaplanta och en egenuppfödd Mårbacka-pelargon! Tack snälla!

Nu ska en, två, hela tre vinnare av Belliotofflorna utses, och sedan ska det bloggas mer innan ytterligare en dag med familjen ute i trädgåden hägrar!

♣ 

Påfyllning av tvättnötter! Efter

64f1294de91d153a0a906ddbc9bd465d.png

Påfyllning av tvättnötter! Eftersom man får en ny påse men varje förpackning brukar vi fylla alla och lägga i en Turkisk youghurt-hink. Sen är det bara att ta en då man ska till att tvätta. Perfekt för en eko-mamma i farten!


Skulle äta tacos men hade slut p

553d89f302879d753f4bff14b518edf1.png

Skulle äta tacos men hade slut på tacosås. Svängde ihop en med Heinz Hot Chili Sauce, sweet chili sauce, Tabasco och sambal oelek som blev kanongod! :P


Vill du bjussa på något varmt fö

48f46fa97bd97777690f0a7a4634669e.png

Vill du bjussa på något varmt för tassarna? :D Tävla då om unika tofflor från Bellio som gulliga Johanna är schysst och sponsrar med! Tofflorna är specialsydda och verkligen one of a kind! Gå in under kategorin Tävlingsdags och läs mer, idag är sista dagen ni kan tävla! Lycka till!


Min p

7425bfcaecd4d300d778999ad859fc82.png

Min present från Johan iförrgår var den här fina isbjörnen i keramik, signerad Lisa Larsson för Gustavsberg. Lite kul är att han köpt den på en antikaffär på vår gamla gata i stan. Älskar den och har länge beundrat den. Nu står den på hedesplatsen blan de andra rariteterna!


Snacka om böjliga leder! Lotus k

0-61e30fd45e1943408deb32f7f9eba9a0.png

Snacka om böjliga leder! Lotus kan utan besvär somna i en sådan här obekväm position! (Det är alltså hans vänstra framtass som ser så udda ut!)


Trevlig midsommar alla fina läsa

0-21d167b004fd223da4c7917bd4d420d6.png

Trevlig midsommar alla fina läsare! Kramalin


Vilka vackra ställen vi har förm

0-55911726128b74f729eed25984d6d75f.png

Vilka vackra ställen vi har förmånen att alternera boende mellan! Från byn till kusten men lika slående betagande!


Morotskakor på rad! Gjorde en tr

024d07b7098257ca965649e8ce830767.png

Morotskakor på rad! Gjorde en tredubbel sats med Leilas amerikanska morotskaka så att det fyllde en långpanna. Morötterna ovanpå är gjorda av små, små morotsstavar och späda blad fransk dragon.


Så här ser man ut då man äter he

71f55ab10fc9883f9c3400e6a0b7529a.png

Så här ser man ut då man äter hemmagjord blåbär-hallonpuré!


Grattis till världens bästa papp

4a7ec51700e4554cc96f3503da72095e.png

Grattis till världens bästa pappa, make och husse på 30 årsdagen! Vi älskar dig och idag väntar järnet med mys! Och paket! ;)


Leon tycker det är hysteriskt ro

298429d311b7e980bf6149028f6bb958.png

Leon tycker det är hysteriskt roligt då mamma gör ett diadem av fina eko-leksaken från Malvalin (se länklista). Stackarn som inte har bättre humor än så! ;)


Nu helgar vi!

Nu tar Ekoblogg lååång-helg eftersom vi sticker till landet imorgon! Johan ska få sitt livs mysigaste födelsedag och sedan ska en massa vänner komma ut på fredagen och fira midsommar med oss! I helgen återkommer vi hem till byn och då får vi fint främmande från Stockholm! Jippie!

Ha en alldeles toppen-härlig midsommarhelg så ses vi på måndag igen. Och glöm nu för guds skull inte att tävla om de unika Bellio-tofflorna!!!

Kramalin


F**K Livsmedelsverket!

Ni som läser denna blogg troget vet ju vad jag har för åsikter om Livsmedelsverket vid det här laget. Men droppen tror jag kom igår då jag fick en folder av BVC gällande barns matvnor från 1 år och uppåt. Jag satte mig för att kika i den igår kväll framför TV'n. Jag kom till sidan 6 av 33 innan jag förfasades första gången.

Där står;

"Vilken sorts mjölk?

Det är bra om barnet redan som liten vänjer sig vid att dricka lättmjölk. Extra fett kan de få i sig från flytande fett (se sid. 15). Använd gärna nyckelhålsmärkta ostar (10-17 % fett), de passar bra till både vuxna och barn.

Vilken sorts margarin?

För små barn föreslås bordsmargarin, men om övriga familjen använder lättmargarin går det bra att bre på ett tjockare lager eller tillsätta lite extra fett i maten."

Bläddrar man sedan till sidan 15 så rekommenderas att man tillsätter flytande margarin. Läs här vad jag tidigare publicerat om margarin.Intressant är också på sidan 12 där de skriver; "Ett annat sätt att få tiden att räcka till bättre kan vara att köpa färdigmat eller halvfabrikat. Många är tveksamma till industrilagad mat för att den innehåller mer tillsatser än hemlagad, men alla tillsatser som används i livsmedel är vetenskapligt bedömda och godkända och är säkra för både barn och vuxna."

Säger alltså den institution som godkänt 7 andra namn på E 621 (mononatriumglutamat), däribland maltodextrin.

Då man på sidan 14 rekommenderade att värma mat i mikrovågsugn lade jag ifrån mig boken. Just nu ligger den i vedlådan för att eldas upp tillsammans med övrig pappersinsamling (dock ej glatt papper) vid nästa mulna dag.

Att man kan rekommendera så små barn att äta lightprodukter är för mig en stor gåta. Jag blir så ledsen då jag läser detta eftersom jag vet att så många föräldrar litar till de råd och rekommendationer som Livsmedelsverket ger. 
Hur man sedan kan uppmutra till att köpa frdiglagad mat är en ännu större gåta! Detta är alltså rekommendationer till barn på över 1 år och vid flera tillfällen i skriften skriver de att barnen numer kan äta samma som de vuxna. Man tycker då alltså att barnen ska äta "Biff à la Lindström" ur en pappkartong. OK att de rekommenderade halvfabrikat, som t.ex. Mamma Scan's köttbullar. Även om jag tycker att de är nog illa så kan jag köpa att man tar till de som nödlösning ibland men kompletterar med egenkokt potatis och hemlagad, glutamatfri brunsås.

 Bild lånad härifrån.

Grattis Livsmedelsverket, You corrupted guys made my day! Nu är jag ännu mer övertygad om att vi gör helt rätt som tar avstånd från allt detta!


28th year!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Ja, det är det faktiskt, även fast jag fyller år! :) För det är ju så då man är vuxen, då blir det som vanliga dagar fastän det är födelesdag! Jag blev i alla fall väckt med frukost på sängen av underbare maken och vovven (Leon sov fortfarande eftersom Johan ville uppvakta mig innan han skulle iväg tidigt) med en mysig bricka, gott eko-té, plockad syrén från den egna trädgården och en is-kall present.

Åh, så trevligt att fylla år! :D

♣ 

Ute i god tid

Jag fick mail från vårt kommunalråd att de på kommande fullmäktigemöte skulle prata om vad Övik skulle göra vid Earth hour kommande år. Det var förra veckan.

Skönt. Då vet man att det kommer att uppmärksammas 2010!


OnsDagens tacksamhet

Jag är grymt tacksam för min fantastiska present jag fick imorse! Bild kommer senare idag! :D


Ikväll kör vi på rosa tema då ce

0-719f0bc6f3da65fa5c9913d609b12be2.png

Ikväll kör vi på rosa tema då cerise är en av mina favoritfärger. I soffan värmer cerisa pläden mig (har fått norrländska hurven i mig) samtidigt som en rosa smoothie gottar till det i magen! Trevlig kväll!


Viktigt om vaccin!

Fick denna video av en vän gällande vaccin, sjukvård, läkemedel och röntgen och varför homeopati är att föredra.Den är rätt lång så ta er tid då ni ska se denna. Jag vet dock att vissa av er läsare verkligen vill se den så det känns därför viktigt att publicera den för er! Jag har börjat se den och den är så bra! Vissa dagar kan jag ha funderat och vacklat lite kring vårt beslut att inte vaccinera Leon men nu är det sista lilla tvivlet för alltid bortblåst! Doktor Carley, som berättar om sina erfarenheter, pratar dessutom om vidden av att inte vaccinera prematura barn eftersom de inte utvecklat immunförsvaret till fullo eftersom de skulle legat kvar i livmodern ännu. Hon pratar även om fluor och gifterna i farlig plast - båda saker jag tidigare bloggat om här, vikten av rätt kost till barn med autism eller AD/HD och hur otroligt mycket i våra liv och vår omgivning som kan orsaka cancer om man inte är uppmärksam.
 
Lösningen enligt henne på ett långt och hälsosamt liv är att äta så mycket ekologisk mat det bara går, att göra detox- och fastekurer och att lita till kroppens naturliga förmåga att läka sig själv.

Tack bästa A för att du mailade oss denna länk!!!


Busy, busy, busy!

Idag har vi en massa på agendan! Innan ett BVC-besök för att kolla längd och vikt ska vi hinna med en lite hemlig sak inför Johans födelsedag på torsdag! Efter BVC ska vi passa på att gå en promenad med mamma eftersom vi är i hennes trakter på eftermiddagen och Leon behöver sova den tiden och Lotus måste rastas. Efter det ska vi hinna träffa några av våra favoriter innan det är dags att bege sig hemåt!

En trevlig, om än tight planerad, dag som vi har framför oss! :)


Eko-kalas!

Härligaste Anna som har bästa Ekokul lanserar nu en massa glada kalas-grejor i samband med att Ekokul firar 1 år!

Ekologiskt flaggspel

Vad sägs till exempel om ekologiska ballonger i biologiskt nedbrytbar latex?

Ekologiska ballonger Ekologiska ballonger

Jag har även klickat hem ekologiska sugrör i majsstärkelse som är 100 % nedbrytbara och kan slängas direkt på komposten efter användning,

Ekologiska sugrör

samt ekologiska tårtljus.

Ekologiska tårtljus

Tillverkade av naturligt bivax är de snälla mot både tårta, luften vi andas runt kalasbordet och miljön!

Vilka toppen-grejor att ha hemma i väntan på Leons 1-årsdag! Jag har sedan tidigare presentpapper från Ekokul som är otroligt vackert och passar perfekt till kalaset! :D


TisDagens tacksamhet

Vår underbare som som fyllde 8 månader igår! Tack för att du finns!

Mamma & pappa älskar dig, vännen! ♥


Svanen både ute och inne!

Johan kom hem igår och berättade att de fått en press-release från Beckers där det stod att de nu lanserar Svanen-märkt färg även på deras Perfekt-serie, dvs. färger för utomhusbruk. Detta är man först i Norden med att göra! Tidigare har Beckers en hel del Svanen-märkta färger för inomhusmålning i sitt sortiment men nu kan alltså även fasaden, garaget eller friggeboden målas på ett miljösnällt sätt. Bra med ledande företag som leder rätt på miljövägen!Bild lånad härifrån.

Denna eminenta färg kan man köpa på stans mest eminenta färghandel; Harjus! ;)


Lotus avslutar dagen med shaktim

77f108bcf3fd5f9343c48c11b670be3f.png

Lotus avslutar dagen med shaktimattan!


Tidningen Mama goes Ekoblogg! Dä

0-4fc3a7497114028d28c974545ab841f6.png

Tidningen Mama goes Ekoblogg! Där kan man nämligen också vinna härliga Belliotofflor. Det trista är att Mama vill att man uppger om det är till en pojke eller flicka. Vaddå anti-genus? Kan man inte skriva ut vilka färger de finns i istället och att man, då man tävlar, hellre får ange önskad färg än kön. Det är hur som haver så fantastiskt roligt för Johanna att hon uppmärksammas i media! Hon gör ett hästjobb och jag kan inte berömma henne nog! :D


Tävla om unika toppen-tofflor från Bellio!

I samband med att Bellio nu visar prov på några eko-tofflor ur höstens kommande kollektion
 
nyheter-urval

Höstens kollektion!

så bjuder Johanna på något unikt till Ekoblogg's läsare; provsydda eko-tofflor som endast finns i ett fåtal exemplar vardera! Det är alltså några test-par som sytts upp för att kolla motiv och färg och kommer inte att finnas till försäljning som Bellio's övriga tofflor. Jag har fått chansen att lotta ut några par till mina underbara läsare i storlek 20/21 och för att vara med och tävla vill jag att ni lämnar ett bra tips på hur man kan ta hand om sina fötter på ett miljösnällt sätt så här i sommartid! Kommentera i detta kommentarsfät nedan!
Fler än en vinnare kommer att utses så nu har ni världens chans! :D

Och som ni ner så går det utmärkt att ha Bellio's härliga tofflor utomhus bara vädret är torrt och tillåtande;

william-ute-och-gar

Bilden på denna glada mannekäng är lånad från Bellio-bloggen!

Ni har till måndag 22 juni på er att tävla så denna gång har ni en hel vecka på er! Stort lycka till! :)Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

En mulen och kulen dag

Helgens dåliga väder i form av störtskurar verkar fortsätta idag, i alla fall på landet. Vädret spås bli mulet och delvis regn under dagen. Ja, då blir det till att elda lite mer i vedspisen, baka en sockerkaka och leka oherrans mycket med pojkarna inne på Leons rum då!

Man kan skatta sig lycklig! :D


MånDagens tacksamhet

Åh! Idag är jag tacksam för så där himla tok-mycket! :D T.ex. att Leons rum blev så underbart mysigt att man själv vill vara där hela tiden. Och den värkande känslan i hjärtat då vi tog med honom in dit första gången och man såg på honom att han gillade det! Han kika runt länge med stora ögon och sedan kisade han, kurade ihop sig och gap-skrattade sådär som han gör. Ni som känner oss vet precis vad jag menar!
Jag är tacksam över att alla nu sover som prinsar och prinsessor i egna rum (Leon har en låg tid medan vi bodde kvar i stan störts av att sova med oss, nu vaknar han knappt något på natten. Sover som en stock!) och över det faktum att det nu bara är gästrummet kvar som ska möbleras innan vi kan få njuta av en renovering-inomhus-fri sommar. 
På torsdag fyller Johan år och jag är så innerligt tacksam över de fantastiska presenter jag hittat till honom. Ja, det är så att det är 100 ggr. roligare att ge än att få! 
Och jag är tacksam över alla fina vänner som kommer att förgylla vår midsommar och över det fina besök vi får hem till byn på midsommardagen!

Tack, tack, TACK!


Helgen

Den gångna helgen fick vi mer gjort än vi fått dessa två veckor vi bott här tror jag! Jisses, så folk har slitit och släpat för vår skull! Jag har mest servat alla med godsaker och det är en fröjd för eko-ögat att blicka ut över sina ägor och se att hundratalet stolpar nu är nedpålade och står redo att fängslas med stängsel. Sen är det fritt fram att vara "on the loose" på tomten!


Idag blev det en riktig hunddag

5e1717b0fb90c4e1425739826ba5c31f.png

Idag blev det en riktig hunddag på bloggen,kanske beror det på hundvädret ute? Det vräker fullkomligt ner...Vet egentligen inte hur ekologiskt det är att blogga om Lotus, men han är ju en del av vår ekologiska vardag så varför inte? Här ligger han inne på Leons rum i han stora myshörna. Han älskar verkligen sin lillebror! Han kom och lade sig nära, nära då vi ammade och läste godnattsaga och ville vara med! Nu väntar lite stök i köket innan thrillern Kalifornia och rabarberpaj (med rabarber från egna landet) tar vid. Trevlig söndagskväll så ses vi imorgon! Kramalin


Lotus sitter på rumpan i sin Bia

0-37b3f98588918512129f6e9919948d3e.png

Lotus sitter på rumpan i sin Bia-bädd och kikar ut på regnet som vräker ner utanför!


Best Friends Are Forever, right?

3dfef3ff95c17ff736d839b0e682e030.png

Best Friends Are Forever, right? :D


Ikväll får Leon fullkornsdinkelm

-1c9e1894deedb7f248f47852d9d77d9.png

Ikväll åt Leon fullkornsdinkelmakaroner från Kung Markatta (bara dinkelmjöl och vatten) med broccoli, sojabitar, rapsolja och finklippt persilja. Efterrätt blir hemmagjord mangopuré!


Trevlig helg!

Nu gör jag som jag skrev i början av veckan och tar PC-bloggledigt över helgen! Till veckan återkommer jag med en riktig toppen-tävling och förhoppningsvis en massa bilder på huset innan det är dags för min födelsedag, 30-års firande av älskade Johan ♥ samt midsommar och fantastiskt besök av härliga vänner kommande helg tar vid. :D

Vilken toppenvecka som väntar efter denna toppenhelg! :D

Vi hörs via MMS, ha det bäst fina läsare!

Kramalin


Sancho

Jag har fått nys om ett kosttillskott som är alldeles nytt för mig men jag har lärt mig nu att det funnits länge, länge.

 Bild lånad härifrån.

Sancho är en ren naturprodukt som har sitt ursprung från Nepal och Himalayas sluttningar. Folket där har länge använt Sancho för att öka välbefinnandet rent allmänt i samband med förkylningar eller allmän trötthet.

Det är unik blandning eteriska oljor med koncentrerade örter vilket ger en kraftfull produkt. Sancho kan både drickas utspädd eller inhaleras genom att man för in en droppe i näsan på fingret. Produkten verkar då lenande och luftvägsvidgande. Kroppen kommer att stärkas och Sancho kan användas varje dag eller vid tillfällen då kroppen kan behöva en extra boost, t.ex. vid analkande förkylningar.

 Bild lånad härifrån.

Priset ligger kring ca. 189 :- och Sancho kan bland annat beställas från Helt naturligt.

Ett trevligt tillägg är att då man använder Sancho hjälper man barnen i Nepal eftersom 5 :- per såld förpackning går till välgörenhet på plats!


Wettex

Den gamla hederliga trotjänaren Wettex-trasan från Vileda hakar nu på eko-trenden och lanserar en helt biologiskt nedbrytbar disktrasa tillverkad av bomull och cellulosa. Den färgas med vattenbaserade färger och det sker i en klorfri tillverkning. Trasan är både biologiskt nedbrytbar och komposterbar. Dessa kan man alltså slänga på komposten!

Se hela bilden Bild lånad härifrån.

Jag tycker de är ett bra alternativ till de i lin från Växbo eftersom dessa suger upp väta ännu bättre. Bra vid t.ex. avtorkning av blöta utemöbler eller våtutrymmen.


Prins Leon - en Grodprins?

None

Gällande den fina Grodansjalen som Leon fick igår så tror jag att jag fått kläm på hur jag ska bära honom. Än så länge så är det endast att bära mage mot mage som känns aktuellt så jag lånade en av hans nallar och testade igår! Jag är så pass liten att jag kan vira tillbaka banden på ryggen och knyta där och det kändes väldigt bekvämt!

Här kan man läsa mer om hur man knyter sjalen/bärselen på olika sätt; på rygg, på mage eller höften!

Denna sjal/bärsele kommer alltså från Gröna Grodan och Susanne där som sytt den! Det går alldeles utmärkt att beställa av henne och man har stor möjlighet att påverka valet av färger själv. Förutom dessa tjusiga skapelser satsar Susanne även stort på bambu-kläder, helt rätt i tiden med andra ord!

Tack snälla än en gång! Jag kommer såklart med regelbundna uppdateringar framöver!


Ett dagsverke

Idag kommer älskade bror och svägerskan hit för att hjälpa oss lite (läs en massa! :) ) och det som står på agendan är att påbörja mäta ut stängselstolparna och jordborra hålen för dem (något som inte blir klart idag då det är 100 stolpar som ska ner) men som vi hoppas bli klara med i helgen då vi hyrt en jordborr tills måndag.

Detta känns som redigt karlgöra så jag och svägerskan ska fixa till tvättstugan (sticksåg ska användas så vi gör väl någon form av redigt arbete vi med!) under tiden samt skura skåpet i hallen som är från 1900-talet och som lärarinnan hade kartor och griffeltavlor i då det var skola här i huset. Det ska bli ett klädskåp där gästerna kan hänga av sig då de kommer på besök. Härligt va?

Vi har även seriösa planer på att äta hemlagad indisk panéer och busa med hundarna! :)


Alternativ grädde

På senaste tiden har jag ersatt grädde med ca. 2 ½ dl. ekologisk Turkisk yoghurt som jag blandat med en rågad tsk. honung och lite vaniljextrakt. I detta har jag rört ner mosade bär, både jordgubbar och blåbär, och serverat till t.ex. kladdkaka. 

    Bilder lånade härifrån.

Lite nyttigare, lite godare och mycket uppskattat!

Och som svar till Stina som undrade kring färska ekologiska jordgubbar så vet jag att det finns i Övik. Jag köpte från Överå bärodling ifjol, hur goda som helst!


Paketen verkligen haglade in och

0-3ab04d1893adf4f3d85742097383ffde.png

Paketen verkligen haglade in och fyllde stackars lantbrevlådan! Härligt! Rara Susanne på Gröna Grodan (se länk) har sytt en alldeles fantastisk bärsjal/sele till vår familj! Den är i underbart 70-tals retrotyg och svart eko-bomull. Jag bloggar mer om den imorgon, nu måste jag lära mig hur man knyter den på rätt sätt. Vilken underbar present, TACK SNÄLLA! :D


Leon fick hem prover på ekologis

0-5302cfa31ef61830136e7d3173504ce3.png

Leon fick hem prover på ekologisk fruktpuré från Ellas Kitchen idag. Tack snälla! Spännande att se vad den lille gourmanden lämnar för omdöme!


Jordgubbar

Idag kommer farmor och farfar (mina - inte Leons) hit på fika efter lunch. Ute regnar det lite smått och är allmänt mulet och trist. Funderar starkt på att ligga på sofflocket och äta svenska jordgubbar.

Ja, jag vet att de svenska är besprutade mellan 6-8 ggr. (jag har själv bloggat om det) men det struntar jag i idag. Ibland vill man helt enkelt bara äta jordgubbar, även om de är besprutade och man är eko-bloggerska.

Vad ska ni göra?


TorsDagens tacksamhet

Ibland är man tacksam för det enkla.

För ett tag sedan var jag och Leon hos hans tremänning A som hade fått en trumma av några kompisar till hans pappa. Leon blev superförtjust i den där trumman och jag har letat och letat överallt efter en liknande. Jag har kollat alla Second Hand-butiker och alla affärer som säljer leksaker utan resultat. Men igår så. Då fann jag den!

 Bild lånad härifrån.

Och Leon han trummar och trummar som aldrig förr. Mammas lille tamburmajor!


På min födelsedag...

...på onsdag är Johan borta till sena kvällen och då tänkte jag passa på att gå runt och fota här hemma så att jag kan lägga upp det på bloggen vid tillfälle. Låter det bra?

Jag har fått en massa mail under den tid då jag MMS-bloggade om exakt vart vi flyttat, men jag känner att det räcker med att ni vet att vi bor i en by utanför Örsköldsvik. Jag tycker jag är nog personlig här på bloggen ändå. Jag förstår att man blir nyfiken, jag blir ju också det på personerna bakom de bloggar jag läser, men man måste liksom dra gränsen någonstans. Jag har fått vänner genom bloggandet och de vet ju vart vi bor nu men vi vet ju andra saker om varandra också, saker man inte vill delge alla i bloggosfären.

Är det OK?


Ikväll tog vi ledigt och bara mö

27d3bd2e2202d752251d4532d2745a25.png

Ikväll tog vi ledigt och bara mös! Nu väntar Greys Anatomy och ekologiska chokladcrisp uppkrupna under en filt i nya soffan. Första kvällen vi bara är och tro mig då jag säger att det är oss väl unnt!


Leon var...

0d64bf044ff9bc904cae7ea4e29056ed.png

Leon var urtjusig idag i kläder som recenseras för Bloggpanelens (se banner) räkning; tröja från Blå Tomat Design och trikåbyxor från Nanoou. Mjukt, skönt OCH snyggt!


OnsDagens tacksamhet

Igår började vi färdigställa vårt somvrum och jag är så där ytligt glad över hur underbart zen-aktigt det blir! Jag kommer såklart att fota då det är klart, men oj, oj så passande vi fått till det för just oss!
För att stilla eventuell nyfikenhet kan jag meddela att det är nedanstående säng med tillhörande madrasser vi köpt. I övrigt kommer sovrummet att bestå av saker vi fått till skänks eller arvegods. (Soffa och säng har vi köpt sprillans nytt för vi ville sitta och ligga in de möblerna själva. Köper man å andra sidan sådant nytt så håller ju det i längden och varken soffa eller säng kommer att bytas ut här hemma så länge de håller ihop till sista tygtråd eller spik!)

Sängar

Bild lånad härifrån.

Vi har även en kista vid fotändan som är från 30-tale från Johan's farmor och farfar! Det blev så fint!

Vi ville ha en oas där man kan slappna av och verkligen somna i lugn och ro utan stökiga intryck och trånga ytor och jag tror banne mig vi kommer att få till det! :) Det gamla symaskinsbordet som stod kvar i vårt nya huset blev pricken över i i sovrummet! :)

(Det känns som om mycket tacksamhet kommer att ägnas åt huset och dess bestyr nu kommande tiden! :) )


Får det lov att vara en Sigg?

Jag fick tips av en läsare om Sigg-flaskor gjorda i återvunnen aluminium. Kanske är dessa ett bra alternativ till alla plastflaskor som annars används till saft och dylikt på utflykter i skog och mark?Bilder lånade härifrån.

Man kan även köpa till detta fodral i neopren som håller drycken varm eller kall i flera timmar;


Bild lånad härifrån.

Vad tror ni, hit eller miss? Har ni någon erfarenhet av dessa får ni gärna delge bloggen dessa! :)


2 av de 7 dvärgarna

Här hemma är det nu Trötter och Glader som är i farten. Mamma är Trötter och Leon är Glader!

 

Jag antar att allt packande, fixande och iordningställande börjar ta ut sin rätt nu? Tur Leon är en sjusovare som låter mamma sova till framemot 8 - 8.30 varje morgon! Idag är det mulet och halvregning så vi blir inne och fortsätter elda i vedspisen!

Leon har dock lite feber idag men är pigg i övrigt än så länge så jag tror det kanske är tänderna som spökar? De senaste dagarna har han fått små skov där det gjort tok-ont i munnen och han gråtit hysteriskt medan han tok-kliat i munnen. Lill-prinsen! Han är alldeles stenhård i nederkäken och det ser som blankt ut, som om något snart kommer att spricka igenom! Spännande att se då de första grynen tittar fram!


 

En annan sorts gröt

Jag gör även havregrynsgröt till Leon och den gör jag såhär;

1 dl. Frebacco's Grötmix Havre & Quinoa *
2 dl. vatten
1 tsk. linfrö *
1 dessertsked nyponpulver
1 msk. russin *
1 msk. rapsolja
1 msk. blåbär *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Häll grynen, linfrö, vatten, russin och bär i en kastrull (väldigt gärna gjutjärn!) och låt koka upp. Mosa gärna lite på bären så att saften blandas ut med gröten. Blanda oljan och nyponpulvret i den skål gröten ska serveras i och blanda ner gröten. Denna är lika god enligt Leon för den slinker ner lika lätt!

Då denna inte ska stå och svälla över natten så är detta en perfekt "snabb-måltid"!


Intresset för det motsatta könet

0-6e21391ad79865b19a070d859dfa4c80.png

Intresset för det motsatta könet har tydligen redan börjat! ;)


Lotus jagar favoritbollen - dock

4ebb3f78bcf6b640cd3fd5bf4604f0f1.png

Lotus jagar favoritbollen - dock i lina eftersom stängslet inte är uppe ännu!


Trädgårdshandskarna är påtagna,

0f01311aa411a86e1c9775a012742b33.png

Trädgårdshandskarna är påtagna, krattan är framme; nu ska här rensas i rabatten!


Trädgård och rabatter

På vår stora vackra tomt finns tre rejäla befintliga rabatter. Det finns även en slänt som sluttar ner mot våran äng där det växer några planterade blommor samt blåbärsris, lingonris, mossor och lavar och annat "vilt". Denna slänt ska krattas och grov-rensas i helgen.

Jag har tagit mig an den ena rabatten (den som man möts av allra först då man kommer till oss) och igår påbörjade jag arbetet med den andra. Den tredje och mest genomjävliga har jag sparat till sist, till helgen. Kommer väl inte att kunna gå till veckan om jag ska ta mig an den vildvuxna rabatten också! :) Idag tänkte jag fortsätta med den vackra rabatten under björkarna som jag påbörjade igår samt ta mig an rabatterna vid förstukvisten. Den tidigare ägaren har gjort ett fantasiskt jobb med trädgården och jag är så glad över att jag bara behöver rensa och inte tänka till eller planera så mycket då det gäller blom-biten, utan kommande somrar kan lägga energin på grödor som är ätbara.
 
Det är perfekt att hålla på ute; jag har Leon i vagnen och han sitter och kikar och är så förnöjd, Lotus har sin pip-boll med så han skulle kunna sitta ute jämt och jag får mer träningsvärk än något Pilates-pass någonsin gett mig. Härligt! Give me more! Bilder kommer såklart då allt är klart!


Elska elskling!

Johan och jag tog hjälp av elskling för att hitta ett elbolag och el som passar oss och det hus vi numer lever i. Man kan välja miljömärkt, grön el till exempel (vilket vi gjorde) och det är en tjänst vi är jättenöjda med. Det blev lättöverskådligt och alla samtliga elbolag finns representerade!


TisDagens tacksamhet

...är att vårt sovrum och Leon's rum blir målade och tapetserade dessa två dagar. Skönt, nu kan vi snart flytta in i dem! :)


Betakaroten och grötrecept

Så här i soliga tider är det bra att boosta kroppen innifrån med solskydd också. Genom att äta grönsaker och frukt som innehåller betakaroten slipper man äta kosttillskott med det i. Den grönsak som mest uppenbart kanske innehåller betakaroten är ju morot, men även nypon innehåller en bra mängd så varje dag ger vi Leon 1 tsk. nyponpulver (som är bra mot mycket) i morgongröten. Sedan äter han morötter i dess rena form ett par gånger i veckan och dett kompletteras med ett bra solskydd som man smörjer på.

Grötrecept;

3 msk. dinkelmannagryn *
2 dl. vatten
1 tsk. chiamjöl
3 st. torkade, osvavlade aprikoser *

1 rågad tsk. (vi använder en dessertsked som är lite större) nyponpulver
1 msk. rapsolja

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.
 
Klipp aprikoserna i mindre bitar och lägg de i botten på en gjutjärnskastrull. Häll på mannagrynet och vatten. Rör om och lägg på ett lock. Låt stå över natten.
Koka upp gröten och blanda nyponpulver med oljan. Rör ner gröten i denna "smet" och servera genast. Leon ÄLSKAR sin morgongröt, och jag håller med; den blir faktiskt god. Dessutom blir innehållet i blöjan härligt orange!

Klicka på de kursiverade orden för att läsa mer. Chiamjöl och nyponpulver köper vi såklart på Grön Gåva!Leon leker med FSC-märkta leksak

0-24e36f0982eae4c2db1b9cf97a8c69dc.png

Leon leker med FSC-märkta leksaken; en mus med en ost som man kan dra i. Då åker musen bort från osten för att sedan åka med full fart in i osten. Leon tycker att den duger bra att äta på, och då gnager han även på musen. Hm, ingen vegetarian där inte! ;) Musen kommer för övrigt från Minimundus (se länklista).


Sirapsrutor

Hos härliga recept-bloggen Hallon & Blåbär hittade jag de goda sirapsrutor jag bakade igår! Gjorde dock som vanligt om receptet lite. :)

Ca. 30 st.

5 dl. havremjölk *
50 gr. jäst för söta degar
100 gr. rumsvamrt smör *
1 krm. salt *
4 msk. ljus sirap *
12-13 dl. siktat dinkel *

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.
Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
Om man vill ha dom lite högre och luftigare, låter man dom jäsa ytterligare ca. 20 minuter (de blir i mitt tycke godare då!) Vill man ha dom åt det plattare hållet skickar man in dom direkt i ugnen.
Grädda mitt i ugnen ca. 5-7 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Nu ska de avnjutas till frukost med smör och ost på och en stor kopp té!


Födelsedags-rea

Nu har Loa födelsedags-rea! Nja, inte riktigt! ;) Men hon har rediga loco-dagar till min födelsedag faktiskt! Jag fyller år den 17 juni och fram till dess kan man fynda deras härliga glada eko-kläder till kanonpriser!Jag har redan passat på då Loa haft sina kanon-reor tidigare så just nu har Leon en rejäl sommargarderob som väntar, men just nu är det + 5 grader här hemma så än så länge så är det varmare kläder som gäller!


Win, win, win!

Kul att ni var en hel del som var med och tävlade om de fina Oria-seten från fräscha Hildur! :)

  

En vinnare är nu utsedd och det blev ingen mindre än Carola (som för övrigt har en intressant barnboks-blogg väl värd ett besök!) som ville vinna det vita setet till en kommande bebis! Grattis säger vi, i dubbel mening! Maila den adress dit du vill ha ditt vita set skickat så förmedlar vi vidare det till Hildur!

Ett stort tack till Annika på fräscha Hildur för detta trevliga samarbete!Changes

Jag har insett under detta ofrivilliga blogg-uppehåll att man sparar otroligt med tid på att inte blogga. Därför har jag fattat en del beslut gällande mitt skötebarn eftersom jag i nuläget aldrig kommer att sluta blogga;

¤ Man vehöver inte svara på alla kommentarer, speciellt inte de som "bara" håller med eller kanske skriver att Lotus är söt. Man sparar lite tid där på att inte skriva; "Absolut", "Då är vi flera" eller "Ja visst?" på flertalet ställen.

¤ Jag kommer inte längre att blogga på helgerna. Om detta är för evigt bestående eller temporärt återstår att se, men två av min favoritbloggar (Ljuvligt hemma och Vardagstugg) gör inte det och jag tycker det känns smart!

¤ Eftersom jag kan MMS-blogga så behöver man ju inte PC-blogga varenda dag om tiden känns knapp. Jag har ju MMS-bloggat nu i över en vecka och ni har stannat kvar hos mig och jag trivs med det så är det en jäktig dag kanske inte datorn måste plockas fram.

¤ Dagens eko kommer att pausas ett tag då det känns lite uttjatat. Skulle hellre vilja lägga krut på Tänkvärda (?) och filosofiska funderingar nu med tanke på mitt Coelho-maraton!

Jag tror dessa ändringar är növändiga för att jag i nuläget ska orka med allt för jag vill inte lägga ner samtidigt som jag fått så otroligt mycket mer att göra i mitt liv nu! :D Familjen är alltid prio ett!


"Gammal" radio

Såg att jag fått flera kommentarer om denna radio;

None

Just denna är inte gammal (vi har dock tre stycken till som är det) utan köptes på Clas Olsson för ett par år sedan! :)


Flyttips!

Jag tänkte lite snabbt dela med mig av några bra-iga flyttips då jag läst bland de senaste kommentarerna att fler är i flyttartagen och hoppas på sina olika drömhus! :)

¤ Lej bra folk! Kolla bland släkt och vänner om några kan hjälpa till.

¤ Packa i tid för att slippa en massa häst-arbete i sista sekund. Vi började ca. 2 månader innan och tog saker pö om pö vilket innebar att vi hade ett liv vid sidan av också.

¤ Hyr en stor lastbil. Vi tog en från Statoil som svalde 200 kartonger/last och det var toppen. Kostade ca. 1000-lappen med bensin och allt som tillkom, fick då ha den i 4 timmar.

¤ Märk kartongerna noga! Ett måste för att man ska kunna leva de första dagarna, annars hittar man ingenting.

¤ Kläder går alldeles utmärkt att packa i sopsäckar och kan vara bra dämpning mellan ömtåliga möbler.

¤ Ta med toapapper och säkringar i blandad valör, det kan behövas då man minst anar det!

¤ Se över försäkringar, flytt av tele mm. i god tid innan så att ni inte står där med skägget i brevlådan på flyttdagen. (Vi såg över flytt av tele i god tid innan men tydligen är det skillnad då man flyttar till landet.)

¤ Ät rejält! Förebered någon god kaka (man behöver alltid socker!) och ladda med bra kolhydrater så att alla orkar med. Vi bjöd på pasta med hemmagjord tomatsås och det satt som smäck i magen.

Någon som vill fylla på?


Detta vackra fat var del av en i

1bc3e6a9557864344745083efb1c01a9.png

Detta vackra fat var del av en inflyttningspresent som vi fick idag! Fatet är handgjort, gjutet av ett rabarberblad med hjälp av cement. Vi fick det av bästa C med familj och på låg bl. a. ekologisk apelsinchoklad som var fantastiskt god! Nu pryder lövet köksbordet med glasunderlägg med The King på. Tjusigt!


Det hembakta brödet är på jäsnin

251962844d607584175adab7dd985f1b.png

Det hembakta brödet är på jäsning och i vedspisen sprakar en värmande eld som JAG fått fyr på. Ja. Jag är mäkta stolt! Kramalin


Lycka är att sent en stilla lörd

0-67ca4640e389f08ec0a403e9e48c16fc.png

Lycka är att sent en stilla lördagsnatt fortfarande känna sig pigg för att underbaraste sonen än en gång låtit oss sova en 10-timmarsnatt medan han själv sov 14 (!!!) timmar natten till idag! Johan målar taket i vårt sovrum (med vattenbaserad Svanen-märkt färg) och jag har en gigantisk, hel-ekologisk kladdkaka i ugnen i väntan på morgondagens alla gäster. Förberedde Leon's frukostgröt i järngrytan på järnspisen medan gässen kacklande flög över sjön. Ute är alldeles tyst och stilla, den klara kvällshimlen bådar gott för en fin dag i morgon och sjön ligger spegelblank utan en krusning. En röd Volvo är den enda bil som kört förbi på den 1,5 timme som gått sedan jag gick ner i köket. Jag önskar inget mer än allt det underbara jag har nu. TACK! Och godnatt!


På skänken efter Johans morfar s

6fe4872e1dd79e77082610c7e3d05c77.png

På skänken efter Johans morfar står en radio och en loppisfyndad skål med eko-tomater och eko-avocado. Skåpdelen är fylld med Lotus matgrejor och i rottingkorgarna trängs några av Leons leksaker så att han har något att leka med även på nedervåningen! Rosorna är en inflyttningsblomma och de passar så bra in med sina blandade färger.


Avslappning för trött flyttmamma

6bf6e9b4f5ba1040d927079072d04d36.png

Avslappning för trött flyttmamma; älskade shaktimattan och nonsensläsning från Pocketogram - en gåva från vårt försäkringsbolag för att vi i samband med att vi blev husägare tecknat typ en miljard nya försäkringar. Trevligt värre! Nu ska det i alla fall bli någon avancerad form av slappning! Sköt om er!


Fler än matte och husse har uppt

0-290c3c55379f98ff4138d78ce4b0e991.png

Fler än matte och husse har upptäckt det sköna med sofflocket!


Tävla till och med måndag!

Nu har ni helgen på er att tävla med Hildur om de fantastiska seten med barnkläder från svenska Oria!

 

För att vara med och tävla om detta schyssta set vill vi att ni svarar på följande; Vilket storleksspann har Hildur på sina barnkläder? (Dvs. t.ex. XS-XL). Jag vill också att ni motiverar vilken färg av dessa 3 ni skulle välja om det blir just ni som vinner.

Svara i kommentarsfältet nedan så koras vinnaren på måndag!

Lycka till!


Snik-surf och uppdateringar!

Hej på er! Nu verkar vi har löst internetbiten, har en snäll granne som låter mig snik-surfa på hans nät tills vårt blir bestående. Senaste rönen är att det kan ta upp till 2 månader. Surt av nät-företagen, glatt av grannen att bjussa på sitt! Hoppas denna länk fungerar tills dess och inte bara för att vinden ligger på rejält nu! ;)

Jag fortsätter ta ledigt från bloggandet denna helg så på måndag är jag liksom tillbaka (förhoppningsvis!) för gott! Vi har hur mycket som helst kvar att göra och jag skulle vilja ägna denna helg till det tillsammans med Johan. Tusen tack för alla era härliga kommentarer, jag har läst varenda en via mobilen och ni gör mig så glad som så gärna verkar vilja följa med på denna fantastiska resa! Jag har fotat en masse och kommer att visa det successivt allteftersom tid ges och rummen blir mer och mer klara!

Igår kom IKEA med det vi beställt därifrån så nu har jag ett rejält köksbord på 2,60 som inte går av för hackor, kommer att stå pall lika länge som vi bor i huset! :) Vi har också börjat få något så när ordning på båda badrummen och vardagsrummet. Nu är det hallen nere och hallen uppe samt loftet kvar i helgen. Johan håller på med förarbetet till vårt och Leon's rum så kommer pappa och tapetserar och målar där i början av kommande vecka. Nästa fredag siktar vi på att ställa i ordning i dem, flytta upp på övervåningen in i dem samt därigenom kunna göra i ordning gästrummet nere bredvid köket där vi nu sover hela gänget.

Hur trivs vi då? Jo tack, alldeles ypperligt! De första dagarna var kaotiska och det var kartonger och flyttlådor precis överllt. Som det ska vara med andra ord. Leon och Lotus trivdes inte alls i början med att bo någon annanstan men efter helgen gav det med sig. Leon somnar samma tid på kvällen (ca. 19.00) men sover nu till mellan 8-8.30 på morgnarna. Lantluften är uttröttande och han sover säkert nnu bättre här eftersom det är så himla tyst ute. Lotus ligger numer mest på sofflocket i köket och jäser eller är ute på stora tomten och jagar bollen eller skäller på någon av de få bilar som kör förbi. Det är så himla lugnt och skönt här, förstår ni att vi får vara alldeles i fred här? Bara vi? Hlt ljuvligt, och precis det vi eftersträvade då vi köpte detta hus. Vi vill sitta och njuta av lugnet och tystnaden och inte ha en massa folk som ränner hos oss helt oanmälda. Saknar vi det bjuder vi hem våra vänner eller tar en tripp in till stan. I stan blev man så störd på alla bilar och att det alltid grävdes överallt HELA TIDEn och att grannen alltid gjorde något som levde om och när han slutade så körde nästa igång med något annat. Här hör man korna råma och någon traktor i fjärran. (Och ibland alla lastbilar som frenetiskt jobbar med att iordningställa vägen denna sommar, men det stör nog de inbitna byborna mer eftersom de är så van lugnet, vi tänker inte så mycket på det eftersom det är ännu mindre ändå än det som pågår i stan).

I helgen kommer det några alldeles fantastiska vänner på besök och sedan ska vi som sagt fortsätta pyssla, packa upp och ställa i ordning. Nu bär det snart av in mot stan för inköp av mörkläggningsgardiner, en trimmer som komplement till hand-gräsklipparen (som vi älskar redan!) eftersom vi har för stor tomt för att gå och handklippa runt rabatterna (så några trimmer-turer per sommar måste det bli) samt en duschlist.

Hoppas ni får en alldeles fantastisk helg, finaste läsare!

Massa kramar Malin, en lycklig eko-nörd! :D


En läsare av bloggen, Jessica (w

-11d3b6f3cb7e3d2de6db189207e2e4c.png

En läsare av bloggen, Jessica (www.bambii.blogg.se) visste att jag var på jakt efter flera ex av just denna Bambi-figurin. Då hon såg dessa på en Second Hand-butik i stan tipsade hon mig om dem. Johan kom således hem med båda! Jag vet att det finns en tredje variant (kanske även fler?) så jag hoppas på att komma över den också! Tack snälla Jessica! :D


Lycklig lantlolla ligger på soff

2c2ed5ebe58a92c816437840792b2dde.png

Lycklig lantlolla ligger på sofflocket redo att ta sig an Paulo Coelhos Pilgrimsresan. Är mätt efter eftermiddagsfikat med mysiga gäster och njuter nu av att få vara bara vi. Avskildheten och lugnet liksom!


Udda stolar runt vårt gamla köks

397339738372c54d076649c5dc249ae8.png

Udda stolar runt vårt gamla köksbord. (Vi har köpt ett nytt, har inte hittat något gammalt som var 2.60, men det kommer på onsdag). I ett gammalt trä-tråg vi hittade i källaren ligger goda, röda eko-äpplen! Framför fönstret står kökssoffan som mormors pappa gjort och som jag sov i som barn och på den finns både kuddar och Leons lektäcken. Man vill ju kunna göra som Kronblom och ta sig en lur då och då! I fönstret står pelargoner och trivs i solskenet!


Johan har satt fast torkvindan.

-a029fcbc83b30580548709649a8803b.png

Johan har satt fast torkvindan. Nu kan kläderna torka i solen och dofta lantligt rent!


Ni glömmer väl inte bort tävling

-1e3faf2db0b8db60e7d62f2acba3794.png

Ni glömmer väl inte bort tävlingen i samarbete med Hildur? Ni har världens chans att vinna ett ur-snyggt set från Oria i valfri färg! Orias plagg är tillverkade i ekologisk- och Rättvisemärkt bomull och sys upp i Västerås. :D Antar att jag MMS-bloggat så mycket så att ni inte kan scrolla ner utan får gå in bland kategorier under Tävlingsdags för att läsa mer. Gå in och tävla nu! :D Lycka till! Kramalin


På hörnet av köksbänken finns fa

334b9fd77963482d597b42e37b9264c8.png

På hörnet av köksbänken finns fack som är perfekta för kokböcker så länge man inte har en son som fattat att det är kul att slita ut dem! :D Bland de finns en gammal kaffekvarn, ett gammalt strykjärn, en bit av en båthake, en tvåkilosvikt och en mortel - allt loppisfyndat. Framför står Lotus mat- och vattenskål. Det var det första jag ställde på plats i huset!


Här ses en normalstor eko-potati

4038c12ffff68ff815e4b91427665fb2.png

Här ses en normalstor eko-potatis tillsammans med två eko-sötpotatisar (som jag äntligen fått tag på!). Då man ser hur små de ekologiska är undrar man ju hur besprutad den konventionella är eftersom de alltid är så fruktansvärt stora? Och ja. Det skilde i smaken. Radikalt!


Milsvid åkermark är vad vi ser p

752664f3b458d3ce2f5c49cec2df5e7c.png

Milsvid åkermark är vad vi ser på promenaderna. Så vackert!


Lotus öra blåser i den friska la

c8efe223315ce9b87ab65a7baa9401.png

Lotus öra blåser i den friska lantvinden!


RSS 2.0