Ett perfekt avtryck av Leons hög

15715e356be939a9f1bdbfe70df77e8f.png

Ett perfekt avtryck av Leons högra öra på min arm från då han ammade nyss. Ha, ha, snart har jag hans avtryck lite varstans på kroppen! (Refererar till det tatuerade handavtrycket.)


Valborg

Precis som jag skrev ifjol så hoppas jag att folk bojkottar raketer i år med!

Jag vill uppmana till att inte smälla smällare eller raketer för små bebis-örons skull och för kommande generationer, för alla rädda djur och för folk som som faktiskt vill sova om natten. Kanske en kvarts dyra nöje inte är värt att förpesta vår atmosfär för? Kanske känns det viktigare att våra barnbarnsbarnbarnsbarn får fira vårens antågande då de är unga? Att det dessutom föreligger stor risk och många olycksfall med att fyra av raketer och smälla smällare kanske kan vara ett bra alternativ till de som väljer att bortse från ovanstående argument?
Dessutom föreligger det ganska stor brandrisk med raketer, så om alla andra argument tycks falla kanske det kan kännas avgörande?

Fundera över detta (tyvärr tror jag att de personerna inte läser min blogg, Ni som gör det är nog inne på samma linje och väljer därför bort ovanstående) och välja annat. Skänk eventuella raket-pengar till välgörenhet så blir det verkligen en win-win situation!
 
Med detta vill jag önska trevlig Valborgsmässoafton!


TorsDagens tacksamhet

Igår stötte jag på en rar person som jag inte träffat sedan flytten vart bestämd och huset köpt. Denna frågade, med en stor dos humor, om jag verkligen vill bo så där på landet. Var jag verkligen en lantis? Jag svarade ja, för det är jag på fullaste allvar. Jag har kanske inte tillåtit mig själv att ge utlopp för det tidigare, men speciellt sedan Leon föddes vill jag bort, bort, bort från stan!
Vi stod och pratade ett tag kring det här med att det känns skönt att kunna höra att grannen kommer hem och att det slår i dörrar och så lite här och där. Och det är precis det jag är så heligt less på! Jag vill höra hönornas kacklande, kossornas råmande och traktorns brummande. Vi har bott så centralt i så många år att vi utsatts för så mycket som gör att vi nu fått nog.

Igår kväll innan jag somnade låg jag och funderade kring det vi pratat om, och jag fylldes av sådan tacksamhet för att jag verkligen äntligen får flytta bort från stan och allt och få komma hem till friden och tystnaden. Det var så skönt att denna rara person frågade för nu tvingades jag än en gång fundera kring vad vi gör och varöfr vi gör det, och ännu en gång kändes det lika rätt!

4 veckor kvar nu hörni. :D

(Hoppas bara att folk nu sen "törs köra så långt" för att komma och hälsa på oss, det vore trist annars!) :)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pigg och alert!
Gjort: Ammat, duschat, käkat, läst, kokat potatis åt Leon och gjort mig i ordning.
Gör: Bloggar, svarar på bloggmail och läser mina favoriter. Därtill dricker jag té också!
Planer: En långpromenad med stopp på Grön Gåva sedan hem och hämta Lotus och fortsätta gå med honom och lillebrorsan i vagnen. Vid 13-tiden slutar Johan så då blir det pastalunch sedan uppvaktning av svärfar som delar födelsedag med HM Konung Car XIV Gustaf. Ikväll kommer M n' M på middag, något vi ser fram emot en massa!
Bästa: Den fantastiskt fina bröllopsinbjudan som damp ner i postlådan igår! Tack! Vi kommer! ;) *fnissar*
Leon : Han hade en toppenhärlig dag igår hemma hos tremänningen A i dennes gym. Röjde runt som bara den och pratade och skrattade och sprutade saliv som en vattenspridare. Charmtroll där! :D
Väder: Ovanligt härligt underbart för att vara Valborgsmässoafton i södra Norrland! :)


Bästa Cs bästa mamma har stickat

39a411505f5881b100372c9236c367fc.png

Bästa Cs bästa mamma har stickat världens grymmaste, och skönaste, tovade ulltofflor till mig! Fina va? De är melerade och går från djupaste röd till varmt, knallig orange. Tack snälla, rara! Perfekta då man vill kura ihop sig i soffan och känner sig lite små-frusen!


Inviger andra paret glasögon, po

52d2f0288d8a65654e158ada4f2c04e0.png

Inviger andra paret glasögon, polariserande med styrka, på promenad med kusinen och passar på att fylla på med lite socker; Ubuntu-cola och Änglamarks ekologiska mjölkchoklad! Eko-mumma i solen!


Nu då våren kommit vill Lotus li

0-2df181c4a04685b006257ef3541adb64.png

Nu då våren kommit vill Lotus ligga i fönstret igen; både för att sola (whippets är riktiga soldyrkare) och för att spana på världen utanför!


La Postina

Fick ett mail gällande La Postina - en sida på internet som tillhandahåller tjänsten att prenumerera på bindor! Förutom de vanliga, konventionella bindorna, säljer man sitt egna, ekologiska märke; La Postina Organic. De produkterna är baserade på ekologisk bomull i kombination med vegetabilisk majsbaserad plast vilket gör dem funktionella ochenligt tillverkarna än mer miljövänliga än alternativ som består av ekologisk bomull.

Eko-bindorna finns som Ultra Normal, Ultra Normal Wings, Ultra Super Wings och Ultra Night Wings. Det finns även ekologiskt trosskyd; Organic Pantyliner och tre olika sorters tamponger med applikator; Plus, Normal och Mini.

Detta känns som ett fullgott alternativ till den miljösnälla m-koppen. Min intention på sikt är att byta till m-kopp men jag är inte riktigt vän med tanken än. Kanske har att göra med förlossningen, jag vet inte, men än så länge känns binda som det allr bästa alternativet för mig.'

Jag ska få prova prenumerera på denna tjänst och det ska bli spännande att se hur det fungerar och hur kvalitén på mensskydden är. Dessutom har de frkatfritt och det är ju bra!

Man kan själv mixa märke och sort efter önskat antal och behov och paketet kommer direkt i brevlådan och måste inte hämtas ut på ett utlämningsställe. Priset varierar, t.ex. så kostar de ekologiska bindorna från 2,50 :- till 3 :- st., tampongerna har en prisintervall från 2,50 :- till 2,70 :- och trosskydden kostar 2 :- st.
Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Pirrande glädje!
Gjort: Ammat Leon och gått runt och spatserat i glasögonen! Läst morgontidnigen utan att sitta med den klistrad på nästippen!
Gör: Bloggar och dricker té.
Planer: Ta en tur förbi jobbet och låta "mina barn" träffa Leon! Onsdagar är ingen utflyktsdag så då är de kvar på gården, passar perfekt! Sedan bär det av till tremänningen A för promenad medan pojkarna sover, sedan mamma-mys! Ikväll ska vi förbereda maten till imorgon!
Bästa: Allting!
Leon : Han hade det jättekul med lilla finaste M igår då han väl slutat vara blygg/rädd/reserverad! De hade inte setts på 3 ½ vecka och det märktes på Leon. Men efter ett tag var han Glader själv och fick åka runt på hennes racer-bil (gå-stolen) och skrattade gott!
Väder: Klarblå himmel och strålande sol!


Godaste smoothien!

Vi gör ofta smoothise här hemma och bland alla recept här på Ekoblogg finns ett flertal redan. Men den som är en storfavorit här hemma just nu är denna;

En stor mixerkanna, ca. 4 stora ölglas;

250 gr. frusna jordgubbar *
250 gr. frusen mango
2 bananer *
3 dl. Turkisk yoghurt *
3 dl. havremjölk *
1 rejäl msk. honung *
1 dl. outspädd flädersaft *  

Häll i vätskan i mixerkannan och sedan de frysta bären/frukten. Bryt i bananen och klicka ner honungen. Låt stå ca. 10 min. Mixa sedan på full effekt i ca. 15 - 30 sekunder. Häll upp i stora glas och njut! (Här hemma "dricker" vi alltid smoothien genom att äta den med sked, allt för att förlänga njutningen!)


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag så tacksam över mina glasögon som äntligen kommit! Huvudvärken är nästan som bortblåst, så skönt!

Vet ni, jag var så säker på att de kommit igår så jag ringde optikern vid lunch. Han knappade in mina uppgifter på datorn men konstaterade att de inte lämnat England ännu. Konstigt tyckte jag, eftersom jag var så säker. 14.53 fick jag ett SMS om att glasögonen fanns att hämta! Lustigt va?

Snacka om stark inuition!


En suddig bild på en ekoinna som

7d6babe3d8bf074a3dea35ff77ad2d1f.png

En suddig bild på en ekoinna som inte längre ser suddigt! Idag kom äntligen mina nördbrillor, vad tycks? Nu ska jag kurera huvudvärken med lite shaktimatta, ögonen behöver ju ett tag på sig att ställa om!


Tack för allt!

I samband med Leons födelse blev vi mer uppvaktade än vi någonsin föreställt oss! Vackra, fina, praktiska och nödvändiga saker fann sin väg hem till oss genom människors stora hjärtan. Vi fick presenter från några av er som läser bloggen, från företag vi samarbetat med, från privatpersoner och våra nära och kära.

TACK!

Istället för att lägga pengar på att skicka tackort har vi valt att gynna stiftelsen Min stora dag med de pengarna istället. Det finns så många barn som kanske inte får må lika bra som Leon och de behöver all uppmuntran de kan få! 

Stiftelsen Min Stora Dags uppgift är att förverkliga svårt sjuka barns önskedrömmar. Barnen är 3-18 år och bor i Sverige. För att nå ännu fler barn arrangerar stiftelsen även gruppevenemang samt ungdomsläger.

Det är läkarna på Universitetssjukhusen i landet som identifierar de barn som får önska sig en Stor Dag.
En "Stor Dag" är ett avbrott i tillvaron när sjukhusdagarna är långa och behandlingarna svåra. I barnens fantasi kan roliga saker hända, tänk att få gå på konsert med favoritartisten, få en egen ponny eller en efterlängtad docka, träffa sina idrottsidoler eller åka MC på en motorcrossbana!


2008 uppfylldes 137 önskedrömmar! Dessutom arrangerades 140 gruppevenemang och sex läger så att över 1000 barn fick ett välbehövligt avbrott i sin sjukhustillvaro.


- Stiftelsen Min Stora Dags mål är att förverkliga så många önskedrömmar som möjligt, säger Claire Rosvall, grundare av stiftelsen.


De som jag vet inte läser bloggen har eller kommer att få ett telefonsamtal från oss där vi meddelar detta.


TisDagens tacksamhet

Min älskade Johan ♥ fyller 30 i juni och nu börjar allt falla på plats kring hur jag vill ha det gällande både presenter och det mys jag tänkt att bara vår lilla familj ska ha på dagen den dag han fyller!

Härligt! Så fort det är över kan jag avslöja det här. Lite svårt nu eftersom han läser bloggen, men bra för då blev han ju extra nyfiken nu! ;)


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett varmt och mysigt humör!
Gjort: Jag har busat i mängder med Leon sen han ätit samt planerat lite med svärmor. Har även gjort en smarrig, nästan hel-ekologisk, smoothie!
Gör: Dricker den smarriga, nästan hel-ekologiska, smoothien och bloggar! ;)
Planer: Fortsatt bus och mys hela dagen! I eftermiddag ska vi umgås med några favoriter och det ser vi fram emot! :D
Bästa: Att det regnar idag för det tycker jag känns så mysigt! Då kan man verkligen gosa upp sig med en lat whippet i soffan!
Leon : Han var så uppspelt efter turen med lille K på stan så han somnade som en stock sen igår kväll! Lill-♥ hade kul! 
Väder: Regn i massor som sagt!


Utmanad!

LoaEcoloco har utmanat bl.a. mig gällande det här med att köpa unisex till barnen!

"Val av kläder till barnen kan verka betydelselöst men är inte det, menar författarna till boken "Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för två". Boken ger en konkret bild av hur vi lär våra barn könsroller - och hur vi kan undvika det. Såhär skriver Marie Tomicic och Kristina Henkel;


- Det händer något med barnen när de får på sig en tröja med en söt katt på eller en tröja med eldsflammor och monster. De blir bemötta på helt olika sätt av andra barn och av vuxna." 

Hur tänker du när du köper kläder till barnen? Vad är viktigt? Tänker du unisex?

Ja, vi försöker att tänka unisex både jag och Johan, och faktiskt också många i vår direkta omgivning. Eftersom detta är vårt första barn och förhoppningsvis inte det sista känns det viktigt ur ett hållbart perspektiv att kläderna ska kunna passa fler barn utan att sätta en stämpel på dem.
Andra saker som känns viktigt för oss är att de är ekologiska eller framställda ur ett etiskt perspektiv, second hand-köpta eller lokal-producerade.
Även om det kanske är ytligt enligt vissa att vilja matcha barnens kläder så brukar vi försöka köpa i basic-färger så att så många som möjligt av plaggen ska fungera ihop färgmässigt, detta för att kunna maximera användningen.

Vad tycker barnen själva? Har de åsikter om sina kläder?

Nu har ju Leon, 6 ½ månad, inte hunnit få så stor uppfattning om vad han egentligen har på sig. Men man märker på honom då han ligger på skötbordet att vissa plagg med roliga mönster eller glada färger gör honom glad. Då skrattar han förtjust och river tag i plagget! :D
I framtiden tänker vi oss dock att Leon ska få tycka till om sina kläder, även om det då man lever som oss blir inom begränsade ramar. Vistas vi i en butik med både "vanliga kläder" och eologiska plagg så kommer han ju självfallet att få välja vilken tröja han vill ha - av de ekologiska.

Tror du att barnens kläder påverkar deras beteende och utveckling?

Jag tror inte så mycket att kanske kläderna i sig direkt påverkar barnens beteende, däremot tror jag att de kläder de bär påverkar omgivningen och därigenom deras bemötande gentemot barnen. I och med detta beter sig sedan kanske barnet på ett visst, förväntat sätt, så indirekt tror jag de påverkas.
I en studie jag tog del av på universitetet så tog man ett barn på 3 månader och klädde det i typiska kill-kläder och lät tio personer i tur och ordning ensamma gå in till barnet medan de videofilmades. Alla tio hade pratat till barnet med en djupare röst och sagt saker som "Oj, oj, oj, vilken stor kille", "Ska du bli stor och stark du" och "Men vad du är duktig". Man klädde sedan om samma barn till flicka och bad samma tio personer gå in igen, dock trodde de att det var ett flickebarn denna gång - inte samma, och bemötande blev helt annorlunda. De vuxna pratade med ljus, "tutti-nuttig" röst och berömde flickan för hennes fina kläder och hennes söta utseende. Intressant att reflektera över!

Hur tänker/känner/funderar/agerar ni?
Lotus är ibland nästan övermänsk

-3610125627f41e160c547e1c13fd172.png

Lotus är ibland nästan övermänsklig i sitt sätt att vara. Nu sitter han och kikar ut genom fönstret i väntan på husse, ungefär som ett barn som väntar på att lekkompisen ska dyka upp!


Fastän man är på café med mamma

3ce7ab5f9f8e898930e8e08861d5dde2.png

Fastän man är på café med mamma kan man mysa ihop sig då man är trött! Leon är det som syns till höger i bild! ;)


Bloggpanelen recenserar; jerseyleggings från Nanoou

Nanoou släpper nu en sommarkollektion i super-härlig eko-jersey som Ecoloco säljer. 

Vi i bloggpanelen ska få testa plagg ur den och Leon har fått dessa sköna leggings hem i brevlådan;

 Bild lånad härifrån.

De känns svala och sköna i kvalitén, så med andra ord tror jag de blir toppen att ha just under våren och sommaren. Tyget känns inte så tätt vävt så det känns som om det "andas" bra! Jag gillar dessutom de klatschiga färgerna som bara skriker vår och sommar!Denna vecka är hela denna kollektion faktiskt  Veckans outfitEcoloco osh säljs därför med 25 % rabatt. Skynda fynda med andra ord! 

Jag återkommer såklart då Leon fått test-köra dessa ett par gånger! :)

Tack bästaste Loa!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Fulltankad på energi efter gårdagen! :D
Gjort: Betalat alla räkningar, ätit frukost, ammat och busat med Leon, pratat med mor och laddat gjutjärnspannan med gröt till Leon.
Gör: Bloggar och skriver inköpslista för dagen!
Planer: Det skulle regna idag så vi tar bilen in till stan och sedan får Leon åka bärsele till bl.a. Babyproffsen där en flytväst och ett insektsnät till vagnen ska inhandlas. Vi ska även gå och fika med en rar mamma och hennes lille K från massage-gruppen! Trevligt värre! :)
Bästa: Att mitt hår snart blivit så lång att någon form av kort page kan ta form!
Leon : Är härligt sol-rosig på kinderna efter en heldag ute vid havet igår. Visst smörjer ni väl in er "redan nu" eftersom den vinterbleka hyn är den allra känsligaste?
Väder: Som sagt, grått och trist!


Bloggpanelen-utprovning

None

Denna tjusiga velourkackan från Serendipity på bilden fick bloggpanelenEcoloco för ett tag sedan för att recensera, men det väder vi haft här uppe har inte tillåtit att Leon fått prova den ännu - förrän nu!
Leon har nu haft jackan ett par gånger och vi tycker den är toppen! Lätt att ta på, även för mindre barn, och den känns mjuk och go' att bära. Den diskreta färgen föll vi för då den passar till det allra mesta och även skulle passa en flicka (detta enligt de färgnormer samhället satt) om det skulle komma en sådan nästa levernas med storken! ;)

Jag har inte tvättat den ännu men jag tror inte alls att det kommer att bli några problem då den känns rejäl i kvalitén och har kraftiga sömmar som man utan problem kan "slita lite i" vid påklädning!

Här finns jackan hos Ecoloco!


MånDagens tacksamhet

Jag kan inte göra annat idag än att tacka för gårdagen, en av de mest fantastiska dagar detta år! :D


En vinnare är korad!

Vinnaren i tävlingen om de fina Positively Organics-tröjorna från Edvina är utsedd!Det blev ingen mindre än Linda;

"Postat av: Linda

Hej!
Svaren på frågorna är:
1) Det går åt ett kilo kemikalier
2) 70 % handplockas
3) ca 4 år

Jag skulle välja den fina svarta huvtröjan "Clothilde" med grönt handtryck, till min älskling!"


Fundera kring vilken av tröjorna på bilden ovan du vill ha samt i vilken storlek du vill ha den och maila det till Ekoblogg (mailadress finns under profilbilden) så förmedlar jag det vidare. Den gröna med grönt tryck tycker jag är ur-läcker!

Till er som inte vann vill jag påminna om att Edvina fortfarande kör med fraktfritt så det går att "shoppa loss" ändå utan att det ska bli alltför stora hål i plånboken! :)

Tack snälla Pernilla för ett härligt samarbete!

♣ 

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så ofantligt lycklig!
Gjort: Ammat Skrudden och ätit god eko-frukost själva. Sedan hoppade Leon ner i badet och plaskade hejvilt!
Gör: Bloggar och skriver inköps/anskaffningslista till husflytten!
Planer: Efter sedvanliga gröt/smakportionen ska vi plocka upp finaste vännen A och åka ut till havet för att tillbringa dagen där! Åh, så härligt! Tänk att få sitta vid ett kluckande, öppet, klarblått hav med sin son i selen, vovven alldeles lös och fri för vinden med sin favoritboll, en lycklig man och en fin vän vid vår sida, allt medan pinnbröden blir gyllenbruna ovanför elden! *längtar*
Bästa: Att vi har så roligt tillsammans!
Leon : Lill-prinsen tyckte det skulle vara kul att vakna 05:20 imorse. Det tyckte inte mamma och pappa var lika kul, men vi var pigga i alla fall eftersom han sover hela nätterna. Så duktig vår "pajk" är! Och så skönt det är att vara uppe med tuppen, man har hunnit med dagens alla göromål innan "vanligt folk" vaknat!
Väder: Ser ut att bli ännu bättre än igår! :D


Pinnbröd

Så hör i grillvänliga utflycktstider finns det få saker som är så goda som pinnbröd! Grilla det som det är runt en pinne eller vira det i tunna varv runt korven och grilla tillsammans. Smaksätt det med hackade soltorkade tomater, finklippt basilika och smulad Fetaost eller som vi tänker göra idag; riven Västerbottensost och drick stora mängder té till.

Nedanstående recept är en gammal trotjänare här hemma, tänk bara på att inte dubbla mängden salt om ni dubblar receptet. Av någon anledning blir det på tok för salt då. Vi har till och med tredubblat receptet utan att ändra saltmängden och det blir jättebra!

Ska man vara ute länge kan man blada de torra ingredienserna och ta med vattnet och tillsätta det på plats om man vill.

Pinnbröd

5 dl. siktat dinkel *
2 dl. vatten
2 tsk. bakpulver
2 tsk. salt *
½ msk. råsocker * (dubbla mängden om vanligt strösocker används)

Blanda ihop alla de torra ingredienserna och eventuell smaktillsats, tillsätt sedan vattnet. Blanda snabbt ihop till en deg.

 Bild lånad härifrån.


Eco @ Avanna

Finaste Anna som är en av Sveriges duktigaste illustratörer har nu äntligen släppt några eko-saker under den egna labeln Avanna. Bl.a. så finns super-coola tygkassar och dam-tees till försäljning!Bild lånad av Avanna.

Hur kan man liksom inte älska ett sådant klockrent budskap i dagens utseende-fixerade samhälle? :)

Har man en man i sin omgivning eller själv fastnar för något av de trycken så kan man även slå till på ekologiska herr-tees!

Jag kan stolt meddela att jag är Annas allra första kund för ett par år sedan då hon startade upp och att den klänning jag köpte då fortfarande är en favorit!

 


SönDagens tacksamhet

Leons namngivningsceremoni som alla våra nära och kära (över 90 stycken bjudna) kommer att få bevittna i augusti är i det närmaste färdigplanerad och det känns så bra! Tror nämligen att vi fått till något riktigt bra här! :)


Superenkla morotssoppan från igå

5c0a3aedc17d50f97f227baf42c17c30.png

Superenkla morotssoppan från igår utgör tillsammans med solrosbröd från Kung Markatta dagen hel-ekologiska lunch! Soppan gjorde vi genom att fräsa 4 stora, rivna moröttder i lite olja. Sedan tillsattes 1 rågad msk. grönsaksbuljongpulver och 6 dl. vatten. Då det kokat upp drog jag det från värmen, saltade och rörde ner 1 liten brk. creme fraiche och 300 gr. färskost. Igår åt vi hemmagjort vitlöksbröd till!


Dagens eko-baby iklädd Nanoou-by

0-511724b9605bc7193154756d30e7f2b2.png

Dagens eko-baby iklädd Nanoou-byxor och Serendipity-jacka. Till det hemstickade sockor, hemstickade vantar av eko-majsgarn och på huvudet tunn bomullsmössa från Nanoou. Perfekt för en långpromenad i solen!


På måndag...

...utses vinnaren i tävlingen av de snygga Positively Organics-tröjorna i samarbete med Pernilla och Edvina.Det innebär att ni faktiskt fortfarande har tid på er att tävla och här kan ni läsa om hur man gör!


Produktplacering och samarbeten

Jag får ofta förfrågningar från diverse företag om samarbeten eller sponsring till Ekoblogg. Det är allt i från gratissajter till seriösa företag som hör av sig och det är trevligt och uppskattat, för många av de samarbeten vi på Ekoblogg har har uppkommit just genom detta. Dock är jag noga med att det ska kännas "rätt" om någon form av samarbete ska inledas, då jag inte kan stå för vilka värderingar som helst. Etisk försvarbarhet, någon form av miljöengagemang, KRAV, ekologi eller möjligheten att välja själv. Just nu jobbar jag med Tailsweep, ett företag som sköter reklamen på bloggen åt mig och det som är så bra med dem är att jag själv kan välja vilken reklam jag vill tillåta + att de dessutom jobbar starkt med miljöprofilering och har många kunder som vill göra reklam för sin miljösatsning. Jag har med andra ord inte "känt mig tvungen att tacka nej" särskilt ofta.

Ni som stadigt läser bloggen märker säkert att det ofta är samma märken, butiker och personer som figurerar här, och det finns en anledning till det. Jag tycker inte det känns nödvändingt att t.ex. blanda in ytterligare en leksaksbutik med snarlikt eller nästan identiskt utbud då jag redan funnit en fin vän i Anna som har härligaste Ekokul, eller låta en konkurrent till Ecoloco (som dessutom "inspirerats" av deras innovativa PR-metoder) synas här då jag redan är nöjd med de samarbeten vi har.

För det är självfallet så, att dessa samarbeten gynnar både dem och mig, och det är jag fullt medveten om. Men för den sakens skull behöver inte jag gå med på vad som helst från vilka aktörer som helst. 
Samtidigt välkomnar jag såklart de som "har något nytt att komma med" eller sådant som inte krockar med det som mina fina eko-vänner där ute sysslar med. Det är alltid lika härligt då man upptäcker en ny eko-satsning eller produkt! :)

Kände bara att jag ville förklara mig lite.


LörDagens tacksamhet

Idag kommer vi att få en massa saker uträttade som vi varit i behov av en lååång tid. Så skönt att kunna bocka av dem sen!


Tips gällande fantastiska Bellio

Johanna som har super-härliga Bellio har efter förfrågan av kunder tvättat ett par tofflor i tvättmaskin och kan meddela att de inte tål det, precis som Tärnsjö rekommenderat. Blir tofflorna smutsiga så är det allra bäst att torka av dem med en fuktig trasa.

Hon visar också en bild på ett par tofflor från höstkollektionen på en älg som dock få verkar tycka ser ut som en älg. Jag erkänner mig genast skyldig till att jag trodde det var en ren (Rudolf) då vi sågs jag och Johanna. *Oops!*
Någon som har några idéer på hur man skulle kunna vidareutveckla den till mer "älg-lik"?

dsc_0073 Bild lånad härifrån.

Tror Johanna skulle uppskatta lite tips så har ni några får ni gärna lämna dem till henne!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Utvilad och glad!
Gjort: Morgonmyst en massa, ätit frukost, läst tidningen, förberett Leon's gröt och planerat dagen med Johan.
Gör: Bloggar och kollar på Johan som busar med Leon. ♥
Planer: T en långpromenad hela familjen då Leon ska sova sin lunch-tupplur. Efter lunchen blir det lite ärenden till husflytten och ikväll blir det Västerbottenspaj och Robinson.
Bästa: Min fantastiska familj!
Leon : Klimpen sov ända till 06.40 imorse så jag antar att vi där har anledningen till att jag är så pigg?
Väder: Inte ett moln så långt ögat kan nå!

Ett homeopatisk basic-kit med 36

0-73ad272134a8a37a99ab19f9ca60cc54.png

Ett homeopatisk basic-kit med 36 av de vanligaste preparaten finns numer i familjen Harjus medicinskåp!


FreDagens tacksamhet

Jag är i detta nu tacksam för att jag om en liten stund får 1 ½ timme med bara Malin-tid. Det är inte så ofta nu för tiden så det gäller att ta vara på de tillfällen som ges. Att detta tillfälle dessutom genererar tjusiga fötter är ju heller inte fy skam!


Ät choklad och rädda skog!

Hos Ekologisk choklad-bloggen läste jag om den första chokladen som är ekologisk och Fair Trade och där du dessutom räddar ett träd för varje chokladkaka du köper!

Den heter Organic Meltdown och i samarbete med World Land TrustTM (WLT) jobbar de med detta spännande projekt. Målet de satt  är att innan 2012 rädda fem miljoner träd.

 Bild lånad härifrån.

Denna miljövänliga choklad finns att köpa hos Theobroma tastings.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Så himla trött, fattar inte vad det är?
Gjort: Ammat Leon, duchat, ätit frukost och strukturerat upp dagen.
Gör: Dricker Lotus-té och bloggar.
Planer: Har en fotvårdstid på förmiddagen (fick presentkort i julas, toppen-bra sak att få tycker jag!) och i eftermiddag ska jag och min kusin överraska vår mormor/farmor med ett besök med Leon och hans tremänning A! Ikväll kommer jag att dö av i soffan då Leon somnat med lite eko-popcorn och Talang 2009.
Bästa: Att det nu officiellt är vår ute!
Leon : Idag älskar jag honom mer än igår och jag vet att det kommer att vara så imorgon igen. Helt otroligt vilka känslor som får plats i ens hjärta!
Väder: Halvdant.


ICA sänker priset på flera av si

0-1eca92c1d2d598ee4fc96cb99368afed.png

ICA sänker priset på flera av sina varor och en av de är Arlas ekologiska Bregott som på ICA Kvantum i Övik sänktes med 2 :-. Bra initiativ!


Tävla med www.edvina.nu

Ni glömmer väl inte bort att tävla om de snygga tröjorna från Edvina?

Klicka här för att ta er till tävlingen!Det är rackarns synd att jag inte får vara med och tävla för då hade jag valt den gröna tröjan till Leon! Kom igen nu, nu får ni tävla för mig också! :)

Lycka till!


Galna dagar i solen!

Ekokul har fått solsting och alla deras soldrivna leksaker löper amok på lagret!Soldriven helikopter  Soldriven fjäril

Den soldrivna helikoptern vill inget hellre än att ta med sig sin vän fjärilen upp i luften på vårens premiär-flygtur! Rotorbladet på helikoptern och kroppen på fjärilen är en solcell som gör att leksaken rör sig i skenet av en stark lampa eller i härligt solljus!

Numera kan man också köpa Rättvise-märkta fotbollar för sommarens alla sportaktiviteter!

Fair trade boll stor

Och apropå diskussionen om genus som pågår så kommer Ekokul så passligt med ett hopprep där handtagen är riddare! Heja, tycker vi på Ekoblogg!

Hopprep riddare

Alla bilder är lånade från Ekokul, och glöm nu inte att läsa deras inspirerande blogg också! :)


Bokrecension Skulden

Under påsk så läste jag ytterligare en bok av Jodi Picoult, Skulden, och jag måste säga att hon nu börjar vara en favorit-författare! Hon har skrivit flera tiotals böcker men bara ca. 1/3 är utgivna på svenska. Tidigare har jag slukat Försvinnanden och Allt för min syster (här är min recension av den) och de har fullständigt svept över mig. Det är något med Jodi som gör att hon kan få det vardagliga att bli alldeles gripande och dessutom hittar hon helt nya, och otroligt spännande, infallsvinklar som man bara baxnar av!

I denna bok får vi i alla fall föja amish-flickan Katie som anklagas för att mörda sin premature son och sedan gömma liket på höskullen. Eftersom amish-folken, eller "de enkla" som de kallar sig själva, står utanför samhället är det livsomvälvande att en av deras nu ska ställas inför rätta i en statlig domstol.

Katies avhoppande, och därigenom avvisade, moster Leda ber Katies avlägnsa släkting Elli Hathaway, försvaradvokat som försöker komma underfund med om hennes liv med Stephen är rätt och om hon ska anta erbjudandet om att bli delägare i den stora advokatfirma hon jpbbar åt, att ta sig an Katies fall och försvara henne.
Domaren går med på att Katie släpps mot borgen om någon som inte delar amish-folkets värderingar tar på sig att vara hennes övervakare i väntan på rättegången. Valet faller på Ellie som nu måste bo på bondgården samtidigt som hon ska förbereda ett mål utan vare sig dator eller elektricitet.

Och hur var det nu med Katie, är hon skyldig till det brott hon står anklagad för? Och vem är Dr. Cooper som försöker hjälpa Katie och vad spelar han för roll i Ellies förflutna.

Bild på boken Skulden Bild lånad härifrån.

Jag tyckte, som ni kanske redan förstått, att den var super! Intresserad av religion som jag är så gillade jag verkligen de skildringar hon gav av kristendomen sett genom amish-folkets sätt att tro.
Precis som med de tidigare böcker jag läst av henne så förstod man inte förrän på allra sista sidan hur det skulle sluta. En oväntat twist som fick mig att klappa högt av förtjusning.

En mer än läsvärd bok som får fullpott!

♣♣♣♣♣/5


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Trött men glad!
Gjort: Ätit frukost, ammat Leon, busat och tränat (låtit honom sitta själv, sträcka sig efter saker, rulla runt mm) med honom och svarat på era härliga och givande kommentarer.
Gör: Bloggar och svarar på bloggmail.
Planer: Ut i solskenet! Ska gå en lång runda och lämna inbjudningarna till Leon's namngivningsceremoni och går förbi Grön Gåva på vägen och handla lite inför helgen. I eftermiddag ska jag försöka att inte göra något då denna vecka varit fullspäckad, speciellt med fysiskt arbete.
Bästa: Att det snart är helg!
Leon : Charmade kollegorna igår så att han inte alls hade tid att gå och sova. 20.20 somnade han och det är sent för att vara Skruddis!
Väder: Alldeles ljuvligt!


TorsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att det ibland blir så intressanta diskussioner av vissa av mina inlägg här på Ekoblogg, såsom den pågående diskussionen om unisex-kläder!

Så kul att ta del av era tankar! :)


Bröstmjölk och amning

En av mina trogna läsare skickade sent igår kväll ett mail om ett intressant inlägg hon läst hos Engla. Det behandlade ämnet bröstmjölk och att möjligheten faktiskt finns att donera sådan.

För svårt sjuka och för prematura barn är bröstmjölken väldigt viktig (ersättning fungerar utmärkt i ett senare skede) och neonatala avdelningarna är helt beroende av donatorer då det oftast tar ett tag innan mammornas egna mjölkproduktion kommit igång om den gör det. Det är stor brist på bankmjölk i hela landet vilket har lett till att det är väldigt dyrt för sjukhusen att köpa in denna.

Som donator så får du betalt för mjölken. Det är olika mycket beroende på vilket landsting man tillhör, i Uppsala är det t.ex. 125 kr skattefritt per liter mjölk. Utrustning lånas ut av sjukhusen.

Dock krävs det att du uppfyller vissa krav för att få donera, som t.ex. att du är rökfri och lämnar HIV-prov. Ditt barn får dessutom vara högst 3 månader gammal när du börjar donera.


(För mer information om hur man går tillväga om man vill donera, ring till förlossningen/BB i er kommun. Man kan också kontakta barnsjukhusets dietistavdelning på Akademiska sjukhuset på 018-611 58 78 eller 018-611 58 77.)

Jag ammar som sagt ännu Leon utan besvär och jag är lika tacksam för varje gång jag kunnat ge honom ytterligare en måltid med mättande (och nästan hel-ekologisk!) mjölk. Jag hade tur, med hjälp av duktig personal, en elektrisk bröspump, järnvilja och jävlar anamma och Oxytocin-spray så kom amningen igång snabbt och redan vid 5 dagars ålder åt Leon (via sond) mjölk istället för ersättning nästan alla sina mål . Undantagen går att räkna på handens fem fingrar. Leon orkade inte amma själv förrän vid 5 veckors ålder så 8 ggr/dag pumpade jag ur den mjölk han skulle sondas, som ni förstår kändes det inte aktuellt att pumpa ut ytterligare för att donera då man under dessa veckor redan pumpat ur nästan 300 ggr. Vid nästa barn kommer jag gladeligen att donera till neonatala avdelningen i mitt landsting om det är möjligt, dvs. om jag har lika lätt för att amma då och om jag har så pass mycket att jag kan avvara det. Jag vet nämligen hur viktigt det är för sjuka eller prematura barn att få dessa "gulddroppar", speciellt de första dygnen. Det kan i vissa fall vara rent livsavgörande.

Jag vet inte ännu hur länge jag tänkt (eller kommer att kunna) amma Leon, men minst upp till 1 års ålder tänker vi oss det som substitut för vällingen på morgonen och kvällen. Så länge allt fungerar och alla är nöjda tänker jag inte ställa mig och koka välling till honom då jag har den allra bästa maten själv - helt naturligt producerad i min kropp. Då får folk ha åsikter om det, men det är vårt val. Detta är vid tider på dygnet då vi ändå alltid är hemma så ingen annan behöver se det om de finner det frånstötande för att en 1-åring är "för stor" för att amma. Jag tycker det är så värt det trots att jag känner av vad som endast kan liknas vid foglossningsbesvär vissa dagar, enligt vissa kan detta ha sitt ursprung i de hormoner som frigörs så länge man ammar på samma sätt som att hormoner som frigörs vid graviditet ligger bakom de foglossningar man kan få som havande. Jag skulle aldrig byta bort det om jag får välja.


 


Leon gillar verkligen sin Hugg-a

7584d56ef0161730511fccb2d593f22b.png

Leon gillar verkligen sin Hugg-a-planet från Ekokul (www.ekokul.se)! En klar favorit här hemma!


Tävlingsdax igen!

Idag är det onsdag och dags för ännu en fantastisk tävling!

I samarbete med Pernilla och Edvina lottar vi ut en rättvisemärkt- och ekologisk tröja från Positively Organics! Tröjorna finns i storlek 6 mån - 4 år och vinnaren får själv välja färg bland de fina alternativen!För att ha en chans att vinna vill vi att ni gör följande; svara på nedanstående 3 frågor här i bloggen senast måndagmorgon.

1) Hur många kilo kemikalier går det åt till ett kilo bomull?

2) Hur många % av världens bomull handplockas av människor? Tyvärr med stora hälsovådliga effekter som följd.

3) Hur många år tar det för ekologiska skördar att ge lika stor avkastning som då de var konventionella?

Svaren hittar ni om ni söker under Övrigt och sedan Att tänka ekologiskt hos Edvina.

För att inte alla bara ska kopiera vad ovanstående skrivit i detta kommentarsfält vill vi även att man väljer ut ett valfritt plagg man skulle köpt nu då Edvina har fraktfritt och allt och skriver det tillsammans med sina svar! :)

Lycka till!Tävlingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett toppen-humör!
Gjort: Inte alls mycket ännu; busat med gos-pojkarna och gjort gröt till Leon som ska få bli dagens smakportion.
Gör: Bloggar lite snabbt.
Planer: En långpromenad på förmiddagen och baka äppelpaj på eftermiddagen. Har även en del tidningar att läsa, däribland nya Camino, och en massa kartonger att packa, packa, packa!
Bästa: Att vi flyttar snart!
Leon : Ligger och sjunger för fullt, finns det något vackrare än en glad barnaröst?
Väder: Soligt just nu, hoppas det håller i sig!


Unisex - för båda könen!Webbutiken Ecoloco, som säljer glada ekologiska barnkläder, går mot strömmen och satsar nu stort på unisex.

- Vi vill ta vårt ansvar som klädbutik och sluta dela upp barnkläderna i flick- och pojkavdelningar. Det ska vara upp till barnen och föräldrarna själva att välja vilka kläder de ska ha på sig. Den traditionella uppdelningen mellan flickigt och pojkigt begränsar tillvaron för våra barn, säger Loa Brynjulfsdottir, Ecolocos grundare och VD.Alla Ecolocos barnkläder är ekologiskt certifierade och företaget baserar hela sin verksamhet på miljötänk.

- Mer könsneutrala kläder är ett led i vårt ekoreko-arbete. I längden är det helt enkelt mer miljövänligt att handla unisex eftersom kläderna lättare kan gå i arv mellan syskon och vänner. Lillebror ärver sällan storasysters glittriga tröja med blommor på - däremot tycker ju de flesta föräldrar att det går bra att återanvända en grönrandig tröja, menar Loa Brynjulfsdottir.

Att satsa på könsneutrala barnkläder betyder för Ecoloco att man aktivt valt bort klädmärken som använder sig av Girl och Boy i texten på klädernas etiketter. Alla kläder ska dessutom vara praktiska, bekväma och tåla aktiv lek. Kunderna kan söka på olika kategorier av klädesplagg och på storlekar hos Ecoloco.se. Däremot kan man inte söka på flicka eller pojke.

- Vi säljer fortfarande klänningar. Vi har faktiskt också rosa och blå kläder. Vi lägger oss dock inte i om du som kund köper rosa till din son eller dotter.


Tycker detta är ett fantastiskt initiativ och precis som Loa säger är det ännu ett steg i rätt riktning; miljöriktningen!

Vi försöker tänka extremt könsneutralt till Leon, han ahr mycket rött, orange, marint, grönt och brunt. Alla de är färger som är klockrena även för tjejer ifall nästa barn skulle bli en flicka. Det vi passar oss för är plagg som redan har en förutbestämd roll; t.ex. Stålmannen, eftersom vi vill att han ska finna sina vägar och inte slussas in i något fack. På förskolan är det sådan hype kring t.ex. Disney's Cars så då måste alla ha just sådana saker vilket leder till en enorm köphysteri hos stackars föräldrarna. Vi tänker inte falla för det, i alla fall inte då det gäller de plagg vi köper. Inför sommaren fick Leon en ekologisk body med rosa tryck på, passar alltså både pojkar och flickor, men utan paljetter och tjafs. Vi kommer inte att köpa det om vi får en flicka heller, inte så länge hon är så liten att hon inte kan tycka till gällande sitt klädval själv i alla fall.


OnsDagens tacksamhet

Ikväll kommer världens finaste kollegor, mina alltså, hit på besök för att träffa Leon för första gången och för att käka äppelpaj och hemmagjord kanelglass.

Det är dagens tacksamhet för jag har saknat mitt järn-gäng något otroligt!


Dagen till ära dricker vi av de

6171c4da2171b9eaf8c802382b1eed30.png

Dagen till ära dricker vi av de nya téérna från Yogi Tea, inspirerade av taoismen. Örter och blommor utgör grunden i dessa goda eko-téer. Mumma det!


TisDagens tacksamhet

Idag är jag helt enkelt tacksam över att jag funnit en så pass bra bok att läsa! Recension kommer då den är klar! :)


Lotus 4 år!

Idag är det fest här hemma för vår älskling som fyller 4 år! Grattis Lotus! Lotus föddes den 21 april 2005 i Umeå och var en av tre hanar och har även tre systrar. Den 25 juni har han varit hos oss i 4 år och lyckan då vi äntligen fick hämta hem honom var stor ska ni veta!

Idag är det Lotus' dag och vi misstänker att den kommer att innehålla mycket ost om han får bestämma! ;)

  

   
  
  
  

Här kan man hälsa på hans syster Pippi och här hans syster Chilli!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Taggad till tänderna för att packa flyttkartonger!
Gjort: Fixat i ordning mig, grattat födelsedagsbarnet, gjort eko-frukost!
Gör: Äter frukost, bloggar, svarar på bloggmail, och läser ortstidningen.
Planer: En promenad till macken för att hämta ett paket, packa, fixa fika tills mina fina kollegor kommer på besök imorgon, umgås med mor ikväll medan Johan sular om till sommardäck.
Bästa: Underbaraste Lotan som fyller år idag! ♥
Leon : Är hyfsat sugen på att lära sig krypa och på att tänderna ska ploppa fram! Lill-♥!
Väder: Soligt och mulet om vartannat!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett alldeles strålande humör!
Gjort: Beställt homeopatböcker, duschat och försökt komma ikapp lite på bloggen!
Gör: Svarar på bloggmail och bloggar. Försöker även svara på era kommentarer!
Planer: En långpromenad till ICA och Grön Gåva för att handla lite inför veckan. I eftermiddag ska vi klämma på en bebismage! :)
Bästa: Att jag börjar tömma lägenheten imorgon!
Leon : Härligt soligt rosig om kinderna!
Väder: Strålande sol! Jaa!


Eko för hunden!

Lotus alla leksaker börjar sjunga på sista versen. Och även om vi oftast roar honom med saker man lätt kan göra själv; godisfyllda toarullar, godis i flaskor mm. så är det kul att han har några pipande leksaker!

Fick tips av en av mina fina läsare om en ekologisk leksak till hunden!Hos Lagerstedt & Company kan man köpa dessa Bungee-Bones i hampa! Precis vad Lotus behöver och kommer att få i en försenad födelsedagspresent av oss (han fyller 4 år imorgon!
Bloggtips!

Finaste Anna som har härligaste leksaksbutiken på internet;  Ekokul, har nu startat en blogg! Där kan man läsa om deras funderingar kring ett antal frågor;

Vad vill barnen leka med?
Vad tycker vi föräldrar är bra eller dåliga leksaker?
Varför tycker vi så?
Vad är bra material att göra leksaker av?
Vad är riktigt dåligt? Hur produceras leksakerna egentligen?
Kan vi göra något för att påverka detta i rätt riktning? Vad är egentligen ekologiska leksaker?
Hur får vi fram fler rättvisemärkta leksaker på marknaden?

Jag har lagt till den bland mina länkar för denna är ju toppen!


MånDagens tacksamhet

Dagens tacksamhet är lätt denna fantastiska helg! Som jag har skrattat och njutit, och det underbara är ju att kunna göra det med sin egen make! ♥ Det var också så himla kul att kunna ta med Leon och vara ute och göra roliga saker eftersom hans första månader i livet var rätt begränsade!

Tack!


Svar på frågorna;

Här kommer svaren på de frågor några av er ställde då jag var i fjällen på semester nu!

Hej Malin :-)

Jag undrar om du kan berätta lite mer om varför ni valt att inte låta vaccinera Leon. Hur vägde ni för- och nackdelar mot varandra? Vår Elna är tre månader nu och snart är det dags för första vaccineringen om vi följer programmet, så jag är tacksam för all hjälp jag kan få för att ta ställning till sprutorna.

Ha det bäst, kram
!Vi beställde hem foldrar från Vidarkliniken i Järna samt pratade med homeopater och andra med alternativ syn i vår omgivning och blev stärkta genom det i vår tankegång.
Det vi känner främst är att många av de sjukdomar man vaccinerar mot inte längre finns (ja, jag vet att detta till stor del beror på att man utrotat dem med vaccin) och inte skulle få samma fäste i dagens samhälle eftersom vi, avgaser och föroreningar till trots, lever renare idag än för 100 år sedan. Det forskas mycket om vilka effekter vaccin kan ha på barn och några av de biverkningar som nämns är AD/HD, asbergers syndrom, autism, astma, kraftiga allergier mm. Dessutom har jag i dagarna upptäckt att det finns farligt natriumglutamat i vaccinet för MPR. Jag vet att vissa tycker att vi glider på ett bananskal som inte vaccinerar Leon och att han förmodligen inte kommer att bli sjuk i någon av dessa sjukdomar (trots att han är ovaccinerad) eftersom många barn är vaccinerade mot dem och på så vis får smittan inte så starkt fäste, men vi känner att det är ett val vi gjort och att alla är fria att fatta det val man vill.
Du är välkommen att maila om du undrar mer, länk till Vidarkliniken finns bland mina länkar under Övrigt. Vänta dig inget stöd eller råd från BVC, då blir jag förvånad, utan ställ in dig på att ta reda på detta själv.

All lycka till och hör som sagt gärna av dig igen om du undrar mer! :)


Kramalin

Hallojken! Jag undrar vad du har för åsikter och funderingar kring solslyddskrämer för både barn och vuxna? Vilka krämer som är bra och inte och varför?

I fjol somras skrev jag om detta här, här och här. Vi köpte Body Bloc från Derma Nova i somras och var supernöjda med den! Vet att Häslokraft tog hem den efter att jag tipsat om den, hoppas de gör det i sommar med. Man smörjer en gång på morgonen så har man skydd hela dagen. Leon ska även få en solkräm från Malvalin att kunna smörja extra vid eventuellt behov. Har även köpt de där shortsen och tröjan med SPF till honom samt en ekologisk solhatt med extra skydd för nacken. Vi fyndade även ett litet smart soltält utan långsidor och botten som man lätt kan spänna upp och lpta honom leka under eller ställa vagnen under. Ca. 200 :- gav vi för det! 

För att spinna vidare på solkrämer och annat - cerat! Finns det nåt bra cerat utan palmolja? Eller blir det till att göra eget?

Grön Gåva har ett par vårdande läppcerat utan palmolja; detta läpp/hudstick och detta bivax-stift som är en favorit hemma hos oss!

vet att detta är en personlig fråga som du inte kommer att svara på kanske, men hur träffade du din man? och hur längesen var det du började köpa ekologiskt? hur gammal är eran fina hund? vad lyssnar du helst på för musik?

Jag träffade Johan  för 8 år sedan på Statt här i Övik genom vår gemensamma vän S. Vi var båda intresserade av andra så vi blev bara de bästa vänner. Inte så bara kanske, men du förstår! Efter 1 år då jag flyttade upp till Umeå för att plugga insåg vi väl som att vi nog var rätt kära i varandra ändå så vi blev tillsammans den 6/9 2002. Sedan dess har vi allltid varit lyckliga, förmodligen för att vi kände varandra så väl då vi blev tillsammans! Gifte oss gjorde vi 8/4 2007.
 Vi började köpa ekologiskt för ca. 2 ½ år sedan efter en föreläsning av Tommy Svensson. Lotus fyller 4 år imorgon tisdag, den 21 april.  Vi hämtade honom i Umeå 15 juni 2005. Jag lyssnar gärna på keltisk musik, avslappningsmusik, Mont Mardié, Amy Winehouse, Duffy, Beth Hart, The Cranberries, Caroline af Ugglas, Duffy, Atharaxia, Sopor Aeternus och när Johan spelar gitarr eller då min bror sjunger för mig! :)

Du kanske har skrivit det tidigare men jag undrar hur länge du har tänkt vara hemma med Leon? Och kommer du tillbaka till din gamla arbetsplats efteråt (undrar av egoistiska skäl, haha, och hoppas på att Axel ska hinna få "jobba" med dig) eller kommer du att söka jobb närmare ert nya hem?

Jag kommer att börja jobba igen i augusti 2010 och då ska Johan vara hemma ½ år. Jag har önskat förflyttning men så länge det inte finns något ledigt där kommer jag tillbaka till er! :D

Hej Malin!
Jag undrar lite hur du ser på "problemet" när man blir bjuden på middag som inte är ekologiskt, eller som kanske innehåller oschyssta grejer som man inte vill äta, t ex tillsatser av olika slag. Jag är själv vegetarian, och skulle aldrig äta kött bara för att vara snäll om någon bjöd på middag, men jag känner att jag inte kan tacka nej till andra saker för att det inte känns schysst mot de som bjuder. Trots att det ibland känns som att man egentligen inte vill äta halvfabrikat osv. Självklart vet många jag känner om och delar mina ställningstaganden om att äta schysst mat, men de man inte känner så väl.. Äh förmodligen är detta världens lyxproblem, jag tänkte bara om du också hade varit med om det och har några kloka tankar?

kram/Annelie


Oj vilken bra (och svår!) fråga! Ja, det kanske är ett lyxproblem men ändå viktigt för oss som tänker så här. Håller med, det är på ett vis mer legitimt att vara vegetarian, även om många tyckte det var besvärligt då jag blev det för 8 år sedan. Vi känner så här just nu och med oss; vi äter så bra hemma att det är OK att äta "dåligt" borta. Jag försöker att inte tänka så mycket på vilka läskiga E-nummer som skulle kunna tänkas finnas i det jag sväljer. Vissa i vår omgivning är noga med detta, precis som vi, medan vissa fullständigt skiter i det och köper det billigaste alternativet och gärna light.
Dock kommer vi att ta med mat till Leon då folk ska vara barnvakt åt honom, dels för att det är smidig så slipper de komma på vad han ska äta för vegetariskt som skulle kunna passa, och för att vi inte är där och kan hindra honom från att (på sikt) få i sig en massa farliga saker, t.ex. godis med giftiga AZO-färger, saker med härdade fetter eller cancerogener.

En fundering som vi dock har är hur det blir den dag han väl ska börja på förskola; vad gör man för att förhindra att han får i sig skiten man serverar barnen där? Och ja, jag får skriva så eftersom jag jobbar på förskola och vet precis vad barnen får för ojästa bröd och ostar med extrationsbensin i.

Tack för alla frågor som faktiskt krävde att jag skulle fundera lite extra! :)Utanför fjällkapellet...

0-22d678159efa5e7eca8f26bbc59e8061.png

Utanför fjällkapellet blåste kalla, hårda vindar. Med andra ord ingen plats för en slank och välmusklad (läs tanig och mager) whippet-pojke som helst vill hoppa in i bilen, bältet är ju redan på, och åka hemåt!


Lotus står och kikar ut genom fö

0-4657584b96ee19a461989300a4e33471.png

Lotus står och kikar ut genom fönstret i fjällen och spanar förundrat på fåglarna som äter från fågelbordet utanför!


Det är så mycket trevligare att

0-26a3e17c76deb9c9e5b0f7c57e89ef30.png

Det är så mycket trevligare att få post adresserat till "Sötaste Malin Harju" än vanligt adresserade försändelser! ;) Denna gång från Ecoloco (www.ecoloco.se)!


KRAV-märkta smörgåsrån är både g

0-2e686be2e3cf0a11168015fa61e0656c.png

KRAV-märkta smörgåsrån är både goda och bra mot kliande tandsprickningstandkött!


Efter en 2 timmars promenad i so

0-354daf8bc59b3972c7a82d194e5b7c94.png

Efter en 2 timmars promenad i solen är kinderna lätt solkyssta och fler fräknar än någonsin har brett ut sig i ett band över näsan, kinderna och pannan. Snart väntar en bastu med vy över fjället, därav den naturella (läs odushade) looken! ;)


Ekologisk mozzarella finns aldri

-da682030bfa05a62b46e685f0e9478d.png

Ekologisk mozzarella finns aldrig att få tag på på Kvantum så den fick följa med hem från fjäll-Coop! Blir toppen med olivolja, flingsalt och tomater på bröd. Eko-bruschetta liksom! :)


Jag avstod Parmesanen till risot

11ccb0560924a0460c8122fba0b3e353.png

Jag avstod Parmesanen till risotton helt eftersom den enda ekologiska var lite väl dyr, till och med för eko-mamman! ;)


Är på Storulvåns fjällhotell och

679d9607d0e071e85082d8e0b81fee66.png

Är på Storulvåns fjällhotell och fikar; hembakt morotskaka, ekologiskt té (13 olika sorter att välja mellan + ekologisk mjölk och honung till) och KRAV-märkt Smakis-festis med päronsmak. Vi njuter av livet medan det blåser hård storm utanför!


Jippie! Nu ska vi till Åre på da

0b6b9fbf443840fb3d068a56f4478ca0.png

Jippie! Nu ska vi till Åre på dagsutflykt! Kanske finns det några foxy eko-tikar där? ;)


En jacka köpt på REA i storlek m

0-554dae9e209db2392f75c3c395ac2270.png

En jacka köpt på REA i storlek modell större som inhandlades som jacka att ha då jag var gravid fungerar även nu perfekt som en jacka att ha Leon i bärselen under. Billigare än en sjaljacka (men med denna kan han bara sitta fram) och så gosigt för oss båda!


Lotan och Leon har morgonmys i m

2478be66f32b301ebd5c565a06d597.png

Lotan och Leon har morgonmys i mammas säng! Det är så härligt med semester!


Lotus åker ju till vardags i en

0-79f9c51fa5afb2dcd15baef02b18754a.png

Lotus åker ju till vardags i en krocktestad Jeppe-bur, men då vi åker på semester behöver vi även den halva av bagageutrymmet som den tar upp så då åker han i baksätet i sitt All Safe-bälte! Godkänt av STF och hur smidigt som helst; bara en sele man lätt tar på honom och som sedan enkelt klickas fast i en strap man monterar på det ordinarie säkerhetsbältet. Skönt att veta att hela familjen åker så säkert det bara går! Lotus gillar att åka i bältet också för då kan man kika ut på ett helt annat sätt + att man kan gosa i mattes knä! Så nu har jag Leon i babyskyddet till höger om mig och Lotus på vänster sida. Själv sitter jag intryckt i mitten, fastspänd i ett 3-punktsbälte. Tur man är liten!


Leon har laddat inför bilfärden

0-69a7b599d6d8cde411c6944d78d628bc.png

Leon har laddat inför bilfärden på nästan 50 mil med filt, Tiger-snutte, Natursutten och ett gäng skojiga leksaker att bita i och dregla på! Nu åker vi!


Quiz?

För ett tag sedan hade jag en frågestund här på bloggen där nästan inga ställde några frågor. Dagen efter började det poppa upp kommentarer och hagla in mail från folk som inte hunnit ställa frågor. Jag kör alltså en igen och nu får ni ända till måndag på er så kanske fler hinner?

Fråga vad ni vill, är det för personligt så svarar jag inte på det helt enkelt :)


OnsDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att Johan har två dagars semester tillsammans med oss så att vi är lediga tillsammans till och med söndag! ♥


Vi drar till fjällen

Idag på förmiddagen bär det av till fjällen för vår del! Sist vi skulle dit födde jag barn och vår fantastiske Leon kom till världen så det ska bli kul att komma iväg, var ju ett halvår sen!

Vi återkommer under söndagen så på måndag är jag tillbaka på bloggen igen, men lite MMS-bloggande i helgen blir det allt!

Trevlig helg!


Apropå...

...det här med att äta riktigt smör eller margarin på mackan så hittade jag denna bild hos härliga Sarah som jag tycker säger det mesta;Tycker den säger det mesta om vad man borde ha på mackan, eller hur?


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad och upprymd!
Gjort: Ammat Leon, ätit frukost och duschat.
Gör: Bloggar supersnabbt och pratar samtidigt med Johan.
Planer: Dra iväg på mys!
Bästa: Vår semester!
Leon : Ligger i pappas knä och vevar för fullt. Är nyfiken på den dinkeltunnbrödmacka pappa käkar till frukost!
Väder: Mulet här och stormvarning i fjällen. Det är det alltid då vi är där!


6 fantastiska månader

Idag blir Leon, älskade mirakel-barn, ½ år gammal. 6 fantastisk månader har gått sedan vårt under kom till världen och förgyllde våra liv med sin rena uppenbarelse.

Denna lilla krabat som det var sagt förmodligen inte skulle orka skrika då han kom ut till livet upptäcker just nu nya ljud varje dag. Han ligger och formar sina små läppar på olika sätt och då nya ljud lämnar munnen skrattar han förtjust! Han äter så rejäla smakportioner att jag skulle kunna plocka bort ett ammande mål, men jag kommer inte att göra det riktigt än. Snart så...Han tycker just nu att Lotus är väldigt kul att titta på och vrider nästan nacken ur led för att kunna följa vart han går! :) Vissa sånger tycker han bättre om och då vevar han själv med i en sorts gungande takt. Att stå är just nu bland det roligaste man kan göra och då han ligger på rygg ska han bara runt på mage. Då han snurrat runt ligger han och "torr-simmar" och är tok-förbannad över att han inte kan ta sig framåt för egen maskin. Han läcker som ett såll och munnen och allt han får tag i stoppar han in i munnen och gnider fram och tillbaka. Dock syns inga tänder till ännu.

Dagarna med vår älskade Skrudderutt är alla en gåva, en gåva jag njuter av till fullo och ömt vårdar minnet av. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag kommer att kunna vara hemma så länge till för detta mys vi har kommer är jag inte på något sätt redo att skiljas från dagtid ännu.

Vi älskar dig, prins Leon!

Under denna kategori kan man läsa mer om Leon och den resa vi hittills gjort och om det fantastiska liv som
väntar oss! ♥


TisDagens tacksamhet

Tacksamheten som bor i mig idag tillägnas det fullaste det faktum att det nu är bart på vägarna, att det börjat knoppas i träden, att fåglarna åter kommit, att solen skiner och att det inte längre finns någon snö som smälter och droppar från hustaken.
Jag är tacksam över att våra lökar i rabatten kikar fram så sakteliga och att lindarna på tomten nyss beskurits.
 
Våren är faktiskt här nu!


Eko-smör

Hos alltid lika bra-iga Rekobloggen fick jag tips om att Arla nu lanserar sitt ekologiska Bregott i en 600 gr. förpackning som komplement till den på 300 gr. som funnits sedan 2002. Arla's Bregott har dock funnits på marknaden sedan 1969.Bild lånad härifrån.

Finns i butik från v. 19 och ca. pris blir 45 :-.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Glad, pigg och lite mycket att tänka på!
Gjort: Skrivit upp lite pack-lista, ammat Leon, svarat på kommentarer.
Gör: Bloggar lite snabbt.
Planer: Äta frukost, åka till läkaren med Leon (rutin för att se om han kan sluta med järntillskottet), servera honom gröt, handla lite på Grön Gåva, tvätta, packa och handla mat på ICA då Johan kommer hem.
Bästa: Semestern imorgon!
Leon : Ligger och leker i soffan bredvid mig. Japp, idag har jag så fulltecknat att jag faktiskt bloggar medan han fortfarande är vaken. Men han kommer att somna snart, ligger och klipper med sina stora blå!
Väder: Strålande sol och klarblå himmel!


MånDagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över att jag kunnat packa och tömma två förråd i helgen utan att på något sätt blir arg, irriterad, upprörd eller stressad. Istället skrattade vi ibland så vi hade ont i magen och verkligen var i nuet och gjorde det lugnt, skönt och grundligt!

Så mycket trevligare!


En synbar skillnad

Tidigare hade jag glasögon men tyckte jag såg så pass bra ändå så på sikt hamnade de i en låda. Efter jul och speciellt de sista 3-4 veckorna tycker jag att jag sett så pass mycket sämre, dag har som dubbelseende och blir ofta trött i huvudet. Detta kombinerades med ett tryck bakom ögonen och en konstant molande huvudvärk, jag som aldrig har ont i huvudet.

Efter en tid för synundersökning i helgen så visade det sig att min syn inte på något vis var bra och att jag snart måste ha glasögon för att få köra bil. Mitt vänstra öga såg jag i princip ingenting på, något som det högra (där synen är bättre och alltid har varit) jobbar hårt för att kompensera.
Eftersom jag såg så pass dåligt kändes det inte så kul att köra bil sommartid utan glasögon eftersom man oftast har solglasögon då, så det blev ett par med polariserande glas och ett par "vanliga". Solglasögonen blev ett par i pilotmodell (jag har annars gärna haft pilotsolglasögon så detta kändes som ett långsiktigt val) med guldfärgad båge och brunfärgat glas och den vanliga blev en rätt stor, men ganska diskret, modell i titan.

Om 2-3 veckor kommer de båda paren så då får ni hissa och dissa här på bloggen! 

Gratis tidning

Sist jag handlade på Grön Gåva fick jag en 6 månaders gratis prenumeration på Fria Tidningen - Sveriges största alternativa nyhetstidning. Där möter man som läsare andra världsbilder och nyhetsvinklar än de dominerande. De rapporterar om miljöproblem, orättvisor och förtryck, men också om kreativ gräsrotsaktivism, idealistiska entreprenörer och spännande fri kultur.

Erbjudandet gäller till och med sista april, så skynda er!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Har ont i kroppen, men annars glad.
Gjort: Myst en massa och kokat morötter och potatis till Leon's smakpuré idad samt gjort lite dessert till honom i form av rivet äpple och blåbär.
Gör: Äter frukost och bloggar ikapp lite.
Planer: Vid lunch får vi fikafrämmande så då bjuds det på äppelpaj med hemmagjord kanelglass och presenter då personen i fråga snart fyller år! ;) Att städa bilen står också på agendan!
Bästa: Att vi är lediga en dag till tillsammans!
Leon : Har kommit in i en period igen då han drömmer mycket, lill-vännen. Man märker att det är många intryck att bearbeta dagligen för honom!
Väder: Lite grått och trist!


The winners takes it all!

Tävlingen i samarbete med Malvalin och fina butiken med dito namn är nu avslutad och vinnarna är dragna!

Vinnaren av handkrämen blev Mammamucklan som skulle gett sina söner varsin tårtbit och vinnaren av blocket av återvunnet papper blev ingen mindre än Veronica som ville ge bort ett trädjur till sin bästa vän som får hämta hem ett barn från Kina om ett par veckor! Veronica måste också välja vilken färg det ska vara på blocket! :)

Ett stort grattis till er båda!

Maila era adresser dit ni vill ha vinsterna skickade så förmedlar jag vidare dem till Malvalin, som jag vill passa på att tacka för ett gott samarbete! :D


Majskrokar

Efter detta inlägg så har det inkommit en del kommentarer samt mail om vart man skulle kunna köpa ekologiska majskrokar. Johanna köper något sorts ekologiskt majskex istället för dessa till sin W så hon ska vara rar och skicka upp en förpackning till mig så ska jag se om kanske Grön Gåva vill och kan ta hem dem. Är det något ni skulle vara intresserade av? Grön Gåva har ju webbutik så då kan man isåfall köpa via dem även om man inte bor i Övik!

Påsken

Nu är jag tillbaka igen i bloggosfären! :)

Vi har haft en alldeles underbar påsk även om den innehållit en väldig massa packning! Vi har nu helt tömt båda våra förråd och det blev ca. 30 banankartonger...jisses! Tur vi får låna sammanlagt ca. 40 riktiga flyttkartonger till allt som är inne i lägenheten. Vet inte om det kommer att räcka, men en bra början är det ju i alla fall!

Vi har även hunnit med släkt-mys, träffa vänner, äta eko-choklad, jag och Leon tog som MMSat en väldans trevlig eko-fika med Johanna som har Bellio och hennes lilla W och jag har hunnit fundera på varför Tommy Svensson vägrar svara på mitt mail?

Vad har ni gjort?

PS. Kommer inte att sitta och svara ikapp på era kommentarer, tid finns inte riktigt till det, men jag har läst dem alla! Tack rara ni! ♥


Leon är...

0-6ebdab523e35afdbec379dac96973820.png

Leon är påsk-fin helgen till ära i eko-jeans och hemstickad slipover, skjorta och slips!


STOP! Ni glömmer väl inte att tä

7c5c5f21e050f3b783ec74d0412fc375.png

STOP! Ni glömmer väl inte att tävla med Malvalin och Ekoblogg? Scrolla ner till inlägget eller kolla under kategorin Tävlingsdags för mer info! :D


Hemmagjord eko-bananglass till h

2d2f9754e2d4ddb1b721fe9a581f57ba.png

Hemmagjord eko-bananglass till höger, hemmagjord persikoglass (av självplockade persikor) till vänster och Robinson på TVn rakt fram! En perfekt påskaftonskväll!


Finaste Johanna som är upphovskv

329185e66be05d0ff8f0e56fe7d7b7c8.png

Finaste Johanna som är upphovskvinnan bakom de fantastiska Bellio-tofflorna (www.bellio.se) var i Övik för att provsy tofflor till höstkollektionen så vi tog en eko-fika date på Barista! Det var jättetrevligt och Johanna var verkligen hur go som helst! Leon fick dessa fina tofflor i ofärgat, vegetabiliskt garvat läder i present! TACK snälla!


För all som gillar loppis, Secon

4e1c91aafb87f6460ef21e29f24ce792.png

För all som gillar loppis, Second Hand, matlagning, bakning och odling så rekommenderas nya magasinet Leilas Country Living! Me like!


Det är...

74f2b78f073ec657417ccb78c658f820.png

Det är skönt att påsk-slappa med hela familjen, tycker Lotus som inte tvekar på att bygga om soffan så att den passar honom ännu bättre!


Leon gav bort ett påskägg innehå

0-2308f1d4a52897c45075d03e8d01dea7.png

Leon gav bort ett påskägg innehållande majskrokar och en bitring från Natursutten till stora kärleken M idag! Det ska börjas i tid... ;)


Glad påsk!

DSC00611.JPG

Vi önskar alla läsare en fantastiskt fin påsk! Hoppas påskägg välfylld med eko-godis hittar fram till er och att ni får en massa skön, ledig tid tillsammans med folk ni tycker om!

Bloggen tar ledigt till och med söndag (eventuellt kommer ett MMS-inlägg eller två) till förmån för trevligt umgänge, en massa packande av flyttkartonger och tonvis med mys med älskade lill-familjen och återkommer på måndag, bl.a. för att kora vinnarna i tävlingen! Så se till att tävla för er chans att vinna bra priser!

Kramalin


TorsDagens tacksamhet

Igår innan jag somnade insåg jag att vi kommer att bo i ett riktigt buller-by hus till jul. Vart tror ni vi kommer att vara på julafton?


Miljövänlig vinter-skrud

Denna fina skaloverall från Katvig har inkommit på Ecoloco och är på väg hem till oss för att ikläda prins Leon kommande vinter. Tillverkad av 100 % återvunnen polyester i en skön och praktisk modell. Dubbla blixtlås, avtagbar luva och resår i midjan. Fleecefoder vid hakparti och inuti luvan samt elastiskt band under foten. Reflexer både på ärmen och i sömmarna.

Material: återvunnen polyester och återvunnen polyester-fleece.Katvig rainsuit (blå)
 Bild lånad härifrån.

Under blir det till att ha ull-underställ eftersom denna inte är fullt fodrad. Den finns även i rött och lila för de som vill, vi valde blå för att vi tyckte den kombinationen var finare - inte för att Leon är en pojke.

Kolla även in de fina jackorna i samma utförande, finns från storlek 98 och uppåt.

Passa på att se över barnens garderober nu eftersom Ecoloco har 10 % i påskrabatt! Ange koden ekopask vid utcheckningen!

ekologiska barnkläder


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På ett strålande humör!
Gjort: Ringt några samtal, fixat frukost, ammat Leon och myst med honom.
Gör: Äter en god eko-frukost (mackor och té) och njuter av lite egen-tid!
Planer: Skulle behöva ta mig ner på stan i hällregnet med Leon på förmiddagen...hmpf! Efter lunch har vi lite hemlisar på G och ikväll ska svärföräldrarna bjudas på morotssoppa och hemmagjord glass! Ska svänga ihop bananglass, persikoglass (egenplockade i somras) och kanelglass!
Bästa: Att det är långledigt för andra än endast mig ett par dagar framöver!
Leon : Världens go'aste gladskit sussar gott just nu!
Väder: It's raining men...? I alla fall en massa regnar det, all snö kommer att töa bort (tjoho) och i helgen skulle det bli sol och + 13 grader. Våren sprider sig!


Finns det nå't godare än hederli

0-5ec705d9d2685708a3c63de6d361a6c9.png

Finns det nå't godare än hederligt fika a la farmor? Syltgrottor, nötgömmor, kokoskakor och kolasnitt. Jag har haft en GOD eftermiddag!


Påsk-tävling!

Nu kör vi en liten påsktävling i samarbete med härliga Malvalin och hennes fina butik med samma namn! Vinstpotten denna gång är en ekologisk handkräm från Eco cosmetics med echinacea och druvkärnsolja. Den är vårdande för både händer och naglar med det mjukgörande sheasmöret.

Förstora bild...

För att ha chans att vinna denna härliga kräm vill jag att ni kollar in i butiken och väljer ut en sak som ni skulle vilja ge bort i påskpresent till någon, vem som helst.
Kommentera sedan här i detta inlägg vad ni skulle ge bort och till vem. På måndagmorgon kommer  sedan vinnaren att dras!

Eftersom det är påsk så bjussar även Malvalin på ett fin-fint andra-pris; ett ekologiskt anteckningsblock tillverkat av papperspill från ett tryckeri.

Förstora bild... Förstora bild...
Förstora bild...         Förstora bild...

Förstora bild...

Vinnaren av detta kommer själv att få välja vilket av dem denne vill ha!

Lycka till och se nu till att tävla, tävla, tävla!Tälingen är nu avslutad, tack för er medverkan!

OnsDagens tacksamhet

Just idag är jag extra tacksam över min fantastiska familj!

Jag älskar er! ♥


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Konstant huvudvärk, blir bra med ett optiker-besök i helgen!
Gjort: Inte så mycket, mest myst och busat med Leon. Har även lite tvätt på G!
Gör: Bloggar och funderar kring frukosten.
Planer: Koka gröt och fixa i ordning mig. Ge Leon palsternacka och sedan ska vi busa med morfar. Då Leon ska ta sin förmiddagstupplur ska vi gå till gammelfarfars och vara där resten av dagen och för-påskmysa!
Bästa: Att jag vet att farmor har gått fika idag!
Leon : Skulle behöva lära sig krypa NU för nu är frustrationen stor då han inte kommer framåt. Lill-kämpen våran!
Väder: Det tok-snöar så vore det inte för att det är så ljust ute skulle det kännas som om man tog en promenad i kallaste december. April-väder i all sin glans!


Detta, mina...

1eaeabf4cd53bd20a2a5b6cacddf2abe.png

Detta, mina vänner, är mys på äkta whippet-manér; man hittar ett trångt hörn i soffan, rullar hhop sig till en liten boll och borrar ner nosen så djupt ner att man måste flämta stötvis för att få åt sig luft. Så, nu är myset kirrat och man kan börja knorra, puffa, stånka och stöna för att tala om hur gosigt man lyckats göra det! Vår älskade "Lota", du kommer alltid att vara vår första prins! Älskar dig!


Eco-illustrations

Min fina bloggvän Anna som illusterar så coola tryck på T-shirts och tygkassar, linnen och sweaters, kommer inom några veckor ut med en egen ekologisk kollektion under märket Avanna.

Klicka här för att komma till bilder på skapelserna! Roligt är att nu för första gången kommer det att finnas plagg för män med också!

Grattis Anna!


TisDagens tacksamhet

Ni vet hur man ibland går och tänker att det där skulle jag ha gjort? Man väntar på en viss sak och hux flux så finns svaret och lösningen precis framför näsan på en?

Ett sådant mail håller jag på att skicka nu!

♣  

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Piggare idag men hjärnan känns överfull! Har en massa saker att fundera kring just nu!
Gjort: Duschat, laddat kamera-batterierna, mailat bl.a. Tommy Svensson, svarat på era kommentarer och såklart busat med grabbarna!
Gör: Äter frukost och bloggar.
Planer: Hälsa på en gammal skolkompis och hennes son efter lunch. Det ska bli så himla trevligt!
Bästa: Att vi snart får långledigt tillsammans!
Leon : Mamma älskar dig så hjärtat spricker!
Väder: Typiskt april-väder, soligt och snöigt om vart annat!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Lite små-seg idag, vet dock inte varför!
Gjort: Lekt, busat, tränat och ammat Leon, ätit en god eko-frukost och mest bara myst!
Gör: Kollar bloggmailen, undersöker utbudet av garderober på MIO och bloggar.
Planer: Efter den dagliga smakportionen ska vi ner på stan en vända, Leon och jag, innan lunch för att införskaffa lite små-saker. Efter lunch kommer bonus-morfar J hit för att beskära lindarna på gården och dricka smoothie med oss. Ikväll ska vi hälsa på tremänning A, 1 ½ vecka, samt se sista delen av "Familjen annorlunda".
Bästa: Jag är så glad att Leon gladeligen äter sina smakportioner, men att han lika gärna ammar. Toppen-balans på det hela!
Leon : Leon har haft en riktig mys-helg i helgen med bus med morbror och moster, morfar och A, mormor och J och farmor och farfar. Han ha också hunnit träffa farbror M på en långpromenad! 
Väder: Halvdant...


Vaccin

Som ni trogna läsare av bloggen redan vet så har vi valt att inte vaccinera Leon enligt det vaccinationsprogram BVC erbjuder som standard till nyfödda barn. Detta beslut grundar sig främst både på vårt sätt att leva, tro, tycka och tänka samt forskning som bedrivits nere i JärnaVidarkliniken av legitimerade barnläkare, bland annat med Jackie Swartz i spetsen.

Alla är vi individer med den fria viljan att bestämma själva och jag är övertygad om att vilket val man än väljer så gör man det av den rena kärleken till sitt barn, inget annat, och detta är det val vi gjort gällande Leon ♥.

Då jag satt och läste lite i de texter vi tagit del av gällande vaccin upptäckte jag att i innehållsförteckningarna för de vaccin som ges till barn fanns en hel del läskiga saker. Men mest skrämmande är att det i MPR-vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund finns natrium L-glutamat som enligt vissa källor är samma som E 621, dvs, den livsfarliga smakförstärkaren natriumglutamat. Oh, My. God.

Man upphör liksom aldrig att förvånas!


MånDagens tacksamhet

Jag är så tacksam för den underbara påsk som väntar oss denna första gång som föräldrar! En massa roligt mys är inplanerat men det känns kul att ha fullt upp då det är skojiga saker!

Tack!


Retro-rea

Mysiga butiken Malvalin har nu rea på sina fina retroplagg- och täcken från Sygryn!

Förstora bild...

Förstora bild...

Förstora bild...

Förstora bild...


Förstora bild...

Förstora bild...

Bilder lånade härifrån.

Visst är de alldeles underbara? Alla tygbitar samt bakstycket är återvunnet och filten/täcket är stoppat med gamla babyfiltar! Malin bakom Sygryn är textillärare från Östgötaslätten och får utlopp för sin stora kreativitet vid symaskinen. Åt Malvalin syr hon i återvunna eller oanvända gamla tyger, gärna retrotyger. Detta för att denna typ av tyg tilltalar henne i färg och form och skonar dessutom miljön. Malin syr också gärna på beställning.


Eko-presenter

Jag har så många roliga presenter både redan ihandlade och beställda som jag inte kan dela med mig av innan berörda fått dem eftersom alla läser bloggen. Dock är det både bebis-gåvor, eko-relaterade 30-årspresenter och de saker jag tänkt vi ska ge Johan i juni då han fyller 30. Jag får helt enkelt beta av dem allt eftersom här och först ut blev brorsan's present eftersom han ska fick den igår; "Den sista föreläsningen".

Den sista föreläsningen Bild lånad härifrån.

Att få är kul, men att ge desto roligare! Nu står bebis-presenter på G imorgon och sedan kommer födelsedagarna på rad i ett nu under våren!


SönDagens tacksamhet

Insikten har ännu en gång slagit rot i mitt inre och det tackar jag för!


I utkanten av närliggande samhäl

0-246ac99ee3efd96d223dada24c4aca2d.png

I utkanten av närliggande samhället till den by vi ska bo i stod 8 st. rådjur på vägen. Bara så där. Fantastiskt! Kikade på oss en stund och skuttade sen upp i skogen igen. Är strax hemma efter en underbar dag med älskade bror med familj så fortsätter myset med vår lillfamilj. Trevlig lördagkväll!


Trötta eko-bebben laddar med lit

2506ba05ef6af088999d236b746bdb46.png

Trötta eko-bebben laddar med lite sömn inför en mys-dag med moster och morbror! Det är ju så skönt att sova i bilen, speciellt med en Natursutt i munnen (den anatomiska modellen, nu storleken från 6 månader och uppåt).


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Utvilad efter en god natts sömn och avslappnad efter gårdagens mys!
Gjort: Ammat Leon, badat honom och själv duschat. Kollat lite bloggar och svarat på bloggmail.
Gör: Bloggar och svarar på kommentarer.
Planer: Strax äta scones-frukost som Johan är så snäll och bjuder på. Leon ska även få gröt idag samt få smaka banan tänkte jag. Dagen kommer att tillbringas i Umeå med bror och hans familj och ikväll blir det "Robinson".
Bästa: Att jag kunde släppa allt igår och faktiskt bara njuta, förvissad om att allt faktiskt skulle fungera lika bra hemma utan mig!
Leon : Kan man ge barn sömnmedel då man ska klippa deras tånaglar? ;) (OBS! Skämtade bara!)
Väder: Mulet med snö.


Queen-like shopping

Vill man göra som blivande drottningen av Danmark, HKH Kronprinsessan Mary, så väljer man  ekologiska kläder från Green Cotton. Bild och idé lånad från EcoFlash.

Här kan man spana in vårkollektionen som säljs hos Ecoloco

Kul att någon med såpass mycket inflytande väljer ekologiskt. Det visar att hon är med i det långsiktiga arbetet vi "eko-nördar" påbörjat. Dessutom visar denna glamour-sessa att ekologiskt inte längre innebär ett beige färgval utan att grönt faktiskt kan innehålla klatschiga färger! :)


LörDagens tacksamhet

Jag är grymt tacksam för ICA Kvantum som så snällt sparade sina banankartonger till oss på lagret istället för att ställa ut dem i entrén så att alla fick ta. Johan hämtade 20 st. igår så nu kan vi börja packa lite i alla fall! :)


Lade mig på shaktimattan för ett

2486977597bfac2a1230b5001f472533.png

Lade mig på shaktimattan för ett par kvällar sedan och Lotus blev hux flux mys-sugen. Höll sig dock undan spikarna! Nu är det dags för dagens dos shakti-behandling efter en alldeles underbart skön dag. Mellan 40 min. och en timme blir det varje dag nu! Skönt att ha fått rutin på det, nu är det ett gift, ett beroende, jag varken kan eller vill vara utan!


Nu bär det av på mamma-mys! Ansi

0-2684819f1cdbcadc35f109684b491cb7.png

Nu bär det av på mamma-mys! Ansiktsbehandling, helkroppsmassage, ansiktsbehandling och lymfdränage. Jag ska njuuuta hela dagen och verkligen anamma mitt mindfulness- och wabi sabi-tänk och bara vara. Jag har längtat efter detta ända sen jag fick alla dessa härliga presentkort i julas! Trevlig fredag!


Helg-nöje?

Fick ett mail från Pureganics Sweden - ett företag som enbart marknadsför ekologiska produkter. De har tagit in ett nytt varumärke vid namn Starglide som kommer att börja marknadsföras nu i vår. Starglide är ett 100 % ekologiskt glidmedel som vänder sig till både kvinnor och män, unga som gamla.

De har lanserat en webshop där både direktkunder och återförsäljare kan beställa och ta hem Starglide's produkter. De har valt att exponera sig utifrån ett mer seriöst och medicinskt perspektiv än andra webshoppar med liknande sortiment då de vet att det finns ett stort behov av 100 % ekologiskt glidmedel eftersom det används omkring känsliga slemhinnor där upptaget sker snabbt och partiklar kommer ut i blodet.  Starglide används också med fördel vid torra slemhinnor och är självklart kondomvänligt. 

De delar Ekoblogg's värderingar gällande konstiga tillsatser och syntetiska ämnen, och tycker inte att de har i våra kroppar att göra.

Glidmedlen säljs både i lite större förpackningar samt i provpack. De finns även med eller utan 100 % naturlig smak.

 

Bilder lånade härifrån.

Glidmedlen;

¤ är gjorda av 100 % naturliga ingredienser
¤ innehåller 100 % extrakt utvunna ur organisk odling
¤ består endast av 100 % naturliga smaker
¤ är till 100 % fria från syntetiska dofter, färgämnen och konserververingsmedel samt fria från silikon och mineralolja
¤ är också till 100 % bevisat skonsam mot huden, 100 % vattenlösliga
och 100 % kondomvänliga.

Prisintervall 69 :- - 165 :-.


FreDagens tacksamhet

Denna dagen.


Ekologiska russin

Fick tips av en läsare om att Russinnet nu lanserat ekologiska produkter. Bland annat är jag sugen på natur-tvättsvampen från Grekland som i vått tillstånd är det allra mjukaste man kan tvätta sig med.
Den passar även suveränt till ansiktsvård samt även till barn- och babytvätt.

Svampen kan också med fördel användas till att återfukta huden med olja efter dusch eller bad eller varför inte bara som en prydnad i badrummet?

Rengöres genom att tvättas med vatten och naturell olivtvål. Vid behov kan svampen också kokas ett par minuter.

 Bild lånad härifrån.


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Längtansfylld inför denna dag!
Gjort: Ätit gott eko-bröd till frukost med en supergod smoothie, fixat till mig, myst och busat med Leon och Lotus och gjort lite pappersjobb här hemma.
Gör: Läser bloggar, bloggar, svarar på kommentarer och bloggmail.
Planer: Idag har jag min mys-med-Malin-dag så Johan ska få mysa med Leon större delen av dagen! Ikväll blir det "Berg flyttar in" och fortsatt mys i soffan med männen i mitt liv!
Bästa: Dagens innehåll!
Leon : Igår var han små-sur mer eller mindre hela dagen. Grinig och trött fast han hade svårt att komma till ro. Visste att det berodde på att han inte "poopat" sen i måndags så jag masserade magen, tryckte med benen och försökte alla mina husmorstricks som hittills fungerat. Till slut satte jag honom i babysittern för det brukar fungera och det gjorde det även denna gång. Medan jag handlade. Yes! En bajsblöja jag slapp byta! ;) Sen var Leon samma gamla vanliga gla'skit igen!
Väder: Trist ute idag med!


Eko-mamman tävlar

Jag är med i en tävling hos retro-mamman Jessica där man kan vinna denna fina eko-filt från Lundmyr of Sweden. Vore perfekt för Leon då han är en riktig snuttis som vill gosa med allt, då känns ekologiskt som det enda rätta alternativet! :)

 Filt bomullstrikå I love organic

En gosig och härlig svart/vit randig bomullsfilt med praktiska små förvaringsfickor att förvara t.ex. nappen i. Passar både för lek och vila. Filten har söt brodyr i form av Lundmyr-hjärtat på ena förvaringsfickan.

Tillverkad av mjuk ekologisk bomull från Lundmyr of Sweden. Kan tvättas i 60 grader.

Material: 100 % ekologisk bomull
Mått: 80 x 83 cm

Nu håller vi tummarna för att Leon tar hem detta!
Leon mumsar på en kyld bitring f

0c9e8cc9f09b4b1d9d27529cf0a3c286.png

Leon mumsar på en kyld bitring från Natursutten. Perfekt i kliande små-munnar!


Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: Taggad till tänderna!
Gjort: Svarat på kommentarer och bloggmail, duschat, myst med Leon och ammat honom, läst tidningen.
Gör: Bloggar, läser bloggar och kokar frukostgröt med aprikoser, havregryn, quinoa och chiamjöl i gjutjärnskastrullen.
Planer: Promenad med fint sällskap idag och ikväll ska det handlas och fortsätta se över homeopat-apoteket.
Bästa: Den fantastiska påsk-present jag beställt till älskade Johan! ♥
Leon : Sover om möjligt ännu bättre på nätterna nu. Oftast vaknar han inte förrän Johan's väckare ringer kl. 06.00. Som vanligt somnar han vid 19-tiden på kvällen och...ja, han är gudomligt snäll helt enkelt!
Väder: Mulet, grått, trist och snö!


TorsDagens tacksamhet

Jag är så otroligt tacksm över alla saker som redan nu finns i huset som vi kommer att få behålla! En jättesnidad imperialsäng till Leon från början av detta sekel, 13 st. stolar som vi kommer att miss-matcha runt köksbordet (en del i bättre skick än andra, en del målade och några trärena) tillsammans med min gamla kökssoffa efter min mammas morfar, en stor byrå, 3 st. spegeldörrar med tillhörande foder, ett gammalt symaskinsbord (utan symaskin) som jag skulle vilja ha i vårt sovrum samt ett gammalt klädskåp som vi ska ha i hallen. Detta skåp använde skolbarnen som gick i skola i vårt hus på 20-talet att hänga av sig sina ytterkläder i och nu ska våra gäster få göra det!

Dessutom är de flesta av möblerna tillverkade i huset eftersom ett finsnickeri flyttade dit då skolan lade ner på 60-talet.

Tack, tack, tack! 


Leon's handavtryck vid 3 veckors

0-11d0cc037817ff8dd48bd1a3b7fe5295.png

Leon's handavtryck vid 3 veckors ålder är den tatuering (nr. 4 i ordningen och den sista av de jag har. Än så länge!) som jag är mest nöjd med och som betyder mest, av rätt uppenbara skäl. Den symboliserar den fantastiska resa jag och Leon gjorde under hans första veckor i livet och jag är så glad att jag alltid kommer att bära den med mig!


Lotus buffar lillebror lite på h

433ec4680c0614e404746913c0a34a11.png

Lotus buffar lillebror lite på handen och undrar om kanske han också kan få leka med den nya Hugg-a-planet? Mina gos-grabbar myser ihop på täcket!


Jacka i velour

Denna fina Velour baby jacket från Serendipity kom med bloggpanelen-paketet från Ecoloco igår!

Velour baby jacket (grön) Bild lånad härifrån.

Nu ska den testas och sedan recenseras för att ni läsare ska kunna få trovärdiga utlåtanden om hur pass mycket plagget tål att utsättas för.

Det är i alla fall en färg Leon kommer att vara jättefin i och kvalitén känns superskön. Många av de här plaggen skulle man vilja ha själv som vuxen! :)

Tack Loa! Du är för toppen!


OnsDagens tacksamhet

Tjoho! Idag ska vi till vårt hus! Vårt hus! Fattar ni? Även om vi "bara ska dit och mäta" så är det liksom så härligt att åka dit nu då vi rår om det för man ser på det med helt andra ögon då!

:D


En milstolpe nådd

Idag är det första april. Idag behöver inte längre folk som kommer och hälsar på oss sprita in händerna med handsprit (även om vi tjuv-startade igår) och det är numer fritt fram för Leon att obehindrat vistas ute bland folk.

Då vi låg inne på sjukhuset spritade alla in händerna innan varje gång de tog i Leon eller hade tagit på sig själv på något sätt; håret, i ansiktet eller t.ex. snytit sig. Så har vi inte gjort hemma. Vi har gjort så att man spritat händerna direkt då man kommit eller direkt då vi hälsat på någon, sedan har man inte gjort det mer under det tillfället. På så vis har han ändå successivt utsatts för "bakterier och baciller" och fasats in i det steg för steg.

DAX Alcogel 85 Bild lånad härifrån.

Jag skulle kunna skriva ner en massa svordomar om vilket rent (ja, desinficerat i alla fall, ha, ha) förbannat, jävla skit-helvete det varit att alltid måsta tänka på det och att måsta be gästerna om det men eftersom jag är för väluppfostrad för det så avstår jag! ;)

Numer finns endast en flaska kvar i skötväskan för jag tänkte det kan vara skönt om man byter på Leon i en ogänglig miljö någon gång om det inte finns vatten till hands (typ bilen eller utomhus) att kunna sprita in de egna händerna för att slippa känna sig ...eh ja, ofräsch!

Många är faktiskt de gånger som gliringar kommit om att vi varit för petiga och vissa har sett ut som om de tror att vi tror att de har någon allvarlig sjukdom då vi räckt fram desinficeringen, men för de allra flesta har det inte varit några problem alls. Vissa har också menat att de minsann har så god handhygien och att de tvättar sina händer så noga att de inte behöver sprita. För sista gången; tvättningen tar bort smuts, inspritningen tar bort bakterier och smitta.
Till de som knorrat i det tysta känner jag; OK, då hade ni kunnat ligga inne på sjukhus ett par veckor till om han åkt på t.ex. RS-viruset eller något annat, jag är färdig och kan det där. Hans första 4 veckor i livet, och mina 4 första veckor som mamma, tillbringades på sjukhus och aldrig mer! Vi har gjort detta för att han pö om pö skulle få utsättas för omgivnade baciller och på så vis bygga upp ett eget starkt immunförsvar, och vi lyckades! I början, ett par veckor innan jul, var han små-förkyld ett par gånger och hade ett par feber-svängar. Det var inte alls några kraftigare varianter, men som nybliven mamma till ett bakteriekänsligt barn fick jag stora skälvan ändå varje gång. Men sedan har vi åkt på både vinterinfluensan och vinterkräksjukan men Leon har alltid stått pall.

Nu ska jag och lillen tillsammans gå en ljus och varm vår till mötes, och till all handdesinfektion sträcker vi upp ett väl utvalt finger. Ja, det långa i mitten av handen! ;) (Dock kommer nog spriten att åka fram igen kommande vinter då kräksjukan härjar som värst, för de är ett toppen-skydd mot smitta!)


Lokal-tillverkat

Igår kom min mamma och hennes bästa vän hit på besök! Vännen L hade med sig jättefina presenter till Leon som verkligen passade oss och vårt tänk; ett välgjort, hand-scrappat kort och kläder som är tillverkade här i Övik av MajLis!

Bilderna lånade härifrån.

MajLis säljer både tröjor och bodys, klänningar, byxor, mössor, åkpåsar och väskor!

Dagens eko

Dagens eko;

Känsla: På världens topp-humör!
Gjort: Ätit frukost och piffat till mig lite, svarat på bloggmail och pysslat lite. Har även lekt med Leon och hans nya Hugg-a-planet som redan är en stor-favorit här hemma!
Gör: Bloggar och kikar i en bok om antroposofi.
Planer: Promenad med grabbsen på förmiddagen och en till ägg-portion för Leon. I eftermiddag åker han och jag upp till huset för att mäta lite och hälsa på rara T (mamman i den familj vi köpt huset av) som är ledig idag.
Bästa: Att jag fått tag på en kanon-present till Johans födelsedag!
Leon : Skrudderutten fick ju träffa tremänningen igår och det tyckte han var skoj! Och mamma med för den delen. Att hålla någon så liten igen var så konstigt, man glömmer så fort bort hur små de är! Och att tänka att Leon dessutom vägt hälften av A kändes ännu skummare.
Väder: Strålande sol idag med! :D


RSS 2.0