Massera mera!

Vid barnpsykiatriska kliniken i Uppsala har man gjort en omfattande studie på 60 barn och allt visar på att barn som dagligen får massage blir friskare, mer koncentrerade och blir mindre aggressiva - förutom den rent välmående effekten vill säga.

Det är så härligt att vi kommit igång med att massera Leon, och att han tycker det är så skönt!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Vi masserade massor frånbörjan och Folke älskade det. Men sedan han började kunna vända sig (4mån) så blev det jätte svårt. Han har inte tid att bli masserad mer. Så hojta till om du har några bra tips på hur man masserar upptagna och rörliga barn.

2008-12-03 @ 10:27:04
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Nadia

Jag masserade mitt första barn till han var ett år. Sedan blev vår dagliga kvällsrutin bad i balja då han insisterade på det, det lilla vattendjuret :)

Men från att han började vända sig så såg jag till att ha olika leksaker eller andra intressanta saker att hålla i händerna medan jag masserade. Funkade väldigt bra. Det får jag använda mig av nu också med min andra kille som är 9 månader snart, plus att han älskar när jag sjunger för honom! Och så hjälper det att han inte är för trött, för då vill han hålla igång och absolut inte ligga på rygg.

2008-12-03 @ 10:52:51
Postat av: Malin Harju

Lisa: Jag hojtar till då jag kommer dit, ännu är Leon rörlig men ganska stilla i sin rörlighet! :)



Nadia: Bra tips, kanske blev du hjälpt, Lisa?

2008-12-03 @ 11:34:59
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Lisa

Leksakstricket funkar i nån minut. Men då måste det vara något förbjudet tex TV dosan eller något lika spännande. Annars stiger han upp och går därifrån. Jag brukar hinna med ett ben ungefär. Eller magen ifall jag gör magknips massagen. Jag har fått börja nöja mig med att stryka ryggen på kvällen då vi sitter och myser i soffan. Men de är inte fy skam heller, ååå så mysigt.

2008-12-03 @ 13:56:08
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Anna Kittybloggarn

Hej. Följande gör du vad du vill med men...

Jag följer din blogg via google reader och jag har nu märkt att när jag vill klicka direkt på ett inlägg för att läsa det och eventuella kommentarer så blir det error. Jag måste klicka på indexadressen och då kanske inlägget jag var nyfiken på ligger jättelångt ner.



Tack för en bra blogg!

2008-12-03 @ 14:24:30
URL: http://bloggenomkittydrew.blogspot.com/
Postat av: Petra

Det låter ju hur mysigt som helst!

Jag är nyfiken på om du använder hängmattan du köpte för några månader sen?

Jag köpte en likadan men har ingen bebis att lägga där i för att testa ;)

2008-12-03 @ 17:50:01
Postat av: Malin Harju

Lisa: Ah, du ser...men ryggstrykning är ju bättre än ingenting!



Anna Kittybloggarn: Är grymt oteknisk, vad kan jag göra åt det? Menar du då du klickar på ett inlägg på index-sidan? För för mig fungerar det...



Kul att du gillar den! :)



Petra: Vet du, den passade inte till sängen vi hade köpt! :( Den skulle ju fästas i spjälorna (liksom själva "gallret" i spjälsängen) men två av våra sidor är täckta så det går inte...får spara den till nästa bebis!

2008-12-04 @ 09:16:15
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: sarapirat

mera massage och kramar åt folket! det tror jag starkt på. det är så otroligt viktigt med beröring, och dom flesta verkar få för lite. jag brukade massera min systers bebis när jag var hemma, han blev så otroligt lugn och fokuserad. dessutom kändes det som om vi fick en speciellt nära kontakt i dom stunderna.

2008-12-04 @ 09:33:34
URL: http://www.rararabarber.blogspot.com/
Postat av: Malin Harju

sarapirat: Absolut! Man märker då vi masserat på mitt jobb (förskolan) hur lugna barnen blir!



Det är därför Johan är den som masserar just nu, att han ska få en stund med Leon som bara är deras. Eftersom jag ammar så får vi så många egna stunder där som Johan går miste om.

2008-12-04 @ 09:55:28
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Nadia

Lisa: Är det likadant om han inte är så trött? Annars är det ju givetvis lika gött med den beröring man kan ge utan att de ligger ner! :)

Men jag tycker att det dröjde till han var ca ett innan det blev näst intill omöjligt att massera. Kanske har han inte det behovet helt enkelt! :)



Malin: Jag har tänkt fråga dig om hängmattan. Då vet jag! :)

2008-12-05 @ 13:44:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0