100 sätt att rädda världen - nr. 5

5) Åk tåg.

Miljömässigt är tåget överlägset flyget på alla sätt och vis. Hur mycket bättre tåget är än flyg beror på vilket typ av bränsle tåget kör på; förnybar el eller el från ett kraftverk med fossila bränslen t.ex.  

Man reser dessutom inte speciellt bekvämt med flyg. Trång och ogängligt, speciellt då man reser med en lång karl! Vi sa efter våra två resor nu att det är sista gången vi flyger - hoppas vi kan uppfylla det! I fortsättningen kommer det att bli resor ut i Europa med tåg eller i "värsta fall" en miljöbil. Det får helt enkelt bli samma utmaning som att bo 4 individer på mindre än 40 kvm!

Och kom nu ihåg om ni "måste" ta flyget, kompensera detta med koldioxidlotter/utsläppsrätter hos t.ex. Miljöbörsen!

♣ 


Kommentarer
Postat av: Malin

Ja, visst är tåg bra men det är ju också så enormt dyrt...och svårt att få plats. Det är tusen gånger enklare och billigare att flyga...synd det...

2008-07-27 @ 10:55:00
URL: http://wilmapalmen.blogg.se/
Postat av: Erika

Det är mysigt att åka tåg och inte så mycket dyrare än att åka bil nuförtiden. kollade upp tågresor inför resan ner i sverige i början på juli och det hade kostat ungefär lika mycket som det kostade att ta bilen. Så nästa år kanske vi tar tåget istället.



Ha ännu en toppendag i solen =)



Kramar!

2008-07-27 @ 13:00:00
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Sandra

Har funderat på att köpa denna boken, men har inte kommit till skott. Så bra att du skriver ner tips på din sida!

Kan inte du berätta lite om hur det är att vara förskollärare? Funderar på att utbilda mig till det men vet egentligen inte så mycket om vad det faktiskt innebär.

Kram

2008-07-27 @ 21:32:49
URL: http://soleii.devote.se
Postat av: Malin Harju

Malin: Ja, man hoppas att tågpriserna sjunker ytterligare i ett försök att få folk att völja det alternativet!



Erika: Bra, det är så det ska vara! Inte för stora skillnader som gör att man tvingas välja det som är sämre för miljön på grund av den egna ekonomin!



Kramalin!



Sandra: Kul, då slipper du ju köpa den just nu!

Kan du inte maila mig på [email protected] så kan jag skicka ett mail till dig om mitt jobb? Då slipper det ta upp plats i bloggen. Jag berättar gärna så maila på! :)



Kramalin

2008-07-28 @ 09:15:20
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0