"Sjöjungfrun"

Här kommer den första bokrecensionen här på Ekoblogg. Eftersom Ekoblogg ska verka för att göra världen till en bättre plats att leva på borde vi verkligen tipsa alla om böcker som är läsvärda på ett eller annat sätt. Jag kommer att recensera de böcker jag läser och eftersom det jag läser är väldigt blandat kommer tipsen också att bli det. Erika inspirerade mig till detta; tack!
Kategorin döps till minne av de allra första bokklubb jag var med i, Läslusen!

Håll till godo;

"Sjöjungfrun", Camilla Läckberg

I den sjätte boken om Patrik Hedström och kollegorna på Tanumshede polisstation i Fjällbacka tas vi återigen bakåt i tiden för att kunna lösa mordgåtor i nutid.
Erika Falck (Patrik's sambo) har hjälpt sin vän Christian Thydell att få sin bok "Sjöjungfrun" utgiven och nu tampas Christian med den uppmärksamhet det hastiga kändisskapet ger honom. Samtidigt tampas Patrik och hans kollegor med en man som försvann mystiskt för 4 månader sedan.
Då mannen hittas fastfrusen i isen uppdagas att Christian fått anonyma hotbrev i över 1 ½ års tid. Kan detta ha ett samband? Och vem ligger bakom de andra breven som andra män i Fjällbacka fått emotta?

Som vanligt håller Camilla tempot uppe från första till sista sidan. Man kan inte lägga ifrån sig boken då man väl börjat och börjar, det gör man på första sidan. Hon är något av en expert på cliffhangers och jag måste säga att i "Sjöjungfrun" får hon oss läsare att verkligen längta till nästa bok, som för övrigt fått arbetsnamnet "Fyrvaktaren".

Detta är dock inte Camilla's bästa (min personliga favorit var "Tyskungen") men den får ett bra betyg ändå!

♣♣♣♣/5




 
 


Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag håller på att läsa Sjöjungfrun. Den tillhör inte de bästa. Den första var bäst, sedan har de bara blivit sämre. Hon verkar ha för bråttom när hon skriver. Det blir lite väl naivt språk emellanåt. Men jag tycker att den är okej och jag läser den med glädje.



Sköt om dig och ditt bäcken! Jag vet vad det vill säga att ha foglossningar, huvaligen!



Kram

2008-06-12 @ 15:10:17
URL: http://whippeternal.blogspot.com/
Postat av: Malin Harju

Susanne: Jag håller med om att språket inte är det allra bästa, det märks att hon inte läst litteratur eller mycket svenska (hon har ju ekonomi i ryggen) men det blir lättläst och spännande ändå. Ibland är det skönt att det inte är så tungrott!



Tack, jag gör mitt bästa men blir lätt rastlös då jag tar igen mig. Har övningar som jag gör och försöker ta det lugnt, det blir bäst då jag inte anstränger mig så mycket. Man får tillräckligt med promenader i hemmet för att det ska räcka.



Kramen!

2008-06-12 @ 15:54:26
URL: http://ekoblogg.blogg.se/
Postat av: Erika

Kul att du hakade på bokrecenseringen, det är roligt att läsa boktips.



Jag har läst en bok av läckeberg men jag tyckte inte att den var något vidare bra så har inte läst några fler skrivna av henne.

2008-06-15 @ 15:37:44
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Postat av: Malin Harju

Erika: Ja, jag tyckte det var så kul att läsa dina fina recensioner så jag tänkte att någon kanske uppskattar mina?



Man har ju olika smak, en nackdel med Läckberg är det simpla språket. Jag gillar ju då det är välskrivet! :D

2008-06-16 @ 07:16:04
URL: http://ekoblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback
RSS 2.0